התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בית בטבע - לוחמה אפקטיבית ביתושים

Derish
29-08-21, 14:29
שלומות,

כפי שכתבתי לא מזמן בשרשור סמוך, אני עוזר לחבר למכור את ביתו בניכר ובינתיים מתגורר פה ומתחזק את הנכס. הבית יושב על צלע הר ומאד מחובר לטבע... מה שמכניס לחיי אתגרים חדשים. אני מבין את מגבלות הפורמט וכבר התרגלתי לכל מיני חרקים מוזרים שמתרוצצים בבית ובמרפסות, אבל היתושים זה פשוט מכה. ונראה שהם רק ממתינים שאבוא הביתה עייף ומזיע כדי להתנפל עליי כולם ביחד ברגע שאני מעז לחשוף חתיכת עור.

תמהני איך אנשים שגרים בבתים כאלה (במיוחד אם הם חברי פורום) מתמודדים עם הבעיה. לפידים בוערים בחוץ? מנורות סגולות בפנים? מאווררים שלא נותנים ליתושים אפשרות להתיישב במקום אחד ליותר מכמה שניות? חליפת אב"כ?

אשמח לכל עצה שימושית, לפני שמוצצים ממני את כל הדם.

nirs
29-08-21, 14:49
נרות ציטרונלה עושים עבודה לא רעה בכלל.
יש כל מיני אביזרים דקורטיבים (כדים, צלחות וכו׳) שאפשר לשלב כחלק מעיצוב המרפסות

Sent from my iPhone using Tapatalk

erezgur
29-08-21, 15:06
רשתות.
ייבוש מקומות עם מיים עומדים (עציצים עם תחתיות למשל)
תרסיסים במקרים קשים כמו שאתה מתאר ("סנו די" ומוצרים דומים)
מאוורר חזק כאשר אתה בחוץ.

נשלח מהנייד

אומי5
29-08-21, 15:18
תאכל שום, הרבה שום.
לא לא זה לא מספיק, התכוונתי להרבה הרבה שום....

סתם, שן שום ביום אמורה להספיק, נבדק מחקרית עלי ועל חברים שלי בג'ונגלים של קבינדה, מי שאכל שום בערב לא נעקץ ביום, מי שלא אכל....הי"ד.

Derish
29-08-21, 16:56
מצויין, זה גם יעביר לשכנים את החשק לבוא לבקר.

עם הנרות כנראה שלא אוכל לעמוד בהוצאה בשימוש שוטף (אני רואה שכל אחד מספיק למספר שעות), אבל בהחלט כדאי לקנות כמה למקרה של אורחים על המרפסת.

התופעה הזאת היא עונתית מנסיונכם, או שזה צפוי להיות ככה גם בחורף?

hadtomer
29-08-21, 17:14
[QUOTE=Derish;957194 הבית יושב על צלע הר ומאד מחובר לטבע...

אשמח לכל עצה שימושית[/QUOTE]

הדרך הטובה ביותר להיפטר מהיתושים במקומות איומים כאלה היא לשנות מצב צבירה. הקטע של צלע ההר, הנוף והאוויר הופכים במהרה למטרד. אנחנו למשל עברנו לגור בחמישה חדרים ברמת גן בקומה עשירית. התענוג עלה בסך הכול רק בערך שלוש מיליון לא כולל כל מה שמסביב ולדעתי אני אקבר בקבר אביונים כי אני אשלם משכנתא גם כשאהיה שלד. הפקקים בבוקר, בערב וגם בכל יתר שעות היום מבטיחים שתמיד תוכל ליהנות משפע של חברה אוטומוטיבית. כמו כן יש לפחות שתי סביחיות שאני יכול להמליץ עליהן. כמו כן, אצלנו היתושים זה רק בעונות מעבר, או כשהעיריה לא מרססת, שזה רוב השנה.

איל מ
29-08-21, 18:09
כבר כתבו הכל.
אבל בראש ובראשונה- רשתות. וחינוך ילדים לגבי סגירת דלת. (או דלת רשת על קפיץ).
ייבוש מקורות רטיבות לא יעזור אם אתה ממש בלב הטבע, אלא אם אתה ביישוב ודואג שאתה והשכנים לא משאירים מים עומדים, ולא מגזימים בכמות ההשקיה בגינות (ככל שיש יותר צמחים, יש יותר מזיקים מכל הסוגים. הטיגריס האסייתי מסתפק באדמה לחה, ולא חייה מים עומדים).
שוםלא עזר בניסוי שאני עשיתי, וברגע שהבית עצמו מוגן ע"י רשתות ניתן למצוא פתרונות מקומיים כשיושבים בחוץ (והם גם נרשמו).
לראיה- אצלנו הילדים לא נעקצים, ארוחת ערב אחת אצל סבא וסבתא והילדים נראים כמו קורבנות של מגיפת עור בבורמה.

Derish
29-08-21, 18:42
אוקיי, נראה לי שעכשיו הבנתי בשביל מה יש וילונות רשת נגללים על כל החלונות בסלון. זה כנראה הפתרון של הדיירים הקודמים לבעיה, במקום להתקין רשתות נורמליות במסילה. כבר שבועיים אני שובר את הראש ומנסה להבין מי תלה אותם פה כשהם לא עוזרים בשיט נגד השמש ואפשר לראות דרכם הכל.

נגלול אותם למטה ונראה אם זה עוזר, למרות שאני סקפטי. מן הסתם הרוח תעיף אותם קיבינימט אם החלון פתוח, אבל מה הטעם לחיות במקום כזה אם אי אפשר לפתוח את החלונות... מצד שני, בטח אפשר לחבר אליהם חתיכת סקוץ'/מגנט שיצמיד אותם למסגרת, או שפצור דומה כלשהו.

סדרי העדיפויות של הבעלים פה שנויים במחלוקת, בלשון המעטה. בית לא זול, אבל בין הסיפור הזה לבין הצנרת המחלידה במקלחות תמהני מה בדיוק עבר להם בראש כשהם גרו פה.

נדב42
29-08-21, 18:42
קנה לך אחד או שניים כאלו, את היתושים של הירקון זה מנצח [emoji846]:

https://www.ebay.com/itm/Motel-Kyoto-396a-elettroinsetticida-Suction-Ideal-for-interior-spaces-/254597351526?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=724-127637-2357-0

yovavz
29-08-21, 19:11
יש את המלכודות של In2Care, שלא נמכרות בארץ ונשמעות כמו פתרון מאוד יעיל - מטפל בשורש הבעיה ולא רק ב-"סימפטומים". סוג של הדברה ביולוגית.
https://www.in2care.org/
החלפתי איתם מיילים בתחילת השנה, בנסיון להבין מה הסטאטוס שלהם בארץ וליצור קשר עם הזכיין הישראלי שלהם.
כעקרון, בגלל שמדובר בהדברה ביולוגית, נדרש תהליך אישור מורכב מול משרד החקלאות.
טרם הצלחתי לדבר עם מישהו שידע לומר לי מה הסטאטוס של זה.
בהתחלה, השתעשעתי קצת ברעיון להפוך לזכיין שלהם, אבל לא נראה שיש שם נכונות למשהו כזה ונשמע שבאמת יש להם כבר סגירה עם יבואן ישראלי, שהם סירבו לחשוף.
אם יש מישהו פה, שיש לו ידע/מקורות בתחום ויכול לסייע בבירור, זה יהיה מבורך.

-->