צפייה בגרסה מלאה : לוח אלומניום למיגון - כמה שאלות :)
היי,
חברה לי החתיכה של מיגון הגיר בפאג'רו שלי (לצורך העניין - 2001 אוטומט קצר).
אני שוקל "לייצר" אותה לבד. (יש כלים ויכולת ולא מצאתי משומש כזה).
1. הבנתי שרוב המיגונים נעשים מאלומניום 6 מ"מ. נכון?
2. סוג מסויים או שכל תרכובת תתאים?
3. מישהו יודע איפה מוכרים לוחות כאלה ? (ועדיף לא רק בגודל של 2X1 מטר)
4. (זאת כבר הגזמה - אני יודע ... ) למישהו יש במקרה את השרטוט למגן גיר של פאג'רו ? (מקסימום אשרטט אותו לבד .. חח)
תודה
boaz avrahami
29-08-21, 15:42
לרוב זה מ 5052. במיוחד אם מכופפים אותו.
אם אתה לא מכופף אז 6061 עדיף מבחינת חוזק
גיל,
ראה מאמר של אסף על מיגון Rival שהתקין בהיילקס שלו.
באתר שלהם יש מיגון לפאג'רו חדש יותר אבל שווה להריון טלפון להתעניין.
נשלח מהנייד
למשל סקופ מתכות.תקח פח שתוכל לכופף שיהיה עם זיקון גבוה ככל שניתן ( בתנאי שתוכל לכופף בלי לסדוק)
מיגון אלומיניום פולולארי מאוד (בארץ),קל לעבוד איתו, אבל מומנט אינרציה של לוחות מכופפות כאלה משמעותית קטן מפחים מכופפים מברזל,
העדר נסיון מבלטנות ונסיון הנדסי של חברות שיפורי שטח רבות גורמות להם לייצר מיגוני אלומיניום ולא פח ברזל.ספק שיש יתרון לאלומיניום מול ברזל חוץ מעמדתו של האלומיניום בפני תנאי שטח -למשל פגיעה בציפוי פח ברזל באמצעות אבנים.
מעבר למומנטי אנרציה יש לציין גם שהתחום האלסטי של האלומיניום מאוד מאוד קצר.במילים אחרות הוא מתעוות מאוד מהר תחת עומסים יחסית נמוכים.בהעמסות מסויימות אפשר להשתמש בזה כיתרון לספיגת אנרגיה (אימפקט בסלעים).
למשל סקופ מתכות.תקח פח שתוכל לכופף שיהיה עם זיקון גבוה ככל שניתן ( בתנאי שתוכל לכופף בלי לסדוק)
......
לצערי סקופ לא מוכרים לפרטיים.
עם איזה עובי פח היית עושה את זה ?
תלוי איפה המיגון ועל מה הוא מגן.אם יש לו בראקטים למרווח או שהוא צמוד.האם צריך פתחים לאוורור וכמה.תלוי איפה נוסעים.אם אתה עושה בבית אז זה לדעתי אלומיניום 5/6 מ"מ זה מה שעושים פה אספיר וכל מני כאלה.למיגון כזה צריך גם פטיש 5 ואטמי אוזניים כדי ליישר אחרי כל טיול בינוני חחחח
בגדול הייתי בעצמי בכלל קונה משו מוכן של Rival,ARB,TJM,Gorhino וכו' מברזל.אבל יש לי מיגון אלומיניום פלסטלינה (שקיבלתי עם הרכב) של אחת הסדנאות הידועות שאני מתקמצן להחליף (והשכנים בטח מקללים אותי בגלל הרעש יישור של הזבל הזה) וכל פעם מיישר
אם הייתי רוצה לייצר לבד הייתי הולך בדרך של פח 3 מ''מ קשה יחסית. אם אתה לא מרתך אליו כלום קח פח HH (פלדה קשה. 40 רוקוול c ) וזה יגן על הגחון גם מסלעים וגם ממוקשים. אם צריך לרתך תישאר באזור ה St37.
בכל מקרה אלומיניום כפי שנכתב מעלי - שמכופף בקוים ישרים ולא כבוש לצורה הסופית - זה מה שרוב היצרנים המקומיים עושים כי זה קל וזול - לא כי זה הכי טוב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
היי,
חברה לי החתיכה של מיגון הגיר בפאג'רו שלי (לצורך העניין - 2001 אוטומט קצר).
אני שוקל "לייצר" אותה לבד. (יש כלים ויכולת ולא מצאתי משומש כזה).
1. הבנתי שרוב המיגונים נעשים מאלומניום 6 מ"מ. נכון?
2. סוג מסויים או שכל תרכובת תתאים?
3. מישהו יודע איפה מוכרים לוחות כאלה ? (ועדיף לא רק בגודל של 2X1 מטר)
4. (זאת כבר הגזמה - אני יודע ... ) למישהו יש במקרה את השרטוט למגן גיר של פאג'רו ? (מקסימום אשרטט אותו לבד .. חח)
תודה
אם אתה מחפש לקנות חומר גלם, פלזנשטיין מתכות במפרץ חיפה.
מקובל יותר ואפילו זול יותר לקנות את חומר הגלם חתוך בלייזר (ומכופף אם רלוונטי), ככה אתה משלם על מה שצריך וחוסך לעצמך את כל העבודה הקשה של חיתוך וקידוח. תכין שבלונה של המיגון מקרטון ביצוע, מזה תכין סקיצה עם מידות. אם יש לך חבר עם תוכנת תיב"ם הוא יהפוך את זה השרטוט לקובץ DXF, ואם לא תעלה את הסקיצה לכאן, אני ואחרים כאן עזרו לחברים להכין קבצים פשוטים לחיתוך. מפעלים שחותכים ומכופפים יש ברחבי הארץ יותר מספקי מתכת, אני יכול לתת המלצות בצפון.
אם אלומיניום אז 5052 בעובי 5 או 6 מ"מ זה המקובל. אפשר גם פלדה 3-4 מ"מ יש המון שיקולים לכאן ולכן וזה תלוי בתכן של מה שאתה רוצה, תעלה את הסקיצה יהיה על מה לדבר.
אל תתפתה ליצר מיגון חזק מידי ובלתי כפיף (יענו מומנט אינרציה לאנשי מדע החומרים...).
כי אז כל חבטה במיגון, במקום שהוא יספוג ויתעוות בקטנה, מועברת ישירות לשילדה או לנקודות העגינה ומשם הלאה.
ראיתי איך מיגון מיכל דלק שתוכנן בקפידה (כנראה על ידי מהנדס עתיר ידע במומנט אינרציה) - חטף מכה ומיכל הדלק נקרע ונזל. אגב - למיגון שלום....
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.