PDA

צפייה בגרסה מלאה : פתרונות לתקשורת טקסט והודעות מצוקה בסביבה ללא כיסוי סלולרי

raanan
03-08-21, 16:40
שלום לכולם,

הבת בטרקים במרכז אמריקה ולפני שטסה ציידתי אותה במכשיר לוויני ומוקד חילוץ בארץ.
מכיוון שדנו בנושא בעבר (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116519-%D7%9B%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99-%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%A8%D7%99) , וכן בתקופה הפרועה הזאת בדרום, לדעתי הנושא דיי רלוונטי.

"חפרתי" בנושא ויש לי כמה תובנות למציאת מכשיר מתאים :

א. קיימת עדיפות למערכת לוויני אירידיום בכיסוי הגלובלי.
ב. ניתן להעביר טקסט במחירים סבירים (כל אחד והסביר שלו) לעומת טלפון שמאד יקר.
ג. בגדול, ניתן לסווג המכשירים לשתי קבוצות :
אחת הכוללת מסך ויכולת ניווט עצמאית (ברמות שונות).
השניה, קופסה המתקשרת בבלוטות עם הסמארטפון עם יכולת לשלוח SOS והודעת הכל בסדר ע"י לחצנים עצמאית.
הערה - גם הקבוצה הראשונה בד"כ יש לה את היכולת לתקשר עם הסמארטפון.
בעקרון, הקבוצה הראשונה עדיפה בזכות היכולת לתפקד ללא קשר לסמארטפון.
ד. בשוק שולטת חברת גרמין בעיקר.
ה. רכישת המכשיר זה החלק הפשוט, החלק המסובך זה למצוא את חבילת המנוי המתאימה.
יש כאלו שיעדיפו לאתר חבילה מתאימה (מחיר) ובהתאם לבחור המכשיר.
ו. לדעתי, מכיוון שנושא העברת מסרים במצוקה הוא החלק החשוב בפוסט זה,
יכולות ניווט פחות רלוונטית בבחירת מכשיר.
ז. למי שניתנת הרשאה, יש יכולת לעקוב אחר המטייל אוןליין מהמחשב או אפליקציה.
ח. לפני מה שאני מבין, בחבילות עצמן יש כבר מרכיב של מוקד למנוי חילוץ בנלאומי.

בקו הגמר הגיעו שני מכשירים :
מהקבוצה הראשונה - גראמין מיני
(https://buy.garmin.com/en-US/US/p/592606)מהקבוצה השנייה - ZOLEO (https://www.zoleo.com/en-us/satellite-communicator/)

גרמין מיני:
יתרונות:
גודל, משקל, תצוגה, יכולת עצמאית, חבילות מנוי זולות יותר
חסרונות:
שיטת העברת המסרים למנוי ביחס ל ZOLEO פחות ידידותית ויש דיווחים שהודעות הולכות לאיבוד ולא מגיעות ליעדן.

ZOLEO:
יתרונות:
זול בכ $150 לעומת הגרמין מיני.
התקשורת עובדת סימולטנית בסדר עדיפות , wifi , אנטנות סלולריות, לווין
המנוי מקבל מס' טלפון וכתובת אימייל אישית שמלווה אותו לאורך כל הדרך (למעט אם ביטל מנוי)
יכולת להקפיא מנוי ולשלם רק $4 לחודש עבור שמירת המנוי (אימייל ומס' טלפון)
חסרונות:
כבד ב 30% יותר מהגרמין (לדעתי זניח מאד)
חבילות יקרות יותר ונראה שכל פיצ'ר חדש שמוסיפים באפליקציה, מבקשים תוספת תשלום.
אין יכולת עבודה עצמאית (מסך)

לסיכום,
לדעתי פתרון לא רע לשקט נפשי.
אם אני הייתי צריך לבחור, אז ה ZOLEO הייתה הבחירה שלי.
בעיקר בגלל השיטה של אימייל ומס' קבוע,
וכן היכולת להקפיא המנוי בעלות $4 לחודש.

רענן

חנן-ג'יפולוג
03-08-21, 17:24
תודה. יש מצב שאתה ממשיך את המצווה ומציין מחיר שנתי למי שמטייל לבד בדרום ורוצה אפשרות להעביר לבועז הודעה עם בקשה לעזרה?

asafk
03-08-21, 18:02
בנוסף לזה, בטח נתקלתם בסיטואציה שאתם רוצים להעביר מיקום מדוייק אבל אין אפשרות לשלוח נתונים אלא רק טקסט או לדבר בטלפון.
אז איך מעבירים עם מכשיר שאין לו דאטה מיקום מדוייק? ברור - כמו פעם - 12 ספרות. אבל לרוב האנשים שאני מכיר אין מושג מה כתבתי במשפט הקודם כי הם יודעים לנווט רק עם מפה דיגיטלית ונווטן.
לשם כך אני משתמש באפליקציה שנקראת
What3words
שמחלקת את העולם לריבועים בגודל של מטרים בודדים ולכל ריבוע יש נ.צ שמורכב מ3 מילים ייחודיות. כן, גם בעברית.
למשל המיקום המדוייק שלי כרגע הוא
ההשפעה.עשורים.נסיקה
ואני יכול לפתוח את האפליקציה ולקבל את הנ.צ גם באופליין. את הנ.צ הזה אני יכול לומר בטלפון או לשלוח טקסט גם למישהו שנ.צ ב12 ספרות לא אומר לו כלום. הוא בתורו יכתוב את הנ.צ באפליקציה והיא תעביר אותו לכל אפליקציית ניווט אחרת.

זה כמובן משלים ותלוי בזה שיהיה איך לשלוח טקסט או להוציא שיחת טלפון.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

raanan
03-08-21, 19:08
תודה. יש מצב שאתה ממשיך את המצווה ומציין מחיר שנתי למי שמטייל לבד בדרום ורוצה אפשרות להעביר לבועז הודעה עם בקשה לעזרה?
קצת קשה להשוות בין חבילות של שני חברות.
עבור גרמין (לא משנה איזה מכשיר) , יש בחור שעשה עבודה מצויינת בהשוואת החבילות
(https://www.youtube.com/watch?v=EyCZrQz1FjU)
המחירים העדכניים של גראמין (https://discover.garmin.com/en-US/inreach/personal/#subscriptions)

המחירים העדכניים של ZOLEO (https://www.zoleo.com/en-us/plans/)

בגראמין צריך להחליט אם לוקחים חבילה עם התחייבות שנתית ואז זה בערך 25% פחות מחבילה ללא התחייבות.
אבל אז, בכל חידוש הפעלה יש חיוב וגם מספר מסנג'ר חדש.
החבילה הכי זולה בשביל פעם ב.. לשלוח לבועז הודעה $12 חודשיים בהתחייבות או $15 חודשיים אך ללא התחייבות.

