PDA

צפייה בגרסה מלאה : התהפכות גיפ במדבר יהודה

אמיר ב.א
11-09-21, 21:31
במהלך השבת ביצע חיל-האוויר חילוץ מוסק למטיילים שהתדרדרו בג'יפים במדבר יהודה: השניים, כבני 77 ו-63, פונו לבית החולים הדסה עין כרם, הראשון נפצע באורח בינוני והשני באורח קל.

מישהו מכיר את הפרטים - מה קרה שם?

guy888
11-09-21, 22:03
התקבל בוואצאפ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210911/bdba33263eb371e2d5a767ecd3a45e8c.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210911/bf2cbfdae411f60f1132c053e3f84862.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210911/0c18be99b4567c2b3029b0807ae1954a.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210911/51c9a29f850608681b6b1c669beb160c.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210911/b0fecbdd5ce20eeabbf5c671ce2e15c4.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210911/81e6fa3169c5e94515336cd48f019bfc.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

assafy
11-09-21, 22:41
*דוברות המשטרה: יחידת חילוץ עציון יהודה (מחוז ש"י):*

מתנדבי יחידת החילוץ עציון-יהודה חילצו בצהרי השבת קבוצת ג'יפאים במדבר יהודה

מתנדבי יחידת החילוץ עציון-יהודה פעלו בצהרי השבת לחילוץ קבוצת מטיילי ג'יפים לאחר שהמדריך שהוביל את הקבוצה נפגע בתאונת דרכים בעומק השטח בסמוך לראס אל מנקושיה שבמדבר יהודה בין הג'יפ שלו לבין ג'יפ נוסף.

מפרטים ראשוניים עולה כי הג'יפ בו נהג מדריך הקבוצה, החל ככל הנראה להתדרדר מראש העלייה בה עמד. במהלך הניסיון לבלום את הג'יפ, נפגע המדריך כבן 77 מפגיעת הג'יפ בג'יפ אחר. מטייל נוסף כבן 63 נפגע גם כן באורח קל.

שני הנפגעים פונו במסוק חיל האוויר לבית החולים הדסה הר הצופים כאשר מדריך הקבוצה סובל מחבלת בטן וחזה ומצבו הוגדר בינוני.

מתנדבי יחידת החילוץ חברו אל קבוצת המטיילים, וסייעו בארגון הקבוצה וחילוצה מתוך עומק השטח דרך הנתיבים הבטוחים לנסיעה עד למקום מבטחים.

דרור ברלי
12-09-21, 12:50
לא התהפכות.
פצוע אחד קל ואחד בינוני שמצבו השתפר במהירות. כנראה ישוחרר היום או מקסימום מחר מביה"ח.

guy888
12-09-21, 13:35
מתנדבי יחידת החילוץ חברו אל קבוצת המטיילים, וסייעו בארגון הקבוצה וחילוצה מתוך עומק השטח דרך הנתיבים הבטוחים לנסיעה עד למקום מבטחים.

מה שבעיני מעניין הוא שאף אחד מהמשתתפים בטיול לא היה מסוגל לפתוח מפה/אפליקציה ולהוציא את הקבוצה מהשטח.

לפחות זה מה שמשתמע מהפיסקה האחרונה.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

דרור ברלי
12-09-21, 13:45
באירוע מסוג כזה, קודם כל - טיפול ראשוני אם אפשר, ופינוי נפגעים אם צריך.
בשלב הראשון קשה להעריך חומרת פגיעות, ולכן פצוע עם פגיעות בטן וחזה בסיטואציה כזו של שטח קשה שאמבולנס לא יכול להגיע וכל שנייה עלולה להיות קריטית, מוגדר כ"קשה" ומפונה במסוק - וכך היה. מסוק של 669 פינה להדסה עין כרם.
שם הגדרת הפגיעה ירדה לבינונית ובינתים הבחור מתאושש במהירות.

לגבי קבוצת מטיילים - מי שמטייל עם מדריך סביר להניח שלא מכיר את השטח ולא בקי בניווט.
במקרה הזה שני מדריכים אחרים הגיעו למקום האירוע במהירות והוציאו את הקבוצה מהשטח בבטחה - ולא יחידת החילוץ, שהגיעה על פי נוהל - ובפועל לא נדרשה לחלץ אף אחד.

החלמה מהירה ובריאות איתנה לפצועים, שנה טובה וחתימה טובה לכולם.

לביא
12-09-21, 14:18
. מסוק של 669 פינה להדסה עין כרם.

המסוק הוא לא של 669. זה מסוק של חיל האוויר.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

דרור ברלי
12-09-21, 14:37
לא מתווכח עם גדולים ממני בענייני תעופה.... אני מקסימום עפתי מהכיתה.
אבל למיטב זכרוני יחידה 669 שייכת לחיל האויר.

nirs
12-09-21, 14:48
דרור,
יודעים מה קרה?
מדוע הרכב התדרדר (תקלה טכנית / טעות אנוש)?

Sent from my iPhone using Tapatalk

דרור ברלי
12-09-21, 15:18
עד כאן מה שאני יכול לספר.

gilur
12-09-21, 16:04

....נשמע כמו יודע וממלא פיו מיים ;)

zivo
12-09-21, 19:40
להתראות בחמישי עוד שבועיים (מקווה לראות אותך על 4 גלגלים :-) )

דרור ברלי
13-09-21, 08:28
להתראות בחמישי עוד שבועיים (מקווה לראות אותך על 4 גלגלים :-) )

יש לי מלאך ששומר עלי ומתקן לי גוז'ונים בזמן שאני מוביל קבוצה....

- - - Updated - - -

....נשמע כמו יודע וממלא פיו מיים ;)

בירה, יין, ויסקי....
אבל זה לא הזמן והמקום.

gilur
13-09-21, 09:06
בירה, יין, ויסקי....
אבל זה לא הזמן והמקום.
.... אמרו פה חמישי בעוד שבועיים לא ?
:D
הבירה (קרה) / ויסקי - עלי...
תשלח לי מיקום

erezgur
13-09-21, 09:48
......
תשלח לי מיקום
חפש שרשור על מפגש הפלג הצפוני בימי חמישי כל שבועיים...
אבל כדי שלא תהיה במתח - ליד הברושים הגדולים מתחת לנ.ג 186 ליד החורשן (בין עמיקם לבת שלמה).

נשלח מהנייד

דורון.פ.
13-09-21, 10:12
ושלא תהיה במתח נוסף - השבוע לא :)

gilur
13-09-21, 11:01
ושלא תהיה במתח נוסף - השבוע לא :)

יהיה לי זמן לקרר את הבירות :)

Raccoon
14-09-21, 10:30
(עריכה - נמחק לבקשת הכותב)

אבי ביטר
14-09-21, 10:36
תודה

bazz270
14-09-21, 10:43
באמת הגיע הזמן שיחייבו לעשות רשיון להפעלת כננת ויפסיקו את הקרקס הזה.

yoav21
14-09-21, 11:09

צודק, באמת חסר לנו חוקים והגבלות על התחום.

חינוך, אחריות אישית הן לא מילים גסות.

בברכה
יואב

Raccoon
14-09-21, 12:07
הדבקתי כאן קטע לא ערוך קודם ונאלצתי למחוק. אני מדביק מחדש את החלק החשוב בלבד של הלקחים (בגדול הרכב התדרדר בזמן התארגנות לחילוץ כאשר הנהג מחוץ לרכב).

מוצא לנכון להדגיש את הנקודות הבאות:
ידוע לנו שמשיכה עם כננת מתבצעת כשהרכב לא בפרקינג - מחשש לגזור את הפין שמחזיק את הרכב.
עם זאת אסור להשאיר רכב על הנדברקס בלבד בשום מצב. הבלם מתקרר, מתכווץ ואז הרכב עלול להידרדר.
לכן, אם חייבים לצאת מהרכב, יש למקם אותו בשיפוע מתון ככל האפשר ובמידת הצורך להשתמש ברצועת הארכה לכננת. בנוסף יש לשים בפרקינג + לדאוג לאבטוח גלגלים עם אבנים + שאחד המשתתפים יישב במקומכם ברכב עם רגל על הברקס. רק אז - ואחרי שכל הצופים מסביב הורחקו - אפשר לשחרר את הפרקינג ולהתחיל במשיכה.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

zivo
14-09-21, 12:21
הרבה תודות.
אני חושב שמעבר לצהוב ולסקרנות, יש חשיבות גדולה בלחלוק מידע כזה.
זה מרענן ומזכיר ואני בטוח שיש הרבה מה ללמוד מארועים כאלו ( אם אני מבין מהרמזים מה קרה שם)

המשוטט
14-09-21, 12:38
.
עם זאת אסור להשאיר רכב על הנדברקס בלבד בשום מצב. הבלם מתקרר, מתכווץ ואז הרכב עלול להידרדר.
.

יש הרבה רכבים שבהם בלם היד/חניה הוא מע׳ נפרדת - סילוורדו ודיפנדר הן שתי הדוגמאות שאני מכיר.

בדר״כ בלם היד בדיפנדר לא מחזיק את הרכב.....

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Raccoon
14-09-21, 12:44
בדיפנדר/דיסקברי בלם החניה יושב על גל ההינע ולפני הדיפרנציאל האחורי. ככה שאובדן אחיזה בצד אחד מאפשר לרכב להתקדם באופן חופשי גם עם בלם.

מוטי ג.
14-09-21, 13:03
לגבי דיפנדר /דיסקו:
בהנחה שגל ההינע נעול, אבדן אחיזה בגלגל אחד לא מספיק לייצר תנועה, התנועה צריכה לעבור לגלגל השני.
צריך שגלגל אחד ינוע קדימה והשני אחורה.
אם הנחת היסוד היא שבלם החנייה חלש, טענתך יכולה להתקיים.
ואם כבר, אז לנעול דיפרנציאל מרכזי עם הפעלת בלם החנייה תכיל (אולי נכון יותר להגיד "תשפר", כי בכל מקרה למעט מצב בו הדיפ המרכזי בניוטרל הבלם חנייה תקף על גל ההינע הקדמי) את בלם החנייה גם על הגלגלים הקדמיים.

ואגב טיפ, שכבר שציינתי פה כמה פעמים, בפולריס ריינג'ר הפעלת בלם חנייה נועלת גם את הדיפרנציאל האחורי, גם שם בלם החנייה עובד על גל ההינע לפני הדיפרנציאל.

boaz avrahami
14-09-21, 13:24
אם אתם רוצים ללמוד להפעיל כננת זה באמת מבורך.

נראה לי מיותר ויומרני לנתח מקרה שאת פרטיו אנחנו לא מכירים ממקור ראשון.
נראה כמו סתם יצר רכלנות מאשר נסיון להפיק לקחים.

תהיו בטוחים רק שאם זה קרה להם זה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו גם אם נכיר את הנוהלים ונעבור הכשרה.
מדובר על אנשים מנוסים שיתכן וטעו או שכחו או שקרתה תקלה טכנית. באמת לא יודע.
קורה לעיתים גם לטובים ביותר.

איחולי החלמה מלאה לפצועים.

מוטי ג.
14-09-21, 13:31
מדובר על אנשים מנוסים שיתכן וטעו או שכחו או שקרתה תקלה טכנית. באמת לא יודע.
קורה לעיתים גם לטובים ביותר.

Like.

raanan
14-09-21, 13:35
המסוק הוא לא של 669. זה מסוק של חיל האוויר.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

669 זאת יחידת החילוץ וההצלה של טייסי ח"א (לאחר נטישה).
הפלטפורמה שמטיסה אותם זה ינשוף או יסעור (חדר מיון מעופף).
גם "ירוקים" זכו לשרות החילוץ שלהם בכל מיני סיטואציות לא נעימות בשטח האויב.

כמובן שבזמן שיגרה הם משתתפים בכל חילוץ אזרחי מורכב (בים, ביבשה),
אפילו בתאונות דרכים רבי נפגעים.

רענן

amir_shai
14-09-21, 13:37
הדבקתי כאן קטע לא ערוך קודם ונאלצתי למחוק. אני מדביק מחדש את החלק החשוב בלבד של הלקחים (בגדול הרכב התדרדר בזמן התארגנות לחילוץ כאשר הנהג מחוץ לרכב).

מוצא לנכון להדגיש את הנקודות הבאות:
ידוע לנו שמשיכה עם כננת מתבצעת כשהרכב לא בפרקינג - מחשש לגזור את הפין שמחזיק את הרכב.
לכן, אם חייבים לצאת מהרכב, יש למקם אותו בשיפוע מתון ככל האפשר ובמידת הצורך להשתמש ברצועת הארכה לכננת. בנוסף יש לשים בפרקינג + לדאוג לאבטוח גלגלים עם אבנים + שאחד המשתתפים יישב במקומכם ברכב עם רגל על הברקס. רק אז - ואחרי שכל הצופים מסביב הורחקו - אפשר לשחרר את הפרקינג ולהתחיל במשיכה.

