צפייה בגרסה מלאה : חוצה ישראל(!) - המלצות, חיפוש קובץ מסלול, סיפורי דרך
שלום לכולם,
בזמן הקרוב אני מתחיל בהכנות ותיכנונים לחוצה ישראל במדינת ישראל (!:D!)
לאחר חיפוש רב בפורום, קריאת המלצות ולא מעט סיפורי דרך, עדיין אשמח לחכמת ההמונים.
בסוף, דברים זזו, השתנו ירדו והתווספו
אז:
1. התכנון הוא חמישה עד שישה ימים - צפון לדרום. להתחיל ברמה"ג ולרדת עד אילת
2. יום/יומיים באוהל, יום אחד בצימר/אכסניה. (זה היה התנאי שלה...)
3. רכבים 'קשוחים' - הילוך כוח, הגבהה, מיגון, נעילות וכל השמח
4. הרעיון הוא כמה שפחות כביש - תידלוקים והתארגנות מחדש יוצא מן הכלל
אשמח ל:
1. המלצות לנקודות מעבר ומעברי חובה - תצפיות, מעיינות, וכל דבר ששווה לעצור את השיירה ולעשות קפה ולבלבל את המוח עליו. נקודות היסטוריות מעניינות גם יבואו בחשבון. תלוי כמה מעניין ותלוי כמה יפה. אבל לא מובטח
2. קבצי מסלול - עם כל ידיעת הארץ שלי, והטכנופוביה, ולמדתי להפעיל ג'יפיאס ולהסתכל על המסלול במחשב מקצר את התכנון משמעותית - ונותן פרופורציה. אם יש קובץ שלם או לחלופין חלק מהמסלול זה יהיה מצוין
3. נקודות לינה מומלצות - נקודות הדלקת המדורה שאליהם נתעורר כל בוקר - מקום עם נוף או לא המוני עדיף. בהחלט. כמובן שזה יהיה באחת מתקופות החגים, אז עם כמה שאני אוהב את הפורום והאנשים הנכבדים - מחפש מקומות ריקים, או רחוקים מבני אדם. אבל נופים גוברים על הכל
4. המלצות טיפים או סתם דברים שפיספסתי ששווה להגיד/ לשלוח
תודה רבה לכולם! מעריך מאוד על תשובה
כמובן, אם מישהו מעוניין גם בחומר שאלקט לאט לאט, מוזמן להרים טלפון או לשלוח הודעה...
או לחלופין מעונייו להצטרך לחבורה של מספר אנשים מגיל 25-30 לטיול/יום כזה - גם מעוניין לשלוח הודעה, אולי יהיה קליק
שוב, תודה רבה
כתבת שאספת מידע וקראת את השרשור הקודמים שיש כאן באותו נושא (או נושאים דומים).
במקום לפתוח שרשור חדש מאפס, אני מציע דרך פעולה שונה - סכם כאן את התובנות שלך המסלול המתגבש והמקומות שהחלטת להיות בהם וציין את ההתלבטויות כדי לקבל סיוע לגביהן.
כך למעשה הדיון יהיה ממוקד ויעזור לך אבל מצד שני לא יצריך ממי שכבר השקיע וענה בפירוט בשרשור זהה קודם לעשות זאת שוב מחדש (הפורום מאפשר לשמר ידע ולמצוא בעזרת חיפוש, למשל, מידע שכבר קיים) - הרי ברור שמי שצריך כל פעם מחדש לענות את אותן תשובות מתייאש מהר מאד ויפסיק לתרום.
נשלח מהנייד
כתבת שאספת מידע וקראת את השרשור הקודמים שיש כאן באותו נושא (או נושאים דומים).
במקום לפתוח שרשור חדש מאפס, אני מציע דרך פעולה שונה - סכם כאן את התובנות שלך המסלול המתגבש והמקומות שהחלטת להיות בהם וציין את ההתלבטויות כדי לקבל סיוע לגביהן.
כך למעשה הדיון יהיה ממוקד ויעזור לך אבל מצד שני לא יצריך ממי שכבר השקיע וענה בפירוט בשרשור זהה קודם לעשות זאת שוב מחדש (הפורום מאפשר לשמר ידע ולמצוא בעזרת חיפוש, למשל, מידע שכבר קיים) - הרי ברור שמי שצריך כל פעם מחדש לענות את אותן תשובות מתייאש מהר מאד ויפסיק לתרום.
