התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לבשלנים: מי עובד עם SKILLET?



hadtomer
27-08-21, 19:43
שאלה למבשלים: עונת הטיולים מתחילה עוד חודש וכולם אצלנו במרתון הצטיידות וישור קו מטורף לקראת מה שנראה כמו עונת טיולים בסטנדרט גבוה. וזה כולל המון בישול. אמאזון דאגה לנו להרבה ציוד בישול בזול, דברים שבדרך כלל משתמשים בארהב כדי להכין אנא עארף, טורטיה וטאקו גבינה עם ביזון מיובש ונאצ'וס... ולא בישראל ארץ השקשוקה. אבל אצלנו השיירה צועדת על קיבתה ולבשל זה קטע קריטי. ואני משתדרג. אז:

אשמח לדעת -האם מישהו כאן עובד עם SKILLET?

הדגש הוא על SKILLET - לא על SKOTTLE

האמריקאים מבשלים רק עם זה, אבל בואו, אמריקאים גם משתמשים באביזרים שהם קונים רק בשביל יוטיוב.

האם לבישול ב SKILLET יש יתרון על מחבת רגיל של הביוקר שאני גונב מאשתי?

האם התחזוקה של SKILLET דורשת משהו מיוחד חוץ מה"סיזונינג" של ההתחלה?

הבישול- על כירה. האם מישהו כאן בישל עם SKILLET על מדורה?

והכי חשוב:

האם יותר טעים?

בתמונה: זה שמבשל.



134979

OFF-RoaD
27-08-21, 19:53
אני משתמש לא מעט לצריבה של סטייקים ונתחים.

היתרון = טמפ' ואגירת חום גבוהה יותר ממחבת "של הביוקר".

בשקשוקה זה שומר עליה חמה לאורך יותר זמן, זה מעולה לבשר אם אתה עושה אותו לא על המנגל (מכת חום רצינית על ההתחלה), בבישול סטנדרטי לא רואה לזה איזה יתרון.

דורשת תחזוקה רבה והרבה פחות נוחה ממחבת רגילה, גם של הבזול.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

amitaikl
27-08-21, 19:59
Skillet - אתה מתכוון למחבת ברזל מיציקה?
כזה:
https://www.amazon.com/dp/B06X8ZFGHP/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_fabc_JHT7D14WMZH0 5QTYWFH8

יש לי אחת כזו גדולה בת 25 שנה בערך שקניתי במבצע באייס יחד עם האחות הקטנה שלה ב50₪. הם לא הבינו מה יש להם ביד ולא הצליחו למכור את הסטוק אז הוציאו למבצע.
את המחבת הקטנה הילדה שברה לפני שבועיים. פשוט נפלה לה מהיד על הרצפה והידית נשברה.

לשאלתך: אני מבשל איתה בבית המון. גם לוקח אותה לטיולים לפעמים אם יש תוכנית לבישול ספציפי. צריך להיות פה באתר מתכון לכנאפה שהכנתי שהשתמשתי בו במחבת הזו על מדורה.

יתרונות: כיף לבשל, מפזר חום אחיד אז אפשר לבשל על מדורה, אין כל מיני ציפויים מיוחדים אז אפשר לבחוש תבשיל גם עם בזנ"ט ולא יקרה כלום.
בגדול זה יציקת ברזל כמו פויקה, רק מחבת = אפשר לנקות עם דיסק ;)

חסרונות - כבד. צריך להחזיק את הידית עם משהו כי זה מעביר חום. מסתבר שאחרי 25 שנה הידית נשברת.

קו תחתון: ממליץ בחום

Sent from my BE2029 using Tapatalk

איל מ
27-08-21, 20:05
היה נדמה לי שכבר דיברו על כאן, כבר, ואפילו התווכחו על סקילט או סקאטל.
אז בדקתי ומצאתי. דבר עם בחור בשם תומר הדר ששאל את זה פעם שעברה... (מניח שיש נסיבות מקילות- גיל, תופעות לוואי של קורונה וכו...)
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/112008-%D7%92%D7%96%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%99-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%AA-%D7%96%D7%94-(%D7%A1%D7%AA%D7%9D-%D7%A1%D7%AA%D7%9D-%D7%90%D7%91%D7%9C-%D7%91%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%A0%D7%95%D7% AA-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%AA%D7%9D-%D7%9E%D7%91%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D-)/page15?p=890719&viewfull=1#post890719

