PDA

צפייה בגרסה מלאה : מידע על מערכת סולרית לגיפ

itzhak14
30-07-21, 19:25
מעוניין במידע על מערכת סולרית או מצבר נוסף לרכב ציוד,עלות כל דבר שיעזור

דורון.פ.
30-07-21, 19:56
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3981-%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%94?page=1

ד ו ר ו ן
30-07-21, 20:56
מה המטרה?
מידע קיים כאן בשפע, אבל כדי שיהיה יעיל תגדיר מה הצורך.

erezgur
30-07-21, 21:58
יש כל כך הרבה מידע בהרבה שרשורים על נושאים אלו, ממליץ בחום קודם לעבור על החומר הקיים ולהמשיך בשאלות, אם ישנן, באחד מהם.

נשלח מהנייד

itzhak14
02-08-21, 18:27
קודם כל תודה המטרה היא להפעלת מקרר, תאורה . שאלתי בהתקנה של שני מצברים 1. עליהם להיות שווים בנתוניהם 2. האם יש צורך בהחלפת אלטרנטור ?
מה לגבי התקנת מערכת סולרית ? מידע עלות .

דורון.פ.
02-08-21, 18:33
קודם כל תודה המטרה היא להפעלת מקרר, תאורה . שאלתי בהתקנה של שני מצברים 1. עליהם להיות שווים בנתוניהם 2. האם יש צורך בהחלפת אלטרנטור ?

לגבי השאלות לשני מצברים אני חושב שיש את התשובות בלינק שצרפתי קודם.
לגבי מערכת סולארית אני אתן לחברה שיודעים יותר ממני לענות.
אני לא חושב שמערכת סולארית היא תחליף לשני מצברים אלא מהווה גורם משלים.
אבל זה תלוי בסגנון הטיולים. מערכת סולארית תהווה תחליף לשני מצברים לדעתי רק אם אתה מטייל ביום עם חנייות ארוכות.

erezgur
02-08-21, 21:24
1. עליהם להיות שווים בנתוניהם 2. האם יש צורך בהחלפת אלטרנטור ?

מצאת וקראת חלק מהשירשורים הקודמים בנושא?
תמצא שם המון מידע....
אם אתה מתקשה עם החיפוש אשמח לסייע.

המטרה היא להפעלת מקרר, תאורה .
נסה לתת מספרים שיעזרו להבין את דרישות החשמל - למשל כמה וואט בסה"כ אתה רוצה לצרוך וכמה שעות עבודה (חניה של 3 ימים או 4 שעות של תאורת מחנה, למשל).
לוח סולאר, במידות הרלוונטיות לנו, מסייע בטעינת המצבר הוא לא תחנת כח חשמלית כתחליף למצבר.

נשלח מהנייד

ishc
02-08-21, 21:38
זה מעניין, ברוב הטיולים שלי נוסעים במהלך רוב היום עם הפסקות קצרות יחסית. מגיעים לחניון אחהצ ומתניעים בבוקר. בתמהיל הזה מצבר 95 אפמר בודד מוכיח את עצמו כבר שש שנים (חמש בפאגרו ועכשיו בהאנטר) ככה שהתקנת מצבר שני היא פרוייקט נחמד אבל לא ממש הכרחי.
ואז מגיע הקיץ ואיתו טיולי רביצה. האם לוח סולארי יכול להטעין מצבר בצורה שתספק צריכה של זוג מקררים, משאבת מים וקצת תאורה בלילה?

הדיון תיאורטי, הסיכוי שאני יעשה את זה ממש נמוך.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
02-08-21, 21:46
אני לא חושב שמערכת סולארית היא תחליף לשני מצברים אלא מהווה גורם משלים.
אבל זה תלוי בסגנון הטיולים. מערכת סולארית תהווה תחליף לשני מצברים לדעתי רק אם אתה מטייל ביום עם חנייות ארוכות.
++
אני (וחברים לטיולים וחניונים ארוכים) עם פאנל 100W בדיוק מסיבה זו.
חניונים ארוכים מעל יום, בלי צורך (או רצון) להניע את הרכב.

