צפייה בגרסה מלאה : קיט יניקת אוויר קר ...בעד או נגד
שלום
אני נוסע על שברולט סוברבן שנת 2003 מנוע 8.1.
המליצו לי לשים לו קיט ינקת אוויר קר...
קראתי קצת על הנושא, אני מבין היטב את היתרונות המוצהרים של המערכת לפחות על פי מה שהמוסך של גוגול יודע להגיד.
אני אשמח לקבל חוות דעת וידע מקצועי מניסיון של אנשי מקצוע.
בעיקר מכיוון הנושא של האם יש צורך בכוונון המחשב מחדש לאור השינויים בנפח האוויר וכמות החמצן הנשרף ששונה מהנתונים שיש במחשב עם מערכת היניקה המקורית...
ראיתי דעות שאין שום השפעה על המחשב ...וראיתי דעות שזה עלול לשבש לחלוטין את המחשב?
אשמח לעזרה בנושא...
תודה
אהלן. אני מניח שאתה מתכוון למה שנקרא COLD AIR INTAKE ולא לאיזשהו סוג של שנורקל. בכל מקרה, מי שיכול לתת לך תשובות קצת יותר טובות הם חבר'ה שהיו להם רכבים ספורטיביים ששם זה יותר נפוץ. לי היו שלוש כאלה וכולן אגב קיבלו כזה קיט-אבל לא בגלל יעילות אלא בגלל שכולן עברו כל מיני שדרוגים שהצריכו יותר נפח אוויר.
בכל מקרה- חשוב לי לציין שאני מבסס את מה שאני אומר על ניסיוני האישי בלבד. לא על דברים שקראתי.
אז מה שרציתי לומר לך זה שחבל על הכסף שלך. ההבדל בהספק שקיט יניקה יתן לך הוא כל כך זניח, שספק אם זה שווה את הכסף. תתעלם כמובן ממה שאתה קורא בחומר פרסומי, במי שטוען שזה נתן לו המון וכיו"ב- ותתמקד רק במי שמציג פלט מידע של דיינו. יש כאלה שמתקינים את הקיט, שומעים יותר רעש וחושבים שזה כוח. זה חארטה. לתחושתי-ואני העליתי 3 מכוניות על דיינו כדי לבדוק כל פיפס שעשיתי- 2-3 כוחות סוס תקבל ביום טוב.
נקודה חשובה: קיט יניקה מסתמך בעצם על החלפת מערכת היניקה המורכבת של הרכב במשהו שלוקח אוויר "רק" מהחזית. אבל מערכת היניקה של הרכב לוקחת גם אוויר קר מהחזית.
נקודה חשובה: הרכב מוזרק. על כל שינוי של נפח האוויר והטמפרטורה-המחשב יפצה. רוצה לשנות פרמטרים במחשב הרכב בשביל קיט של 500 דולר וכל הכאב ראש הזה בשביל עוד שני כוח סוס ברכב עם וי שמונה? אללה יוסתור איזה מיגרנה...........
מעבר לכך אני מניח שמדובר על קיט מבוסס K&N כלשהו ודומיו-אם אתה נוסע בשטח אז המערכת תדרוש ניקוי תכוף.
אם הרכב שלך היה למשל עם קמשפט חם, פליטה משופרת, ראשים עם יותר זרימה,אז היתי אומר שכן, אתה זקוק ליותר נפח אוויר. אם הוא סטנדרטי, חבל על הכסף.
אני שוב מדגיש-זו דעתי והיא מבוססת על 3 רכבים שבהם הקיט הותקן והם עלו על דיינו כדי לבדוק את השפעת ההתקנה. לא "שמעתי באינטרנט" ולא "זה הרגיש לי חזק".
אני אגב אציין ששאלת את זה היום בשלושה פורומים שונים כאן. אז זה לא נראה לי נחוץ....אנשים יכולים לענות לך פעם אחת.
ראשית זה לא שונה מהרעיון שלשנורקל שמאפשר אויר חיצוני לתא המנוע, קר ביחס לרתיחה בתא הצנוע.
זה בהחלט חיובי, רק שמערכות יניקה תקינות של רוב הרכבים גם ככה מושכות אויר מחוץ לתא המנוע.
מעבר לכך אני מניח שמדובר על קיט מבוסס K&N כלשהו ודומיו-אם אתה נוסע בשטח אז המערכת תדרוש ניקוי תכוף..
זה לא רק ניקוי תכוף (כי הוא נסתם מהר, לפי נתוני ניסויים שמפורסמים), אלא גם חותר מעבר אבק לתוך המנוע בשלב שהוא פתוח.
תודה רבה על התגובות.
https://volant.com/collections/2003-chevrolet-suburban-2500hd-8-1l-v8/products/closed-box-with-scoop-350604-3506064
זה הקיט בהמליצו עליו...\
הרעיון לשפר ביצוטעי מנוע ולחסוך קצת! דלק. (לא להפך אותו ליפני אבל אפשר להוסיף לטענתם 150-200 ק"מ למיכל...
עכשיו תעשה חשבון כמה זמן ייקח לך להעביר את מאזן ההוצאה (467$) לרווח ע״י חסכון בדלק, אם בכלל..
נתפרע עם הערכת שיפור של 2%.. רואה לאן זה הולך?
וזה לפני שנכנסים לעניין הסינון.
אבל אפשר להוסיף לטענתם 150-200 ק"מ למיכל...
כמה אתה עושה היום על מיכל, נניח 500 קמ? זה מתיימר להיות שיפור של עשרות אחוזים... קצת דמיוני, לא?
נשלח מהנייד
חבל על הכסף.
אין דרך 'קלה' לשפר ביצועים או צריכת דלק של מנוע אטמוספרי. כל שיפור כזה יהיה זניח, ובמחיר של להכניס לרכב שלך חלקים באיכות מפוקפקת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תודה רבה על התגובות.
https://volant.com/collections/2003-chevrolet-suburban-2500hd-8-1l-v8/products/closed-box-with-scoop-350604-3506064
זה הקיט בהמליצו עליו...\
הרעיון לשפר ביצוטעי מנוע ולחסוך קצת! דלק. (לא להפך אותו ליפני אבל אפשר להוסיף לטענתם 150-200 ק"מ למיכל...
אני לא חכם גדול, אבל מנוע הוא מנוע. יש לו יכולת להכניס X אוויר, לערבב אותו עם Y דלק ולפלוט Z סחלע. שדרוג של יניקה בחיים לא יתן לך עוד 100 קמ טווח. ובכל מקרה- בהתחשב במחיר של הקיט הזה, היתי אומר שהחזר עלויות ריאלי שלו זה עוד כמה שנים טובות. לא שווה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.