נשלח מהנייד
נילקח לתשומת ליבי, תודה!
שלב א׳ - קביעת מתווה כללי:
כרגע ההתלבטות העיקרית היא בין כמה אזורים
צפון - רמת הגולן או גליל מערבי/אצבע הגליל ולהמשיך לכיוון בקעת בית נטופה וכו׳. הבעייתיות היא בעיקר דווקא בתוואי (קשה לחצות את הגליל המערבי מצפון לדרום בצורת טיול שטח. קו הדרך לא נראה הכי סימפטי)
אחר כך : מדבר יהודה או לחצות את עמק יזרעאל (אולי לעבור גם בגלבוע?) לטפס לכיוון הכרמל ולרדת דרומה דרך רמות מנשה. הבעיה היא מסיום התוואי. נגיד שאני רוצה לעשות דרומה דרך צאלים - יהיה קטע כביש ארוך, וגם אני לא לגמרי יודע כמה זמן זה ייקח.)
אז לסיכום קצר השאלות שלי להתייעצות הן:
1. האם להתחיל דרך הרמת הגולן או החלק המערבי דווקא?
2. בהנחה שיצאנו דרך רמת הגולן - האם כדאי לחצות את עמק יזרעאל או להמשיך למדבר יהודה? (מבחינת זמן, נוף)
3. אם יוצאים דווקא מהחלק המערבי - האם יש מסלול מומלץ?
האם המסלול רמה״ג-עמק יזרעאל-כרמל/רמות מנשה-וקפיצה גדולה לכיוון הדרום כדאי, או שאאבד יותר מדי מהמסלול?
תודב רבה!
אז לסיכום קצר השאלות שלי להתייעצות הן:
1. האם להתחיל דרך הרמת הגולן או החלק המערבי דווקא?
2. בהנחה שיצאנו דרך רמת הגולן - האם כדאי לחצות את עמק יזרעאל או להמשיך למדבר יהודה? (מבחינת זמן, נוף)
3. אם יוצאים דווקא מהחלק המערבי - האם יש מסלול מומלץ?
האם המסלול רמה״ג-עמק יזרעאל-כרמל/רמות מנשה-וקפיצה גדולה לכיוון הדרום כדאי, או שאאבד יותר מדי מהמסלול?
מתוך הנחה שמועד הטיול יהיה בתקופה טובה עם מזג אוויר מתאים (כלומר לא בשיא הקייץ, מה שגם אומר פחות שעות אור), והנחה שאתה מקציב למסלול הזה 6-4 ימים - אני חושב שרוב האנשים בוחרים לבצע מרמת הגולן, דרך בקעת הירדן ומדבר יהודה. אפשר לתכנן גם מסלולי המשך (כלומר לטיולים נפרדים) שהם חוצים אזורים אחרים ואולי עושים סיבוב שני עם מסלול שהאתגר שלו יהיה מינימום חזרה על המסלול הראשון :)
בכל מקרה אחד האתגרים שלך יהיה לתכנן את החלקים העוברים באזורי אש, כלומר לנסות למקסם את סוף השבוע מבחינת שטח אש ולהשאיר את אמצע השבוע לאזורים שבהם לא נדרש לעבור שטח אש.
ממליץ לך בכל זאת לעיין במספר שרשורים שבחלקם יש גם מסלולים מוצעים ודיונים דומים. למשל:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3196-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-2013-Resc4U
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3672-%D7%9E%D7%A1%D7%A2-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F (סיפור הטיול מחולק כאן לפי ימים, הבאתי את היום הראשון ותמצא שם קישורים לשאר הימים).
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3686-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9C%D7%96%D7%9B%D7%A8-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%93%D7%91%D7%95%D7%A9?styleid=17
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/98083-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%98%D7%97%D7%99-%D7%90%D7%A9
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3748-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9E%D7%93%D7%9F-%D7%95%D7%A2%D7%93-%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%AA-%D7%A6%D7%9E%D7%95%D7%93-%D7%9C%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9C-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%94%D7%A8%D7%92%D7%9C%D7%99 - תמצא כאן את המסלול כולו על המפה
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2325-%D7%9E%D7%A1%D7%A2-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3741-733-%D7%A7-%D7%9E-%D7%9E%D7%94%D7%97%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7% 9F-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%AA
ואלו רק חלק קטן מתוצאות החיפוש.