הרבה כסף נשפך על תהליך הלמידה הזה.
בשורה התחתונה, בשביל להחזיק בחניון יום מקרר עובד+ פיצוי וטעינה של הצריכה בלילה מהמצבר של מקרר, תאורת מחנה ומשאבת מים, צריך פאנל של כ-100w.
כל זה בלי להניע כלל את הרכב בחניון.
זה מביא את מצבר צרכנים למצב מלא בסוף היום לקראת הלילה הבא.

נדב42
03-08-21, 02:33
דורון הוא צרכן מודע של החשמל ולכן זה מספיק. גם כאשר הייתי לבד בבידוד קורונה במדבר זה הספיק (אצלי פאנלים של 120 וואט). כאשר הייתי עם בת זוג/חברים כולל תאורה (חזקה) בלילה, כבר נעזרתי בבוקר בבוסטר כדי להתניע.

itzhak14
12-08-21, 17:59
רק כדי לדעת שהבנתי :)
הוספת מצבר נוסף לא משנה מה גודלו מבחינת A/H אם מצבר התנעה הוא 95 A\H אפשר לחבר במקביל אליו מצבר צרכנים למשל של 40 A\H
על אותו אלטרנטור . ( לא יגרום לטעינת יתר של מצבר צרכנים ללא ויסות נפרד ).
מערכת סולרית להפעלה מקרר 12V -ליטר45 ותאורת לד (מבלי להגזים) מספיק פנל אחד של 100W .שלמעשה נותן נותן טעינה של כ 8 אמפר .
מה גודל מצבר צריך ? מצבר רגיל או ליתיום פריקה איטית ?

zivo
12-08-21, 19:24
דורון הוא צרכן מודע של החשמל ולכן זה מספיק. גם כאשר הייתי לבד בבידוד קורונה במדבר זה הספיק (אצלי פאנלים של 120 וואט). כאשר הייתי עם בת זוג/חברים כולל תאורה (חזקה) בלילה, כבר נעזרתי בבוקר בבוסטר כדי להתניע.

נדב,
שים לב שאתה עם מצבר יחיד ודורון עם שנים.
לגופו של עניין, אני מאוד מסכים עם ההערה שלך לגבי מודעות שימוש.

איל מ
12-08-21, 19:48
נדב,
שים לב שאתה עם מצבר יחיד ודורון עם שנים.
לגופו של עניין, אני מאוד מסכים עם ההערה שלך לגבי מודעות שימוש.

מודעות זאת סוגיה. כשאני אחראי (שני מבוגרים, שני ילדים), אנחנו מסתדרים יומיים כולל לינה, עם ג'ריקן 26 ליטר. זה כולל שטיפות כלים (מי שתיה בנפרד). כשאחרים מתעסקיםלי עם המים, בבוקר היום השני כבר נהיה לחוץ. אבל! כמו בסוגיית המקררים, אנשים שבונים מערכות לא רוצים לדפוק חשבון, אחרת בשביל מה עשו את כל המערכות המשוכללות שלהם?

נדב42
12-08-21, 20:41
כל אחד עם מה שמתאים לו.

דורון בנה מערכת שמתאימה למתאר השימוש שלו.

אני בניתי מערכת גבולית יותר שמספיקה לי ברוב המצבים, ובאחרים אני נשען על צמד בוסטרים שכל אחד מהם מספיק כדי להתניע את הג׳יפ בבוקר. וזה מתוך מודעות ובחירה.

מישהו אחר יכול להחליט שהוא לא רוצה לדפוק חשבון לחשמל ויעמיד לעצמו שני מצברי צרכנים ופאנלים של 300 וואט או גנרטור קטן להפעיל לרבע שעה במשך היום לטעינת מצברים.

כל אחד ודרכו ...