hadtomer
27-08-21, 20:11
זו היתה אז טעות מצידי- ואכן תוקנתי שעלי לקנות (דאז) פלטת צלייה. נקנתה מזמן ומאז הפכה ל"כלבויניקית" להמבורגרים, בצל, פנקייק, הכול. אבל זה לא ה SKILLET שעליו דיברתי. אני מדבר בדיוק על מה שעמית ציין

amitaikl
27-08-21, 20:53
זו היתה אז טעות מצידי- ואכן תוקנתי שעלי לקנות (דאז) פלטת צלייה. נקנתה מזמן ומאז הפכה ל"כלבויניקית" להמבורגרים, בצל, פנקייק, הכול. אבל זה לא ה SKILLET שעליו דיברתי. אני מדבר בדיוק על מה שעמית ציין1. אמיתי ולא עמית.
2. עדיין לא הזמנת?
3. אם אתה מבשל אז תתמכר

Sent from my BE2029 using Tapatalk

guyo
27-08-21, 22:45
יש לי בפק''ל סקילט גדולה ופלאנצ'ה. שתיהן ברזל יצוק בלי יותר מדי קשקושים. למחבת- ידית עץ מתברגת, שזה פתרון מצוין אם צריך לדחוף אותה למדורה (את המחבת, לא הידית, כי... עץ...). בסוף השימוש רק שימון דק וחזרה לנילון עד הטיול הבא. ממליץ בחום.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

זיף
28-08-21, 14:19
אני מבשל המון עם כאלו- לא בדיוק מה שיש בקישור אבל דומות. אין יותר טוב מזה, בבית וגם בשטח.
אגב, המחבת יציקה המוצלחת ביותר שיש לי היא בכלל של הוסקוורנה...

jacob72
28-08-21, 18:09
אין לי מושג מה זה Skilnnet
אני מרבה בטיולים ולינת שטח מחמת טיולים בשיטת ה Bushcraft רכשתי השנה מחבת של חברת Stanley מתקפל. אחלה מוצר מבחינתי.
עם 2 שכבות, המחבת מגיע עם סט פנימי ל 2 סועדים, וקרש ריתוך .

הסיבה שבחרתי מוצר זה ,כי אני מבשל לפעמים ישירות על המדורה, אש גלוייה.
מומלץ

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210828/a4b43b7d296cdcd262fe0522efcaa4b1.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210828/b4ca0e1a802a81482ea1e0435b9bf557.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210828/1577daa4ef2147606f0529055e27cac0.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210828/b173de863c55cfdb84570e1f563df7fa.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210828/6bc6ab64ff48e4c9f230bde775bab88b.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

יוני5
29-08-21, 01:30
פעם ראשונה שאני שומע על זה,
מה זה SKILLET (ובהמשך, מה זה SKOTTLE ומה ההבדל בינהם)?

תודה לעונים,

יוני5

ד ו ר ו ן
29-08-21, 07:07
Skottle בגדול זה ווק גדול עם שם מפוצץ וכמובן יקר.

hadtomer
29-08-21, 07:24
SKILLET זו מחבת ברזל יצוק. יש לי כמה בדרך והעצות של החברים בהחלט מסייעות. זה הכל. פלנצ'ה זו פלטת ברזל יצוק, יש באוטו והיא מצוינת.

SKOTTLE זה דיסק בישול עם קצת שיפוע, נסו לדמיין ווק שנדרס על ידי מכבש- שבמרכז שלו יש מקור חום חזק, כלומר גזיה. את כל זה מוכרים כקיט יקר מאוד בליווי סיפור על זה שהמכשיר הומצא על ידי חוואים דרום אפריקאים שהיו יושבים בסוף יום ורק רוצים לאכול איזה תבשיל עם פרה אבל לא היה להם איך לבשל, כי באפריקה לא המציאו את האש, או המנגל, או משהו. ה SKOTTLE נראה לי יותר מיועד לאמריקאים שלהוטים להוציא כסף על כל דבר שמצטלם טוב ביוטיוב ואפשר לספר שהוא מגיע מערבות אפריקה הרחוקות, זה נראה כמו חצי שעה עבודה בשביל להכין חביתה- וזה גם יותר אוכל של אמריקאים, אני לא רואה את עצמי יושב להכין את טורטיית ארוחת הבוקר שלי עם אספרגוס, גרנולה, אורז, בייקון, גלידה וקצת תבלינים ים תיכוניים (כלומר מלח)- ואז מגרד את כל מה שנשרף


https://www.youtube.com/watch?v=wF2KjvOmJYw&t=660s&ab_channel=OverlandBound.

