התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חלודה + כתמי צבע - ייעוץ

dorbh
14-08-21, 15:14
היי לכולם,

אז בא לי להשקיע מעט באסטתיקה של הפאג'רו (בעזרת בעל מקצוע) ואני לא סגור למי עלי לפנות.

כפי שתוכלו לראות בתמונות יש מעט נקודות חלודה מעל השמשה הקדמית. הבעלים הקודם כנראה ניסה לתקן שתיים מהן בצורה מכוערת
במיוחד, יש נקודה נוספת והייתי רוצה לטפל כבר בשלושתן. האם יש המלצה למקום בו יעשו זאת במקצועיות ובמחיר הוגן?

בנוסף, לאחר השטיפה האחרונה ראיתי כי יש כתמים כתומים דהויים על מכסה המנוע, נראה כמו חומר שנשפך ולא יורד בניקוי.
לא ניסיתי עם ספוגית פלא ושאר כלים אגרסיביים, רק באמצעות שטיפה וספוג/מטלית וזה לא יורד.
האם יש דרך נסות להוריד את זה לבד? האם פוליש ווקס יעזור? (אם כן, אשמח להמלצה למקום שיעשה זאת).

ובנוסף - האם לבצע את הפוליש ווקס לאחר תיקון החלודה או לפניה?

אני מאזור תל אביב/השרון
תודה רבה!

134823134821134822​

asafpeleg
14-08-21, 16:22
לגבי נק' החלודה, ממה שרואים בתמונה זה לא סיפור. בגדול- ליטוש עדין באזור הנקודה עד פח מבריק, התזת ספרי אפוקסי נגד חלודה, שוב ליטוש עדין ואז צביעה בגוון הרכב.
אתה מהמרכז, אז קפוץ לדרך הצבע בחולון, או טופקולור בת"א לקנות מה שצריך. דרך הצבע יבואנים של mipa, חברה שאני אוהב את המוצרים שלה. אצל שניהם תוכל לקנות צבע בתרסיס (ספריי) בגוון הדרוש לפי קוד הצבע של האוטו שלך.
אין לי קשר לאף עסק שהזכרתי מלבד זה שאני קונה שם לפעמים.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

asafpeleg
14-08-21, 17:04
כמובן להגן על גומיית החלון לפני הליטוש עם דבק נייר.

dorbh
15-08-21, 10:00
סלח לי על שאלת התם - ליטוש בעזרת מה?

מעולם לא ביצעתי תיקוני צבע/פח לבד - זה תמיד מפחיד אותי (פגיעה לא הפיכה או סתם תוצאה מכוערת)

בנוסף אשמח להמלצות לאנשי מקצוע וחוות דעתכם על הסרת הכתמים בפוליש ווקס :)

אבי ביטר
15-08-21, 10:17
היי

לגבי הכתמים, זה שהצגת ואחרים, פחות נראים לעין

אני ממליץ לנסות להוריד עם פלסטלינה, אח"כ פוליש, ולבסוף ווקס, באופן עצמאי (לא צריך בעל מקצוע).

הטיפול הזה פעם בחצי שנה, מומלץ לכל הרכבים (במיוחד צבע לבן) בגלל המשקעים שנדבקים לצבע, במיוחד באיזורים מזוהמי אוויר יחסית - חיפה, אשדוד ועוד.

חשוב מאוד - שימוש בחומרים איכותיים בלבד מחברות מוכרות - SONAX, CARPLAN ועוד.

יש ב"אוטוסטור" (ניתן להזמין אונליין) ערכה מוכנה (פלסטלינה + פוליש + ווקס) מומלצת מאוד, רק שים לב בקפדנות להוראות השימוש.

תופתע מכמות הכתמים שהפלסטלינה מוציאה.

asafpeleg
15-08-21, 15:54
סלח לי על שאלת התם - ליטוש בעזרת מה?

מעולם לא ביצעתי תיקוני צבע/פח לבד - זה תמיד מפחיד אותי (פגיעה לא הפיכה או סתם תוצאה מכוערת)

בנוסף אשמח להמלצות לאנשי מקצוע וחוות דעתכם על הסרת הכתמים בפוליש ווקס :)ליטוש עם מלטשת אקסצנטרית עם פד רך, עליו מצמידים את נייר הלטש העגול.
לגבי גודל הגרגרים- ימליצו לך בחנות על מה מתאים.
בדיוק השבוע עשיתי אצלי בטרופר עבודה כזו, השתמשתי בנייר 240.
אשלח תמונות בהמשך

dorbh
16-08-21, 14:56
ליטוש עם מלטשת אקסצנטרית עם פד רך, עליו מצמידים את נייר הלטש העגול.
לגבי גודל הגרגרים- ימליצו לך בחנות על מה מתאים.
בדיוק השבוע עשיתי אצלי בטרופר עבודה כזו, השתמשתי בנייר 240.
אשלח תמונות בהמשך

כן... מכונה כזאת כבר אין לי.
פחח הוא האדם שיוכל לעשות זאת בעבור חופן שקלים?

מישהו מכיר את מוסך "טיל" בכל הקשור לפחחות וצבע?

תודה

-->