אני חושב שזה הלקח הכי חשוב - לאבטח גלגלים עם אבנים כאשר הרכב בשיפוע!!

חנן-ג'יפולוג
14-09-21, 14:10
אני לא יודע מאיפה הגיעה האמירה על התקררות הדיסק, התכווצותו והתרופפות הבלם.
זה נכון למערכות שלא משתמשות בכבל והעברת כח ארוכה, כמו למשל כשיש מנוע שיושב ישירות על הקליפר ומפעיל בלם חניה.
במערכות כאלה יש התחשבות בעניין הזה כי הכול יחסית קשיח וכל התכווצות, ולו קטנה של הדיסק, תביא להקטנת הכוחות. לכן מערכת כזו תנסה להדק עוד את בלם החנייה בכל מספר דקות עד שתעבור חצי שעה לאחר החניה.

במערכות עם כבל הגמישות שלו מפצה על חלקיקי המ"מ של התכווצות הדיסק ולא נדרש הידוק מחדש.

לא הייתי תולה בנקודה הזו התדרדרות של רכב.

גיא
14-09-21, 14:53
מניח שהשושואיזם מקורו בנושא הביטוחי ..

אבל באמת שכל הדיון הזה בלי שום טיפה של מידע אמיתי .. לא שווה כלום.

ואני מוציא החוצה את כל יודעי דבר ושומרי סוד שכמובן יודעים הכל על הכל וגם מי רצח את רבינוביץ.

נדב42
14-09-21, 16:27
רבינוביץ׳ נרצח ???

shachar
14-09-21, 16:58
רבינוביץ׳ נרצח ???היה מפלצת....https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210914/5fb73da9d6fdc29a9e92de3efd360ebe.jpg

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
14-09-21, 17:32
גם "ירוקים" זכו לשרות החילוץ שלהם בכל מיני סיטואציות לא נעימות בשטח האויב.

“זכו״?
התפלק לך או שזה חלק מתפיסת המציאות המעוותת שעדיין עולה מידי פעם בחיל האויר בחזקת ״חיל האויר הידידותי לצהל״?

גיא
14-09-21, 18:35
“זכו״?
התפלק לך או שזה חלק מתפיסת המציאות המעוותת שעדיין עולה מידי פעם בחיל האויר בחזקת ״חיל האויר הידידותי לצהל״?

הצבא הזר הכי ידידותי לצה"ל ... לפחות בזמן שלי.

נדב42
14-09-21, 18:55
"הירוקים" זה המורעלים האלו שלא מחליפים את הצבע של המדים גם כשהם יוצאים סופסוף הביתה ?

boaz avrahami
14-09-21, 19:18
הירוקים האלו זה הצבא המיותר שעושה קצת עבודה שחורה אחרי שהתרגלו שוב, כמו אחרי ששת הימים להשקיע את עיקר הכוח והאסטרטגיה בלחימה סטרילית מהאוויר.
ואז בא במפתיע יום כיפור. הוא תמיד בא אחרי ראש השנה.
צום מועיל חברים.

נדב42
14-09-21, 19:22
(נכתב בסרקזם עצמי, אם לא היה ברור...)

nirs
15-09-21, 13:21
https://www.4x4.co.il/article/14586

גיא
15-09-21, 13:26
https://www.4x4.co.il/article/14586

תודה ...

מתגבשת לי דיעה .. אבל בגלל ש ... אני לא אכתוב אותה.

שמח שיצא מזה חי.

omri_t
15-09-21, 13:42
בריאות לכולם.
שנה טובה.
חתימה טובה.

שרשור קצת מוזר.

hadtomer
15-09-21, 13:42
מתוך היכרות של שנים עם עופר וגם עם המסלול האמור- אם קרה שם משהו רע, אז כנראה שמדובר במאורע נדיר ואני בטוח שעופר יחקור את התקרית הזו לעומקה. אני אישית לא מטייל עם מדריכים, אבל אני מודה שלפני שנים כשהתחלתי לטייל, אז טיילתי עם יואב קווה כי יואב הוא חבר-אז הרווחתי מדריך חבר. אני גם חושב שכשעופר בוחר מדריך אז קיימת סבירות של 99% שהמדריך הוא אדם מאוד מנוסה (האחוז האחד..עזבו...בכל זאת הוא חבר שלי והסופה שלו תיסע לנצח) יתרה מזאת, עופר יצא מספיק גבר לפרסם את כל פרטי האירוע וזו שקיפות נדירה שגם נותנת לכל מי שקורא תובנות על איך לחלץ.

כשיש תאונה, ותאונות קורות, אז כולם מביעים עיניין ולכולם יש דעה ותחקיר אירוע- ולמרבה המזל כאן יש חבר'ה יחסית איכותיים כך שלא תראו כאן סרטוני יוטיוב של ג'יפ מתגלגל עם טראנסים ברקע. זה יאמר לזכותנו.

הלקח החשוב ביותר מכל זה? אנחנו לא יודעים הכל. תמיד יש מה ללמוד. וללמוד זה מבורך כי התחביב שלנו בתכלס הוא תחביב שאפשר להיפצע בו ואפילו יותר גרוע.

גמר חתימה טובה.

assafy
15-09-21, 13:50
מאחר והוזכר שמו של המדריך ואנו לפני ציון נוסף של מלחמת יום כיפור, הינה סיפור קרב האויר שאחריו נחומי קיבל את עיטור המופת: https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3771740

asafk
15-09-21, 14:17
אני רוצה להוסיף עוד לקח לדיון.
חייב לומר... שנלמד גם כן בדרך הקשה.
לא לנסות לעצור רכב מידרדר במדרון.
נדירים המקרים שתצליחו. אם זה רכב פתוח בלי דלתות והוא עוד לא צבר תנופה - אולי. ממש בהתחלה. אבל אני לא מכיר אישית מקרים שמישהו הצליח לקפוץ לתוך רכב דוהר בשטח. אני כן מכיר אישית מקרים של מי שנדרס תוך כדי נסיון.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ד ו ר ו ן
15-09-21, 14:31

איזה קטע שכשמתבררות העובדות מסתבר שהתאונה קרתה עוד לפני הכננת.
והכי קל לצאת בהכרזות ודרישה להגבלות (לזרוק אבן לבאר) שאחרי זה לך תוציא אותה משם.

Aifer
15-09-21, 15:58
תחקיר חד של נחומי.
נדיר במחוזותינו.
גח"ט

Sent from my IN2013 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
15-09-21, 16:04
נדירים המקרים שתצליחו. אם זה רכב פתוח בלי דלתות והוא עוד לא צבר תנופה - אולי. ממש בהתחלה. אבל אני לא מכיר אישית מקרים שמישהו הצליח לקפוץ לתוך רכב דוהר בשטח. אני כן מכיר אישית מקרים של מי שנדרס תוך כדי נסיון.

אסף.

כששחררתי, בן כמה שנים, את בלם החניה של הרנו 4 שלנו, אבי הצליח לעזוב את העבודה בפרדס, לרוץ אחרי האוטו, להיכנס ולעצור אותו.
:)

haggaigi
15-09-21, 16:06
מאחר והוזכר שמו של המדריך ואנו לפני ציון נוסף של מלחמת יום כיפור, הינה סיפור קרב האויר שאחריו נחומי קיבל את עיטור המופת: https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3771740

תיקון קטן למה שנכתב באתר 4X4, תא"ל (במיל') אמיר נחומי הוא אייס (אלוף הפלות) כמדומני יש לו 13 הפלות במטוסי סילון (הישג עצום), מדובר באחד מגדולי טייסי חייל האוויר לאורך ההיסטוריה ואחד מאלו שאנו חביים להם את העובדה שלצדאם חוסיין לא היה כור גרעיני לייצור נשק גרעיני. רק בריאות וסעו בזהירות.

נדב42
15-09-21, 17:15

זה נכון והגיוני, אבל ברגעים כאלו אתה לא עוצר לנתח את המצב בהגיון אלא פועל באינסטינקט, והאינסטינקט שלו היה לנסות למנוע תאונה עם נפגעים גם אם זה דורש סיכון עצמי. זו אולי היתה טעות טקטית (שנייה) של המדריך, אבל זה אומר דבר או שניים על האישיות שלו.

boaz avrahami
15-09-21, 17:40
אז מה הטלפון של 669?

שיהיה למקרה שאולי נזדקק חו״ח למסוק ביום מן הימים…

מוטי ג.
15-09-21, 17:42
תנסה 669*
[emoji3]

raanan
15-09-21, 17:58
“זכו״?
לא התפלק !
כשכוח מסתבך ומתחילים לסגור עליו, מתחילה מהומת גיהנום !
מסק"רים ומטוסי קרב מנסים להרחיק הנבלות ולפתוח נתיב לינשוף עם 669 לחילוץ.

מבטיח לך שכל מי שחולץ יודע שזכה בחיים. בפרט לאחר אי הצלחת חילוצו של רון ערד.

רענן

ד ו ר ו ן
15-09-21, 18:03
לא התפלק !
כשכוח מסתבך ומתחילים לסגור עליו, מתחילה מהומת גיהנום !
מסק"רים ומטוסי קרב מנסים להרחיק הנבלות ולפתוח נתיב לינשוף עם 669 לחילוץ.

מבטיח לך שכל מי שחולץ יודע שזכה בחיים. בפרט לאחר אי הצלחת חילוצו של רון ערד.

רענן

לא הבנת כלום..
נו, כחול טיפוסי.

לפחות אנחנו יודעים שאתה איש טוב.

nirs
16-09-21, 11:59
הציפורים למעלה (מכל הסוגים והמינים) תמיד נתנו איזה שהיא תחושת ביטחון…

bazz270
17-09-21, 16:07
איזה קטע שכשמתבררות העובדות מסתבר שהתאונה קרתה עוד לפני הכננת.
והכי קל לצאת בהכרזות ודרישה להגבלות (לזרוק אבן לבאר) שאחרי זה לך תוציא אותה משם.

איזה קטע
שרק 3% מבעלי כננת יודעים מה לעשות איתה ואיך לא למות מזה או להרוג אחרים, ושהיא קיימת לא רק בשביל לרשום פגוש ברזל ברשיון.

זה מתקן עבודה מסוכן לכל דבר שדורש הרשאה וידע להפעלה ולא פחות חשוב גם בדיקות תקופתיות.
אפשר לקרוא לזה כסת"ח ואפשר איך שרוצים.

לא שדעתי תשנה משו...

asafk
17-09-21, 16:22
לדעתך... לדעתך.
וזה בסדר כי דעות הן כמו חור תחת וכו'.

עכשיו הוא תהיה רציני ותשתף אותנו בכמות התאונות שנגרמו כתוצאה מהפעלת כננת חילוץ עצמי, ואז בחלוקה לפי נסיונו של המפעיל.

אסף.

yoni_0000
17-09-21, 16:40
איזה קטע
שרק 3% מבעלי כננת יודעים מה לעשות איתה ואיך לא למות מזה או להרוג אחרים, ושהיא קיימת לא רק בשביל לרשום פגוש ברזל ברשיון.

זה מתקן עבודה מסוכן לכל דבר שדורש הרשאה וידע להפעלה ולא פחות חשוב גם בדיקות תקופתיות.

לא שדעתי תשנה משו...

אני אגלה לך סוד. זה שעברת הכשרה מסויימת בכל תחום באשר הוא לא מבטיח לך שלא תטעה. ניסיון שווה הרבה יותר מהכשרה, והרבה אנשים זכו "להשתפשף" על חשבון המקרה הזה וללמוד ממנו, למזלנו בלי נפגעים קשה.

ד ו ר ו ן
17-09-21, 17:05
איזה קטע

לא שדעתי תשנה משו...

אתה מתעלם שוב שהתאונה לפי התיאור כלל לא כללה כננת.

לגבי הדיעה שלך לגבי צורך בהכשרה לכננת, נו, זו דעתך.
אבל היא דיון בפני עצמו בלי קשר לתאונה.

דרור ברלי
18-09-21, 11:55
איזה קטע

לא שדעתי תשנה משו...

רצו להשתמש בכננת, אבל לא הגיעו לזה.
לכננת לא היה שום חלק בתאונה הזו.

זה נכון שצריך לדעת להפעיל כננת.
זה נכון שהפעלת כננת בידיים לא מיומנות היא מסוכנת.
וזה נכון שרוב בעלי הכננות לא יודעים להפעיל אותן.
בוא ואגלה לך משהו - רוב בעלי הכננת ומתקינים אותן בגלל הויזואליה. כי ג'יפ עם כננת זה גברי וסקסי.
אני נתקל בזה כל הזמן, בדרך כלל הם משאירים את השלט של הכננת בבית - ככה הם גם מתחמקים מהצורך להפעיל אותן.....

