צפייה בגרסה מלאה : ברכת רם - מסתורין, אגדות, שאלות, תשובות
בחודשיים האחרונים הגעתי לפחות 7 פעמים לברכת רם.
אני לא מדבר על תקופת החורף ועל חכמולוגים כמו האדון ת.הדר שטוען שטבל בברכה בפברואר (!!!!......) ושרד לספר על זה, אלא על עונת הקיץ - מעולם ואני חוזר - מעולם, גם בימים הכי לוהטים (כשגם בצפון הרמה חם, אמנם לא גהינום נוזל, מבעבע ודביק כמו בת"א-המסריחה-יימח-שמה-וזכרה, אבל עדיין חם מאוד), לא ראיתי מישהו טובל/שוחה בברכת רם. לא יהודי ולא דרוזי.
ראיתי אוהלים על שפת האגם ומשפחות שמבלות שם בלילה.
יש שם גם צימרים יפהפיים שאשכרה בא לי על בילוי של לילה בהם. ראיתי דייגים, ראיתי זוגות מאוהבים.
רק שאף אחד מכל אלה - אף אחד! לא נכנס למים. אפילו שבחוץ אוגוסט וחם.
הרי ליד כל מעיין ברמת הגולן בגודל מטר על מטר ובעומק 40 ס"מ משתרך פקק של משפחות בג'יפונים 2X4 בצבע לבן על טפן, גורמטיהן, מצופיהן, מנגליהן ובוקסותיהן. רק בברכת רם - גורנישט. מה הסיפור עם ברכת רם?
את האגדות הדרוזיות על העין הכחולה של החרמונית שמשגיחה על סבא-חרמון החרמן, אני מכיר.
גם את השמועות על קללה מסתורית שאופפת על האגם הזה
ואת כל הסברות על נביעה תת-קרקעית ועל "מסתוריות".
וכן, לקחתי בחשבון שברכת רם זה בשפיץ הצפוני של המדינה, רחוק להגיע. רק החרמון יותר רחוק.
נו, אז למה אף אחד לא מתרחץ בה?.... זה אסור?....
לפני עשור בערך הינו עם חברים , הילדים שלהם לא מוותרים על שום מקור מיים
התרחצו במיים בערך שעה , הם ומיליון צפרדעים או קרפדות קטנות. (איפשהוא יש גם תמונות)
כולם שרדו ללא עיניים ידיים וזנבות נוספים.
לא מכיר שום איסור או את השמועות - אשמח להכיר
בשנת 2000 שחיתי ממש, מאז אני לא זוכר שהגעתי יותר מפעם או פעמיים - גג ארבע פעמים.
בפעם האחרונה לפני שנה טבלתי עד המכנסיים, והבת הגדולה כנ"ל.
לידינו שחו ילדים ערבים לא מקומיים (שאלו אותנו על האזור).
בקצה החוף שחו משפחות שלמות ליד סוסים, אופנועי ים, ושקיות סופר.
באופן כללי המים די מגעילים, ויש מלא אגדות על הריסוסים מהביוב של מסעדה שזורמים פנימה. הריח לא מסתדר עם האגדות, אבל מה זה ריח מול אגדות....
לפני כשבוע היינו באזור.
משיחה עם תושב נמרוד, הוא טוען שעד לפני כמה שנים הישובים באזור היו מזרימים ביוב גולמי לאגם, ובמקביל שואבים להשקיית המטעים.
זה גרם למפלס המים לרדת, ולמים ככלל להיות ג׳יפה.
לטענתו הם כן היו שטים ודגים באגם, אבל לא מתרחצים.
בנוסף, אמר שלפני כמה שנים הוסדר הביוב, ואחריות האגם עברה למקורות ויש/אמור להיות תהליך ניקוי.
הייתי שם בסופ"ש האחרון.
יש פאב \ בית קפה במרכז, ואפילו אומרים שנחמד לשבת שם.
היסטורית זה אכן היה ללא שליטה.
גם אני מכיר הסיפור של מקורות, ומה שהבנתי אכן מקורות מציאה משם מים, ומחזירה ממקורות שונים (פיצוי על המים שמוציאים).
