צפייה בגרסה מלאה : חם.. מתחת לאדמה - יותר עדיף:
התשובה היא מספר תלת ספרתי.
בין הפותרים נכונה תוגרל אוניה.
134720
575
[emoji41]
אם אתה מרשה, זו שאלה הראויה לברכת "אשר יצר"
575
[emoji41]
אם אתה מרשה, זו שאלה הראויה לברכת "אשר יצר"
יקירי,
תשובתך שגויה, אני יודע מה הטעה אותך.
אתה קרוב, נסה שנית, שאפו בכל מקרה!
PW
יקירי,
תשובתך שגויה, אני יודע מה הטעה אותך.
אתה קרוב, נסה שנית, שאפו בכל מקרה!
PW
אכן,
פעמים רבות ובמיוחד במערות החשוכות, עדיף לסמוך על עמד האש
557, הוא המספר הנכון
אכן,
פעמים רבות ובמיוחד במערות החשוכות, עדיף לסמוך על עמד האש
557, הוא המספר הנכון
אכן כן, והאסמכתא בדיעבד היא עמוד האש.
מלכתחילה יש מקור טוב וותיק ממנו בהרבה…
יפה!
PW,
עבור הקוראים, שלא הבינו את כל הקישקושים שהחלפנו, יהיה נחמד אם תפרט קצת בעניין מערת הקבורה שבתמונה שהעלית.
איפה היא נמצאת ואיך להגיע אליה?
מה משמעות המספר ומה קשורה האוניה?
מה מיוחד במערה?
וכו'
אני רק אבהיר שמדובר במערת קבורה המצוייה בשולי העיר מרשה בגן לאומי בית גוברין ונקראת "קבר הספינות", או מערה 557 בסקר מערות מרשה (או משהו כזה).
למי שעיתותיו בידיו, שם פה קישור לסקירה מקיפה של מערכות קבורה באזור, שכתבו עמוס קלונר, נילי גרייצר ובועז זיסו (ארכאולוגים):
https://www.academia.edu/36710897/THE_NECROPOLIS_OF_HELLENISTIC_MARESHA_JU DEAN_FOOTHILLS_ISRAEL_SHIMON_DAR_VOLUME_ 2018_AMOS_KLONER_NILI_GRAICER_AND_BOAZ_Z ISSU
PW,
יהיה נחמד אם תפרט קצת בעניין מערת הקבורה שבתמונה שהעלית
יקירי,
הכול כתוב היטב במאמר שצירפת.
בכבוד
PW
הכול כתוב היטב במאמר שצירפת
המתחיל במצווה, אומרים לו גמור.
אנא תקן אותי:
המערה המדוברת נמצאת בראש.תל מרשה תחת עץ זית עתיק והיא חצובה בסלע הבזלת הרך של האזור
לנכנס אל פתח המערה, בין סעיפי הגזע המשורג והעתיק, מתגלה אולם קבורה מסוג אטריום דרומוס המוקף שורה דו-קומתית של כוכי קבורה מגומלנים המעוטרים בכרכובים מצויירים ובפיתוחי רוזטות.
כשהתגלתה המערה, בשנת 1956 בידי פרופסור קטרוס, ניצב במרכז המערה סצנת שחזור קרב מרנפתח בנהר הפקטולוס שליד הבירה הפלישתית קרית-גת. במרכז הסצנה ניצבו שתי ספינות, זו מול זו, ספינה פלישתית מול ספינה פרעונית, שמסמלות את שני הצדדים. הסצנה נלקחה ונמצאת היום בגן ארכאולוגי קטן במרכז מושב מעגל.
נפלה טעות בסוג הסלע
גם ברמת הקשיות שלו. בזלת זה לא משהו רך .. אולי פריך …
אולי זו "בזלת פניקית" - יותר קרוב לטןף
נפלה טעות גם בתיאור המערה....
נפלה טעות גם בתיאור המערה....
אז רק כדי שיהיה הנודניק ההוא שטורח .. אני אקח את התפקיד.
