התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מסלול לשיטוט בנחל ציפורי בקיץ

Zivcar
18-07-21, 14:21
מחפשים לעשות את נחל ציפורי בשבת הבאה.
היעד כמובן- מסלול קל (פגרו ופורסטר) , עם קצת מים לשכשוך ועדיין יפה/מעניין באיזור גליל מערבי
בשיטוטי נתקלתי בתיאור המסלול הבא:
https://shvilim.co.il/Tracks/נחל-ציפורי/

מישהו יודע אם אכן הצירים עבירים ולא הכל נחסם בסוללות/שערים עי המקומיים?

יש מים במסלול?

מישהו יכול לשתף קובץ מסלול עדכני?

המלצות למסלולים בסגנון דומה באיזור?

מוטי ג.
18-07-21, 14:29
בדיוק לפני שנה עשיתי את המסלול הזה, המים אולי זורמים אבל הכל מטונף בקבוקים כוסות ניילון וכו....
יש מקטע יפה יותר בחלק המערבי, מעט מתוחזק יותר.
הכניסה מכיוון אלון הגליל השתנתה בעקבות חסימת מעקה קורת w, אני המשכתי לכיון הכניסה לקיבוץ, ממש ליד השער לקחתי שמאלה, יש שם דרך אבל לא מסומנת.

Zivcar
18-07-21, 15:15
בדיוק לפני שנה עשיתי את המסלול הזה, המים אולי זורמים אבל הכל מטונף בקבוקים כוסות ניילון וכו....
יש מקטע יפה יותר בחלק המערבי, מעט מתוחזק יותר.
הכניסה מכיוון אלון הגליל השתנתה בעקבות חסימת מעקה קורת w, אני המשכתי לכיון הכניסה לקיבוץ, ממש ליד השער לקחתי שמאלה, יש שם דרך אבל לא מסומנת.

הכוונה למקטע שאתה מדבר עליו?

מוטי ג.
18-07-21, 15:15
הכוונה למסלול בלינק ששלחת.
בדקתי עכשיו באופרואד, הכניסה למסלול מעודכנת לפי מה שאני עשיתי

erezgur
18-07-21, 15:22
בכלל, באתרי מפות כמו עמוד ענן ואופרוד, קרא הערות משתמשים ובדוק מתי נכתבו - זה ברוטב המוחלט של המקרים חיבור לך את המידע הנחוץ.

נשלח מהנייד

Zivcar
18-07-21, 16:25
בכלל, באתרי מפות כמו עמוד ענן ואופרוד, קרא הערות משתמשים ובדוק מתי נכתבו - זה ברוטב המוחלט של המקרים חיבור לך את המידע הנחוץ.

נשלח מהנייד

זה מה שאני עושה בדכ
במקרה הזה האיזור כל כך צפוף, ויש על כל צומת סימון חסימה, לא ברור לאיזה כיוון.
שהעדפתי פשוט לשאול…

Gilad
18-07-21, 18:28
כל איזור נחל ציפורי נחסם בשערים ואין מעבר ברכב (למעט אופנועים) בין טחנת הנזירים למעיין הסוסים ואלון הגליל.

ככלל כל מעברי המים (למעט אחד סלול) נסגרו והאופציה היחידה לבאים ממערב היא לעלות לכיוון היער צפונה או לכיוון בסמת טבעון דרך היער לכיוון דרום

זה נכון ללפני כחודשיים, מאז לא ראיתי סיבה להגיע שוב לצערי

אם מישהו מכיר משהו אחר מהתקופה האחרונה אשמח לשמוע

Zivcar
18-07-21, 18:48
כל איזור נחל ציפורי נחסם בשערים ואין מעבר ברכב (למעט אופנועים) בין טחנת הנזירים למעיין הסוסים ואלון הגליל.

ככלל כל מעברי המים (למעט אחד סלול) נסגרו והאופציה היחידה לבאים ממערב היא לעלות לכיוון היער צפונה או לכיוון בסמת טבעון דרך היער לכיוון דרום

זה נכון ללפני כחודשיים, מאז לא ראיתי סיבה להגיע שוב לצערי

אם מישהו מכיר משהו אחר מהתקופה האחרונה אשמח לשמוע

אוהו, זה משנה דברים. זה עודה שכל עם כל החסימות שסומנו במפות.

עוד מסלולים קלים מומלצים בגליל המערבי, רצוי עם נקודות מים?

יובל48
18-07-21, 20:44
מסלול שנעשה לפני כשנתיים,חלקו ביער ק.אתא בשביל הסנהדרין(מעניין ומשכיל)
המשך בנחל ציפורי וסיום דרך באר אבא ועין חזין.
עם נחל ציפורי חסום צריך לעקוף בשביל מצפון להרדוף להמשך המסלול.

https://off-road.io/track/5790544748871680

גיא
19-07-21, 01:28
רק קח בחשבון שמטונף שם ברמה של שירותים ציבוריים ומלא באלפי אנשים. ורייזרים … שמשתוללים. לא נעים ומסוכן.

דרור ברלי
19-07-21, 09:40
אני יוצא לשוטט בנחל ציפורי היום, לבדוק מה קורה שם. אם למישהו מתחשק + קפה.

Zivcar
19-07-21, 09:41
אני יוצא לשוטט בנחל ציפורי היום, לבדוק מה קורה שם. אם למישהו מתחשק + קפה.