GodsFather
29-08-21, 07:27
האחד זה סוג של מחבת שטוח/ה והשני זה סוג של ווק/סאג'

גוגל ויוטיוב מלאים בסרטונים והסברים על הגאדגטים האלה

Sent from my HD1903 using Tapatalk

boaz avrahami
29-08-21, 07:30
לא ידעתי שזה נחשב אפילו.
קיבלתי לפני כמה שנים סט של 3 מחבתות עגולות פלוס 1 מרובעת פסים.
עשוי יציקה כמו פויקה. כבד מאוד.

עשיתי כמה נסיונות בישול וזה לא ממש נח - במיוחד בשלב הניקוי.
ידית ברזל קבועה ולא מתפרקת ודורשת כפפה אם רוצים לאחוז בה בזמן הבישול.
יש לזה יתרון כנראה בבישול על מדורה אבל לטעמי בכל פרמטר אחר עדיף מחבת מודרני מאלומיניום או נירוסטה.

אצלי הם יעברו לדקורציה כשאגיע לממש את זה. עד אז בממד במדף הכי רחוק.

guyo
29-08-21, 07:34
דוקא הניקוי אמור להיות החלק הקל. לשרוף טוב טוב את הברזל, לשפשף עם ברזלית ומים (המהדרין נמנעים מסבון כי זה מחמצן את הברזל וכי בקרטריות זה אחלה.....) וזהו.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

boaz avrahami
29-08-21, 07:53
ברזלית? לשפשף??
מחבת טפלות מתנקה מניגוב קליל ללא מאמץ ובלי חשש שיחליד.
לטעמי פוזה מיותרת שאין לה תרומה לטעם או לנוחיות.


אחרי שבדקתי מה זו הקללה השניה נזכרתי מייד שאת ה skottle braai יש ללוריה ( הוא זה שנתן לי את היציקה אגב) כבר למעלה מ 20 שנה לדעתי .
הביא מאפריקה סט מאוד מגוון ולא רק את הווק. יש שם מיכל גז שממנו עולה עמוד ועליו ראש בישול רחב מאוד.

הייתה תקופה כשזה היה חדש שהוא התלהב מזה כל כך שכל ביצה עין שהיה צריך לטגן הוא היה מרכיב אותו.
מאז הוא התברגן והאמת שלא ראיתי את זה אצלו המון שנים.

בכל אופן זה השאיר עלי רושם מכיוון שנראה מאוד מרשים ומתוכנן.

ד ו ר ו ן
29-08-21, 09:26
בכל אופן זה השאיר עלי רושם מכיוון שנראה מאוד מרשים ומתוכנן.
אותו אפקט הושג עם סאדג הפוך במבנה קצת פחות כיפתי, עם גזיה חזקה.
חוברה ידית ארוכה לטובת הרמה.
קיבל את הכינוי ווקיפלצת.

היתרון הוא שלהבדיל מסקוטל, אפשר לשים על הכירה משהו אחר מלבד המשטח צלייה.

KOOKE
29-08-21, 12:25
לא מכיר שום מחבת "רגילה" טפלון , נירוסטה וכו' שיש לה את יכולת אגירת ופיזור החום כמו של מחבת יצוקה.

עיקר השימוש בבישול בשטח היא לצליית בשר שצריך את מכת החום ואת החום הגבוה והאחיד.

אם כבר יש פלאנצ'ה מברזל יצוק, לדעתי מחבת מברזל יצוק דיי מיותרת.

galezer
29-08-21, 12:32
ראשית מחבת זה דבר מאוד חשוב .

את הקטע של הסקוטל אני לא ממש מבין ולא את יתרונותיו . ( חוץ מהפוטוגניות ביוטיוב)

לגבי מחבת עם ציפוי טפלון , אני כבר מזמן לא משתמש . מסיבות רבות לא חושב שזו ליבת הדיון .

אני לוקח לשטח מחבת קרבון , שהיא דומה בתכונותיה למחבת יצוק ( אני עדיין עם אופנוע, גיפ יהיה בקרוב , הכל קטן ובמשקל קטן ) , מחבת קרבון היא גם קלה וגם נותנת את כל היתרונות של מחבת ברזל יצוק .