מה שאנחנו בעיקר משתדלים כאן בתגובות זה למנוע מפחי נפש ואכזבות.

נדב42
12-08-21, 20:44
אגב, גנרטור 12 וולט לא נשמע לי כמו רעיון כל כך רע לטעינת מצברים, כמו הבחור עם הטסלה שנוסע עם גנרטור בבגאז׳ ...

zivo
13-08-21, 00:59
אגב, גנרטור 12 וולט לא נשמע לי כמו רעיון כל כך רע לטעינת מצברים, כמו הבחור עם הטסלה שנוסע עם גנרטור בבגאז׳ ...

עזוב את הטסלה, אני באמת חושב שאם יש לך מצבר צרכנים טוב, אז גנרטור (מאוד) קטן ומושתק, יכול להיות רעיון לא רע.

איל מ
13-08-21, 08:42
אתם מתכוונים להטענה במהלך היום? כי גנרטור (גם קטן ומושתק) זאת התגלמות הרשע עלי אדמות בחניון (גם ביום).

ד ו ר ו ן
13-08-21, 08:54
אתם מתכוונים להטענה במהלך היום? כי גנרטור (גם קטן ומושתק) זאת התגלמות הרשע עלי אדמות בחניון (גם ביום).

בהחלט.
בבקשה אל תעשו את זה לשכנים שלכם.

גם אם אתם חושבים שהוא מושתק, זה תופס רק לכם שהרחקתם את הרעש מעצמכם.

ד ו ר ו ן
13-08-21, 08:59
כל אחד עם מה שמתאים לו.
דורון בנה מערכת שמתאימה למתאר השימוש שלו.
.
בדיוק, ולכן חשוב להבין מה צריכים (להבדיל מרוצים).
המטרה שלי הייתה אפס התעסקות במשך היום שתאפשר לי לא להגביל את עצמי בשעות החושך כשאין טעינה מהפאנל.

פאנל 100W מאפשר לי טעינה ראויה גם אם הוא לא בדיוק מול השמש וגם עם עובר ענן מזדמן.

מצבר צרכנים 72א״ש מספיק לי להחזיק את הצרכנים מהשקיעה ועד לבוקר לתחילת מעגל טעינה חדש (שמש או נסיעה).

erezgur
13-08-21, 10:01
רק כדי לדעת שהבנתי :) ).
...
מערכת סולרית להפעלה מקרר 12V -ליטר45 ותאורת לד (מבלי להגזים) מספיק פנל אחד של 100W .שלמעשה נותן נותן טעינה של כ 8 אמפר .

עוד לא ברור שהבנת.
מערכת סולארית לא משמשת להפעלת מקרר או צרכנים כבדים אחרים, כמו שהאלורנטור לא משמש להפעלת צרכנים. תפקידה לטעון ספק אנרגיה (מצבר). המצבר הוא זה שמפעיל צרכנים.
כדי לנסות לענות מה מספיק ומה לא אתה צריך לספק נתונים - מה צריכת החשמל שאתה מתכנן, כלומר צריכת החשמל של צרכני החשמל במתאר שלך וגם אילו מצברים יש לך בתכנון (סוג וקיבול. יש הבדל משמעותי בין מצבר "רגיל", עופרת, לבן מצברי ליתיום). ההבדל המהותי מבחינתך - כמה ניתן לפרוק את המצבר מבלי לגרום לו נזק. למשל צריכה של 25 אמפר ממצבר עופרת של 60 א"ש, או צריכה של 20 אמפר ממצבר פריקה עמוקה של 80 א"ש או צריכה של 15 א"ש ממצבר ליתיום של 50 א"ש...

מתאר שכולל נסיעה ארוכה (מצברים נטענים יפה) עם 4 שעות הפעלת צרכנים או מתאר של מחנה קבע שבו במשך 3 ימים המצברים צריכים לספק חשמל לכל הצרכנים וכו'

תאורה של 100 וואט או תאורה עדינה עם 20 וואט לשעה בשיא?
מקרר חכם עם מדחס או צידנית קירור הצורכת קבוע זרם וכו'.

