PDA

צפייה בגרסה מלאה : המלצות לחופשה משפחתית בסוף אוגוסט.

סולי
27-07-21, 00:01
מתכנן לצאת לחופשה ראשונה בת שבוע כשהמטרה לחוות כמשפחה את החוויה רחוק מעט מציוויליזציה..
ההרכב, זוג + ילד כמעט שנתיים+ כלב.
הכרכרה טירדרופ ממוזג עם כל התנאים.
יש יכולת תנועה בעבירות קלה כמו חציית נחל.. או אפילו אפשר לומר כל מקום ש xv ירגיש בו בנוח.

לא יודע האמת איך לגשת לזה... אם לתכנן מסלול מא ועד ת... אבל הילד לא בנוי עוד לנסיעות ארוכות מדי..
ויהיה חם אין ספק, אבל יש מזגן, אוהל גג נוסף וסככה, המון המון מים לגיגית קטנה לילד...
חשבתי אולי לבחור 3 נקודות חנייה לא נגישותיחסית למקור מים ואם אפשר מוצלות ככל הניתן.
לאתר נקודה טובה בכנרת, בים תיכון.. ואיזה מעיין או נחל... כדי לייצר כן גיוון בנוף ותחושת מסע... נקודות שאפשר במידת הצורך לחנות בהן יומיים שלמים...

וזהו משם פשוט לזרום.. להחליט כבר כל יום בהתאם למוזה.

כל טיפ או המלצה תתקבל בברכה...

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ishc
27-07-21, 06:50
הפלוס והמינוס בטירדרופ הם כנראה הגודל. מצד אחד אחד קל לגרור אותו וזה פחות מגושם מקרוואן מלא. מצד שני חוץ מלישון בו אין הרבה מה לעשות עם זה.
אנחנו (שנה שעברה) העדפנו לינה בבית הארחה ולצאת כל יום לטיולים חצי יום עד יום. ישנו בצפון הרמה בגובה 1000 מ' והיה נעים עד קריר בערב. דאגנו לטיולים עם אטרקציות מים כדי לברוח מהחום. הקורונה בזמנו עזרה לנו לברוח מהמוני בית ישראל והיה נהדר.
תוודא שפנטזיית הקרוואן היא לא רק שלך ואשתך שותפה להתלהבות כדי שכולם יהיו מרוצים.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

סולי
27-07-21, 09:21
למזלי אישתי שותפה לפנטזיה...
אם איזורי החנייה הממושכת יהיו מוצלים לא רואה ממש בעיה,

הילד שלי יחזיק בצימר סגור בדיוק 10דק לפני שהוא דופק את הראש בקירות ....
דווקא פורח כשהוא בחוץ.
מזגן, צילייה ומקור מים קרוב בתקווה יעשו את עניין החום לשולי יחסית

gillss
27-07-21, 11:44
קודם כל חייב לפצוח בקריאות קינאה.
אישה שותפה לפנטזיה זה מצרך יקר שיש לשמור.
חושב ברמה הכי אישית שמדרום לב"ש בסוף אוגוסט
זה סוג של סגפנות.
זה לא משנה לאיזה גובה תטפס או באיזה צל תתחבא
מיים יהיו במסורה (גבים ובורות יבשים, אגמים מלאכותיים עמוסים)
הצפון הוא יעד מועדף (שוב אישית ואמוציונאלית)
אבל שם למצוא פינה ללא סיביליזציה זה אתגר לא קטן.
גם בעלי הג'יפים המסוקסים ביותר , שבדרך כלל מצליחים למצוא
מפלט מחניונים עמוסי פרייבטים, יקשו בעונה זו למצוא שלווה.
רמת הגולן ב Full Booking וכך גם מרבית הגליל העליון.
נקודות מיים נגישות וגדולות אינן מקום שהייה לאדם שפוי בעונה זו.
מה שמשאיר אופציות של למצוא נ.צ. עם נביעה / שלולית
שקשה במיוחד להגיע אליו (ברגל או ברכב) וזה מבצע בפני עצמו.
מזכיר גם שבניגוד לדרום בצפון מאד קשה כיום למצוא פיסת שטח
לתקיעת יתד , או שזה חינם ועמוס או שזה יקר ופחות עמוס
או שזה לא חוקי (והפקח יגרום לזה להיות יקר)
אז מה כן ?
צפון רמת הגולן יש עוד כמה פינות חמד להתנחלות של שבוע.
אולי גם באזור אלעל בדרום הרמה.
וגם לאורך הכזיב תוכל להתנחל בכמה פינות חן.

