צפייה בגרסה מלאה : נעילת בולסטר דולפת
כמו בכותרת.
הדגם לסרן דנה 30 סופה.
טבעות אטימה של נעילות אוויר אחרות שקיימות בשוק (ARB, HF וכו') מתאימות?
קודם כל כדאי להבין מאיפה הדליפה.
אולי בכלל זו דליפה מהצנרת או המחברים לפני הביצה ?
אם פנימי, יתכן מהסביבון , ואז יתכן שזה בגלל חוסר עומס מוקדם של מיסבי הקייס.
טבעות x רינג מוויטון עבור הסביבון ניתן להשיג בהנפלד וגם במקומות אחרים.
אני לא מאמין שהבוכנה הפנימית שחוקה, גם אם הפעלת את הנעילה הזו 1000 פעם.
מצד שני, אם יש שבבי מתכת בסרן, אז מספיק שבב קטן במקום הנכון כדי לגרום לדליפת אוויר.
לאחרונה יצא לי להתעסק עם מספר נעילות arb.
שני שיפוצים ושתי התקנות חדשות.
מה אגיד, arb סיבכו מה שאפשר.
בברכה, טושי
היום בדקנו. הדליפה חד משמעית בתוך הנעילה. הקומפרסור וכל הנילווים אליו תקינים פיקס.
עם ההפעלה, יוצא בעוז משב-אויר ריחני בניחוח בושם 80W90 מהנשם של הדיפ' הקדמי....
עכשיו צריך לפתוח סרן, להוציא את הנעילה ולראות מה.
מה אני כן יודע?
1. זה בולסטר ולא ARB.... אז זה טוב
2. הנעילה מותקנת בביצה הקדמית שלי 11 שנה בערך... עבדה יותר מאלף פעם. עד כה היתה מצויינת. גם זה טוב.
3. לפי מה שאומרים, בולסטר היא חיקוי אחד לאחד של ARB.... אז זה רע?....
4. אבל אם זה חיקוי אחד לאחד של ARB, אז אולי הגומיות של ARB יתאימו?..... אם כן, זה דווקא טוב.
5. אם כל הגומיות של ARB ויצרנים אחרים לא יתאימו? זה כבר יהיה רע. רע מאוד....
בשביל זה יחכה בצד קייס עם לוקרייט. שבסוף זה תמיד הכי טוב (רק דטרויט לוקר יותר טוב).
כשאתה פותח מכסה דיפרנציאל, קודם כל תנסה למדוד עומס מוקדם על מיסבי הקייס.
אם כל הדיפרנציאל מדלדל, זו סיבה מצויינת לחוסר אטימה בסביבון.
במסגרת ההערכות לתיקון הדליפה בנעילה הייתי מתכונן גם לכיוון מחדש של כל הדיפרנציאל הזה.
11 שנה והרבה קילומטרים זה הרבה, ומי יודע מתי בכלל בנו את הדיפרנציאל הזה.
מחזירי שמן, שרוול קורס, מיסבים שימסים וכל הכלים הנדרשים.
קצת מבעס לעשות כיוון דיפרנציאל רק בגלל דליפת אוויר בנעילה, אבל אם כבר פותחים אז כדאי להיות יסודיים.
בברכה,טושי
שום דבר לא מתדלדל.
זה רכב שעובד קשה והרבה, אבל מתוחזק.
מחז"שים פנימיים של הדיפ' הוחלפו לפני כמה חודשים ואני יודע שהכל שם מכוון פיקס.
כשפתחתי את הדיפ' אז, לא היו שום שבבים או אבקה מתכתית בשמן. יצא נקי לגמרי. גם ככה אני מחליף את השמן אחרי כל חורף.
11 שנה לטבעת אטימה אחת ללא תקלות זה יפה לפי כל קנה מידה.
אז מה? סיני לא טוב?.... אני בדעה הפוכה לחלוטין. זה מוצר מעולה וחבל שלא תפס בארץ.
הבעיה עכשיו רק בהשגת חלק מתאים ואני צריך לדעת מה מתאים לפני פתיחת סרן.
אגב - האלטרנטיבה של לוקרייט לא מפחידה אותי, נהפוכו... אבל כל עוד אפשר לתקן את הנעילה הנשלטת, היא תישאר בתוך הדיפ'.
בכל מקרה, יבוצע כיוון לדיפרנציאל ולא אני אעשה את זה אלא הדוקטור שאני סומך עליו (ארנון).
התובנה שלי מהסיפור היא שלפני כמה חודשים, כשהחלפת מחזירי שמן והנעילה היתה על השולחן, היית צריך להחליף את טבעות האטימה בצורה יזומה, או לפחות לבדוק ולמדוד אותן למקרה הצורך.
אם במקרה הסביבון שלך בקוטר 50 ממ, יש לי טבעות חדשות.
אם 45 ממ, יש לי משומשות תקינות.