ב ZOLEO החבילה הכי זולה $20 חודשיים ולאחר שלושה חודשים ניתן להקפיא את המנוי תוך תשלום של $4 לחודש.
אפשר להקפיא ולהוציא מהקפאה פעם אחת בחודש.
היתרון כמו שכתבתי, יש לך מס' אחד ואימייל שמלווה אותך לצמיתות.
אני מניח שהרוב ירצו גם להוסיף את הפיצ'ר החדש (שיתוף מיקום און ליין), ואז החבילה הבסיסית עולה $26 חודשיים.

רענן

Dozer
03-08-21, 19:49
בנוסף לזה, בטח נתקלתם בסיטואציה שאתם רוצים להעביר מיקום מדוייק אבל אין אפשרות לשלוח נתונים אלא רק טקסט או לדבר בטלפון.
אז איך מעבירים עם מכשיר שאין לו דאטה מיקום מדוייק? ברור - כמו פעם - 12 ספרות. אבל לרוב האנשים שאני מכיר אין מושג מה כתבתי במשפט הקודם כי הם יודעים לנווט רק עם מפה דיגיטלית ונווטן.
What3words
שמחלקת את העולם לריבועים בגודל של מטרים בודדים ולכל ריבוע יש נ.צ שמורכב מ3 מילים ייחודיות. כן, גם בעברית.
ההשפעה.עשורים.נסיקה
ואני יכול לפתוח את האפליקציה ולקבל את הנ.צ גם באופליין. את הנ.צ הזה אני יכול לומר בטלפון או לשלוח טקסט גם למישהו שנ.צ ב12 ספרות לא אומר לו כלום. הוא בתורו יכתוב את הנ.צ באפליקציה והיא תעביר אותו לכל אפליקציית ניווט אחרת.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאני עוקב אחריהם כבר שנים. רעיון וביצוע מאוד טובים, אבל מרגיש לי שהחברה לא ממריאה, ואז כל מי שאני מסביר לו במה מדובר אומר לי "עזוב אותי מעוד אפליקציה"

מקווה לטעות ושהחברה תצליח בענק
לגבי ראית השרשור, אני הייתי הולך על הגרמין. יש סיבה שהם בטופ ולא רק מרקטינג.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

alto
03-08-21, 21:03
למי שמטייל לבד בדרום ורוצה אפשרות להעביר לבועז הודעה עם בקשה לעזרה?
יש את האפליקציה שלי שמדווחת מיקום בלחיצת כפתור, יכול להוציא גרסה שהמספר של בועז כבר בילד-אין :)

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
03-08-21, 21:27
תודה, אבל אני רוצה פתרון למקומות ללא קליטה סלולארית.

boaz avrahami
03-08-21, 22:53
אפשר להתחלק בקניה כזה לכמה אנשים.
ממילא זה בשימוש די נדיר שנוסעים לבד לאזור שומם.

חנן-ג'יפולוג
03-08-21, 23:00

זה המצב אצלי לפחות שישה לילות בשבוע, עם האופניים או הטרק'.

boaz avrahami
03-08-21, 23:02
תמיד יש יוצאים מהכלל אם כי אני משער שהחלפת רשת תפתור לך את הסוגיה

חנן-ג'יפולוג
03-08-21, 23:09
אני לא חושב כך. אתה נכנס שלושה ארבעה ק"מ לעומק שטח הררי וכבר אין לך קליטה בקטעים הנמוכים.
זה נכון שאפשר לטפס על איזו גבעה ולאתר קליטה בטווח הליכה, אבל זה קשה יותר לביצוע עם רגל שבורה.

raanan
04-08-21, 00:07
אפשר להתחלק בקניה כזה לכמה אנשים.
רעיון טוב,
הורדתי את האפליקציה של zoleo
מסנג'ר מאד נחמד ופשוט, דומה לוואטצ'אפ והמקבילים.
רק שאני לא יודע אם הרישום הוא למספר טלפון שממנו מופעלת האפליקציה,
וכן האם ניתן לשנות את זוג מספרי ה SOS לאחר אקטיבציה.

רענן

- - - Updated - - -

אני לא חושב כך. אתה נכנס שלושה ארבעה ק"מ לעומק שטח הררי וכבר אין לך קליטה בקטעים הנמוכים.
זה נכון שאפשר לטפס על איזו גבעה ולאתר קליטה בטווח הליכה, אבל זה קשה יותר לביצוע עם רגל שבורה.
חבר ליחידה התרסק בזמנו הפנוי ברכיבת שטח,
שעות חלפו עד שרוכב אחר עבר באזור, זיהה את האירוע "וטס" למעלה להתקשר לפינוי מוטס.

רענן

אמיר ב.א
04-08-21, 11:52
חנן - לענייני רגל שבורה באופני שטח ,

רגל שבורה זה עוד טוב , יש מצב שתהיה מחוסר הכרה.

מכיוון שגם אני כבר רוכב בשטח כבר מספר שנים , ולפעמים במסלולים יותר נידחים,
וכבר ראיתי נפילות של רוכבים שניגמרו לא טוב,
חייב מישהו אחר שיודע לאיפה נסעת , ומתי אתה אמור לחזור ,
אם לא חזרת , יצא לחפש אותך.

איך ידע איפה?
רואה על מפה עד לאיפה רכבת , ואיפה נפלת:
יש קסדות עם רכיב GPS , וחיישן לנפילה ,
שמשדרות התרעה לטלפון של חבר אם זיהו נפילה , יחד עם המסלול.
בדקתי , זה עובד.

https://www.specialized.com/us/en/angi-crash-sensor/p/170203?searchText=60519-8000&color=259980-170203

אמיר.

חנן-ג'יפולוג
04-08-21, 12:05
תודה. גם זה תלוי בקליטה סלולארית...

בינתיים אני משתדל לזכור לשלוח מעקב מיקום חי בוואטסאפ לקבוצה המשפחתית.

זו גם הדרישה מהבנות שלי כשהן יוצאות סולו, אבל המיקום בזה נתקע לא מעט פעמים.

עם זאת, הגישה שלי היא שלא צריך לפתור או להיות מוכן ל100% מהמקרים. צריך להשתדל להיות מוכן, ולהשאיר גם טיפה תעסוקה לאלת המזל.

אמיר ב.א
04-08-21, 12:21
התחלנו עם שיתוף מיקום של וואטצאפ, אבל זה לא ממש עובד טוב.