hadtomer
27-07-21, 15:24
מקום ש xv ירגיש בו בנוח.

דיזינגוף סנטר?

סתם.... אני יכול לומר לך מניסיון של השבועות האחרונים - ואני מקווה שאני קולע לצרכים שלך מבחינת עבירות:

1. עין פית. אבל לא בימי חמישי שישי כשהרוכבים על רייזר באים כדי לתפעל נרגילות ולהשאיר אשפה

2. נחל סמך, אם כי אני לא סגור על העבירות ל XV

שלמי
27-07-21, 16:27
דיזינגוף סנטר?

סתם.... אני יכול לומר לך מניסיון של השבועות האחרונים - ואני מקווה שאני קולע לצרכים שלך מבחינת עבירות:

1. עין פית. אבל לא בימי חמישי שישי כשהרוכבים על רייזר באים כדי לתפעל נרגילות ולהשאיר אשפה

2. נחל סמך, אם כי אני לא סגור על העבירות ל XV

נחל סמך ל XV לא מומלץ, עם טירדרופ לא אפשרי.
עם כל הכבוד ל XV, הבולדריה בסמך לא בשבילו.
מעודכן לשלשום וליונדאי טרקאן שפגשנו בגשר עם משולש שבור.

hadtomer
27-07-21, 16:45
נחל סמך ל XV לא מומלץ, עם טירדרופ לא אפשרי.
עם כל הכבוד ל XV, הבולדריה בסמך לא בשבילו.
מעודכן לשלשום וליונדאי טרקאן שפגשנו בגשר עם משולש שבור.
הגשר זה למי שמגיע מלמעלה- אני מתכוון להגעה מכיוון מצפה אופיר. אבל בכל מקרה כפי שכתבתי- גם אני בספק רציני לגבי היכולת להגיע עם XV.

asafk
27-07-21, 18:03
צפון צפון רמת הגולן.
יש כמה נקודות אבל בלי מים. אם גם מתאים אני אוכל לפרט...
עם מים? יש כמה 'חופים' של ברכת רם שלא תמיד עמוסים. מותר לישון? לא יודע. כדאי? לא ניסיתי לחניית לילה. רק יום.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ד ו ר ו ן
27-07-21, 18:45
עם מים? יש כמה 'חופים' של ברכת רם שלא תמיד עמוסים. מותר לישון? לא יודע. כדאי? לא ניסיתי לחניית לילה. רק יום.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
משום מה, בכל הפעמים שעברתי ליד בירכת רם, אף פעם לא ראיתי מישהו מתרחץ במים.

מקרי או שלא נכנסים למים שם?

hadtomer
27-07-21, 19:30
מקרי או שלא נכנסים למים שם?
אני נכנסתי. זה היה בפברואר האחרון. לצערי זה לא צולם אבל זה היה בערך עד גובה ברך. הסיבה העיקרית להימנעות של המקומיים מכניסה למים היא אמונה שכשיורד בחוץ שלג ואתה נכנס למים - אתה אידיוט. ואז אתה אשכרה חוטף עוויתות מטורפות וחייב לשבת ברכב מחומם מאוד במשך חצי שעה. הדרוזים קוראים לזה "אבו-היפותרמיה".

סולי
27-07-21, 20:53
קודם כל תודה לכולם !
אשב על כל ההמלצות... נק מים ואיזור מוצל זה מבחינתי... המטרה היא לא לשבת בטירדרופ במזגן כל היום ולהסריח את הסביבה.

