צפייה בגרסה מלאה : צמיגים לקינג 2017
אהלן חברים,
יש לי קינג 17 ממוגן אבל עם צמיגי כביש.
רוצה לעבור לצמיגי שטח 50/50.
הדבר שאני הכי מוטרד ממנו הוא הרעש הפוטנציאלי - כי מה לעשות אני בעיקר נוסע בו על כבישים.
מבחינת הפירמות הקיימות - מה מומלץ מהבחינה הזו?
לגבי החישוק - אני יודע שיש 18, 17 וכד'. ברשיון רשום לי 265/60R18 110H. מותר לשנות? מה מותר מה אסור? איך יודעים?
תודה
אליאב
מבחינת הרעש - לא תרגיש בהבדל, אל חשש.
מבחינת המידות - אתה צריך לבדוק מהן האפשרויות החוקיות ואז לבדוק את המצאי.
לנסיעת שטח, הורדת לחץ אוויר, עדיף חישוק קטן יותר עם יותר גומי בצמיג...
נשלח מהנייד
אהלן חברים,
יש לי קינג 17 ממוגן אבל עם צמיגי כביש.
רוצה לעבור לצמיגי שטח 50/50.
הדבר שאני הכי מוטרד ממנו הוא הרעש הפוטנציאלי - כי מה לעשות אני בעיקר נוסע בו על כבישים.
מבחינת הפירמות הקיימות - מה מומלץ מהבחינה הזו?
לגבי החישוק - אני יודע שיש 18, 17 וכד'. ברשיון רשום לי 265/60R18 110H. מותר לשנות? מה מותר מה אסור? איך יודעים?
תודה
אליאב
היי אליאב,
קח בחשבון שככל שהצמיג הוא יותר שטח - הוא יותר רועש. אין לי נסיון עם 50-50 אז אני לא יודע להגיד כמה הוא מרעיש יותר ובהקשר הזה אני סומך על התשובה של ארז.
צמיגי שטח מלא על הכביש - זה רעש. (אצלי ההחלפה בין שני צמיגי שטח מלא היתה שמיים וארץ מבחינת רעש. כניראה בגלל שהישנים כבר היו יבשים יחסית)
18
לגבי מידות ורשיון אבהיר נקודה:
הצמיג שאתה יכול לשים - הוא מה שכתוב ברשיון. נקודה. (לפחות מבחינה חוקית חח)
ישנן עוד מידות שהיצרן אישר לרכב הזה. אם הן נמצאות ב- autodata (כמו שלמדתי - זה ספר "התורה"), תוכל לגשת למשרד הרישוי ולבקש לשנות מידת צמיגים ברשיון (לאחת המידות המאושרות) ואז תוכל להחליף למידה הזאת (ושוב - זאת בלבד).
לגבי הגודל עצמו - בשתי שורות למקרה שאתה לא מכיר את זה:
המספר הראשון (הגדול) הוא רוחב הצמיג.265 זה אומר שיש לך צמיג ברוחב 26.5 ס"מ
המספר השני - איזה אחוז מזה הוא ה"גובה" של הצמיג. שים לב - לא הקוטר הכללי אלא "גובה" הצמיג מהג'נט לקצה. במקרה שלך 60 זה 60 אחוז מ- 265ממ ז"א יש לך צמיג של 159 ממ מהג'נט החוצה (16סמ)
המספר השלישי ששאלת עליו הוא קוטר הג'נט. (הפעם באינטשים)
בגדול, בגלל שיש לרכב היקף צמיג מסויים שיכנס אליו (ולא אין סוף...) רוב האפשרויות יגמרו בערך באותו גבול וההבדלים יהיו כמה "בשר" יש לצמיג
לשטח אתה תעדיף ג'נט קטן ואחוז גבוה של "גובה"
הצמיג ברשיון שלך הוא 775 ממ.
אם הג'נט היה 16 כבר היית בצמיג 265/70R16 (כבר יותר בשר).
אם אתה משנה מידות - תשאף לכיוון הזה ...
הפאג'רו בשנתון הזה נקרא BK ולא קינג (החליף את הקינג).
