התחברות

צפייה בגרסה מלאה : לאור מחירי הג'יפים המשומשים בטירוף הקורונה - "מחירון" מנקודת מבט ביטוחית

dptnl
02-09-21, 18:55
כבר שבועיים שאני רואה בלוחות כלי רכב שונים ומשונים - מדוגמים יותר, מדוגמים פחות, הרוב נבלות וכבר ראיתי כמה אקזמפלרים ששווה אולי אפילו ללכת לבדוק פיזית.
-
נניח וקניתי ג'יפ, פי שלוש מערכו "במחירון", לא חסרים טרופרים שנת 99 מדוגמים למשעי שמפורסמים ב30K,כבר ראיתי 2004 מושקע שמפורסם כמעט ב60K או פאג'רו Q במחירי פי שלוש או ארבע מה"מחירון" - ראיתי גם דיסקו 1 ב60K -
זה לא זול להחזיק ג'יפ ישן בארץ ואני בטוח שחלק מבעלי הג'יפים הוציאו סכומים הרבה יותר גבוהים מהמחיר שהם דורשים (ויש כאלה שסתם מוכרים גרוטאות במחיר מופקע)

נניח ואיזה אדם אקראי נכנס לי ברכב ברמזור ושבר לי איזה פגוש או עיקם קצת את הדלת.

במקרה הטוב, יש לו ביטוח מקיף או צד ג', ופגוש או איזו דלת אחורית, עולים ב50% יותר מ"מחירון הרכב".
האם בעצם, מעבר לתקלות, אני שם את כספי על קרן הצבי, שהרי במקרה הטוב, אקבל "מחירון?", כלומר 10K והורדה מהכביש על רכב שקניתי ב30K-60 או שלא אקבל כלום?

תוהה האם לדלג על החוויה המפוקפקת ולחכות לזמן בו אוכל לקנות ג'יפ חדש יותר.

Saar
02-09-21, 19:05
אם השיקול שלך בקניית ג'יפ הוא כמה כסף תקבל בתאונה/מקרה ביטוח, אז כנראה עדיף שתחכה לרכב חדש.

hadtomer
02-09-21, 19:10
1. אף אחד מאיתנו לא נמצא בנעליך

2. מה יהיה מחר והאם יכנסו בך ברמזור? אני היתי אמור להיות עכשיו בגרמניה אבל אני בבית כי לבת שלי יש קורונה. מה יהיה מחר? רק אלוהים יודעת.

3. כלומר אתה רוצה לחכות לרכב יקר יותר כדי שתוכל לבטח, או לסירוגין לתקופה אחרת בה מצבך הפיננסי יאפשר? מערך השיקולים שלך לגבי רכישה של רכב שטח כעת, כלומר כאן ועכשיו, אינו בהכרח כזה שמתאים למחויבות לרכב שטח. זה לא נאמר בציניות אלא בעיניים פקוחות.

asafk
02-09-21, 19:10
זו תקופה גרועה מאוד לקנות בה רכב 4x4.
המחירים לא סבירים.

עכשיו תחליט לבד.... שיקולי סיכון מול סיכוי
אם יישבר הפגוש אתה יכול לתקן על חשבונך ולא חייב לערב ביטוח. מתאים לך הסיכון?

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

dptnl
02-09-21, 19:11
אם השיקול שלך בקניית ג'יפ הוא כמה כסף תקבל בתאונה/מקרה ביטוח, אז כנראה עדיף שתחכה לרכב חדש.

לא, השיקול שלי הוא מה קורה אם אני משקיע כמה עשרות אלפי שקלים ברכב ואז מישהו נכנס בי ומכל מכה קטנה כמעט הרכב
מוגדר טוטאל-לוס.

