התחברות

צפייה בגרסה מלאה : זהו? אין יותר פחחים?

asafk
01-08-21, 12:49
אין פחחים. פשוט אין. כלומר יש מחליפני פגושים וכנפיים שעובדים עבור חברות הביטוח, יש מורחי שפכטל וצבע... זה יש. אבל פחח שיחתוך פח חלוד וייחבר חדש במקומו תמורת תשלום הוגן ואף נדיב - אין. וזה לא עניין של כסף.
הבודדים שכן מוכנים בכלל לקחת עבודה כזו - נדבר עוד שנה. עמוסים ואין להם עובדים.
אז אם מישהו מתלבט מה ללמוד - עזבו שטויות. לכן לעבוד שולייה של פחח. עבודה על כלי רכב אמיתיים - המעטים שיישארו כאן - מובטחת.

אגב.. אם הייתי יכול הייתי לוקח כנראה את האוטו לפחחות בירדן. השמועה אומרת שיש שם בדואי עם רתכת.
ויכול להיות שבכלל לעלות על אונייה ולעשות פחחות באירופה יצא יותר מהר וזול מכל אופציה בארץ....

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

נדב42
01-08-21, 15:25
היה לי, מעדיף לא לדבר על זה ...

יש את מוטי ממושב נילי, ראיתי כמה עבודות יפהפיות שלו, לא זול.

ishc
01-08-21, 15:48
יש את אילן שרמן שאתה בטח מכיר, אלון ודפנה ממושב חצב, את KUIPER CUSTOMS שיושבים בצפון ויש מוסך פחחות בכניסה לאריאל שאולי עוד עושה עבודות של פעם.
אף אחד זה לא מניסיון אישי. כל הפחחים שאני מכיר הם קקה ;)

shmil
01-08-21, 17:05
אין פחחים. פשוט אין. כלומר יש מחליפני פגושים וכנפיים שעובדים עבור חברות הביטוח, יש מורחי שפכטל וצבע... זה יש. אבל פחח שיחתוך פח חלוד וייחבר חדש במקומו תמורת תשלום הוגן ואף נדיב - אין. וזה לא עניין של כסף.
הבודדים שכן מוכנים בכלל לקחת עבודה כזו - נדבר עוד שנה. עמוסים ואין להם עובדים.
אז אם מישהו מתלבט מה ללמוד - עזבו שטויות. לכן לעבוד שולייה של פחח. עבודה על כלי רכב אמיתיים - המעטים שיישארו כאן - מובטחת.

אגב.. אם הייתי יכול הייתי לוקח כנראה את האוטו לפחחות בירדן. השמועה אומרת שיש שם בדואי עם רתכת.
ויכול להיות שבכלל לעלות על אונייה ולעשות פחחות באירופה יצא יותר מהר וזול מכל אופציה בארץ....

אסף.

היו לי הרבה מילים לכתוב, אבל אסתפק ב-
נכון.

gilur
01-08-21, 18:44
..... אבל פחח שיחתוך פח חלוד וייחבר חדש במקומו תמורת תשלום הוגן ואף נדיב - אין.
אסף.

כל כך מתחבר למה שאתה כותב. זה אחד הדברים הכי יפים שאני רואה מידיי פעם בתוכניות על החבר'ה שמשפצים רכבים.
להוציא חתיכה, להביא פץ' מדוייק במקום, לתפור את זה ושאף אחד לא ירגיש...
מקסים
זאת האומנות !

יונימוג אדום
01-08-21, 20:42
מצאתי את הפחח האולטימטיבי ;)
כל בוקר אני פוגש אותו מול המראה .
שיפצתי במו ידי - סיטרואן דה שבו 1965 - שיפוץ שנמשך שלוש וחצי שנים , לרוב בימי שישי .
עשיתי את כל עבודת הפחחות , מכונאות , מסגרות וחשמל , את הצבע העליון השארתי לפחח/צבעי מעולה שאני עובד איתו כבר שנים .
גם את הסיקס שלי שיפצתי לבד , רק את הסמוטנדר לצערי השארתי אצל פחחחחח שעשה לי בעבר עבודה מצויינת אבל עכשיו ....
בקיצור - תרכוש רתכת מיג חד פאזית ותתחיל לעבוד בזמנך החופשי - מבטיח לך שזה ממכר .
אם תזדקק לטיפים צור קשר .

אילן

asafk
01-08-21, 20:44
תודה אילן. רתכת יש. אפילו כבר תיקנתי כמה טלאים. הבעיה היא הזמן הפנוי. שאין.

