צפייה בגרסה מלאה : גיפ רנגלר ספורט 2014 - מידת צמיגים והתאמה לחישוק
שלום,
רכשתי את רכב גיפ רנגלר ספורט עם צמיגים במידה הבאה:
245/75/17
קוד מהירות ועומס - 110T
רציתי להחליף צמיגים, חיפשתי בעשרות מכוני צמיגים את המידה עם קודי מהירות ועומס אלו ואין צמיגים כאלה בארץ בכלל (לא סיניים...).
1. היכן ניתן למצוא צמיגים כאלה 245/75/17 110T - מחברות מוכרות כמו גודייר וכו'?
2. האם אפשר להתקין על החישוק המקורי גם את המידות הבאות:
245/75/16
255/70/18
האם עליי להחליף חישוק עם קוטר החישוק שונה? סליחה על הבורות...
מה לגבי 255/75/17? כאשר רוחב צמיג שונה
בתודה מראש,
איתי
אהלן.
1. צמיגים במידה שאתה מתאר אפשר למצוא אצל רוב הצמיגאים. זו לא מידה נדירה. חיפוש אינטרנטי מהיר מגלה אפשרויות רבות
https://www.tiredeal.co.il/html5/TRdeal.taf?did=1120&width=245&height=75&diameter=17&brand=%E2%27%E9%F4&model=%F8%F0%E2%EC%F8&years=2006-2018&size=245/75R17
באשר לקוד המהירות, זה כבר עינן אחר שתלוי בדרישות הספציפיות שלך. מן הסתם קוד מהירות ספציפי מאוד יצמצם דראסטית את היצע הצמיגים שיעמוד לרשותך. אני לא סגור על המשמעות החוקית של חריגה מקוד מהירות. להבנתי המוגבלת מאוד-קוד המהירות הוא נושא שעליו פחות מקפידים כיום בבדיקות רישוי - אבל אני לא סגור על זה ואיני יודע מה ההשלכות של חריגה כזאת.
2. אם החישוק שלך הוא בקוטר מסוים אז לא ניתן להתקין עליו צמיגים במידה אשר מיועדת לחישוק בגודל אחר. כלומר אם המידה שלך היא 245/75R17 (כלומר קוטר 17)- לא תוכל להרכיב מידה אשר מסתיימת ב R 16 או R 18- מדובר בחישוקים במידות אחרות. כלומר תצטרך להחליף חישוק
3. 255/75R17 תוכל להרכיב על חישוק 17 - אבל לפני זה תצטרך לקפוץ אל המקום היחיד שיכול לומר לך האם זה חוקי. כלומר מכון טסטים. כל עצה אחרת בסגנון "תרכיב, יהיה בסדר" עלולה לסבך אותך עם החוק. וגם בכל מקרה מכון רישוי הוא היחיד שיכול לאשר לך ברישיון הרכב את שינוי המידה.
למיטב זכרוני, שתי המידות 255/75/17 ו 255/70/18 מאושרות באוטודתא.
שתיהן באותו קוטר, בראשונה יש יותר ״בשר״.
בשניה לא תצטרך להחליף ג׳אנט.
134750
Sent from my iPhone using Tapatalk
אהלן.
1. צמיגים במידה שאתה מתאר אפשר למצוא אצל רוב הצמיגאים. זו לא מידה נדירה. חיפוש אינטרנטי מהיר מגלה אפשרויות רבות
https://www.tiredeal.co.il/html5/TRdeal.taf?did=1120&width=245&height=75&diameter=17&brand=%E2%27%E9%F4&model=%F8%F0%E2%EC%F8&years=2006-2018&size=245/75R17
באשר לקוד המהירות, זה כבר עינן אחר שתלוי בדרישות הספציפיות שלך. מן הסתם קוד מהירות ספציפי מאוד יצמצם דראסטית את היצע הצמיגים שיעמוד לרשותך. אני לא סגור על המשמעות החוקית של חריגה מקוד מהירות. להבנתי המוגבלת מאוד-קוד המהירות הוא נושא שעליו פחות מקפידים כיום בבדיקות רישוי - אבל אני לא סגור על זה ואיני יודע מה ההשלכות של חריגה כזאת.
