צפייה בגרסה מלאה : בלון חמצן - מאיפה לקנות/למלא ואיזה סוגי חיבורים/ווסתים יש לו ?
הכי אוף טופיק ...
אני שוקל לקנות מחולל אוזון לטובת טיפולים בכלבלב (עושה רושם שזה מאוד מקל עליו להתמודד עם הכימותרפיה שהוא מקבל, ולמרות איכות השווארמה בפרדיס, קצת גדול עלי לנסוע לזכרון יעקב פעם בשבוע. או לת"א גוועאלד. וכל גיחה כזו גם עולה לי 250 זוזים לא כולל שווארמה וקולה)
מחולל אוזון (מהפשוטים) ניזון מבלון חמצן עם ווסת בתחום שבין 1/32 ל- 1 ליטר בדקה, וחשוב לי שיהיה חיווי על הווסת עצמו כי במחוללים אין.
אני מעדיף לקנות את הווסת בחבילה ביחד עם המחולל, רק שאין לי מושג ירקרק באיזה סוג חיבור משתמשים בארץ לבלוני חמצן, ואיפה בכלל אני יכול לקנות/למלא בלונים כאלו בארץ.
סוגי החיבורים שראיתי לווסתים הם:
135072
אז מאיפה אפשר/כדאי/נכון לקנות בלון חמצן ואיזה סוג חיבור קיים בארץ ?
הכי אוף טופיק ...
אני שוקל לקנות מחולל אוזון לטובת טיפולים בכלבלב (עושה רושם שזה מאוד מקל עליו להתמודד עם הכימותרפיה שהוא מקבל, ולמרות איכות השווארמה בפרדיס, קצת גדול עלי לנסוע לזכרון יעקב פעם בשבוע. או לת"א גוועאלד. וכל גיחה כזו גם עולה לי 250 זוזים לא כולל שווארמה וקולה)
מחולל אוזון (מהפשוטים) ניזון מבלון חמצן עם ווסת בתחום שבין 1/32 ל- 1 ליטר בדקה, וחשוב לי שיהיה חיווי על הווסת עצמו כי במחוללים אין.
אני מעדיף לקנות את הווסת בחבילה ביחד עם המחולל, רק שאין לי מושג ירקרק באיזה סוג חיבור משתמשים בארץ לבלוני חמצן, ואיפה בכלל אני יכול לקנות/למלא בלונים כאלו בארץ.
סוגי החיבורים שראיתי לווסתים הם:
135072
אז מאיפה אפשר/כדאי/נכון לקנות בלון חמצן ואיזה סוג חיבור קיים בארץ ?5
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
גורדון גז וכימיקלים, רחוב מוזס פינת יגאל אלון. זה מה שאני מכיר.
5
להתקשר אליך ?
קוראים לך גרשון ??
חחח.. הלוואי...
סתם מכשיר סלולרי עם אינטילגנציה ורצונות משלו /:
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
נדב, יש לי בבית מיכל חמצן קטן שהגיע ממקור לא ברור.
אתה מוזמן לקחת אותו. אין לו ווסת או אביזרים נילווים ואין לי מושג לגבי טסט או תכולה.
נדב, יש לי בבית מיכל חמצן קטן שהגיע ממקור לא ברור.
אתה מוזמן לקחת אותו. אין לו ווסת או אביזרים נילווים ואין לי מושג לגבי טסט או תכולה.תודה [emoji846]
תוכל לפנק בתמונה, ואולי מישהו מאלו שיודעים הכל ידע להצביע על איזה חיבור מדובר ?
ואם יש עליו כיתוב כלשהו, אז גם תמונה קריאה של הכיתוב ?
מחולל אוזון (מהפשוטים) ניזון מבלון חמצן עם ווסת בתחום שבין 1/32 ל- 1 ליטר בדקה, וחשוב לי שיהיה חיווי על הווסת עצמו כי במחוללים אין
יקירי,
מחולל אוזון מהפשוטים באמת, משתמש בחמצן מהאוויר האטמוספרי.
מדובר במכשיר זול יחסית שלוקח אויר מסביבתו, מעביר אותו דרך שפופרת זכוכית שנמצאות בה אלקטרודות מתח גבוה המייצרות ניצוצות חשמליים (יצירת פלזמה). הניצוץ מפרק מולקולות חמצן לאטומי חמצן, חלק מתחברים חזרה לאוזון. ניתן לקבל כך 10% אוזון.
(חשוב להקפיד על אויר יבש למניעת יצירה של חומצה חנקתית ממגע של תחמוצת חנקן לאדי המים באוויר).
לא ברור לאיזה ריכוזים אתה רוצה להגיע ואיך אתה רוצה ליישם את החשיפה של הפציינט לאוזון (שהוא רעיל מעל ריכוז מסוים).