בתור מי שהיו לו כמה רכבים בעברו, כל רכב עובר תאונה "קלה" או יותר אחת לכמה שנים - אני זוכר שכשחיפשתי רכב בן שלוש, כמעט לא
היה אחד שלא עבר תאונת פגוש כזו או אחרת.

dptnl
02-09-21, 19:22
1. אף אחד מאיתנו לא נמצא בנעליך

2. מה יהיה מחר והאם יכנסו בך ברמזור? אני היתי אמור להיות עכשיו בגרמניה אבל אני בבית כי לבת שלי יש קורונה. מה יהיה מחר? רק אלוהים יודעת.

3. כלומר אתה רוצה לחכות לרכב יקר יותר כדי שתוכל לבטח, או לסירוגין לתקופה אחרת בה מצבך הפיננסי יאפשר? מערך השיקולים שלך לגבי רכישה של רכב שטח כעת, כלומר כאן ועכשיו, אינו בהכרח כזה שמתאים למחויבות לרכב שטח. זה לא נאמר בציניות אלא בעיניים פקוחות.

אני מנסה להבין את הstate of mind של ג'יפאים רבים שהרכב שלהם שווה הרבה יותר ממה שכתוב על הנייר.
מניח שזה אומר באותה הנשימה גם שאי אפשר לבטח כנגד גניבות ואולי, באיזשהו מקום, אוכל לראות שאני טועה - כי מעבר ל"למה לא" יש גם הרבה "למה כן".

תאורטית, מצבי הפיננסי, אם לא הייתי קובע לעצמי תקציבים יעדים לעתיד והגבלות ,עם הלוואה קטנה שהייתי מחזיר והתנהגות כלכלית לא רציונאלית, היה מאפשר לי גם לרכוש לנד קרוזר חדש - כל המחשבות האלו, נטו, נובעות מהתנהלות עם עיניים פקוחות ותהיה אולי אני צריך לשחרר לעצמי תקציב גדול יותר לנושא.

hadtomer
02-09-21, 19:30
כאמור- זה לא הזמן בו נכתב בכוכבים שעליך להיות בעליו של רכב שטח. זה הכול

raanan
02-09-21, 19:31
כבר שבועיים שאני רואה בלוחות כלי רכב שונים ומשונים - מדוגמים יותר, מדוגמים פחות, הרוב נבלות וכבר ראיתי כמה אקזמפלרים ששווה אולי אפילו ללכת לבדוק פיזית.
נשמע שאתה לא צריך אותנו, אתה כבר יודע מה נבלה ומה טרפה ...

נניח וקניתי ג'יפ, פי שלוש מערכו "במחירון"
מחירון צריך לייצג את הערך בשוק ולא להכתיב את השוק.
אם משלמים את המחיר, אז זה הערך והמחירון.
בכלל, 4000 ש"ח על אייפון , זה מסתדר עם מחירון כל שהוא ?

תוהה האם לדלג על החוויה המפוקפקת ולחכות לזמן בו אוכל לקנות ג'יפ חדש יותר.
ג'יפ חדש יותר מן הסתם יהיה יקר יותר וכנראה באותו יחס.
כנראה שעדיף לוותר, החזקת ג'יפ זה לא עניין של השקעה כלכלית נבונה.

בהצלחה בכל החלטה שתבחר

רענן

dptnl
02-09-21, 19:37
נשמע שאתה לא צריך אותנו, אתה כבר יודע מה נבלה ומה טרפה ...

מחירון צריך לייצג את הערך בשוק ולא להכתיב את השוק.
אם משלמים את המחיר, אז זה הערך והמחירון.
בכלל, 4000 ש"ח על אייפון , זה מסתדר עם מחירון כל שהוא ?

ג'יפ חדש יותר מן הסתם יהיה יקר יותר וכנראה באותו יחס.
כנראה שעדיף לוותר, החזקת ג'יפ זה לא עניין של השקעה כלכלית נבונה.

בהצלחה בכל החלטה שתבחר

רענן

גם אחזקה של אופנוע ספורט ליטר חדש ושני רכבים לשני אנשים היא לא השקעה כלכלית נבונה.
אני מנסה להבין למה אני נכנס ואולי אני צריך לשחרר לעצמי קצת יותר מבחינת תקציב לג'יפ.