יש רמות גימור שסופקו עם צמיג 265/65r17 אז סביר שתוכל לשנות את המידה לזה בקלות.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אתה יכול להחליף חישוקים ומידת צמיג ל-265/65R17. מידה טובה יותר לשטח ממה שיש לך עכשיו ויש בה מבחר גדול יותר של צמיגים. המידה משותפת גם ללנדקרוזר והיילקס מהעשור האחרון.
צמיג AT המקובל ביותר במידה הזאת הוא גם אמת המידה - BFGoodrich AT KO2. אתה לא יכול לטעות איתו, אבל בהחלט יש עוד אפשרויות.
אני הלכתי על קופר 50/50 במידה המקורית (18) ואני מרוצה, אחלה מחיר ביחס למתחרים ומתפקד נהדר במסלולים בינוניים.
הפרופיל פחות אגרסיבי מחלק מהמתחרים אבל בתמורה אני מקבל נסיעה שקטה (יחסית לפאג'רו כן? רעש המנוע מכסה הכל) ומרחק בלימה סביר, קח בחשבון שצמיגי שטח מתנהגים פחות טוב על הכביש ולכן גם פחות בטיחותיים. מכיוון שאני נוסע על הבהמה 130 בכביש 6 אני מעדיף לא לזלזל בנקודה הזאת. תריץ חיפוש בפייסבוק בקבוצת הפאג'רו, היו מספר אנשים שהופתעו לרעה מהרעש של הBF.
לגבי שינוי הג'אנט ל17 - רביעיית ג'נטים מקוריים קשה למצוא ותחליפיים יעלו לך מעל 3000 שקל ללא הצמיגים (ואתה צריך 5 ג'נטים ו-5 צמיגים) ולכן אתה מגיע בקלות למעל 7000 שקל.
עבורי - כאחד שמטייל במסלולים קלים-בינוניים המידה המקורית מרגישה מספקת. נכון, אני לא ממש יכול להוריד אוויר אבל בסוף כל אחד עושה את החשבון לעצמו, אני לא רציתי להכנס להוצאה הזאת.
דור
אפשר להסתפק בסט רגיל של ארבעה חישוקים 17' עם צמיגי 265/65.
הגלגל הרזרבי על חישוק 18 וצמיג 265/60 הוא בקוטר חיצוני זהה (ירדת באינץ' בקוטר החישוק ועלית ב-5% בגובה הדופן. הקוטר נשאר זהה).
יש מצב שבמעמד שינוי המידה ברשיון במכון הרישוי ידרשו ממך גם גלגל רזרבי במידה זהה לשאר הגלגלים - מקסימום תשאל גלגל ממישהו.
אני הלכתי על קופר 50/50 במידה המקורית (18) ואני מרוצה, אחלה מחיר ביחס למתחרים ומתפקד נהדר במסלולים בינוניים.
הפרופיל פחות אגרסיבי מחלק מהמתחרים אבל בתמורה אני מקבל נסיעה שקטה (יחסית לפאג'רו כן? רעש המנוע מכסה הכל) ומרחק בלימה סביר, קח בחשבון שצמיגי שטח מתנהגים פחות טוב על הכביש ולכן גם פחות בטיחותיים. מכיוון שאני נוסע על הבהמה 130 בכביש 6 אני מעדיף לא לזלזל בנקודה הזאת. תריץ חיפוש בפייסבוק בקבוצת הפאג'רו, היו מספר אנשים שהופתעו לרעה מהרעש של הBF.
לגבי שינוי הג'אנט ל17 - רביעיית ג'נטים מקוריים קשה למצוא ותחליפיים יעלו לך מעל 3000 שקל ללא הצמיגים (ואתה צריך 5 ג'נטים ו-5 צמיגים) ולכן אתה מגיע בקלות למעל 7000 שקל.
עבורי - כאחד שמטייל במסלולים קלים-בינוניים המידה המקורית מרגישה מספקת. נכון, אני לא ממש יכול להוריד אוויר אבל בסוף כל אחד עושה את החשבון לעצמו, אני לא רציתי להכנס להוצאה הזאת.