באוטו שלי ( לא גיפ ) , יש מקרר , כירים גזנע פשוט ואני משתמש כבר שנתיים במחבת ברזל יצוק שקניתי באמזון ( של חברת LODGE ), חוויה מעולה , עובד גם במדורה תנור או בכל מקום אחר . משתמש אחת לשבוע לפעמים יותר .
הידית היא מברזל וניתן לקנות כיסוי מתאים במקום להשתמש בכפפות .

יש לי ניסיון של עוד מעט חמש שנים עם הסט .

אם מבצעים סיזינונג לפי ההוראות - לא נדבק כלום . ההוראות פשוטות וחוזרים עליהן כל פעם שמתקלקל . ( אותו דבר גם לקרבון ) יש שמן ייעודי , אני משתמש בשמן מן החי ועובד מצויין . יש גם סרטונים למעוניינים .

המחבת כבד , עדיף לעבוד עם שניים במקביל ( בדיוק הזמנתי כיריים כפולים במקום היחיד על מנת לייעל ) . אחרי תקופת למידה מסוימת לא תחזור לטפלון על בעיותיו .

למפונקים - קרבון .

גלעזר .

איל מ
29-08-21, 13:13
מה זה קרבון. לא מכיר.

galezer
29-08-21, 13:15
להלן דוגמא , ואחלה פירמה גם .

https://www.amazon.com/s?k=de+buyer+carbon+steel+pan&crid=O97GDMWUREIM&sprefix=de+b&ref=nb_sb_ss_ts-doa-p_1_4


Sent from my iPhone using Tapatalk

yovavz
29-08-21, 14:03
מה זה קרבון. לא מכיר.נשמע שזה פשוט מחבתות פח...
פלדה עשירת פחמן
Carbon sounds much sexier...

galezer
29-08-21, 14:30
נשמע שזה פשוט מחבתות פח...
פלדה עשירת פחמן
Carbon sounds much sexier...

ברור שזה מחבת ברזל הביצועים שלה דומים מאוד לזו של מחבת יציקה כבדה .

להלן מדריך מקיף לסיזונינג.

https://he.sousvideer.com/post/%D7%AA%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%97%D7%91%D7%AA%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%9C-%D7%99%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A7-%D7%95%D7%A7%D7%A8%D7%91%D7%95%D7%9F

boaz avrahami
30-08-21, 09:31
בדקתי את רמת האמינות שלכם.
לקחתי את המחבת הקטנה בסט. ניקיתי ממנה חלודה עם ברזלית ופעלתי לפי ההוראות עם השמן והחימום וכל הטקס הפאגני הכרוך בתחזוקת מחבת ( כן, מחבת, אבל כבדה).

ואחרי שסיימתי את הטקס פעמיים ונתתי לה לעמוד חצי יממה והיא נראתה רעננה וחלקלקה החלטתי לנסות לטגן עליה ביצה עין.

כוסאומו המדינה הזו!
הכול נדבק ומזל שהיה שם גם סרט איך מנקים את החרא הזה עם מלח.
כמה שקיללתי אותכם בקול רם.

בקיצור- זה טוב לדקורציה ולא לבישול. זה גם כבד ולא נח לטיולים.

guyo
30-08-21, 09:34
בדקתי את רמת האמינות שלכם.
לקחתי את המחבת הקטנה בסט. ניקיתי ממנה חלודה עם ברזלית ופעלתי לפי ההוראות עם השמן והחימום וכל הטקס הפאגני הכרוך בתחזוקת מחבת ( כן, מחבת, אבל כבדה).

ואחרי שסיימתי את הטקס פעמיים ונתתי לה לעמוד חצי יממה והיא נראתה רעננה וחלקלקה החלטתי לנסות לטגן עליה ביצה עין.

כוסאומו המדינה הזו!
הכול נדבק ומזל שהיה שם גם סרט איך מנקים את החרא הזה עם מלח.
כמה שקיללתי אותכם בקול רם.

בקיצור- זה טוב לדקורציה ולא לבישול. זה גם כבד ולא נח לטיולים.צחקתי בקול, באמת
מודה שלא יצא לי לטגן על זה ביצים, אבל תפוחי אדמה, שניצלים, נקניקיות, שקדחקה- עובד מצוין

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

galezer
30-08-21, 09:36
בדקתי את רמת האמינות שלכם.
לקחתי את המחבת הקטנה בסט. ניקיתי ממנה חלודה עם ברזלית ופעלתי לפי ההוראות עם השמן והחימום וכל הטקס הפאגני הכרוך בתחזוקת מחבת ( כן, מחבת, אבל כבדה).