שיתוף מיקום לפעמים ניתקע לשעה , ולא מתעדכן , כבר יצא לי.
בנוסף אם לא עקבת כל הזמן לא תוכל לראות איפה המסלול היה , ולהבין איפה הנקודה האחרונה שהרוכב נימצא ,
כאן אתה רואה על מפה את המסלול , ואת הנקודה האחרונה , גם אם הטלפון כבר בלי סוללה ולא משדר.
המפה מתעדכת כל הזמן , ואם יש צורך החבר מקבל הודעה שנפלת מהאופניים ,
גם אם אתה לא יכול להקליד.

אכן גם תלוי בקליטה , אבל הרבה יותר אמין ומסתבר שעובד בסדר איפה שוואטצאפ כבר איבד מזמן את הקליטה.

asafk
04-08-21, 12:36
נדמה לי שבאפל ווצ' יש חיישן נפילה ושליחת התראה למספר אוטומטי.

אסף.

boaz avrahami
04-08-21, 12:37
בסוף האשה תתפוס אותכם עם המאהבת…

raanan
04-08-21, 13:03
רעיון טוב,
הורדתי את האפליקציה של zoleo
מסנג'ר מאד נחמד ופשוט, דומה לוואטצ'אפ והמקבילים.
רק שאני לא יודע אם הרישום הוא למספר טלפון שממנו מופעלת האפליקציה,
וכן האם ניתן לשנות את זוג מספרי ה SOS לאחר אקטיבציה.

רענן

טוב,
אין בעיה להעביר המכשיר בין חברים / משפחה. רק צריך לשייך אותו לאפליקציה שבטלפון.
לא ניתן לעבוד מול המכשיר עם שני סמארטפונים במקביל.
תיבת האימייל ומספר הטלפון עבור SMS , כמובן לא משתנה.

בעל החשבון (המשלם את החבילה),
יכול לשנות את החבילה בכל רגע נתון,
גם לשנות את מספרי ה SOS והמספר לשליחת O.K מהלחצנים שבמכשיר עצמו.

בסייל הבא של $150 , אני מזמין.

רענן

raanan
06-08-21, 18:03
בסייל הבא של $150 , אני מזמין.

רענן
טוב, אפשר לעצור את הסוסים ...
לקנות אפשר, להירשם לשרות זה "סיפור" למי שאין כתובת וכרטיס אשראי מארה"ב/קנדה/אוסטרליה.

אולי ימצא פתרון למשוכה בשרשור הזה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/121493-%D7%91%D7%92%D7%99-%D7%94-%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7% 99-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-%D7%90%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%99-%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%94-%D7%91-%D7%94%D7%AA%D7%95%D7%90%D7%9D-%D7%9C%D7%9B%D7%AA%D7%95%D7%91%D7%AA-USHOPS-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%94-%D7%91?p=954003#post954003)

רענן

גיא
06-08-21, 18:13
What3words
ההשפעה.עשורים.נסיקה

אסף.

קיים גם כ גוגל פלוס.
ומראה את המיקום ברמת המטר על מטר. בתלות כמה אותיות / מספרים כתבת.

erezgur
06-08-21, 18:46
קיים גם כ גוגל פלוס.
ומראה את המיקום ברמת המטר על מטר. בתלות כמה אותיות / מספרים כתבת.
plus code
למשל בי"ח שיבא:
https://plus.codes/8G4P2RWV+C2

134711

zivo
06-08-21, 21:00
אני לא רוצה להכנס לכיס של אף אחד, אבל אישית, הופתעתי מהמחיר הזול.
6$ לחודש , זה פחות מפאלפל ושתיה.
מי שבאמת צריך את זה, זה נראה לי מחיר סביר ביותר.

raanan
29-11-21, 11:35
Garmin InReach Mini (https://www.amazon.com/Garmin-Lightweight-Handheld-Satellite-Communicator/dp/B07CR7PL54/ref=sr_1_1?crid=10UVLVTNB59MZ&keywords=garmin%2Binreach&qid=1638178232&qsid=134-7454102-3264218&sprefix=garmin%2Bin%2Caps%2C304&sr=8-1&sres=B07CR7PL54%2CB078XMBMXG%2CB07S5GK8N L%2CB08L8GF27L%2CB07XB3HDY9%2CB08K3RY4Q4 %2CB07YKLCZDV%2CB07MRM29W7%2CB01MY03CZP% 2CB07N7X7Y1B%2CB08CS1JXH6%2CB07P6MQ5RJ%2 CB01MRZ9ATL%2CB089YVVLSW%2CB08561CSRG%2C B08WHHFB6V&srpt=GPS_OR_NAVIGATION_SYSTEM&th=1)

בהנחת חודש נובמבר באמזון ($368 עד הבית כולל הכל)

ACR Bivy Stick (https://www.amazon.com/Two-Way-Global-Satellite-Communicator-Device/dp/B093R9VPMF/ref=sr_1_1?crid=JB9WFJFN2F1H&keywords=acr+bivy+stick+-+two-way+satellite+communicator&qid=1638178946&qsid=134-7454102-3264218&sprefix=acr+bivy%2Caps%2C285&sr=8-1&sres=B093R9VPMF%2CB07CR7PL54%2CB07Z2TYBG 4%2CB07PPJGFKK%2CB07PPJ8RRM%2CB07W9BBCTB %2CB07N4DHFZM%2CB01MY03CZP%2CB08CS1JXH6% 2CB08FBJJBQ5%2CB00542NV32%2CB00AJVMVQQ%2 CB07XLD19T4%2CB07XSLSRGK%2CB00C8S8S4W%2C B07S5GK8NL)

אומנם לא נתנו הנחה אך הפעם עם משלוח חינם ($430 עד הבית כולל הכל)

היתרון של ACR על גרמין, חיוב עפ"י שימוש ואין צורך בהתחייבות לתקופת זמן,
גם אין חיוב בהפעלת השרות.

רענן

Yaron.nahum
29-11-21, 16:20
לא מדויק ,

במכשיר של ACR אתה קונה חבילת קרדיטים בעלות מינימלית של 18$
והחבילה פעילה למשך חודש.

כלומר אם הכל היה בסדר ולא היה שימוש בחבילה , עדיין שילמת 18$ מינימום

נכון שאין דמי הקפאה , או תשלום נוסף.
ועדיין לעניות דעתי זאת כנראה החבילה היותר משתלמת

raanan
29-11-21, 17:31
לא מדויק ,

במכשיר של ACR אתה קונה חבילת קרדיטים בעלות מינימלית של 18$
והחבילה פעילה למשך חודש.