אסף.

ש01
01-08-21, 22:38
אל תגיד לי שארנון כבר לא?....

ובעבר פרסמתי כאן תמונות של מישהו מגרמניה - willi's willys אם אנלא טועה בשם...
יושב בצפון היער השחור.
לצערי עברתי שם ביום ראשון והיה סגור...

עריכה:
נזכרתי שיש תמונה של הסדנה:
134613134614134615134616134617134618

דרור ברלי
02-08-21, 09:43
תומר אלגבי בפתח תקווה.
ממה שראיתי, עבודה יפה.
עובד בעיקר על ג'יפים אבל כנראה לא יגיד לך "לא".

נמרוד
02-08-21, 09:52
ארנון עדיין כן, אבל רק ג'יפים. הוא בטוח יגיד לאסף "לא".

מקצוע נכחד, או יותר נכון משתנה, כשאין יותר ביקוש. ואין יותר ביקוש. הביקוש ל"פחחות של פעם" הוא אולי אחוזים בודדים ממה שהיה "פעם".

אני חושש שאילן צודק, הפחחים הי טובים זה אנחנו, לא בגלל שאנחנו כל כך טובים, אלא כי זה מה יש...

או קומץ קלוש של בעלי מקצוע חדשים שמתמחים בנישת רכבי האספנות, והעלות/זמני אספקה בהתאם.

מנחם רוזנבך
02-08-21, 09:59
לא יודע עם הם עדיין פעילים בתחום הפחחות:
שני אחים בתחום:
עוזי רחמן - ליד ג'קי מאוטו-מיני בת"א (המבנה השני לתוך הרחוב).
דוד רחמן (רחמו) - ליד מכון הרישוי שליד הסינרמה.

מנחם

ishc
02-08-21, 10:03
אסף, באיזור תעשיה סגולה ליד מוסך סגול יש פחח שעובד על הרבה רכבי אספנות.
לא יודע מה טיבו אבל אולי שווה לבדוק.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

סולי
02-08-21, 10:31
כמו שאני רואה את זה לא צריך פחח.. ולא צבעי... האיזורים הנגועים נסתרים ואין להם ממש משמעות אסטתית.

אתה צריך משחזר מתכת... את הצבע תעשה אתה.. ולדעתי את הסרת הסרטן אתה גם יכול בקלות לעשות לבד.
לדעתי לא חסר פבריקטורים...המלצתי לך על אחד... מתמחה בשחזור מתכת.

עירן שטיינגולד, עשה את הטנדר של עימרי, עשה אצלי את המסגרת חלון (ניקוי עם מברשת על דרמל, ניקוי חול מקומי, חומצה, השלמה בריתוך..., צבע יסוד) ואיזו דפיקה קטנה אבל קשה וחסרת סיכוי.. (עבד מדהים עם פטישים וללא חומר פחחים כלל)

תהנה .. יש גלריה וסרטונים:
https://goo.gl/photos/tfqdqyj3SXTKNBsM8134631

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

shmil
02-08-21, 15:12
מוסך ידי זהב בנתניה.
אבל אל תצפה למחיר או לוחות זמנים.

נמרוד צודק, זוה מה שרציתי לכתוב ולא כתבתי.
כבר לפחות 15 שנים זה המצב.

יונימוג אדום
02-08-21, 20:23
כמו שאני רואה את זה לא צריך פחח.. ולא צבעי... האיזורים הנגועים נסתרים ואין להם ממש משמעות אסטתית.

אתה צריך משחזר מתכת... את הצבע תעשה אתה.. ולדעתי את הסרת הסרטן אתה גם יכול בקלות לעשות לבד.
לדעתי לא חסר פבריקטורים...המלצתי לך על אחד... מתמחה בשחזור מתכת.

עירן שטיינגולד, עשה את הטנדר של עימרי, עשה אצלי את המסגרת חלון (ניקוי עם מברשת על דרמל, ניקוי חול מקומי, חומצה, השלמה בריתוך..., צבע יסוד) ואיזו דפיקה קטנה אבל קשה וחסרת סיכוי.. (עבד מדהים עם פטישים וללא חומר פחחים כלל)

תהנה .. יש גלריה וסרטונים:
https://goo.gl/photos/tfqdqyj3SXTKNBsM8134631

Sent from my SM-G781B using Tapatalk
הזכרת לי את ערן - הבחור עזר לי עם המסגרת חלון של הדה שבו וזאת ההתמחות שלו - רכבי אספנות .
לגבי הטנדר של עמרי ( הייתי מעורב שם קצת ) - עמרי עשה את כל הפרוייקט לבד ואולי כמוני נעזר בערן במשהו קצת מורכב יותר .
ערן - 052-5798383 .

