צפייה בגרסה מלאה : (הועבר) התייעצות לג'ימיני 2008 ,205 אלף ק"מ גיר ידני
לקנות ידני עם קילומטראז כזה מומלץ?
אני מכרתי ג'ימני ידני עם קצת מתחת ל-200 אלף קמ לפני כמה שנים...הוא עדיין נוסע עד היום על המנוע והגיר המקורי.
אם האוטו מטופל כמו שצריך, ולקחת אותו למוסך לבדיקה מקיפה והוא יצא בסדר... אז לא הייתי חושש.
כן הייתי לוקח בחשבון XXXX כסף לתקופה הקרובה לבלת"מ של תחזוקה.
ברוך הבא,
200 אלף קמ ב-13 שנים זה בהחלט סביר ואפילו יותר מכך, לא מאמין שתמצא בקלות רכבים בגיל כזה עם פחות קמ.
דרך אגב - העברתי את ההודעה שלך לפורום המיועד להתייעצויות לפני קניה (ולגיפאים חדשים) - אני חושב שזה מקם מתאים יותר.
ברצוני לציין שהגימיני שאני שציינתי 2008 ידני עם 208 אלף ק"מ ישמש אותי גם לנסיעה יום יומית בממוצע של 40 ק"מ ביום ולטיולי שטח כגון שבילים ודרכי עפר...אני לא מהמתפרעים :))
אז גם אתה תוסיף לו קילומטראז' ממוצע כפי שהוא עשה עד כה ואולי אף יותר.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Tzvika-Pick
10-07-21, 13:40
לקנות ידני עם קילומטראז כזה מומלץ?
השאלה שלך לא מנוסחת כמו שצריך..
האם מומלץ לקנות ג'ימני עם 200+ אלף קילומטרים? התשובה היא לא, מומלץ לקנות ג'ימני עם 30-40-50 אלף קילומטר, גג 100.
האם ג'ימני כזה עם קילומטרארז' נמוך קיים במציאות? לא. אבל זה לא משנה את העובדה שהוא עדיין מומלץ.
השאלה שרצית לשאול היא "כמה זה נורא לקנות ג'ימני עם 200 אלף קילומטרים?".
והתשובה כמו שכתבו לך היא שזה לא ממש נורא. כן, אפשר בהחלט לצפות שאם הרכב לא טופל ונשמר טיפ טופ לאורך כל חייו (ואלו כבר חיים לא קצרים במיוחד) יהיו לך בקרוב הוצאות גדולות לתחזוקה. אני גם לא אפול מהכיסא אם מתישהו בשנה-שנתיים הקרובות תמצא את עצמך מחליף מנוע. אבל האם זה נורא? לא. האם בהנחה ואתה נעול על ג'ימני ידני יש לך בכלל ברירה? כנראה שלא. היופי בג'ימני הוא שהכל זול לתיקון ולהחלפה, החלפים קיימים בשפע וגם בעלי מקצוע טובים שמכירים את הרכב הזה בעל פה.
ברצוני לציין שהגימיני שאני שציינתי 2008 ידני עם 208 אלף ק"מ ישמש אותי גם לנסיעה יום יומית בממוצע של 40 ק"מ ביום ולטיולי שטח כגון שבילים ודרכי עפר...אני לא מהמתפרעים :))חדד מעט את הסוגיה או את ההתלבטות שלך -
האם אתה מתלבט לגבי השנה +קמ?
האם אתה רוצה להתייעץ לגבי איזה רכב שטח מתאים לך (ג'ימני זו הדרך כלל תשובה טובה פופולרית כאן, אבל רצוי שתקרא את השאלון בשרשור הנעוץ בראש הפורום ותיתן חשובות קצרות לכל השאלות, יהיה קל יותר לעזור לך)?
האם אתה מתלבט לגבי רכב ספציפי שמצאת? אם כן - צריך עוד מידע. כמות הקמ ושנת הייצור ממש לא מספיקים לתת תשובה טובה.
נשלח מהנייד
אם אתה מסתפקבץ בדרכי עפר ושבילים קלים, יתכן שגראנד ויטארה קצרה תתאים לך יותר. גם נוחה יותר, וגם פחות מבוקשת מגימני ולכן אולי תעלה פחות או לחילופין, באותו כסף תמצא אחת יותר שמורה.
אין שום מניעה לקנות כל רכב עם קילומטראז כזה. אם הרכב ישר תקין ונוסע טוב- והכי חשוב אם יש הסטוריית טיפולים מלאה או לפחות מסודרת- הסיכון קטן.
קל לראות ברגע אם הרכב טופל בזול ותוקן בחלקים סיניים ונוזלים חסרי שם או טופל כמו שצריך עם חלקים מקוריים ונוזלים איכותיים. תבדוק. ולפי זה תחליט.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.