צפייה בגרסה מלאה : עמבה במערכת קירור
שבת שלום,
לא מדובר בשמן או חלודה, אני מהמר שזה בגלל ערבוב נוזלי קירור.
מה לדעתכם גרם לזה ואיך אפשר לנקות את המערכת?
תודה
135094
אם תציין איזה רכב ואיזה נוזל קירור היה במערכת, במה ערבבו וכמה, זה יכול לסייע.
את הדברים הבאים אני כותב בלי לדעת איזה רכב יש לך ואיזה נוזל קירור היה בו, כך שזה לחלוטין לא תורה מסיני.
עקרונית בנוזל קירור יש יחס מסוים בין אתילן גליקול ובין מים. כאשר היחס "עקום" תיווצר קורוזיה, יותר נכון המשקע החום שאתה רואה. המשקע הזה אינו נורא וזה לא "מיונז ברדיאטור".
מעבר לכך גם במערכת הקירור מסתובבים חלקיקי חלודה כי יש לך לא מעט רכיבים דרכם עובר נוזל הקירור. אם תציין איזה רכב, איזה נוזל קירור וכו יהיה אפשר להבין. אם זה רכב מודל 2020 אז באסה. אם זה רכב בן עשר שהחליף 3 בעלים, הגיוני.
ומעבר לכך- אכן הוספה של נוזל קירור באיכות שונה ובמפרט שונה או מים ייצרו את המשקע שאתה מתאר.
לי אישית זה לא היה כל כך מפריע, היתי ממלא את נוזל הקירור האיכותי והמתאים-נוסע עם האוטו שבוע, מרוקן אותו וממלא שוב נוזל קירור איכותי ומתאים-ושלום.
ובהמשך לאמור
זה מעיד על הזנחה.
במקומך
עושה שטיפה טובה למערכת הקירור
עם נוזל שטיפה ייעודי והרבה מים מזוקקים.
לאחר מכן ממלא נוזל איכותי בתקן הנדרש לרכב.
ובעוד חודשיים שלושה מחליף שוב את הנוזל לחדש .
אגב
בישראל, כולל בחנויות הרכב, אנשים חושבעם ש "אדום" או "ורוד" או "ירוק" זה שם של תקן- אז זהו שלא!
ויתכן ומכאן החלה הצרה ברכב שלך.
תודה על התגובות.
מדובר ביונדאי I30 של בת הזוג שלי, הרכב בן 11 והיה בהשכרה ביד הראשונה (היא שלישית או רביעית).
השקתי את המערכת עם צינור גינה, אבל אז הבנתי שצינור גינה זה רחוק ממה שצריך בשביל להיפטר מהמשקעים כמו שרואים בתמונה.
הזרמתי מים עד שקיבלתי גוון שקוף ואז מילאתי בפרסטון ירוק 33% (שזה גם המינימום ריכוז שהיצרן ממליץ עליו), כי כנראה ששוב נחזור על התהליך עד שכל מיץ הגזר ייצא.
הדיוק של מד החום ברכב שווה ל ***, ואתמול התנפץ הצג של הסורק אז לא יכלתי לדעת את הטמפ', אבל עד לאתמול היה נראה תקין (ניקוז אוויר בדגם הזה ובהרבה רכבי יונדאי מתבצע על ידי עיסוי של הצינורות, לפי מגע יד בצינורות השונים זה נראה שהתרמוסטט נפתח ושיש סירקולציה).
קצת חושש ומקווה שהתרמוסטט עובד כמו שצריך ושמשקעים לא מכסים את מנגנון ההפעלה שלו.
מה הוא נוזל שטיפה יעודי?
האם כדאי להכניס ממס למערכת קירור שנראית ככה?
להיפרד מהמשאבה ותרמוסטט עוד בא בחשבון, אבל לא אטם ראש מנוע או מצערת.
תודה שוב
לדעתי במצב כזה כדי לעשות פלאשינג עם נוזל ניקוי קצת יותר חזק (https://autohitech.co.il/%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7% 92-%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%9C%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7% 95%D7%A8?aff=GMC&gclid=Cj0KCQjwssyJBhDXARIsAK98ITQ8iaQUDc oFw1Q2huJxgzCWQynUO3C96NqUvMadp_8hig9otE n3Id4aAi83EALw_wcB)
אחר כך נוזל קירור זול כלשהו או מים מרוככים/מזוקקים, לסוע כמה ימים, לנקז את הכל ולמלא נוזל תקני.
אגב
בישראל, כולל בחנויות הרכב, אנשים חושבעם ש "אדום" או "ורוד" או "ירוק" זה שם של תקן- אז זהו שלא!
ויתכן ומכאן החלה הצרה ברכב שלך.
צבע הוא לא תקן אבל נוזלים ירוקים מוכנים לרוב יהיו מבוססים על אטילן גליקול ומים מזוקקים.
בזמן שצבעים אדומים יהיו מבוססים על חומצה אורגנית.
אחרי שהוספתי נוזל ירוק כמו הראשון, הופיעה בוצה כתומה על הפקק של הרדיאטור, כנראה בגלל שקודם היה שם נוזל אדום (מה שאין לו שום קשר לרכב הזה) ומי ברז
מה נוזל הקירור המקורי?
אני מציע לא לשחק לפי צבעים ולא לשים נוזל אוניברסלי.
יש תקנים מאוד ספציפיים ליצרנים השונים ומולם יש נוזלי קירור ספציפיים - מקורי או תחליפי כמו זרקס שמיועדים לאותו התקן או יצרן הרכב
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
גמיש :) לא פחות מ 33% חומר
135108
הפרסטון
135107
היתה אצלי תופעה דומה.
מעבר מפרסטון לזרקס פתר אותה...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.