צפייה בגרסה מלאה : זקוק לרעיונות לחיבור שולחן לגגון
היי. ירשתי מחברים השבוע את שולחן הקמפינג הישן שלהם. הוא שמיש וטוב. השולחן הזה בקושי נכנס לי ברכב עם מערכת המגירות וכיו"ב- אבל הוא יכול להיכנס בדיוק בין הגגון שלי ובין הגג (למטה תמונה של הרכב ושל הגגון- ותמונת המחשה של השולחן).
זכור לי שראיתי פעם פתרון נקי ופשוט להתקנה ועיגון של השולחן דווקא מתחת לגגון וזה מה שאני מעוניין לעשות.
אשמח מאוד לשמוע רעיונות להתקנה כזאת של השולחן - שכמובן לא יעוף לי על כביש שש. שהשליפה שלו תהיה (יחסית) קלה ולא תדרוש ממני שעה התעסקות.
תודה למסייעים
134532
134531
תנמיך את הגגון, ואז, קשור את השולחן על הגגון.
שתי ציפורים באבן אחת.
אצלי יש סידור בדיוק כמו שאתה רוצה. אצלם מחר
לעשות קונסטורקציה למידות השולחן כשהוא מקופל מתחת לגגון בדיוק במידות שלו, ככה שאתה שולף ומכניס אותו ברגע, 3 צדדים שיהיה סגור וצד אחד שיהיה פתח לשליפה עם סגירה מהירה.
מקווה שהסברתי טוב...
elephant man
27-07-21, 21:12
תתקין לתחתית הגגון "ח" של פרופילים C
השולחן יושחל לפרופילים מהצד הפתוח של ה"ח" - לבחירתך כיוון הפתח. ממליץ שיהיה לצאחד מצידי הרכב ולא מעל דלת תא המטען.
לנעילה של השולחן למקום, תוכל להשתמש בפינים או בגומיות
נדב,
תסתכל טוב על התמונה, איך שזה עכשיו, זה לא פשוט \ אפשרי.
אז צריך לשנות את הגגון בכל מקרה.
אז למה להנציח, ואולי אפילו להחמיר, את הבעיה.
לא עדיף פשוט להנמיך את הגגון, לשפר צריכת דלק, להקטין רעשים, ואז אפשר לשים את השולחן בתוך הגגון ( וזה כבר יגן הרבה יותר טוב שהשולחן לא יחליק באופן לא רצוי).
דווקא יש הגיון במה שתומר רוצה לעשות.
שולחן זה הדבר הראשון שאתה רוצה להוריד מהאוטו בעצירה והדבר האחרון שאתה מעלה לפני המשך נסיעה.
אני מתלבט כבר הרבה זמן לגבי שיפצור שיאפשר את זה בצ׳רוקי .
הכל אפשרי אם רוצים.
שולחן בתוך הגגון זה בעיה כי אז אתה חייב לשים אותו ראשון, ואז אתה מניח עליו דברים מן הסתם, ואז כשאתה צריך אותו אתה צריך לפרוק חצי בית...
חוץ מיזה ששולחן פלסטיק כזה בתוך גגון וציוד שנמצא מעליו לא ישרוד זעזועים 5 דקות בשטח(יישבר בטוח), מניסיון.
דווקא אלה שולחנות חזקים ביותר.
אתה יכול לנסות קודם פשוט להדק את השולחן לתחתית הגגון עם רצועות כלשהן. צילמתי את השולחן שאצלי קבוע בטנדר כרעיון כללי. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210728/cfe657abb356b845ed2c4ed84a8b1707.jpg
נמרוד, בטנדר קל יותר להכניס את השולחן אל מתחת למסגרת של הארגז. בכלל, כל מה שקשור באיחסון/העמסה קל יותר בטנדר.....
מעבר לזה - שולחן האלומיניום שלך הרבה יותר קל משולחנות הפלסטיק המסיביים האלה שהם כבדים מאוד.
הייתי הולך לכיוון של פרופילים בחתך "ח" שיתפקדו כמסילות אליהן משחילים את השולחן. אפשר גם לבנות מפסי עץ סנדביץ עם פורמייקה שיעזרו להחליק את השולחן למקומו. צריך רק לסגור/לאבטח את השולחן שלא ייפול החוצה בסיבובים בכביש/זוויות צד שג'יפ מגיע אליהן בשטח
אני מסכים עם רוב הדברים שנאמרו פה, אבל אני חושש שמרוב שאתם מתרכזים בשולחן, אתם מפקששים את בעיית הגגון עצמו.