יש לי חלקי פנים נוספים של arb, כולל טבעות בוכנה פנימיות חדשות במספר קטרים וסוגים.
אני עובר באיזורך השבוע.
בברכה, טושי
לפי שי פלג, האקס-רינג של ARB לדנה 30 מתאים.
הוא לא זוכר אם RD100 או RD101....
או, יהיה נחמד לראות את פרצופך :rolleyes:. תביא איתך הכל בקופסא, מה שלא אצטרך אחזיר. תודות....
כשהיתה לי בעייה דומה מישהו אמר לי שזה לא תואם ל- arb. מציע שתתכונן מראש לפרק ולצאת לציד א-רינג ג׳נרי עם דוגמא ביד, וגם שאולי זה ייקח לך יותר מיום אחד ...
מקסימום יהיה לך מזל ...
boaz avrahami
08-08-21, 22:14
זה מוטיבציה עצומה להתקין סינית בחצי מחיר מהאוסטרלית.
אם כבר דיברת עם שי למה לא שאלת מי היצרן מאחורי?
שנדע לפחות מה להזמין…
לפי שי פלג, האקס-רינג של ARB לדנה 30 מתאים.
הוא לא זוכר אם RD100 או RD101....
או, יהיה נחמד לראות את פרצופך :rolleyes:. תביא איתך הכל בקופסא, מה שלא אצטרך אחזיר. תודות....
אם לא הסתדרת, קח איתך o-ring וכנס לג.ע.ש בעפולה, עזרו לי עם כאלה לכל מיני בוכנות פניאומטיות, יש מצב שיש להם...
אם אתה מסתבך ולא מוצא, דבר עם ארנון, יש היום אפשרות להדפיס אטמים לפי הזמנה.
זה לא זול, אבל זה יותר זול מלהחליף את הנעילה כולה.
ארנון בכל מקרה יעשה את זה.
הנפלד גם קרוב לארנון, אם צריך להביא חלקים.
בכל מקרה קודם נפרק ואז נדע.
אבל כל בעיה הכי קטנה, כל דבר שיגרום לעיכובים ולסיבוכים ולקפיצה בעלויות, תגרום מיד להעדפת הלוקרייט הפשוט והאמין והמוכח על פני שק של צרות פוטנציאליות.
ארנון בכל מקרה יעשה את זה.
הנפלד גם קרוב לארנון, אם צריך להביא חלקים.
בכל מקרה קודם נפרק ואז נדע.
אבל כל בעיה הכי קטנה, כל דבר שיגרום לעיכובים ולסיבוכים ולקפיצה בעלויות, תגרום מיד להעדפת הלוקרייט הפשוט והאמין והמוכח על פני שק של צרות פוטנציאליות.
פיקששת אותי.
כתבת במפורש, ואת זה כבר הבנתי, שבכל מקרה ארנון יעשה את העבודה.
אבל מאחר ואתה מחפש את החלפים, ומאחר שכבר אמרת שארנון בלופ, הצעתי לך להתיעץ אתו לגבי הדפסת O-RING לפי הזמנה.
כשזה יהיה מפורק נראה מה צריך.
אם זה ידרוש ממני יותר מדי סאלטות באויר, יבוא הלוקרייט. אני גם ככה קצר-סבלנות לפטנטים הנשלטים האלה שבדרך כלל לא מועילים לאף אחד.
אז חזרנו לדיון המקורי על סוגי נעילות וההעדפות שלך.
עוד בסוף נגלה, שאתה חיבלת לעצמך בנעילה, כדי שתהיה לך סיבה להחליף את הנעילה :-) :-) :-)
11 שנה לטבעת אטימה אחת ללא תקלות זה יפה לפי כל קנה מידה.
אז מה? סיני לא טוב?.... אני בדעה הפוכה לחלוטין. זה מוצר מעולה וחבל שלא תפס בארץ.
הבעיה עכשיו רק בהשגת חלק מתאים ואני צריך לדעת מה מתאים לפני פתיחת סרן.
אגב - האלטרנטיבה של לוקרייט לא מפחידה אותי, נהפוכו... אבל כל עוד אפשר לתקן את הנעילה הנשלטת, היא תישאר בתוך הדיפ'.
בכל מקרה, יבוצע כיוון לדיפרנציאל ולא אני אעשה את זה אלא הדוקטור שאני סומך עליו (ארנון).
וואלה לא הבנתי...
סיני... דרעאק...
אבל עבד 11 שנה בלי תקלות... וואלה יותר אמין מ arb שהיו לי בעבר ברכבים קודמים...
עדכונים:
צינורית הנחושת שמובילה את האויר מהניפל לטבעת האויר נפצעה מהקורונה (לא COVID-19.... אלא הקורונה שבתוך הדיפ'). זו הסיבה לדליפה.
134861
איך 11 שנה לא היו ביניהם שום קונפליקטים ופתאום מקרה האלימות-בתוך-המשפחה הזה?..... אין לי תשובות.
