צפייה בגרסה מלאה : egr- בכללי
באחד הסרטונים שנגררתי אליהם ביוטיוב
איזה בריטי הגדיר את ה egr כצינור שמחובר מהתחת לפה ומשמש למיחזור פלוצים למען הסביבה ..
אני מתמרד כרגע במנועי דיזל.
הייתי שמח להבין האם ל egr יש תפקידים נוספים פרט להפחתת הזיהום הנפלט מהאגזוז.
האם ה egr תורם למשהו נוסף במנועי הדיזל?
תודה
מאוד בקצרה ומאוד בתכלית - המערכת הזו מורידה את הטמפרטורה בתא השריפה - ויחד עם זה טמפ' גזי פליטה.
במנועי בנזין ממחזרים כ20 אחוז. במנועי דיזל יורו 4 ומעלה - ממחזרים משהו כמו 50 אחוז.
זה קורה רק כשהמנוע לא מתאמץ. כלומר במאמץ - המצערת egr נסגרת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ולמה אנחנו צריכים להוריד את הטמפ בחלל הבעירה?
זה עבור שריפה "נקייה" יותר
או שנועד למשהו אחר במנוע?
מוני אורבך
28-08-21, 07:36
כאשר יש טמפרטורת בערה גבוהה נוצרים חלקקים רעלים.
זהו הסוג השני של זהום אוויר (הראשון כמובן CO).
רע מאוד לאיכות הסביבה.
ואם איכות הסביבה לא מזיזה לך (וחבל מאוד שכך)
טמפרטורה גבוהה בצילנדר גורמת לבלאי בשסתומים ובבוכנה ובטבעות הבוכנה.
יכול גם ליצור שכבת פיח על הצילנדר ( במידה ויש יותר מדי שמן בתא הבערה)
בכלל אני חושב שנפסיק לחשוב על איכות הסביבה כמשהו של "שמאלנים" יפי נפש.
זה פוגע ישירות בנו ובטווח המאוד קצר. לא בעתיד כאשר אנחנו נהיה כבר בקבר.
מוני תודה על ההסבר.
אל תכעס
איכפת לי מאיכות הסביבה לפחות כמו שלך איכפת.
מבטיח.
איך התמודדו מנועי הדיזל בעבר עם עודף החום לפני עידן ה egr ?
מה השתנה בתכן של המנועים?
מוני אורבך
28-08-21, 12:07
לא כועס, מנסה להסביר.
אני מספיק זקן כדי לזכור את מנועי הדיזל של פעם שהיו מוצאים עננים של עשן מחניק ומסריח.
תודה לאל שאנחנו כבר לא שם.
מנועי הדיזל של פעם עבדו עם המון יתירות.
לדוגמא שפכו המון סולר כדי לקרר את הצילינדרים.
בנו שסתומים יותר גדולים וכבדים.
והיו מאוד לא יעלים.
מנועי הדיזל של היום הרבה יותר יעלים.
מכניסים בדיוק את כמות הדיזל שצריך
שסתומים קלים המאפשרים להגיע לסיבובי מנוע יותר מהירים, וכתוצאה מזה הספק יותר גדול.
כתוצאה מכך הם לא אוהבים טמפרטורת תא בערה גבוהה.
ולכן משתמשים ב EGR.
לגבי פיח/משקעים, לפחות על שסתומים. אם אני לא טועה (ויתכן ואני כן), דווקא טמפרטורות גבוהות מונעות הווצרות של זה, ואף מנקות חלק.
במנועי דיזל של ציוד כבד
משתמשים באותו עיקרון?
אשמח להסבר, איך גזי פליטה היוצאים מתא הבעירה וחוזרים לegr מגיעים חזרה לתא הבעירה בטמפ' יותר נמוכה? הרי הם רק יצאו מהצילינדר לאחר שנשרפו.
שואל ברצינות על מנת ללמוד.
לא כועס, מנסה להסביר.
אני מספיק זקן כדי לזכור את מנועי הדיזל של פעם שהיו מוצאים עננים של עשן מחניק ומסריח.
תודה לאל שאנחנו כבר לא שם.
מנועי הדיזל של פעם עבדו עם המון יתירות.
לדוגמא שפכו המון סולר כדי לקרר את הצילינדרים.
בנו שסתומים יותר גדולים וכבדים.
והיו מאוד לא יעלים.
מנועי הדיזל של היום הרבה יותר יעלים.