גגון גבוה (מעל הגג) + דפנות קבועות (וזה המקרה של תומר), זו מקור לבעיות-
חניונים, רעש בנסיעה, צריכת דלק, גובה העמסה פריקה (האם אפשר לפרוק מבלי לטפס על הרכב?).
לגבי הדאגות שאלו פה- אני לא מציע לשים ג'ריקן על גבי השולחן, אבל צ'ימגג בגדים וציוד שינה, ממש אין בעיה.
אבל מי אמר שהשולחן צריך להיות תחתון? למה לא עליון?
יש לי שולחן שקשור כמעט קבוע על הגגון.
ויש לי אנטנה של מכשיר קשר בחלק הקידמי של הגגון, ועדיין אני יכול להכניס משטחים במרחק שביניהם.
גגון גבוה (מעל הגג) + דפנות קבועות (וזה המקרה של תומר), זו מקור לבעיות-
חניונים, רעש בנסיעה, צריכת דלק, גובה העמסה פריקה (האם אפשר לפרוק מבלי לטפס על הרכב?).
אלה הבעיות שמייצר כל גגון באשר הוא.
ברגע שהחלטת שאין ברירה ואתה צריך גגון, ואם גובה תקרת החנייה שלך מאפשר, אתה חי עם המגבלות.
לפי התמונה של השולחן אז זה הדגם הקטן שזה אומר 60X60 כשהוא מקופל, נכון?
אם כן אז אחלה ירושה וכמו שכתבו חלק מהנשמות הטובות פרופיל ח שהגגון מחליק לתוכו וננעל ע"י מנגון כל שהוא בדיוק איפה שאתה סימנת,
ואם זה השולחן הגדול אז תחליף רכב:rolleyes:
או שתשקיע 80 ש"ח בשולחן של דקלטון.....
https://www.decathlon.co.il/iw/%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%97%D7%A0%D7%95%D7% AA-%D7%A7%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%92/6330-22156--2-4.html#/demodelsize-254%D7%9C%D7%9C%D7%90_%D7%9E%D7%99%D7%93 %D7%94/demodelundefined-8575781?queryID=ed00195f79d9e538a1d3ede0 13eb9af2&objectID=2961624
היי. ירשתי מחברים השבוע את שולחן הקמפינג הישן שלהם. הוא שמיש וטוב. השולחן הזה בקושי נכנס לי ברכב עם מערכת המגירות וכיו"ב- אבל הוא יכול להיכנס בדיוק בין הגגון שלי ובין הגג (למטה תמונה של הרכב ושל הגגון- ותמונת המחשה של השולחן).
זכור לי שראיתי פעם פתרון נקי ופשוט להתקנה ועיגון של השולחן דווקא מתחת לגגון וזה מה שאני מעוניין לעשות.
אשמח מאוד לשמוע רעיונות להתקנה כזאת של השולחן - שכמובן לא יעוף לי על כביש שש. שהשליפה שלו תהיה (יחסית) קלה ולא תדרוש ממני שעה התעסקות.
תודה למסייעים
אני חושב שהכוון שלך הגיוני ונכון.
גם אני מצאתי שכמעט בלתי אפשרי לארוז את השולחן בתוך הרכב. בטלטלות ובעליות הוא מסכן את החלון האחורי. אם אני אורז אותו על הגגון שמועמס בד"כ בציוד שינה - מזרונים מגולגלים ותיקים גדולים - אני צריך לקשור אותו מתחת להכל. זה אומר ראשון בהעמסה ואחרון בפריקה וחוסר נגישות גמור בחניוני יום.
גגון כבר היה.
שולחן (מדקטלון) קיבלתי. יותר קומפקטי משלך.
מצאתי פרופיל מלבני בעובי דופן דקיק ופרסתי אותו לשני מסילות בחתך L. אותם תפסתי בריתוך לתחתית הגגון. כל החוכמה בשלב הזה הייתה לדאוג (באמצעי יצור ביתיים גסים) שהצלע האנכית של ה L תהיה לא יותר ממלימטר או שניים יותר מעובי השולחן. כך שיהיה מספיק חופש לשולחן להחליק פנימה והחוצה ומצד שני שלא יקרקש יותר מידי.
צד אחד של המסילה סגור ובצד הפתח ריתכתי וו (חצי חוליה של שרשרת) בכל צד עבור גומית שמרלינג שדואגת שהשולחן לא יפלט על דעת עצמו.
מראה כללי
134535
קצה ה"מסילה"
134536
מלמעלה
134537134538134539
אפשר לראות שהפרופיל (והשולחן בתוכו) מאוד קרובים לגג
והנה שולחן
134540
בפנים
134541
עם השמרלינג
134542
הסידור הזה מאפשר לי לשלוף שולחן בכל עצירה אם צריך.