תרשום לעצמך את הנתונים, קח מרווחי ביטחון, ספר איזה מצבר ברשותך והיה יותר קל לענות לך.

נשלח מהנייד

itzhak14
13-08-21, 13:06
עוד לא ברור שהבנת.
מערכת סולארית לא משמשת להפעלת מקרר או צרכנים כבדים אחרים, כמו שהאלורנטור לא משמש להפעלת צרכנים. תפקידה לטעון ספק אנרגיה (מצבר). המצבר הוא זה שמפעיל צרכנים.
כדי לנסות לענות מה מספיק ומה לא אתה צריך לספק נתונים - מה צריכת החשמל שאתה מתכנן, כלומר צריכת החשמל של צרכני החשמל במתאר שלך וגם אילו מצברים יש לך בתכנון (סוג וקיבול. יש הבדל משמעותי בין מצבר "רגיל", עופרת, לבן מצברי ליתיום). ההבדל המהותי מבחינתך - כמה ניתן לפרוק את המצבר מבלי לגרום לו נזק. למשל צריכה של 25 אמפר ממצבר עופרת של 60 א"ש, או צריכה של 20 אמפר ממצבר פריקה עמוקה של 80 א"ש או צריכה של 15 א"ש ממצבר ליתיום של 50 א"ש...

מתאר שכולל נסיעה ארוכה (מצברים נטענים יפה) עם 4 שעות הפעלת צרכנים או מתאר של מחנה קבע שבו במשך 3 ימים המצברים צריכים לספק חשמל לכל הצרכנים וכו'

תאורה של 100 וואט או תאורה עדינה עם 20 וואט לשעה בשיא?
מקרר חכם עם מדחס או צידנית קירור הצורכת קבוע זרם וכו'.

תרשום לעצמך את הנתונים, קח מרווחי ביטחון, ספר איזה מצבר ברשותך והיה יותר קל לענות לך.

נתונים שברשותי : מקרר 45 ליטר, הספק 45W, צריכה ממוצעת 0.2W/H עבודה על סיס 24/7.
תאורת לד לא יותר מ 20W עבודה על בסיס לילה כמובן ולא יום יומי .
כרגע מצבר היחיד הינו מצבר התנעה 100A\H .
החשוב לי זה הפעלת המקרר .

- - - Updated - - -

נתונים שברשותי : מקרר 45 ליטר, הספק 45W, צריכה ממוצעת 0.2W/H עבודה על סיס 24/7.
החשוב לי זה הפעלת המקרר .

ד ו ר ו ן
13-08-21, 14:25
אתה גבולי ללילה עבודה קייצי.

erezgur
13-08-21, 14:31
נתונים שברשותי : מקרר 45 ליטר, הספק 45W, צריכה ממוצעת 0.2W/H עבודה על בסיס 24/7.
החשוב לי זה הפעלת המקרר.

לא ברור לי למה אתה מתכוון 24/7? כמה זמן המקרר יעבוד מבלי שהרכב מונע? (אם זה לא ברור - כאשר הרכב מונע, האלטרנטור טוען את המצבר. אותנו מעניין כמה זמן המצבר צריך להחזיק את המקרר כאשר הוא נפרק).

למשל - נניח שאתה מתכוון לחניית לילה, מגיע ומכבה את הרכב ב-17:00 ומניע רק למחרת ב-09:00, כלומר יש כאן כ-16 שעות ללא טעינה של המצבר. אם המספר שנקבת (שלמיטב זכרוני מהניסויים של נדב42 והנתונים של זיו ודורון נראה לי נמוך מדי) אז מדובר ב-16*0.2= 3.2W שזה לא משמעותי למצבר של 100 אמפר/שעה (אני מניח שמדובר במצבר עופרת / חומצה רגיל).
תאורה, נניח שפועלת 5 שעות בערב כלומר סה"כ 100W לפי הנתונים שלך, נוסיף קצת שולי ביטחון זה יהיה פחות מ-10 אמפר (מצבר 12V) - גם את זה מצבר 100 א"ש טעון ובריא יחזיק ללא בעיה...

