צפייה בגרסה מלאה : עלויות טיפול מוסך מרכזי - חוות דעת
סובארו xv - הרכב היה במוסך לצורך טיפול 60K (הקילומטראז' הוא 40, אז זה טיפול שנתי)
רציתי לשמוע מנסיונכם אם לדעתכם המחירים (גם העבודה וגם החלקים) סבירים, או שהגיע הזמן לעבור למוסך אחר?
תודה רבה!
135350
מחיר העבודה והחלקים זה רק מרכיב אחד בסט השיקולים.
אתה מרוצה מהעבודה?
סומך על המוסך?
בשביל טיפול שנתי, גם אם (אולי) תחסוך 1000 ש"ח בשנה זה שווה לך?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
על התוסף לדלק והפלאש שלהם היה אפשר לוותר. מסנן המזגן כנראה עשוי מזהב. אישית במסנן מזגן אני משתמש בחליפי של 40 ש"ח בשקט (להבדיל ממסנן אויר שרק מקורי).
למרות המחיר שמאוד לא זול הייתי נשאר בטיפול במוסך יבואן עד סיום תקופת האחריות.
חבר סיפר לי לאחרונה איך לובינסקי עושים לו תעלולים בניסיון התחמקות מאחריות למרות שהחוק מחייב אותם לתת אחריות גם בטיפול במוסך מורשה לא של היבואן. הם מנסים להתחמק מאחריות בתואנה שלפני כמה טיפולים לא היה רשום במדויק בקבלה התקן של השמן שהחליפו. וזה על אירוע של רצועת טיימינג שהתפוררה ושמסתבר שיש על זה ריקול.
אני בדיוק לפני טיפול 60...
למה לעשות פלאשינג למנוע תקין לגמרי? (נתקלתי בזה גם ביונדאי)
החלקים נורמלי לענף, מסנן מזגן בסובארו מאוד יקר אבל אין חליפי ראוי לדעת הרבה בעלי מקצוע.
שעתון מוסך מורשה זה נושא כאוב אחר.
שאלת אותם על שמן גיר ?
אני בדיוק לפני טיפול 60...
למה לעשות פלאשינג למנוע תקין לגמרי? (נתקלתי בזה גם ביונדאי)
החלקים נורמלי לענף, מסנן מזגן בסובארו מאוד יקר אבל אין חליפי ראוי לדעת הרבה בעלי מקצוע.
שעתון מוסך מורשה זה נושא כאוב אחר.
שאלת אותם על שמן גיר ?
לגבי הפלאשינג - התקשרו לשאול אם לעשות. שאלתי להמלצתם. אמרט לי שכדאי.
מה לגבי השמן גיר..? מה הייתי אמור לשאול?
המחירים של החלקים זהים למוסכים אחרים.
תוספים-יש להם אינטרס למכור אז בוודאי שימליצו לשים.
פילטר מזגן-אני לא שם מקורי,לדעתי אין מה להתעקש על מקורי דווקא במזגן.
עבודה-זה זמן תקן לפי היצרן/יבואן. ברור שהם השקיעו ברכב שלך רבע מהזמן הזה, אבל ככה זה.
בסה"כ חשבונית אופיינית למוסך יבואן, לטוב ולרע.
לגבי הפלאשינג - התקשרו לשאול אם לעשות. שאלתי להמלצתם. אמרט לי שכדאי.
מה לגבי השמן גיר..? מה הייתי אמור לשאול?
1. פלשינג - מתחיל קצת קצת קצת להרגיש כאילו יצרנים רוצים להסתיר כל מיני בעיות בוצה במנועים. כי זה ממש לא תוסף ללא סיכון שמציעים על הדרך כדי להרוויח. כל מכונאי מתחיל יודע שזה לא כדאי סתם וזה פתח לצרות מיותרות.
2. שמן גיר - האם יש המלצה להחליף אחרי 60K ? או מרווח אחר ? האם הריקול הענק של החברה גרם לה להפסיק לטעון שהנוזל הוא לנצח ?
boaz avrahami
14-09-21, 09:19
האריכו את מרווחי הטיפולים ל 20/30 אק״מ.
מצד אחד שיפרו את השמנים מאוד.
הן במעבר לסינטטי והן בחבילות התוספים אבל אם באמת מעניין אותך אז תחליף שמן במרווחים יותר תכופים ותמנע מפלשינג שהוא דטרגנט מרוכז מאוד ולא ידוע מה הוא גורם למנוע מחוץ לאורך זמן מחוץ לתחום האחריות כבר.
תשאל את עצמך גם האם הוא חלק מהמלצות היצרן?
האינסנטיב של המוסכים להתפרנס ממכירות נוספות ברור…
בסובארו המרווח הוא עדיין 15K.
Oren Kipnis
16-09-21, 23:19
רוצה לשמור על המנוע ועל הכיס ?
החלף שמן מנוע העונה לתקן הרלוונטי ומסנן מקורי אחת ל 10000 ק"מ.
שמן טוב ומתאים ישמור על המנוע נקי, ובמידה וקיים לכלוך, הוא ינקה אותו לאט מבלי לגרום נזק.
אל תוסיף תוספים לשמן ולדלק. אינך יודע מה עשית לשמן ולדלק כל עוד לא הוצאת דוגמא והעברת למעבדה לבדוק. מה שבטוח עשית טוב לחשבון הבנק של המוכר בסכום יכולת להפנות למשהו אחר.
פלאש ? שומר נפשו ירחק. זה מקור ודאי לצרות. אם כבר קיימת בוצה, זה בדיק מה שיפרק חתיכות ממנה ויסתום את רשתית היניקה של משאבת השמן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.