חושב שלא הובנתי, אני לא גורר עם xv ...סהכ מכוון לרמת עבירות של xv.
אני עם האישה והילד וממש לא מחפש הרפתקאות בשטח בחופשה...

אולי לפני רגע שננעל על הצפון הרחוק.. שמבחינתי אין על המדבר כדי לחוש מרחבים פתוחים. רמת הגולן בקיץ לעיתים חנוק לי מדי .. אבל אולי באמת אם לא תהייה ברירה.

אשמח להמלצות לחניה קסומה לאורך הים התיכון... והכנרת גם.

נ.ב התמונה המצורפת צולמה עי חבר היום שנתקל בטירדרופ המדובר באיזור שילת.

134534

סולי
28-07-21, 12:14
זה..134543

סולי
21-08-21, 20:16
מתחיל להתגבש משהו...
אני מאוד רוצה מדבר.. אבל בכל זאת אוגוסט... אז אולי נווה מדבר?

יום שני מרימים קלאץ מהמרכז סביב 12-1300 כשהזאטוט מתמקם בתקווה לאיזה שעתיים של שקט במושב שלו.

שקלתי לנסוע לעין גדי וכשיתעורר להיכנס איתו לקצר בנחל דוד.. (חושב שלא הייתי בעין גדי מגיל 16)

לקראת שקיעה נצא מהשמורה .. להתמקם למדורה וארוחת ערב ומקלחת...

בבוקר הוא קם מוקדם, נאכל ונתארגן לעוד טיול/שהיה בנחל דוד הצונן . ושוב נתחיל להתגלגל לקראת השנצ... כביש 90 ים המלח שמאלה לתענכים והתחנה הבאה תהייה עמק המעיינות ...

מה דעתכם?
מחפש המלצה לחנייה עם הטירדרופ באיזור עין גדי... ונקודה טובה בעמק המעיינות.

משם ככל הנראה נמשיך להצפין .... נהר הירדן... כנרת... רמת הגולן... ובתקווה לסיים בים תיכון... ואשמור את השרשור חי להתיעצויות ועידכונים.

דור אריאל
22-08-21, 02:47
הכי מאוחר שאפשר לצאת מנחל דוד זה 1700
חניון חינמי יש לך מאחורי הכפר נופש של מצוקי דרגות.

תיקח בחשבון רוח די מעצבנת מהשקיעה עד בערך 2200

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

GodsFather
22-08-21, 06:54
עלית בכביש 90, קח מזרחה למפלים הלבנים, יש שם לא מעט מקומות עצירה עם צל וקרבה למים. תמצא לך פינה בין השבטים

אם אתה מסוגל להרים ציליה עם כל החפק שלך, אז עוד לפני המפלים הלבנים אבל עדיין על כביש 90, כנס מזרחה לעין א'סוכות. רק ששם קח בחשבון הרבה מבני דודנו ולא בהכרח הנחמדים שבהם. אם זו עצירה לכמה שעות אז אין בעיה, לילה לא הייתי מבלה שם במצבך.

אם החלטת לעלות לרמת הגולן, על כביש 98, עין ג'וחדר יתן לך מים וצל ועם ישראל שמגיע לשם הוא בדרך כלל בסדר גמור וגם לא מגיע בכמויות. יש עוד כמה מעיינות בסביבתו אבל זה יהיה לך הכי נגיש עם הרכב והנגרר. המים קרים גם באוגוסט מנסיון שנה שעברה.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

שמעון.פ
22-08-21, 12:42
עין פחורה. מעיין נחמד מול קצרין.
הייתי שם לפני כ-3 שבועות עם 2 מנכדותי.
בגיל 4 - 2. לא רצו לעזוב, רק אחרי שהבטחתי להם
מקומות עם "עוד מים"

המעיין מוצל. לידו יש חנייה גדולה אבל לא ממש מוצלת.
במרחק 40 מטר ממנו יש חורשת אקליפטוסים יפה.
אבל עדר פרות (אטרקציה בפני עצמה) תפס אותה לפניי.