2. אם החישוק שלך הוא בקוטר מסוים אז לא ניתן להתקין עליו צמיגים במידה אשר מיועדת לחישוק בגודל אחר. כלומר אם המידה שלך היא 245/75R17 (כלומר קוטר 17)- לא תוכל להרכיב מידה אשר מסתיימת ב R 16 או R 18- מדובר בחישוקים במידות אחרות. כלומר תצטרך להחליף חישוק
3. 255/75R17 תוכל להרכיב על חישוק 17 - אבל לפני זה תצטרך לקפוץ אל המקום היחיד שיכול לומר לך האם זה חוקי. כלומר מכון טסטים. כל עצה אחרת בסגנון "תרכיב, יהיה בסדר" עלולה לסבך אותך עם החוק. וגם בכל מקרה מכון רישוי הוא היחיד שיכול לאשר לך ברישיון הרכב את שינוי המידה.
תודה רבה על התשובה המפורטת!
במידות כאלו אפשר למצוא רק חברות סיניות/לא מוכרות או כאלו שקודי המהירות מתחת לT וזה כבר מגביל מהירות ויותר לרכבי שטח. אני מחפש "חצי כביש חצי שטח" זה אומר קודי מהירות: T, U, V, H ואין פשוט אין חברות טובות, חיפשתי בכל האתרים והתקשרתי לעשרות מכוני צמיגים.
ספציפית לשאלותיך:
1. הייתי מנסה לבדוק בצמיגי בית עובד ודומיו, אם כי לדעתי המידה הנדונה פחות מומלצת.
2. אין שום בעיה להתקין 255-75-17 על הגאנט הנוכחי שלך (17).
למיטב זכרוני, שתי המידות 255/75/17 ו 255/70/18 מאושרות באוטודתא.
שתיהן באותו קוטר, בראשונה יש יותר ״בשר״.
בשניה לא תצטרך להחליף ג׳אנט.
134750
תודה על התשובה.
אז לפי מה שאתה אומר אפשר להרכיב צמיג R18 על חישוק R17!?
זה סותר את התגובה הקודמת שקיבלתי פה...
זה שגובה הצמיג הכולל שווה בין R17 ל-R18 כמו ששלחת בצילום זה לא אומר שאפשר להרכיב צמיג בקוטר שונה מקוטר החישוק, לא?
לא ניתן להרכיב צמיג 18 או 16 על גאנט 17.
כנראה שלא הייתי מספיק ברור.
אם אתה מעוניין לשמור על הגאנט הקיים (17) האופציה היא לעבור ל 255-75-17.
אגב גנט 17 זו מידה מצויינת ועדיפה על 18 (שבה פחות בשר).
במידות כאלו אפשר למצוא רק חברות סיניות/לא מוכרות או כאלו שקודי המהירות מתחת לT וזה כבר מגביל מהירות ויותר לרכבי שטח. אני מחפש "חצי כביש חצי שטח" זה אומר קודי מהירות: T, U, V, H ואין פשוט אין חברות טובות, חיפשתי בכל האתרים והתקשרתי לעשרות מכוני צמיגים.
אני מניח שאתה צודק וזה באמת מבאס. למיטב הבנתי וכך לפחות טוענים בעלי ג'יפים, חלק מהם לא מקפיד על קוד מהירות אשר תואם את הגדרות היצרן וכך מקבלים היצע גדול יותר של צמיגים. אבל כאמור אני לא יודע מה מידת החוקיות.
אם תוציא ממכון טסטים את המידות המאושרות לרכב שלך ע"פ מספר רישוי, כנראה תראה שם מידה 255/75/17 ללא קוד עומס ומהירות.
תקנה, תתקין, תרשום ברישיון.
*כנראה לא תמצא צמיג ראוי עם קוד מהירות ועומס כפי שכתוב לך עכשיו ברישיון.
*אם תעבור או לא תעבור טסט עם צמיג בקוד שונה זה כבר תלוי במקום/בוחן/יום/שעה בו תיגש לטסט.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.