PDA

צפייה בגרסה מלאה : מתחרים לסובארו XV ?

levyorit
27-07-21, 14:52
הכוונה לרכב חדש שאקנה לקראת סוף השנה
כבר 2022 סביב 140.000 ש"ח
רכב שיהיה קודם כל נח לנהיגה רגילה
כיוון שנסיעת כביש רגילה קרוב לוודאי תהיה רב הזמן
ולעיתים טיולי גיפים למתחילים- מסלול רגוע
ראיתי שמשווים עם הסוזוקי ויטארה
עוד הצעות?
תודה

erezgur
27-07-21, 15:33
זה חייב להיות רכב חדש?
כמה נוסעים (חייבת למעשה מקומות ישיבה)?
גיר רגיל בא בחשבון?
האם נדרשת יכולת שטח מעבר לשבילים /דרכי עפר?
האם יש רכבים אחרים דתצטרפי אליהם? אילו רכבים?

אלו חלק מהשאלות בשרשור הנעוץ בראש הפורום שמטרתו לסייע לך להגדיר טוב יותר את הצרכים והדרישות שלך.

לפי התשובות שלך אפשר יהיה כנראה להמליץ לבחון גם דאסטר, ויטרה, ג'ימני ואולי אחרים....

נשלח מהנייד

levyorit
27-07-21, 15:45
חדש כי יש לי הטבות
5 נוסעים מספיק
רק אוטומטי
לשבילים ודרכי עפר לא הרבה מעבר
אני בנהיגה לא אצטרף למסלולים קשים יותר
תודה

גיא
27-07-21, 16:38
אז תשאר עם סובארו …
כנראה.

asafk
27-07-21, 20:03
סובארו זה מצויין.
סוזוקי ויטרה אפילו יותר טוב בדברים שחשובים לנו - מראה מגניב ויכולות נסיעה בשבילים. הוא יותר גבוה טיפה והזוויות שלו יותר מתאימות למכשולים גם קלים.
אין הרבה מתחרים בסגמנט הזה ובקבוצת המחיר הזו.
אני יודע שהעם מצביע ברגליים וקונה סובארו. אני הייתי לוקח דווקא סוזוקי. רק לשים לב שהוא באמת 4x4 כי יש גם 2x4.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

boaz avrahami
27-07-21, 20:08
נגמרו לסוזוקי הבעיות עם הבלוק?

erezgur
27-07-21, 20:28
למיטב זכרוני ויטרה 4x4 זה כיום מנוע 1 ליטר (טורבו) ואין מנועים גדולים יותר בארץ לדגם 4x4.
לא דיל ברייקר אבל להביא בחשבון.

נשלח מהנייד

גיא
27-07-21, 20:29
נגמרו לסוזוקי הבעיות עם הבלוק?

מה עדיף בועז ?
בלוק מתאבד ( באחריות - למי אכפת או אצל הפראייר יד שניה - למי אכפת )
או לחילופין מנוע מתאבד שתיין שמן מנוע .. פגושים שנושרים בדרכי קק׳ל וכמו שאמר לי ילדון בן 16 שכבר התחיל להתגלח לאחרונה … יש לו בסובארו איקס מוד !!

וכל זה עם בנזין 1:10 …

האמת. אני לא הייתי קונה אפאחד מהם.

boaz avrahami
27-07-21, 22:32
לא הצלחתי להבין כל כך.
מה התלונות לגבי ה XV בכלל וה 2.0 בפרט

Tzvika-Pick
27-07-21, 23:32
למיטב זכרוני ויטרה 4x4 זה כיום מנוע 1 ליטר (טורבו) ואין מנועים גדולים יותר בארץ לדגם 4x4.
לא דיל ברייקר אבל להביא בחשבון.

נשלח מהנייד
מנוע ה-1.0 ליטר טורבו כבר לא משווק בויטארה.
נכון לרגע זה יש את ה-1.4 ליטר טורבו היברידי-קלות בדגמי ה-2X4 או 1.4 ליטר טורבו בדגמי ההנעה הכפולה.

דרור ברלי
28-07-21, 07:12
לא הצלחתי להבין כל כך.
מה התלונות לגבי ה XV בכלל וה 2.0 בפרט

אין תלונות.
בוודאי לא ל-2.0
כל עוד נשארים על כביש הכל טוב. רכב מצוין, איכותי, נוח ובטוח. נוסע נפלא ומרגיש נפלא.

בשטח יש שלושה דברים לשים לב אליהם:
צמיגי חתך נמוך - ככל ששופכים יותר מררות על הצרה הצרורה הזו, כך היא הולכת ומתגברת
פגוש קדמי בולט - שככל שתאתגר את הרכב, כך הפגוש יתחיל להתפרק
והעיקר - הגיר הרציף. גירים אוטומטיים בכלל זו קללה, אבל ככל שמדובר בנסיעה בשטח, הגיר הרציף הוא חד-משמעית הגרוע מכולם. זה רעיון הזוי, טעות תפיסתית והנדסית. לא כל מה שטוב לטוסטוס או טרקטורון או אפילו SBS, תופס גם במכוניות.
ולהבדיל מצמיגים ופגוש, גיר זה לא משהו שאפשר להחליף או לשפר. הוא פשוט מסרב להעביר את הכוח לגלגלים ואת/ה תקוע/ה עם זה.

boaz avrahami
28-07-21, 07:59
במקרה שלנו גם הסוזוקי וגם הסובארו וגם קיה ולרגע גם ה 3008 היו על השולחן עבור הורים מתבגרים שנזקקו לרכב שיאפשר כניסה ויציאה בנוחות עדיפה על המזדה 3 שלהם.

הסובארו נבחרה די מהר פה אחד של מנהלת הלשכה.
אני מתרשם שבשאיפות של שבילים הוא יתפקד ללא דופי ומעבר לכך אין שאיפות.

erezgur
28-07-21, 08:40
מנוע ה-1.0 ליטר טורבו כבר לא משווק בויטארה.
נכון לרגע זה יש את ה-1.4 ליטר טורבו היברידי-קלות בדגמי ה-2X4 או 1.4 ליטר טורבו בדגמי ההנעה הכפולה.

תודה על התיקון.

אכן, מה שאני כתבתי למעלה אינו נכון היום.

נשלח מהנייד

kd2
28-07-21, 14:27
הויטרה החדשה די חלבית.
מי שרוצה ג'יפון אוטומט עם יכולות שטח סבירות די תקוע עם הXV (או פורסטר).
(יש לי 2018, מנוע 2000, אוהב אותו אבל לא מסנוור שיש חסרונות)
אם יגיע דאסטר אוטומטי 4X4 זה יהיה רכב שובר שוק

רמי גלבוע
28-07-21, 19:52
אחרי שסימנו לנתח יכולות שטח ותיבות הילוכים - תא הנוסעים של הויטרה נחות ביותר, בהשוואה ל-XV. ה XV אינו מתקרב לרמת פרימיום אבל מול הויטרה, זה רכב פאר. בסופו של דבר ועל פי הרושם שלי מפותחת שרשור, זה אמור להיות פרמטר משמעותי עבורה.

מעבר לכך, ה-XV הרבה יותר בשל ואיכותי בתחושת הכביש. זווית גישה? נו, לא בשביל זה פוסלים קרוסאובר שלא נועל לטפס בולדרים

קבלו השוואתי שלי על שתי המכוניות: https://cars.walla.co.il/item/3397732

kd2
28-07-21, 20:36
זווית גישה? נו, לא בשביל זה פוסלים קרוסאובר שלא נועד לטפס בולדרים

זה פרמטר מאוד משפיע, מסרס את הסובארואים בצורה מאוד מאוד מורגשת.
אתה פוגש את זה בירידות אפילו בשטח ודיונות "קלים". לפעמים זה אפילו מצחיק.
זה בעצם הפער הכי משמעותי בין הדאסטר לXV בשטח.

hadtomer
29-07-21, 18:25
ממצב

אני די משתדל להימנע מלחוות דעה כאן על רכב זה או אחר כי לא טוב לערבב ביזנס ופלז'ר אבל אני חייב כן לציין כמה דברים

1. הויטארה בפנים חרא של אוטו. שנות התשעים. היא גם קופצנית ומבאסת. לעניות דעתי לקנות ויטארה חדשה זו טעות.

2. הסובארו לעניות דעתי מרשימה כמכונית. על אמת. מתלים מצוינים, עובדת טוב. באמת רכב שהמהנדסים ישבו לעבוד.

3. לגבי הסובארו-כמובן, הגיר וכיו"ב אבל אני לא סבור שאף אחד מהרכבים האלה נועד לעשות את מה שאנחנו כאן דורשים מהם בארץ. דין שלג בחניה בקולורדו אינו כדין מדבר יהודה. אי אפשר לצפות מפטיש שיעשה עבודה של קונגו. אבל כל עוד עסקינן בשבילים חביבים, הסובארו באמת מותק

דרור ברלי
29-07-21, 18:56
אחרי שסימנו לנתח יכולות שטח ותיבות הילוכים - תא הנוסעים של הויטרה נחות ביותר, בהשוואה ל-XV. ה XV אינו מתקרב לרמת פרימיום אבל מול הויטרה, זה רכב פאר. בסופו של דבר ועל פי הרושם שלי מפותחת שרשור, זה אמור להיות פרמטר משמעותי עבורה.

מעבר לכך, ה-XV הרבה יותר בשל ואיכותי בתחושת הכביש. זווית גישה? נו, לא בשביל זה פוסלים קרוסאובר שלא נועל לטפס בולדרים

קבלו השוואתי שלי על שתי המכוניות: https://cars.walla.co.il/item/3397732

ממצב

אני די משתדל להימנע מלחוות דעה כאן על רכב זה או אחר כי לא טוב לערבב ביזנס ופלז'ר אבל אני חייב כן לציין כמה דברים

1. הויטארה בפנים חרא של אוטו. שנות התשעים. היא גם קופצנית ומבאסת. לעניות דעתי לקנות ויטארה חדשה זו טעות.

2. הסובארו לעניות דעתי מרשימה כמכונית. על אמת. מתלים מצוינים, עובדת טוב. באמת רכב שהמהנדסים ישבו לעבוד.

3. לגבי הסובארו-כמובן, הגיר וכיו"ב אבל אני לא סבור שאף אחד מהרכבים האלה נועד לעשות את מה שאנחנו כאן דורשים מהם בארץ. דין שלג בחניה בקולורדו אינו כדין מדבר יהודה. אי אפשר לצפות מפטיש שיעשה עבודה של קונגו. אבל כל עווסקינן בשבילים חביבים, הסובארו באמת מותק

האוטו הזה מעולה על הכביש ובשבילים. יש לו מערכת הנעה כפולה מצטיינת. אבל הוא מיועד לעשות דברים מסויימים ובו זמנית, לחלוטין לא מיועד לעשות כל מיני דברים אחרים.

בפועל, היבואן שלו מוכר אותו כ"SUV 4X4 אמיתי" עם כדורגלן-עבר צבעוני "דמות מופת לחיקוי" שצועק בפרסומות על רקע סרטון אקשן עם הרבה ענני אבק הרפתקניים. וזה גם בדיוק מה שרבים מלקוחותיו עושים איתו - מתייחסים אליו כאל ג'יפ, מתחילים לחיות בסרטים - וכך צמחה סביבו תרבות 4X4 שלמה שלכשעצמה היא אולי עניין מבורך, אבל בעידודם של כמה עיתונאי רכב חסרי אחריות שהיללו מכאן ועד טוקיו את "יכולות השטח המרהיבות" שלו נוצרה סביבו הילה מזויפת שאין לה אפילו שמצוץ של כיסוי.

צמיגי חתך נמוך, זוית גישה בעייתית-עד-מרושלת וגיר שערורייתי ונרפה, מעידים יותר מכל על חוסר מחשבה מוחלט של היצרן בכיוון של "שטח". הם מסרסים את יכולות השטח הללו מכל הכיוונים.