נעילות פנאומטיות בנויות בשיטה זדונית למדי - אי אפשר להחליף רק צינורית נחושת. צריך את כל הטבעת - ובטח יש לזה סיבות טובות. זה מחזיק יפה מאוד שנים ארוכות - עובדה (לאיכות ההתקנה בפרוג'יפ לפני 11 שנה יש כנראה משקל רב מאוד באמינות היפה מאוד ללא כל ספק שהפגינה הנעילה הזו), עד שזה הולך - ואז אתם לא רוצים לדעת כמה זה עולה......:(
הברירה שלי היא להשקיע את מה שצריך כדי שהנעילה הטובה הזו תמשיך לתת בראש - או לחזור ללוקרייט על כל יתרונותיו (הרבים) וחסרונותיו (המעטים, אך קיימים). בחרתי באפשרות א' - אז ביקרתי בהנפלד היום והצטיידתי בטבעת אויר חדשה עם גומיות וניפל חדשים.
השירות והיחס - כרגיל, פשוט תענוג. תודה ליואב, ניצן ומיכה.
מחר ארנון יתעסק בזה ויסגור הכל ונראה מה יהיה.
למה זה קרה - התשובה בהודעה #5, ובדיעבד, היא ברורה.
לא ירדתי לסוף דעתך.
אם כבר אז תגובה 4 של טושי יותר קולעת/נכונה.
שום דבר שם לא "התדלדל" והדיפרנציאל היה מכוון פיקס כי עובדה - אין שום שחיקה ברינג ובפיניון. הסרן מסתובב חלק ושקט, לא שורק, אין בשמן שום שבבים/אבקה מתכתית, כלום.
אבל כן - משהו בסופו של דבר כן "התדלדל" - צינורית הנחושת שפתאום צנחה לה לתוך שיני הרינג/קורונה והתאבדה שם. המושג "צנחה" קצת צבעוני/מוגזם, כי היא בסך הכל ירדה 2-3 מ"מ ונקרעה שם. זה קרה בוודאות בחודשים האחרונים כי בפעם האחרונה שאני פתחתי את הד'יפ הזה בסוף החורף האחרון, כדי להחליף שמנים ומחז"שים, הכל שם היה פיקס ובאמת היה צורך לגעת בכלום.
מין הסתם כשהכל עכשיו מפורק, ארנון יבצע שם כיוון מלא ומדוקדק.
ארנון אומר שזה לא יחזיק מעמד.
מהכרותי איתו, שאינה מהיום, בדברים האלה הוא בדרך כלל צודק.
boaz avrahami
15-08-21, 19:45
עידו כבר יודע שזה קרה באשמתו?
מוני אורבך
16-08-21, 09:53
אומנם התקנתי נעילות פנאומטיות לפני כ 12 שנה.
ואומנם זה היה ARB.. ועל דיפנדר.
ובכל זאת עד כמה שזכור לי צינור הנחושת לא עובר מעל הקורונה.
אין לו שום צורך לעשות מעקף לא נוח (ובדיעבד מסוכן)
הוא יוצא מהטבעת ישירות החוצה דרך הגוף של הסרן (מהביצה).
למה צריך שהוא דווקה יעבור מעל הקורונה במרחק מאוד מסוכן?
מיקום הצינור משתנה לפי דגם הביצה.
יש מקרים מעטים בהם הצינור לא מקיף את הקורונה, ובד"כ זה כן (לפחות מנסיוני בטויוטה).
כשזה מקיף את הקורונה זה יכול לעבור מעל או מתחת, תלוי בדגם.
כמו שנאמר בעבר, arb סיבכו כל מה שיכלו.
זה בוודאות מייצר יותר תעסוקה ויותר פרנסה מאשר נעילת טויוטה חשמלית מקורית שכמעט לעולם לא מתקלקלת בתוך הדיפרנציאל עצמו.
אבל פה מדובר על סרן דנה, הכי הרבה אפשר להגיע לנעילה נשלטת ox.
בברכה, טושי
boaz avrahami
16-08-21, 11:03
או Eaton
למה לא להלחים שרוול לצינור נחושת?
ארנון אומר שזה לא יחזיק מעמד.
מהכרותי איתו, שאינה מהיום, בדברים האלה הוא בדרך כלל צודק.
לא יחזיק עוד 11שנה?
גם אם הוא טועה בחצי זה לא מעט.
צינורית כזו אפשר להלחים אצל בעל מקצוע.
דווקא אכילה של הצינורית נחושת זו הבעיה הכי מוכרת לי בarb ... והיא מעידה בדכ על המתקין.
פה זה הזוי כי זה מגיע אחרי 11שנה ...
לדעתי הלא מקצועית, היה משהו בפתיחה הזו לפני כמה חודשים וסגירה מחדש... בהנחה שלא ראית שבבים בהחלפת שמן.
התמונה אגב צולמה מרחוק מדי... תמונה מקרוב על ה"אכילה" יכלה אולי לשפוך מעט אור.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.