רכבים רגילים מתקשים להגיע עד המעיין כך שיש סיכוי
טוב שהמקום לא יהיה עמוס. כשאנחנו היינו שם,
הייתה משפחה אחת נוספת והרגשנו סבבה.

הקרבה לקצרין נותנת הרגשת נוחות כשאתה יודע
שתמיד אפשר להשלים ציוד בלי מאמץ.
בקרבת מקום, יש את חניון יער קצרין. ללא מים
אבל עם צל.

יש גם את חניון יד עתניאל בכניסה לקדמת
צבי. יש שולחנות מוצלים וגם ברז נחבא.

de fox
22-08-21, 22:43
מתחיל להתגבש משהו...
אני מאוד רוצה מדבר.. אבל בכל זאת אוגוסט... אז אולי נווה מדבר?

יום שני מרימים קלאץ מהמרכז סביב 12-1300 כשהזאטוט מתמקם בתקווה לאיזה שעתיים של שקט במושב שלו.

שקלתי לנסוע לעין גדי וכשיתעורר להיכנס איתו לקצר בנחל דוד.. (חושב שלא הייתי בעין גדי מגיל 16)

לקראת שקיעה נצא מהשמורה .. להתמקם למדורה וארוחת ערב ומקלחת...

בבוקר הוא קם מוקדם, נאכל ונתארגן לעוד טיול/שהיה בנחל דוד הצונן . ושוב נתחיל להתגלגל לקראת השנצ... כביש 90 ים המלח שמאלה לתענכים והתחנה הבאה תהייה עמק המעיינות ...

מה דעתכם?
מחפש המלצה לחנייה עם הטירדרופ באיזור עין גדי... ונקודה טובה בעמק המעיינות.

משם ככל הנראה נמשיך להצפין .... נהר הירדן... כנרת... רמת הגולן... ובתקווה לסיים בים תיכון... ואשמור את השרשור חי להתיעצויות ועידכונים.

חניון לילה נחל משמר, יש אחד קרוב לכביש ועוד אחד קצת יותר פנימה על השביל. לא החניון הכי מדהים אבל הוא כמה דקות נסיעה מנחל דוד\ערוגות. ישנתי בו כשטיילתי עם הקטן שלי בנחל דוד. עשינו ערב קמפינג ו ב8 בבוקר כבר היינו בכניסה לשמורה וזכינו להנות מהמסלול כשהוא דיי ריק. כשיצאנו חזרה נתקלנו באוטובוסים של המוני ישראל שהגיעו לטייל בנחל.

דרור ברלי
23-08-21, 14:59
אני נכנסתי. זה היה בפברואר האחרון. לצערי זה לא צולם אבל זה היה בערך עד גובה ברך. הסיבה העיקרית להימנעות של המקומיים מכניסה למים היא אמונה שכשיורד בחוץ שלג ואתה נכנס למים - אתה אידיוט. ואז אתה אשכרה חוטף עוויתות מטורפות וחייב לשבת ברכב מחומם מאוד במשך חצי שעה. הדרוזים קוראים לזה "אבו-היפותרמיה".

שווה לפתוח על זה שרשור נפרד

סולי
23-08-21, 17:19
כל תוכנית היא בסיס לשינויים כאמור,
אז סיימנו להעמיס עם הלשון בחוץ ויצאנו שעתיים מאוחר,
כרגע מחפש נקודה לחנות ללילה עם אפשרות טבילה וצל, גישה נוחה לטירדורפ.. שוב אפשר עד רמת xv...
תודה

ד ו ר ו ן
23-08-21, 18:20
לאן נסעת?

סולי
23-08-21, 21:35
פגישה עם מקומית ... והגענו לעין צמד...
קצת הצלבות ותמרונים וזה רק אנחנו, המים והדגים.. (:

סולי
23-08-21, 23:16
מנוחת לוחמים, יום ראשון... תימני בלי שיער, פולניה בחודש שישי, נינג'ה בן כמעט שנתיים... וקרמבו אחד שמן ....הסיפתח היה קשוח, נתחיל לסדר את הדמעה.... ונקווה שגלגלי השיניים ישתלבו.

