PDA

צפייה בגרסה מלאה : האם מצבר ROSTEC אטום מתאים כמצבר צרכנים בתוך הרכב?

שעיר בגב"ב
24-07-21, 10:59
לפני שאני מתקין אותו,
האם מצבר ROSTEC הנ"ל ניתן להתקנה כמצבר צרכנים בתוך הרכב?
הכוונה מבחינת פליטת גזים מסוכנים.
SEALD VALVE REGULATED LEAD-ACID

תודה.

חנן-ג'יפולוג
24-07-21, 11:06
While the sealed battery is typically considered safe to operate within enclosed areas, the low-pressure venting capability will still allow some gas to escape under certain conditions. Therefore, it is important to observe all the same safety considerations that must be observed when normal wet-cell batteries are used, particularly during charging.

https://www.sciencedirect.com/topics/engineering/sealed-battery

שעיר בגב"ב
24-07-21, 13:53
תודה חנן.
צריך לחשוב איך ואיפה למקם אותו מחוץ לתא הנוסעים.
תא המנוע בטרופר בנזין מתוכנן לא טוב מבחינת מיקום רכיבים היקפיים למינם ואין מקום למצבר נוסף.

asafk
24-07-21, 15:13
למיטב זכרוני (עברו כ 15 שנה) היה מקום צמוד לשילדה בצידה החיצוני מתחת לתא הנוסעים - עם קופסת מצבר של סירה .

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ishc
24-07-21, 15:28
אני משתעשע בהוספת מצבר צרכנים ומצאתי את זה: US $53.60 20%OFF | 12.8V 21A Lifepo4 battery pack 4S3P 32700 built-in 40A same port charge and discharge balance BMS 12V power supply
https://a.aliexpress.com/_uXx35F

שניים כאלו בתוספת dc2dc אמורים להיות מספקים.
נראה לי כמו פתרון טוב יותר מכל מצבר קלאסי.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
24-07-21, 15:35
תודה חנן.
צריך לחשוב איך ואיפה למקם אותו מחוץ לתא הנוסעים.
תא המנוע בטרופר בנזין מתוכנן לא טוב מבחינת מיקום רכיבים היקפיים למינם ואין מקום למצבר נוסף.

יש מצברי חומצה עופרת עם יציאת גזים לצינורית אוורור. מקובל לשים אותם ברכבים שבהם המצבר הוא בתא הנוסעים, כגון טויוטה פריוס. את הצינורית מוציאים מחוץ למרכב דרך חור קטן.

erezgur
24-07-21, 17:02
האם כבר רכשת את המצבר?
אם לא, כנראה במקומך הייתי הולך לכיוון של מצברי הליתיום החדשים, כמו הקישור של צחי למעלה או השרשור של חנן.

זאת לאחר שאתה משוכנע שאתה באמת זקוק לחבר צרכנים ולא מספיק לך המצבר הקיים (שאולי אפשר להחליפו באחד גדול יותר).

נשלח מהנייד

שעיר בגב"ב
24-07-21, 20:41
לצערי כבר רכשתי.

חנן,
המצבר נראה אטום לחלוטין. אני לא רואה שום חריר/פתח לפריקת לחץ וגזים.

חנן-ג'יפולוג
24-07-21, 21:42
לא נכנסתי אף פעם לעומק העניין. אני מכיר גם ממקורות מידע אחרים, שיש במצברים האלה שסתום לשחרור לחץ חריג.

-->