לא כתבתי שאני מחפש לקנות במחיר מחירון או באתי בטענות כלפי אלה שלא מוכרים במחיר מחירון - התייחסתי לחברות הביטוח, שמסתמכות, למיטב הבנתי, על המחירון, שלא ממש ברור מה הוא מיצג במצב שוק שכזה - בטוח לא היצע וביקוש.

אתה מוזמן לראות ג'יפים מהשנתונים שציינתי בלוחות השונים - רובם במצב נבלה, ואת זה כתבו ותיקים וטובים בפורום הזה.

איל מ
02-09-21, 20:00
נכתב כבר בעבר וחיפוש יניב זאת.
אתה יכול לבחור לתפור לעצמך ביטוח לפי ערך הרכב האמיתי (כולל תוספות). אתה תשלם הרבה יותר.

נ.ב.
גם כשהרכב שלי היה "חדש" (כמעט בן 10) לא ביטחתי אותו במקיף. אם אתה מסוגל כלכלית לספוג את הנזק של טוטאלוסט או גניבה, זה מיותר.
חובה וצד ג' זה סיפור אחר.

מצד שלישי, גם כשהרכב שלי היה "חדש", קניתי אותו ב45k. היום לך תמצא רכב בן פחות מעשר במחירים כאלו.

dptnl
02-09-21, 20:39
נכתב כבר בעבר וחיפוש יניב זאת.
אתה יכול לבחור לתפור לעצמך ביטוח לפי ערך הרכב האמיתי (כולל תוספות). אתה תשלם הרבה יותר.

נ.ב.
גם כשהרכב שלי היה "חדש" (כמעט בן 10) לא ביטחתי אותו במקיף. אם אתה מסוגל כלכלית לספוג את הנזק של טוטאלוסט או גניבה, זה מיותר.
חובה וצד ג' זה סיפור אחר.

מצד שלישי, גם כשהרכב שלי היה "חדש", קניתי אותו ב45k. היום לך תמצא רכב בן פחות מעשר במחירים כאלו.

בדיוק הסיבה שבגינה פתחתי את הפוסט, זה משהו שלא ידעתי - אערוך חיפוש, תודה :)

assafy
02-09-21, 21:50
לגבי האמרה שעכשיו מחירי רכבי השטח (ורכבים בכלל) יקרים לעומת מה שהיה, אז האמרה נכונה אך לא ממש עוזרת.
זה לא שאם הקונה הפוטנציאלי יחכה בסבלנות חצי שנה אז הקורונה תגמר ותמחה מעל העולם, משבר השבבים יסתיים באחת ומחירי הרכבים יצנחו.
לא, כמו מחירי הדיור זה הולך להיות יותר גרוע, מה שעלה כבר לא יירד כל כך כל כך מהר והחוסרים במכוניות החדשות יגררו את מחירי המשומשות למעלה עוד תקופה ארוכה. שלא לדבר על מצאי רכבי השטח האמיתיים המשומשים שמצטמצם והולך.
אז מי שמתכנן לקנות רכב שטח, המצב גרוע מבחינת המחירים והוא הולך עוד להחמיר לעתיד הנראה לעין.

איל מ
02-09-21, 23:36
נשמע כמו תירוץ טוב לקנות חדש.
אה..
רגע...
זאת הקוספירציה של המדינה כדי להרוויח עלינו מסים.
(ציניות)

