PDA

צפייה בגרסה מלאה : קלאץ' לא עובד כשורה - דיסקוברי TD5 1998

dptnl
13-09-21, 22:15
יש לי בעיה מוזרה (הרגשתי שמשהו לא בסדר עם הקלאץ' כשקניתי את הרכב, לוקח את זה בחשבון כיישור קו)
שהחמירה היום משמעותית - הקלאץ לא מפריד טוב.

קפצתי למוסך, הוא חשב תחילה שאני אולי לא יושב מספיק קרוב להגה, כי כשהוא בדק בכמה מטרים זה עבד לו חלק.
אחרי זה בדרך הביתה לא יכלתי לשלב להילוך ועצרתי בצד ולחצתי עם הקלאץ' עד הסוף בוודאות.

בעת לחיצה על הקלאץ (עד הסוף) ושילוב לראשון או רברס, מרגישים לפעמים "בעיטה" כאילו לא לוחצים על הקלאץ (למרות שעוד רגע הדוושה מגיעה לרדיאטור..

בעת שילוב להילוך, אם לא ממתינים עד שהסל"ד יורד, יש קרקושים כאילו הגיר "נטחן" - זה קורה במיוחד בשני ורביעי.
לעיתים, אני לא מצליח "לשלב" הילוך - במיוחד במעבר לרביעי (עליה או ירידה)
והיום, בעיה שהחמירה - קלאץ' עד הסוף, שחרור הדוושה,שילוב להילוך ולחיצה על דוושץ הקלאץ' -
יש רעש מוזר ובלתי נסבל.

המוסך בדק - אין נזילות ולא חסר שמן בגיר.
בנוסף, הוא בדק אם אפשר "להגביה" את הקלאץ במשאבה מאחורי הדוושה - אין אפשרות כזו.

אשמח לחכמת ההמונים - תוהה אם מדובר במשאבת מאסטר\סלייב (דבר שאפשר להחליף בקלות ממה שראיתי, וזה גם לא יקר מדי) או לדעתכם בקלאץ שסיים את חייו - הדוושה, אגב, ממש קשה ברמה שכואבת לי אחרי זה הרגל..
עוד משהו - אם אני לא עושה דאבל קלאץ, אז במעבר בין הילוכים, אם אני מחכה כמה שניות עם קלאץ לחוץ, אין דפיקה במעבר להילוך הבא, אבל לפעמים אני עדיין לא מצליח לשלב להילוך.

דיסקוברי TD5 מוסב עם גיר של דפנדר.

כמה צריכה לעלות בארץ עבודה של החלפת קלאץ בדיסקוברי (?)
כמה לדעתכם (או מנסיונכם) אמורה לעלות החלפה של משאבת קלאץ' הידראולית בארץ?

מוטי ג.
13-09-21, 22:41
לקבלת תחושה כללית של מחירים ראה כאן:
https://www.lrdirect.com/parts-by-model/defender-parts/clutch/clutch-hydraulics

אבל כדאי לחפש מק"ט מדוייק בהתאם לקומבינה שעשו לך שם, באתר הזה:
http://lrcat.com/32/4/45567#31
אם רוסית קשה לך, תן לכרום לתרגם לאנגלית.

לי זה נשמע כמו שילוב של בעיית קלאץ,
שסחפה אחריה שחיקה של דיסקיות שילוב-סנכרון ולכן יש לך רעשים מוזרים.

בהצלחה.

Alon
13-09-21, 22:56
היי
גם לי יש TD5 ידני עם גיר דיפנדר.
חיצונית זה אותו גיר גלגלי שיניים שונים.
המשאבות אותן משאבות וההחלפה קלה.
הקלאץ הוא הידראולי.
אל תתפתה לשיפוץ משאבות אצלי זה לא הצליח.
הכי חשוב תחליף את שתיהן כי אם החלפת אחת הלחץ פורץ את השניה.
החלק המעצבן הוא ניקוז השמן.
מחיר משאבה מלפני כמה שנים 350 תחתונה 700-800 לעליונה
המחיר היה לקניה בישראל
אלון

Sent from my iPhone using Tapatalk

שגיא S
14-09-21, 09:00
אם אני לא טועה המנוע אצלך הוא TDI300 שביטלו לו את הEDC לא?
לא יודע אם זה משפיע על הסוג קלאץ'.

היות וקנית את הרכב לפני שבוע/שבועיים - והמוכר הוא בעל סדנא ומתעסק ברכבים, למה שלא תבדוק איתו איזה קלאץ' יש שם? והאם הוא נתקל בזה?

מוטי ג.
14-09-21, 09:03
ניתן להניח שהוא הכיר את הבעיה ולמד לחיות איתה, גז ביניים, דאבל קלאצ... כמו בפרגסון שנת 60 של אבא שלי

asafk
14-09-21, 09:53
קלאץ' לא מפריד מתבטא בחקיקה בראשון ורוורס. קלאץ' מחליק מתבטא בהחלקה בפול גז בהילוך רביעי. ונקודת הפרדה גבוהה. קלאץ' בדיפנדר / דיסקברי שהוא בלוי מתבטא בלחיצה מאוד קשה. אבל יש בשוק מצמדים הבימדיוטי שהם מראש עם לחיצה קשה.
בכל מקרה קלאץ' זה דבר שמחליפים באופן תקופתי. זה עולה כמה אלפים לחלקים ועבודה - ובעהודה עצמית רק חלפים זה עסק לא יקר. לכן אני ממליץ לפני משאבות ולפני הכל לפי הסימפטומים שמעידים על בלאי - להחליף סט מצמד (ארבעה חלקים) ולגמור עניין לפחות מבחינת המצמד עצמו לכל תקופת הבעלות שלך על הרכב.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ishc
14-09-21, 10:07
קלאץ' לא מפריד מתבטא בחקיקה בראשון ורוורס. קלאץ' מחליק מתבטא בהחלקה בפול גז בהילוך רביעי. ונקודת הפרדה גבוהה. קלאץ' בדיפנדר / דיסקברי שהוא בלוי מתבטא בלחיצה מאוד קשה. אבל יש בשוק מצמדים הבימדיוטי שהם מראש עם לחיצה קשה.
בכל מקרה קלאץ' זה דבר שמחליפים באופן תקופתי. זה עולה כמה אלפים לחלקים ועבודה - ובעהודה עצמית רק חלפים זה עסק לא יקר. לכן אני ממליץ לפני משאבות ולפני הכל לפי הסימפטומים שמעידים על בלאי - להחליף סט מצמד (ארבעה חלקים) ולגמור עניין לפחות מבחינת המצמד עצמו לכל תקופת הבעלות שלך על הרכב.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

חקיקה בהילוך ראשון? החלקה?

Gershon
14-09-21, 14:06
אין TD5 1998 אלא יש TDI300\TDI300 EDC.....

Gershon
14-09-21, 14:48
בנוסף להחליף 2 משאבות\קלאץ\מיסב מצמד

eyalski
14-09-21, 16:06
אם אתה צריך את המשאבה העליונה מק'ט stc100410 יש לי חדש בשקית. (משאבה של דיפנדר TDI300)

135352

Gershon
14-09-21, 20:08
משאבות מחליפים קומפלט=2

-->