אתה הרבה פעמים שם חידות שרק אתה ויובב מבינים, ו ...
אם יש מטרה לזה, למשל לחנך אותנו מעבר לרק להראות כמה שניכם יודעים ..
אז כדאי לטרוח בסוף ולתת את המידע, אחרת זה נשאר ברמת הלמי אכפת ששניכם יודעים הכל ? .. זה מידע חסר ערך לחלוטין שיש עוד מערה שאני לא מכיר .. בנוסף ל34635623445 המערות האחרות שאני לא מכיר.
קח את זה בבקשה כביקורת בונה.
אז כדאי לטרוח בסוף ולתת את המידע, אחרת זה נשאר ברמת הלמי אכפת ששניכם יודעים הכל ? .. זה מידע חסר ערך לחלוטין שיש עוד מערה שאני לא מכיר .. בנוסף ל34635623445 המערות האחרות שאני לא מכיר.
קח את זה בבקשה כביקורת בונה.
יקירי,
אל תהיה נודניק. גם לי לוקח זמן לכתוב.
(את יובב אני לא מכיר).
יש לנו כמובן מהמשותף בזה ששנינו לא מכירים המון מערות שראוי להכיר.
גמרתי לכתוב... והנה התוצאה:
מדובר במערת קבורה מס' 557 (ע"פ מספור חדש של עמוס קלונר ושותפיו) המכונה גם 'מערת הספינות'.
ממוקמת הרחק מתל מראשה, בכיוון צפון מזרח, במדרון הדרומי של מכלול מערות הפעמון המצוין במפה בשם 'מערת חלולים'.הכניסה מצויה היום מתחת לעץ. מסדרון מדרגות חיצוני יורד לדלת אבן, משם ממשיך מסדרון מדורג עד הכניסה.
הפתח עם משקוף מעוטר. כוכי הקבורה חצובים בשתי קומות. חציבה מדויקת ואיכותית, ברמה גבוהה.
ברצפת החלל המרכזי נחצב בור עמידה המוקף מדפים. בקומה הראשונה חצובים 14 כוכים, ארבעה בכל דופן ושניים משני עברי הפתח.
הקומה השנייה בנויה בדיוק מעל הראשונה עם כוכים חצובים כאמור.
בכל חלל הקבר מצויים כארבעים לוחות אבן או שבריהם, שחתמו את פתחי הקברים, שהותירו שודדי הקבר בעבודתם.
כוך אחד בעל תקרה שטוחה בקומה הראשונה לא נשדד כליל ונמצאו בו שמונה בקבוקוני בושם וקרמיקה הלניסטית.
מעליו, בדופן המדף שמעל הכרכוב, נמצאה חרותת ספינת מפרש בדגם פיניקי, ספינת מפרש דומה נמצאה חרותה על לוח אבן צמוד למזוזה המערבית של פתח הכניסה.
הממצא הקראמי כולל כלי חרס מהתקופות ההלניסטית, הרומית המאוחרת והביזנטית, כלי זכוכית מהתקופה הביזנטית וחפצי מתכת.
הקבר שימש תחילה בתקופה ההלניסטית, מאוחר יותר, בתקופה הביזנטית, נערכו שינויים בסידורי הכניסה ונעשה בו שימוש חוזר.
האדריכלות המונומנטלית של הקבר וחרותות הספינות רומזות על משפחה אמידה, של יורדי ים או בעלי ספינות, אולי ממוצא צידוני, שהתגוררו במרשה ההלניסטית ועסקו בסחר ימי באגן המזרחי של הים התיכון.
מערכת קבורה 557 מרשימה ומעניינת, אם כי מורכבת לכניסה וטיול עצמאיים. נדרשת תשומת לב וזהירות רבה.
ולבסוף המסקנה המתבקשת: החיים (וגם המוות) תמיד יותר קלים כשיש לך כסף....
בכבוד
PW
קח את זה בבקשה כביקורת בונה.http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon14.pnghttp://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon14.pnghttp://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon14.png
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.