אני מצטער על הביקורת הארסית, אבל אני מגיע מהפוזיציה של אוטו כזה בבית ושל הובלת טיולים של מכוניות כאלה כל שבוע. כל מעבר פשוט בשטח הוא דרמה גדולה, שלא חסר הרבה שתסתיים בצמיגים קרועים, פגושים ומפתנים תלושים וגירים רותחים. אם תגזימו איתם בחולות וכו' תגלו שגם קל מאוד לעקם קורות רוחב וקצוות שילדה (מכסה מנוע שלא נסגר הוא רמז עבה). רק מכה קלה בכניסה לדיונה שמסתיימת בנזק בחמש ספרות.

אפשר לשקר לכל העולם על "רכב כביש/שטח מדהים", אבל אני סבור שראוי שמי שחושב בכיוון, לפחות לא ישקר את עצמו - ואני יודע שזו גלישה לענייני פסיכולוגיה - אבל מי שחרמן על אוטו כזה ולכן מקטין ומצמצם את רשימת הדרישות מהאוטו ל"מסלול רגוע" כדי לקבל חיזוקים לבחירתו, בשורה התחתונה מבלף רק את עצמו.

וזה כי רכב שמטייל בשטח צריך מה שנקרא "רזרבות", מכל דבר. כמו שאתם מתדלקים עד הפקק לפני כניסה לשטח למרות שברור לכם שחצי מיכל יספיק די והותר לכל הטיול וגם לחזרה הביתה. ברור שלא כל טיול יהפוך למסע הישרדות בכמריר, אבל גם במסלול סו-קולד "רגוע וקליל", אתם תמיד צריכים רזרבות של יכולת.
אבל לפרייבטים AWD המוסבים מהקטגוריה הזו אין שום רזרבות. הם תמיד על הקצה. ברגע שהעליה קצת דרדרתית, ברגע שמזדקרות כמה אבנים, זה הרגע בו נחצו המגבלות - הפגוש מקבל נאגחות, הצמיגים נקרעים, הגיר צועק הצילו. הרכב במאמץ, מתחמם מיד ומתקשה למשוך את עצמו.

מה לעשות, אבל סובארו XV/פורסטר אינם רכבי שטח. גם הדור האחרון של הויטארה. כדאי מאוד להפנים את העובדה הזו!
כדי שיתפקדו בשטח באורח סביר וייצאו ממנו ללא נזקים, הם דורשים נהג/ת שטח מנוסה מאוד ברמה גבוהה, שמבין את הרכב ואת המערכות שלו, מודע למגבלות ויודע איך להימנע מהן. ממש לא למתחילים!

כן, הם נוחים ומפנקים, מצויינים על הכביש (במיוחד על כביש רטוב), ועל שבילים טובים ובכלל בחירה נהדרת לשימוש יומיומי. אבל אם אתם מתכוונים גם לטייל איתם בשטח, גם רק ב"מסלולים רגועים", קחו בחשבון שגם שם יהיו לכם אינצידנטים והרבה. זה אמיתי, מהחיים.

ד ו ר ו ן
31-07-21, 08:53
דרור,
ואחרי כל המררות האלו,
XV עונה למה שפות״ש(!) מבקש?

גיא
31-07-21, 09:43
דרור,
ואחרי כל המררות האלו,
XV עונה למה שפות״ש(!) מבקש?

כן

כי :

1. הם רוצים אוטומטי.
2. כי דרור קצת מקצין. בטיולים ןההדרכות שלו הרכבים על הקצה. בטיול רגיל של מישהו שמבין טיפה מה הוא עושה לא נוסעים כל הטיול על הקצה.

3. לפעמים נתקלים ב׳על הקצה׳ בלי כוונה ואז דרור תודק 100%

asafk
31-07-21, 12:02
ואני עדיין חושב שויטרה עדיף למה שהוצג.
הרבה אנשים בסביבתי נוסעים בסוזוקיאים של פנסיונרים - והויטרה היא הטופ מבחינתם. כלומר העליבות של תא הנוסעים לא מפריעה לרוב האנשים. מצד שני זה רכב מאוד נוח, גבוה לכניסה ויציאה, שדה ראיה טוב ותנוחת נהיגה מוצלחת. גם יחסית לסובארו.
ואז יש עוד כמה דברים שהופכים את הויטרה מתאימה יותר לשבילים ולשטח - גם שטח קל.

אסף.

איל מ
31-07-21, 13:33
אבל במה היא יותר טובה מהxv? לרובן בכלל אין 4x4.

גיא
31-07-21, 13:35
אבל במה היא יותר טובה מהxv? לרובן בכלל אין 4x4.

בפגושים

סולי
31-07-21, 13:51
אומנם לא לקחתי xv או דאסטר או ויטרה חדשה למגבלות ..... אבל טיילתי מספר פעמים עם xv... זה נוסע.. אבל נחבט לא מעט.
כמו בגדולים... בקטנים לדעתי זה נכון שבעתיים, מחוסרי הlow והסרנים נהנים לא מעט מיכולת התקדמות בזכות המשקל הנמוך.

ויטרה 1.4טורבו בנזין, אוט 140כס, -1180קג.
דאסטר, ידני דיזל, 116כס, 1395קג.
Xv אוט' 2.0בנזין, 152כס 1453קג

עם קיט הגבהה מהמדף הויטרה מיישרת קו עם המתחרות במרווח גחון.

שוב, לא התנסתי באופן אישי... אבל ממליץ לבחון את הויטרה, אם קיימים מיגונים וצמיגים עמידים... זה מעניין כרכב יומיומי משפחתי עם יכולת שבילים..

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

hadtomer
31-07-21, 14:55
בפגושים
או כמו שברלי אמר:

"במה היא טובה? היא טובה בפגושים. אותן בריות פלסטיק שמעוצבות על ידי יצרן הרכב כדי להיתלש על סלעים, אשר עשויות פלסטיק מעובד ומעוצב על ידי סדנת עיצוב רכב אשר החלה את דרכה בשנות השבעים בתור סדנת עיצוב רכב עוד יותר קטנה, שישבו בה מהנדסים שחשבו שהם יודעים מה הם עושים ובהתחלה הם יצרו פגושים ממתכת אבל אחר כך הם יצרו פגושים מפלסטיק רכרוכי בגלל שהשיקולים שלהם הושחתו על ידי הדרישה של הקהל שלא מבין כלום. אתה יודע מה אני חושב? אני חושב שהפגושים של המכוניות של היום, וזו דעתי הם פגושים דרדעלע, אתה בא איתם לסלע והם ישר נתלשים. בכלל,פגוש נובע ממפגש, כמו מפגש הסטייק באור יהודה. שבאים אליו ואוכלים סטייק. ממה מתחיל הסטייק?

נכון. הסטייק מתחיל מפרה.אבל מה אכלה הפרה לפני שהיא בכלל החליטה להיות פרה? מה היא אכלה? שוקולד פרה? לא, היא אכלה אילוצים, היא אכלה תירוצים, היא אכלה חרא כי זה מה שלימדו אותה. אמרו לה שהיא פרה והיא פשוט שתקה. אני לא מוכן לחיות ככה, אני לא מוכן להיות כמו פגוש של פרה. אני לא חושב שום פרה צריכה להיכנע לתכתיבים. בגולן יש עדרים שלמים של פרות שלא נכנעו לתכתיבים והן חופשיות כביום היוולדן, רק שפה ושם הן נכנסות לשדה מוקשים ואז הן מתעופפות כמו האחים רייט. כאשר האחים רייט עלו על המטוס שלהם, לא היו לו פגושים. והנה הם עפו. עפו היטב אפילו. אז לגבי הפגוש, הוא יכול להיות עשוי מברזל והוא יכול להיות עשוי מפלסטיק אבל זה לא משנה בגלל שבאו אנשים עם חלוקי מעבדה שמקבלים כסף בשביל לספור אגורות ודולרים ואמרו שצריך לייצר את הפגוש בזול בשביל להכניס בו כריות אוויר וכל מיני שטויות שמונעות מאנשים למות כמו גברים וכל החיישנים האלה, מה הם נותנים? הא? הם נותנים לך רכב פחות אמין ויותר "בטוח" ואני אומר לך שאני ראיתי את הרכבים האלה מפרפרים למוות את נשמתם האחרונה כשהגיר שלהם מתבשל בשמש ומה יוצא מכל הפרפורים האלה? יוצא פרפר יפה כנפיים, פרפר חופשי ומאושר. ומה הפרפר רוצה? פגוש? לא, הוא רק רוצה קצת אור שמש. יצא לי כבר למצוא את עצמי בהרבה מצבים שהתמודדתי עם פרפר, חלק עם כנפיים צבעוניות, חלק עם מחושים מעוקלים כמו שיני טיגריס וחלק ארסיים. ואני באמת חושב שמי שלא נאבק עם פרפר לא יכול להביע דעה על פגוש בלי שהוא זכה ללכוד פרפר בערמומיות ולאכול את הבפנוכו. ואת הפרפר שמים על הפגוש ואז הוא מתבשל בשמש ליד הפותחן, אלא אם זה פגוש פלסטיק, אלה נתלשים בקלות יתרה. יצא לי כבר להיכנס לשטח עם אנשים שלא ידעו מה ההבדל בין פגוש לקרבורטור ואני אומר לך שאתה לא רוצה למצוא את עצמך עם קבוצה של אנשים שלא יודעים כלום על כלום כשאתם מותקפים על ידי פרפרים. עם מה תגנו על עצמכם, עם פגוש? בקיצור, דעתי היא שחשוב פגוש אבל לא על סוזוקי או סובארו אלא אם מדובר בסוזוקי או סובארו שמיועדות לשטח קל או קשה או באמצע, זה סתם נזק וכאב לב וזו סתם דרך של המדינה להתעלל בנו כאזרחים".

ד ו ר ו ן
31-07-21, 15:11
או כמו שברלי אמר:

"במה היא טובה? היא טובה בפגושים. אותן בריות פלסטיק שמעוצבות על ידי יצרן הרכב כדי להיתלש על סלעים, אשר עשויות פלסטיק מעובד ומעוצב על ידי סדנת עיצוב רכב אשר החלה את דרכה בשנות השבעים בתור סדנת עיצוב רכב עוד יותר קטנה, שישבו בה מהנדסים שחשבו שהם יודעים מה הם עושים ובהתחלה הם יצרו פגושים ממתכת אבל אחר כך הם יצרו פגושים מפלסטיק רכרוכי בגלל שהשיקולים שלהם הושחתו על ידי הדרישה של הקהל שלא מבין כלום. אתה יודע מה אני חושב? אני חושב שהפגושים של המכוניות של היום, וזו דעתי הם פגושים דרדעלע, אתה בא איתם לסלע והם ישר נתלשים. בכלל,פגוש נובע ממפגש, כמו מפגש הסטייק באור יהודה. שבאים אליו ואוכלים סטייק. ממה מתחיל הסטייק?