אחרים מתקינים אותן כי הם רוצים פגוש מתכת והכננת היא התנאי לפגוש. אלה גם הקליינטים המיידיים של כננות משומשות לא תקינות - הם לא טורחים לתקן אותן ומרכיבים אותן כמו שהן, תקולות, בתוך הפגוש. פשוט כי זו דרישת החוק (המטומטם, כמו רוב החוקים. כי הוא נחקק על ידי אווילים וקרימינלים).

ועדיין - למרות כל הסיכונים, עובדה שכל אחד יוכל לרכוש ולהתקין כננת וזה חוקי.

צריך להיות מוטרד יותר מהכמויות של בעלי רכב שטח שלא יודעים לתפעל אותו כהלכה ובכל זאת יורדים איתו לשטח ומסרבים לעבור הכשרה/הדרכה כי זה לא בכבוד שלהם - "אני נהג שטח אלוף, אחי, נהגתי על ג'יפים בצבא. אני לא צריך הדרכה".
אבל את זה אפשר לומר ביתר שאת גם על 95% מנהגי רכבי הכביש.... משפחתומטית רגילה גדולה עליהם.
אפשר גם לומר את זה על הולכי הרגל שלא יודעים איך לחצות כביש.
התוצאות מרוחות על הכביש בדמם של 300-350 הרוגים בשנה.

בקיצור - אין עולם מושלם. את כל הדברים האלה ניתן ואפשר ואולי גם צריך - ללמוד.
אתה יכול ללמד את הילד שלך לחצות כבישים בבטחה, לנהוג בשטח זה קצת יותר מורכב, גם להפעיל כננת. אבל יש קורסים והדרכות מסודרים בשביל זה. רוב המודרכים שלנו מקבלים וואוצ'ר במתנה מהיבואן כשהם רוכשים רכב חדש. לעומת אלה שמיזמתם משלמים עבור הדרכה, אפשר לומר במידה רבה של דיוק שהיחס הוא פחות או יותר סביב 1:200. על כל 200 +/- מודרכים שמגיעים כי קיבלו את זה בחינם, יש צדיק אחד שמוכן גם לשלם כדי ללמוד. כי ככה זה אצל בני אדם.

boaz avrahami
18-09-21, 13:55
החוק לא מטומטם.
החוק דואג שאם ידרוס אותך מחר אוטו המכה שתחטוף תהיה פחות קטלנית.
החוק במקרים יוצאי דופן מכיר בזכות האזרח לפגוש מתכת ומתיר אותם.

השנאה שלך אליהם כל כך יוקדת שאתה כבר לא מבחין בין שחור ללבן.
כמו גם בעניין הגלגלים לגיפ של החבר שלך שנפתר בסוף תוך הפעלת שיקול דעת.
כנראה שהם כבר לא אותו משרד נוראי כמו לפני שנים. תרגיע קצת.

יש יותר הולכי רגל הרוגים ויותר רוכבי קורקינטים ואופניים.
אז גם רשיון ללכת ברגל צריך?

asafk
18-09-21, 17:33
ברור. ממה מתים יותר בשנה? מהפעלת כננת או מהליכה ברגל?
מתוך כך ברור למה צריך רשיון קודם.

אסף.

assafy
18-09-21, 18:27
כמה מפעילי כננות יש לעומת כמה הולכי רגל?
ראיתי כמה סרטוני סנאף מזעזעים של מקרי מוות בשימוש בכננת. בדרך כלל בגלל שאקל או וו גרירה שנשברו ועפו כמו קליע או כבל שנקרע.
לא צריך רשיון אך צריך להתייחס לזה בכובד ראש ורצוי לאחר הדרכה וקבלת הוראות בטיחות (למשל לפתוח מכסה מנוע כדי שיהיה סוג של מגן) כפי שצריך להתייחס בזהירות לעבודה עם הייליפט.

asafk
18-09-21, 18:31
נכון.
אבל דובר על רשיון.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
18-09-21, 19:43
מאוד חשוב ללמוד נושאים כאלה בכובד ראש ולעומק, וזה לא משנה אם זה ללמוד עצמאית, או ללמוד ממדריך שלמד עצמאית, או ממדריך שלמד ממדריך שלמד עצמאית.

בין זה ובין לקרוא לעוד רגולציה הדרך ארוכה, ובעיקר מיותרת, ומסוכנת.

נמרוד
18-09-21, 20:59
לקרוא לאנשים ללכת להדרכות בתשלום כדי להפעיל כננת, או לטייל בשטח... זה נקרא לדבר מפוזיציה.

KOOKE
18-09-21, 21:08
קודם כל שאפו לעופר על השקיפות. כזו שקיפות והגינות היא דבר נדיר במחוזותינו.

מניסיון שלי עם הרנגלר - ידית בלם היד לא עוצרת את הרכב - כמה שלא מתקנים ומותחים זה לא עוזר.

לא מבין את הקטע הטכני למה זה - איזה כשל תכנוני של המנגנון שם.

שמעתי בחצי פה שיש אפשרות לתקן/ להוסיף איזה מוט מתכת באיזה מקום שפותר אחת ולתמיד את הכשל בבלם היד של הרנגלר.

אשמח אם מומחים ממני בעניינים הטכניים יבהירו נקודה זו.

טעויות קורות גם למנוסים שבמנוסים....

בכל מקרה הלקח וההזהרה לכל בעלי הרנגלרים - אל תסמכו על בלם היד - תמיד בשיפוע ברנגלר חייבים לשים בפרקינג.

boaz avrahami
18-09-21, 21:10
ואפרופו הדרכות,

מי הסמיך את המדריכים?
יש להם או למנהל המוסד שמבצע הדרכות תעודת מקצוע?
עמידה בתקן כלשהו?
אמצעי חילוץ אם קורית תאונה?
ביטוחים?

אפשר למתוח את זה לכל מיני כיוונים אם רק רוצים. בטוח שרוצים?

GodsFather
18-09-21, 21:12
ואפרופו הדרכות,

מי הסמיך את המדריכים?
עמידה בתקן כלשהו?
ביטוחים?

אפשר למתוח את זה לכל מיני כיוונים אם רק רוצים. בטוח שרוצים?יש כל מיני תעודות, מטעם וינגייט ועוד מוסדות כאלה ואחרים, עד כמה זה מעמיק ומספק? שאלת קיטבג טובה

Sent from my HD1903 using Tapatalk

נמרוד
18-09-21, 22:13
יש כל מיני תעודות, מטעם וינגייט ועוד מוסדות כאלה ואחרים, עד כמה זה מעמיק ומספק? שאלת קיטבג טובה

Sent from my HD1903 using Tapatalk

אין לי כלום נגד "קורסי מדריכי שטח", זה לגמרי מעשיר ואני בטוח שכל אחד יכול ללמוד עוד. אבל תעודת "מדריך שטח מוסמך"... זה לא משהו שהייתי מתגאה בו. היא שווה בדיוק כמו התעודות והמדליות שהילדות שלי קיבלו אחרי כל חוג ספורט שהן הצליחו לא לפרוש ממנו.

YoavR
18-09-21, 22:13
בין זה ובין לקרוא לעוד רגולציה הדרך ארוכה, ובעיקר מיותרת, ומסוכנת.

הרגולציה בנושא מפעפעת מתחת לפני השטח כבר כמה שנים טובות.
לא אתפלה אם אי שם, באיזה משרד יש כבר תיקיה עם תוכנית סדורה של הוצאה לפועל של אותה רגולציה.

המשתתפים בדיון הזה הם חיות פורום די ותיקות שאמורות לדעת שיש נושאים שעדיף לא לצעוק אותם בפורום ציבורי.
זה עלול לגרד למישהו בעיין ולהזכיר לו איזוו תוכנית שאולי הוא יכול לשלוף ולזקוף לזכותו.

אני הייתי מוחק את כל התגובות בנושא. זה לא תורם לכלום.

סולי
18-09-21, 22:52
גם אתה התחלת לראות שחור כמו ההוא?

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

דרור ברלי
19-09-21, 09:41
תעודת "מדריך שטח מוסמך"... זה לא משהו שהייתי מתגאה בו. היא שווה בדיוק כמו התעודות והמדליות שהילדות שלי קיבלו אחרי כל חוג ספורט שהן הצליחו לא לפרוש ממנו.

קלעת בול. זה אשכרה ככה.
המדריכים בקורס ההוא ש"מסמיך מדריכים", בעצמם אינם בוגרים שלו כי.... בזמנם לא היה קורס!.... הם עובדים שם על סמך נסיונם. אז מה זה אומר?.....:rolleyes:

הדרכה בסיסית של 6 שעות ביום שישי תהפוך מישהו חסר נסיון למומחה? ברור שלא. היא כן נותנת מושג. החניך יוצא מההשתלמות הזו עם הרבה יותר ידע ממה שהיה לו לפני ההשתלמות. גם "קורס מתקדם" של חמישה-שישה מפגשים שכל אחד מהם מוקדש לסוג שטח אחר ובסיומו מסע של יומיים, נכנס הרבה יותר לעומק ולדקויות - אבל גם הוא עדיין לא הופך אף אחד למומחה. הוא רק נותן יותר מושג ויותר התנסות, תחת עין פקוחה של מישהו מנוסה. קורס מדריכי/מובילי קבוצות ג'יפים בוינגייט שאתה כל כך מזלזל בו?.... 20 ומשהו מפגשים, בנאדם - לומדים שם משהו. באמת. אל תזלזל.

הכשרה מעמיקה וארוכה בסגנון זו שביחידות המובחרות (בלבד) בצבא, היא כבר השלב הבא. אבל אין דברים כאלה באזרחות. כי בסוף זה עסק, וזה כבר יהיה יקר הרבה יותר מדי לרוב החניכים. זה אגב המצב בכל מה שקשור לחילוצים. שם באמת נדרשת הסמכה רשמית ומי שאין לו - ובאזרחות אין שום גוף שמסמיך - אסור לו לחלץ אחרים! כמובן שכולנו מחלצים זה את זה, אבל אם יקרה משהו למישהו, הסתבכנו וחזק.

כל ההדרכות והקורסים האלה, טובים יותר או פחות, הם יותר טוב מכלום ובוודאי עדיפים על למידה לבד, או מהתבוננות וחיקוי.

בסופו של דבר, ההתייחסות המזלזלת שלך ל"תעודה" היא משהו שיכול להיות נכון לכל קורס ולכל לימוד ולכל התנסות. לא רק בנהיגת שטח אלא בכל תחום. בדיוק כמו שיש מהנדסים, מורים, רופאים ואנשי מחשבים וגם טייסי קרב - טובים יותר וטובים פחות. גם את גגות פל-קל הגה ותכנן מהנדס מוסמך. השיפור יגיע עם הנסיון, בתקווה שאף אחד לא ימות בדרך.....

הדרכות נהיגת שטח היו בשוק הרבה לפני שמישהו חשב להפוך את זה לעסק, בצורת קורס מסודר שבסיומו תעודה עם הקדשה מהגננת + מדליה (המדבקה של "מדריך בכיר לרכבי שטח"...). אני לא בא לזלזל באף קורס ולא באף אחד מהמדריכים, באמת - אבל לדעתי בשורה התחתונה הנסיון מדבר הרבה לפני המדבקה שעל האוטו ואף אחד לא נולד עם הנסיון הזה (למרות שפעם שלטה הדעה שאנשים מסויימים שבאים ממקומות מסויימים, נגיד בני התיישבות עובדת, או להבדיל הבדואים, "נולדים עם זה". שזו כמובן שטות שמצוצה מהאצבע.

יש מדריכים מנוסים וטובים יותר ויש מנוסים וטובים פחות, לכל אחד מהמדריכים יש גם את האסכולה שלו - אני מבטיח לכם שנתקלתי ביותר מדי מדריכים שהידע הטכני שלהם ברכבי שטח לוקה בחסר, וגם הייתי מעורב בחילוקי דעות מהותיים ביותר בין מדריכים שונים לגבי כל מיני דברים שלטעמי הם עקרוניים בנהיגת שטח.
אז מי צודק ומי טועה?.... אני יודע שזה אולי לא מנומס ו"לא אתי", אבל כבר יצא לי גם יותר מפעם אחת להתערב בדבריו של מדריך אחר, הן מאצלנו והן מחברות אחרות, כשהיה לי ברור שהוא מגיע עם תובנה שגויה בעליל ואשכרה מטעה את החניכים שלו. יש מצב שהם אומרים את זה עלי.
אבל הנה, אתם רואים - לדברים האלה יש משמעות כבדה שיכולה להגיע לדיני נפשות. אני אמרתי את שלי - כולם ילדים גדולים ושיחליטו בעצמם למי להאמין. אותי מעניין רק שאף אחד לא ייפגע ולא יגרום נזק לרכב שלו, ואני עובד בחברה מסודרת, הותיקה ביותר בתחום שאין בו כללים ותקנות (ולכן כבר נקבע משפטית שבמצב כזה שבו אין כללים ברורים, הכללים נקבעים על ידי העוסק הותיק ביותר בתחום) וזו חברה שמבטחת אותי ואת כל שאר המדריכים שלה מכל הכיוונים, כדי שאם וכאשר חס וחלילה יקרה משהו, לא נצטרך לשאת בעצמנו בהשלכות הכבדות והיקרות של זה.