כלומר אם הכל היה בסדר ולא היה שימוש בחבילה , עדיין שילמת 18$ מינימום

נכון שאין דמי הקפאה , או תשלום נוסף.
ועדיין לעניות דעתי זאת כנראה החבילה היותר משתלמת

צודק !
לא ניכנסתי לדקויות והשוואה בין מסלולים של החברות השונות.
אגב, ב- ACR קרדיטים שלא נוצלו, לא הולכים לאיבוד ונצברים במידה ולא הוקפא המנוי
(למיטב ידעתי הם היחידים שמאפשרים צבירה).

רענן

חנן-ג'יפולוג
17-02-22, 10:54
הבכורה שלי מתחילה לעשות קטעים בשביל ישראל.

הלכתי על ה GARMIN INREACH MINI ברכישה מקומית:

https://www.small-world.co.il/prodesc.php?id=3

מנוי סטנדביי עולה 20 ש"ח לחודש, ובכל פעם שמחליטים לאקטב אותו אז מדובר ב100 ש"ח לחודש הקרוב. אין אופציה לקבל קטעי הפעלה קטנים מחודש.

יש גם אפשרות (שלא לקחתי) להפעיל או לנתק אותו לגמרי, בכל פעם בעלות של 150 ש"ח, ואז לא משלמים את מנוי הסטנדביי.

חנן-ג'יפולוג
18-02-22, 14:50
עדכון: החשבונית שקיבלתי ובחינה מחדש של האתר הראתה שפספסתי את האותיות הקטנות שאומרות שהמחירים ללא מע"מ.
לאחר ששוחחתי עם הבעלים הוא אמר שישנה את צורת הרישום באתר של נושא המע"מ, שיהיה ברור יותר.

הלאה: הייתי שמח להיות מסוגל לתקשר עם קבוצת החילוצים של בועז ושות'

המכשיר יודע לשלוח smsים ואימיילים בסיסיים עם טקסט ומיקום. הוא יודע גם לקבל.

האופציות שאני חושב עליהן הן או קבוצה מצומצמת של מתנדבים שמוכנה לקבל אסאמאסים מהמכשיר ולפתוח קריאה בקבוצת הוואטסאפ.

או שגולש מתוחכם יותר ידע ליצור איזה רובוט שיעשה את זה.

נדב42
18-02-22, 16:29
אחלק את התשובה לשלושה חלקים:

טכנולוגית:
שליחת הודעות ווטסאפ ממוכנת אפשרית באופן עקרוני רק לחשבונות העסקיים (כלומר בתשלום) של ווטסאפ.
אני יכול לחשוב על שני מעקפים למגבלה הזו אם לא רוצים לשלם, אבל שניהם מוסיפים נקודות כשל בשרשרת:
א. יש שירותים חינמיים למשלוח הודעות ווטסאפ - לא ברור לי איזה מספר/שם יופיע בהודעות האלו, ואתה תלוי בזמינות של עוד צד שלישי שלא חייב לך כלום...
ב. הפעלת יישום מקרו בטלפונים שלך ו/או של בני משפחה נוספים, שיעבירו את ההודעה המתקבלת במייל או סמס לקבוצת הווטסאפ.

תפעולית:
א. קודם כל, צריך לקבל את אישור הממונים על הקבוצות - לא מדובר בשימוש המקורי שלהן
ב. לא נראה לי לעניין שתישלח הודעה אוטומטית כזו לקבוצת החילוץ כאשר אין לחברי הקבוצה יכולת לתקשר עם האדם בשטח. זה יותר מתאים למוקדים בסגנון חיליק מגנוס ...
ג. יותר נכון בעיני שיישלחו הודעות למספר אנשים במקביל כדי למנוע פספוסים בגלל זמינות, ואותם אנשים יקמב"צו את האירוע, כולל הפעלת גורמי חילוץ למיניהם.

אישית:
א. אין לי בעייה שתצרף את הטלפון/מייל שלי לרשימת הנמענים. אני ממילא זמין 24/7 לעבודה וער בשעות אללה-יסתור, אז בכיף.
ב. יש לי שרת מייל פרטי שלי ואני יכול להגדיר בו פעולות אוטומטיות כרצוני, אין לי בעייה לאפשר לך להשתמש ביכולת הזו, רק קח בחשבון שזה כולה מחשב מעפן אצלי בבית שתלוי באינטרנט הביתי שלי, אז יש בו תקלות מדי פעם...
ג. אם זה בסדר מבחינת מנהלי קבוצות החילוץ, אין לי בעייה גם להפעיל את הקבוצות במקרה הצורך.

נדב.

חנן-ג'יפולוג
18-02-22, 18:01
לגבי תפעולית א, אני לא רואה הבדל בין זה ובין מצב שאני שולח את הוואטסאפ ישירות. אני המחולץ. אני האחראי. זה שמצאתי דרך לבצע את זה גם כשאני ללא קליטה סלולארית, לא משנה את המהות. עם זאת, ברור שלא מדובר על ביצוע הליך כזה ללא אישור.

לגבי תפעולית ב, כמו שרשמתי התקשורת היא דו כיוונית.

תפעולית ג, לא ממש הבנתי. אם הפתרון הטכני עובד, אז כשאני שולח הודעה כזו אחכה זמן מסוים (20 דקות?) לקבלת תגובה כלשהי. אם זו לא תתקבל אניח שזה לא נשלח ואחזור למשלוח מסרונים אישי

גיא
18-02-22, 18:18
קריאת מייל ומשלוח ואצאפ לתוכן שלו. זה משהו שכבר עשיתי. בקלות.

כשאגיע אשלח לחנן את הקוד.

asafk
18-02-22, 18:51
אגב, המצב שבו אפשר לשלוח טקסט ולא נתונים הוא בדיוק זה שבו what3words שהוזכר - יכול לשמש לאיכון מדוייק.

הדרך הפשוטה למימוש היא לשלוח טקסט למישהו שישלח את הקריאה לחילוץ בקבוצה. הכי פשוט.

אסף.

boaz avrahami
18-02-22, 19:38
לא יודע עד כמה זה נכון להקפיץ אנשים מקבוצה גרול נה על בסיס קריאת מצוקה ללא פרשנות של המצב בשטח.

טכנית זה כנראה אפשרי בלי הרבה עניין. מעשית, צריך לדון בכל הצדדים של זה

raanan
18-02-22, 19:57
לחנן זה כנראה כבר לא רלוונטי. אבל לאחרים,
העסקה הכי משתלמת בפרט שאין תשלום על הפעלה ראשונית או הפעלה לאחר הקפאה.
אין אותיות קטנות ...
זה ACR Bivy Stick (https://www.amazon.com/Two-Way-Global-Satellite-Communicator-Device/dp/B093R9VPMF/ref=sr_1_1?crid=2X64NXOZAL4PG&keywords=acr+bivy+stick&qid=1645206842&sprefix=acr+bivy%2Caps%2C264&sr=8-1)

$205+ $58 משלוח ומיסים.