נכון. הסטייק מתחיל מפרה.אבל מה אכלה הפרה לפני שהיא בכלל החליטה להיות פרה? מה היא אכלה? שוקולד פרה? לא, היא אכלה אילוצים, היא אכלה תירוצים, היא אכלה חרא כי זה מה שלימדו אותה. אמרו לה שהיא פרה והיא פשוט שתקה. אני לא מוכן לחיות ככה, אני לא מוכן להיות כמו פגוש של פרה. אני לא חושב שום פרה צריכה להיכנע לתכתיבים. בגולן יש עדרים שלמים של פרות שלא נכנעו לתכתיבים והן חופשיות כביום היוולדן, רק שפה ושם הן נכנסות לשדה מוקשים ואז הן מתעופפות כמו האחים רייט. כאשר האחים רייט עלו על המטוס שלהם, לא היו לו פגושים. והנה הם עפו. עפו היטב אפילו. אז לגבי הפגוש, הוא יכול להיות עשוי מברזל והוא יכול להיות עשוי מפלסטיק אבל זה לא משנה בגלל שבאו אנשים עם חלוקי מעבדה שמקבלים כסף בשביל לספור אגורות ודולרים ואמרו שצריך לייצר את הפגוש בזול בשביל להכניס בו כריות אוויר וכל מיני שטויות שמונעות מאנשים למות כמו גברים וכל החיישנים האלה, מה הם נותנים? הא? הם נותנים לך רכב פחות אמין ויותר "בטוח" ואני אומר לך שאני ראיתי את הרכבים האלה מפרפרים למוות את נשמתם האחרונה כשהגיר שלהם מתבשל בשמש ומה יוצא מכל הפרפורים האלה? יוצא פרפר יפה כנפיים, פרפר חופשי ומאושר. ומה הפרפר רוצה? פגוש? לא, הוא רק רוצה קצת אור שמש. יצא לי כבר למצוא את עצמי בהרבה מצבים שהתמודדתי עם פרפר, חלק עם כנפיים צבעוניות, חלק עם מחושים מעוקלים כמו שיני טיגריס וחלק ארסיים. ואני באמת חושב שמי שלא נאבק עם פרפר לא יכול להביע דעה על פגוש בלי שהוא זכה ללכוד פרפר בערמומיות ולאכול את הבפנוכו. ואת הפרפר שמים על הפגוש ואז הוא מתבשל בשמש ליד הפותחן, אלא אם זה פגוש פלסטיק, אלה נתלשים בקלות יתרה. יצא לי כבר להיכנס לשטח עם אנשים שלא ידעו מה ההבדל בין פגוש לקרבורטור ואני אומר לך שאתה לא רוצה למצוא את עצמך עם קבוצה של אנשים שלא יודעים כלום על כלום כשאתם מותקפים על ידי פרפרים. עם מה תגנו על עצמכם, עם פגוש? בקיצור, דעתי היא שחשוב פגוש אבל לא על סוזוקי או סובארו אלא אם מדובר בסוזוקי או סובארו שמיועדות לשטח קל או קשה או באמצע, זה סתם נזק וכאב לב וזו סתם דרך של המדינה להתעלל בנו כאזרחים".

וכל התבונה הזו מישיבה אחת בשירותים?

assafy
31-07-21, 15:32
חם, מאוד חם בחוץ.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

גיא
31-07-21, 15:55
ימי פומפי האחרונים ..

אני יושב בבריכה החמימה.
מחוץ למים יש בערך 42° בצל. אבל אין צל !
ומסביב ההרים בוערים והמסוק של הכיבוי מטרטר כמו פרפר מעל .. שופך מים. אבל המים מתאדים בדרך לאש.

אבל זה לא נורא. כי המסוק מיד טס להביא מים חדשים.
וכל זה למה ?
כי היתה מתקפת פרפרפים על הבגושים של הסובארו.
ובגלל זה הויטארה יותר עדיפה.

מצד שני, יש לנו במשפחה. xv חדשה לגמרי. יש גם אוטבאק ישנה עם הגבהות ומיגונים.
יש גם ויטארה קצרה מהבציר הנכון.
וזה הרבה פעמים נגמר בכננת לפני שזה נגמר בגלגל מפוצץ ..

ויש את הדאסטר.

יש לי דיעה על זה. ויש לי גם נסיון. בזה.
אבל למי אכפת בחום הזה.
הכל נשרף פה מסביב.

חם עד מוות.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210731/3735e6e77138e7795e328b6041c3eb4c.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210731/f72b2e6a4b15167150bcf374f24259cd.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210731/07ae42b026fe50e157c4e32a3c5bd61a.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210731/4b27266012468dfcddf878266282acb8.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210731/6fee6cec4ea5f4f2b3924e73a7e7c1a3.jpg

asafk
31-07-21, 16:47
אבל במה היא יותר טובה מהxv? לרובן בכלל אין 4x4.לכן כתבתי בהתחלה לשים לב שמזמינים 4x4.

היא יותר טובה בכל המוכנות והמוכוונות של הרכב לשטח. אני מסתכל על זוויות מרכב וכמה אויר יש בין האוטו לקרקע. אני גם מסתכל על איך בנוי מה שמתחת לדלתות וכמה הרכב 'עגול' בפינות (ויטרה) או מתרחב כלפי מטה (סובארו).

אסף.

GodsFather
31-07-21, 16:51
אבל זה לא 4*4 כמו בויטרה בדורות הקודמים. האם זה משתווה לאיזשהו 4*4 אחר? (בלי low)

Sent from my HD1903 using Tapatalk

hadtomer
31-07-21, 16:54
מאיזו בחינה משתווה ל 4X4? אתה הרי מבין עיניין. אתה יודע שבין הנעות כפולות לכביש למיניהן והנעות כפולות לשטח עם חלוקה קבועה קדימה אחורה אין יותר מדי משותף (הסובארו עם ההנעה הסימטרית שונה בהיבט הזה)

GodsFather
31-07-21, 17:33
לכן שאלתי. כי גם אסף מבין עניין. ואם הוא עושה poke ע"י המלצה שמנוגדת למה שהיה התפיסה עד כה לגבי הויטרות מהדור האחרון, אני שואל מה לגבי תיבת ההעברה.

גם אני יודע שסובארו שונים משאר הרכבים עם הנעה מרובעת ושהם היחידים (עד לפני שלושה פוסטים) שיכולים לסבול נסיעה בשטח מבחינת מערכת ההנעה.

קיצר אסף - תסביר

נמרוד
31-07-21, 17:40
רק אומר, אם אסף היה דמות של מרוול, הוא היה לוקי.

GodsFather
31-07-21, 18:13
רק אומר, אם אסף היה דמות של מרוול, הוא היה לוקי.https://youtu.be/qyNOg1S09aU

asafk
31-07-21, 19:44
לכן שאלתי. כי גם אסף מבין עניין. ואם הוא עושה poke ע"י המלצה שמנוגדת למה שהיה התפיסה עד כה לגבי הויטרות מהדור האחרון, אני שואל מה לגבי תיבת ההעברה.

גם אני יודע שסובארו שונים משאר הרכבים עם הנעה מרובעת ושהם היחידים (עד לפני שלושה פוסטים) שיכולים לסבול נסיעה בשטח מבחינת מערכת ההנעה.

קיצר אסף - תסביר

Sent from my HD1903 using Tapatalkאני אומר שמדובר על רכב שבילים. ואז לא באמת חשוב מה שיטת ההנעה, איך משתלב ומתי. זה ייסע ככה או ככה כמו שכבר למדנו מאינספור ג'יפונים.
אבל כן חשוב כשחוטפים בומבה במלמטה של האוטו.

אסף.

GodsFather
31-07-21, 22:33
אני אומר שמדובר על רכב שבילים. ואז לא באמת חשוב מה שיטת ההנעה, איך משתלב ומתי. זה ייסע ככה או ככה כמו שכבר למדנו מאינספור ג'יפונים.
אבל כן חשוב כשחוטפים בומבה במלמטה של האוטו.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאז כאן יש חילוקי דעות, כי כידוע לך, תיבות ההנעה הקיימות בקרב גיפונים אינן זהות ולחלוטין לא כולן אוהבות לעבוד קשה.

Kona
Outlander
Yeti
Juke
והרשימה ממשיכה

לעומת הסובארו שכרגע היחידה שמוכרת כסבירה.

דרור ברלי
01-08-21, 08:18
אחרי שסיימנו לגחך וכל המומחים מטעם עצמם מיצו את הבדיחות....

מערכת ההנעה של סובארו חד משמעית יותר טובה משל כל הצעצועים שהוזכרו.
אבל...... אבל לפני זה יש גיר, ואם הוא CVT, שמה לעשות?..... לא רוצה להעביר את הכוח!..... אז כל הקשקושים שלכם הם תיאורטיים בלבד.
גם הפגוש והצמיגים באמת לא יפריעו כשהאוטו מסרב לנסוע.

בשישי האחרון - כדי לעלות מעיר שוירח לעין עקוב*, "מעלה" שגם המחמירים ביותר יקראו לו "קליל" - חלק מה-CVTים היפניים היו צריכים להתחיל את ריצת ההמראה שלהם כמעט מאנדרטת הטייסים הטורקים, אחרת הם יעמדו במקום ולא יזוזו.

רק מי שמבין את המגבלה, מוצא נקודה עם מספיק אחיזה שתאפשר לו לזנק ולתפוס מומנטום ופשוט נותן פול גז + תפילה קצרה, ואז עולה ברבאק (ומסכן צמיגים ופגושים), מצליח. היו גם כאלה.

*מדובר ב"מסלול רגוע" על פי פות"ש.
יותר רגוע מזה כנראה לא צריך 4X4.

סולי
01-08-21, 15:04
אם גם ככה כשמגיעים למעלה לכל הרכים יש בעיקר "זמן אוויר..." אז אדרבא עדיף את הקליל שבקבוצה (":

asafk
01-08-21, 15:10

אבל...... אבל לפני זה יש גיר, ואם הוא CVT, שמה לעשות?..... לא רוצה להעביר את הכוח!..... אז כל הקשקושים שלכם הם תיאורטיים בלבד.

בשישי האחרון - כדי לעלות מעיר שוירח לעין עקוב*, "מעלה" שגם המחמירים ביותר יקראו לו "קליל" - חלק מה-CVTים היפניים היו צריכים להתחיל את ריצת ההמראה שלהם כמעט מאנדרטת הטייסים הטורקים, אחרת הם יעמדו במקום ולא יזוזו.

רק מי שמבין את המגבלה, מוצא נקודה עם מספיק אחיזה שתאפשר לו לזנק ולתפוס מומנטום ופשוט נותן פול גז + תפילה קצרה, ואז עולה ברבאק (ומסכן צמיגים ופגושים), מצליח. היו גם כאלה.

יותר רגוע מזה כנראה לא צריך 4X4.ואיך הויטרה תהיה במסלול כזה?

והאם אורית שפתחה את. הדיון בכלל תשים לב שרמת איבזור הפנים והגימור שלה פחות מוצלחת משל נסיכת הפלסטיק השחור סובארו?

אסף.

רמי גלבוע
01-08-21, 15:30
אסף,
הדבר הראשון בו תרגיש אורית (או אני) הוא איכות (או אי איכות) חומרי הדיפון בתא הנוסעים, זה זועק לשמיים. זה סובב אותך בכל פעם שאתה נכנס לאוטו ובין שתי המכוניות האלה, הפער בולט; בעיקר בגלל הפשטות המופגנת של הויטרה.

asafk
01-08-21, 15:33
אני מסכים שתא הנוסעים... ובכן... עלוב.
ובכל זאת בעלי הויטרה שאני מכיר (ויש כמה) אף פעם לא הרגישו שזו בעיה. עניין של סטנדרטים נמוכים כנראה.

אסף.

gmike
01-08-21, 16:14

זה מעניין, לפני משהו כמו חודשיים עשיתי את המסלול הזה עם הxv שלי, 2 ליטר סטנדרטי. הכל היה באיטיות ובשליטה, בקצב של הלנדקרוזר שנסע איתי. מה שאפשר ללמוד מזה שהקושי של המסלול מאוד תלוי בנהג. (גם בן ה3 של החבר בלנדקרוזר התפעל מהxv, אחרי שבתחילת הטיול שאל למה באתי עם הפרייבט ולא עם הגיפ)

GodsFather
01-08-21, 19:25
זה מעניין, לפני משהו כמו חודשיים עשיתי את המסלול הזה עם הxv שלי, 2 ליטר סטנדרטי. הכל היה באיטיות ובשליטה, בקצב של הלנדקרוזר שנסע איתי. מה שאפשר ללמוד מזה שהקושי של המסלול מאוד תלוי בנהג. (גם בן ה3 של החבר בלנדקרוזר התפעל מהxv, אחרי שבתחילת הטיול שאל למה באתי עם הפרייבט ולא עם הגיפ)הדגם של ה2 ליטר שונה במקצת.. לא?

