PDA

צפייה בגרסה מלאה : רוצים לישון תחת כיפת השמיים?

YoavR
14-09-21, 15:33
תביאו אוהל ועו"ד

https://www.haaretz.co.il/gallery/trip/.premium-MAGAZINE-1.10204754

גיא
14-09-21, 15:57
יש לך גרסה בלי לשלם להארץ ?

אחרת זה לא עוזר ….

איל מ
14-09-21, 16:44
כמו שגיא כתב. אשמח אם תאמלק.
(למרות שאני מתאר לעצמי שמדובר באנשים שלא מכירים את חוקי שמורות הטבע).

נדב ש.
14-09-21, 17:30
(למרות שאני מתאר לעצמי שמדובר באנשים שלא מכירים את חוקי שמורות הטבע).

+1.
נישמע כמו כתבה סתמית.
מי שחושב שהוא יכול לישון איפה שבא לו בתוך שמורה ולא מכיר את החוקים(אי ידיעת החוק אינה פותרת מעונש, אבל זה גם תלוי על מי נופלים ואיך מתנהגים שפוגשים את אותו מר בחור שעושה את העבודה שלו) בעיה שלו.

נמרוד
14-09-21, 19:03
פרס יקיר האתר לראשון שיגיב אחרי שהוא ממש קרא את הקישור של יואב.

(ומי שלא יכול לקרוא - זה לא חובה).

גיא
14-09-21, 19:07

פתחתי את הלינק .. קראתי את 2 השורות הראשונות עד לבקשת הרישום.
זה מספיק טוב ?

135354

boaz avrahami
14-09-21, 19:12
התנשאות של שמאלנים [emoji41]
תרשו לי לנחש שנמרוד מנוי…

איל מ
14-09-21, 19:14

לא,
פרס יקיר האתר למי שיאמל"ק. והתגובה שלי היתה בקשה לאימלו"ק שכזה, עם הערת אגב.

מיכה100
14-09-21, 19:20
קראתי איזו פסקה שתיים עד שנשברתי. הכתב שדווקא מבין עניין עבר מועצה מועצה לאורך החוף ומסביר את הכללים המקומיים אם איפה ומתי מותר ללון על החוף.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

boaz avrahami
14-09-21, 19:44
הכתבה בסך הכול טובה ודי יסודית.
מה שקורה במ.א גליל עליון שמנסים כמו עמק המעיינות למסחר את הטבע לטובת פרנסה לעצמם.

רק שיזכרו את הלקח מהאסי.
אפשר שגם יהיה מתורבת וגם ישאר לטובת כלל הציבור. ובחינם.

דור אריאל
14-09-21, 21:21
קריאה נעימה

https://drive.google.com/file/d/1ST2M56G08oWNif2oI9Yz6PGluf76Pb5d/view?fbclid=IwAR0EdyQdi2FJfb6vs1WBmfxvv7 YYvkSYZiTgTt624UmtwyUe5dQm3o15RK8

YoavR
14-09-21, 21:40
צדיק!!

zivo
15-09-21, 10:23
מה שקורה במ.א גליל עליון שמנסים כמו עמק המעיינות למסחר את הטבע לטובת פרנסה לעצמם.

רק שיזכרו את הלקח מהאסי.
אפשר שגם יהיה מתורבת וגם ישאר לטובת כלל הציבור. ובחינם.

ומי יממן את הניקיון והתחזוקה???
אם גופים מוניציפלים ( רשויות, עיריות, קיבוצים...), יסגרו את המשאב לטובת התושבים שלהם, ויממנו את התחזוקה מהמיסים שהם גובים, אז תצעק שצריך לפתוח לכולם.

אם פותחים לכולם, אבל גובים דמי כניסה ( אחרי הכל מישהו מתחזק את המקום), אתה
צועק למה לא בחינם.

אתה פשוט מצפה שהתושבים המקומיים ( של הקיבוץ או של הרשות) יממנו לך את המתקן של הנופש שלך.
אז תגיד שאתה מחפש להתעלק.....והם ימשיכו להגיד לך ק....ל....