רענן

raanan
18-02-22, 20:39
חנן,
לא בטוח שהבנתי מה בדיוק את מעוניין שיהיה אוטומטי. אבל,
מהנסיון שלי יש מספר אפשרויות :
הבת מפעילה אפשרות מעקב ואז אתה יכול לצפות מכל מכשיר (web ) למיקום שלה על מפה וכן כמה זמן היא סטטית.
אפשרות נוספת, הבת שולחת מסר שנקבע מראש "הכל בסדר" אחת ל X זמן שתקבעו בניכם.
למיטב זכרוני אין כל הגבלה על כמות שליחת ההודעה הקבועה מראש.

לחצן ה SOS מפעיל התראה במשל"ט ביןלאומי
במקרה כזה הם יוצרים קשר עם מפעיל הSOS ועם 2 אנשי הקשר המופיעים בהרשמה בהפעלת המכשיר.

נדב42
18-02-22, 20:48
לגבי תפעולית ב, כמו שרשמתי התקשורת היא דו כיוונית.

תפעולית ג, לא ממש הבנתי. אם הפתרון הטכני עובד, אז כשאני שולח הודעה כזו אחכה זמן מסוים (20 דקות?) לקבלת תגובה כלשהי. אם זו לא תתקבל אניח שזה לא נשלח ואחזור למשלוח מסרונים אישי

טכנית, התקשורת יכולה להיות דו כיוונית, אבל צריך לדעת איך עובדים עם זה. הודעה אוטומטית שתישלח לקבוצות של מאות אנשים שלא מכירים את המנגנון, פשוט תיצור בלאגן ובלבול.

צור לך קבוצה מצומצמת של אנשים שידעו לקמב"צ אירוע כזה ושלח את ההודעה אליהם (אפילו דרך קבוצת ווטסאפ ייעודית). אם תרצה, אשמח להצטרף לקבוצה כזו [emoji846]

Snir
18-02-22, 22:21
חנן, הבחור הוא ספק שלי בעבודה. אני מכיר אותו כאדם אמין וישר, מקווה שלא נפגעה לך החוויה מסוגיית המע"מ מולו.
אני יודע שיש אפשרות לממשק את המכשיר לאפליקציה של גרמין לסמרטפון ולקבל יותר גמישות בשליחת ההודעות, אולי זה כיוון שיקל על מציאת הפתרון.

חנן-ג'יפולוג
18-02-22, 22:47
זו גם ההתרשמות שלי. הוא הסביר לי שהם עובדים בעיקר עם גופים מוסדיים וחברות ולכן עניין המע"מ הושמט מציון המחיר העיקרי. הופתעתי אך הבנתי. לא נפגעתי.

לגבי האפליקציה, ברור. אנחנו איתה. כל מה שכתבתי היה בהתייחסות לשימוש בה.

- - - Updated - - -

חנן,
לא בטוח שהבנתי מה בדיוק את מעוניין שיהיה אוטומטי. אבל,
מהנסיון שלי יש מספר אפשרויות :
הבת מפעילה אפשרות מעקב ואז אתה יכול לצפות מכל מכשיר (web ) למיקום שלה על מפה וכן כמה זמן היא סטטית.
אפשרות נוספת, הבת שולחת מסר שנקבע מראש "הכל בסדר" אחת ל X זמן שתקבעו בניכם.
למיטב זכרוני אין כל הגבלה על כמות שליחת ההודעה הקבועה מראש.

לחצן ה SOS מפעיל התראה במשל"ט ביןלאומי
במקרה כזה הם יוצרים קשר עם מפעיל הSOS ועם 2 אנשי הקשר המופיעים בהרשמה בהפעלת המכשיר.

אתה בכיוון אחר לחלוטין. אני מדבר על שימוש במכשיר כשאני עם רכב בודד בשטח. סיפור הבת בשביל ישראל הוא סיפור אחר.

- - - Updated - - -

אגב, המצב שבו אפשר לשלוח טקסט ולא נתונים הוא בדיוק זה שבו what3words שהוזכר - יכול לשמש לאיכון מדוייק.

הדרך הפשוטה למימוש היא לשלוח טקסט למישהו שישלח את הקריאה לחילוץ בקבוצה. הכי פשוט.

אסף.

כאמור, ההודעות מגיעות עם איכון מדויק. אין צורך בפעולה מיוחדת.

הדרך הפשוטה הנ"ל היא המובן מאליו והמוצא הראשון. אין מה להרחיב עליה. עדיין לזמינות של קבוצת הוואטסאפ יש משמעות אחרת לגמרי.

- - - Updated - - -

לא יודע עד כמה זה נכון להקפיץ אנשים מקבוצה גרול נה על בסיס קריאת מצוקה ללא פרשנות של המצב בשטח.

טכנית זה כנראה אפשרי בלי הרבה עניין. מעשית, צריך לדון בכל הצדדים של זה

קחו את הזמן לדון.

עניין הפרשנות לגמרי לא ברור. יש תקשורת טקסטואלית ברורה דו כיוונית. נכון שאחד הנוכחים יצטרך להעביר שאלות הבהרה, אם ישנן, אל המכשיר הלוויני, אבל אני משוכנע שתמיד ימצא המתנדב לבצע את זה, ואין כל צורך בהתארגנות מיוחדת לצורך כך. לגבי תמונות, לא יהיו, אבל זו התפשרות סבירה. עדיף מהליכה ברגל.

- - - Updated - - -

טכנית, התקשורת יכולה להיות דו כיוונית, אבל צריך לדעת איך עובדים עם זה. הודעה אוטומטית שתישלח לקבוצות של מאות אנשים שלא מכירים את המנגנון, פשוט תיצור בלאגן ובלבול.

צור לך קבוצה מצומצמת של אנשים שידעו לקמב"צ אירוע כזה ושלח את ההודעה אליהם (אפילו דרך קבוצת ווטסאפ ייעודית). אם תרצה, אשמח להצטרף לקבוצה כזו [emoji846]

אתה מקבל הודעה עם קישור פשוט לפתיחה והשארת הודעה. אין קל מזה. אם תרצה אשלח לך דוגמא.

אני מעדיף להישאר בקבוצה הקיימת, והמעולה. אני משוכנע שבהמשך הדרך עוד חברים יצטרפו לשימוש בטכנולוגיה הזו. אם לא יתפתח כאן קיבעון מחשבתי, זה יעבוד.