ואחרי שסיימתי את הטקס פעמיים ונתתי לה לעמוד חצי יממה והיא נראתה רעננה וחלקלקה החלטתי לנסות לטגן עליה ביצה עין.

כוסאומו המדינה הזו!
הכול נדבק ומזל שהיה שם גם סרט איך מנקים את החרא הזה עם מלח.
כמה שקיללתי אותכם בקול רם.

בקיצור- זה טוב לדקורציה ולא לבישול. זה גם כבד ולא נח לטיולים.

בועז , אתה כנראה איש של טפלון . טפלון לנצח .

boaz avrahami
30-08-21, 09:50
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210830/26bbcacb902f043911d3dc06b3280d74.jpg

אם ככה נגמר טיגון ביצה אני לחלוטין איש של נון סטיק כלשהו…

העולם לא סתם התקדם מאז ולא סתם הן תלויות לקישוט.
יש לי בחצר גם מחרשה לפרד וגם חרמש של לפני מאה שנה.
את שניהם החלפתי פרקטית בכלים מוטוריים והישנים דקורציה.

ככה עושים עם כל כלי שיש לו חלופה מודרנית ראויה.

בבנזיניה אני עדיין משתמש מפני שאין לה חלופה מודרנית טובה יותר

asafk
30-08-21, 10:20
אם אני אקרא למחבת גריל מתנה מהוועד - שכל הסימנים מראים שהיא עשויה מאלומיניום ומצופה במשהו - אם אני אקרא לה בשם מיוחד באנגלית זה יתפוס?

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

yovavz
30-08-21, 10:34
אם אני אקרא לה בשם מיוחד באנגלית זה יתפוס?
חשבתי על:
Smutsigarostigastålrör
או אולי
Scheißepfanne

איל מ
30-08-21, 10:57
בועז לדעתי התהליך שאתה מדבר עליו תופס אך ורק למחבת פלדה החלקה (שזאת שקוראים לה כאן קרבון).
ובכל מקרה,
כל עבודה עם ברזלית על כל מחבת תסתיים בתוצאה שתיארת. זה חורץ אותן יותר מדי.
אני בהחלט זוכר שבתור ילד הייתי מבשל ביצים לפועלים של הגדש על מחבתות נירוסטה שבטעות עברו סיזונינג (פשוט מחבתות ישנות שרופות) והן לא היו ברמת נון סטיק של טפלון אבל היו לא רחוקות מזה.

amitaikl
30-08-21, 11:43
וואלה בועז, לא מבין מה עשית לא נכון.
כמות החביתות שטוגנה על המחבת 6", זכר צדיקה לברכה, היא בלתי ניתנת להערכה.
או שלא שמת מספיק שמן, או שהאש היתה חזקה מדי, או גם וגם.
ברגע שתגיע המחבת החדשה, מבטיח לעשות לך סרטון.
בכל מקרה, יצא לי לנקות את המחבת הגדולה עם דיסק לראש מברשת. הלכלוך ירד, לא נרשמה התרגשות אצל הברזל

Sent from my BE2029 using Tapatalk

סולי
30-08-21, 12:01
תהליך הסיזינג רלוונטי למחבתות קרבון וגם יציקה.

יש לחמם היטב את המחבט לפני... השימוש... לשים מעט שמן... ולא להזיז את הביצה/חביתה... עד שהיא מתייצבת...

אין ספק שזה לא הטפלון.. נדרשת טכניקה אבל... לקבוע שזה לא מתאים לטיולים?!
בגלח המשקל רק.. נו שווין.

תנסה לבשל מעל מדורה עם טפלון.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
30-08-21, 12:02
בדקתי את רמת האמינות שלכם.
לקחתי את המחבת הקטנה בסט. ניקיתי ממנה חלודה עם ברזלית ופעלתי לפי ההוראות עם השמן והחימום וכל הטקס הפאגני הכרוך בתחזוקת מחבת ( כן, מחבת, אבל כבדה).

ואחרי שסיימתי את הטקס פעמיים ונתתי לה לעמוד חצי יממה והיא נראתה רעננה וחלקלקה החלטתי לנסות לטגן עליה ביצה עין.