אף אחד לא מחייב אתכם לעבור הדרכה או קורס. וטוב שכך. למזלנו.
אבל למי שחסר נסיון זה כן מומלץ לעבור סוג של התנסות עם מדריך, עם חבר מנוסה, עם מי שתרצו - בתנאי שהוא באמת יודע מה הוא עושה - אתם יודעים את זה טוב מאוד. כי בלי זה, צריך ללמוד לבד, להסתכל על אחרים, לקוות שמה שהם עושים הוא נכון ולנסות לברור את המוץ מהתבן.
אז זהו, שלא כל אחד יודע ללמוד את זה לבד. לא כל "חבר מנוסה" שמלמד אתכם, באמת יודע מה הוא עושה. גם לא כל "מדריך מנוסה" באמת מלמד אתכם נכון. דוגמה ממש טובה לזה - "הכשרה" בצבא (שאינה ביחידות המובחרות, שם ההכשרה היא לעילא. אבל לא בשאר הצבא) שתסלחו לי, ראיתי מספיק אינצידנטים הזויים ששכנעו אותי שמה שמלמדים ביחידות הרגילות בצבא, אפשר לומר שהוא על סף ה"שווה לתחת".

ועכשיו לבועז - כן. התיעוב שלי כלפי המחוקקים יוקד ואפילו מפעפע, כי הם אנשים פוליטיים שבאמת לא מבינים במה שהם מתעסקים בו וכל מה שבאמת מעסיק אותם זה הנכלולים הפוליטיים שלהם. המקצוע שלהם הוא פוליטיקה. וכשהם נדרשים להחלטות במשרד שתחת אחריותם, הם מחפשים רק את כיסוי התחת וקוראים לזה "שיקול דעת". כשהם מתיימרים "להבין" בנושא שתחת אחריותם, הם מוכרחים לגייס לצידם יועצים-מומחים. וזה רק מקרה שלגמרי במקרה (...) היועצים הללו מתגלים לעתים ככאלה שבנוסף גם בעלי אינטרסים. ואלה, ברוב המקרים הם באמת מומחים ומבינים, אבל באופן טבעי גם המומחה הכי גדול ידאג קודם כל לאינטרסים שלו-עצמו.

למשל, פגושי המתכת: אני אישית מאוד נגד המוצר הזה - לטעמי הם מכוערים-תחת, אבל לא זאת הבעיה איתם.
בד"כ הם מחליפים פגושי פלסטיק מקוריים שנבחנו על ידי היצרן ומיועדים לספוג אנרגיה בזמן פגיעה בהולך רגל, שמאחוריהם נמצא חיישן שמפעיל כריות אויר וכו'. החלפתם בפגוש מתכת מזוות מתוצרת סדנא מקומית, עם כל מיני לולאות ופחיות שבולטות ממנו, היא לכאורה מסוכנת, נכון?.... אבל אם פגוש המתכת הוא מוצר כל כך מסוכן, העובדה שמותקנת בתוכו כננת הופכת אותו באחת לפחות מסוכן?..... או לא מסוכן כלל?.... הרי הכננת היא התנאי להתקנתו!.... זה לא מריח לך כמו אינטרס של יבואנים ומשווקים ומתקינים למיניהם?... תענה לי בבקשה בכנות. ושהתשובה תהיה לעניין. בלי להתלהם.

אני אגיד לך בדיוק למה מותר להתקין פגוש רק עם כננת בתוכו - כי בישראל אין שום תקן מחייב לפגושים. זה למה. וכדי לעקוף את עניין האין-תקן, הפגושים האלה הוגדרו כ"מנשא/התקן לכננת".... ולכן מותרים רק אם יש בתוכם כננת. סוג של קומבינה? כן. בפירוש. קומבינה מטעם החוק. אותו חוק שאתה טוען שהוא "לא מטומטם" ואני טוען שהוא מטומטם עד אימה. וכמובן עם ריח חזק של אינטרס שנודף אתה יודע בדיוק מאיזה כיוון. אם הפגוש עם הכננת אינו מסוכן, ההגיון שלי אומר שהוא לא מסוכן גם ללא הכננת. ולהפך. בדיוק כפי שאם לרכב צבאי נהוג על ידי חייל בן 19 עם אפס נסיון מותר לנסוע עם צמיג במידה גדולה מהמקורית ושם זה "לא מסוכן", אז זה לא צריך להיות מסוכן גם בידיים שלי ושלך. ועוד מיליון דוגמאות לחוקים מטומטמים.

סולי
19-09-21, 09:59
לי נראה כמו שיקול דעת סביר של המחוקק
.. גם עם מגביל ומסרס לנו את תחביב קצת, אי אפשר לומר שהיגיון לא היה פה...

אם אין לך צורך בכננת אדוני נא הישאר עם פגוש הפלסטיק המקורי סופג האנרגיה שיצא עם הרכב מהמפעל. אני דווקא מבין את ההיגיון.

אני גם מבין למה חייל מפעיל כלי רכב קרביים ומדוגמים.. ולמה זה פחות מתאים לציבור הרחב.

אבל אני באמת לא מבין עם כל הסכנות בפגושי ברזל כננת ונהגים בני 18 מוכשרים ומיומנים עפ צהל... איפה זה שם את מתקיני הספייסרים לגלגלים ? (;

בחייאת גם מדריך טיולים/נהיגה/עיתונאי רכב בדימוס/סופה אגדית שעשתה חצי מיליון קמ בלי להשתנק בשטחי איוש הידועים לשמצה...... עלולה בתחזוקת שבר להתגלות כסכנת נפשות.... עם גוז'ון שבור וגלגל שדורס את כל הבא בדרכו...
תנו למדריכים להדריך... להתפרנס להעביר מנסיונם הלא פורמלי ... לחובבים לתקן ולטפל בעצמם...וואט אבר.

בחייאת שחררו קצת, תחיו כל עוד ניתן... תפסיקו לשפוט ולבקר... תשתדלו אתם להיות בסדר.
הפוליטקלי קורקט ועודף הרגולציה לא יעלמו מהעולם, אתם יודעים זאת.

דרור ברלי
19-09-21, 10:05
הנה הגענו לסופה....
זה אשכרה המקבילה הג'יפאית של חוק גודווין.
אתה יודע מה זה אומר עליך, לא עלי.
לך אין תשובה לגופו של עניין, אז אתה עובר לגופו של ג'יפ.

כן. פגוש ברזל זה כמו ספייסרים. מסוכן? לא מסוכן? מישהו בדק? יש החלטה "פורמלית"?....
האם "תעודה" כלשהי היא ערובה למקצועיות?..... כן ולא. בסופו של דבר לחוק אין תשובות לכל דבר - הוא קיים כדי שיהיה סוג של סדר בבלגן. בהרבה מקרים החוק נכון וצודק ורצוי, ובהרבה יותר מקרים אחרים אכן מטומטם מאין כמוהו.

מותר לייבא, לייצר ולמכור פגושים וספייסרים. האם זה גם נכון ומתאים?.... מישהו יודע?... מצד אחד אם תהיה רגולציה בנושא, יהיו תשובות. מצד שני אוי לנו מרגולציה..... בסוף אתה אישית צריך לקבל החלטה שמתאימה לתנאים האובייקטיביים שלך ולקחת אחריות על בחירתך. אני לקחתי אחריות (לא חוכמה - אף אחד לא נפגע ושום נזק לא נגרם. אפילו הטיול המשיך בלי להתעכב) ולמרות שהספייסרים עלו לי בזמנו כמה מאות שקלים, שכר לימוד אפסי לדעתי, הסרתי אותם מהרכב כי לדעתי האישית ומנסיוני אישי בלבד - זה מסוכן. ומי שרוצה שלושה ספייסרים תקינים למעגל חלוקה 4.5X5 במתנה ממני - מוזמן לבוא ולקחת אותם. יקבל גם קפה ו/או בקבוק בירה קר-קר.
אם אתה מקבל את ההחלטה להשתמש בספייסרים?... להתקין פגוש מתכת?... להתקין צמיגי 37' על ג'ימני?.... לנסר את הגג?... עניין שלך. אני הזהרתי, זו רק דעתי וכמו חור של תחת, דעה יש לכל אחד - אבל האוטו שלך הוא רכושך בלבד. עשה בו כראות עיניך וקח אחריות אם יקרה משהו.

boaz avrahami
19-09-21, 10:22
דרור, זה מזכיר את תקופת טרום נוהל ההגבהה.
אולי באמת כדאי כמו שיואב הציע למחוק הכול?

עודף מלל כזה כורה את הבור הבא.

אין עולם מושלם אבל עדיף לדעתי המצב כיום מכל התערבות רגולטורית.

אתה מבולבל. רוצה רגולציה וכשהיא מגיעה אתה מלין על הרגולטור ובסוף כמו אז אתם דוחפים את הרגולטור להתערב.

נמרוד
19-09-21, 10:33
דרור, סולי לא יכול לענות לך לעניין... גם אני לא. רק בשתי התגובות האחרונות כתבת לפחות עשר פעמים (הפסקתי לספור כשהפסקתי לקרוא) דבר והיפוכו, והיפוכו, והיפוכו-היפוכו. אין לי מושג מה אתה מנסה להגיד.

bazz270
19-09-21, 10:34
למה למחוק את הכל?
איך זה בדיוק עובר על התקנון של הפורום?

נמרוד
19-09-21, 10:35
למה למחוק את הכל?
איך זה בדיוק עובר על התקנון של הפורום?

אל תדאג, זה לא.

דרור ברלי
19-09-21, 10:41
הרגולטור יודע את כל מה שאתה ואני יודעים. הוא יתערב כשיהיו נפגעים. ראה ערך פל-קל.

בסוף הכל נקבע מנקודת המבט החוקית. האם תואם או לא תואם להגדרת החוק. מטומטם או לא. ומה שרוצים להכשיר (עם אינטרס או בלעדיו) לא מסתדר בדיוק, מוצאים לו הגדרה מכובסת. עיין ערך "התקן לכננת" או "שיקול דעת". אני מבטיח לך שקל מאוד להביא מומחה, כמובן בתשלום, לכנס ועדה ולהכשיר גם את הדרכות נהיגת השטח ואפילו את הספייסרים, תחת הגדרה מקצועית מכובסת כלשהי. סיפור ההגבהות הוא דוגמה מצויינת לזה - אין דבר שאי אפשר להפוך אותו לחוקי או לא-חוקי - בסוף זה הכל רק סמנטיקה.

איל מ
19-09-21, 10:44
קודם כל, אם הסופה הפכה לחוק גודווין ולא משפט על נזילות מלנדרובר, כבר שרשור טוב.
שנית,
דרור הזכיר קורסים צבאיים על נהיגה וחילוץ. אז אמנם אינני בקבע כבר שני עשורים, אבל גם בצבא, בתקופתי, היחיד שהיה מותר לו רשמית לנהל חילוץ, לא היה מי שעברו קורסים ארוכים, ותירגל, ולמד, והזיע, ונרטב, אלא איזה קצין חימוש שנימנם באיזו השתלמות דו יומית.

דרור ברלי
19-09-21, 10:48
דרור, סולי לא יכול לענות לך לעניין... גם אני לא. רק בשתי התגובות האחרונות כתבת לפחות עשר פעמים (הפסקתי לספור כשהפסקתי לקרוא) דבר והיפוכו, והיפוכו, והיפוכו-היפוכו. אין לי מושג מה אתה מנסה להגיד.

כי בכל תחום נמרוד, גם בתחום שלך, בסוף יש דברים שמתנגשים. אבל להבדיל ממך, סולי נכנע ראשון לדחף שלו לסטות מגופו של עניין ולקשקש שטויות, במקום להסביר לגופו של עניין. אולי זה מגיע מהפוזיציה שלו כמי שעבודתו/מקצועו בגוף רשמי מטעם המדינה שצריך לאכוף חוקים (במקרה שלו זה רט"ג) ונפגע אישית מהיחס הגורף האישי שלי לחוקים, כמי שבא מהפוזיציה של מדריך נהיגת שטח שלעתים מתחכך בשטח בקולגות שלו (מעט מאוד, באמת. וגם בפעמים הספורות שפגשתי בהם, יש לי רק מילים טובות עליהם) ויש לי הרבה מה לומר על אותם חוקים שהוא אוכף.