דור אריאל
15-09-21, 10:29
יש לי תחושה שחלק מה 14 חניונים חדשים שהרט"ג רוצה להקים התשלום יבואו על חשבון החינמיים.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

boaz avrahami
15-09-21, 10:53
ומי יממן את הניקיון והתחזוקה???
אם גופים מוניציפלים ( רשויות, עיריות, קיבוצים...), יסגרו את המשאב לטובת התושבים שלהם, ויממנו את התחזוקה מהמיסים שהם גובים, אז תצעק שצריך לפתוח לכולם.

אם פותחים לכולם, אבל גובים דמי כניסה ( אחרי הכל מישהו מתחזק את המקום), אתה
צועק למה לא בחינם.

אתה פשוט מצפה שהתושבים המקומיים ( של הקיבוץ או של הרשות) יממנו לך את המתקן של הנופש שלך.
אז תגיד שאתה מחפש להתעלק.....והם ימשיכו להגיד לך ק....ל....

מי מממן את הניקיון לאורך הכבישים?
שיטילו קנסות דרקוניים מצידי שיממנו את האכיפה והנקיון.

ברמה האישית אין לי בעיה שהרטג תסגור ותגבה סכום מסויים ותדאג שיהיה נקי ובלי אנשים עם זבל, שולחנות כסאות ומוסיקה מזרחית בתוך וליד המים. שתהיה תרבות ורמת שימוש נאותה.

אבל שלא יהפוך כמו חצי מהמדינה למשאב פרטי של ההתישבות האובדת שמנהלים את נכסי המדינה כאילו זה היה קניינם הפרטי ולרוב על חשבון האינטרס הציבורי.

אגב, בכתבה מצויין שמה שהם מנהלים לפחות הכללים ברורים.
להבדיל למשל מההתנהלות המקוממת של המ.א גליל עליון.

zivo
15-09-21, 13:05
בועז,
אני לא אומר שהכל דבש, והכל תקין,
אבל כל פעם שמתחילים לחמם מנועים על איזה נושא, כדי גם לחשוב על הצד המעשי שלו.
הנקיון בצידי הכבישים ( מה זה צד הכביש? עד איזה מרחק מהכביש?) חלקו ע'י הרשויות וחלקו ע'י המדינה.
לא צריך להיות חכם גדול, כדי להבין שאין לנו במדינה משאבים בלתי מוגבלים.
אז בדיוני תקציב המדינה, יש כאלו שמתנגדים לביטול ההגדרה של אזור עדיפות להתנחלויות.
ואז, אלפי אנשים מקבלים הקלות במס', והמדינה מתחזקת כבישים ארוכים לישובים של כמה עשרות תושבים ( ואת עלות השמירה נעזוב ).
אני לא מנסה לקבוע מה נכון ומה עדיף, כל מה שאני אומר, שאתה מצפה שהמדינה תממן משהו, בבקשה תציע מאיפה יבוא הכסף.

דרך אגב, וכדאי שכולם יפנימו, לאורך כל השנים האחרונות ( 20+ ) כמות הכסף ( לתושב) שהמדינה מעבירה לרשויות המקומיות ( בתוך הקו הירוק), הולכת ויורדת.
ולכן, גם השרות שאנחנו מקבלים, הולך ונשחק.
למה? כי אלו סדרי העדיפויות של הממשלה שנבחרה ע"י העם.
בן אדם בוגר, שחי במדינה דמוקרטית, צריך להבין את הקשר בין ההצבעה שלו בקלפי לחיי היום יום.

asafk
15-09-21, 13:18
אל תקחו את זה לכיוון ההוא.

אני חושב שכולנו צריכים להפנים שיש כאן יותר מדי אנשים. בטוח יותר ממה שהאדמה מסוגלת לשאת ובטוח יותר ממה שאפשר לתמוך בכל השירותים כל הזמן וברמה גבוהה.