דור
היי
1. ג'אנטים תחליפיים 17" ניתן למצוא גם ב 2000- 1500 ש"ח.
2. ממש לא חייבים להחליף 5, אפשר להשאיר את הרזרבי כמו שהוא.
3. הפרשי המחיר בצמיגים לטובת ה 17" וריבוי האפשרויות, הפכה את ההחלפה לכמעט אוטומטית בקהילת ה BK.
היי
1. ג'אנטים תחליפיים 17" ניתן למצוא גם ב 2000- 1500 ש"ח.
2. ממש לא חייבים להחליף 5, אפשר להשאיר את הרזרבי כמו שהוא.
3. הפרשי המחיר בצמיגים לטובת ה 17" וריבוי האפשרויות, הפכה את ההחלפה לכמעט אוטומטית בקהילת ה BK.
1. אשמח לקישור לתחליפיים באיכות טובה במחיר הזה, לא כהתרסה אלא כי חיפשתי ולא מצאתי שום דבר קרוב לזה.
3. בבדיקה שערכתי מצאתי 4 אופציות (במלאי) לצמיגי 50/50 במידת 18, זה היה מבחר סביר בעיניי.
תבדוק אצל "צמיגי הנמל" באשדוד, יש לו כמה אפשרויות לגאנטים במחירים האלה במידה הזאת.
שים לב גם שצמיג 18" יקר משמעותית מ 17", כלומר גם נדיר יותר, גם יקר יותר, וגם פחות טוב לשטח, אז....
מתעלק קצת על השרשור-
אני מתעתד להחליף בDAKAR מג'אנטים 18" לכאלו 17" (מהPRO) .
המלצה לסט צמיגים AT שיאפשר ביצועים טובים בשטח עם סוליה ודופן בשרנית מספיק להוריד אויר (פחות חולות, יותר סלעי) ומצד שני יתנהגו באופן סביר ובטיחותי בכביש?
BF קצת מעל התקציב...
איך ה Cooper האלו? מסדרת Discoverer AT3? לדוגמא:
https://coopertire.com/en-us/find-tires/all-tires/discoverer-at3-xlt
המלצות אחרות עם שילוב ביצועים ובטיחות טוב?
אני על פג'ארו קצר שלא עמוס יותר מידי או גורר...אך מטייל בעיקר בשבילים קשים\סלעים\דרדרת.. פחות בוץ
ה at3 קצת "עדינים"...
תסתכל על ה st-maxx אם אתה מחפש 50/50.
יש גם את הגודייר דורטרק.
1.אני נוסע עם 4 גלגלי 17 וספייר 18….הוא מכוסה בכיסוי בד תחת החיפוי פלסטיק של הפג׳רו ומעולם לא התבקשתי להוריד בטסט.
2.עם זאת זה די מעצבן כי אי אפשר להעביר גלגל לרזרבי בזמן החלפה בגלל ההפרש במידת הגאנט כמו שנהגתי ברכבים קודמים. מעצבן ואולי אחליף בהמשך.
3.bf ko2 די מרעישים, אפילו ביחס ל-50:50 סיניים (פחות אגרסיביים) שאיתם הרכב נקנה. אני פשוט מגביר את הרדיו בכביש 6. בעיר זה פחות מטריד.
4.ממליץ לעקוב אחרי הקבוצות/יד 2. הרבה פעמים יש הזדמנויות לרכוש גאנטים 17 מקוריים בפחות מ2k מאנשים שמשדרגים לגאנט בולט/שופוני/וואסח …
1.אני נוסע עם 4 גלגלי 17 וספייר 18….הוא מכוסה בכיסוי בד תחת החיפוי פלסטיק של הפג׳רו ומעולם לא התבקשתי להוריד בטסט.
2.עם זאת זה די מעצבן כי אי אפשר להעביר גלגל לרזרבי בזמן החלפה בגלל ההפרש במידת הגאנט כמו שנהגתי ברכבים קודמים. מעצבן ואולי אחליף בהמשך.
3.bf ko2 די מרעישים, אפילו ביחס ל-50:50 סיניים (פחות אגרסיביים) שאיתם הרכב נקנה. אני פשוט מגביר את הרדיו בכביש 6. בעיר זה פחות מטריד.