בשורה התחתונה, אתה זה שצריך לקבל החלטות על סמך כל הנתונים ולקחת אחריות על ההחלטה הפרטית שלך. גם ובעיקר בתחום המקצועי שלך. זה הכל. ממש כמו שאלי רון, המהנדס ממציא שיטת גגות פל-קל, היה צריך לתת את הדין אחרי שנכשל מקצועית.

סולי
19-09-21, 10:50
הנה הגענו לסופה....
זה אשכרה המקבילה הג'יפאית של חוק גודווין.
אתה יודע מה זה אומר עליך, לא עלי.
לך אין תשובה לגופו של עניין, אז אתה עובר לגופו של ג'יפ.

כן. פגוש ברזל זה כמו ספייסרים. מסוכן? לא מסוכן? מישהו בדק? יש החלטה "פורמלית"?....
האם "תעודה" כלשהי היא ערובה למקצועיות?..... כן ולא. בסופו של דבר לחוק אין תשובות לכל דבר - הוא קיים כדי שיהיה סוג של סדר בבלגן. בהרבה מקרים החוק נכון וצודק ורצוי, ובהרבה יותר מקרים אחרים אכן מטומטם מאין כמוהו.

מותר לייבא, לייצר ולמכור פגושים וספייסרים. האם זה גם נכון ומתאים?.... מישהו יודע?... מצד אחד אם תהיה רגולציה בנושא, יהיו תשובות. מצד שני אוי לנו מרגולציה..... בסוף אתה אישית צריך לקבל החלטה שמתאימה לתנאים האובייקטיביים שלך ולקחת אחריות על בחירתך. אני לקחתי אחריות (לא חוכמה - אף אחד לא נפגע ושום נזק לא נגרם. אפילו הטיול המשיך בלי להתעכב) ולמרות שהספייסרים עלו לי בזמנו כמה מאות שקלים, שכר לימוד אפסי לדעתי, הסרתי אותם מהרכב כי לדעתי האישית ומנסיוני אישי בלבד - זה מסוכן. ומי שרוצה שלושה ספייסרים תקינים למעגל חלוקה 4.5X5 במתנה ממני - מוזמן לבוא ולקחת אותם. יקבל גם קפה ו/או בקבוק בירה קר-קר.
אם אתה מקבל את ההחלטה להשתמש בספייסרים?... להתקין פגוש מתכת?... להתקין צמיגי 37' על ג'ימני?.... לנסר את הגג?... עניין שלך. אני הזהרתי, זו רק דעתי וכמו חור של תחת, דעה יש לכל אחד - אבל האוטו שלך הוא רכושך בלבד. עשה בו כראות עיניך וקח אחריות אם יקרה משהו.בגדול ... אתה בוכה על עודף בירוקרטיה ורגולציה... ובאותה נשימה אתה מעודד אותה, התנהלות מוזרה...

ובקטן, אם היית מחליף גוזונים בזמן לא היה קורה כלום .. זה המוסר השכל העיקרי.

על החתום,
סולי.. שמרטיב בסתר כל פעם שנזכר בסופה ובוכה בלי סוף שלא קניתי אחת.

bazz270
19-09-21, 10:52
פגושי ברזל זה סיפור טיפה שונה מהכננות.מעבר לזה לא הייתה שום בעיה לאמץ את התקן האוסטרלי למשל.הבעיה היא שהסנדאות שמרתכות את היצירות צנרת ביוב סטייל מאד מאקס האלה לעולם לא יצליחו אפילו להגיע למבחן תקינה הכי פחות מחמיר עם אבטיפוס.

מישהו בא לקראתם זה ברור.
אתם מדברים על נהגי צהל בני 18 כאילו שאין נהגים ימבה בני 50 שאין להם שמץ של מושג איך לנהוג ברכב כבד ואופציונלית גם לא תקין כמו ג'יפ.
אם כבר מדברים על צהל. למה זה לגיטימי לעשות הדרכה /הסמכה/קורס חילוץ/וואטעבר בצהל אבל לא הגיוני לעשות באזרחות?תעזבו מי ישן בקורס ומי לא ישן.החובה של בית ספר זה לתת ידע,האחריות של הסטודנט זה לקלוט אותו.

למה כי אם זה תחביב אז זה פחות מסוכן?מה הבדל בין למשוך דוד מהשפ"צ או סילברדו?
כמה מכם בדוגרי יצא להם לעמוד ליד דיביל שנתלש לו השאקל/נקרע הכבל/הרכב התהפך והמשיך לנסוע?וואלה יצא לי מלא.על אחד שיודע איפה השלט שלו של הכננת יש עוד 100 שלא יודעים מה הכפתורים עושים ואיך לפתוח את הבוט של הקונקטור שלט.

אז נכון בארץ חובת הדרכה שכזו תהפוך כנראה לבדיחה (לך תגדיר מפרט הדרכה,סילבוס מקצועי ומדריכים )סטייל רענון נהיגה אבל לפחות לתת לאדם צ'אנס לקבל ידע בסיסי.

תסתכלו על זה לא ממבט של פז"מזאוראוסים של שטח.ואז הכל כנראה ייסתדר.

boaz avrahami
19-09-21, 10:54
אז בואו נדבר על תאונות קורקינטים.
הרשויות לא ממש אוכפות ויש מלאן נפגעים…

אצלנו ברוך השם מדובר בכלום ושום דבר.
נדיר שיש תאונות ובוודאי שאין קטלניות. פה ושם שריטה מלווה בהמון יחסי ציבור הרואיים.
וכשמדובר באדם הנכון גם חילוץ מוסק דרמטי שנגמר תוך לילה לשמחתנו בשחרור הביתה.

אתם קצת היסטריים ודרמטיים

bazz270
19-09-21, 10:56
בוא נדבר על קורקינטים בפורום של קורקינטים

boaz avrahami
19-09-21, 11:00
זוכרים ״ג׳יפוקליפסה״?

שוב אותה דרמה מיותרת שמשאירה סתם עוגמת נפש?
דרור אתה היסטרי וגורם נזקים

bazz270
19-09-21, 11:04
מה אשכרה הכניסו את נוהל הגבהה 50ממ בגלל ג'יפולוג? רילי?

יש לזה עדויות?

דרור ברלי
19-09-21, 11:07
יש צ'אנס כזה.
קוראים לזה הדרכת נהיגת שטח.

זה ממש לא חובה. זה רק צ'אנס.
זה משהו שאתה מחליט שאתה רוצה לדעת, ואתה מוכן לשלם תמורת הידע הזה, אז אתה נרשם להדרכה.

רוב האנשים חושבים שזה מיותר. זכותם. אנחנו לא מכריחים אף אחד.
ואז אתה מקבל בשטח אנשים שבאמת לא יודעים כלום - מה זה 4X4, מהז זה הילוך כוח, מערכת ESP, בקרת ירידה, הם לא יודעים מה זה אחיזה ומה קורה כשמאבדים אחיזה ומה זה דיפרנציאל ומה קורה כשהאוטו נכנס למכשול ומתנהג כפי שמתנהג. ואז הם שוברים משהו או נתקעים או מתהפכים. המחיר של חוסר הידע עלול להיות כבד. באמת.

זה אגב, נכון גם לכביש. לרוב הנהגים/נהגות בכביש אין שמץ מושג. אם היה להם, היו הרבה פחו תאונות או לא היו תאונות בכלל. אבל להכשיר מיליוני בעלי רשיונות נהיגה לרמה מספקת זה משהו אוטופי ולא מעשי. קל ומעשי יותר לפתח טכנולוגית את המכוניות כדי שיידעו להימנע בעצמן מרוב התאונות אולי אפילו מכל התאונות, ובסוף גם לנהוג את עצמן בעצמן.
בינתים אנשים עושים תאונות. האם באותה מידה בה אתם מזלזלים במדריכי נהיגת השטח, אתם מזלזלים גם במורי הנהיגה? הרי הם מוסמכים על ידי משרד התחבורע ויש להם תעודה....

בגלל שהסיכוי שאנשים רכשו עכשיו ג'יפ ראשון בחייהם יילכו להשתלמות נהיגת שטח מיזמתם ויהיו מוכנים לשלם עבורה, הוא בטל בשישים, רוב החניכים שלי (ושל חברות אחרות) מקבלים את ההדרכה במתנה מיבואן הרכב החדש שהם קנו. רוב היבואנים מבינים שאלה כלי רכב שכדי להינות מהם באופן נכון ובטוח, צריך ללמוד את זה באופן מסודר - ולכן הם משלמים לנו תמורת השירות הזה ואני חושב שזה נפלא - לא רק כי אנחנו המדריכים מתפרנסים מזה, אלא כי אחרת הלקוחות הלא מנוסים האלה לא היו מתנסים לעולם באופן מבוקר. הם היו עושים שטויות והורסים את כלי הרכב ובסוף זה היה נגמר גם בנפגעים.

דרור ברלי
19-09-21, 11:13

יש לזה עדויות?

ממש לא.
זה קישקוש.

גם האגדה שזה קרה בגלל איזה ג'יפ מוגזם שהתהפך, היא רק אגדה. זה הגיע מהצורך הכל כך אנושי לחפש ולמצוא אשם, לשים עליו את הצלב של המטרה ולנעוץ בו את החיצים.

אותו רכב אכן היה מוגזם וכל כולו עבירה אחת גדולה על כל חוק אפשרי, אבל נוהל ההגבהות נולד רק כי מדינת ישראל עצמה מפעילה רכבי שטח שבהגדרה לא היו חוקיים כי עברו שינויים והתקנות למיניהן, במקרה זה החלפות קפיצים ובולמים שהוגדרו כ"הגבהות" - ואם היו מעורבים בתאונה היתה עלולה להתעורר בעיה ביטוחית - לכן הוחלט ליישר קו בנושא הזה. זה הכל.

איך זה התנהל, עלפי איזה תקן הוחלט מה שהוחלט, מי היו המומחים שהמדינה גייסה כדי לקבוע את הכללים הללו ומה היה האינטרס הכלכלי שלהם וגם מה ההשלכות של זה על כולנו במיוחד בזמן טסט או מפגשים עם בוחנים בכביש - על זה נשפכו גם כאן מספיק מילים וקילובייטים ואין צורך לחזור על הכל.

מיכה100
19-09-21, 11:42
ואפרופו הדרכות,

מי הסמיך את המדריכים?
עמידה בתקן כלשהו?
ביטוחים?

אפשר למתוח את זה לכל מיני כיוונים אם רק רוצים. בטוח שרוצים?

תגובה מתסיסה לטעמי שגררה את הדיון למקום לא טוב.
אני חושב שכולנו מסכימים שכל הדרכה בכל היקף וע"י כל מדריך עדיפה על חוסר הדרכה מוחלט.
כן יש מדריכים (או חברים) שיכניסו למודרך טעויות, זה בלתי נמנע - עדיין בסה"כ הבנאדם יצא מההדרכה עם יותר ידע רלוונטי ונסיון ממה שנכנס אליה.
לצורך העניין גם אם הוא רק התאמן בהחלפת גלגל או הבין איפה נקודות העיגון ברכב שלו זה כבר המון.
פעם שהסכמנו אפשר בהחלט לדון איזו הדרכה יותר טובה ומומלצת.

סולי
19-09-21, 11:47
ממש לא.
זה קישקוש.

גם האגדה שזה קרה בגלל איזה ג'יפ מוגזם שהתהפך, היא רק אגדה. זה הגיע מהצורך הכל כך אנושי לחפש ולמצוא אשם, לשים עליו את הצלב של המטרה ולנעוץ בו את החיצים.

אותו רכב אכן היה מוגזם וכל כולו עבירה אחת גדולה על כל חוק אפשרי, אבל נוהל ההגבהות נולד רק כי מדינת ישראל עצמה מפעילה רכבי שטח שבהגדרה לא היו חוקיים כי עברו שינויים והתקנות למיניהן, במקרה זה החלפות קפיצים ובולמים שהוגדרו כ"הגבהות" - ואם היו מעורבים בתאונה היתה עלולה להתעורר בעיה ביטוחית - לכן הוחלט ליישר קו בנושא הזה. זה הכל.

איך זה התנהל, עלפי איזה תקן הוחלט מה שהוחלט, מי היו המומחים שהמדינה גייסה כדי לקבוע את הכללים הללו ומה היה האינטרס הכלכלי שלהם וגם מה ההשלכות של זה על כולנו במיוחד בזמן טסט או מפגשים עם בוחנים בכביש - על זה נשפכו גם כאן מספיק מילים וקילובייטים ואין צורך לחזור על הכל.

אנשים קוראים את מה שאתה כותב ועלולים לחשוב שזו האמת לאמיתה.
לי זה נראה קצת כמו אוסף של השערות... שמועות... הגזמות וסילופים.

אבל זורם איתך הסדרת נושא ההגבהות בישראל זה כי הפקידים חיפשו אשם... כמו הפקידים גם באוסטרליה ואירופה... ישראל לא לגמרי חסרת פרופורציות ביחס לעולם בהתייחסותה לרכבי השטח, רק קצת.