haggaigi
03-09-21, 00:11
לרכב שטח אין באמת מחירון, זה לא שווה ערך לרכב פרטי, בוודאי שלא משפחתית סטנדרטית שפגעי הנסועה והזמן מפחיתים מערכה לאורך הזמן. ברכב שטח מלבד תיקונים סטנדרטיים, ישנם שדרוגים שמעלים את ערכו, אם הוא מגיע לידיים אוהבות שמטפלות בו במסירות, בחלקים טובים, במוסכים עם צריך ושדרוגים איכותיים מעלים את ערכו. בנוסף משפחתית מוחלפת במשפחתית חדישה יותר, בעוד שכיום היצע רכבי השטח "האמיתיים" הולך ומצטמצם, אין כמעט כלי רכב עם הילוך כח, סרנים חיים, נעילות, מהלכי מתלה, זוויות גישה ונטישה טובות, למעט טנדרים, לנד קרוזר, ג'יפ רנגלר, ג'ימני, לנד רובר דיסקוברי/דיפנדר. מוציא מהכלל את הרקסטון שפחות טוב (נכון יש נעילות והילוך כח, אבל מהלכי מתלה משמעותית פחות טובים). בקיצור כמו הדיור, כשיש ביקוש והיצע הולך ופוחת המחירים עולים והמחירון לא רלוונטי, רק למי שמצפה לקבל כסף מהביטוח.

lizard
03-09-21, 07:10
אני יכול לומר מנסיון אישי שזה גם עובד הפוך. רכב שעובד לא הצלחתי למכור בעשירית מהמחירון שלו עבר תאונה וקיבלתי מחירון מלא. מכרתי את הרכב לפירוק ביותר משהציעו לי עליו עובד עם טסט.

עם זאת, אפשר לקבל הערכת שמאי עדכנית ועם זה לעשות ביטוח אבל כמו שכתבו לך, זה יעלה יותר.

לביא סמו וסומו
03-09-21, 08:53
צריך לזכור גם את חצי הכוס המלאה - בחיפוש רכב שטח זה לגיטימי לחלוטין לשלם מעט יותר על מנת לקבל כלי מטופל ושמור

גם פה אגב צריך להכניס דברים לפרופורציה - רכב שטח עובד בשטח לא מעט מהזמן והרבה מהכלים חסונים אך בני עשור צפונה (את אלו אני הכי אוהב אגב) וצריכים תמיד לקחת בחשבון הוצאות של תחזוקה.

חצי הכוס המלאה הוא שאם רכב השטח שלך שמור ומטופל אתה גם תקבל עליו מחיר הגון במכירה ככה שהוצאת הקנייה מתקזזת (כל מקרה לגופו) - זה כמעט ולא קיים ברכבים סטנדרטיים - יש מחירון והוא יורד ... נקודה .

וכמובן יש את רובד התוספות , בלא מעט מהמקרים עלות התוספות גבוה ממחיר המחירון של הרכב - ככה שמודל המחירון ממש אבל ממש לא רלוונטי....

gillss
03-09-21, 12:29
אין (וכנראה גם לא ימצא לעולם) ג׳יפאי שיקבל את כספו (הערך האמיתי) בקרות אירוע ביטוח !
ברור שחברת ביטוח תוריד מהכביש ותפצה במחירון יצחק לוי , כל טרופר ששוויו 30k ועלות התיקון היא יותר מ 15k .
זה לא קשור למחירי היד שנייה בכלל , זה אך ורק קשור להתנהלות חברות הביטוח (חשיבה כלכלית בלבד)
אפשר ״לשחק״ עם גובה הפרמיה ותכולת השיפוי , כל סוכן ביטוח מיומן יבצע זאת.
אבל אז נשארת רק החשיבה הכלכלית הפרטית של הבעלים.
לקחת טרופר (כתום ומדוגם , מלוח המכירות פה בפורום) שסה״כ עלות התוספות בו מוערך עלידי (אין לי קשר לבעלים רק מעריך)
כ 120k ועלות המחירון עוד 35k , ולבטח במחירון , זו פשוט בדיחה.
לעומת זאת לבטח ב 150k רכב שקניתי ב 60 , זו סוגיה ממש מעניינת.
אני בכלל חושב (ודעה זו די רווחת כאן בפורום) שמי שנכנס לאיזורי ה״טרופר ב 35k״ צריך להבין שלנפש אין מחיר.
לשים בצד כסף לבן ליום שחור. לבטח חובה וג׳ , ולהנות מהחיים.
ובטרופר 2004 לא רצים לתקן שריטות טמבון כמו בפורסטר 2021 ;););)