4.ממליץ לעקוב אחרי הקבוצות/יד 2. הרבה פעמים יש הזדמנויות לרכוש גאנטים 17 מקוריים בפחות מ2k מאנשים שמשדרגים לגאנט בולט/שופוני/וואסח …
תודה !
המלצות נוספות לצמיגי AT? או כאלו שלא יפגעו יותר מידי בהתנהגות ובטיחות הכביש?
הייתי שמח להחליף עם מישהו שרוצה "לשדרג" לסט 18"... איפה אפשר למצוא אותם? ;)
אחפש ביד2...
תבדוק עם במידה שלך יש מקסיס RAZR at עם שלוש פליי בדופן (יש שתיים ושלוש)
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
תבדוק עם במידה שלך יש מקסיס RAZR at עם שלוש פליי בדופן (יש שתיים ושלוש)
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
אני חושב שבמידה זו זה רק 2ply, זה נכתב פה בעבר ובנוסף אנשים בקבוצות הפג׳רו לא מרוצים מהעמידות שלהם כל כך.
חבל כי בפורומים בחול יש לו ביקורות די נלהבות.
אם אין בעיה עם צמיג פחות אגרסיבי מכיר כמה עם ניסיון לא רע עם ג׳נרל at3 במידה….
חצי חצי? BF.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
TOYO 50/50
עולים חצי מה BF, שקטים הרבה יותר, ומעולם לא נצבטו לי ( 2 סטים)
עמידים מאוד.
פחות אגרסיבים/שטח מה BF
רק מעדכן לטובת קוראים עתידיים -החלפתי לג'אנטים 17" של DAKAR PRO (ככה שמתאימים לרכב) וצמיגי KENDA R/T kr601
מאד מרוצה!
הצמיגים עם דופן מחוזקת ונראים אגרסיביים יחסית (יותר מAT).
בנסיעה על כביש שומעים שריקה במהירות גבוה ומרגישים את הגרגור שלהם אך לגמרי סביר וגם האחיזה וההתנהגות (בהתחשב ברמת האגרסיביות של הצמיג).
בשטח הם ממש שדרוג לעומת מה שהיה לי קודם.
וגם המחיר לסט היה ממש טוב ביחס לBF - קצת קשה להשיג כרגע אך מומלץ בחום בינתיים...
139896
דורטור מוטו
04-09-22, 11:42
איפה החלפת?
איזה מידה?
כמה עלה?
[emoji4]
תודה
רק מעדכן לטובת קוראים עתידיים -החלפתי לג'אנטים 17" של DAKAR PRO (ככה שמתאימים לרכב) וצמיגי KENDA R/T kr601
מאד מרוצה!
הצמיגים עם דופן מחוזקת ונראים אגרסיביים יחסית (יותר מAT).
בנסיעה על כביש שומעים שריקה במהירות גבוה ומרגישים את הגרגור שלהם אך לגמרי סביר וגם האחיזה וההתנהגות (בהתחשב ברמת האגרסיביות של הצמיג).
בשטח הם ממש שדרוג לעומת מה שהיה לי קודם.
וגם המחיר לסט היה ממש טוב ביחס לBF - קצת קשה להשיג כרגע אך מומלץ בחום בינתיים...
139896
מה קוד המהירות שלהם?
אני זוכר שלא לקחתי כי הם מדורגים q, אבל אולי אני מתבלבל…
באותו הנושא- האם מישהו התנסה או יכול לחוות דעה או להמליץ על ג׳אנטים 17 אינטצ לפאגרו BK ארוך? מבין שרוב השוק מציע סינים. אשמח להמלצות והכוונה. תודה
באותו הנושא- האם מישהו התנסה או יכול לחוות דעה או להמליץ על ג׳אנטים 17 אינטצ לפאגרו BK ארוך? מבין שרוב השוק מציע סינים. אשמח להמלצות והכוונה. תודהגאנטים מקוריים של Dakar pro שמתאימים בדיוק לדגם המגיעים 17"...
Sent from my Lenovo TB-X606F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.