ולגבי מורי נהיגה,
הם מלמדים את התלמיד לעבור טסט ולקבל רישיון בארץ, לא מלמדים לנהוג כלי תחבורה.. לפחות לא בהגדרה.

פעם היתה הצעה לחייב בקורס נהיגה מתקדמת ובכך לדאוג לפרנסה ורווח למלא מדריכי נהיגה ובטח פקידונים מושחתים על הדרך... והצעד הזה אם המדינה היתה בוחרת בו היה מציב במבחן המציאות את השאלה האם אכיפה או חינוך היא הדרך להורדת ההרוגים בכבישים.... אבל לצערנו הדבר לא קרה... ונשארנו עם אלפי נהגים שעולים לכבישים מבלי שהם יודעים לנהוג ויודעים רק לתפעל את הרכב, בקושי, עם רישיון להפעיל בכלי של עד 3.5טון בלמעלה מ100קמש ושום מושג קלוש איך לבצע בלימת חירום לדוגמא...

boaz avrahami
19-09-21, 11:52
מיכה, אני מוחה.

מה שאמרתי הוא- שהפוסל, במומו פוסל.
מי שמלין על פגושים בלי תקן ומתפרנס מהדרכה בלי תקן מוטב לו שלא יזרוק אבנים כי גם בתחום ״מקצועו״ הדברים ללא תקינה.
ותתרכז במשפט הסיום שלי שם.

יש המון תחומים שיכולים לחיות בשלום בלי התערבות הרגולטור ועדיף למי שמדבר מפוזיציה שלא ירמוז על החלטות שהתקבלו בגלל פוזיציות של אחרים…

עדיף בלי כל המלל הזה שבסוף גורם לנו עודף רגולציה מיותרת.
הסתדרנו היטב עד היום בלי ובלי אסונות ונסתדר גם בעתיד.

ואגב, לא כל הדרכה טובה. יש המון שרלטנים שמלמדים שטויות. רק שתדע.
אף אחד לא ממש בדק שהם שולטים בחומר.
שהם ערוכים לטפל בנפגעים בשטח.
שיש להם ביטוח אם מישהו נפגע בהדרכה שלהם.
שיטת הסמוך…

asafk
19-09-21, 12:00

יש לזה עדויות?הג'יפוקליפסה (וכותב את זה מי שהגה את השם) היתה צונאמי של הוראות והנחיות ומבצעי אכיפה נגד ג'יפים משופרים ולא התמקדה בנגבהות. זה התחיל עם חבר הפורום לשעבר יוסף נעים שכתב את מכתב ה'בגושים' והעלה לפני השטח מודעות לזה שג'יפאים משופרים זה נורא מסוכן ועם דגשים לבוחנים כיצד למצוא ג'יפים מסוכנים כאלה וכיצד להוריד אותם מהכביש.
הוא כמובן גם הציע לג'יפאים לפתור להם בעיות כאלה אם יש.
אני מוצא לנכון להזכיר את זה כי אנחנו מדברים כאן בין השאר על פגושי מתכת... סליחה .. בגושים.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
19-09-21, 12:03
אני חושב שכולנו מסכימים שכל הדרכה בכל היקף וע"י כל מדריך עדיפה על חוסר הדרכה מוחלט.

לא, אני ממש לא מסכים.

עבדתי בחברה שהמדריך הראשי בה פוצץ את המודרכים בשטויות מומצאות מהשרוול ושגויות, כשאחד השיאים היה לבלום בכביש בפמפומים, גם ברכבים עם abs. רגע לפני שפרשתי במחאה ניסיתי לדבר עם הבעלים של החברה. הוא ידע מה הולך אצלו, עד כמה זה רע, וזה פשוט לא עניין אותו. העיקר שהתשלומים על ההדרכות המחורבנות דופקים.
אותו מדריך גם היה אושיית הדרכות שטח בצה"ל.

אחד אחר, גם כן בעלים של חברת הדרכה, פספס מהותית בכתבה באתר שלו בתיאור מכלולי ה4x4 ברכב כלשהו מתוצרת יונדאי. קורה. דיברנו בטלפון. הסברתי. הוא הבין, הודה לי, והשאיר את הכתוב כמו שהוא. במלים אחרות: זה עניין לו את הב... שהוא מטעה את הקוראים שלו.

asafk
19-09-21, 12:13
לגבי המדריכים - בלי לזלזל באיש אני חושב (וזו דעתי האישית) שיש שתי חברות גדולות שמי שמדריך בהן - כלומר בעל הבית סומך עליו את ידו - הוא מספיק מנוסה מספיק שקול ומספיק מקצועי כדי להדריך קבוצה.
אני מכיר גם אנשים שמדריכים בחברות הקטנות יותר וחלקם מצויינים ממש (ביניהם גם כמה חברים בפורום) אבל חלקם.... לא.
אף אחד לא יכול לעשות קורס - גם לא של 20 יום - ולהפוך למוביל או מדריך של קבוצות. בלי נסיון של הרבה מאוד קילומטרים בשטח - זה לא יכול לעבוד. כלומר זה יעבוד יופי יופי רוב הזמן. אבל כשתיתקל הבעיה אמיתית שזו הפעם הראשונה שאתה נדרש לה - לא תדע מה לעשות וזה עלול להיות מסוכן. הנסיון הוא בדיוק זה שיעלה את הסיכוי שהבעיה שנתקלת בה - מורכבת מבעיות קטנות שאתה מכיר. ואין שום דרך ללמד 'נסיון' בקורס.

ולגבי הדרכות חילוץ - בהמשך למה שנכתב - גם בצבא 'הגדול' נפל האסימון שקציני ונגדי החימוש אולי הם היחידים שמותר להם לנהל חילוץ.... אבל חוץ מנהג חילוץ (שזה מקצוע שנלמד במשך חודשים) הם לא באמת מוכשרים לזה. אז הפיקו את הלקח ופתחו קורס של שבועיים ועוד קורס מתקדם של עוד שבועיים - ואני חייב לומר שמתוך ההיכרות עם התכנים בקורסים האלו - שהם מאוד מעשיים וכוללים הרבה התנסויות - אלו קורסים מצויינים ואני ממליץ לכל אחד שיכול (נגדי וקציני חימוש הסדיר ומילואים) ללכת לקורסים האלה.

ומכאן לכננות. כל הכשרת חובה או תעודה - תפספס. מתקין כננות צריך ויכול ללמד את הלקוח שלו ב10 דקות איך מפעילים הוראות בטיחות. לא צריך שום דבר יותר מזה - ומהיכרותי עם חלק מהמתקנים - זה מה שהם עושים. ומי שלא - תעבירו לו את המסר ממני - שיתחיל. משלמים מספיק על התקנת כננת כדי שישקיעו עוד 10 דקות לוודא שהבנאדם לא יוריד לעצמו אצבע.

אסף.

ד ו ר ו ן
19-09-21, 12:14
פגושי ברזל זה סיפור טיפה שונה מהכננות.מעבר לזה לא הייתה שום בעיה לאמץ את התקן האוסטרלי למשל.הבעיה היא שהסנדאות שמרתכות את היצירות צנרת ביוב סטייל מאד מאקס האלה לעולם לא יצליחו אפילו להגיע למבחן תקינה הכי פחות מחמיר עם אבטיפוס.

מישהו בא לקראתם זה ברור.
אתם מדברים על נהגי צהל בני 18 כאילו שאין נהגים ימבה בני 50 שאין להם שמץ של מושג איך לנהוג ברכב כבד ואופציונלית גם לא תקין כמו ג'יפ.
אם כבר מדברים על צהל. למה זה לגיטימי לעשות הדרכה /הסמכה/קורס חילוץ/וואטעבר בצהל אבל לא הגיוני לעשות באזרחות?תעזבו מי ישן בקורס ומי לא ישן.החובה של בית ספר זה לתת ידע,האחריות של הסטודנט זה לקלוט אותו.

למה כי אם זה תחביב אז זה פחות מסוכן?מה הבדל בין למשוך דוד מהשפ"צ או סילברדו?
כמה מכם בדוגרי יצא להם לעמוד ליד דיביל שנתלש לו השאקל/נקרע הכבל/הרכב התהפך והמשיך לנסוע?וואלה יצא לי מלא.על אחד שיודע איפה השלט שלו של הכננת יש עוד 100 שלא יודעים מה הכפתורים עושים ואיך לפתוח את הבוט של הקונקטור שלט.

אז נכון בארץ חובת הדרכה שכזו תהפוך כנראה לבדיחה (לך תגדיר מפרט הדרכה,סילבוס מקצועי ומדריכים )סטייל רענון נהיגה אבל לפחות לתת לאדם צ'אנס לקבל ידע בסיסי.

תסתכלו על זה לא ממבט של פז"מזאוראוסים של שטח.ואז הכל כנראה ייסתדר.

מה האינטרס שלך בחובת הסמכה?
באמת.
אחרת זה טירלול מערכת.

תראה לי מדינה ראויה מערבית בה יש הסמכה כזו לאזרח פרטי.
נתת את אוסטרליה כנקודת ייחוס לתקן לפגושים, יאללה אני איתך.
אכן היצרנים שם נדרשים לתקן כריות אויר וחיישנים שונים.
וגם באוסטרליה יש מדינות בהן פגוש כננת נדרש רישוי.
אינטרסים לשמור על יצרני פגושים בארץ?
משיחה עם יותר מסדנא אחת, הם אומרים שפיתוח וייצור פגוש כננת זה אחד הדברים הלא רווחיים מבחינתם.
המון עבודה ואישורים ומעט רווח.
לא יודע מאיפה שלפת ״פגושי צנרת״ ושלל מחמאות אבל להבנתי סדנא לא יכולה לבנות חוקית פגוש כננת בלי תקן מתאים, שעולה הרבה.
אז עבריינים הם עבריינים, ואין קשר לתפעול.
מי מבטיח לך שנייה אחרי ה״קורס״ שלא יעשו טעות?

מזכיר לך שוב את נושא השרשור, תאונה שאין שום קשר לכננת.
היא בלעדית קשורה לטעות/רשלנות של חוסר קיבוע רכב בעמידה בשיפוע.
לא שונה מאותו השיפוע בחנייה עירונית.
ולחנות בשיפוע לומדים בלימודי נהיגה, והמה למרבה ההפתעה זה לא התבצע, למרות ״הסמכה״, אז מה אתה מציע?
לעשות הסמכה בנפרד לחנייה בשיפוע?

מכאן והלאה לקחתם את זה ככ רחוק עם שרשור קיטבגים באורך של רכבת משא.

שחררו.

נמרוד
19-09-21, 12:21
דורון מה אתה מפחד מ"הסמכת כננת"... מה כבר יכול להיות? שהמתקין יחתים אותך על טופס שהוא העביר לך "הדרכה"? שיהיה מבחן שאלות אמריקאיות שאתה מקבל כבר עם התשובות מסומנות? יאללה, בכיף אני אומר :)

ד ו ר ו ן
19-09-21, 12:22
אבל נוהל ההגבהות נולד רק כי מדינת ישראל עצמה מפעילה רכבי שטח שבהגדרה לא היו חוקיים כי עברו שינויים והתקנות למיניהן, במקרה זה החלפות קפיצים ובולמים שהוגדרו כ"הגבהות" - ואם היו מעורבים בתאונה היתה עלולה להתעורר בעיה ביטוחית - לכן הוחלט ליישר קו בנושא הזה. זה הכל.

טועה ומטעה.
לגופים שונים במדינה יש סמכות רישוי שונה מרכב אזרחי.
ואני אגלה לך סוד גלוי,
לרכבי ממשלה אין ביטוח כמו הביטוח שלך.
הם מבצעים ביטוח אד-הוק לרכב במקרה הצורך, אז סוגיית הביטוח שהעלת לא תופסת בצורה שהצגת, וגם לא הרישוי.
אם כדבריך היו רוצים לזרוק זין על האזרחים היו גוזרים באופן גורף לפרק מכל הרכבים.

כדור שלג התחיל אחרי התאונה הנ״ל.
דווקא הפתרון של המדינה היה מאד מידתי לדעתי, עם אפשרות החלה רטרואקטיבית לאזרחים, בעלות לא גבוהה ועם פתרון תקני לעתיד.

לא מושלם, אבל בהחלט סביר.

מוטי ג.
19-09-21, 12:23
לגבי מה שאסף כתב, על קורסי חילוץ אבל מכיון אחר,
יצא לי לסיים את שרותי במילואים כמוביל/מפקד טנק חילוץ, אבל לבעל התפקיד הנ"ל אין הסמכה לנהל חילוץ, רק לקצין חימוש שייתכן (לדעתי! אולי אני טועה) שאינו מכיר את הכלי הזה כמו מפקד הכלי שלמד עליו ועבר עליו הדרכות(בה"ד 20) ותרגולות.
אף פעם לא הבנתי למה.