לא ראיתי מקומיים שמתרחצים (למרות שהיה מעל 30 מעלות)
לפני כשבוע היינו באזור.
משיחה עם תושב נמרוד, הוא טוען שעד לפני כמה שנים הישובים באזור היו מזרימים ביוב גולמי לאגם, ובמקביל שואבים להשקיית המטעים.
זה גרם למפלס המים לרדת, ולמים ככלל להיות ג׳יפה.
לטענתו הם כן היו שטים ודגים באגם, אבל לא מתרחצים.
בנוסף, אמר שלפני כמה שנים הוסדר הביוב, ואחריות האגם עברה למקורות ויש/אמור להיות תהליך ניקוי.
אז איך אין ריח?
הקדרון מסריח לעשרות מטרים, וזה רק נחל קטן.
בריכות חימצון מסריחות גם למאות מטרים.
איך ברכת רם לא מסריחה?
אז איך אין ריח?
הקדרון מסריח לעשרות מטרים, וזה רק נחל קטן.
בריכות חימצון מסריחות גם למאות מטרים.
איך ברכת רם לא מסריחה?
בריכת ביוב גולמי מחומצנת כמו שצריך כמעט ולא מסריחה, מנסיון עבר של עבודה בתחום.
הקדרון מסריח כי הוא רק ביוב ובדיוק בגלל שהוא קטן.
ברכת רם זה נביעות+גשם+ביוב חלקי (כפי שסופר, לא יודע בוודאות שזה הסיפור).
+ זה שלטענת המקומי כבר כמה שנים יש תהליך ניקוי, לדעתי מסביר למה אין כלל ריח.
יש פאב \ בית קפה במרכז, ואפילו אומרים שנחמד לשבת שם.
מי שראה לאחרונה את התוכנית של פבלו-גל תורן (טיול אחרי צבא) שמטיילים השנה בישראל במוטורהום - הם בילו שם חצי פרק.
נשלח מהנייד
בחודשיים האחרונים הגעתי לפחות 7 פעמים לברכת רם.
אני לא מדבר על תקופת החורף ועל חכמולוגים כמו האדון ת.הדר שטוען שטבל בברכה בפברואר (!!!!......) ושרד לספר על זה, אלא על עונת הקיץ - מעולם ואני חוזר - מעולם, גם בימים הכי לוהטים (כשגם בצפון הרמה חם, אמנם לא גהינום נוזל, מבעבע ודביק כמו בת"א-המסריחה-יימח-שמה-וזכרה, אבל עדיין חם מאוד), לא ראיתי מישהו טובל/שוחה בברכת רם. לא יהודי ולא דרוזי.
ראיתי אוהלים על שפת האגם ומשפחות שמבלות שם בלילה.
יש שם גם צימרים יפהפיים שאשכרה בא לי על בילוי של לילה בהם. ראיתי דייגים, ראיתי זוגות מאוהבים.
רק שאף אחד מכל אלה - אף אחד! לא נכנס למים. אפילו שבחוץ אוגוסט וחם.
הרי ליד כל מעיין ברמת הגולן בגודל מטר על מטר ובעומק 40 ס"מ משתרך פקק של משפחות בג'יפונים 2X4 בצבע לבן על טפן, גורמטיהן, מצופיהן, מנגליהן ובוקסותיהן. רק בברכת רם - גורנישט. מה הסיפור עם ברכת רם?
את האגדות הדרוזיות על העין הכחולה של החרמונית שמשגיחה על סבא-חרמון החרמן, אני מכיר.
גם את השמועות על קללה מסתורית שאופפת על האגם הזה
ואת כל הסברות על נביעה תת-קרקעית ועל "מסתוריות".
וכן, לקחתי בחשבון שברכת רם זה בשפיץ הצפוני של המדינה, רחוק להגיע. רק החרמון יותר רחוק.
נו, אז למה אף אחד לא מתרחץ בה?.... זה אסור?....
אחרי שת.הדר היה בפנים? איכס.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.