מחוללי אוזון הניזונים מחמצן עושים גם הם שימוש בעקרון הזה בדיוק.
הזנה של חמצן לאותו סוג מכשיר תניב כמובן ריכוז אוזון גבוה יותר, אבל לא בטוח שזה נדרש לך.
תודה [emoji846]
תוכל לפנק בתמונה, ואולי מישהו מאלו שיודעים הכל ידע להצביע על איזה חיבור מדובר ?
ואם יש עליו כיתוב כלשהו, אז גם תמונה קריאה של הכיתוב ?
בגדול כן אבל כפוף לתזכורת שתשלח לי היום בערב, לי יש זכרון של דג זהב.
בארץ משתמשים בשני הסוגים של ווסתים/חיבורים : 540, ו 870.
ב870 משתמשים גופי הרפואה כמו מדא בבלונים נישאים וניידים קטנים.
ב540 משתמשים כל השאר - חולים כרוניים עם בלון בבית, בתי חולים, אמבולנסים (הבלון הקבוע בניידת), אנשי מזגנים,טכנאי גז, תעשייה (ברנרים,מבערים וכדו').
בלון חמצן בארץ צבוע בצבע ירוק ובחלקו העליון בצבע לבן.
לפני כמה שנים התחילו לצבוע בלונים שמשמשים לחמצן רפואי את כל הבלון בלבן עם או בלי סמל מגן דוד באדום. (ללא קשר למדא), וכן עם הכיתוב "חמצן רפואי".
את הבלון עם חיבור 870 עד כמה שידוע לי, מדא ממלאים בעצמם ורק בתחנות שלהם.
את כל השאר ניתן למלא בכל חברות הגזים, ובחנויות של מזגנים(-ממלאים במקום).
אני לא יודע אם יש הבדל באיכות החומר או בתהליך עצמו בין חמצן רפואי לרגיל.
על הבלון מוטבע תאריך הבדיקה האחרון .
הבדיקה תקפה ל5 שנים מהתאריך הנקוב. לאחר מכן הבלון מחייב שוב בדיקה.
יקירי,
מחולל אוזון מהפשוטים באמת, משתמש בחמצן מהאוויר האטמוספרי.
לא דייקתי בהודעת הפתיחה, הכוונה למחולל אוזון רפואי, כזה שניתן לקבוע בו את הריכוז.
תודה רובי על ההסבר המפורט והברור, אז אני מניח שאלך לכיוון ה- 540 לטובת זמינות המילוי (אינשאללה שנזדקק...)
לגבי הבדיקה של הבלון, איפה עושים, כמה זמן זה לוקח וכמה זה עולה ?
נראה כמו 540, נכון ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210902/8896c9bd7c5ef7239c1490e16d3dd7b4.jpg
אם זה משהוא רפואי, בדקת אפשרות לשאול ביד שרה או באחד הארגונים שמחזיקים ציוד רפואי?
אפילו תמורת דמי ששכירות כאלה ואחרים נראה יותר הגיוני / כלכלי.
שנה טובה
אלון
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם זה משהוא רפואי, בדקת אפשרות לשאול ביד שרה או באחד הארגונים שמחזיקים ציוד רפואי?
זה רפואי, אבל עבור הכלבלב, קשה לי להאמין שיד שרה או דומיהם ישתפו עם זה פעולה ...
נראה כמו 540, נכון ?
כן.
בדיקה לבלון עושים אצל כל ספקי הגזים.
מרגיש צורך לציין שאסור !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 בתכלית האיסור !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
וקח את זה לחומרה הכי גבוהה האפשרית ( ואני מכיר אותך )
לגעת בבלון חמצן עם ידיים משומנות ( אסור ליצור מגע בין השמן והחמצן )
ראה הוזהרת !
מרגיש צורך לציין שאסור !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 בתכלית האיסור !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
וקח את זה לחומרה הכי גבוהה האפשרית ( ואני מכיר אותך )
לגעת בבלון חמצן עם ידיים משומנות ( אסור ליצור מגע בין השמן והחמצן )
ראה הוזהרת !יכול להרחיב?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
אין לי הרבה מה להרחיב ... שמן וחמצן = השמן מתחמצן ומתלקח.
אל תנסו בבית.
https://sciencing.com/reactants-products-combustion-reaction-8433780.html
למשל ..
לפני הרבה שנים שלחו מתנדב צעיר במד"א לשמן את הווסת של המיכל חמצן כי הוא חרק בזמן השימוש.
(בכל הקורסים חזרו על זה שאסור לעשות את זה עשרות פעמים) האמבולנס נשאר ללא גג.
קניתי בלון אצל גז רון בפ"ת, והכל מתחבר ועובד תקין, תודה לכל המייעצים.