סולי
01-08-21, 20:50
מיכאל ... יש לך עשור מאחורי ההגה של הסמוראי?

בלשון המעטה זה לא הנהג החדש שרוצה לטבול בשטח לראשונה עם רכב רך.....

ד ו ר ו ן
02-08-21, 00:43
זה מעניין, לפני משהו כמו חודשיים עשיתי את המסלול הזה עם הxv שלי, 2 ליטר סטנדרטי. הכל היה באיטיות ובשליטה, בקצב של הלנדקרוזר שנסע איתי. מה שאפשר ללמוד מזה שהקושי של המסלול מאוד תלוי בנהג. (גם בן ה3 של החבר בלנדקרוזר התפעל מהxv, אחרי שבתחילת הטיול שאל למה באתי עם הפרייבט ולא עם הגיפ)

פעם בכמה שנים אפשר לעלות את הזיק עם כל רכב עם הנעה כפולה.

מה זה אומר לגבי שאר הזמן?
לא כלום.

חדשיים זה נצח בשביל שביל בשטח.
מספיק קבוצה מתחרעת אחת לשנות מצב.

דרור ברלי
02-08-21, 08:54
ואיך הויטרה תהיה במסלול כזה?

והאם אורית שפתחה את. הדיון בכלל תשים לב שרמת איבזור הפנים והגימור שלה פחות מוצלחת משל נסיכת הפלסטיק השחור סובארו?

אסף.

הויטארה נמוכה יותר.
אבל זוית הגישה טיפונת יותר טובה.

גם בויטארה צמיגי חתך נמוך שייכנעו מהר.

להבדיל מהסובארואים, שחלק גדול מבעליהם יוצאים לטייל במקומות שמהנדסי סובארו יתאבדו אם יראו, ויטארות אתה לא רואה בשטח בכלל. מההתנסות שלי, זה אפשרי כמעט כמו בסובארו, אבל עם הרבה מאוד לחץ ודרמה מכל מיני דברים שייפגעו וחלקים שינשרו - אבל זה לא חדש שתעשיית הרכב מתחרה נגד עצמה באיך לשנמך ולהגביל ולקצץ את יכולת המכוניות - בתכל'ס אלה מכוניות לכביש רטוב/חלקלק/מושלג, מקסימום לשביל מפולס שירד עליו קצת גשם. הן לחלוטין לא מיועדות לעשות ולו קמצוץ של שמצוץ מה"שבילים הרגועים" שאורית התכוונה. לא סתם אני נתפס לעניין הגיר - CVT זה נחמד אולי ב-SBSים, אבל זה הפתרון האחרי-אחרון לגיר במכונית שאמורה לנסוע בשטח.

וממתי עיצוב פנימי משנה משהו ללקוח ישראלי? שים לו לאידיוט מסך-אייפד ענקי באמצע האין-דשבורד, תוסיף אפליקציה של פלוצים, והוא מרוצה ומריע "זה העתיד!!!"......

איל מ
02-08-21, 17:57
חייב להגיד לך שמעבר לזוויות ראיה החוצה, וכמובן מרחב פנימי, העיצוב העיצוב פנימי מעניין לי את התחת. גם חיצוני אגב. מבחינתי גם שלא יהיה את המסך בכלל, והכסאות יהיו עשוים מגומי של קונדום (בתנאי כמובן שיחזיק מעמד).

דרור ברלי
02-08-21, 20:11
לרוב האנשים דווקא מאוד חשוב "סאלון" שנראה עשיר ומזמין.
מסך גדול באמצע הדשבורד הפך ל-Must שאין בלתו. אם המסך קטן הם מרגישים שדפקו אותם...

הויטארה "החדשה" נולדה ב-2015 וכבר אז העיצוב הפנימי הפשוט (אם לא לומר דל) לא היה נקודת חוזק של האוטו הזה שבסך הכל הוא פשוט וטוב. היא גם עברה כבר את מתיחת הפנים של אמצע החיים (עם מנועי טורבו קטנים בנפחי 1.0 ו-1.4) ולפי מדד אורך חיי דגם ממוצע של יצרן יפני ממוצע, היא אמורה להיות בסוף דרכה.
לעומתה, סובארו XV הנוכחית נמצאת איתנו רק שלוש שנים והיא מכונית גדולה, מרווחת ומסוגננת יותר, שמרגישה גם יותר מודרנית ויותר מפנקת. ללא ספק. דווקא מבחינת מכניקה, הסובארו עם מנוע הבוקסר האטמוספרי הותיק, היא מכונית פחות מתקדמת.

לגבי שטח:
מרווח גחון זה רק נתון תיאורטי, אבל כזה שקל ללקוחות להבין. זה כמו תיכוניסטים שמשווים את אורך הבילבל בשירותים בהפסקה - יש מספרים, לסובארו יש את המספר התיאורטי המרשים מכולם (22 ס"מ) ובעלי ה-XV/פורסטר מנפנפים במספר הזה בגאווה.

גם זוית גישה קל לראות ולהבין. כאן בעלי ה-XV והפורסטר כבר פחות זחוחים. הפלסטיקה הזו פריכה מאוד ויקרה מאוד וזו בעיה אמיתית, שחלקם, שמטיילים הרבה וברצינות, פותרים עם מסור חרב.

אפילו חתך צמיגים זה משהו שקל לראות ולהבין. במיוחד אחרי קריעת הצמיג השני/שלישי/רביעי. למרות שאנשי המכירות באולמות תצוגה נוהגים להטעות את הלקוחות עם ההבטחה "ג'נט גדול יותר מתאים יותר לשטח" - אני מאמין שזה מגיע מחוסר ידע ולא בזדון.

אבל ענייני מכניקה הם קופסה שחורה לרוב המוחלט של לקוחות. הם לא מבינים ולא יודעים כלום, יותר מזה? זה מסובך וחופר, לכן הם לא רוצים לדעת וגם לא להקדיש לזה כמה דקות כדי להבין. הם רצו "רכב אוטומטי" ותו לא ומבחינתם הם קיבלו. עכשיו תנסה להתחיל להסביר להם את ההבדלים בין גיר פלנטרי לגיר רציף לגיר רובוטי, ולמה זה יותר מתאים לשטח וזה פחות - ואתה מאבד אותם תוך שתי דקות גג. מתחיל לצאת להם עשן מהראש כמו לפארוק בזמן שהשד תוקף אותו.....

זה בסדר, הם יבינו אחר כך, דרך הכיס, שה-CVT הזה הוא מום של ממש שאי אפשר לרפא.

kd2
03-08-21, 01:49
חייב רק להעיר על פנים הXV....
שהמולטימדיה שמגיעה בXV היא זוועה. אבל ממש.
starlink עלאק.
באמת מבייש.

raanan
03-08-21, 09:01
זה בסדר, הם יבינו אחר כך, דרך הכיס, שה-CVT הזה הוא מום של ממש שאי אפשר לרפא.

אפשר לרפא !
רק הקמצנים בסובארו לא מוכנים להכניס היד לכיס ולפתח גיר פלנטרי 6 מהירויות.
או לחלופין לרכוש מאייסין עם התאמות למבנה האורכי.

בכלל לא מבין למה ליחידת כוח כל כך ארכאית, אי אפשר להחזיר את הפלנטרי 4 מהירויות הוותיק והאמין.

נ.ב - אפילו טויוטה ופורד לאחר נפילה עם רובוטי חזרו לגיר הפלנטרי .

רענן

גיא
03-08-21, 09:10
באמת לא ברור לי למה. אבל נראה שגיר פלנטרי מתקשר עם זיהום גבוה יותר.
ישנם רכבים שמיוצרים גם וגם וגם אבל הפלנטרי לא מגיע לפה.

דרור ברלי
03-08-21, 09:29
אפשר לרפא !
רק הקמצנים בסובארו לא מוכנים להכניס היד לכיס ולפתח גיר פלנטרי 6 מהירויות.
או לחלופין לרכוש מאייסין עם התאמות למבנה האורכי.

בכלל לא מבין למה ליחידת כוח כל כך ארכאית, אי אפשר להחזיר את הפלנטרי 4 מהירויות הוותיק והאמין.

נ.ב - אפילו טויוטה ופורד לאחר נפילה עם רובוטי חזרו לגיר הפלנטרי .

רענן

המנוע דווקא נפלא בעיני. במיוחד ה-2.5 ליטר
מערכת ההנעה מצויינת והמתלים מעולים, לא פחות.

הבעיה היא בגיר. ה-CVT נמצא שם "כדי לחסוך דלק" (רק על הנייר כמובן).
בכביש הוא סבבה לגמרי, אבל בשטח, כל עליונת קטנה, קצת דרדרת, קצת הצלבה ממש קטנה, אבן בגובה 5 ס"מ שצמיג צריך לעלות עליה, זה פשוט לא עובד.

אגב מערכת המולטי-טרגדיה "סטארלינק".... מביך. כרגיל, איפה שהשמות מפוצצים, הביצוע רשלני.
ארבעה ימים שהפורסטר היה אצלי, אי אפשר לשמוע חלק ונקי וללא רעשים אף תחנה ברדיו. הרדיו הסיני ב-100 שקל שיש לי בג'יפ קולט טוב יותר.

boaz avrahami
03-08-21, 10:50
מי שומע רדיו דרך אנטנה בעידן האינטרנט?

דרור ברלי
03-08-21, 11:00
האוטו עולה 200,000 שקל ויש בו מערכת מולטימדיה משוכללת עם צבעים מרצדים שיש בה גם רדיו. למה לא לשמוע דרכו?

למה רדיו סיני מעפן שנקנה ב-100 שקל (אמיתי) בטירה או בנצרת ומחובר באיזולירבנד, קולט טוב יותר?..... עובדים עלינו?.... לא, לא יכול להיות.....

גיא
03-08-21, 12:41
קצת נסחפתם. יש לאבא שלי xv בת חצי שנה. לבנה וחמודה עם גג נפתח ( שהוא לא פותח אפעם כי זה משבש לו את השערה על הראש )

האוטו לא עושה לי את זה. אבל סה׳כ אוטו נחמד.
בזבזני נורא במושגים שלי.
אבל מהודק היטב ונחמד לנהיגה.

הכי משעשע שאבא גם ממש לא ממש נוהג. הוא רק מתיעץ עם האוטו מידי פעם בנושאי נהיגה שונים כמו בלימה או פניה לצד כזה או אחר.

הוא מרגיש בטוח.

הוא למעשה נלחץ נורא כשאנחנו נוסעים בדאסטר כי שם רק בן אנוש חלש ולא מרוכז מספיק אחראי לנושאי הנהיגה.

האוטו אצלינו לא מיועד בשום צורה לרדת מהאספלט.

בשביל זה יש להם אוטבאק מוגבהת וממוגנת ( וטוב שכך כי היא חוטפת כל הזמן ) ואת האוטו שלי שעדיין עם הצבע המקורי על הפגושים ;). האוטו עלה לכביש ב 11/2014

ההבדלים בסלון מאאאד מוחשיים. גם בין האחיות לבית סובארו וכמובן מול הדאסטר העתיקה שלי.

נוחות המושבים, השקט, הרוגע בנהיגה ונסיעה.

רק לצורך ההשוואה. יש לאבא שלי אשתי ויטארה 2010 מנוע 2.4 קצרה.

אני משתמש בה כשאני בניכר. האוטו נוראי. זוועה. אפילו מול הדאסטר. הסלון איכסה. האוטו קופצני בטרוף. עד כדי ככה שנוסעים על הכביש. נותנים קיק דאון והמצלמה מתחילה להקליט חירום …

גם כמובן לא ממש חסכוני.

דרור ברלי
03-08-21, 13:29
האוטו אצלינו לא מיועד בשום צורה לרדת מהאספלט.
נוחות המושבים, השקט, הרוגע בנהיגה ונסיעה.

