PDA

צפייה בגרסה מלאה : האם ניתן לייבא אישית קפיצים מסוג מסוים לרכב שיש לו כבר אישור הגבהה לקפיצים האלה?

hadtomer
10-09-21, 19:44
אהלן

שאלה תאורטית. אם יש לי ברכב הגבהה של אולדמן אשר אושרה כדת וכדין ונרשמה ברישיון הרכב - ולתחושתי הקפיצים עייפים - האם ביכולתי לרכוש מאמאזון 2 קפיצי הגבהה של אולדמן מהדגם שאושר לי בהגבהה ולייבא אותם לישראל כדת וכדין על סמך האישור שניתן לי בשעתו?

boaz avrahami
10-09-21, 19:50
בעיקרון כן.
קפיצים לחוד, בולמים לחוד.
אל תגדיר אותם בחשבונית כקיט הגבהה.

אמזון בכלל פוטר אותך מלבטים

hadtomer
10-09-21, 19:59
כאן יש נקודה בעייתית. יש לי חבר עם ליברטי כמו שלי שיש לו הערת הגבהה על קיט של אולדמן כי היו לחבר הזה חברים טובים שעשו לו טובה וסייעו לו בשעתו עם הכנסת הערה לרישיון, אבל למעשה הקיט שיש לו הוא JBA 4 אינץ' שמבוסס מקדימה על כמה רכיבים - שבהם יש גם קפיץ אולדמן. כלומר בשפה יותר פשוטה- הוא מעולם לא היה בסדנה שהרכיבה לו קיט של אולדמן.......

אולדמן מייצרת לליברטי קפיצים בלא פחות מארבע רמות קושי- ולאותו חבר יש את ה HD (עוד סנטימטר גובה, זה חשוב לאנשים עם ליברטי). אלה מק"טים שונים. השאלה היא האם אותו חבר יצטרך להביא את המסמכים וכל זה ולבדוק איזה מק"ט קפיץ באמת רשום לו, או שפשוט הוא יכול להביא אולדמן לליברטי ושלום על ישראל - במשרד התחבורה כתוב שיש לו הגבהת אולדמן ושלום.

סולי
10-09-21, 20:37
תביא איזה קפיץ שבא לך ... לאיזה רכב שבא לך ולאיזו הגבהה שבא לך... רק שהוא לא יהיה מתכוונן, כל עוד אתה מצהיר שהוא לשימוש אישי .. ובתיאור שיהיה כתוב איזה קפיץ/יצרן... לא חובה לאיזה רכב ועדיף שלא תהייה התוספת lift לתיאור.

אגב אתה יכול להזמין את הקפיץ שאתה רוצה גם אם אין לך ליברטי מוגבה וגם אם אין לך רכב בכלל.. בדרישות משרד התחבורה אין שום דרישה למסמכים ותוספות ביבוא אישי.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ehudzeelim
10-09-21, 20:38
מניסיון של חבר
הזמין קפיצי הגבהה, לרכב שלו, סטנדרטי בלי הגבהה רשומה ברישיון. הקפיצים הגיעו מאוסטרליה ישר לביתו
אף אחד לא שאל כלום.
אבל יכול להיות שזה מקרה בודד שאינו מייצג את הכלל.

איל מ
10-09-21, 20:57
תביא איזה קפיץ שבא לך ... לאיזה רכב שבא לך ולאיזו הגבהה שבא לך... רק שהוא לא יהיה מתכוונן, כל עוד אתה מצהיר שהוא לשימוש אישי .. ובתיאור שיהיה כתוב איזה קפיץ/יצרן... לא חובה לאיזה רכב ועדיף שלא תהייה התוספת lift לתיאור.

אגב אתה יכול להזמין את הקפיץ שאתה רוצה גם אם אין לך ליברטי מוגבה וגם אם אין לך רכב בכלל.. בדרישות משרד התחבורה אין שום דרישה למסמכים ותוספות ביבוא אישי.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

קפיץ מתכוונן זה יפה.

boaz avrahami
10-09-21, 22:17
קפיץ גז [emoji4]

zivo
10-09-21, 23:03
אין שום קשר בין איזה הגבהה מתאימה לאיזה רכב, לבין מה ואיך ניתן ליבא.
הרישיון של הרכב שלך ( ומה שכתוב בו) לא מעניין את החבר'ה מהמכס, יבוא.

בהגבהה סטנדרטית כל מה שכתוב ברישיון זה 50 מ"מ , לא כתוב הסוג.
ולכן, רגע אחרי שגמרת את התהליך, אתה יכול להחליף רכיבים ללא בעיה.
כמובן, אם תשתולל, אנחנו חוזרים לקובץ ההנחיות של משרד התחבורה ( הקובץ שאסף כל כך אוהב ומוכן להעיד נגדו) שקובע מה הגבהים של הרכבים אחרי הגבהה, ואז ישלחו אותך למוסך מורשה....

boaz avrahami
10-09-21, 23:08
את המכס לא מעניין הרכב שלך כל זמן שמשרד התחבורה לא ציין בצו היבוא (האישי) שזה מעניין את משרד התחבורה.
אחרת, כל מה שמעניין אותם ייעצר בעזרת עמילי המכס שהם מי שממלא אחר ההנחיות.

-->