צפייה בגרסה מלאה : טיול לאיסלנד
שלום,
אחותי +2 נסעת לאיסלנד בתחילת ספטמבר ורוצה לנסוע בדרכי F ויש לה מספר שאלות:
1. איזה רכב לשכור (האם דסטר מספיק)
2. יש המלצה אל חברת השכרת רכב?
3. המלצות בכלל...
תודה,
עופר
לגבי רכב-
התשובה הקצרה, כן אין בעיה עם דאסטר.
התשובה היותר הארוכה-
האתגר העיקרי של לרדת מצירים ראשיים ( שגם הם, חלקם לא סלולים), זה חציית מכשולי מים.
ובחציית מכשולי מים לגובה וסוג הרכב יש יתרון.
לדעתי זה שיקול שצריך לתת עליו את הדעת.
למשל מנוע בוקסר של סובארו בנזין לעומת לנדקרוזר דיזל.
יש מכשולי מים שהגובה משתנה מיום ליום (ויש להם אתר שמתעדכן כל הזמן).
לגבי רכב-
יש מכשולי מים שהגובה משתנה מיום ליום (ויש להם אתר שמתעדכן כל הזמן).
זה בדיוק היה החשש שלי שיכולים להיות מצבים שהדסטר לא מספיק גבוה
האם יש חברות השכרת רכב מומלצות? לדוגמה חברות משכירות לנדקרוזר יותר ישנים ?
עם דאסטר חציתי את כל הנהרות לאתרים במרכז האי.
אממה, עם הרבה פרפורי בטן, מה גם שגובה המים משתנה בין שעות היום לפי קצב הפשרת השלגים.
דורש הרבה מיומנות ומחיר הטעות - הלך הטיול וגם קופת קרן השתלמות לא תספיק... חברות השכרת הרכב לא מבטחות חציית נהרות.
רכב בריון יותר כמו לנדקרוזר כבר עולה פי 2 עד פי 5, תלוי בתקופה.
Blue Car המקומית נחשבת לחברה טובה, אבל למשל לטיול הנוכחי הזמנתי דרך אופרן וקבלתי חבילה יותר טובה.
בלי קשר, שווה לשכור רכב 4x4 גם אם לא מתכוונים לחצות נהרות. נותן הרבה גמישות בכניסה לאתרים מעניינים.
לדוגמא:
https://youtu.be/-lndnf5RAOE
האם יש חברות השכרת רכב מומלצות? לדוגמה חברות משכירות לנדקרוזר יותר ישנים ?
מה המצב עופר. ד"ש לאחותך (לא יכולתי להתאפק, זה מתבקש)
חברת השכרה - אופרן. קשר טוב בישראל וגם גישה לחברות מקומיות קטנות באיסלנד.
בכל הקשור בהשכרת רכב באיסלנד התשובה פשוטה: לשכור את הכי טוב והכי בן זונה שיש. כן, זה עולה הרבה כסף. אבל אתה לא מבין כמה אחותך תברך אותי (שוב סליחה) כשהיא תגיע לאיזה נהר מטורף לחלוטין (או כמו שבאיסלנד קוראים לזה :"זה? זה בקושי זרזיף") ותחצה אותו ב LOW בפחד טוטאלי.
ההחלטה הכי טובה שעשיתי היתה לקחת לנד קרוזר (בתמונה האובייקט) או כמו שזה נקרא באיסלנד: "זה?? זה לא לנד קרוזר!! זה פראדו!! זה אוטו לילד!! לנד קרוזר זה לנד קרוזר 80 של ארקטיק טראק". בלנד קרוזר אפשר לישון במקרה הצורך, הוא מחזיק את כל האוכל שצריך ואתה לא נמצא במצב של חשש מפני איזה קפל בשביל שיהרוס לך את האוטו (ראיתי במו עיני תיירים על גרנד ויטארה חדשה שפוצצו את הפרונט).חציות מים הן קטע מסוכן שדורש הרבה ידע והבנה- או כאמור לנד קרוזר. אוכל אינו זול ומומלץ להחזיק ברכב תמיד שימורים. דלק אינו זמין תמיד ולכן תמיד עדיף דיזל. בכלל- כשהאלמנטים מנסים להרוג אותך, תמיד עדיף אוטו גדול. ותאמין לי, במרחק של 100 ק"מ מכל ציויליזציה -לא דופקים חשבון לעוד 200 יורו.
הקור האיסלנדי ומזג האוויר שם באופן כללי זה משהו שאנחנו כישראלים בכלל לא חולמים שקיים. רוח עם גשם, רוח עם שלג, רוח עם קרח. חמש מעלות שמרגיש כמו מינוס עשר. להתלבש ממש ממש טוב.
134410
134409
GodsFather
09-07-21, 13:55
תומר, זה נראה כמו רכב סטנדרטי מבחינת אבזור ומוכנות לשטח, אז על מה כל המהומה?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
שזה לא לנדקרוזר. אלא פראדו.
קרא שוב את ההודעה שלו
"המהומה" היא על הגובה הנדרש מהרכב.
מקווה שהתמונה הזו תתחיל להבהיר את זה.
וזה לא הכי עמוק (אני אפילו לא זוכר למה זה צולם). וכן, המקומיים חוצים מעברים כאלו בלי חשבון (אבל עם הרבה ידע איפה בדיוק לנסוע) ושמגיעים, לבד למקום כזה, ואין קליטת טלפון, ואין אף אחד מסביב.......זו הופכת להיות החלטה קשה.
יותר מפעם אחת, פשוט חיכתי שמישהו יבוא.
GodsFather
09-07-21, 17:18
רכב גבוה מובן. שום דבר אחר חוץ מזה...
אם אני רואה נכון בתמונות, אפילו צמיג שטח מלא אין לו.
לא מיגונים...
על שנורקל ושאר ירקות אני לא מדבר בכלל...
צודק מאה אחוז. ניסיונך באיסלנד הכריע. אני ממליץ על סוזוקי אלטו.
"המהומה" היא על הגובה הנדרש מהרכב.
מקווה שהתמונה הזו תתחיל להבהיר את זה.
קרה גם לי- באתי בקטע של "איזה יופי של כביש יש פה" ואז הכביש הופך לנחל, ואתה לא כל כך סגור על למה בעצם החליטו לשים פה נחל. אז אתה מחכה לכמה מקומיים שלא מבינים מה רוצה הקוקסינל הים תיכוני. זה לא אתגרי בקטע מטורף, אבל כשחוצים את זה-מבינים מה זו עוצמה של מים שאין בארץ. לא יודע כמה הייתי רוצה להיכנס לזה עם דאסטר.
134415
GodsFather
09-07-21, 22:41
קרה גם לי- באתי בקטע של "איזה יופי של כביש יש פה" ואז הכביש הופך לנחל, ואתה לא כל כך סגור על למה בעצם החליטו לשים פה נחל. אז אתה מחכה לכמה מקומיים שלא מבינים מה רוצה הקוקסינל הים תיכוני. זה לא אתגרי בקטע מטורף, אבל כשחוצים את זה-מבינים מה זו עוצמה של מים שאין בארץ. לא יודע כמה הייתי רוצה להיכנס לזה עם דאסטר.
134415טוב אתה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.