התחברות

צפייה בגרסה מלאה : (נערך) מחפש רכב שטח ל-4 ב-80,000 דח

SharonSharon
02-08-21, 19:03
1. תקציב -
א. מה התקציב לרכישת הרכב? 80,000
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? מחיר כולל
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? לפחות 4 מקומות וכלה, טיולי שטח, לינת שטח

3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? רכב שלישי בבית, מיועד רק לשטח בעיקר
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? בעיקר שטח, רכב שלישי בבית
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? בעיקר מוסכים
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? איזור חיפה

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? התחלה הדרגתית, רכב שטח ראשון, המטרה זה טיולי שטח בטבע, עליות אבל פחות סלעים להתחלה
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? בתקווה למצוא בהתחלה קבוצה לתרגל איתה את הרכב וללמוד ממנוסים יותר

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני- לא משנה
ב. מנוע דיזל/בנזין- הבנתי שעדיף דיזל מבחינת כוח ודלק, פתוח להצעות
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) קצר או ארוך. לא טנדר
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? משומש

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
אני מחפש רכב לי ולאבא, מטרת הרכב שטח בלבד, חשבנו על לנד קרוזר ישנה (1999-2006), מה דעתכם?

erezgur
02-08-21, 19:45
שוב שלום,
במקומך הייתי ממשיך את השרשור הקודם שלך באותו נושא - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/121196 כי כנראה חלק מהתשובות יהיה דומה.
לפחות התגובה הראשונה שלי דומה - ערכתי שוב את הכותרת של השרשור שפתחת כדי שתהיה משמעותית. נסה לחשוב על כך שחשוב לקורא להבין מתוך הכותרת על מה מדובר בו, על מנת ש יהיה יותר קל לקבל תשובות מהירות וטובות וכו'...

ספציפית לנושא השרשור - SUV יפני מזדקן כמו לנדקרוזר, פאגרו וכו' - אלו התגובות המתבקשת אבל תצטרך להביא בחשבון הוצאה גדולה יחסית על תחזוקה של רכב מיושן.
כתבת שאת הטיולים תהיה קלה בהתחלה ולכן אולי ההצעות מהדור הקודם כמו דאסטר דיזל, גרנד ויטרה ואולי אפילו סובארו xv יכולים להתאים חתוכים למצוא רכבים צעירים יותר.

נשלח מהנייד

-->