המלצות לחנייה הבאה יתקבלו בשמחה גדולה...134945134946

סולי
24-08-21, 20:42
אז ככה,
היום ביקרנוו במפלים הלבנים.. ליד עין הנציב...קשוח מאוד עם ילד בן פחות משנתיים... משם ניסינו עוד נקודה בירדן סמוך לא-דיכה... טבלנו.. השתעשעתי עם אישתי במחשבה להישאר ללילה אבל שוב, קשוח עם זאטוט ..

כרגע חונים בכנרת, חוף צאלון, ... אחרי 5 חופים בכנרת שעברנו וחניות הקרוואנים היו מלאות, אכזבה רבתי גם בחוף צאלון לאחר שאיזה בחור תפס עם הראב4 שלוש חניות לילדות שלו שיגיעו מחר חנייה בקו למים .. .

קיצר יושבים עם הקרוואן באמצע מגרש חניה .. מפוחד טילים כל הזמן מהרכבים.. מבין שפחות מתאים לזוז מחפש נקודה קרובת מים מומלצת , נוחה ונעימה לשים את הטירדרופ... ממחר עד סוף החופשה.

סולי
26-08-21, 02:00
אז ככה .. בחור זהב בשם איתמר (נהוג דאסטר מדוגמת להפליא שגוררת קרוואן עצום) עזר להחלץ בביוב הזה שנקרא חוף צאלון...

היום עברנו לחוף דוגית.. . על ההתחלה בחור עם רקסטון מדוגמת הפעם וקרוואן עצום.. סייע עם מילוי המים וזו כבר הייתה נחיתה רכה יותר.

190ליטר מים לא הספיקו למשפחה... ולא בגלל הכמות אלא בגלל היישום והשימושיות שגורמים לבזבוז אדיר.

בתכלס ממה שאני חווה טירדרופ לשטח להתבודדת צריך להיות מדוגם בשתי רמות מעל זה ששכרתי... ומזל שיש גיבויים ואילתורים.. אבל בגדול הקונספט... בטח עם ילד נינגה שצריך 6 עיניים... במקום דרוך ומעם ישראל לא תחמוק, לטוב ולרע...

תודה לכולם על ההמלצות הנהדרות!

נ.ב יחי האנדרדוגים...

סולי
26-08-21, 02:10
טיפלה רגעים שיש לזכור,.. טיפה כשלים שיש להכיר בהם... וטיפטיפה שדרוגים שהצילו את היום..134966134967134968134969134970

JustDoB
26-08-21, 08:22
מנוחת לוחמים, יום ראשון... תימני בלי שיער, פולניה בחודש שישי, נינג'ה בן כמעט שנתיים... וקרמבו אחד שמן ....הסיפתח היה קשוח, נתחיל לסדר את הדמעה.... ונקווה שגלגלי השיניים ישתלבו.

המלצות לחנייה הבאה יתקבלו בשמחה גדולה...134945134946

Sent from my SM-G781B using Tapatalkהמזגן עובד על גנרטור ?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

דור אריאל
26-08-21, 08:35
לפעם הבאה את הכניסה לחופי הכינרת רצוי לתזמן למוצאי שבת ,
זה בין "החלפת משמרות" של סוף השבוע עם כאלה שבאים לימי חול ,

גם בתקופות הכי עמוסות יצא לנו להיות לפעמים כמעט לבד בחוף במוצאי שבת

hadtomer
26-08-21, 21:02
סולי, אני מקנא בך ומחזיק ממך אבא טוב- וזו המחמאה הכי טובה שאפשר לתת, על אמת. אני אחרי שבוע חופש במלון עם כל החארטות והפינוקים (הצבע של השתן משתנה אחרי מעל 2 ליטר בירה ביום!!) וזה בכלל לא מרגיש לי כמו חופש. הזיכרון של הבנות שלי מהחופשה זה שאין בטלויזיה נטפליקס.... הזיכרון שאתה תיקח איתך הוא שונה והרבה יותר טוב לטעמי. זו חוויה משפחתית ממדרגה ראשונה וגם פגשת אנשים טובים, זה משהו שאי אפשר לכמת בכלל בכסף.