אילן

יקיר גרין
02-08-21, 21:21
מוסך ידי זהב בנתניה.
אבל אל תצפה למחיר או לוחות זמנים.

נמרוד צודק, זוה מה שרציתי לכתוב ולא כתבתי.
כבר לפחות 15 שנים זה המצב.
+1 גם רציתי להמליץ, אבל לא יודע אם הוא עדיין עובד ...

שחר גרינברג
02-08-21, 21:28
הזכרת לי את ערן - הבחור עזר לי עם המסגרת חלון של הדה שבו וזאת ההתמחות שלו - רכבי אספנות .
לגבי הטנדר של עמרי ( הייתי מעורב שם קצת ) - עמרי עשה את כל הפרוייקט לבד ואולי כמוני נעזר בערן במשהו קצת מורכב יותר .
ערן - 052-5798383 .

אילן

ממליץ על ערן
בחור מקצועי עם הרבה ניסיון.

Sent from my iPhone using Tapatalk

boaz avrahami
03-08-21, 00:15
חופשה של שבוע בירדן עשויה להיות פתרון ששווה לבחון

asafk
03-08-21, 07:37
חופשה של שבוע בירדן עשויה להיות פתרון ששווה לבחוןאם הייתי יכול....

אסף.

אומי5
03-08-21, 09:12
אני יכול, כמה אתה משלם?

דרור ברלי
03-08-21, 09:52
אני יכול, כמה אתה משלם?

שייתן לך את המפתחות של הקמפר + ייפוי כוח + יממן לך עשרה ימים פול-בורד במלון טוב בעקבה + מלון בפטרה (הרבה יותר יקר מעקבה) + רכב שכור/מוניות לואדי-מוסא (פטרה, כ-130 ק"מ מעקבה. שמה נמצא הפחח שסיפרתי לכם עליו, שמשחזר רכבי אספנות) עדיין ייצא הרבה יותר זול מלפחח את האוטו בישראל.

לאלה שמתעניינים - על פחחות וצבע יסודיים לג'יפ פתוח (טלאים, לא חומר-פחחים. צבע איכותי בתנור, רמה גבוהה מאוד) הפחח הזה נקב בסכום של 450 דינר. בואו ונחשב לפי 600-550 דינר עם כל הזנבות והבלת"מים, זה עדיין ייצא 3,000 - 3,500 שקל.... לירדנים זה הון קטן, משכורת חודשית לא רעה במושגים שלהם - לנו במושגי ומחירי ישראל זה פחות ממגוחך.

הבעיה תגיע במעבר הגבול הישראלי כשתחזור. כבר הסברתי לכם שאחרי שהקומבינה הזו הפכה לנפוצה מאוד (היה גם סיפור של איזה בחור תמהוני שבא לשם עם חיפושית גרוטאה ושיפצו אותה באיזה כפר בגרוש ורבע - וככה זה גם נראה - ועשה מזה סרט ששודר בטלויזיה), התחילו לצלם את הרכבים שנכנסים לירדן - כשאתה נכנס עם אוטו חבוט ומכוער וחוזר אחרי 10 ימים עם אוטו נוצץ ויפה, זה חשוד וקופץ לעיניים הקטנות והרעות של אנשי המכס. ואז הם בודקים בצילומים. וזה הזמן לחייך, כי אכלת אותה.

כשחזרתי אחרי 8 ימים רצופים לא האמינו שלא החלפתי שם אפילו נורה שרופה - בדקו לי כל בורג בג'יפ כדי לוודא ששום דבר לא עבר שם תיקון שצריך לחייב אותי במס עליו.

אומי5
03-08-21, 14:36
אתה יודע מה ? וכמה יעלה המס? עדיין משתלם, אפילו אם אתה בא למחסום ומצהיר: שלום, במהלך הטיול נאלצתי לתקן ככה וככה.
הנה הקבלה, קחו בבקשה 17 אחוז (או כמה שלא עולה מס על תיקון רכב בחו"ל).

עדיין משתלם.