ד ו ר ו ן
19-09-21, 12:24
דורון מה אתה מפחד מ"הסמכת כננת"... מה כבר יכול להיות? שהמתקין יחתים אותך על טופס שהוא העביר לך "הדרכה"? שיהיה מבחן שאלות אמריקאיות שאתה מקבל כבר עם התשובות מסומנות? יאללה, בכיף אני אומר :)

אני חושש מתעשיית ההסמכות דה-לה-שמעטה שתתפתח, כמובן בתשלום, וכמובן חידוש רשיון אגרות ובגושים.

אנשים כאן אלופים בלפתוח באש באוטומט על הרגליים של עצמם.

מיכה100
19-09-21, 12:52
לא, אני ממש לא מסכים.

עבדתי בחברה שהמדריך הראשי בה פוצץ את המודרכים בשטויות מומצאות מהשרוול ושגויות, כשאחד השיאים היה לבלום בכביש בפמפומים, גם ברכבים עם abs. רגע לפני שפרשתי במחאה ניסיתי לדבר עם הבעלים של החברה. הוא ידע מה הולך אצלו, עד כמה זה רע, וזה פשוט לא עניין אותו. העיקר שהתשלומים על ההדרכות המחורבנות דופקים.
אותו מדריך גם היה אושיית הדרכות שטח בצה"ל.

אחד אחר, גם כן בעלים של חברת הדרכה, פספס מהותית בכתבה באתר שלו בתיאור מכלולי ה4x4 ברכב כלשהו מתוצרת יונדאי. קורה. דיברנו בטלפון. הסברתי. הוא הבין, הודה לי, והשאיר את הכתוב כמו שהוא. במלים אחרות: זה עניין לו את הב... שהוא מטעה את הקוראים שלו.

מקרי בוחן מצויינים, ובטוח היו שם עוד שטויות מסוכנות יותר או פחות.
השאלה אם היה גם תוכן ותרגולים מועילים? מניח שכן.
השאלה היא אם בשיקלול כל התועלות והנזקים של ההדרכות האלה, היית אומר למודרך פוטנציאלי 'אל תיקח את ההדרכה הזאת, יותר טוב תשב על שפת הים'?

דרור ברלי
19-09-21, 12:59
כדאי שנחשוש.
כי זה יגיע.
אחרי שיהיו הרוגים.
ואני רואה בשטח דברים שמצמררים אותי ובנס לא נגמרים בנפגעים. ועדיין אני לא רוצה שכל פיפס יהיה מותנה ברשיון ובהסמכה, כי זה יהיה סוף התחביב שלנו. מצד שני זה מפחיד ואנשים ייפגעו, חד משמעית. אז מה עושים?.... תיכף נמרוד יגיד שאני אומר "דבר והיפוכו".
רבים גם מטפלים ברכב שלהם בעצמם, כותבים על זה ומפרסמים את זה - גם זה אסור רשמית, כמו שאתם יודעים. נו, אז?

ואם נדבר על זה כאן או לא, זה לא ממש משנה.

אבל כמו שאסף הזכיר, זה כן משנה ובגדול, כשמישהו כמו נעים, שנשא אז בתפקיד "רשמי" כלשהו - יו"ר איגוד הצמיגיות או משהו דומה, שולח מכתב לרשויות. אני לא בא להאשים אותו במצב שהתפתח, אבל זה משהו שכן פתח תיבת פנדורה.

דעות זה כמו חור-של-תחת? כן. אז לדעתי מי שלא מנוסה, שיעשה לעצמו טובה ויילך להדרכה. רק דעתי.
כן, בגלל אני מהפוזיציה ומתפרנס מזה, אז "אין לי זכות" - אז אל תבואו אלי. לכו לאבירם ברקאי, אם הוא עדיין מתעסק בזה. לכו לג'וי בירן, לכו ליואב קווה. לכו לאוהד בן-אהרון. אלה השמות שעלו לי שעוסקים בזה ולדעתי הם טובים באמת.
לכו למי שתרצו שיש עליו המלצות ואתם סומכים עליו. אבל העיקר שתתחילו ממשהו שאינו בהתכתבות אלא תכל'ס בשטח.

boaz avrahami
19-09-21, 13:03
מה שאתה עושה לא מאוד רחוק ממה שעשה מר בגושים. ויסלח לי אדוני. אפילו הנושא אותו נושא

חנן-ג'יפולוג
19-09-21, 13:04
מיכה, לגבי המדריך הראשון הייתי ממליץ חד משמעית לא לקחת קורס שלו. דיני נפשות ממש.

ישיבה על חוף הים זו לא החלופה היחידה. יש מדריכים טובים בתשלום, ויש לחילופין הרבה חומר ברשת. יש ספרים מקצועיים ובטח יש עוד חלופות.

כל הנ"ל חשודים גם הם בהעברת זבל מקצועי.
במה לבחור? לצערי, אין לי תשובה לזה. מה שבטוח זה שממי שלא תבחר ללמוד, תהיה מאוד ספקן וקשוב להגיון שלך. נכון, אגב, לכל תחום באשר הוא.

KOOKE
19-09-21, 13:07
אני רק מזכיר לכם שהאשמה שהתחילה את כל השרשור הזה נעוצה בבלם היד המחורבן של הרנגלר שלא ממש מחזיק את הרכב אפילו בשיפוע קטן. מתיחה חוזרת של הכבל לא עוזרת למצב והבלם יד מתרופף מהר מאד גם אחרי ה"תיקון".

צריך להוסיף שם איזה חתיכת מתכת מייצור עצמי כדי לפתור את הבעיה וזה אחרי פירוק כל הקוסולה - ראו בסרטון:

https://youtu.be/hW79X0yEsM0

דרור ברלי
19-09-21, 13:11
חנן, זה כמו בדיון על מכוניות חשמליות.
ההגיון שלך, ממרומי עשרות שנות הנסיון שלך, אינו ההגיון של מישהו אחר, שרק שלשום קרע את הניילון ממושבי רכב השטח החדש הראשון שלו וכבר רוצה לבוא לטיול חוצה ישראל אתגרי, למרות שלא יודע להפעיל אף אחד מהכפתורים שיש אפילו בדשבורד של ג'ימני.
או כל הגאונים שמבחינתם L בבורר ההילוכים האוטומטי הוא ה"LOW"/הילוך הכוח. אם לא מסבירים להם ומראים להם פיזית, בפועל, איך דברים עובדים, זה לא יקרה.

כמה מהם טורחים להזמין ולקרוא ולהבין ספרות מקצועית?... המקסימום שהם קוראים על רכב זה את מחירון לוי יצחק כשהם יושבים בשירותים.
וגם הספר הכי מקצועי הוא עדיין לימוד בהתכתבות ולא מגיע לקרסולי התנסות מעשית. כמובן בתנאי שהמדריך יודע על מה הוא מדבר.

נמרוד
19-09-21, 13:23
חנן, זה כמו בדיון על מכוניות חשמליות.
ההגיון שלך, ממרומי עשרות שנות הנסיון שלך, אינו ההגיון של מישהו אחר, שרק שלשום קרע את הניילון ממושבי רכב השטח החדש הראשון שלו וכבר רוצה לבוא לטיול חוצה ישראל אתגרי, למרות שלא יודע להפעיל אף אחד מהכפתורים שיש אפילו בדשבורד של ג'ימני.
או כל הגאונים שמבחינתם L בבורר ההילוכים האוטומטי הוא ה"LOW"/הילוך הכוח. אם לא מסבירים להם ומראים להם פיזית, בפועל, איך דברים עובדים, זה לא יקרה.

כמה מהם טורחים להזמין ולקרוא ולהבין ספרות מקצועית?... המקסימום שהם קוראים על רכב זה את מחירון לוי יצחק כשהם יושבים בשירותים.
וגם הספר הכי מקצועי הוא עדיין לימוד בהתכתבות ולא מגיע לקרסולי התנסות מעשית. כמובן בתנאי שהמדריך יודע על מה הוא מדבר.מה זה עניינך לעזאזל מה אחרים עושים?

דרור ברלי
19-09-21, 13:30
אני רק מזכיר לכם שהאשמה שהתחילה את כל השרשור הזה נעוצה בבלם היד המחורבן של הרנגלר שלא ממש מחזיק את הרכב אפילו בשיפוע קטן. מתיחה חוזרת של הכבל לא עוזרת למצב והבלם יד מתרופף מהר מאד גם אחרי ה"תיקון".

צריך להוסיף שם איזה חתיכת מתכת מייצור עצמי כדי לפתור את הבעיה וזה אחרי פירוק כל הקוסולה - ראו בסרטון:

אם בלם היד ברנגלר מחורבן, מה נגיד על הסופות?................:rolleyes:
וברצינות, אפשר למתוח ביקורת על הרבה טעויות אנוש, אבל בלם יד חלש זה משהו נתון. שיפוע תלול זה נתון. להאשים את בלם היד, את השיפוע, את הגשם, את הכביש/תשתית, זה הכל רק תירוצים. המדריך הזה איש ישר כמו סרגל ולא חסך מעצמו ביקורת לאחר מעשה.

יש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי לאבטח רכב שעומד לפתוח כננת עוד רגע. אף אחד מהם לא מוגזם. אבל לפעמים אנשים טועים. גם אנשים טובים ומנוסים, וטעות לעולם חוזרת.

- - - Updated - - -

מה זה עניינך לעזאזל מה אחרים עושים?

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

לא ענייני.
רק חנן מדרבן אותם להטיל ספק בכל מה שמדריך אומר להם, בגלל שהכיר פעם מדריך אחר שדיבר שטויות.
אני יודע במי מדובר, ובקשר אליו חנן כמובן צודק. אבל זה לא משליך כלום על מדריכים אחרים.

מוטי ג.
19-09-21, 13:35
שלמה, גם בצמיג מקורי בלם היד לא מחזיק?
גם ברוביקון מוגדל צמיגים מקורי הוא לא מחזיק?

דרור ברלי
19-09-21, 14:01
מה שאתה עושה לא מאוד רחוק ממה שעשה מר בגושים. ויסלח לי אדוני. אפילו הנושא אותו נושא

אני לא שולח מכתבים למשרד התחבורע. גם אתה לא.
רק מתדיינים כאן. וכאן, עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד, זה אפילו לא חלקיק מה שקורה בפייסבוק, להבדיל. זה לא משהו שמישהו במשרד התחבורע יושב וטורח לקרוא בדבקות ומחליט עכשיו לכתוב תקנות דרקוניות חדשות. אז בוא נחזור לפרופורציות ולא נחמיא לעצמנו יותר מדי, טוב?....

אבל - וזה אבל גדול - זה כן יקרה אם וכאשר יהיו נפגעים. זה לא בידי ולא בידך. בידנו רק להשתדל להשתפר כל הזמן ולהיות אחראיים.

חנן-ג'יפולוג
19-09-21, 14:42
רק חנן מדרבן אותם להטיל ספק בכל מה שמדריך אומר להם, בגלל שהכיר פעם מדריך אחר שדיבר שטויות.
אני יודע במי מדובר, ובקשר אליו חנן כמובן צודק. אבל זה לא משליך כלום על מדריכים אחרים.

נכון, ואחזור בגדול על מה שכבר כתבתי: הטילו ספק בכולם. מדריכים, מורים, פרופסורים, רבנים, כמרים, מפקדים, מנהיגים. מכל אלה שמעתי שטויות. לא רק ממדריכי נהיגה.

וזה שאתה מכיר מדריך שכן אומר דברים נכונים לא משליך כלום על מדריכים אחרים.

- - - Updated - - -

הוידאו ששלמה שלח ממש מעניין. כדאי להתעמק בו.
לפי מה שאני מצליח להבין, הוא מצביע על בלאי במנגנון מפצה השחיקה בידית הבלם, והפחית שמוסיפים למעשה מבטלת את המנגנון והופכת את הרגולאז' לידני.

bazz270
19-09-21, 15:04

או לא להתעסק בפתרונות פרטאצ' במערכות בטיחות ולקנות ידית חדשה או מה שכולל את המנגנון העברת כוח מתיחה השחוק הזה.

מה הקטע בלקנות רכב במלא כסף ולהדביק את הבלם יד בדאקטייפ ופלאטקה ממרשמלו.

nir.samo
19-09-21, 15:31
או לא להתעסק בפתרונות פרטאצ' במערכות בטיחות ולקנות ידית חדשה או מה שכולל את המנגנון העברת כוח מתיחה השחוק הזה.

מה הקטע בלקנות רכב במלא כסף ולהדביק את הבלם יד בדאקטייפ ופלאטקה ממרשמלו.

ידית חדשה לא תעזור, והבאג הזה כנראה המון זמן אלהים יודע למה אין ריקול.

דרור ברלי
19-09-21, 16:29
וזה שאתה מכיר מדריך שכן אומר דברים נכונים לא משליך כלום על מדריכים אחרים.