מדויק. תיארת את האוטו בדיוק כפי שהוא.
גם כאן חונה XV 2.0 בחוץ. מכונית נהדרת, באמת.

אבל ל"שטח רגוע" עם קצת עליה וקצת דרדרת עם הצלבות קלות, איפה שהדאסטר שלך נוסע כאילו זה שביל קק"ל רגיל (או כביש 6...), ה-CVT של הסובארו כבר בלחץ. גם באאוטבק (שטובה בשטח יותר מה-XV והפורסטר באופן מורגש). קשה לו. המומנט לא מגיע לגלגלים, ואז גם ה-TC מתקשה לתפקד. ביצועי העבירות בסיטואציה כזו מתבססים על תנופה/מומנטום לא עדינים בכלל, וזה כבר לא הכי טוב לצמיגים ולפעמים גם לפגוש הקדמי ולמפתנים.

asafk
03-08-21, 14:27
אז אתה ממליץ.לאורית שרוצה לטייל קצת בשבילים בכל זאת לקנות איקסוי חדשה? לא הבנתי.

אסף.

דרור ברלי
03-08-21, 16:07
ממליץ על האוטו באופן כללי. עובדה שעומד אחד כזה בחנייה ליד הג'יפ.
זה רכב איכותי, בטוח, מרווח, נוח, מאובזר ומפנק ונעים מאוד לנסיעה, מהנה לנהיגה, אמין. וגם מצוין בשבילים ובשטח - עד גבול מסוים ומאוד ברור.

אבל מומלץ גם להתייחס לכל נושא ה-4X4 והשטח באוטו הזה ובכלל בכל מיני קרוסאוברים 4X4 מסוגו, בכבדהו וחשדהו גדול מאוד.
יש לא מעט "שבילים רגועים" ותמימים לכאורה, שיכולים להפוך בבת אחת לבלגן גדול. משאירים את האוטו הזה ודומיו בלי שום רזרבות יכולת. זה יכול להסתבך בבת אחת לסיטואציות מלחיצות ו/או לנזק גדול - וזה גם מעלה מאוד את רף הדרישות והידע מהנהג/ת.

גילוי נאות: אני בא מתוך הפוזיציה, ולכן ממש מזהיר - אם אין ידע קודם, אז מומלץ מאוד לעבור השתלמות בנהיגת שטח והכרת הרכב (כן, אנחנו עובדים עם סובארו ומי שקונה חדש מקבל וואוצ'ר להדרכה אצלנו בחינם. אבל יש גם קולגות, חלקם בסדר גמור. אין לי בעיה להמליץ עליהם, כי חלקם חברים ובכלל אנחנו מאוד אוהבים תחרות - זה מדרבן אותנו להמשיך להשתדל להיות יותר טובים) ולפחות בהתחלה לא לטייל לבד אלא בקבוצה או לפחות עם רכב אחד נוסף ורצוי עם נהג מנוסה יותר.

erezgur
03-08-21, 16:07
אז אתה ממליץ.לאורית שרוצה לטייל קצת בשבילים בכל זאת לקנות איקסוי חדשה? לא הבנתי.

אתה שוב מנסה להסיט את הדיון חזרה לעניין?

דרור ברלי
03-08-21, 16:13
אם אורית הבינה מזה שהגיר הוא נקודת תורפה (כולה גיר.... סתם חלק קטן ולא חשוב) ושהצמיגים מתפנצ'רים מכל אבן קטנה (נו באמת. מי עושה עניין מצמיגים...) אז אולי הבאנו לה גם קצת תועלת.

אבל ברצינות - סתם לומר לה "מתאים. כדאי. רוצי ותקני" זו עצת אחיתופל לשמה. לכם זה מתאים להמליץ בלי לדעת את המגבלות? לי לא.

נדב42
03-08-21, 16:33
העצה של אחיתופל היתה טובה, אגב ...

asafk
04-08-21, 08:11
אז אפשר לומר לה שיש ויטרה ולמרות איכות חומרים פחות טובה - זה רכב מוצלח לא פחות לשימושים שלה שכוללים נסיעת שבילים?
כי זה מה שהיא שאלה. לא איך הגיר בסוברו שאין לו מתחרים.

אסף.

דרור ברלי
04-08-21, 11:20
אתה יודע הכל בדיוק כמוני.
תמליץ אתה.

asafk
04-08-21, 12:46
אני את דעתי כתבתי. אבל אניני הפלסטיק מרקמים את הפרצוף.
אני מכיר בעלי ויטרה. שנוסעים גם בשטח. הם לא מבינים מה רוצים מאיכות החומרים. רוב הלקוחות של סוזוקי משלימים עם גימור עלוב וחומרים בעלי תחושה זולה. הם לא מרגישים את זה.
אבל אורית שואלת האם ויטרה היא מתחרה ראוי לאיקסוי כאשר הוא מיועד ליומיום ולטיולי שבילים.
עניתי שכן ושלדעתי הוא אפילו מתאים לה יותר כי לאיקסוי יש חסרונות מובנים שמפריעים לו בשבילים.
אז אין לי לא את זה ולא את זה אבל בשניהם נסעתי ונהגתי בשבילים - ובסוזוקי הרגשתי הרבה יותר נינוח ופחות בחשש על צמיגי החתך הנמוך או על השלוחה הקדמית. על זה דעתי מבוססת - ועל ההבנה שלא כולם אניני פלסטיק.

אסף.

GodsFather
04-08-21, 18:17
מנצלש לרגע - אאוטלנדר 4*4, האם מערכת ההנעה שלו טובה דיו לשבילים כמו זו בסובארו או שגם פה מדובר בפלופ?

על הסרחים העודפים מקדימה ומאחורה אני מודע

גיא
04-08-21, 18:48
מנצלש לרגע - אאוטלנדר 4*4, האם מערכת ההנעה שלו טובה דיו לשבילים כמו זו בסובארו או שגם פה מדובר בפלופ?

על הסרחים העודפים מקדימה ומאחורה אני מודע

אותה גברת בשינוי אדרת ..

asafk
04-08-21, 19:42
גרוע בהרבה מכל ג'יפון אחר שאני מכיר.
לא הצליח להתקדם איפה שמגאן הנעה קדמית נסעה.

אסף.

דרור ברלי
05-08-21, 19:39
ראב4, ניסאן קשקאי והונדה CRV דווקא נותנים לאאוטלנדר העלוב תחרות יפה מאוד על תואר "הג'יפון הכי לא מתאים לשום סוג של שטח"

asafk
05-08-21, 19:50
אוי, נכון... קשקאי.... עם הכף.של השופל...

אסף.

דרור ברלי
05-08-21, 20:20
ואם כבר אנחנו צוחקים על קרוסאוברים....

יותר ויותר מכוניות מהז'אנר הנחות הזה מגיעות בגרסת PHEV או חשמלי נטו - הסוללה נמצאת אי שם למטה, חשופה לכל מיני פגיעות. תפנימו שזה לא באמת 4X4 ותחסכו לעצמכם נסיונות הירואיים - כי זה עלול להגמר ביוקר.
נכון שבמחירי הסוללות האלה כבר מפעילים ביטוח, אבל עדיין זה מבאס.

boaz avrahami
05-08-21, 20:25
שששש….

חלקנו ממתינים בכליון עינים לסוללות האלו [emoji23]

רמי גלבוע
05-08-21, 20:43
סובארו השיקה בשווקים נחשבים (אוסטרליה וארה"ב בשלב זה) גרסאות WILDERNESS של אאוטבק וממש לאחרונה, גם פורסטר. זה שידרוג קטן לכיוון השטח, עוד ס"מ במרווח גחון, צמיג רזרבי בגודל מלא, וקשקושי קוסמטיקה. לא עושה את זה רכב שטח, אבל עוד קליק אחד לכיוון שלנו. עוד לא מדובר על גרסה כזו ל-XV, וזה גם לא משנה הרבה את הדיון, סתם לידיעתכם

https://www.youtube.com/watch?v=VPP7t-Uau9w

נמרוד
05-08-21, 20:49
יותר ויותר מכוניות מהז'אנר הנחות הזה מגיעות בגרסת PHEV או חשמלי נטו - הסוללה נמצאת אי שם למטה, חשופה לכל מיני פגיעות. תפנימו שזה לא באמת 4X4 ותחסכו לעצמכם נסיונות הירואיים - כי זה עלול להגמר ביוקר.
נכון שבמחירי הסוללות האלה כבר מפעילים ביטוח, אבל עדיין זה מבאס.

למי אתה פונה כשאתה כותב "תפנימו"? בן אדם, תתאפס, שמור את הנאומים למודרכים שלך.

asafk
05-08-21, 21:54
וזה קשור לשאלה של אורית.... איך?

אסף.

דרור ברלי
06-08-21, 06:42
למי אתה פונה כשאתה כותב "תפנימו"? בן אדם, תתאפס, שמור את הנאומים למודרכים שלך.

כי אולי יש גם כאן אנשים שאיש מכירות טוב הצליח לשכנע אותם שזה "רכב שטח".
עובדה שמדברים כאן על ויטארה ו-XV..... ואפילו אאוטלנדר הוזכר.

nirs
06-08-21, 08:50
זה מדהים איך אחת לכמה שרשורים ממשיכים לדוש ולהתפלצף בנושא.
יש 2 עובדות שעליהן אי אפשר להתווכח:
1. ה xv הוא רכב ה 4x4 הנמכר בישראל.
2. אנשים מטיילים איתו בשטח (חוצה ישראל הזכרנו…) וחוזרים הביתה (לרוב) בנסיעה מרוצים.

כמובן שאפשר להתווכח האם זה רכב שטח טוב, מתאים ואם כן למה וכו׳
שורה תחתונה, אשמח אם תסבירו להדיוט שכמוני, מה זה רכב שטח…

גילוי נאות, אין לי שום קשרים בסמלת (נהפוכו רבתי איתם לא מזמן…)

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
06-08-21, 09:11
הכוונה לרכב חדש שאקנה לקראת סוף השנה
כבר 2022 סביב 140.000 ש"ח
רכב שיהיה קודם כל נח לנהיגה רגילה
כיוון שנסיעת כביש רגילה קרוב לוודאי תהיה רב הזמן
ולעיתים טיולי גיפים למתחילים- מסלול רגוע
ראיתי שמשווים עם הסוזוקי ויטארה
עוד הצעות?
תודהזו היתה השאלה.
לא מהו רכב שטח.

אסף.

nirs
06-08-21, 10:36
עכשיו הבנתי.
התשובה 73

shachar
06-08-21, 10:59
עכשיו הבנתי.
התשובה 73

Sent from my iPhone using Tapatalkפחות 31

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

RBRB
06-08-21, 11:47

אם כבר סובארו, אז פורסטר דור 3.
גיר אוטומטי רגיל ולא רציף, צמיגים במידה נורמלית וחתך נורמלי.

לגבי העלייה מעין שוירח - כנראה מדובר בנהגים לא מיומנים כי עלה איתנו שם XV בלי שום בעיה.

hadtomer
06-08-21, 12:10
וואו איזה חפירה על פקקטע סובארו XV. חזרתי מחופשה וזה עדיין בחפירות. לא זכור לי שיש כאלה דעות לכאן או לכאן על צ'רוקי או על פראדו.

לנוחיותכם, מצ"ב אחד מהסרטונים של RONALDO על זרזבל הרים מצוי שמסייע לחולד נכה למלא טפסים בתור לביטוח לאומי. צפו בטבע כמה דקות ותירגעו קצת

https://www.youtube.com/watch?v=3BBzjmFkVTA&ab_channel=RoniWay

סולי
06-08-21, 15:36
'שמע יש פה עיתונאי/מדריךנהיגה/מדריך טיולים/ גיפאי ותיק שאומר שאין מה להיכנס לשטח עם cvt... ועלה פה סרטון של גר שטוען בדיוק ההפך....