נדב42
18-02-22, 23:41
אתה בכיוון אחר לחלוטין. אני מדבר על שימוש במכשיר כשאני עם רכב בודד בשטח. סיפור הבת בשביל ישראל הוא סיפור אחר.

זה מידע חשוב שהיה חסר עד עכשיו בדיון ...

קחו את הזמן לדון.

עניין הפרשנות לגמרי לא ברור. יש תקשורת טקסטואלית ברורה דו כיוונית. נכון שאחד הנוכחים יצטרך להעביר שאלות הבהרה, אם ישנן, אל המכשיר הלוויני, אבל אני משוכנע שתמיד ימצא המתנדב לבצע את זה, ואין כל צורך בהתארגנות מיוחדת לצורך כך. לגבי תמונות, לא יהיו, אבל זו התפשרות סבירה. עדיף מהליכה ברגל.

אני מעדיף להישאר בקבוצה הקיימת, והמעולה. אני משוכנע שבהמשך הדרך עוד חברים יצטרפו לשימוש בטכנולוגיה הזו. אם לא יתפתח כאן קיבעון מחשבתי, זה יעבוד.

בהנתן ההבהרה הנ"ל אני לא רואה שום מניעה להיעזר בקבוצות החילוץ, ועדיין אני חושב שאת ההודעה האוטומטית עדיף לשלוח לקבוצה מצומצמת יותר של אנשים שידעו לקמב"צ את זה.

אם ניקח למשל את הקבוצה של לביא ובועז, בחודשים האחרונים כל הודעת חילוץ מטופלת ע"י המנהלים של הקבוצה - יוצרים קבוצה חדשה ורק אז מתחילים את ניהול הסיוע. לא זוכר שראיתי פספוסים בזה כבר הרבה זמן ...

לתחושתי, שליחת ההודעה האוטומטית לקבוצה שמכילה (גם) את מנהלי הקבוצות תהייה נכונה יותר ותתנהל טוב יותר. אם מאות אנשים יקבלו ישירות את ההודעה האוטומטית, רבים מהם לא ידעו מה לעשות איתה ויתחיל רעש משמעותי ומיותר בקבוצות.

אתה מקבל הודעה עם קישור פשוט לפתיחה והשארת הודעה. אין קל מזה. אם תרצה אשלח לך דוגמא.

אשמח לראות, ואשמח גם לסייע :)

חנן-ג'יפולוג
18-02-22, 23:49
תודה. שלחתי לך דוגמא בהודעה פרטית.

אל תשלח אליי חזרה הודעה כרגע. מספר ההודעות בחבילה החודשית מוגבל ל300 ובנוסף, המכשיר בתוך הבית כרגע ללא קליטה.

boaz avrahami
19-02-22, 06:54
אני חושב שמתגבש כיוון. לא היה ברור לי בתחילה שהתקשורת דו כיוונית והטקסט היוצא אינו הודעה אוטומטית קבועה.
לפי המחירים של השירות הזה, אני צופה שהוא ישמש אופציה מעשית מאוד להרבה חברים בטווח הקרוב ויאפשר לאנשים ביטחון לצאת לטייל הרבה יותר מהיום כרכב בודד בשטח.

raanan
19-02-22, 09:19
רק קחו בחשבון שהמספר טלפון / SMS והאימייל מהמכשיר שממנו נשלחת ההודעה הוא דינמי ולא חד ערכי .
בכל אקטביזציה ניתן מספר חדש (מתוך בנק מספרים) .
היחידים שנותנים מספר ואימייל קבוע (כל עוד לא מבטלים את המנוי) הם ZOLEO

רענן

גיא
19-02-22, 09:21
הפתרון שלי פשוט.

קורא את המייל ומחפש מילים מסויימות. לא אכפת לי מי שלח.

לביא
20-02-22, 20:50
גיבשנו נוהל לטובת משתמשי תקשורת לווינית.
אנא מכם, במידה ויש בידכם מכשיר כזה ואתם מתכוונים להשתמש בו, הודיעו לנו.
משתמש באמצעי כזה, נא ישלח הודעת sms לבועז אברהמי, ארז גור, נדב 42, חנן ג'יפולוג או אלי ואנחנו נפתח בשמכם את בקשת החילוץ בשתי הקבוצות.
תדריך מפורט יותר ינתן למי שיפנו אלינו ויודיעו על אפשרות של שימוש במכשיר כזה.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
20-02-22, 21:39
זה המקום לומר תודה גדולה לכל העוסקים במלאכה של הקבוצה בכלל, ובפרט לגבי הנושא האחרון שעלה: שימוש במכשיר לווייני לטובת היעזרות בקבוצת החילוצים.

אתם , וכל המחלצים בקבוצה, הם ארץ ישראל היפה.

תודה לנדב42, גיא, בועז, לביא וארז.

raanan
20-02-22, 22:04
יוזמה ברוכה ! כל הכבוד !

מבאס שאין הרשמה של ZOLEO באזור שלנו.
האפליקציה שלהם "תפורה" לקבוצת חילוצים ושקופה למשתמש
בשליחת הודעה.
הודעה נשלחת באפלקציה בשיטת החיוב הזולה ביותר שזמינה באותו רגע
WIFI , סלולרי , לווין

רענן

raanan
01-03-22, 17:25
למי שמתכנן לרכוש בקרוב את הג'רמין מיני,
יצאה גרסה חדשה הנקראת מיני2 (https://www.garmin.com/en-US/p/765374) שהינה שדרוג לדגם מיני.

במראה החיצוני כמעט אין הבדל כלל, כולל המשקל.
השינויים העיקריים :
א. אותה סוללה אבל זמן פעולה גדול יותר (בסביבות 20% )
ב. שקע טעינה usb type C
ג. פרוססור חדש ומהיר יותר (כנראה גם חסכוני יותר), מאפשר מעבר בין תפריטים והקלדה חלקה יותר.
ד. מסך תצוגה מעט טוב יותר
ה. קישוריות טובה יותר לסמארטפון בעזרת בלוטוס 5
ו. מקלט GPS טוב יותר וכן מצפן מדויק יותר
ז. קישוריות טובה יותר עם האפליקציה בסמארטפון שמאפשרת ניווט

כרגע נמכר ב $50 יותר מהמיני , אך מניח כשהמלאי הישן ייגמר,
המחיר יתיצב ל $350 כמו תמיד.

רענן

boaz avrahami
05-11-22, 20:10
היי

למישהו יש תובנות חדשות על פני מה שנכתב כאן?