דרור ברלי
03-08-21, 15:45
כדאי לברר מראש מה הפרוצדורה לפני שמתלהבים ומוציאים את הקיטבג.
להבנתי יש הבדל בין תיקון דחוף ברכב שאין לך ברירה אלא לבצע כי נתקעת, לבין להוציא את האוטו מלכתחילה לצורך פחחות וצבע שזה לא משהו דחוף.
אני משער שזה לא מסתכם רק במע"מ אבל לא בדקתי.
כי אם כן וזה באמת רק מע"מ - זה עדיין מאוד משתלם.

Yaron.nahum
03-08-21, 17:50
אתה יודע מה ? וכמה יעלה המס? עדיין משתלם, אפילו אם אתה בא למחסום ומצהיר: שלום, במהלך הטיול נאלצתי לתקן ככה וככה.
הנה הקבלה, קחו בבקשה 17 אחוז (או כמה שלא עולה מס על תיקון רכב בחו"ל).

עדיין משתלם.מס על חלקי חילוף הוא באיזור 50% ,
מס על רכב חדש הוא באיזור 113%
(מס קניה 83 + מע''מ)
אם מגיעים ממדינה שאין הסכם סחר חופשי עוד 7% מכס על הכל.

אז השאלה היא האם יחייבו לפי חלקי חילוף +מכס או שיגידו שזה שיפור ברכב ואז השבחה של הרכב וצריך לשלם את הפרש המס כמו על רכב חדש.
לשאלה האחרונה אין לי פתרון ,

Sent from my..

אומי5
04-08-21, 13:31
בחיי שאין לי מושג, אבל אם אסף מחפש נהג, מי אני שלא אעזור....

asafk
04-08-21, 14:10
זה לא בשבילך... נסיעה ארוכה.. בלי מזגן... קירור אויר...

אסף.

אומי5
04-08-21, 16:22
עוד מעט תגיד לי שגם אין הגה כוח.

המשוטט
04-08-21, 16:38
איך אין מזגן?

יש חלון משולש ...לא?

גם לי פג הסיווג .....אז....

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

boaz avrahami
04-08-21, 17:57
יש מז-גג

asafk
04-08-21, 20:16
נראה לי שיש קבוצת וואטסאפ של פחחים ששם הולך בשבועיים האחרונים אתגר 'ההוא עם הטרנספורטר'.... כאילו - מי שעוד לא התקשרתי אליו כבר תכף מדיחים אותו מהקבוצה, ואלו שכן משתפים את השיחות
משהו כמו

(הקלטה)
חחחח

חחחחח

באמת אמרת לו שתתפנה אחרי החורף הבא?

בואנה יה גנוב אי אפשר לעבור את זה אני אמרתי לו יש תור של שנה

חחחח

חחח

פחחחח כולכם אלי הוא לא התקשר

פחחחחח עליך אני אמרתי לו שאני עמוס נראה לי יצאתי פרש

וכן הלאה . .

אסף.

asafk
06-09-21, 11:30
טוב... יש מי שיעשה פחחות - ולפני ההמלצה אני מחכה לראות איך ייצא.

אסף.

ariel-ro
09-08-23, 10:01
אסף, יש המלצה?
צריך פחח שיידע לעבור על החלודה שבחלונות ספארי של הדיסקו. על פניו פשוט, אבל... לא מוצא

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

לביא
09-08-23, 12:11
ממליץ על ליאור מאיזור התעשיה כנות.
החליף לי מסגרת חלון בלנדקרוזר 73.
הוא הפחח שלי כבר 15 שנים.
מקצוען.
0528846858

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

asafk
09-08-23, 12:17
אם זה כבר חזר -
העבודה נעשתה אצל מוטי 'עולם הרכב' בנילי. ג'יהד הפחח שעובד שם - אומן.
שנה וחצי מאוחר יותר. נראה עדיין מצויין.
עוד שני חברים בקבוצת הטרנספורטרים גם מרוצים

ממליץ.

אסף.

נעם ל
10-08-23, 17:02
אני ממליץ מאוד על פחח אומן, עשה לי כמה עבודות יפות מאוד, לא כמו שאתה מתאר אבל ראיתי עבודות אחרות שלו, שחזור רכבי אספנות וכו', ממש כמו בסדרות האלה על כל המשפצים למיניהם...
הסוגיה היחידה שיכולה להוות בעיה עבור חלק מהציבור היא - שהוא נמצא בחברון, אבל אשמח לקשר כל מי שרוצה

לביא
10-08-23, 19:42
לא נראה לי מומלץ ליסוע לחברון בימים אלה.
גם לא כדי למצוא פחח אומן.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

asafk
10-08-23, 20:08
המלצה זו כרוכה יפה לגולשינו המתגוררים בחברון.

אסף.

-->