אמיר.ב.ט
26-08-21, 21:21
הי.

בדיוק חזרנו מקמפינג באזור הכנרת/בית שאן.
יש את חניון עין חרוד ובו מקום מסודר לקראוונים. גם נחמד מאוד יהיה לילד בן שנתיים. החניום בתשלום, הנחה למשרת מילואים או מנוי מטמון.
יש גם את פארק הירדן, 100 ש"ח ללילה לרכב. ניתן למצוא מקומות שקטים ומבודדים. לפחות אנחנו הצלחנו :-).
בשתי המקומות גם יש מים, שרותים ומקלחות.

טיולים באזור כמובן יש את הירדנית.
מסלול חביב מאוד יש בעין שוקק, הליכה במסלול הרטוב - חובה! הילד יהנה מאוד. מסלול במים וכולו מוצל. הבעיה שיש ללכת כק"מ בשמש כדי להגיע למקום. יש אפשרות לשכור אופניים או רכבי גולף - לא יודע עליות ולא לכמה זמן.

המלצה - אל תשבור את המשפחה בטיול קשה, טיול קליל יקנה לך שותפים גם לטיולי אקסטרים בעתיד.
תהנו.

liontamer84
29-08-21, 17:19
בתכלס ממה שאני חווה טירדרופ לשטח להתבודדת צריך להיות מדוגם בשתי רמות מעל זה ששכרתי

מה הרגשת שחסר?

מה היה שם שלדעתך כדאי לשמר ומה לשפר?

סולי
29-08-21, 17:42
היריעה קצרה....
אבל מתוך שבוע השכרה הייתי משקיע את היממה הראשונה בבית לזווד ולארגן את הטירדרופ לשהייה ממושכת בשטח.

ביום הראשון כבר המשאבה בכיור שבקה...
הבחור שששכרתי ממנו אמר לי להסתדר... לא הבין למה אני מתבאס...

לך תסביר לו שזה מבאס לסחוב גריקן 25ליטר מים כל פעם בשביל לשטוף ידיים או פנים או ירקות... או וואטאבר.
בטח עם הריונית עם זאטוט בן פחות משנתיים ומצריך השגחה צמודה...

המיכלי מים למקלחת ממוקמים בגובה 2 מטר ... איך אישתי אמורה לסגור מים כדי לחפוף? המים נגמרים מאוד מהר ולא נוחים לשימוש... וכתוצאה נגמרים ברגע.

לזכותו יאמר... שביום השלישי הגיע לתקן את הברז בכנרת.....
יש עוד...כירה שלא מספיק חזקה להרתיח קפה... מטבח שלוקח 20דקות לפתוח ולסגור לתנועה.... מערכת החשמל שצריך לכייל פעם ביומיים.... למקלחת אין מסתור...אין אפילן דוש.... סתם צינור בנפילה חופשה וברז גבוה מהישג ידינו. כרגע מקנחים בים תיכון... שנחזור ונרגע אכתוב הודעה סטייל תומר הדר/דרור ברלי ארוכה ומייגעת... אשתדל שתהייה פיקנטית לפחות כמוהם שתמשיכו לקרוא עד הסוף (":134988134991134992134993134994134995134 9961349971349981349991350001350011350021 35003

JustDoB
30-08-21, 07:57
המזגן עובד על גנרטור ?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

סולי
30-08-21, 09:00
סליחה, כן.

בגלל שזה אוגוסט ... וההריון... ויאיר הקטנטן, הייתה יתירות גם בהיבט הזה.

לא פעם קמתי באמצע הלילה לתדלק... או להחליף גנרטור במקום האחד ששבק.135014

-->