צפייה בגרסה מלאה : בעיה בהגה של ג׳יפ רנגלר כאשר משולב 4x4
יש לי רנגלר 2012, כאשר אני משלב ל4x4 ומסובב את ההגה עד הסוף (לא משנה איזה צד)ולוחץ על הגז אז ההגה מתחיל להתנגד לי ולקפוץ ואפילו בולם את הגיפ.
האם זו בעיה או שככה זה צריך להיות ב4x4?
חנן-ג'יפולוג
18-07-21, 23:50
הסימפטומים האלה הם בדיוק הסימן לתקינות המערכת. הייתי דואג אם זה לא היה.
ככל שאחיזת הדרך פחות טובה, הסימפטומים יחלשו. אני מקוה שאתה לא עושה את הבדיקה הזו על אספלט, כי היא הרסנית.
זאת אומרת אם לדוגמא אני על החול/בוץ אני פחות ארגיש את הקפיצות של ההגה ?
חנן-ג'יפולוג
18-07-21, 23:54
נכון.
הסימפטומים האלו לא היה עד לפני כמה חודשים ויש לי את הגיפ כבר מספר שנים..
חנן-ג'יפולוג
18-07-21, 23:57
נשמע מוזר.
אני מציע שתביא את הרכב לחבר/מוסך שמכיר רכבי 4x4, שיעשה סיבוב ויחווה את דעתו. יתכן שהתיאור שלך לא מועבר טוב דרך הטקסט.
ממליץ על מישהו באיזור ירושלים?
חנן-ג'יפולוג
19-07-21, 00:01
לא, אבל חכה, אולי אחד מהגולשים הירושלמים שבינינו יוכל לעזור.
חנן-ג'יפולוג
19-07-21, 00:03
במידה ולא תקבל תגובה, ומתאים לך להגיע לבית גוברין שאעיף מבט, אתה מוזמן.
חנן-ג'יפולוג
19-07-21, 00:22
בכיף.
בלי לחזור בי מההזמנה שבעינה עומדת, בוא נחזור צעד אחורה:
פרט בלי לחסוך במילים. תשקיע בשאלה לפחות את רמת ההשקעה שתרצה לקבל בתשובות:
לגבי ההיסטוריה המלאה של הרכב, של ה"תקלה" לכאורה. מתי והיכן אתה מרגיש את זה, באילו תנאים? אם זה השתנה, זה קרה בצורה הדרגתית? פתאומית? לאחר טיפול או תיקון או תוספת כלשהי? מה מותקן ברכב במקור ובאפטרמרקט? נעילות דיפרנציאל, וכל דבר אחר שאתה יודע. אל תחסוך כלום. החלפת צמיגים? החלפת קורונה פיניון או יחסי העברה? תן לנו להחליט מה רלוונטי ומה לא.
shoot.
הרגשתי את זה לפני כמה חודשים כשירדתי לשטח כאשר אני משלב 4x4 ומסובב את ההגה עד הסוף ונותן גז, ההגה פשוט מתחיל להתנגד ו״לקפוץ״ וזה אפילו בולם את הרכב, זה קרה בצורה פתאומית, שוב כמו שאמרתי יש לי את הגיפ כבר הרבה זמן וירדתי איתו לשטח מספר פעמים וזה היה פעם ראשונה שהרגשתי את זה, מבחינת מה מותקן ברכב אז רק מגן חזירים וכנפיים, מבחינת נעילות - אין לי. יש להדגיש שזה קורה רק שמשולב 4x4.
boaz avrahami
19-07-21, 07:14
למיטב זכרוני יש לך 3 מצבי 4x4 בתיבת ההעברה.
לאיזה מהם אתה משלב?
במצב הראשון של ה 4x4 אינך אמור להרגיש התנגדות.
ב part time וב L ההתנגדות על משטח עם אחיזה טובה כמו כביש מלמדת שהתיבה נעולה וזה תקין מבחינתה אבל עשוי להיות הרסני לנסוע כך על משטחים בעלי אחיזה גבוהה דוגמת אספלט.
רמת הפירוט שחנן ביקש היא המצב המדוייק של הידית וארועים מכניים סמוכים לזמן שבו אתה מדווח שהתחלת להרגיש
צלב ציריה גמור עלול לגרום להקצנה של התופעה שבד"כ היא תקינה.
וכמו שאמרו, אל תעשה את זה על משטח עם אחיזה טובה (אספלט) כי אתה גורם נזק.
נ.ב.
החלפת צמיגים בזמן האחרון?
האם כשזה קורה יש רעש של נקישות או קליקים?
הרגשתי את זה לפני כמה חודשים כשירדתי לשטח כאשר אני משלב 4x4 ומסובב את ההגה עד הסוף ונותן גז,.
בכל רכב שטח, במצב משולב/דיפ מרכזי נעול, הפנייה מלאה של ההגה ו״לתת גז״ לא עושה טוב למפרק העברת הכוח בטבור ובקלות יכול להגרם נזק, לא רק במשטח מהודק.
אם זה משהו שמבוצע כהרגל, יכול להיות שעכשיו פוגשים את הבלאי.