אני רואה פה עיתונאות חוקרת ולא חפירה. ....

בתור לקוח פוטנציאלי אשמח לשמוע עוד מבעלי xv ומבעלי sv, אם לא אכפת לך?! כמובן?

נ.ב .. אחלה תיעוד לכמה העכברים חשובים לאיזון האקולוגי!

דרור ברלי
07-08-21, 13:13
לגבי העלייה מעין שוירח - כנראה מדובר בנהגים לא מיומנים כי עלה איתנו שם XV בלי שום בעיה.

רוב אוחזי ההגה מסביבך בכביש הם בהגדרתם לא מיומנים. גם אם יש מאחוריהם 40 שנות נהיגה.

אורית - לכי על ה-XV בלב שלם - פשוט כי אין אלטרנטיבה ראויה. הויטארה לא יותר טובה.
בשימוש יומיומי רגיל לא יהיו בעיות בכלל. מכונית מעולה.
בשטח? אל תוותרי על הדרכת הנהיגה כי זה חשוב! בלי זה - ייהרס לך האוטו וייהרסו לך טיולים.

nirs
07-08-21, 13:57
בשטח? אל תוותרי על הדרכת הנהיגה כי זה חשוב! בלי זה - ייהרס לך האוטו וייהרסו לך טיולים.

מסכים מאוד.
תכירי את מגבלות הרכב ותשפרי את יכולותיך כנהגת בשטח.

גילוי נאות, קולגה של ברדלי (בחברות שונות)….

dorbh
16-08-21, 09:35
בדיונים כאלה תמיד בולט לי הפער בין "השטח" של אנשי ג'יפולוג לבין "השטח" של רוב האוכלוסיה.

בדוגמה פשוטה - הדרכת הנהיגה שמקבלים רוכשי סובארו חדשים.
דרור ודאי מכיר את עינייהם הפעורות של הנהגים כשהוא מביא אותם לעליה המחורצת קלות ביער בן שמן או למעלה הנגמשים (או תלולית הערסים או כל שם אחר שיש לגבעה מלאת הטרקטורונים הזאת) - הם מסתכלים בפליאה ואומרים "את זה נעלה???"
ראיתי את זה כשליוויתי את אבא שלי בהדרכת הסובארו שהוא קיבל.
הנהגים נהנים, מצטלמים בפוזות אקסטרים עם גלגל באוויר, מרגישים גאים ברכב שלהם אבל כנראה שלעולם לא יבצעו שוב טיפוס/ירידה כזו בעצמם שלא כחלק מקבוצה מודרכת.
רובם נהגים שרגילים לפרייבט, כאלה שטיול שטח מבחינתם הוא נסיעה בדרך עפר עד לנקודת הקמפינג במכתש או שיטוט בהר הטייסים כדי לעשות פיקניק או סיור כלניות בשמורת פורה. לקחתי את הורי עם הפורסטר לסיבוב ביער יתיר והם היו מאושרים מהיציאה לשטח, לטבע, לדרך בה לא ראו המוני פרייבטים אחרים.

האמת היא שלרוב, גם פרייבט נחוש יעשה את העבודה. טיפה מרווח גחון והנעת 4*4 נותנים לנהג מעט שקט נפשי.

לכן, בעבור רוב הרוכשים הפוטנציאליים ואני מאמין שגם בעבור פותחת השרשור, הXV יעשה עבודה נפלאה.

גיא
16-08-21, 09:58
בדיוק ++++1*2^3

דרור ברלי
16-08-21, 17:12
לא בדיוק ולא קרוב לזה.
היכולות התיאורטיות (והמעשיות) של האוטו הן מרשימות יחסית, הרבה מעל ומעבר למה שהגיר שלו תוכנן ויכול לעשות. יש עוד דברים קלים כמו צמיגים ופגוש קדמי אבל לזה יש תשובות ופתרונות. לא מוחלטים, לא תמיד חוקיים, אבל זה עובד.

הבעלים מתלהבים ומותחים את הגבולות.
כל עוד תישאר בתוך הגבולות, תהנה מהרכב מאוד. תמתח את הגבולות או תחצה אותם? יתחילו בעיות.

hadtomer
16-08-21, 19:16
בדיונים כאלה תמיד בולט לי הפער בין "השטח" של אנשי ג'יפולוג לבין "השטח" של רוב האוכלוסיה.
.
זה מאוד נכון- אבל אני חושב שנקודת הייחוס שגויה. יש איזו בדיחה שאני לא זוכר במדויק וחבל לי להרוס אותה, על שני חבר'ה לבנים שמסתכלים על כוכב פורנו כושי ואחד מהם אומר לשני "תראה מה זה, לשחקני פורנו יש זין ענק" והשני עונה לו "אז אני מבין שמעולם לא ראית כושי ערום". כלומר לקרוא "שטח" למה שרוב האוכלוסיה רואה כ"שטח" זו בדיחה. לא בקטע של איזה ביג סווינגינג דיק יש לנו- אבל תראו למשל את דירוג המעלות (המצוין כשלעצמו)-יש כאן מישהו שמכבד את עצמו שלא עשה לפחות חצי ממה שיש שם? לא בקטע של כיבוש-פשוט בגלל שזה חלק ממסלול. זוהי דוגמה מעולה למדוע אנחנו מטיילים ומדוע בנינו רכבים למטרה הזאת-כל אחד לפי כיסו ורצונו. שוב-לא כדי לטפס סלעים כמו בגלל שזה פשוט חלק מהשביל.

בגלל זה אני חושב שחלק גדול מהדיונים שמתקיימים כאן על יכולותיו של פוסטר זה או אחר, הם לא רלוונטיים.

דרור ברלי
16-08-21, 19:43
הם כן רלוונטיים כי זה רכב ה-4X4 הנמכר ביותר בישראל - גם כאן יש הרבה בעלי סובארו 4X4 לדגמיהן, וכי התפתחה סביבו תרבות שטח רחבה ומשמעותית וזה משהו נפלא לדעתי - מועדונים, טיולים, מפגשים, אבזור/שיפורים וכו' וכו'.

ובגלל שהרבה מאוד בעלי סובארו כן מטיילים בשטח - יותר מבעלי כל ג'יפון/קרוסאובר כפול הנעה אחר בשוק (למעט דאצ'יה, אבל סובארו מוסרים הרבה יותר מכוניות מדאצ'יה) - חשוב שיידעו מה המגבלות ואיפה הגבולות. זה למה הם מקבלים הדרכת נהיגה במתנה מהיבואן (שמשקיע המון! יותר מכל יבואן אחר! ב"שימור לקוחות" עם הדרכות, טיולים ואירועים לבעלי סובארו AWD). כדי שיתוודעו לרכב וליכולות שלו וינצלו אותו כהלכה בצורה בטוחה שגם תשמור עליו בשלמותו ותקינותו. אין רכב בעולם שאין לו נקודות תורפה וסובארו אינה יוצאת דופן.

גיא
16-08-21, 19:44
אז למה המנהלים פה לא מעיפים אותי ואת שכמותי מהאתר ומיד ? כי אני מטייל ולא נוסע לשבור את האוטו ולא החלפתי את כל החלקים שאפשר באוטו כדי לעשות אותו משהו שהוא לא .. או במילים אחרות ....

האליטה של אנשי השטח הישראלים שהחליפו 99% מחלקי הרכב שלהם כדי לעבור בשביל המסכן אם במקרה יש שם איזה רגב אדמה ...היא זאת שתחליט מי ייטייל ואיפה ובאיזו מכונית הוא יעשה את זה ?

ברצינות ? ..

אני מבין שחם במרכז .. והלחות לא כיף .. אבל ברצינות ? ..

כאילו, מה שאני קראתי ממה שאתה כתבת זה שמי שאין לו זין של 8" .. שבכלל לא יחלום על לזיין .. כי או שאתה כושי או שתלך הביתה ..

נפלא.

דרור ברלי
16-08-21, 19:52
אסור היום להגיד/לכתוב "כושי". תיכף יחסמו אתכם......;)

yovavz
16-08-21, 19:58
כאילו, מה שאני קראתי ממה שאתה כתבת זה שמי שאין לו זין של 8" .. שבכלל לא יחלום על לזיין .. כי או שאתה כושי או שתלך הביתה ..
נראה לי שהוא התכוון שאפשר גם סטראפ-און גיבור ובלבד שזה לא יפחת מ-2 צול (במיוחד אם נעזרים בוויאגרה)

hadtomer
16-08-21, 20:55
אז למה המנהלים פה לא מעיפים אותי ואת שכמותי מהאתר ומיד ? כי אני מטייל ולא נוסע לשבור את האוטו ולא החלפתי את כל החלקים שאפשר באוטו כדי לעשות אותו משהו שהוא לא .. או במילים אחרות ....

האליטה של אנשי השטח הישראלים שהחליפו 99% מחלקי הרכב שלהם כדי לעבור בשביל המסכן אם במקרה יש שם איזה רגב אדמה ...היא זאת שתחליט מי ייטייל ואיפה ובאיזו מכונית הוא יעשה את זה ?

ברצינות ? ..

אני מבין שחם במרכז .. והלחות לא כיף .. אבל ברצינות ? ..

נפלא.
1. לא זכור לי שאי פעם העיפו מישהו בגלל שהוא מטייל שונה.

2. כפי שכתבתי-זה עיניין של רלוונטיות. יותר נכון- של התאמה. אתה יכול לשרוץ כאן ימים ולספר לעצמך שאתה עושה שטח שלא עושה נזק לרכב ואיזה מזל שלא היית צריך לשדרג את הרכב בשביל לעבור איזה רגב אדמה, או כפי שאצלנו קוראים לזה "מעלה" - אבל מן הסתם אם תקרא לעומק את כל השרשורים של חבר'ה שלא קנו אתמול מיצוזיבי פורסטסטאז' שמתייעצים על טיולים- אתה תגלה שרובם מתייחסים למקומות שלך אין סיכוי להגיע אליהם, אלא אם תחלום ממש חזק או תשבור ממש ממש כואב. לא בקטע של אליטיזם, בקטע של מציאות. ברוך הבא לג'יפולוג. אני לדוגמה גרוע בלבשל. אני יודע לעשות שקשוקה. זו הסיבה למה אני לא נכנס לפורום של מסעדנים וכותב להם "אתם עם הדירוג כוכב פירלי, למה לא מעיפים אותי כי אני יודע לשים במחבת שמן, ביצה ורסק עגבניות". זה בערך אותו הדבר.

גיא
16-08-21, 21:02
1. לא זכור לי שאי פעם העיפו מישהו בגלל שהוא מטייל שונה.

2. כפי שכתבתי-זה עיניין של רלוונטיות. יותר נכון- של התאמה. אתה יכול לשרוץ כאן ימים ולספר לעצמך שאתה עושה שטח שלא עושה נזק לרכב ואיזה מזל שלא היית צריך לשדרג את הרכב בשביל לעבור איזה רגב אדמה, או כפי שאצלנו קוראים לזה "מעלה" - אבל מן הסתם אם תקרא לעומק את כל השרשורים של חבר'ה שלא קנו אתמול מיצוזיבי פורסטסטאז' שמתייעצים על טיולים- אתה תגלה שרובם מתייחסים למקומות שלך אין סיכוי להגיע אליהם, אלא אם תחלום ממש חזק או תשבור ממש ממש כואב. לא בקטע של אליטיזם, בקטע של מציאות. ברוך הבא לג'יפולוג. אני לדוגמה גרוע בלבשל. אני יודע לעשות שקשוקה. זו הסיבה למה אני לא נכנס לפורום של מסעדנים וכותב להם "אתם עם הכבד אווז שלכם והאומאמי , למה לא מעיפים אותי כי אני יודע לשים במחבת שמן, ביצה ורסק עגבניות".