קרה כאן יחד עם הגידול באוכלוסיה גם תהליך מחורבן של מעבר מתחושת שותפות ואחווה שכל אחד הרגיש אחראי למעשיו ואחראי גם לחברה סביבו - למצב שבו כולם בתחושת 'לקוח' של 'מגיע לי' -אם אני משלם (מיסים) אז אני לקוח משלם, עובדי הציבור צריכים לעבוד בשבילי ומגיע לי שירות. ואם אתה לקוח משלם אתה הרי לא לוקח אחריות. יש מי שמשאיר זבל ברחוב כי יש לעירייה עובדי ניקיון ויש מי שמשאיר זבל בשמורת טבע כי הרשות מקבלת מלא כסף אז ברור שיש לה עובדי ניקיון ויש מי שמשאיר זבל בחוף. אז מה הפלא שהרשויות מבינות שמצפים מהם לנגב לאזרחים ולאורחים את הנזלת מהאף - כי הם שילמו על השירות?
יש מי שמתייחס לרשויות כאילו אנחנו אורחים במלון ובעל המלון הוא הרשות שצריכה לארח אותנו. ואז קל להבין שרשות כזו שתכלס לא מכניסה מספיק כסף ממסים - תתחיל לגבות כסף ישירות על מה שחלקנו רואים בו -שירות?
בסופו של דבר אם אתה רוצה שאחרים ייקחו אחריות על מה שאתה עושה, ומתייחס אל הרשויות כבעלי השטח שעובדים בשבילך - ומצפה להתנהג כאורח משלם ולא כשותף - איך אתה מצפה שהם לא ימשיכו בדיוק את הקו הזה וגם יגבו תשלום?
אז מי שרוצה שיתייחסו אליו כלקוח משלם - שיהיה מוכן לשלם. במיוחד כשכמות האנשים עברה מזמן את הכמות שאפשר בתקציב הקיים - לשרת.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

boaz avrahami
16-09-21, 09:53
בועז,
אני לא אומר שהכל דבש, והכל תקין,
אבל כל פעם שמתחילים לחמם מנועים על איזה נושא, כדי גם לחשוב על הצד המעשי שלו.
הנקיון בצידי הכבישים ( מה זה צד הכביש? עד איזה מרחק מהכביש?) חלקו ע'י הרשויות וחלקו ע'י המדינה.
לא צריך להיות חכם גדול, כדי להבין שאין לנו במדינה משאבים בלתי מוגבלים.
אז בדיוני תקציב המדינה, יש כאלו שמתנגדים לביטול ההגדרה של אזור עדיפות להתנחלויות.
ואז, אלפי אנשים מקבלים הקלות במס', והמדינה מתחזקת כבישים ארוכים לישובים של כמה עשרות תושבים ( ואת עלות השמירה נעזוב ).
אני לא מנסה לקבוע מה נכון ומה עדיף, כל מה שאני אומר, שאתה מצפה שהמדינה תממן משהו, בבקשה תציע מאיפה יבוא הכסף.

דרך אגב, וכדאי שכולם יפנימו, לאורך כל השנים האחרונות ( 20+ ) כמות הכסף ( לתושב) שהמדינה מעבירה לרשויות המקומיות ( בתוך הקו הירוק), הולכת ויורדת.
ולכן, גם השרות שאנחנו מקבלים, הולך ונשחק.
למה? כי אלו סדרי העדיפויות של הממשלה שנבחרה ע"י העם.
בן אדם בוגר, שחי במדינה דמוקרטית, צריך להבין את הקשר בין ההצבעה שלו בקלפי לחיי היום יום.

צורם כשמתחילים בפופוליזם עם רמיזות לא מבוססות.

בוא נתחיל מכך שיש במדינה משאבים כמעט בלתי מוגבלים ביחס לכמות התושבים, גודל המדינה ויחס ההכנסה לנפש.
במיוחד עם גילוי הגז.
הבעיה היא בחלוקת המשאבים.

אתה רומז למשל על הטבות מס בשומרון.
אני אומר שזה לא קיים ככלל אלא למספר קטן של ישובים אם בכלל. ההטבות הן בבקעת הירדן אע״פ שהאזור נקרא גם הוא שומרון והשימוש בעובדות האלו כפי שהוא מוצג מגיע על מנת לעשות לדומרונים דה לגיטימציה.