נשמח מאוד אם תחזור לעדכן, אם אפילו תקליט מסלול מה טוב, תכננו בחמישי הקרוב והועלו פה המון ספקות….

דרור ברלי
19-07-21, 10:12
אני יוצא לבדוק רק קטע אחד, מטחנת הנזירים לעין יבקע, שלא בא לי לסובב שיירה של 12 מכוניות בגללו.
ובתכל'ס - תירוץ טוב לקפה בשטח. יוצא עוד שעה בערך.

גיא
19-07-21, 10:16
אני יוצא לבדוק רק קטע אחד, מטחנת הנזירים לעין יבקע, שלא בא לי לסובב שיירה של 12 מכוניות בגללו.

שם לא תמצא בעיות. לפחות לא בעונה הזאת.
גם לא בחציית הנחל. חצי גלגל או פחות בדאסטר ..

דרור ברלי
19-07-21, 10:23
מבחינתי אין בנחל ציפורי בעיות עבירות גם בחורף. יש הרבה בוץ, בבוץ יש בולדרים לעתים, צריך צמיגי שטח מלא, אבל זה לא הבוץ של רמת הגולן. כל עוד נשארים על השביל הכל אמור להיות בסדר.

אבל עכשיו כנראה יש בעיה קשה יותר של חסימות-שבילים.

Zivcar
19-07-21, 10:49

אם הקטע הזה נגיש זה לכל הפחות מצדיק גיחה

Zivcar
19-07-21, 20:41

כבר יש רשמים לחזור לשתף?

דרור ברלי
20-07-21, 16:28
טוב, אז ככה:

134472

חסימה ראשונה על השביל הכחול קצת אחרי טחנת הנזירים, על השביל הכחול, כשהוא שובר שמאלה ומיד ימינה לערוץ הנחל.
חסימה שניה בעין יבקע.

החסימות בדמות שערי ברזל מסיביים, עם מנעול רציני נתון בתוך רתק (למי שחשב לפתור את העניין עם לום...) אלה אותם השערים מהסוג שרואים בהרבה חסימות שבילים אחרות, שמעידים שלא מדובר ביוזמה מקומית עצמאית של מישהו מהתושבים אלא של רשות כלשהי (נחשו מי...) והם חוסמים בפני ג'יפים בלבד את הקטע הכי מעניין וכייפי עבורנו, זה עם מעברי המים.
טרקטורונים, אופנועים וחלק מה-SBSים יצליחו לעקוף ולהשתחל.
חשוב לציין: אין שום שלט שאוסר במפורש כניסה ברכב! רק שער נעול. תבינו מזה מה שאתם רוצים.

החסימה המערבית (הקרובה לטחנת הנזירים) ניתנת למעקף משמאל בג'יפ גבוה.
בעין יבקע יהיה קשה יותר לצאת - יש חסימות של סלעים גדולים מסביב . גם כאן רכב גבוה מאוד אולי ימצא מאיפה להשתחל וכמובן אם כלו כל הקצים - כל כננת סבירה תצליח להזיז את הסלעים האלה כדי לאפשר יציאה - אני לא המלצתי. ("רכב גבוה מאוד" = רכב מוגבה 4 אינץ' לפחות + צמיגים גדולים: רנגלרים מוגבהים, היילקסים מוגבהים, סופות מוגבהות מאוד, דיפנדר מוגבה מאוד, ג'ימני/סמוראי מוגבהים מאוד וכו'. אל תנסו עם SUV מקובל ואפילו מוגבה 2 אינץ' כי תתיישבו שם טוב-טוב....)

הגעה "סאחית" מטחנת הנזירים לעין יבקע: במקום לפנות עם השביל הכחול לתוך הנחל, חוצים מעבר מים, ממשיכים ישר לכיוון צפון ומתחברים ימינה לשביל ישראל מתחת ליישוב הרדוף - ציר קל ונוח (עם המון אבק לבן) עד עין יבקע. אפשרי גם בפרייבטים 2X4 בזהירות.

על הקטע של שביל ישראל יש כמה צירים חקלאיים מקומיים שאפשר לרדת עליהם לכיוון הנחל ומעברי המים, אבל שוב - אני לא המלצתי.

guy888
20-07-21, 17:24
תודה!
אני מבין שמה שחסום זה המעבר בין עין יבקא לתחנת הנזירים.
מה לגבי מהישוב כעביה לעין יבקא? פנוי על השביל הכחול? או שביל ישראל?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

דרור ברלי
20-07-21, 18:09
פנוי

כדי להמשיך לכיוון טחנת הנזירים תצטרך לנסוע על שביל ישראל

edish
20-07-21, 18:13
אזור 'החניה' של עין יבקע חסום כולו מכיוון כעביה, השער לפי שמועות עקשניות הוקם דווקא ע"י בעלי הקרקע שמאפשר רק ליחידי סגולה להכנס בינהם דוכן הפיתה הדרוזית.
אין מניעה מבחינתו לכניסה רגלית לבריכה וליובל הזורם לציפורי שאינם בבעלותו כמובן.
ישנה חסימה נוספת למרכז מעברי המים בואכה למעבר המים הגדול שלפני עין יבקע, כל החסימות מלבד זו שסביב הבריכה הוקמו ע"י רשות ניקוז נחל הקישון שאחראית על נחל ציפורי.

-->