PDA

צפייה בגרסה מלאה : רעידות מוזרות ורנדומליות על אספלט

אבי XT
06-08-21, 00:25
שלום. מאז שהתקנתי צמיגי MT או אולי זה היה לפני ופשוט לא הרגשתי, מדי פעם ביציאה מכיכר או בסיבוב קצת חד ולפעמים סתם בירידה מבאמפר יש מי רעידות עם רעש כאילו גלגל נוגע בכנף והרגשה היא כמו שנוסעים על מעבר בקר מהר. אין לי רעיון מהיכן זה מגיע וקשה לשים את האצבע שכן זה קורה באופן רנדומלי ותמיד על אספלט, תמיד ב 2*4 ואף פעם לא קרה על עפר או חולות. למישהו יש רעיון?
פיקאפ ווינר 99'.
תודה!

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

airzax3
06-08-21, 08:48
שני דברים שהייתי מנסה לבדוק:

1. חופשים בדרישאפט או צלבים.
2. כשאתה מתחת לרכב בקש ממישהו לסובב לאט את ההגה ימין ושמאל עד סוף המהלך ותסתכל שאין מפגש של הזרוע או הציריה עם המיגון - קרה לי פעם שהמיגון קיבל מכה ובנקודה מסויימת בסיבוב הציריה נגעה במיגון ונוצר רעש שפשוף, על הדרך בדוק שלא נגזר או השתחרר בורג מאחד המיגונים.

asafk
06-08-21, 09:19
תחפש את השיפשוף הנגדי לצמיג...

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

אבי XT
06-08-21, 10:19
דריישפט\צלבים באמת נשמע כמו כיוון טוב להתחיל בו. אסף, מה זאת אומרת השפשוף הנגדי של הצמיג? לא בדיוק הבנתי את כוונתך...

erezgur
06-08-21, 10:27
אני מניח שאסף התכוון לחפש סימני שפשוף צמיג על החלקים בהם הוא עשוי לגעת - אם תמצא סימני צמיגים באחד המקומות הללו אז תוכל לדעת שאכן הצמיג משתפשף וגם לדעת היכן ...

sus
06-08-21, 11:37
יכול להיות צמיג משתפשף על ביטנת הפלסטיק מתחת לכנף. בדוק האם הביטנה השתחררה מהברגים שלה או קרובה לצמיג כשההגה מסובב עד הסוף.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

אבי XT
09-08-21, 19:15
חוזר לעדכן. הייתי במוסך אתמול. מומחה לנד רובר אבל מה לעשות, זה מה שהיה קרוב לבית.
לסיכום, הדריישאפט תקין. צלבים גם כן. הפרונט בלוק ואף צמיג לא משפשף כלום. נשארנו בלי ידע. או עד שלפחות הבעיה תופיע באופן קבוע אם בכלל.
המכונאי אגב, מהמר על צמיגים.

-->