צפייה בגרסה מלאה : הודרת לחץ אוויר - עד כמה בלי בידלוק?
צמיגים 285/85R16 (כמובן שטח מלא),
1. איך אני יודע עד כמה אפשר להוריד אוויר בלי להשיל את הצמיג מהג'נט בשניה הראשונה שמסובבים את ההגה?
2. יש משהו שמרגישים "שניה לפני" שהצמיג יורד או שזה תמיד מאוחר מידיי?
2. יש כללי אצבע / טיפים לנהיגה בלחץ נמוך?
תודה
צמיגים 285/85R16 (כמובן שטח מלא),
1. איך אני יודע עד כמה אפשר להוריד אוויר בלי להשיל את הצמיג מהג'נט בשניה הראשונה שמסובבים את ההגה?
2. יש משהו שמרגישים "שניה לפני" שהצמיג יורד או שזה תמיד מאוחר מידיי?
2. יש כללי אצבע / טיפים לנהיגה בלחץ נמוך?
תודה
ישנם עוד משתנים...רכב...משקל...תוואי שטח..
אין דין ג'ימני כדין דיפנדר
אין ספר חוקים, אבל הכלל הוא שכמה שאתה מוריד יותר אוויר, אתה צריך לנהוג יותר לאט ובעדינות. וזה לא רק בגלל החשש לקילוף הצמיג מהג׳אנט אלא גם צביטות בדופן שאחריהן אתה מתחדש בצמיגים חדשים.
בצ׳רוקי (33x10.5R15, קטן יותר מהצמיג שלך) אני מוריד בשגרה לאזור ה- 15 לטובת נוחות נסיעה. בחולות אני מוריד ל-12 ואפשר לנסוע ככה גם בתוואי גלי/באמפי, אבל בלי להשתגע בכסאח..
במעברים טכניים כאשר עלה הצורך הורדתי גם ל-8 מספר פעמים בלי בעייה, אבל לא הרגשתי בטוח להמשיך לנסוע ככה בקצב טיול והעליתי בחזרה ל-15 מיד אחרי הקטע הטכני.
ואם התחפרת בחולות - 5-8 לצורך החילוץ ואח"כ להעלות בחזרה.
אלו כאמור המספרים שלי, עם צמיג מעט קטן יותר אבל בחתך דומה.
ניסויי וטעיה. ביום שתפרוק תחליף גלגל ותדע לפעם הבאה
אני הגעתי כבר ל4 psi בלי לפרוק צמיג אבל זה כבר נמוך מדי, הדופן חשופה לגמרי ובכל נסיעה שהיא לא זחילה זה הורס אותו. לטעמי אם הצלחת להוריד ל-5-6 בלי לפרוק אתה בסדר.
כמה לחץ אוויר אתה ממלא בנסיעת כביש?
אצלי צמיג AT, מידות אחרות ובכלל כנראה לא דומה ולא קשור לתנאים שלך (רק לנושא השרשור), אבל עם הזמן למדתי שאצלי - מוריד כ-20% בנסיעת שטח, קצת יותר במקומות טכניים קשים יותר.
בדיונות מוריד קרוב ל-50%.
האחוזים מתייחסים ללחץ הרגיל בנסיעת כביש (הוראות היצרן פלוס קצת מאד).
נשלח מהנייד
כלל האצבע הראשון הוא לא להוריד לפחות מחצי הלחץ הרגיל לזמן ממושך.
כלל האצבע השני הוא 'חמש קוביות'.
ולכל כלל יש יוצאים מהכלל - לפי הצורך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כדי להוסיף על "אין דין..כדין..." ,
יש גאנטים וצמיגים שיותר סלחניים ללחץ נמוך (מבחינת פריקה) ויש שיותר רגישים.
אני מעולם לא הורדתי מתחת ל15 (בsuv עמוס), וגם בלחץ הזה נהגתי בזהירות האפשרית (כמה שאפשר בנהיגת חול). ומעולם גם לא פרקתי, כך שאולי אני רחוק מהמגבלות.
בצמיגי at אני נשאר באזור ה20.
טיפים?
להמנע מהיגוי חריף במהירות(חול), פניות הדוקות כשיש אבנים/סלעים שהצמיג יכול להשתמש בהם כקיר, כמובן שהמנעות מצביטות.
וגם...
לוודא שהג'אנט מיועד לטיובלס. הג'אנטים שהגיעו עם הדיפנדר שלי היו מוטבעים עם הכיתוב "tube type", וצמיגאי אמר לי שמנסיונו, אין בעיה להרכיב טיובלס, אבל להזהר אם מורידים אוויר. כאמור, זה היה מזמן, מעולם לא פרקתי איתם צמיג, גם בהורדות אוויר, וברכבים של היום אני לא יודע אם יש דבר כזה ג'אנט לפנימית בלבד.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.