חוזר על מה שרשמתי למעלה - יש כאן המון מידע שנאסף ותועד, הקצה לעצמך כמה שעות, עיין בחומר, העלה את המסלולים השונים על מפה אחת (למשל בישראל-הייקינג אתה יכול להציג בו זמנית מספר מסלולים), תראה את החלקים המשותפים ואת החלקים השונים בין ההצעות השונות, קרא את הטיפים שכבר ניתנו בשרשורים האחרים ותוכל להתייעץ בצורה ממוקדת לגבי החלקים שלא תהיה סגור עליהם.
מתוך הנחה שמועד הטיול יהיה בתקופה טובה עם מזג אוויר מתאים (כלומר לא בשיא הקייץ, מה שגם אומר פחות שעות אור), והנחה שאתה מקציב למסלול הזה 6-4 ימים - אני חושב שרוב האנשים בוחרים לבצע מרמת הגולן, דרך בקעת הירדן ומדבר יהודה. אפשר לתכנן גם מסלולי המשך (כלומר לטיולים נפרדים) שהם חוצים אזורים אחרים ואולי עושים סיבוב שני עם מסלול שהאתגר שלו יהיה מינימום חזרה על המסלול הראשון :)
בכל מקרה אחד האתגרים שלך יהיה לתכנן את החלקים העוברים באזורי אש, כלומר לנסות למקסם את סוף השבוע מבחינת שטח אש ולהשאיר את אמצע השבוע לאזורים שבהם לא נדרש לעבור שטח אש.
ממליץ לך בכל זאת לעיין במספר שרשורים שבחלקם יש גם מסלולים מוצעים ודיונים דומים. למשל:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3196-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-2013-Resc4U
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3672-%D7%9E%D7%A1%D7%A2-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F (סיפור הטיול מחולק כאן לפי ימים, הבאתי את היום הראשון ותמצא שם קישורים לשאר הימים).
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3686-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9C%D7%96%D7%9B%D7%A8-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%93%D7%91%D7%95%D7%A9?styleid=17
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/98083-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%98%D7%97%D7%99-%D7%90%D7%A9
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3748-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9E%D7%93%D7%9F-%D7%95%D7%A2%D7%93-%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%AA-%D7%A6%D7%9E%D7%95%D7%93-%D7%9C%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9C-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%94%D7%A8%D7%92%D7%9C%D7%99 - תמצא כאן את המסלול כולו על המפה
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2325-%D7%9E%D7%A1%D7%A2-%D7%97%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3741-733-%D7%A7-%D7%9E-%D7%9E%D7%94%D7%97%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7% 9F-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%AA
ואלו רק חלק קטן מתוצאות החיפוש.
חוזר על מה שרשמתי למעלה - יש כאן המון מידע שנאסף ותועד, הקצה לעצמך כמה שעות, עיין בחומר, העלה את המסלולים השונים על מפה אחת (למשל בישראל-הייקינג אתה יכול להציג בו זמנית מספר מסלולים), תראה את החלקים המשותפים ואת החלקים השונים בין ההצעות השונות, קרא את הטיפים שכבר ניתנו בשרשורים האחרים ותוכל להתייעץ בצורה ממוקדת לגבי החלקים שלא תהיה סגור עליהם.
יאללה לעבודה, שוב תודה רבה
רק הערה קטנה - התכנון הוא לתקופת החגים, בכדי ששטחי האש יהיו ׳מיובשים׳ מה שיאפשר תנועה מרבית באיזורים אלה
Mor Gurevich
17-08-21, 20:32
הובלתי טיול חולני כזה לפני כמה שנים. מתועד באתר, כולל קובץ מסלול שמצורף לתגובות בסוף הכתבה.
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3784-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%9C%D7%99-%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%9D-%D7%90%D7%9D-%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%AA%D7%99-%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%A8%D7%AA-%D7%99%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A1%D7%A2
באופן אישי, אחרי שיעורי בית רבים, בחרנו בציר רמה"ג-עמק יזרעאל-רמות מנשה ודרומה.
מצד שני, תחשוב פעמיים לפני שתיקח עצות מדבילים שבחרו לעשות אתגר כזה... :rolleyes:
יאללה לעבודה, שוב תודה רבה
רק הערה קטנה - התכנון הוא לתקופת החגים, בכדי ששטחי האש יהיו ׳מיובשים׳ מה שיאפשר תנועה מרבית באיזורים אלה
שטחי אש לא בהכרח מיובשים בחגים (הכוונה לחול המועד וכאלה, ובמקרים מסוימים, גם בוקרו של ערב חג).