חנן-ג'יפולוג
05-11-22, 20:49
לא יודע אם ניתן לקרוא לזה "תובנות", אבל היי, זה עובד :)

טיילנו מאז שרכשנו את המכשיר לא פעם ברכב בודד באיזורים נטולי קליטה, הילדה (עם סכרת נעורים. אני מציין את זה כי זה עלול להגיע למצבים מסכני חיים) טיילה בשביל ישראל וגם בשביל חוצה קורפו במשך שבוע, וכן, ההימצאות של המכשיר מוסיפה לתחושת הבטחון. המכשיר עלה כ2000ש"ח והמנוי עולה כ100ש"ח בחודש. יש גם אופציה להקפאת המנוי שאני לא משתמש בה.

boaz avrahami
05-11-22, 20:58
תודה.
יש כמה אלטרנטיבות למנוי או שכל יצרן וחבילת המנויים שלו?

כמה זמן לוקחת הפרוצדורה להעיר מנוי מוקפא ?
הכוונה כמה זה יכול להיות יעיל לטיול ספונטני

raanan
05-11-22, 21:05
תודה.
יש כמה אלטרנטיבות למנוי או שכל יצרן וחבילת המנויים שלו?
כל יצרן ושיטת חישוב לחבילת תקשורת.
קשה מאד להשוואה ובעיקר צריך להעריך כמה יהיה שימוש.
עוד דבר חשוב להחלטה, עלויות הקפאה והוצאה מהקפאה.

כמה זמן לוקחת הפרוצדורה להעיר מנוי מוקפא ?
הכוונה כמה זה יכול להיות יעיל לטיול ספונטני
תהליך קצר יחסית של דקות מרגע שיש לך חשבון

boaz avrahami
05-11-22, 21:43
99 אחוז מהשימוש מכוון להיות כגיבוי לאיול ספונטני פעם בשנה גג פעמיים כשרוצים לצאת רכב בודד לעומק השטח ל 2-3 לילות.
שימוש די מועט בסה״כ

raanan
05-11-22, 21:50
99 אחוז מהשימוש מכוון להיות כגיבוי לאיול ספונטני פעם בשנה גג פעמיים כשרוצים לצאת רכב בודד לעומק השטח ל 2-3 לילות.
שימוש די מועט בסה״כ
נראה שמתאים לך ה ACR
ראה תגובה 23 שלי בשרשור זה

boaz avrahami
05-11-22, 22:17
מאיזו סיבה אם יש לו גם דמי מנוי קבועים?

raanan
05-11-22, 22:45
מאיזו סיבה אם יש לו גם דמי מנוי קבועים?
חבילת הבסיס זולה מאד
ואם אתה לא מפסיק את המנוי אז נצברת לך יתרה של קרדטים (שזה למעשה SMS שליחה וקבלה).
אין עלות להפסקה וחידוש שרות .
https://www.bivy.com/data-plans

raanan
05-11-22, 22:52
ה ZOLEO עדיף מבחינת פונקציות ובעיקר שמקבלים מספר טלפון ואימייל קבוע
שנשאר גם בהקפאת שרות .
כמו כן, הוא תמיד מנסה ליצור קשר קודם על רשת WIFI אח"כ סללורי , לבסוף עם הלווינים.
יש להם גם אפליקציית מסרים שנוחה יותר מ SMS .
הקפאה של המנוי בעלות של 4$ לחודש לא מעיקים.

החסרון,
כרגע ניתן להיות מנוי רק לבעל כרטיס אשראי מ:
ארה"ב
קנדה
ניו זילנד
אוסטרליה
האיחוד האירופי
בריטניה

hadtomer
22-11-22, 07:31
אני מרענן ומקפיץ את השרשור לקראת בלאק פריידי.

כמי שיש לו אפס הבנה של תקשורת לוויינית - בדיוק לפני שבוע מצאתי עצמי באזור ללא קליטה סלולארית וקרה איזה משהו קריטי בבית - וחיפשו אותי בוואטסאפ (שהוא אמצעי ההתקשרות המועדף על הבנות שלי) ואני היתי ללא קליטה. מעבר לכך, יש גם עינייני עבודה שתמיד יוצרים בעיה למישהו כמוני שנמצא הרבה באזורים ללא קליטה.

אני מעוניין להקציב בערך 200 דולר- מה שאני צריך זה פשוט שטוצר כלשהו שאני אוכל לחבר לשקע המצת ויתן לי אינטרנט בכל מקום, גם באמצע המדבר. רק כדי שהטלפון שלי יוכל להיות זמין לוואטסאפ ואי מייל לשעה שעתיים - גם אם אני באמצע שום מקום. כפי שאמרתי - אני לא בדיוק טיפוס של סלולאר - לקנות סים, לחבר אותו למשהו, לשכפל מנוי, להזיז אנטנה....אנא עארף....אני חלש בזה מאוד ואין לי כרטיס אשראי ניו זילנדי או ניגרי. לא מעוניין.

בהתחשב במגבלת התקציב ולקראת הבלאק פריידי. יש פתרון קסם כזה?

boaz avrahami
22-11-22, 08:22
אתה לא בכיוון בכלל.
באזור ה 400-500 דולר בארץ פלוס דמי מנוי חודשיים תוכל להחזיק מכשיר קטן שידע לשלוח ולקבל סמסים.

טלפון לוויני לשיחה ממש זה הרבה יותר יקר ואינטרנט עוד יותר מטלפון

hadtomer
22-11-22, 10:05
בקיצור- אשאר לא זמין אינטרנטית- וזה מה יש

Pageup
22-11-22, 13:17
בקיצור- אשאר לא זמין אינטרנטית- וזה מה יש

שאיילון מאסק יזיז את התחת שלו יהיה לך במחיר סביר יחסית. עד אז זה או מנותק או עשיר (או עני אם בכל זאת אתה רוצה).

שחר גרינברג
22-11-22, 13:34
מה לגביי חיזוק הקליטה הטלפונית

יצא לי לראות את זה באוסטרליה
עוד אנטנה שהטלפון מחובר עליה ומגדילה משמעותית את טווח הקליטה
במדינה קטנה כמו שלנו זה יפתור את רוב הבעיות

Sent from my iPhone using Tapatalk

Asaf-a
22-11-22, 13:39
אני שמעתי על רעיון מעניין שלא ניסיתי…
מעלים את הטלפון לגובה עם רחפן לכמה דק, שם יש קליטה והוואטאפס מתסנכרן, ואז מורידים למטה, מסורבל אבל יותר טוב מכלום

Asaf-a
אסף.א

Pageup
22-11-22, 17:33
מעלים את הטלפון לגובה עם רחפן לכמה דק, שם יש קליטה והוואטאפס מתסנכרן, ואז מורידים למטה, מסורבל אבל יותר טוב מכלום

Asaf-a
אסף.א

ניסיתי, עובד

חנן-ג'יפולוג
16-12-22, 19:58
היום הגרמין נתן בפעם הראשונה עבודה שהיא מעבר לתחושת בטחון כללית בארץ ובחו"ל (בתי עשתה אתו את שביל ישראל ושביל קורפו) או לסתם הסתמסות פריבלגית מ/אל השטח כשאין קליטה סלולארית.