אבל כאמור אני חושב שהמקרר שלך יצרוך הרבה יותר מ-0.2W לשעה.

zivo
13-08-21, 18:30
אבל כאמור אני חושב שהמקרר שלך יצרוך הרבה יותר מ-0.2W לשעה.

++1
בד"כ אנחנו מדברים פה על 1-1.5AH , גם אם נניח 0.5ah, ב 12V , זה עדיין 6WH ...

ד ו ר ו ן
13-08-21, 18:36
++1
בד"כ אנחנו מדברים פה על 1-1.5AH , גם אם נניח 0.5ah, ב 12V , זה עדיין 6WH ...

++
ובשביל מקדם בטחון לדעתי לחישוב ממוצע ליממה, לא פחות מ-1.5

zivo
13-08-21, 21:42
++
ובשביל מקדם בטחון לדעתי לחישוב ממוצע ליממה, לא פחות מ-1.5
צודק.
אני פשוט לוקח 2ah להכל ( וזה מה שמביא למס' של 30AH ללילה של 15 שעות).

itzhak14
18-08-21, 17:21
טוב עד עכשיו השתכנעתי על מערכת סולרית , למרות שיש יעילות גם במצבר נוסף לרוב בהתנעה .
חושב שאלך על פנלים 200W זה אמור להספיק.
שאלת ידע : יש מצב לחבר פנלים למצבר התנעה(ראשי של הרכב) ???

ד ו ר ו ן
18-08-21, 17:31
שאלת ידע : יש מצב לחבר פנלים למצבר התנעה(ראשי של הרכב) ???

עבור מה?

רק להבהרה, פאנל לבד לא מספיק להפעיל מקרר, חייבים מצבר בתווך, גם בשעות אור.

itzhak14
19-08-21, 18:58
האם מערכת פנלים סולריים עם בקר מותאם ניתן לחבר למצבר התנעה של הרכב ?
או שיש צורך בהוספת מצבר נוסף (נפרד ממצבר התנעה של הרכב) למערכת הסולרית ?
השימוש המרבי במערכת סולרית היא למקרר בנפח של 45 ליטר.
ועוד דבר מצבר עופרת או מצבר פריקה איטית ואו אחר ..

מקווה שהצלחתי להעביר את שאלותיי באופן ברור .

תודה לעונים .

zivo
19-08-21, 19:19

תודה לעונים .

טכנית, אפשרי לחבר פאנל סולארי למצבר התנעה.

erezgur
19-08-21, 19:41
יצחק,

אני באמת מעריך את זה שאתה מנסה לבדוק ולאסוף מידע לפני שאתה נכנס לפרוייקט כזה אבל לדעתי עדיין לא סיפקת את התשובות לכל השאלות שנשאלת בשרשור הזה (וכנראה שחלק מהתשובות או המידע שבידך אינו מדוייק (כמו צריכת החשמל של המקרר שלדעת המגיבים כאן יכולה להיות נכונה)) ולכן ייתכן שתקבל החלטות לא מיטביות.

נסה לפחות לענות על השאלות הבאות:

1. כמה זמן (במקרה הקיצוני כמובן) המקרר צריך לעבוד רק על מצבר (הכוונה שלי היא לתסריט שבו המצבר מלא המקרר עובד רק על המצבר ללא הפעלת המנוע ברכב)?
2. מהו סוג המצבר (מצבר חומצה-עופרת "רגיל", מצבר ליתיום (אם כן - אז איזה)? (אני מניח שמצבר ההתנעה כהגרתך הינו מצבר עופרת רגיל, אבל אם תכננת להוסיף מצבר אז חשוב לדעת מאיזה סוג).