eyalski
03-09-21, 14:07
סתם סיפור, לא 100 אחוז עונה לפות'ש, אבל נותן כיוון מחשבה.
לפני שלושה שבועות היה מכרז לרכב משטרתי, בין היתר היו שם 2 לנדקרוזר בנזין 2004, 2008.
רכב מחולט, הקונה ישא באחריות, הרכב נמכר AS-IS, ללא בדיקה הגיעו על גרר.
זה הנוסח היבש באתר המכירה של משטרת ישראל.

ומה בפועל היה שם למכירה: 2 לנדקרוזרים, שכנראה היו בשימוש של מבריחי סמים בדואים (לא גזענות, רק לפי האבק המדברי) שנמלטו ופרצו מחסומים ועלו על דוקרנים, ונסעו על הג'אנטים, עד שלא נשארו ג'אנטים, מיותר לציין שגם השאר לא משהו. בקיצור, לא מראה מלבב במיוחד, ולא משהו שהיית רץ וקונה.

לאחר שבועיים התפרסמו התוצאות:

טויוטה 2004 יד 2 רכב חילוט ללא רישוי לא ידוע מצבו המכני והכללי לשיקול דעת הקונה בלבד לא תתקבל כל טענה לגבי רכב זה (AS-IS)מפתח שבור נמכר ב 102000 ש'ח
טויוטה 2008 יד 5 לא ידוע קילומטראז' רכב חילוט ללא רישוי לא ידוע מצבו המכני והכללי לשיקול דעת הקונה בלבד לא תתקבל כל טענה לגבי רכב זה (AS-IS) נמכר ב 123000 ש'ח.

מחיר אמיתי מאתר המכרזים של משטרת ישראל

אז כנראה שהשיגעון עובד וכל מה שנאמר בפוסט מוכיח את זה, אפשר להתייחס לעניין בתור אובדן שפיות זמנית ואולי לחשוב יצירתי ולחפש דרך אחרת להתנייד חוץ מג'יפ קרוע לגזרים במחיר מופקע.

assafy
03-09-21, 14:17
ואולי מי שקנה את הרכבים הללו יודע בדיוק מה מוסלק שם בדפנות של הדלתות....
אחרת באמת שאי אפשר להסביר.

shmil
03-09-21, 14:17
לאחר שבועיים התפרסמו התוצאות:

טויוטה 2004 יד 2 רכב חילוט ללא רישוי לא ידוע מצבו המכני והכללי לשיקול דעת הקונה בלבד לא תתקבל כל טענה לגבי רכב זה (AS-IS)מפתח שבור נמכר ב 102000 ש'ח
טויוטה 2008 יד 5 לא ידוע קילומטראז' רכב חילוט ללא רישוי לא ידוע מצבו המכני והכללי לשיקול דעת הקונה בלבד לא תתקבל כל טענה לגבי רכב זה (AS-IS) נמכר ב 123000 ש'ח.

מחיר אמיתי מאתר המכרזים של משטרת ישראל

מה לא ברור?
בעוד שבועיים הרכבים האלו יופיעו בלוחות המודעות בתור "מציאה מאשת רופא, שימש כרכב סופר, לא ראה שטח ממטר"

hadtomer
03-09-21, 15:55
אחרת באמת שאי אפשר להסביר.
אפשר ועוד איך.

אם רוכשי רכבי יד שניה, במיוחד טויוטות וכו היו מבצעים בדיקה נאותה במקומות כמו מרכז הסליקה של חברות הביטוח- וגם כמה אתרים יעודיים שעוסקים בזה, הם היו מגלים שהבייבי שלהם עמד למכירה במכרז ולפני זה עבר דברים שיפה להם השתיקה.

-->