בטיול עם חברים לעבודה על הנקרות ממזרח למערב, אחד החברים נעלם לנו באיזור הפנייה לחדב. זו לפחות היתה ההשערה.
בהנחה שהוא על החדב ואין שם קושי כלשהו החלטנו להמשיך לכביש 40 דרך הנקרות במקום לנסות לאתר אותו, ושם לנסות ליצור אתו קשר או להיכנס לחדב מכיוון 40 לחפש אותו פיזית. בכל מקרה סימסתי לו מהלוייני.
לפי התכנית, הגענו ל40 ולא נוצר אתו קשר, אז ביחד עם עוד רכב הדרמנו על הכביש לחדב, ומשם לנקרות.
עד להגעה לנקרות הוא עוד לא אותר. בשלב הזה קיבלתי מסרון דרך הגרמין שנוצר אתו קשר (הוא פירסס על החדב, ובנקרות חבר לשיירה אחרת לכיוון מערב) ושנחזור לכביש.

אז המכשיר עזר לנו מאוד. בלעדיו לא היינו יודעים איך להמשיך מצומת החדב-נקרות. אם להמשיך לחפש בשטח או לצאת לאחד הכבישים בתקווה שיווצר קשר סלולארי.

boaz avrahami
16-12-22, 21:22
זה דוגמא טובה של מה היכולות אבל מן הסתם השימוש העיקרי כשאתה לבד ברגל או ברכב ונתקעת בלי שום קשר אחר.
פה גם מ. קשר בריא ואולי אפילו ידני היו פותרים הכול וספק אם היה נגרם ניתוק

חנן-ג'יפולוג
16-12-22, 21:31
היו קשרים. למי שאבד היה קשר ידני קטן, ולא הצלחנו לתקשר אתו.

- - - Updated - - -

אני לא מתאר את האירוע כחיים ומוות וגם לא מפחית מערכם של קשרים.
זה היה. היה מועיל מאוד. זהו.

חנן-ג'יפולוג
30-01-25, 20:47
קיבלתי אתמול הודעה שהמחיר קפץ משמעותית.
ממאה ש"ח כולל מע"מ, ל40 דולר, כנראה לפני מע"מ. לא צוין.
כלקוח ותיק, כמעט שלוש שנים, קיבלתי תעריף ביניים מופחת עד סוף השנה.

מציין שזו השקעה שהתמורה שלה פעילה מאוד מבחינתי. זה לא דאקביל בארגז של מטייל ממוצע. הוא מספק לי בטחון בכל מטר שאני רוכב בשטח (וגם בטיול הכביש בארה"ב) , עשרות רבות של פעמים בשנה.

boaz avrahami
30-01-25, 22:59
על איזה מסלול אתה?
מה חסר לך באסנשיל?

https://www.garmin.com/en-US/p/837461/pn/010-04015-SU

OFF-RoaD
30-01-25, 23:55

Asaf-a
אסף.אזה עובד.

ולא סתם, אם פותחים מהטלפון על הרחפן נקודת גישה סלולרית, כל הצוות יכול לדבר עם הבית, לפעמים גם אפשר להריץ שיחת וידאו....

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
31-01-25, 00:13
על איזה מסלול אתה?
מה חסר לך באסנשיל?

https://www.garmin.com/en-US/p/837461/pn/010-04015-SU

אני מול החנות הישראלית שקניתי ממנה: "עולם קטן". לא מול גרמין. בחבילה הבסיסית ביותר שלהם.
מודה שלא בדקתי חלופות כמו זו שהעלית. לא בטוח שהם בכלל יסכימו לחבר, כי הבנתי שבעקרון יש איזה עניין עם השימוש בישראל. אני לא רוצה לומר דברים לא בדוקים וגם לא להעיר דובים משנתם.
על פניו, במבט קצר, בחלופה שהצעת הם מחייבים על הודעות מעקב (שאני עושה שימוש תדיר) ועל מסרונים (שאני כמעט ולא משתמש), שאני לא משלם בחבילה המקומית עד גבול מסוים.

boaz avrahami
31-01-25, 05:42
הרגת אותי, מזל שיש פורום.

אני מנוי ישירות. גוזרים עליך קופון. מיותר לגמרי.
עכשיו בהקפאה כי אני לא זקוק לו אבל הנה לך שורת חיוב ספונטנית מאוגוסט.
הפתעת אותי. תחדל אותם…
יעלה לך אולי 40$ רישום חדש ישירות ואז לפי המסלול שתבחר, 14$?

אתה יכול לבחור את האסנשייל ולתת מרווחי מעקב נניח פעם בשעה בהפעלה יזומה בתחילת כל נסיעה ולשלם תוספת או לבחור חבילת סטנדרט במחיר 40 דולר ששם זה לא מוגבל.
אינני זוחר אם אתה יכול לבחור מראש את השעות של המעקב על מנת לא לשלם סתם בשעות שאתה סטטי. למשל בערב/ לילה.
יש למטה טבלת השוואה בין המסלולים השונים.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250131/328e60e255dcec6931b26bef58364f12.png

חנן-ג'יפולוג
31-01-25, 08:18
תודה. אעשה את זה.

חנן-ג'יפולוג
31-01-25, 08:29
תתחדש. לא ידעתי שהצטרפת למשתמשים.

boaz avrahami
31-01-25, 08:54
תסתכל בגרמין מסינג׳ר. אנשי הקשר שלך שיש להם מכשיר מופיעים שם.

כאשר התחילו איומי החיזבאללה ובמקביל לרכישת SBS שגורם לי להעיז לצאת לטייל לבד בעומק הנגב, החלטתי שזה מכשיר חשוב לחירום.
התייעצתי איתך על המסלול בזמנו…

חנן-ג'יפולוג
31-01-25, 08:57
אין לי מושג מה זה. אני עם earthmate.

נראה שאצטרך ללמוד עכשיו מושגים חדשים.

boaz avrahami
31-01-25, 09:03
יש להם כל מיני אפליקציות בחנות. אתה יכול לנסות את כולן.
זו הספציפית היא לשליחת הודעות.
אני לא מנווט עם הגרמין אלא עם הטלפון/ טאבלט.
גרמין נטו לחירום ואני חוסך לו עבודה בכדי להאריך את זמן העבודה שלו. בלילה אני טוען.

-->