שטחי אש לא בהכרח מיובשים בחגים (הכוונה לחול המועד וכאלה, ובמקרים מסוימים, גם בוקרו של ערב חג).
קל לדעת מי ואיפה - במיוחד שאתה מתוך המערכת…
אם אתה בא מתוך המערכת ויודע מתי ואיפה נוצרים אש, זה יתרון גדול. תתכנן בהתאם לזה.
אני מניח שאתה רוצה לתכנן ולבצע לבד ולא עם מדריך/מוביל. אבל בכל זאת קח כמה עצות ממי שמוביל כמה וכמה חוצי-ישראל בשנה לפרנסתו:
קח את הזמן. אתה יוצא לטיול, לא למירוץ.
5 ימים זה מעט. זה לחוץ. החוצה אינו בקו ישר מהחרמון לאילת - זה מסלול מפותל וארוך. מה שמוביל אותך ל-150-170 ק"מ שטח ביום ל-פ-ח-ו-ת, שזה בערך פי 3 ממסלול טיול ג'יפים ממוצע של יום אחד. אם אתם גם רוצים שבטיול הזה יהיו גם תוכן וחוויות ולא רק נהיגה סיזיפית ללא הפסקה - לראות דברים, להתפעל מנוף, לעצור לנוח/לאכול/לטבול במעיין, להתמודד עם אתגרים פה ושם (אתגרים שפויים! במסע כזה אתה לא מחפש לשבור את האוטו) - וכו' וכו'. כדי לא לפספס דברים ולא לקצר מרחקים גדולים מדי על כבישים, אתה מוכרח להוסיף יום-יומיים, להוריד מהק"מ היומי ולהרגיע את הקצב.
אנחנו מובילים קבוצה גדולה. בין 10 ל-15 כלי רכב, פעם אחת הובלתי 19 כלים. זה המון, זה לא קל, במיוחד ביום הראשון כשהאנשים עוד לא מכירים את המדריך וזה את זה ועוד אין ביניהם דינמיקה, ובטח לא הרמוניה... מהיום השני ואילך זה כבר מסתדר. אבל מה לעשות? עבורי זו עבודה. עבורם בלת"מים והרפתקאות הם מוקד לכיף ולעניין והם נהנים. מאוד.
אנחנו עושים את זה בד"כ ב-5 ימים, לעתים פחות מזומנות ב-6 ימים, ויש לזה סיבות - החל מעלויות וכלה בימי חופש פנויים. אז כן, לפעמים מדלגים על תא שטח מסוים, נגיד כזה שיש בו קטעי שטח ארוכים ופחות מעניינים (לא רוצה לומר "משעממים") של ג'עג'וע איטי ללא תכלית/אטרקציה מיוחדת שתצדיק אותו - או קטעים מאתגרים שיכולים להחזיק קבוצה שלמה בביצים למשך יום שלם ואז אנחנו בפיגור רציני ומוכרחים להוסיף עוד יום לטיול - ואז מגיעים קטעי קישור על כביש שמקצרים זמנים ומרחקים.
בגדול, זה "טיול הספקים" - אתה מגדיר לעצמך ק"מ יומי וחניון לילה שאתה מוכרח להספיק להגיע אליו קצת לפני רדת החשיכה, או עם רדת החשיכה, וצריך לעמוד בזה. בלת"מים? עיכובים? תיקוני שטח? תקיעות? הזמן נוזל בין האצבעות ובסוף אין לך ברירה ואתה מקצר על כביש. אחרת הפיגור עובר ליום הבא ורק הולך וגדל.
כללי ברזל:
1. ככל שהקבוצה קטנה יותר, כך היא גם זריזה וקלת תנועה יותר ויהיה לה קל יותר לעמוד באתגר היומי ולהספיק לפי התכנון.
2. אתה עולה על כביש בכל בוקר - כדי לתדלק, למלא מים בג'ריקנים, קרח בצידנית, חטיפים/גלידה/ארטיק וכו'. תכנן את הטיול כך שבכל בוקר תעבור בתחנת דלק וגם קח איתך ג'ריקן לדלק לחירום - אל תיכנס למצוקת דלק. זה משהו דבילי שמקלקל את הטיול.
