צפייה בגרסה מלאה : משרד התחבורה עוזר לנו עם קריטריון נוסף בבחירת הרכב הבא
https://www.gov.il/he/departments/news/auto_parts?utm_source=go.gov.il&utm_medium=referral
החל מה-1 באוגוסט, משרד התחבורה יפרסם דירוג חדשני של דגמי הרכב הנפוצים בישראל, על פי מחירי חלקי החילוף המקוריים שלהם
לא הבנתי איך זה יעבוד..
מה זה נפוצים ?
20 הנמכרים ביותר ?
תהיה קטגוריית "ג'יפונים" וקטגוריית "ג'יפים" [emoji846]
סופסוף גורם מוסמך יחליט מה ההבדל בין הקטגוריות והאם לנד קרוזר/רובר הוא גם "ג'יפ"...
לחילופין, האם אובדן סרן אחורי חי ברקסטון משנמך אותו לג'יפון, או שהוא תמיד היה שם
צריך גם לכתוב כמה זמן מחזיק כל חלק.
אם חלק שעולה 5000 שח ומחזיק 10 שנים או חלק שעולה 500 שח ומחזיק שנה שנתיים
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
מחירוני החלפים הרשמיים של היבואנים מפורסמים באינטרנט. הם לא מובלטים, לא נגישים ולא ידידותיים (מסמכי PDF). אולי אני מכליל, אבל לפחות המחירון שמעניין אותי - של יוניון מוטורס - הוא כזה. אבל בעזרת גוגל אפשר להגיע אליו ועם חיפוש במסמך אפשר למצוא מה שמחפשים.
מה שעושה כאן משרד התחבורה, למיטב הבנתי מקריאת הקומוניקט, הוא הנגשה של מחירוני היבואנים, והשוואה בינהם. נוכל להשוות בקלות בין מחיר משאבת מים, צירייה קדמית או רדיאטור של רכב א' מול רכב ב' מול רכב ג'. זה לא יאמר כלום על איכות החלק, כמה זמן הוא יחזיק ובטח לא מתי בממוצע מחליפים אותו בתנאי אמת במדינת ישראל, אבל זה צעד קטן של הנגשת מידע שיספק תחמושת בויכוחי מותגים בפורום ג'יפולוג. ואולי גם יוביל להורדת מחירים קלה. אולי.
אני משתדל לשלוח מי ממכרי שמתלבט בין כלי רכב משומשים לבדוק כמה עולה פנס קדמי, מזרק ומשולש מתלה.
זה נותן השוואת מצויינת. ופתאום מתגלה של סובארו מדגמים מסויימים פנס ראשי עולה 4000 שח ואין תחליפי - זה משהו שצריך לשקול.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אולי סופסוף בעלי סוזוקי יפסיקו ליילל על היבואן ומחירי החלקים (בג׳יפולוג זה פחות נפוץ)
boaz avrahami
25-07-21, 21:52
משעמם להם שם במשרד בקיץ.
במקום לדאוג שתהיה תחבורה יעילה וזולה הם עושים רפורמות בכאילו.
ישראבלוף כמו בימיו הטובים
אני משתדל לשלוח מי ממכרי שמתלבט בין כלי רכב משומשים לבדוק כמה עולה פנס קדמי, מזרק ומשולש מתלה.
זה נותן השוואת מצויינת. ופתאום מתגלה של סובארו מדגמים מסויימים פנס ראשי עולה 4000 שח ואין תחליפי - זה משהו שצריך לשקול.
אסף.
ביטוח ?!….
יש מכוניות זולות לקניה עם חלקים יקרים שלא עושים להם ביטוח.
אסף.
יש מכוניות זולות לקניה עם חלקים יקרים שלא עושים להם ביטוח.
אסף.
יש לי כזאת לואו קוסט מכונית ... כל חלק שווה ממוצע של 50% ממחיר הרכב .. אבל פנסים ראשיים מכוסים בביטוח.
וכדאי תמיד לעשות ביטוח .. כי אם מישהו מספיק עני כדי להיות יכול לרכוש רכב רק ב 25000 שח .. וזה השקל האחרון שלו, הוא יהיה חכם אם יעשה ביטוח כדי לשמור על שקל האחרון הזה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.