כוסאומו המדינה הזו!
הכול נדבק ומזל שהיה שם גם סרט איך מנקים את החרא הזה עם מלח.
כמה שקיללתי אותכם בקול רם.

בקיצור- זה טוב לדקורציה ולא לבישול. זה גם כבד ולא נח לטיולים.

הסתיימה המתיחה ע״ח בועז.
תודה לכל המעורבים שטרחו לתאם תגובות מאחורי הקלעים כדי להביאנו לרגע הזה.
תומר,
שאפו על התכנון המוקפד.

אפשר לסגור את הדיון.

asafk
30-08-21, 18:12
תומר, אני חייב להודות לך.
בעודי מטגן היום נקניקיות מהסופר בשומן אנטרקוט (מתכון מיוחד, מבית סבתא רבא) על שפת הכינרת (לבד! אף נפש חיה מסביב! יענו חוף הכינרת ריק מאדם! או מערס! אם מישהו ירצה יקבל את הנ.צ. בהזדמנות בארבע עיניים) - ובכן תוך כדי זה הפטרתי כאילו בדרך אגב שאיזה יופי הסקיטלטט הזה שקיבלנו מהוועד. הקפדתי מאוד על מבטא ינקי כמו של ההוא מהסרטים של האוברלנדינג עם הטויוטה סריה 80 - וזה עבד. בני משפחתי נהנו מהנקניקיות פי כמה מהרגיל, אני חושב ששלושה מאיתנו אכלו יחד 12 נקניקיות בלי לשים לב.
אז תודה תומר. לימדת אותי היום שיעור חשוב במיתוג.
(אגב... איך אומרים את זה בדיוק? אני צריך להתאמן עד הטיול בסוכות כדי להרשים את החבר'ה)

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210830/fb5d80ab4450809b661cfe3fa013027b.jpg

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

hadtomer
30-08-21, 18:40
הסקיטלטט הזה שקיבלנו מהוועד
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
זה בסדר-אני קיבלתי בלנדר נינג'ה.

yovavz
30-08-21, 19:01
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210830/fb5d80ab4450809b661cfe3fa013027b.jpg
צלם בהיכל!
הסקוטלטגמיינע הזה, זה יציקת חמרן בציפוי קרמי?

איל מ
30-08-21, 19:13
מילא זה.
מה קרה למכסה שלו.
(ואני חשבתי שאני היחיד שגונב לילדים מהנקניקיות זוגלובק).

asafk
30-08-21, 20:08
המכסה במקומו מונח. לא לדאוג. יש דיסקית נעילה קטנה ואז הם יכולים להיפרד ולהתחבר חזרה.
אלומיניום אני חושב בציפוי ספריי צבע עם נקודות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

elibaba
30-08-21, 20:57
אגב מי שרוצה מחבת פלדת פחמן (יעני קרבון) יש באיקאה 28 אינץ' ב 145 שקל, תוצרת ברזיל.
הבכור ראה יותר מדי יוטיוב והתלהב מזה, הוא כבר יומיים עושה לה סיזונינג...

GodsFather
30-08-21, 22:26
הגיע היום מהמשלוחה של אמזון.

אסף, יש לי גם מחבתות וועד כמו שלך, זה מעולה בתור סט לפסח, כזה שפוגשים פעם בשנה135026

Sent from my HD1903 using Tapatalk

סולי
30-08-21, 23:08
נראה טיל אמיר תתחדש!

אסף המחבת אלומיניום+ציפוי קקמייקה+הנקניקיות.... תן להם נובלס וזהו (;

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

GodsFather
30-08-21, 23:41
נראה טיל אמיר תתחדש!

אסף המחבת אלומיניום+ציפוי קקמייקה+הנקניקיות.... תן להם נובלס וזהו (;

Sent from my SM-G781B using Tapatalkבשרשור אמזון העליתי קישור למחבת והמגהץ, למעוניינים

Sent from my HD1903 using Tapatalk

tzagi
31-08-21, 07:35
הגיע היום מהמשלוחה של אמזון.

אסף, יש לי גם מחבתות וועד כמו שלך, זה מעולה בתור סט לפסח, כזה שפוגשים פעם בשנה135026

Sent from my HD1903 using Tapatalk

Amir, make sure to season it properly prior to use, its essential.
If you need instructions just ask.
PS: Lodge makes THE finest cast iron cookware world wide.

boaz avrahami
31-08-21, 08:04
Its Pre seasoned

tzagi
31-08-21, 08:25
Written by marketing people that have no clue how to season cast iron properly.