מכניסים בדיוק את כמות הדיזל שצריך
שסתומים קלים המאפשרים להגיע לסיבובי מנוע יותר מהירים, וכתוצאה מזה הספק יותר גדול.
כתוצאה מכך הם לא אוהבים טמפרטורת תא בערה גבוהה.
ולכן משתמשים ב EGR.
אווירת סוף מסלול.
עם או בלי EGR , הרכבים המזהמים שלנו בקרוב יהפכו לפריט אספנות, משהו נישתי למשוגעים בלבד.
אשמח להסבר, איך גזי פליטה היוצאים מתא הבעירה וחוזרים לegr מגיעים חזרה לתא הבעירה בטמפ' יותר נמוכה? הרי הם רק יצאו מהצילינדר לאחר שנשרפו.
שואל ברצינות על מנת ללמוד.בהרבה רכבים יש קירור של צינור הegr לצורך זה. אך השליטה על טמפ' הבעירה היא על ידי צמצום כמות החמצן.
מוני אורבך
28-08-21, 23:00
מנוע הדיזל רחוק מאוד מלהיות אספנות.
יקח הרבה שנים אם בכלל עד שמנוע חשמלי יחליף אותו.
אפילו בצפי האופטימי ביותר מדובר על 10 שנים
מה שיוצר את הטמפרטורות הגבוהות הוא תהליך הבערה.
במידה ויש תערובת עניה (הרבה חמצן מעט סולר) נוצרים טמפרטורות גבוהות.
זה בדיוק המצב לדוגמא בשיוט (שהוא למעשה רוב הזמן שהמנוע נמצא בו)
בגזי הפלטה יש מעט מאוד חמצן.
אם מחזרים את גזי הפלטה אל הצילינדר, מורדים את כמות החמצן בתא הבערה.
התערובת הופכת להיות למעשה יותר עשירה.
ובכך מורידים את טמפרטורת תא הבעירה.
בהרבה רכבים יש קירור של צינור הegr לצורך זה. אך השליטה על טמפ' הבעירה היא על ידי צמצום כמות החמצן.https://youtu.be/E2_I0DSxsqI
אגב לא מדובר על איכות הסביבה בלבד. הegr מטרתו להפחית גזי NoX והוא עושה את זה במידה משמעותית (מצמצם מעל 70 אחוז).
הגזים הללו מעבר להשפעה על ההתחממות הגלובלית גורמים לאסטמה בילדים, סכרת, הפלות, בעיות לב ומוות (מוזמנים לקרוא על זה אם אתם חושבים שאני זורק כאן סתם מילים).
אז מי שיותר מודאג מהצטברות פיח בסעפת היניקה מאשר מה שהילדים הקטנים שלו נושמים כשהם מתרוצצים מאחורי הרכב בעצירות אז שיבטל את הegr, זה גם ישפר לו את הנצילות ב3%. אבל בבקשה לא לכתוב כמה נחמדים אתם לסביבה בזה שאתם לא משתמשים בחד"פ. הNoX הרבה יותר גרועים.
מנוע הדיזל רחוק מאוד מלהיות אספנות.
יקח הרבה שנים אם בכלל עד שמנוע חשמלי יחליף אותו.
אפילו בצפי האופטימי ביותר מדובר על 10 שנים
מה שיוצר את הטמפרטורות הגבוהות הוא תהליך הבערה.
במידה ויש תערובת עניה (הרבה חמצן מעט סולר) נוצרים טמפרטורות גבוהות.
זה בדיוק המצב לדוגמא בשיוט (שהוא למעשה רוב הזמן שהמנוע נמצא בו)
בגזי הפלטה יש מעט מאוד חמצן.
אם מחזרים את גזי הפלטה אל הצילינדר, מורדים את כמות החמצן בתא הבערה.
התערובת הופכת להיות למעשה יותר עשירה.
ובכך מורידים את טמפרטורת תא הבעירה.
רכבי הדיזל שלנו קרובים מאוד לאספנות לדעתי
יכול מאוד להיות שמבחינה טכנית אתה צודק (לי אין מושג), אבל מבחינה צרכנית, חברתית, זהו סוף מסלול, והוא קרוב יותר ממה שנדמה לנו.