הוא כמעט האחרון שנארז בקיפול של המחנה וגם זה מאוד נח.
אפשר לראות שהוספתי לו ידיות לשליפה יותר קלה.
זה סט-אפ שעובד אצלי כבר תקופה ארוכה. אני מאוד מרוצה ממנו.
אלה הבעיות שמייצר כל גגון באשר הוא.
ברגע שהחלטת שאין ברירה ואתה צריך גגון, ואם גובה תקרת החנייה שלך מאפשר, אתה חי עם המגבלות.
נפגש בחורשן בחמישי, ותראה...
טרופר ( SUV מוגבה) עם גגון גדול, שחונה יום יום בחניון עם מגבלת גובה 220...
אני אומר שכדי לא להתחיל להתעסק עם שינוי הגגון, תעשה שליפה אחורה. העקרון שזיו מציין הוא נכון, אבל לדעתי יותר חשובה הנוחות של להיות מסוגל להוציא את השולחן בלי לפרוק כל מה שמעליו. כמו כן, אם חברות יוקרתיות כמו חניבעל החליטו שזה בסדר, אז זה כנראה בסדר.
אני אומר שכדי לא להתחיל להתעסק עם שינוי הגגון, תעשה שליפה אחורה. העקרון שזיו מציין הוא נכון, אבל לדעתי יותר חשובה הנוחות של להיות מסוגל להוציא את השולחן בלי לפרוק כל מה שמעליו. כמו כן, אם חברות יוקרתיות כמו חניבעל החליטו שזה בסדר, אז זה כנראה בסדר.
אני חושב שהכוון שלך הגיוני ונכון.
גם אני מצאתי שכמעט בלתי אפשרי לארוז את השולחן בתוך הרכב. בטלטלות ובעליות הוא מסכן את החלון האחורי. אם אני אורז אותו על הגגון שמועמס בד"כ בציוד שינה - מזרונים מגולגלים ותיקים גדולים - אני צריך לקשור אותו מתחת להכל. זה אומר ראשון בהעמסה ואחרון בפריקה וחוסר נגישות גמור בחניוני יום.
גגון כבר היה.
שולחן (מדקטלון) קיבלתי. יותר קומפקטי משלך.
מצאתי פרופיל מלבני בעובי דופן דקיק ופרסתי אותו לשני מסילות בחתך L. אותם תפסתי בריתוך לתחתית הגגון. כל החוכמה בשלב הזה הייתה לדאוג (באמצעי יצור ביתיים גסים) שהצלע האנכית של ה L תהיה לא יותר ממלימטר או שניים יותר מעובי השולחן. כך שיהיה מספיק חופש לשולחן להחליק פנימה והחוצה ומצד שני שלא יקרקש יותר מידי.
צד אחד של המסילה סגור ובצד הפתח ריתכתי וו (חצי חוליה של שרשרת) בכל צד עבור גומית שמרלינג שדואגת שהשולחן לא יפלט על דעת עצמו.
מראה כללי
134535
קצה ה"מסילה"
134536
מלמעלה
134537134538134539
אפשר לראות שהפרופיל (והשולחן בתוכו) מאוד קרובים לגג
והנה שולחן
134540
בפנים
134541
עם השמרלינג
134542
+1.
גם אני משתעשע כבר כמה זמן במחשבות לבנות מסגרת עם פרופיל ח מתחת לגגון עמ להשחיל את השולחן.
שולחן בבגאז׳ (בהנחה שזה לא טנדר) צריך לשבת במסגרת מסודרת בין אם לרוחב מתחת למגירות או במאונך. גם כך וגם כך מייצר מגבלות רבות.
אצלי לדוגמא (ד2) עומד תמיד במאונך מימין לסט מגירות, הבעיה שחוסם גישה לחלל גדול מצד ימין (לאחר הוצאת כיסא אחוריhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210729/dcb26c9d318f5ba62ade58bbae64e8b6.jpg
)
Sent from my iPhone using Tapatalk
איך השולחן של דקטלון ? עמיד ?
יש שולחנות אלומיניום גדולים יותר מומלצים ?
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
האלומיניום הוא שולחן לא הכי רובסטי. בחיתוך ועבודה קשה הוא זז לכל הכיוונים. לאכילה הוא בסדר. אצלי הוא נפתח בד"כ על הגובה הנמוך ומשמש בעיקר את הילדים (אוצר בתוכו ארבעה שרפרפים מתקפלים). לי יש את הרשת מתחתיו שהיא סופר יעילה לייבוש כלים בלילה, וגם כיס צדדי שנוח לשים בו שמן/תבלינים בזמן הכנת האוכל, או סכום.