המשוטט
31-08-21, 09:55
אסף המחבת אלומיניום+ציפוי קקמייקה+הנקניקיות.... תן להם נובלס וזהו (;



זה כבר ברמת האסקוט.....

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

המשוטט
31-08-21, 09:57
https://youtu.be/NEQP94YbYFo

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

hadtomer
17-09-21, 19:50
ארוחה ראשונה על הסקילטים נעשתה דווקא בבית- עשיתי 3 פעמים את הסיזונינג ויצא פיניש יפה.

הצעתי לאשתי, שהיא זו שהלכה ללמוד בישול וקורסים וכל זה , להשתמש במחבת החדשה. משהו עם בצל מקורמל וכו. אחרי 3 דקות היא קראה לי ושאלה מה יש במחבת הזאת שיוצר כזה זיגוג והראתה לי שהתהליך של ה..אה...משהו עם בישול...הרבה יותר אחיד וטוב. במחבת השניה צרבנו בשר והגשנו לשולחן על פלטה כי המחבת לא מתקררת- שזה להיט בפני עצמו למי שאוהב בשר.

אומנם זה לא נפולת המיס-לוסי של אסף, אבל זה בהחלט שדרוג ראוי מאוד.

amitaikl
17-09-21, 20:02
ארוחה ראשונה על הסקילטים נעשתה דווקא בבית- עשיתי 3 פעמים את הסיזונינג ויצא פיניש יפה.

הצעתי לאשתי, שהיא זו שהלכה ללמוד בישול וקורסים וכל זה , להשתמש במחבת החדשה. משהו עם בצל מקורמל וכו. אחרי 3 דקות היא קראה לי ושאלה מה יש במחבת הזאת שיוצר כזה זיגוג והראתה לי שהתהליך של ה..אה...משהו עם בישול...הרבה יותר אחיד וטוב. במחבת השניה צרבנו בשר והגשנו לשולחן על פלטה כי המחבת לא מתקררת- שזה להיט בפני עצמו למי שאוהב בשר.

אומנם זה לא נפולת המיס-לוסי של אסף, אבל זה בהחלט שדרוג ראוי מאוד.תגובת מייאר?
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%92%D7%95%D7%91%D7%AA_%D7%9E%D7 %99%D7%99%D7%90%D7%A8

Sent from my BE2029 using Tapatalk

opl
18-09-21, 09:31
בהקשר לשאלה המקורית.

אני משתמש בסקיטל, פשוט, לא גדול, בעיקר בבישול ביתי של נקניקיות, צריבת בשר לאחר סו ויד חזקה ומהירה והכנת שקשוקה שלאחר מכן נכנסת לתנור עם מוצרלה מלמעלה.

hadtomer
18-09-21, 09:42
תגובת מייאר?
Sent from my BE2029 using Tapatalk


לא, דיברתי על תגובת אשתי :-) :)

amitaikl
18-09-21, 09:45
לא, דיברתי על תגובת אשתי :-) :):)

Sent from my BE2029 using Tapatalk

סולי
14-08-22, 18:11
סקילט, לא יציקה, קל משמעותית..
טוענים לצבירת חום מהירה ובישול סהכ מהיר יותר, מתאים לשימוש בתנור או מעל המדורה.

מישהו התנסה?

https://www.amazon.com/%D7%9E%D7%97%D7%91%D7%AA-%D7%A4%D7%9C%D7%93%D7%AA-%D7%A4%D7%97%D7%9E%D7%9F-Lodge-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%91%D7%9C/dp/B005U93RYC/ref=mp_s_a_1_18?crid=27FQSS3S5KPNI&keywords=10%2Blodge%2Bskillet&pscroll=1&qid=1660489848&sprefix=10%2Blodge%2Bskillet%2Caps%2C349&sr=8-18&wIndexMainSlot=26&th=1&psc=1

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

איל מ
14-08-22, 22:18
ראשית מחבת זה דבר מאוד חשוב .

את הקטע של הסקוטל אני לא ממש מבין ולא את יתרונותיו . ( חוץ מהפוטוגניות ביוטיוב)

לגבי מחבת עם ציפוי טפלון , אני כבר מזמן לא משתמש . מסיבות רבות לא חושב שזו ליבת הדיון .

