צפייה בגרסה מלאה : שוני בין מיסב היצרן למיסב מחנות
היי,
האם יש שוני בין מיסב שמגיע מהיצרן לכזה שקונים אצל יבואן מיסבים (שניצקי, SKF וכו) למרות שמדובר באותו דגם (נניח וגם היצרנים של המיסבים זהים)?
תודה
אם המספר אותו מספר - אז אין הבדל. אבל שים לב שיש עוד אותיות וסימונים שלפעמים מציינים הבדלים חשובים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
פעם החלפתי מייסב באופנוע סוזוקי. שניהם היו של קויו. למרות הזהות במק"ט, היו הבדלים בין מה שהוצאתי מהאופנוע לבין המייסב מחנות המייסבים. המייסב המקורי היה רובסטי יותר, ואטום יותר טוב.
אולי היו הבדלים קטנים של אותיות שהובילו לשוני, אבל לא כאלו שהצלחתי למצוא. נאמר לי שיש שוני בסטנדרט בין תעשיה לאוטומוטיב, אבל אינני איש מקצוע.
יונימוג אדום
24-07-21, 21:02
בסיטרואן דה שבו ששיפצתי רכשתי מיסבים ( שחשבתי ) שזהים למקור .
החלפתי מיסבים בארבעת הגלגלים אולם לאחר שנתיים - חופש בגלגלים הקדמיים .
רכשתי זוג מיסבים בארץ אך לא הייתי שלם עם זה ולכן השאלתי מחבר מיסבים מקוריים שהיו לו ברזרבה .
המספר אותו המספר , המידות זהות - אולם במיסב המקורי יש 13 גולות בהיקף ואילו בחליפי רק 9 !!!
המיסבים המקוריים עובדים קשה ולכן היצרן מזמין לפי מפרט שלו ולא סטנדרט .
אילן
boaz avrahami
24-07-21, 22:44
אם המספר אותו מספר - אז אין הבדל. אבל שים לב שיש עוד אותיות וסימונים שלפעמים מציינים הבדלים חשובים.
אסף.
זה גם מה שאני מכיר.
אולי מה שקיבלתם היה זיוף סיני.
אני קונה רק מותגים מוכרים ממקור אמין.
הובודה ולפעמים הכשל במיסתלּ
NSK/SKF/ KOYO/TIMKEN
בהתאם לצורך ולאפליקציה.
פוטנציאל הנזק והעלות מכשל לא שווים לי את החסכון מבחינתי.
בסיטרואן דה שבו ששיפצתי רכשתי מיסבים ( שחשבתי ) שזהים למקור .
החלפתי מיסבים בארבעת הגלגלים אולם לאחר שנתיים - חופש בגלגלים הקדמיים .
רכשתי זוג מיסבים בארץ אך לא הייתי שלם עם זה ולכן השאלתי מחבר מיסבים מקוריים שהיו לו ברזרבה .
המספר אותו המספר , המידות זהות - אולם במיסב המקורי יש 13 גולות בהיקף ואילו בחליפי רק 9 !!!
המיסבים המקוריים עובדים קשה ולכן היצרן מזמין לפי מפרט שלו ולא סטנדרט .
אילן
המספר מבטא את המידות, לא האיכות.
ליצרנים יש סדרות oem וסדרות כלליות. יש הבדל באותיות לפני ואחרי המידה. המק"ט כולו חייב להיות זהה. וכאמור אם זה בדיוק אותו מקט יצרן זה בדיוק אותו מיסב. אני מוצא את עצמי לא מעט מחזיר סחורה שיש הבדל 'זניח' של אות אחת או ספרה חסרה בסוף המק"ט... שהיבואן או המפיץ אומר שזה לא משנה. אבל זה כן
יש גם מקרים שעם השנים מוצר זה או אחר עובר שינוי. בדרך כלל זה לכיוון הורדת עלויות...
אסף.
האותיות בסוף המקט זה בדרך כלל או שוני גאומטרי (פאזה או העגלה בקטרים) או סוג סיכה בהתאם למהירות ועומס או סוג ותקן אטימה במיסב אטום.
בטרופר ב90 אחוז מהחנויות כבר שנים מוכרים מיסב תחליפי פנימי של הנאבה ללא הרדיוס בקוטר בפנימי.
בהידוק הראשון נוצרת תחושה שאין יותר חופש בגלגל למרות שבתכלס המיסב מתיישב עם הפינה החדה על הרדיוס של ציר הנאבה.
ואז מי שלא יודע שצריך אחרי נסיעה להדק עוד כי המיסב מועך את הרדיוס בנאבה ואז שוב נוצר חופש בגלגל אוכל אותה.
ולפרק את המיסב הזה מהנאבה..הוא מתיישב באפיצות על הרדיוס...עדיף לזרוק את הנאבה ביחד עם המיסב
מישהו שהוא שם דבר בתחום האופנועים אמר לי פעם שמיסבים כדאי לקנות רק מהיצרן והיום אני מבין שהוא כנראה צדק.
אני אחרי שיפוץ מנוע ומיסבים שהם מאותו הדגם כמו הישנים מרעישים בצורה לא תקינה.
רציתי להתמקד כי שקלתי החלפה נוספת במנוע אחר ורציתי להתמקד נראה שאני יורד מזה.
עריכה
asafk
איך אפשר לאמת שמדובר באותו מק"ט כשזה אותו מק"ט? זה שאלה קצת מוזרה אבל אני זוכר שהמספרים היו זהים.
היצרן NSK
ותודה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.