3. בכל יום יקרה משהו לא מתוכנן. לכן אתה מתכנן מראש אפשרות ב'/אפשרות ג'/וגם אפשרות ד' במסלול היומי שלך.
4. אתה מתארגן מראש על שמות ומספרי טלפון של נותני שירות לאורך המסלול: מוסכים, פנצ'ריות, מחלצים, פקחים, מספרי חירום וכו'.
5. אם אין לך מקרר רציני אלא רק צידנית (ולו הטובה והאיכותית ביותר), אתה לא סוחב איתך אוכל טרי לכל ימי הטיול כי הוא יתקלקל. לוקחים אוכל ליומיים וקצת ומתכננים את המסלול כך שבצהרי/אחה"צ של היום השלישי, בד"כ זה באיזור ערד, דוגמים איזה סופרמרקט, להצטיידות מחדש. עוד טיפ חשוב - לא צריך יותר מדי אוכל. זה לא מפגש ג'יפולוג.
6. תלמד מראש את מה שיש למסלול להציע מבחינת נוף/הסטוריה/גיאוגרפיה/צמחיה וכו' וכו'. קצת מבאס לעבור ליד דברים מעניינים ולפספס אותם כי בכלל לא ידענו שהם שם. או לא ידענו את הסיפור מאחוריהם.
7. אל תוותר לעצמך - תתקלח בכל ערב לפני שאתה נכנס לאוהל. לא משנה אם קר/רוח/גשם.... שמור על צלם אנוש.
וכן הלאה וכן הלאה. יש המון פרטים, המון דברים לעשות מהם רשימת בד"ח ארוכה ולעבור על כולם ב-V בלי לחפף.
כמובן שיש לי כמה הצעות למסלולים ואפשר לפרק אותם לגורמים ולהרכיב מהם מסלולים נוספים + הרבה מידע ועצות. תוכל להתייעץ איתי טלפונית, אבל רק מתחילת השבוע הבא. יום שני ואילך.
הכי חשוב שאני יכול לומר על טיול של יותר מכמה ימים - חוצה או לא חוצה - אל תגזים. בגדול - מעל 100 קמ ביום זה יותר מדי. צא עם נחת רוח, ובלי למהר. תגיע לחניון הלילה באור.
עוד דבר - אני לא יודע איפה אתה גר אבל ברוב המקרים הטיול שלך הוא לא 'חוצה' אלא 'סובב'. אתה יוצא מהבית נוסע צפונה יורד דרומה ומצפין חזרה הביתה. כלומר בבחירה אם לקחת את הציר המזרחי או המערבי אתה שוכח שאפשר גם וגם אם רק מסתכלים על ה'חוצה' בתור 'סובב'.
אני עשיתי מסלול של 1800 קמ בשבועיים מתל אביב לחרמון לאילת וחזרה. רובו בכבישים ודרכי עפר טובות ופחות בשטח. אני חושב שזה קצב טוב גם אם נוסעים את הרוב בשטח.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
סובב ישראל של שבועיים בשטח? זה יכול להיות מסע חלומי.
אבל מי יכול להרשות לעצמו פאוזה כזו של שבועיים?
כל מי שיש לו ילדים והולך להיות במילא מרותק אליהם כי מערכת החינוך לא תיפתח.
מה שאייל כתב בהחלט עבר לי בראש בתנאי שאין סגר כללי
זו חוויה מטורפת ומענגת לילדים בגילאים המתאימים (לא עוללים ופעוטות שהמרחקים קצת קשים להם). לדעתי האישית כל ג'יפאי אמיתי חייב לעצמו ולילדיו טיול כזה.
yoavnissani
31-08-21, 13:48
שלום לכולם,
בזמן הקרוב אני מתחיל בהכנות ותיכנונים לחוצה ישראל במדינת ישראל (!:D!)
לאחר חיפוש רב בפורום, קריאת המלצות ולא מעט סיפורי דרך, עדיין אשמח לחכמת ההמונים.
בסוף, דברים זזו, השתנו ירדו והתווספו
אז:
1. התכנון הוא חמישה עד שישה ימים - צפון לדרום. להתחיל ברמה"ג ולרדת עד אילת
2. יום/יומיים באוהל, יום אחד בצימר/אכסניה. (זה היה התנאי שלה...)
