התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לקניית רכב שטח

nirand
24-07-21, 12:50
שלום,
זקוק לחוות דעתכם,
החלטתי לקנות רכב שטח ולחזור לטיולי שטח אחרי שבעבר (הרחוק) הייתי מטייל בעיקר בגיפ של אבא (סיקס ולנדקרוזר) ועכשיו אני רוצה רכב משלי.
בגלל שאני גר בתל אביב, יש לי העדפה לרכב קטן ולכן חשבתי על סוזוקי גימני שיספיק ל-2 +כלב.
מבחינת תקציב אני יכול לחכות לגימני החדש ולקנות מהסוכנות (צפוי להגיע בינואר - פברואר) אבל זה יירד מהתקציב של מיגונים ושיפורים נוספים - אולי בעתיד שיתפנה לי תקציב.
מנגד, אפשר לקנות מהדגם הקודם ואז גם נשאר תקציב לשיפורים או לבעיות שיצוצו.
התיעצתי עם חבר שיש לו גימני 2007 והוא אמר לי בכל זאת לחכות לחדש כי בגימני דור 3 הרכב לא סוחב בכביש ואני אסבול כל נסיעה לצפון או לדרום.
היום ברכב שברשותי אני נוסע בעיקר בסופ"שים או לטיולים (רגליים) בצפון או בדרום- בערך 7000-8000 ק"מ בשנה.
ואני רוצה רכב שטח כדי להתחיל לנצל את הסופי שבוע לטיולי שטח.

האם לדעתכם סוזוקי גימני דור 3 יספיק לי או כדאי לחכות לדור 4? אולי יש רכב אחר שיתאים?

תודה.

asafk
24-07-21, 12:55
הג'ימני רכב מצויין ומתאים בדיוק לשימוש שלך. הדגם הנוכחי לא מרגיש חלש או איטי *מדי* בכביש אם כי הוא בהחלט לא מהמכוניות המהירות. יש כאלה משומשים כמעט חדשים - ואני לא יודע מה זמן ההמתנה לחדש מהחנות אבל אני בכלל לא בטוח שיש הבדל במחיר... השוק קצת משוגע....

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

erezgur
24-07-21, 13:16
ברוך הבא,

בין ג'ימני חדש המסוכנות לגימני דור קודם יש גם אפשרות לנסות למצוא דגם חדש (2019) אבל יד 2, יכול לתת מענה מבחינת התקציב.

עמית על חלק מהשאלות המופיעות אצלנו השאלון שבשרשור הנעוץ בראש הפורום אבל לא על כולן, בדגש על רמת העבירות הנדרשת (אלו מסלולים, אלו רכבים אחרים הקבוצות עימן תיסע וכו') - בכל מקרה, הגימני הוא בחירה מצויינת למי שמחפש רכב שטח אמיתי עם יכולות גבוהות לאדם בודד או לזוג.

נשלח מהנייד

מוני אורבך
24-07-21, 13:50
היה לי בעבר הרחוק גימיני דור 3 אוטומט 2007 והיום יש לי גימיני דור 4. יש הבדל גדול מאוד בין הדורות, לא רק מבחינת המנוע.הגימיני החדש הרבה יותר מרווח ופרקטי מהישן. הוא גם הרבה יותר נוח.מבחינת מנוע הידני ממש רכב זריז יחסית לישן שהיה ממש עגלה,אבל אני משווה אוטומט לידני אז אולי ההבדל לא כל כך דרמטי עדין אני מניח שיש הבדל משמעותי.הרכב הקודם שלי היה רנגלר 3.8 אוטומט. והגימני החדש הידני מרגיש כמעט זריז כמהו.
לכן העצה שלי תשקיע לתקנה את הדור החדש.מתחילים אפילו לצוץ כמה ביד 2, כנראה מהיפסטרים שלא ידעו למה הם נכנסים.אומנם הם מבקשים על רכב יד 2 כמו על רכב חדש, שזה די מצחיק, אבל אני מניח שאפשר קצת ללחוץ

נדב42
24-07-21, 15:13
אם יש לך את התקציב והסבלנות לחכות לחדש, זה כנראה הדבר הנכון לעשות.

nirand
24-07-21, 19:00
תודה על התגובות.
באמת המטרה הראשונה שלי הייתה לקנות גימני משומש שנת 2019 ומעלה,
אבל נכון לרגע זה ההיצע נמוך והמחיר יותר גבוה מחדש ולכן התלבטתי בין לחכות ולקנות חדש או לרדת לשנתונים נמוכים יותר ולדור הקודם.
ממה שאני מבין עכשיו אני אחכה חצי שנה ואקנה חדש ואם עד אז אמצע מודל 2019 ומעלה במחיר ראילי - זכיתי.

שוב תודה על התגובות ובתקווה שבקרוב אוכל להתיעץ על מסלולים :)

-->