אז שווה לשאול ולהתייחס להמלצות.

כמו שכולנו מחפשים המלצות על עורך-דין, טכנאי למכשירי חשמל ביתיים, מתקן פיברגלס, גן לילדים, כל דבר, אנאעארף. זה לא מג"ד או ראש ממשלה שמונחת עליך ואין לך ברירה אלא לחיות עם התוצאות.

המלצתי על מדריכים טובים. מכיר אותם טוב. הם לא רק קולגות, הם גם חברים. מי שצריך ורלוונטי לו, שיעתיק את השמות ויחפש אותם.

gilur
19-09-21, 16:34
אני בקטנותי רק אזרוק פה מילה אחת כי הזכירו אישורים או הדרכות (כאלה ואחרות)..
מי שלא חי את זה ביום יום לא יזכור כמעט כלום ברגע האמת.
זה תופס לגבי בחור שקנה רכב שטח עם כננת אבל לא חילץ בחיים. ברגע שצריך לגרור הוא לא ידע מה עושים או יותר חשוב מה כללי הבטיחות שצריך לשמור עליהם.
זה תופס כמו שכתבתם גם על בחור שקנה ג'יפ חדש וחושב שעכשיו הוא עולה על כל דיונה וחורש כל מדרגה כי זה האוטו הכי הכי שיש.

מי שלא ילמד וישנן ויתרגל - יפול בשלב כזה או אחר. גם אם הוא עשה "הסמכת כננת" לפני שנתיים (ושילם עליה חידוש לפני שנה .. )

סולי
19-09-21, 16:37
חוזר בי מחילה.

ד ו ר ו ן
19-09-21, 16:38

+++
דרור,
איבדת את זה.

nirs
19-09-21, 18:13
לצערי, כמו שקורה כאן לא אחת, הדיון נסחף למחוזות רחוקים שאינם קשורים לנושא המקורי של השרשור…

בנוגע למדריכים ובדיוק כמו מורים, יש טובים יותר, טובים פחות, בינוניים וגרועים.
חנן, מניסיוני, לרוב המודרכים אין את הכלים או הידע להטיל ספק במה שמלמדים אותם.

יכול להעיד שבחברה שבה אני מועסק, בוחרים את המדריכים (אחרי קורס חובה ארוך) עפ״י רקע קודם ויכולת מוכחת. מי שמגיע ללא רקע מתאים / ניסיון מוכח, עושה הכשרה ארוכה בתור עוזר מדריך (יכול להימשך גם שנה ויותר) עד שהוא מקבל את השרביט.
יש דרישה למינימום הדרכות / טיולים בחודש לצורך שמירה על כשירות ״מבצעית״
בשוטף עושים רענונים רבעוניים, הדרכות העשרה וניתוחי אירוע למכביר.
בקיצור, לוקחים את העסק ברצינות עם כל הגאווה המקצועית ואני סמוך ובטוח שכך גם עושים בחברות רציניות מקבילות.

bazz270
19-09-21, 18:54
ידית חדשה לא תעזור, והבאג הזה כנראה המון זמן אלהים יודע למה אין ריקול.

ומה כתוב בworkshop manual לגבי זה?

אז מחליפים את כל מה שצריך בשרשרת.לא מאמין בשום "מחלה" של רכבים.מחלה זה בראש של אנשים לא של רכבים.

איך הם בכלל עוברים טסט אם אין להם בלם חניה?

דרור ברלי
19-09-21, 18:56
הגאווה המקצועית

נגעת בנקודה.

הג'יפאות בכלל, ומי ראוי להדריך בפרט, זה תחום שמתפוצץ מרוב אגו.
גם כאן.

איל מ
19-09-21, 19:40
איך הם בכלל עוברים טסט אם אין להם בלם חניה?

אל תתחיל עם זה בכלל.
עד ששלמה (kooke) הצליח להחזיר אותם לפסים כמעט ענייניים שכמעט קשורים לאירוע אתה מסתובב לי כאן עם תיבות שרשום עליהן אותיות במיתולוגית ופותח אותן לכל עבר?

נדב42
19-09-21, 20:03
מישהו יודע איך קרה שהג׳יפ הושאר ללא נהג בהילוך אחורי (גיר אוטומטי) ? זה מין פטנט כזה מכוון או שהמדריך סתם לא שם לב שלא העביר את הידית עד הסוף ?

KOOKE
19-09-21, 20:17
דרור

טעותו של המדריך ברורה והוא בעצמו רשם אותה (המסקנה השנייה של המדריך בתחקיר האישי שערך - לא העביר הרכב לפרקינג) ולא רציתי למקד העניין בטעות המדריך אלא להצביע על כשל מיכאני מובנה של הרנגלר.

לגבי מבחן רישוי שנתי - לא יודע מה עושים אחרים, אני אישית מעביר הרכב למוסך שעושה לרכב הכנה למבחן רישוי שנתי כולל מתיחת הכבל של ידית בלם היד. אבל, כאמור, עד למבחן הרישוי הבא זה מתרופף שוב...

קטונתי בהבנה טכנית אבל נראה לי שמה שמופיע בסרטון פותר הבעיה (ולא זה לא פתרון פרטאצ'י - אני חושב..).

מה שלי לא ברור מדוע בסוף המאמר כחלק מההמלצות לאופן הנכון לשימוש/ הכנת הרכב לגרירה עם הכננת הוא ממליץ לשים את הגיר האוטו' בניוטרל ולא בפרקינג.

האם זה מחשש שתזוזת הרכב הגורר (חרף העמידה על הבלמים של מי שנמצא ברכב) תזיק לגיר?

nirs
19-09-21, 20:20
מה שלי לא ברור מדוע בסוף המאמר כחלק מההמלצות לאופן הנכון לשימוש/ הכנת הרכב לגרירה עם הכננת הוא ממליץ לשים את הגיר האוטו' בניוטרל ולא בפרקינג.

האם זה מחשש שתזוזת הרכב הגורר (חרף העמידה על הבלמים של מי שנמצא ברכב) תזיק לגיר?

אכן

מוטי ג.
19-09-21, 20:21
כדי לא להפעיל כוח גזירה על הפין נעילה בגיר, שמיועד להחזיק את הרכב על משקלו, ולא כוחות חילוץ שמפעילה הכננת

grand
19-09-21, 20:44
רנגלר לא מחזיק עם בלם יד בשיפוע, כל בעל jk יודע, גם עם פרקינג אני פוחד להשאיר, אז עם כל הכבוד.. מה הבעיה להניח אבנים בקידמת הגלגלים או לעגן עם עוד רכב מאחור, ככה עושים כל בעל שכל ישר גם כזה שלא עבר קורס.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

מיכה100
19-09-21, 21:06
הבנאדם הודה שטעה גם כשלא העביר לפארק וגם כשלא שם אבנים.
פזיזות ועצלות של רגע, יכול לקרות לכל אחד כאן.
גם לי כבר קרה שבהיסח דעת שכחתי להעביר לפארק, ודווקא תחת לחץ של התרחשות כלשהי בשטח.

asafk
19-09-21, 21:09
פין של פארקינג נשבר - גם ברנגלר וגם כמעט בכל רכב אוטומטי.
בגלל זה בזמן החילוץ לא משתמשים בו.
אבל בזמן הכנה לכינון - בלם חניה, הילוך פארקינג, אבנים - כל מה שימנע מהרכב לזוז ואז גם להפנות הגה לכיוון 'בטוח'.
במקרה שלי רכב ידני אם אני יוצא ממנו - בלם חניה, הילוך, להפנות גלגלים לכיוון בטוח ולדומם..
אישית אני מעדיף שלא להשאיר רכב בשיפוע בלי נהג, והכנה לכינון אני אשתדל לעשות במישור ורק אז להתמקם מחדש.

אסף.

דרור ברלי
20-09-21, 00:08
רכב מכנן תמיד עם מישהו על ההגה והברקסים.
אני גם ידני, אז הרכב מוכרח להיות בניוטרל בכינון. בלם יד משוך (בלם יד בסופה גרוע לפחות כמו זה שברנגלר)
במדרון - עם אבנים לפני הגלגלים. אם אפשר, רכב נוסף, כבד וחזק ונעול, יעלה למעלה בכוחות עצמו ויעגן את הרכב המכנן.
מכיוון שהמדריך מנהל את החילוץ, אז מישהו אחר, מנוסה ככל שניתן, על ההגה.

אישית, הייתי מטפס עם הג'יפ עד למעלה, מעמיד אותו על משטח מאוזן ככל האפשר כדי להוציא את אלמנט השיפוע מהמשחק, ומכנן עם כל הכבל + רצועה אחת או שתיים. או מכפיל כוח ורצועות. יש לי המון רצועות ועוד כבל של 30 מטרים בשביל סיטואציות כאלה בדיוק. זה גם טוב לכננת, לעבוד בכריכות התחתונות. שם יש לה הכי הרבה כוח והיא מתאמצת הרבה פחות.

השבוע אהיה במעלה עשוש, ואם יהיו רכבים חלשים, נגיד רקסטון וכאלה עם צמיגי כביש בחתך נמוך שלא מוציאים אוויר ולכן לא מצליחים לעלות את המטרים הראשונים כי הם מחליקים, יש מצב שאצטרך לעבוד בשיטה הזו בדיוק. כמו שעשינו בחנוכה. הסופה עולה, תופסת פוזיציה בטוחה למעלה, פותחת את כל הכבל + שרשור רצועות, ויאללה לכנן. כולה 4-5 מטרים, ואחר כך הם מוצאים את האחיזה ומטפסים את השאר לבד.

גיא
20-09-21, 00:24
כמו שעשינו ב 48 …

דרור ברלי
20-09-21, 00:28
נסיון גיא, נסיון.
זה משהו שצריך לתכנן אותו בראש, מראש. אין ספונטניות בדברים האלה.
כי אם לא, אתה תהיה תחת לחץ ובלהט העניינים, ואז אולי לא תשים לב ותשכח לעשות דברים חשובים. כמו שכנראה קרה באירוע נשוא השרשור.
והתכנון הזה מראש מגיע רק אחרי שכבר היית בסיטואציה כזו.

גיא
20-09-21, 00:31
עד היום נמנעתי מההסתבכויות הללו.

אני ממש ממש משתדל לחשוב לפני …

לא מדריך ולא מומחה. אבל … [emoji57]

אני לא משתחצן ולא רוצה לפתוח פה ועין … אז אני לא מספר פה סיפורי גבורה .. אבל יצא לי להשתמש בכננת וגם יצא לי להיות ההוא שתלוי בקצב הוו. ועדיין כולנו הפעלנו את החומר האפור לפני שיהיו סיפורים מסמרי שיער.

דרור ברלי
20-09-21, 00:36
לפעמים אין ברירה.
רכב לא מצליח לעלות. הנהג ממש משתדל, אבל... לא מצליח.
וזה קורה גם בכלים שלכאורה אמורים להצליח. לנדקרוזר?... ג'ימני?...
בשבוע שעבר לנדקרוזר לא הצליח לטפס במעלה כנף והיה צריך למשוך אותו.

אני מאפשר שלושה נסיונות - מעבר לזה הם כנראה ישברו משהו באוטו ואז כל הטיול יתקלקל לקבוצה שלמה.

asafk
20-09-21, 00:39
יש שיטה.
בהדרכות המבוא לחילוץ - כל מה שאני מנסה לעשות זה להכניס את סדר הפעולות לראש.
השיטה היא כזו שאם תעבוד לפי סד"פ - הסיכוי לשכוח בלהט הרגע הוא קטן יותר.
אני לא אומר שצריך בד"ח להפעלת כננת אבל כן. יש חשיבות לעבודה לא מהבטן ולא בשליפה ולכן יש חשיבות לשינון של סדר פעולות של החילוץ בכלל ושל הפעלת כננת בפרט.

חילוץ הוא בהגדרה פעולה מאולתרת. לכן הסדר הראשוני מכניס אותו למסגרת של קרקע מוצקה מסויימת וסד"פ עם מעבר מותנה בין שלבים זה מה שגורם לנו לעצור לשניה ולהפעיל את הראש.

אסף.

oferc
20-09-21, 00:46
טעויות אנוש קורות , גם לאנשים מקצועים, הבנתי שהבחור עם נסיון , צריך להפיק לקחים.

לגבי תעודות , קורסים , הסמכות , המדינה אוהבת דברים כאלו , בסוף כדי לרדת לשביל לבן יהיה permit מיוחד :-) בתשלום כמובן.

לגבי העליה הספציפית , לי יש פחד גבהים , את העליה הזאת עשיתי פעם אחת וזהו , כל בעל פחד גבהים עושה סימולציה מה יקרה אם.... המקום הזה לא טוב לנו, יש יותר מדי סימולציות רעות של נפילה גבוהה מאד .

-->