יש 2 מצבים ל4*4 H/L
וזה קורה בשניהם, ולא אין רעשים/נקישות כאשר אני מסובב את ההגה עד הסוף.. ברור ששומעים את המשאבה אם אני ממש ״חונק אותה ומסובב יותר מעד הסוף״ שזה למיטב ידעתי רעש תקין..
לא בא לי לכתוב מגילות, אבל:
התופעה המתוארת טבעית ונורמלית לחלוטין כשמנסים לפנות על משטח עם אחיזה טובה בכל רכב בעל מערכת 4X4 Part-time כמו ברנגלר JK.
למה זה כך? כי כל גלגל שואף לפנות ברדיוס משלו. בשביל זה יש לנו דיפרנציאלים רוחביים (בסרנים), אבל כדי שרכב 4X4 יוכל לפנות על משטח עם אחיזה טובה, הוא זקוק לדיפרנציאל/מערכת מצמדים/הפרדה כל שהיא גם על ציר האורך. כלומר בתיבת ההעברה או בכל מקום אחר שבין הסרן האחורי והסרן הקדמי.
זה למה ברכב כמו ה-JK, שאין לו דיפרנציאל מרכזי, על כביש בעל תנאי אחיזה טובים אנחנו נוסעים במצב 2H כלומר הנעה לשני גלגלים בלבד.
בשטח זה הרבה פחות מפריע, כי האחיזה פחות טובה וגלגלים יכולים להחליק קצת. על כביש, בייחוד אם הוא יבש, מאוד לא מומלץ לנסוע ב-4X4 ולהפנות הגה באופן משמעותי. זה גם בולם את הרכב וגם יגרום נזק מצטבר לתיבת ההעברה.
ברכבים בעלי מערכת הנעה Fulltime/AWD יש דיפרנציאל מרכזי/מערכת מצמדים שמווסתים את מהירות הגלגלים לא רק בין שמאל/ימין אלא גם בין גלגלים קדמיים ואחוריים, לכן אלה מערכות הנעה כפולה שמתאימות לכביש ובהם לא תחוש שום התנגדות בהגה.
אני מבין את מה שתיארת, אבל לא מוזר שפגשתי בתופעה הזאת רק לא מזמן ויש לי את הגיפ כבר מספר שנים וירדתי איתו לשטח ושילבתי כבר מספר פעמים?
דרור תאר יפה את ההסבר הטכני לתופעה.
אתה טוען שהתופעה ״החריפה״ ביחס למה שהיית רגיל בעבר ומכאן החשש לתקלה.
זה בהחלט יכול לנבוע מצלב או אפילו בולם הגה.
מציע לקפוץ לקובי (מוסך נשר - תל אביב) או ארז (חולון) לאבחון.
לצערי, לא יודע להמליץ על מוסך ירושלמי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מבין את מה שתיארת, אבל לא מוזר שפגשתי בתופעה הזאת רק לא מזמן ויש לי את הגיפ כבר מספר שנים וירדתי איתו לשטח ושילבתי כבר מספר פעמים?
כי בשטח זה חד משמעית פחות מורגש.
אבל על משטח עם אחיזה טובה (כביש או שטח, נגיד משטחי סלע) תרגיש בזה חזק מאוד.
כדי להיות שקט, תעלה את האוטו על ליפט ותעבור על צלבים בציריות קדמיות (ברנגלר JK נדמה לי שאלה מפרקים ולא צלבים כמו בג'יפים האמיתיים) ובדריישפטים, ואם יש חופש בתיבת ההעברה (חופש ביוקים/מיסבים, שרשרת רפויה שעלולה גם לקפוץ ולדפוק חזק בשילוב 4X4)
boaz avrahami
19-07-21, 22:30
זה באמת מוזר שלא הרגשת את זה עד היום.
התאור שלך מזכיר לכולנו משהו נורמלי אבל יתכן וכולנו שוגים וזה משהו אחר.
תן לבעל נסיון להתרשם מהאוטו
הוא מתאר משהו נורמלי לחלוטין בכל רכב עם מערכת הנעה Part-Time.
אבל מי שלא מבין דינמיקה ומכניקה של כלי רכב בכלל ורכבי שטח בפרט, עלול להיבהל מזה - וזה נורמלי לחלוטין ובסדר גמור - אף אחד לא נולד ג'יפאי ומומחה מכני. אלה דברים שנלמדים - באופן מסודר או מנסיון או גם וגם. לזכותו של פות"ש ייאמר שלפני שרץ למוסך ושלף ארנק, הוא הקדים לשאול כאן - וטוב שכך - כי אני לא אגזים אם אנחש שלא מעט מוסכים עושים מדברים כאלה יופי של פרנסה - הם מזהים מהר מאוד לקוח שלא מבין את הרכב שלו - ואז אפשר להשחיל לו החלפה מיותרת של המון חלקים + עבודה באלפי שקלים רבים.
אני משוכנע ב-99.9% שאין שום תקלה בג'יפ הזה - יש מצב שאפשר לחסוך לו גם את התשלום עבור בדיקה במוסך אם מישהו מכאן יסכים לעשות סיבוב על הרכב שלו כדי לחוות דעה. אישית לא אכפת לי להקדיש לו את הכמה-דקות-ספורות שצריך בשביל זה. אם הוא מעוניין - שיפנה בה"פ.
תודה לכולם מעריך מאוד את העזרה שלכם, אפנה לחנן שיעיף מבט.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.