3. רכבים 'קשוחים' - הילוך כוח, הגבהה, מיגון, נעילות וכל השמח
4. הרעיון הוא כמה שפחות כביש - תידלוקים והתארגנות מחדש יוצא מן הכלל
אשמח ל:
1. המלצות לנקודות מעבר ומעברי חובה - תצפיות, מעיינות, וכל דבר ששווה לעצור את השיירה ולעשות קפה ולבלבל את המוח עליו. נקודות היסטוריות מעניינות גם יבואו בחשבון. תלוי כמה מעניין ותלוי כמה יפה. אבל לא מובטח
2. קבצי מסלול - עם כל ידיעת הארץ שלי, והטכנופוביה, ולמדתי להפעיל ג'יפיאס ולהסתכל על המסלול במחשב מקצר את התכנון משמעותית - ונותן פרופורציה. אם יש קובץ שלם או לחלופין חלק מהמסלול זה יהיה מצוין
3. נקודות לינה מומלצות - נקודות הדלקת המדורה שאליהם נתעורר כל בוקר - מקום עם נוף או לא המוני עדיף. בהחלט. כמובן שזה יהיה באחת מתקופות החגים, אז עם כמה שאני אוהב את הפורום והאנשים הנכבדים - מחפש מקומות ריקים, או רחוקים מבני אדם. אבל נופים גוברים על הכל
4. המלצות טיפים או סתם דברים שפיספסתי ששווה להגיד/ לשלוח
תודה רבה לכולם! מעריך מאוד על תשובה
כמובן, אם מישהו מעוניין גם בחומר שאלקט לאט לאט, מוזמן להרים טלפון או לשלוח הודעה...
או לחלופין מעונייו להצטרך לחבורה של מספר אנשים מגיל 25-30 לטיול/יום כזה - גם מעוניין לשלוח הודעה, אולי יהיה קליק
שוב, תודה רבה
היי אביב,
אני ובת זוגי מתכננים טיול דומה בשבוע הבא בראש השנה (שלישי-שבת)
אם מעניין אותך לשלב כוחות צור קשר כאן ונעבור לפרטי 🙏
מישהו יכול לשתף מסלול מתאים לתקופה?
לדעתי לא לעשות חוצה שומרון בשטח, אולי בית שאן לעין גדי בכביש ומשם אחרי חנייה בים המלח בשטח.
או, לחצות את מדינת תל אביב בכביש 6.
אנחנו עם 2 ילדים (8 ו5) מנסה לאסוף עוד משפחות עם ילדים.
היי אביב,
אני ובת זוגי מתכננים טיול דומה בשבוע הבא בראש השנה (שלישי-שבת)
אם מעניין אותך לשלב כוחות צור קשר כאן ונעבור לפרטי 🙏
שולח הודעה בפרטי, שאני אגיד לא לתירוץ לצאת עם הג׳יפ?
הי,
יש בקישור מטה סיכום של כמה וכמה חוצים מהשנים האחרונות,
אם אתה לא בקטע של הבקעה, לדעתי חוצה "על ההר" (בסגנון של יומן המסע מ 2019) יכול להתאים לך יופי.
קח בחשבון שככל שהימים מתקצרים תצטרך להספיק בפחות שעות אותה דרך או לדלג על הכביש - אולי תצמיד את הדילוגים לתדלוק/אכסניה ואז זה יפגע פחות ברצף הטיולי.
הקישור:
http://www.Resc4U.co.il/club/
אם אתה רוצה להתייעץ בטלפון שלח ה"פ.
אני מנצל את השרשור לשתף רעיון ולשאול שאלות.
מניח שזה יעזור גם לפות”ש, אם לא , סליחה מראש.
בא לי חוצה ישראל בפורום משפחתי, אני יודע שזה קשה והגברת (שלי וגם של חבר פוטנציאלי למסע, זו לא אותה אישה!) כבר הרימה גבה בנושא, אני בכל זאת ממשיך עם הרעיון ומחפש מסלול ולכן יש מצב שזה יעזור לפות”ש.
רכבים:
שלי דיסקו מוגבה ממוצע ללא נעילות
של חבר פראדו מוגבה , ממוצע
אול יצטרף ליברטי מקורי עד העצם, מניח שהוא המכנה המשותף הנמוך ביותר שאני מכיר שעלול להצטרף.
הנהגים סבבה,יש ילדים עד גיל 10 שאוהבים לנסוע, ולא לשבת בחניון כל היום.