רכבי השטח (SUV) אצלי תמיד נקנו יד 2 מכאלה שלא באמת עשו שטח, כך יצא. אותם צרכנים כבר לא יקנו פאג'רו לאשה (לחנות על המדרכה אצל הספר), האופנה התחלפה כבר מזמן, האפשרויות הצטמצמו, וכעת מהפיכה חשמלית בפתח שגם קורצת כלכלית למי שגומע ק"מ.
כשתוציא אותם מהמשוואה, אלה שעזרו לנו עם החלפים (-: ועם רכבי היד 2, ויהיה יותר ויותר קשה להחזיק את הרכבים שלנו, גם אנחנו נתחיל להצטמצם, עד לקבוצה קטנה של משוגעים לדבר.
בקרוב פורום חדש בג'יפולוג - טסלה סייברטראק.
EGR לא יהיה שם.
טסלה סייברטראק - איכס.
יותר מוצא חן בעיני ריוויאן R1T.... כשמסתכלים איך הוא בנוי משתכנעים שאם כבר רכב חשמלי, אז כזה. כל התפיסה נכונה ולטעמי גם יפה.
סיפור הדיזלים באמת עומד להיגמר - פיתוח מנועי דיזל חדשים עצר אצל רוב/כל היצרנים. הם ממשיכים למכור מה שיש ואיפה שאפשר כל עוד זה מותר - וזה באמת על זמן שאול. להערכתי, שנתיים-שלוש וזה נגמר באירופה. ארה"ב מעולם לא היתה שוק חובב דיזלים בכל מה שאינו משאיות, ומה שיישאר יילך לעולם השלישי. שם ממילא לא דורשים טכנולוגיה מתקדמת אלא אמינות ועמידות.
מנועי בנזין ממשיכים כרגיל עד 2030, אז ייאסר שיווקם באירופה ברכב חדש. ייקח להם עוד 10-15 שנה להיעלם כמעט לגמרי מהשוק (בהתבסס על אורך חיים צפוי של מכוניות) והרגולציות שיהלכו ויהפכו לחמורות יותר ויותר יעזרו לזה לקרות - קושי (יזום) הולך וגובר להשיג דלק, סנקציות כספיות (אגרות מוגדלות, העלאת מסים), מגבלות הולכות וגדלות על כניסה לערים ועל חנייה וכו' וכו' כיד הדמיון הטובה של הרגולטורים יימח שמם וזכרם. תקנות יורו 7 שבפתח כבר מעמידות את יצרני הרכב בפני דרישות הקטנת פליטות שטכנית הן כבר למעשה בלתי אפשריות להשגה - מה שלא יותיר להם ברירה אלא להפסיק ליצר ולמכור מנועי בעירה. מרצדס למשל, עומדת לבטל כבר בקרוב מאוד (מאוד) בערך חצי מהיצע מנועי הבנזין שלה וזו רק ההתחלה.
מי שירצה להמשיך לנסוע באוטו אמיתי, יצטרך לעשות זאת רק ברכב ישן/אספנות. אבל המערכת בפירוש לא תקל עליו לעשות זאת - איסורים והגבלות, בעיות בטסטים, קשיים והגבלות על השגת רכישת בנזין ובכללי מירור החיים על כל צעד ושעל, יהיו חלק מהחוויה, על מנת לשכנע את הסרבנים לעבור לחשמל. עבורנו, שמורגלים בהתעללות הרשויות באזרחים, זה אולי יהיה פחות טראומטי?.....
זה הפרצוף האמיתי של המהפכה החשמלית. רכב חשמלי יהפוך לסמל של כפייה ודיכוי. ומי שמכוניות אמיתיות יישארו משהו שחשוב לו ונותן טעם לחייו עד כדי כך, ייאלץ לעשות רילוקיישן למדינת עולם שלישי כלשהי, עם כל החסרונות הידועים הנילווים לחיים במקומות כאלה.... שווה?.....
איציק - 4X6ZH
01-09-21, 07:45
ואז יום אחד באה הקורונה ...
ושיהיה מענין התחילו סוללות להתפוצץ
והנהג של טסלה לא בדיוק יודע לנהוג
ופתאום מתברר שחסר חלקים .... במיוחד רכיבי אלקטרוניקה
ובאנגליה חסר יותר ויותר מוצרי יסוד .( לאוכל )
אז מי מחשב מסלול מחדש ?
איציק
סוללות ותאונות - חבלי לידה, זה ברור לכולם
מחסור ברכיבים/מוצרי יסוד - משבר עולמי
הכל יעבור.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.