שאלה בעניין ההתלקחות הפוטנציאלית - התייעצתי עם הוטרינרית לגבי חומר סיכה לשימוש על הקטטר, והיא אמרה שהיא משתמשת בשמן מאכל כזה או אחר.
כששאלתי אותה לגבי התלקחות או התפוצצות היא אמרה שהיא לא מכירה תופעה כזו, שכבר 5 שנים היא משתמשת בזה ואף כלב עוד לא התפוצץ לה, ושחוצמזה היא מעשירה שמן מאכל באוזון, שזה תהליך שבו מבעבעים חמצן מועשר באוזון בתוך מיכל שמן.
"חמצן מועשר באוזון" זה בעצם 99.9% חמצן ו- 0.1% אוזון.
הטכניקה הזו מוכרת ומקובלת בעולם - אז איך זה לא מתפוצץ ?
קניתי בלון אצל גז רון בפ"ת, והכל מתחבר ועובד תקין, תודה לכל המייעצים.
שאלה בעניין ההתלקחות הפוטנציאלית - התייעצתי עם הוטרינרית לגבי חומר סיכה לשימוש על הקטטר, והיא אמרה שהיא משתמשת בשמן מאכל כזה או אחר.
כששאלתי אותה לגבי התלקחות או התפוצצות היא אמרה שהיא לא מכירה תופעה כזו, שכבר 5 שנים היא משתמשת בזה ואף כלב עוד לא התפוצץ לה, ושחוצמזה היא מעשירה שמן מאכל באוזון, שזה תהליך שבו מבעבעים חמצן מועשר באוזון בתוך מיכל שמן.
"חמצן מועשר באוזון" זה בעצם 99.9% חמצן ו- 0.1% אוזון.
הטכניקה הזו מוכרת ומקובלת בעולם - אז איך זה לא מתפוצץ ?
לא כל שמן מגיב לחמצן, יש מצב שהיא משתמשת בסוג של שמן מהאקזוטיים של נבטי חמצוצית אורגני אקסטרא? (במילים אחרות, לא באמת שמן).
בלי קשר,
להעשיר שמן מאכל באוזון?
אוזון הוא לא החומר הכי ידידותי לגוף שלנו, מה היא מנסה לעשות?
לגבי חומר סיכה לקטטר,
שוב היא מפתיעה.. כי בעולם הרפואי משתמשים בד"כ בג'לים מבוססי מים. בבית המרקחת הקרוב לביתך.
היא משתמשת בשמן זית או שמן שקדים.
אוזון במינון גבוה מדי הוא רעיל, אבל יש המאמינים שזה מרפא בערך כל דבר.
אני לא נסחף לשם, אבל גם לא שולל מכל וכל. עובדתית הטיפול באוזון עוזר לכלבלב מאוד בהתמודדות עם בעיות עיכול שנובעות מהכימותרפיה, ואם זה עוזר לו להרגיש טוב אז אני בעד [emoji846]
היא משתמשת בשמן זית או שמן שקדים.
ועכשיו ברצינות,
הכלכלב לא במצב בריאותי טוב.
שמן זית/מאכל אחר זה לא דבר סטרילי, והיכן שנכנס קטטר צריך להיות מאד נקי.
שימוש בשמני מאכל זה פתח לזיהומים, ונראה לי שבמצבו אתה רוצה לצמצם אפשרות כזו, לא להגביר.
תעשה לו ולך טובה ותתארגן על ג'ל סיכה רפואי.
הקטטר מיועד לישבן, כך שאני לא בטוח עד כמה זה קריטי. בכל מקרה, המלצות למוצר ספציפי תתקבלנה בברכה, ואני מבטיח לא להתקמצן על זה ...
אשמח לעוד התייחסויות לעניין הנפיצות (של החמצן והשמן, למה מה חשבתם...)
אשמח לעוד התייחסויות לעניין הנפיצות (של החמצן והשמן
כי ראינו את זה קורה..
יש מצב שזה קורה עם סוגים של שמנים, או מרכיבים נוספים בשמן אבל בוודאות קורה.
אני לא טוען שלא, לי אין בכלל נסיון בתחום, ואני לא רוצה שיתפוצץ לי הכלבלב...
קישור לסרטון של העשרת שמן זית באוזון:
https://youtu.be/3gGlVagbaPs
אוזון הוא חומר אגרסיבי לא יציב.
עוד טרנד..
כאדם בריא לא הייתי מכניס את זה לגוף.
לחולה סופני.. אם לצטט מישהו במצב כזה, ״מה שעושה לי נעים זה מה שקובע עכשיו״, ובצדק.
הציטוט מסכם את זה יפה ופשוט ונכון, מבלי להכנס אפילו לדעתי הפרטית על הטרנד. עובדתית, במינון הנכון (נמוך למדי, 30ppm), זה עובד
סתם כקוריוז, מסתבר בשיחת כלבים ברחוב שאחד השכנים שותף לטרנד ומשתמש בזה על עצמו. עוד לא צמחו לו קרניים ...