אני עם השולחן בתמונה של קולמן. לדעתי כבר לא נמכר/קשה להשיג. יש לי אותו 5 שנים מרוצה מאוד. גודל בינוני 70*120 ~
Sent from my iPhone using Tapatalk
נפגש בחורשן בחמישי, ותראה...
טרופר ( SUV מוגבה) עם גגון גדול, שחונה יום יום בחניון עם מגבלת גובה 220...
מגבלת גובה 220?..... זה לא חניון, זה בית זונות!
החניון שלי בחולון מוגבל ל-2.05 אמיתי. התקרה עצמה יותר גבוהה, אבל ביותר מדי נקודות עוברים כל מיני צינורות ותעלות חיווטים וברזלים ופלורסנטים, הסופה גם ככה חולפת בקושי 5-6 ס"מ מתחתם. אז אין גגון. וכל עוד אני משתמש בחניון הזה, גם לא יהיה.
אחרי כשנה של שימוש- המעצורים הקטנטנים של שליפת הרגליים לא עובדים. לא יציב גם כשפתוח ומאובטח היטב. משמש רק לאכילה עדינה. גזיה כפולה ואוכל אני לא מניח עליו.
אחרי כשנה של שימוש- המעצורים הקטנטנים של שליפת הרגליים לא עובדים. לא יציב גם כשפתוח ומאובטח היטב. משמש רק לאכילה עדינה. גזיה כפולה ואוכל אני לא מניח עליו.אתה מתכוון לאותו שולחן ? לא בטוח שהבנתי לאילו מעצורי שליפת רגליים אתה מתכוון- לאלכסונים ?
מה ניסיונכם עם זה :
https://www.e-shetach.co.il/shop/kingcamp-compact-folding-table-2/
מה ניסיונכם עם זה :
https://www.e-shetach.co.il/shop/kingcamp-compact-folding-table-2/
יש לי אותו בערך שנה. בעיקר קניתי אותו בזכות תכונת ההתקפלות וזה אכן חוסך הרבה מקום מאחור.
השולחן עצמו חזק ויציב, הגודל טוב ואני מרוצה ממנו בסך הכל
זה האחרון, לא יציב לפחות כמו האלומיניום השני שהוזכר, (אולי אפילו יותר כשהוא מגיע לאותו גיל). אישית גם פחות נוח לי הקיפול שלו, והמשטח שאיננו חלק.
לגבי מי ששאל קודם, התפסים הם כנראה הפינים הקפיציים של הארכת הרגליים. אצלי כאמור אין איתם שום בעיות, ואני עם שולחן כזה כבר מעל עשור. שלי אמנם נקנה אי אז תחת המותג go nature, אבל בהתבוננות על השולחן של דקטלון, הם זהים. סה:כ לאכילה, וגם לבישול (אפילו עם כירה כפולה, כל עוד שלא מניחים עליה סיר צ'יפס גדול או פויקה- מה שלא הייתי מעז לעשות גם עם השולחנות המסיביים). הקושי איתו הוא כשצריך לעשות חיתוכים והרבה, ובהם כל תנועה קטנה של השולחן עלולה לשלוח אצבע לתוך הסלט (עובד עם סכינים חדות, וקוצץ מהר). גם עם השולחנות המתקפלים הגדולים אני לא חש בנוח, ולמעשה רק שולחנות קקל עושים לי את זה. אבל, כאמור, קמפינג זה פשרה על איכות חיים, ואני מטייל כדי לטייל ולא כדי לעשות קמפינג.
לפי התמונה של השולחן אז זה הדגם הקטן שזה אומר 60X60 כשהוא מקופל, נכון?
אם כן אז אחלה ירושה וכמו שכתבו חלק מהנשמות הטובות פרופיל ח שהגגון מחליק לתוכו וננעל ע"י מנגון כל שהוא בדיוק איפה שאתה סימנת,
ואם זה השולחן הגדול אז תחליף רכב:rolleyes:מסכים, זה גודל מעולה וגם לי יש כזה שהיום תודה לחבר שבא לתת יד במשהו אחר קיבל לוח אלומיניום במקום הפלסטיק המקורי .
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210902/8d9d5b07d9bfcfbdc408ed5df58c4bba.jpg
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
https://www.frontrunneroutfitters.com/en/int/table-brackets-for-mki-table-incl-latch-rrac097.html
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.