אז זהו .. הייתי בכל המעלות האלו ... ( או לפחות ברובם ) כנראה לפני שהצטרפת לאתר הזה .. בין דר -- דאן דאט ... מיציתי .. לא רואה טעם לסבול ברכב מאד לא מפנק שעולה מליונים רק בשביל להוכיח למישהו שאני יכול לעלות את מעלה איקס שוב .. ושוב ... ושוב ... כי חלפו שנתיים והחצץ קצת זז שם ...

אני לא מספר לעצמי שום דבר, אני לפעמים נכנס לאוטו ונוסע לטייל .. לא מחפש את המעלות ולא את המורדות .. יש מספיק שבילים שאולי לא שמעת עליהם כי אין בהם מעלה או מורד .. אלא סתם שביל עם נוף מעלף ...

אני שורץ כאן למעשה מאז 2002 ( אבל דצמבר ... ככה שזה רק מ 2003 תכלס ) ומספר לעצמי סיפורים כבר שנים ... עדין לא יצא לי להגיד למישהו שהוא לא יכול לטייל כי הוא לא קנה ג'יפ גיבור שמוכן מהמפעל לטפס על המדרכה של הסופר מרקט .. ואז השקיע את המחיר של האוטו שוב בלהחליף את רובו .. כדי שהוא יוכל להוכיח שהוא גבר גבר גבר בריבוע פעמיים בשנה כשהוא נוסע למעלה !! ולא סתם לטייל ..

גם לא אמרתי לאף אחד שהשביל שהוא טייל בוא לא מספיק גברי ולכן זה לא נחשב שטח או טיול ...
גם לא אמרתי לאף אחד שהוא לא יכול לזיין כי הוא לא כושי.

גם הרכב שאני מטייל איתו, לא נשבר כל כך ... מצטער, זה דופק את התאוריה של כמה אנשים פה, תתמודדו ... זה מה יש.
הכי מצחיק, האוטו שורד אותי ואת השיגעון הזה של לנסוע לטייל כבר 6 שנים ... מוזר בהחלט.

גם בסובארו מטיילים .. תתפלא, אפילו עולים מעלה או יורדים מורד !!
אפילו אם המורד לא נחשב על ידי תומר הדר.

asafk
16-08-21, 21:15
זה דיון על סובארו והוא מעורר יותר אמוציות מדיון על הברונקו החדש....

אסף.

גיא
16-08-21, 21:49
כי יש אנשים שלא מבינים שאין דבר כזה אמת אובייקטיבית.
הכל סובייקטיבי ))

ונראטיב תלוי במי שמספר אותו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210816/237213de1a4c2aba8f6f0b20a5d041bb.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210816/da97ef3a55e69449667a62c85366d711.jpg

nirs
16-08-21, 21:52
בתור אחד שמחזיק גיפ ״שחור״ עם כל האינסטרמנט, נהנה לטייל הן עם גיפונים והן לצאת לטיולי 35 (שרוב רכבי השטח של החברים כאן לא ישרדו).
אני עדין תוהה מה ההגדרה לרכב שטח, עפ״י חכמי גיפולוג.

נמרוד
16-08-21, 22:03
אני עדין תוהה מה ההגדרה לרכב שטח, עפ״י חכמי גיפולוג.

אם אתה נעלב בשם הרכב שלך - אז הוא לא רכב שטח.

מוטי ג.
16-08-21, 22:42
לא הבנתי למה היה צריך לגרור את הדאסטר אחורה בירידה [emoji6] (גיא, אל תעלב בבקשה)
כבוד לדאסטר שגרר סילברדו, איפה דרור שאמר שצריך בהמה בשביל לחלץ בהמה [emoji848]

yovavz
16-08-21, 22:52
תבחן יותר לעומק...
רמז: זה אמור להבהיר נקודה כלשהי לגבי נארטיב

hadtomer
17-08-21, 07:38
גיא- זה בדיוק מה שאני אומר. חביבי, אתה נמצא במקום הלא נכון ומנסה להגן על תפיסה שהיא נכונה לשיטתך, אבל מאוד לא רלוונטית לרוב חברי האתר. אלא אם יש כאן מישהו שרכש רכב שטח אמיתי ואומר "אני אטייל רק בשבילים", שזה נחמד, גם אני עושה את זה, אבל לרוב החברים כאן זה פשוט לא רלוונטי. לא בקטע מעליב אלא בקטע של להכיר את האנשים שנמצאים כאן.

נשים לרגע בצד את תמונת הדאסטר פוטושופ המוזרה שלא ברור מה באה להוכיח ונסביר- אני שוב מברך אותך- ברוך הבא לג'יפולוג, האתר שהרוב המכריע של חבריו עונה בדיוק על ההגדרה של מה שאתה לא, כלומר נכנסים לג'יפ פעם בשנה (אצלנו זה פעם בחודש) ונוסעים לטייל ב90% מהמסלולים שאתה לא מטייל בהם. אתה רואה את זה כ"לעשות מעלות"- מבחינתנו זה חלק מהמסלול של כמה עשרות קילומטרים. אתה החזקת רכב שטח ולא בא לך לחזור לאותו מעלה? ניכר שלא כל כך הבנת את הקטע שיש לחברים כאן של לטייל. לא של "לעשות מעלות", גם אני לא ממש סובל את מה שקוראים אצלנו "שלושה סלעים בשלוש שעות", אלא של לבנות רכב שיכול לצאת למדבר לשלושה ימים, לעשות 60 קילומטרים שחלקם קשים ולחזור הביתה בשמחה ובששון.

העובדה שלא יצא לך לומר למישהו שהוא לא יכול לצאת לטייל כי אין לו ג'יפ גיבור היא בעיקר מסוכנת, שלא לומר פשוט חסרת אחריות - כי כדי לטייל כפי שנהוג לטייל כאן על ידי כל מי שיש לו רכב שטח, והכוונה היא לרובם המכריע של חברי האתר, צריך ג'יפ גיבור ומי שלא יתפוס איזה גאון ששואל על ציר המצלעות לפורסטר ויאמר לו "חביבי, לא יתאפשר" פשוט מסכן את הרכב והבן אדם . העיסוק של רוב החברים כאן למשל בדירוג המעלות נובע מן העובדה שנדרש כאן ג'יפ גיבור. לא העיסוק בדרכי נוף מעלפות, שהן דבר נחמד בפני עצמו, אבל לא רלוונטי לרוב חברי האתר.

לגבי סובארו מטיילים מעלות וכו- פייר אין לי מושג. היתי בהדרכות של סובארו וכו, עשיתי גם מסלולים עם פורסטרים בחו"ל והיה נחמד ברמת "חמודי", אבל זה לא קשור בשום אופן לטיולים שלנו. כשאני כותב "שלנו" אני מתכוון לרוב החברים כאן שמחזיקים ברכב עם LOW. את חלקם הגדול אני מכיר היטב ולמרות הפוליטיקלי קורקט, רובם מן הסתם יותר מעוניינים במעלה רמון ופחות בשבילי לכיש. אני שוב מדגיש-אני לא אומר שהתפיסה שלך אינה נכונה. אני כן אומר שהיא לא רלוונטית לרובם המכריע של חברי האתר, שכן מחזיקים רכב שטח, כן השקיעו בו המון כדי להפוך אותו לראוי למסעות שטח רציניים וכן נדרשים למסלולים שלא ממש רלוונטיים לסובארו פורסטר.

yovavz
17-08-21, 08:01
גיא- זה בדיוק מה שאני אומר. חביבי, אתה נמצא במקום הלא נכון ומנסה להגן על תפיסה שהיא נכונה לשיטתך, אבל מאוד לא רלוונטית לרוב חברי האתר. אלא אם יש כאן מישהו שרכש רכב שטח אמיתי ואומר "אני אטייל רק בשבילים", שזה נחמד, גם אני עושה את זה, אבל לרוב החברים כאן זה פשוט לא רלוונטי. לא בקטע מעליב אלא בקטע של להכיר את האנשים שנמצאים כאן.

נשים לרגע בצד את תמונת הדאסטר פוטושופ המוזרה שלא ברור מה באה להוכיח ונסביר- אני שוב מברך אותך- ברוך הבא לג'יפולוג, האתר שהרוב המכריע של חבריו עונה בדיוק על ההגדרה של מה שאתה לא, כלומר נכנסים לג'יפ פעם בשנה (אצלנו זה פעם בחודש) ונוסעים לטייל ב90% מהמסלולים שאתה לא מטייל בהם. אתה רואה את זה כ"לעשות מעלות"- מבחינתנו זה חלק מהמסלול של כמה עשרות קילומטרים. אתה החזקת רכב שטח ולא בא לך לחזור לאותו מעלה? ניכר שלא כל כך הבנת את הקטע שיש לחברים כאן של לטייל. לא של "לעשות מעלות", גם אני לא ממש סובל את מה שקוראים אצלנו "שלושה סלעים בשלוש שעות", אלא של לבנות רכב שיכול לצאת למדבר לשלושה ימים, לעשות 60 קילומטרים שחלקם קשים ולחזור הביתה בשמחה ובששון.

העובדה שלא יצא לך לומר למישהו שהוא לא יכול לצאת לטייל כי אין לו ג'יפ גיבור היא בעיקר מסוכנת, שלא לומר פשוט חסרת אחריות - כי כדי לטייל כפי שנהוג לטייל כאן על ידי כל מי שיש לו רכב שטח, והכוונה היא לרובם המכריע של חברי האתר, צריך ג'יפ גיבור ומי שלא יתפוס איזה גאון ששואל על ציר המצלעות לפורסטר ויאמר לו "חביבי, לא יתאפשר" פשוט מסכן את הרכב והבן אדם . העיסוק של רוב החברים כאן למשל בדירוג המעלות נובע מן העובדה שנדרש כאן ג'יפ גיבור. לא העיסוק בדרכי נוף מעלפות, שהן דבר נחמד בפני עצמו, אבל לא רלוונטי לרוב חברי האתר.

לגבי סובארו מטיילים מעלות וכו- פייר אין לי מושג. היתי בהדרכות של סובארו וכו, עשיתי גם מסלולים עם פורסטרים בחו"ל והיה נחמד ברמת "חמודי", אבל זה לא קשור בשום אופן לטיולים שלנו. כשאני כותב "שלנו" אני מתכוון לרוב החברים כאן שמחזיקים ברכב עם LOW. את חלקם הגדול אני מכיר היטב ולמרות הפוליטיקלי קורקט, רובם מן הסתם יותר מעוניינים במעלה רמון ופחות בשבילי לכיש. אני שוב מדגיש-אני לא אומר שהתפיסה שלך אינה נכונה. אני כן אומר שהיא לא רלוונטית לרובם המכריע של חברי האתר, שכן מחזיקים רכב שטח, כן השקיעו בו המון כדי להפוך אותו לראוי למסעות שטח רציניים וכן נדרשים למסלולים שלא ממש רלוונטיים לסובארו פורסטר.אני ממש אשמח לראות את תוצאות הסקר שערכת בקרב כל נרשמי ג'יפולוג.
זה נשמע סקר ממש מעניין.
לא יודע מה הפוסט שלך יותר, מתנשא או טוטאלי?
אוף, קשה להחליט.

hadtomer
17-08-21, 08:04
תיקון, פחות טוטאלי ויותר ריאלי. ספר לי יואב, איזה רכב יש לך ומה אופי הטיולים שלך?

hadtomer
17-08-21, 08:17
אני מסתכל בערגה מסוימת על הימים ההם, כשג'יפולוג הורכב מגרעין קשה של טיילים והעיסוק היה בנעילות ומסלולים. לא דימיינתי שנגיע לעידן שבו יש גאווה (!?) על עיסוק בסטטיסטיקה, בקטע של "הנה תראה, סטטיסטית חלק מהגולשים כאן לא רוצים לטייל קשה, שניה, אני פותח אקסל, רגע, איפה המשקפיים שלי?". אכן סיבה לגאווה, עיסוק בסטטיסטיקות ובלמה לרכוש רכב שטח רך. היתי שמח להיות חלק מדיון כזה לפני עשור, אם מישהו היה כותב "אתם עושים מעלות" (אגב, חוסר הבנה טוטאלי של מהו טיול), היו שולחים אותו בנימוס לג'יפטריפ.