ד ו ר ו ן
19-08-21, 22:02

תודה לעונים .
כן.
זה עובד.
אבל הפעלת מחזורי ריקון (לילה) וטעינת ביום הבא (סולרי או הנעת הרכב), לא עושים טוב למצבר הנעה שנדרש לפיק הנעה משמעותי היחס לצרכני מחנאות.

היינו שם, זה מקצר משמעותית את חיי המצבר הראשי.

באותו מעגל טעינה-שימוש במצבר צרכנים נפרד, המצבר צרכנים החזיק אצלי כפול.

itzhak14
20-08-21, 18:20
o.k והיה ומחברים פנלים למצבר התנעה לא יגרם נזק האלטרנטור מיצר זרם המגיע למצבר אבל גם לפנלים (זה חיבור מקבילי) ?
מהניסיון מה עדיף להתחבר למצבר התנעה או מצבר נפרד למערכת הסולרית ?

דורון.פ.
20-08-21, 19:15
סליחה ,
אני לא מצליח להבין למה אתה מכוון.
כן/לא מצבר נוסף , כן/לא פאנלים סולארים.
עכשיו נסיעה עם פאנלים מחוברים כך הזמן.
אתה יכול בבקשה להסביר את מתאר השימוש המתוכנן יהיה קשה לענות לשאלות שלך אחרת.
לדוגמא:
יום נביעה של 10 שע עם 3 שע עצירה
מחנה משעה 16:00 עד 16:00 ליום למחרת ונסיעה הביתה.
רק מחנה לילה , מחנה יום וכו
ברוב המתארים של יום טיול חניון וחוזר חלילה אין צורך בפאנלים.
פאנלים באים לידי ביטוי במחנה יום ארוך ללא נסיעות.

itzhak14
28-08-21, 18:18
טוב אז כך - כדי להפעיל מקרר רכב של 45 ליטר שיעבוד 7\24 .
1. האם טוב יהיה לחבר פנל סולרי + בקר אל מצבר התנעה (ראשי) של הרכב או טוב יותר לחבר מצבר נפרד ללא קשר למצבר התנעה.
2. עד כמה יעילה לחבר מקרר רכב שיעבוד 7\24 למצבר נוסף המקביל למצבר התנעה , מבחינת גודלם [כלומר לי יש מצר התנעה 100אמפר\שעה ואחבר במקביל אליו למשל מצבר של 45 אמפר\שעה ] מה השלכות לחיבור ולאורך חיים של המצברים.
3. והיה ומתקין שני מצברים במקביל האם האלטרנטור הקיים יש ביכולתו לספק טעינה לשני המצברים .
הרכב בתנועה לרוב כ 3 שעות ביום וחונה בשאר היום והלילה .
תודה

ד ו ר ו ן
28-08-21, 20:37
טוב אז כך - כדי להפעיל מקרר רכב של 45 ליטר שיעבוד 7\24 .
1. האם טוב יהיה לחבר פנל סולרי + בקר אל מצבר התנעה (ראשי) של הרכב או טוב יותר לחבר מצבר נפרד ללא קשר למצבר התנעה.
2. עד כמה יעילה לחבר מקרר רכב שיעבוד 7\24 למצבר נוסף המקביל למצבר התנעה , מבחינת גודלם [כלומר לי יש מצר התנעה 100אמפר\שעה ואחבר במקביל אליו למשל מצבר של 45 אמפר\שעה ] מה השלכות לחיבור ולאורך חיים של המצברים.
3. והיה ומתקין שני מצברים במקביל האם האלטרנטור הקיים יש ביכולתו לספק טעינה לשני המצברים .
הרכב בתנועה לרוב כ 3 שעות ביום וחונה בשאר היום והלילה .
תודה

התשובה הכללית היא כן, עם סייגים נדרשים, שנטחנו בפרוט רב בפורום.

-->