רק להכניס מימד של מדע לנושא התלקחות ספונטנית של שמן + חמצן.
שמנים מכילים שרשרות של הידרוקרבונים. כלומר מימן ופחמן. כלומר דלק.
החיבור ביניהם מאוד לא יציב והם מאוד אוהבים להיקשר לחמצן. שמן מתחמצן. והתוצר הוא מים ופד"ח.
כשזה קורה משתחררת עם ההתחמצנות אנרגיה של חום. באוויר, וללא ריכוז גבוה של חמצן - זה לא מורגש. אבל אם יש ריכוז גבוה של חמצן סביב ההידרוקרבון, ובמוסף יש משהו שהחום יכול להצית - נגיד סמרטוט ספוג בשמן שנוגע בחמצן נקי - הטמפרטורה עולה כתוצאה מההתחמצנות וכשהיא מגיעה לטמפ' ההבזקה של השמן (פחות מ 200 מעלות) הוא נדלק. אם יש בסביבה משהו שניצת בטמפרטורה נמוכה יותר משמן - נייר.. סיבים.. עלים.. הוא יידלק קודם - כתוצאה משילוב של חום חמצן וחומר דליק.
אם אין הידרוקרבונים - אין דלק. זה לא יקרה.
עדיין חמצן מסוכן גם בשילוב עם ניצוץ ולו קטן ביותר אבל זה כבר סיפור אחר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הגורם שמפוצץ את השילוב חמצן ושמן הוא בסופו של דבר הטריגר.
זה יכול להיות חום, לחץ, חשמל סטטי, תגובה כימית וכדומה...
בוסתי חמצן הפתיחה הראשונית יוצאת לחץ אדיר שמתניע את התהליך, וזה פיצוץ סופר אלים.
חלק מן האפשרויות המצויינות מעלה הן ספונטניות לגמרי ומתרחשות אחת לX שימושים ותרחישים.
אותה וטרינרית של "5 שנים ניסיון" עם התהליך ? פשוט עוד לא נפלה על אותו סטאפ מושלם, של קצת חיכוך, קצת חשמל סטטי...
כשהיא תיפול כבר לא יהיה מי שיספר לך למה זה לא עובד.
אני מכיר באופן אישי אנשים ש20 שנה עובדים עם ברנר ללא בולם להבה, ואומרים שלא צריך...לא קורה כלום....
אי אפשר לנהל את הכללים לפי ההתנסות הפרטית שלהם כי המצב הנדיר שמצריך את האביזר פשוט עוד לא קרה להם.
זאת באמת כימיה הכי בסיסית שיש. אין צורך להוכיח את זה מעבר למה שכבר ידוע באופן מובהק.
ההזהרות על ציוד החמצן מגיעות בפונט הכי אדום והכי בוהק.
פתח יוטיוב יש שם דוגמאות למכביר.
לפני הווסת זה לגמרי ברור.
ואחרי הווסת (אצלי מדובר בווסת של ספיקה נמוכה, אני בוחר חצי ליטר לדקה ובפועל ממלא מזרק של 200 סמ"ק.
איפה זה משאיר אותי ?
שוב, כנס ליוטיוב ותראה בצורה הכי גרפית שיש..
גם בלחץ/ספיקת חמצן אפסית, חסר אחד מהגורמים שציינתי והכל עולה באש ביעילות של פי.......10 נגיד ?
מאחל בריאות לכלב, אבל צריך לעשות את זה בשכל.
דבר אחד בטוח, יש עכשיו מהנדסים בגוגל שלא מבינים למה האלגוריתם של החיפוש משתגע.....
מה פתאום דיון על ג'ל לקטטר לכלב באתר 4X4 :-)
שווה קישור לפנתאון
יש פתרון לבעיות הנפיצות והסטריליות.
במיכלי צלילה ששם לחצי האויר מגיעים ל200-300 אט' משתמשים בגריז ושמן על בסיס סיליקון ששימוש בהם מונע תופעת הפיצוץ/שריפה.
בנוסף, משתמשים בסיליקונים למינהם בתעשית המזון לצורך תחזוקה, כמובן בסוגים שאינם מזיקים לגוף.
לגבי חיבור..... ה-540 הוא הנכון לפחות עבור חמצן תעשייתי.
מאחל לכלבלב הרבה בריאות ומצד שני עולה גם שאלה אתית שלא מעז לשאול.
לגבי החיבור - הוזמן ווסת 870 (בתקן הרפואי) והבלון שנרכש מתאים אליו. זהו כנראה התקן הנפוץ לבלונים קטנים בארץ.
אתה מוזמן לשאול בפרטי מה שלא מתאים לך לשאול בגלוי...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.