התזמון ככל הנראה לסוכות 2021 , והיות ואין ממש ירוק כרגע, החלטתי לעשות מן ים לים, ולכן העלייה מהכנרת לארבל להר אחים ולדלג מנוף לכנרת לנוף לים תיכון.
אז הרעיון כרגע הוא כזה :
עולים בצהרי היום הראשון למטולה, מעבירים לילה בנקודה מתאימה (=טרם הוחלט) ובבוקר מדרימים לגשר כפר הנשיא במסלול (מטולה- דרך נוף הרי נפתלי- יפתח- דישון - איילת השחר- גדות - גשר כפר הנשיא) :
https://off-road.io/track/5648256726466560
אני מניח שזה יוביל אותנו להיערך ללילה(=הלילה השני) באזור הכנרת.
בבוקרו של היום השלישי, להתגלגל הביתה דרך ארבל- הר אחים- כפר מנדא- בית שערים - הזורע - עין השופט לרגבים:
https://off-road.io/track/4655499201478656
זה משהו כמו 90 קמ, אבל נראה לי קלים יחסית ואם מתעכבים ונכנסים לחושך עולים על הכביש והביתה.
עד כאן החוצה ישראל הצפוני שלי .
הערות \ הארות יתקבלו בברכה.
מסלול אלטרנטיבי.
ליום הראשון: תנסה להתחיל מברכת רם ורד דרומה. מסלול קל בלי בעיות עבירות
תצפיות מהר כרמים והר ורדה, עלה להר אודם מתל קצעא, טפס לחרמונית, אנדרטת עוז 77, שחו קצת בעין מוקש.
עלה לשבשבות בתל ע'סניה ולהר קורטם, אח"כ רד בכביש מצומת בשן לצומת בית המכס, טבילה בעין עלמין אם לא צפוף, משם לגשר כפר הנשיא, הירדן ההררי וצאו בכרכום לכיוון חניון לילה כלשהו.
ליום השני: רצית להיכנס מהארבל עד עילבון. אחכ תעלה מעילבון לעין נטופה, הררית, תצפית הר האחים על בקעת סכנין, משם ע להכביש ליודפת. תעלו ברגל לתל יודפת, אח"כ רד בנחל יודפת לעמק בית נטופה, תל חנתון, משם דרך נחל יפתחאל ונחל ציפורי. אם נשאר זמן - צא מנחל ציפורי דרך טבעון, רוץ בכביש ליער הזורע/רמות מנשה ומשם כבר תמצא את דרכך בשבילים הביתה.
יומיים לא קשים וכן יפים.
הופה, טוב אתה, אבל נחל ציבורי הוא אשפה אחת גדולה, עשינו שנה שעברה.
עוד שאלה.... אפשר עדיין לעלות לאתר העליון בחרמון? (נראה לי שפעם היה מותר)
למה אשפה?
הכל כרגיל, לא מטונף יותר מתמיד/יותר מדי/או שכנראה התרגלתי....
הקטע של מעברי המים מעין יבקע מערבה לכיוון טחנת הנזירים שנחסם מסיבה כלשהי. עוקפים אותו מצפון.
סבבה, קבלתי את המלצותייך, עכשיו צריך להתחיל לשכנע משפחות לצאת מהבית
אהלן, מחייה פה נושא ישן.
עקב דחיית המסע האחרון, נולד מחדש המסע.
אחרי שקראתי, ראיתי, הבנתי, התבלבלתי ותיכננתי מחדש - הוחלט על תאריך למסלול.
אז תכלס, שתי דברים אחרונים:
1. אם מישהו יעיף מבט ויעלה דברים שלא שמתי לב אליהם, אשמח.
החלטתי לחצות דרך מדבר יהודה - למה? אין סיבה מיוחדת. זרם לי כבר עם המסלול אז אמרתי למה לא.
אלא אם כן יש פה איזה הסתייגות משמעותית.
2. אם מישהו רוצה להצטרף לחלק הוא מוזמן. מתחיל ככה"נ ביום שבת/ראשון של חול המועד פסח. ישן במטולה, לפנות בוקר עולה לנווה אטיב ונתחיל להתגלגל.
מתחיל לבד. טוב כמעט לבד - רמבו הכלב יושב בספסל האחורי שלו.
http://off-road.io/track/6221084616032256
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.