מוטי ג.
17-08-21, 08:19
רשמת "אכן סיבה לגאווה" זה גאווה או דאגה?

yovavz
17-08-21, 08:19
ספר לי יואב, איזה רכב יש לך ומה אופי הטיולים שלך?זה בשביל להשלים את הסקר? [emoji846]
אני מניח שכבר בחנת את היוזר שלי, אז אתה יודע שאני עם דאסטר (כן, גם אצלי זה לא מעט בזכות גיא) ושסגנון הטיול שלי הוא, איך אסביר את זה?
סגנון של טיול... כזה שנועד להגיע למקומות יפים שקשה להגיע אליהם בלי רכב שטח (גם אם הוא רכב קוקסינל ולא "כושי"). מקומות יפים שכיף לשחות בהם או ללכת בהם, או להנות מהנוף והטבע סביבם.

hadtomer
17-08-21, 08:27
רשמת "אכן סיבה לגאווה" זה גאווה או דאגה?
זה מצעד.

yovavz
17-08-21, 08:29
אני מסתכל בערגה מסוימת על הימים ההם, כשג'יפולוג הורכב מגרעין קשה של טיילים והעיסוק היה בנעילות ומסלולים.
במדבר י"א ה'
זָכַ֙רְנוּ֙ אֶת־הַדָּגָ֔ה אֲשֶׁר־נֹאכַ֥ל בְּמִצְרַ֖יִם חִנָּ֑ם אֵ֣ת הַקִּשֻּׁאִ֗ים וְאֵת֙ הָֽאֲבַטִּחִ֔ים וְאֶת־הֶחָצִ֥יר וְאֶת־הַבְּצָלִ֖ים וְאֶת־הַשּׁוּמִֽים׃
Sic transit gloria mundi

דרור ברלי
17-08-21, 08:34
איפה דרור שאמר שצריך בהמה בשביל לחלץ בהמה [emoji848]

דרור עושה פוטושופ יותר טוב מזה, כשצריך.

מוטי ג.
17-08-21, 08:35
תומר, גם הרכב שלך סומן/תוייג כ "לא מתאים לשטח אמיתי" בזמנו, גם הפאגרו והטרופר וגאלופר וטראקן ועוד ועוד.
אז האפשרויות השתנו, הדרישות של אנשים השתנו, קוראים לזה חיים וזה מה שקורה לך בזמן שאתה מתכנן אותם.

בחרת לקחת רכב מסוים, שדרגת אותו לצרכים שלך והוא מתאים לך, מעולה! גם ליואב/גיא /פופטיץ ושות ובניו מתאים רכב שונה משלך.
אם כולם נהנים מה כ"כ מפריע לך?
אתה רוצה אתר חדש, יותר הארד קור? פתח שרת ושלח לינק

גיא
17-08-21, 08:37
תומר.

או שאתה מנסה להטריל .. וזה בסדר לגמרי כי אני משער לעצמי שזה נורא להיות אבא מהמרכז המהביל עם ילדות קטנות בקיץ.

או שאתה לא .. ואם אתה לא … אז אתה סטטיסטית. טועה מאד. ואתה מבין בסטטיסטיקה. אז אתה כנראה מטריל. ;)

יש פה גרעין מאד קשוח של 20 אנשים שעדיין חיים בלפני 20 שנה.

ועוד כמה אלפים שאין לך שום הבנה לגביהם.

והכי מצחיק. השיחה הזאת עם אותם הסברים ואותם תרוצים. היתה ממש לא מזמן ואנחנו ממחזרים.

ד ו ר ו ן
17-08-21, 09:39
נשים לרגע בצד את תמונת הדאסטר פוטושופ המוזרה שלא ברור מה באה להוכיח ונסביר- אני שוב מברך אותך- ברוך הבא לג'יפולוג, האתר שהרוב המכריע של חבריו עונה בדיוק על ההגדרה של מה שאתה לא, כלומר נכנסים לג'יפ פעם בשנה (אצלנו זה פעם בחודש) ונוסעים לטייל ב90% מהמסלולים שאתה לא מטייל בהם. אתה רואה את זה כ"לעשות מעלות"- מבחינתנו זה חלק מהמסלול של כמה עשרות קילומטרים
אני נוהג ברכב שטח ״הארדקור״ במשתמע מהגדרתך, ונכון שהבחירה ושימור הרכב היא כדי שלא יהיו לי מגבלות באף מסלול שאינו כמריר, אבל בניגוד למה שאתה כותב, איכשהו אותם 90% מייצגים דווקא את המסלולים בהם דאסטר כן יכול לעבור, בטח דאסטר נעול ומוגבה.
גם אני חושב שהחתך רכבים האלו מאותגר ומתבלה הרבה יותר מהר באותם מסלולים שקופים לך ולי, אבל הם שם, בשטח וחלקם מטיילים הרבה יותר מאיתנו מכל מיני סיבות.

זה לא מחליף שום דבר, זה ״תת-קטגוריה״ שנותנת מענה מספק לצורך קיים.

nirs
17-08-21, 09:42
אתה רוצה אתר חדש, יותר הארד קור? פתח שרת ושלח לינק

הארד קור, כבר מזמן לא פה.
הוא עבר ל״מה נשמע״ מזמן…

דרור ברלי
17-08-21, 09:49
וזה גם למה שרשור על XV הוא כל כך רלוונטי.

הם כן מטיילים. לא כולם, ברור. אבל חלקם מטיילים די הרבה.
אולי לא הרדקור, אבל מכיוון שכל טיול עולה להם פחות מאשר לנו (כל עוד לא קרעו צמיג, תלשו פגוש/מפתן או שרפו גיר), לכן הם יכולים לטייל יותר.
בהינתן נהג/ת טוב ועירני, ומכיוון שהטיולים שלהם לא הרדקור, הם לא חוזרים מהם על גרר או מתאשפזים לשבוע במוסך אחרי כל טיול. מקסימום שטיפה והאוטו חוזר להיות דיילי משובח ונעים.

לכן הם ראויים להתייחסות וצריכים לקבל את ההכוונות שלהם לגבי קנייה, הדרכות נהיגה, מסלולי טיולים, שיפורים וכו'. ולא רק הכוונות אלא גם אזהרות לגבי נקודות תורפה לש האוטו. ויש לו נקודות תורפה אמיתיות. כמו לכל אוטו.

hadtomer
17-08-21, 10:01
הארד קור, כבר מזמן לא פה.
הוא עבר ל״מה נשמע״ מזמן…

אני חושב שזה עצוב ומבאס. אבל זה כנראה נכון. תכלס, כפי שניתן לראות היטב, כיום אין יותר כמעט קטע של לחפש בפורומים אנשים שדומים לך בהעדפותיהם (הג'יפאיות! יש לכם ראש מלוכלך...) , בין היתר בגלל החשש משבירה של קדושת הקבוצה. זה לא נאמר בציניות-קבוצה טובה של אנשים דומים ברכבים, ביכולות ובמנטאליות היא נכס- ובמציאות חיינו, הטיול החודשי הוא מפלט חשוב מאין כמוהו- ואידיוט אחד הורס קבוצה טובה. בכללי כל מה שקשור במה שאשתי מכנה "טקסי גבריות" הפך ליותר מסוגר.

מוקד ההתרחשויות של הטיולים הרציניים פשוט זז למקום אחר. אני כן יכול לומר שרכשתי כאן חברים טובים, כולם מאותו "גרעין קשה" - וכשאני חושב על זה, הם למעשה נרכשו על בסיס אותן תכונות -ואילו לג'יפולוג הצטרפתי רק בשלב מאוחר יותר. עובדתית, כשצירפנו חברים חדשים באמצעות ג'יפולוג לקבוצה שלנו הם לרוב התגלו כאנשים מאוד טובים (חוץ ממי שהפיל את צנצנת הקורנישונים באמצע מעלה רמון וכולנו אכלנו מהרצפה כמו כלבים מרוב שהינו רעבים, קיבל הורדה בדרגה במיידי), אבל הם בהחלט צורפו על סמך קריטריונים שבדיעבד היום היו אולי מוגדרים כ"לא פוליטיקלי קורקט, מה זאת אומרת רק רכב נעול ומוגבה". אני מניח שמדובר בשילוב של הרבה דברים, הינו ילדים וזה היה מזמן, אני וסימון ומואיז הקטן.

ד ו ר ו ן
17-08-21, 10:19
אני חושב שזה עצוב ומבאס. אבל זה כנראה נכון. תכלס, כפי שניתן לראות היטב, כיום אין יותר כמעט קטע של לחפש בפורומים אנשים שדומים לך בהעדפותיהם (הג'יפאיות! יש לכם ראש מלוכלך...) , בין היתר בגלל החשש משבירה של קדושת הקבוצה.
אני חושב שזה פשוט קשקוש שמחפה על משהו אחר.
כמו שלפעמים אומרים לאנשים כאן שיש להם בחירה לאיזה שרשור להכנס ולהגיב, אתה לא צריך להיות מאויים או לעקם דיון של מי שמחפש משהו שונה ממך.

יש לזה בהחלט מקום אחד לצד שני באתר טיולים רציני כמו גיפולוג.

איל מ
17-08-21, 12:17
תיקון, פחות טוטאלי ויותר ריאלי. ספר לי יואב, איזה רכב יש לך ומה אופי הטיולים שלך?

אני אענה במקום יואב (סליחה, בנוסף).
לי יש דיסקברי2, על שני סרנים חיים.
פעם האחרונה שעשיתי איתו משהו שדאסטר לא מסוגל לעשות (גם בלי להשתולל), היתה לפני עשור. זה נחמד שהרכב הוא אוברקיל לטיול, אבל הקביעה שלך לגבי מה אנשים מחפשים בטיול היא כאמור, אפעס...לא מדויקת. אני מכיר אישית כמה חברי אתר שהם במצב דומה עד זהה לשלי.

גיא
17-08-21, 13:37
זה אגב … יובב ;)

zivo
17-08-21, 14:00
חברים יקרים,
כמו הרבה שירשורים אחרים, גם את זה הצלחתם לחרב, וחבל.
בסופו של יום, ולענות על השאלה המקורית (מתחרים ל XV), לדעתי, הגיר הרציף של הסובארו, הורג אותו, ולכן הוויטארה עדיפה.
גובה? יש הגבהות ויש מיגונים, גיר זה מום מולד.

GodsFather
17-08-21, 18:32
מבחן השוואתי יעשה את העבודה

עכשיו כל שנותר הוא לארגן כזה

elephant man
19-08-21, 07:39
אני חושב שהמתחרה הכי טוב ל-xv הוא הפורסטר.
יורדים שנה שנתיים בשנתון ומרוויחים רכב יותר טוב.
מעט שיפורים (הגבהה, מיגון, צמיגים, אולי אפילו חיתוך פגןש קדמי) והכנה מקדימה מבחינת אבזור ומגיעים רחוק.
הדאסטר נהדר, אבל החיים על סיפונו, גם על הדכם החדש, פשוט לא ברמה של הסובארו.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

yovavz
19-08-21, 08:02
.הדאסטר נהדר, אבל החיים על סיפונו, גם על הדכם החדש, פשוט לא ברמה של הסובארו
הדאסטר הוא בכלל לא אופציה מבחינת פות"ש - כי אין דאסטר 4X4 אוטומטי - שזו דרישת סף.
מעבר לכך, בדיון תיאורטי על "האם דאסטר או XV, או יערן?" ובהנחה שאוטומטי אינה דרישת סף, זה כבר עניין של סדרי עדיפויות ותחושה אישית ויש יתרונות גדולים של כל אחד על פני האחרים בתחומים שונים. כל דייג והחכה החביבה עליו.

-->