אני לוקח לשטח מחבת קרבון , שהיא דומה בתכונותיה למחבת יצוק ( אני עדיין עם אופנוע, גיפ יהיה בקרוב , הכל קטן ובמשקל קטן ) , מחבת קרבון היא גם קלה וגם נותנת את כל היתרונות של מחבת ברזל יצוק .

באוטו שלי ( לא גיפ ) , יש מקרר , כירים גזנע פשוט ואני משתמש כבר שנתיים במחבת ברזל יצוק שקניתי באמזון ( של חברת LODGE ), חוויה מעולה , עובד גם במדורה תנור או בכל מקום אחר . משתמש אחת לשבוע לפעמים יותר .
הידית היא מברזל וניתן לקנות כיסוי מתאים במקום להשתמש בכפפות .

יש לי ניסיון של עוד מעט חמש שנים עם הסט .

אם מבצעים סיזינונג לפי ההוראות - לא נדבק כלום . ההוראות פשוטות וחוזרים עליהן כל פעם שמתקלקל . ( אותו דבר גם לקרבון ) יש שמן ייעודי , אני משתמש בשמן מן החי ועובד מצויין . יש גם סרטונים למעוניינים .

המחבת כבד , עדיף לעבוד עם שניים במקביל ( בדיוק הזמנתי כיריים כפולים במקום היחיד על מנת לייעל ) . אחרי תקופת למידה מסוימת לא תחזור לטפלון על בעיותיו .

למפונקים - קרבון .

גלעזר .


מה זה קרבון. לא מכיר.


סקילט, לא יציקה, קל משמעותית..
טוענים לצבירת חום מהירה ובישול סהכ מהיר יותר, מתאים לשימוש בתנור או מעל המדורה.

מישהו התנסה?

https://www.amazon.com/%D7%9E%D7%97%D7%91%D7%AA-%D7%A4%D7%9C%D7%93%D7%AA-%D7%A4%D7%97%D7%9E%D7%9F-Lodge-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%91%D7%9C/dp/B005U93RYC/ref=mp_s_a_1_18?crid=27FQSS3S5KPNI&keywords=10%2Blodge%2Bskillet&pscroll=1&qid=1660489848&sprefix=10%2Blodge%2Bskillet%2Caps%2C349&sr=8-18&wIndexMainSlot=26&th=1&psc=1

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

גם אני לא הכרתי בהודעות הראשונות....

סולי
14-08-22, 22:51
הכרתי קרבון... אבל זה לא נראה לי זה.
קודם כל אם כן אז זה היה כתוב איפשהו.
ושנית המחיר, סקאלה אחרת של מחיר.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

סולי
14-08-22, 22:51
סליחה התרגום המפגר עובד אצלי אוט'..
אכן כתוב פלדת קרבון.. רק המחיר מפתיע.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

איל מ
14-08-22, 23:19
שים לב לביקורות.הם עם מרקם מחוספס בדומה למחבת יצוקה. דבר שעלול להגמר כמו הנסיון של בועז.
בנוסף, עדויות על התעוותות בחום.

איל מ
01-07-24, 15:41
למי שמחפש פתרון לביצים הנדבקות:

https://www.youtube.com/shorts/1OKaC0hPxjc

סולי
01-07-24, 20:00
מנסיוני זה מיותר.

1. מחממים היטב את המחבת, עושים בדיקה עם מעט מים.
משפריצים ואם המים הופכים לבועות שרוקדות על המחבת זה הזמן להניח את הביצה או הסטייק לא לפני שהגעת לתוצאה הזו.

2. לא להתבייש להשתמש בשמן.
שומן בקר או עוף משאריות, שמן אבוקדו, ענבים וקנולה בכבישה קרה נהדרים למשימה.

והסוד הוא פשוט לבשל ולבשל ולבשל איתן, לדעתי הפוליש הזה המוגזם לא טוב לנו. ואגב יש סרטונים רבים שמראים שהתהליך הזה מיותר לחלוטין.. אם תתעקש אחפש.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

סולי
01-07-24, 20:27
https://youtube.com/shorts/wDOg7vb6WvU?si=5Cb2yRIKnyK2Jl2U

הטיפ הזה נכון לכל המחבתות שהן לא nonstick.. נירוסטה או ברזל יצוק.



Sent from my SM-G781B using Tapatalk

-->