השימוש בישובים מבודדים וקטנים גם הוא פופוליסטי.
לא רק בשומרון יש כאלו.
גם בבקעה, בגולן, בגליל העליון וברמת הגולן וגם בערבה ובנגב.
זו גישה מאוד שגויה לטעמי לחשוב שצריך להושיך את התושבים גם במרכז ולוותר על כל מה שמחוץ לקו חיפה- קרית גת ומזרחית לראש העין.
גם ככה הכול כבר עמוס וסתום וגם ככה הפריפריה מקבלת פחות שרותים ופחות תקציבים והכנסות ממסים עקיפים.

אסף ציין שאנחנו מרגישים לקוחות משלמים ולכן מצפים לשרות.
לדעתי הוא צודק.
אי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו, גם לגבות כסף על שרות וגם לבקש שתתנדב לבצע את השרות.

יש בעיה עצומה בכל מה שקורה עם סדרי העדיפויות והמיסים.
במרוצת השנים, גופים ומוסדות למדו לחלוב את השיטה ואף להתעשר באופן פרטי ממשאבי השלטון תוך כך שהכסף המרכזי לא חטזר לאזרחים.
המנגנונים נהיו כל כך גדולים ולא יעילים והם שורפים לנו את הכסף.

אפילו הצבא, כנראה הגוף הגדול במדינה, מחזיק את התקציב הגדול ביותר-
תבדקו לאן רוב הכסף הולך.
לא, לא לנשק והגנה אלא לפנסיות.

אתה מציין זיו שאמור להיות קשר בין מה שאתה מצביע למה שאתה מקבל.
זה גם לא נכון ולא נבון.
שיטת הממשל בישראל מזכה קבוצות לחץ קטנות ברוב הקופה.
אילו הרוב היה משפיע אז הכול היה כנראה נראה שונה.
אנשי המרכז מנטרלים אחד את השני בגלל השיטה הזו. הם בסוף לא באים לכדי ביטוי.

אסף, מהיכן הקביעה שהתקציב לא מאפשר לשרת את כלל התושבים.
הבעיה היא שהכסף הגדול הולך בתקציב למקומות לא נכונים. המון כסף הולך למעט אנשים.
רק בתקציב הביטחון אפשר לעשות המון סדר וחיסכון. התקציב הגדול ביותר.

חג שמח

איל מ
16-09-21, 09:55
אתה רק הבנת הפוך ממה שאסף כתב.

נדב42
16-09-21, 10:42

הלוואי שהיה קשר.
היה שלטון שמאל, היה שלטון ימין, היה שלטון מרכז, שום דבר לא השתנה. מנגנוני הממשל מצד אחד והטייקונים מהצד השני מסובבים את נבחרי הציבור על האצבע הקטנה, ואנחנו ממשיכים לשלם.

רוצים שזה ישתנה ? תנו לדרור בעיטה בתחת שיתחיל לעשות את מה שהוא כותב פה כבר שנים...

איל מ
16-09-21, 11:05
דרור? דרור הוא לא מאלו שקמים ועושים.
וגם אם כן, זה לא נושא שמספיק אנשים יקומו בשבילו מהספה.
וגם אם כן,
תהיה "תזוזה לכיוון" ורק לכאורה, ורק לפרק זמן מוגבל.
אוטופיה,כשמה כן היא. לא באמת קיימת. בעולם האמיתי צריך לחלק משאבים לא אינסופיים לפי אינטרסים. זאת אגב ההגדרה של פוליטיקה.

דרור ברלי
16-09-21, 12:46
רוצים שזה ישתנה ? תנו לדרור בעיטה בתחת שיתחיל לעשות את מה שהוא כותב פה כבר שנים...

עזבו אותי במנוחה....

א. היום יום כיפור. תנו לנוח
ב. יצא שהיום יומולדת שלי - ונפל על כיפור
ג. לאף אחד לא באמת אכפת ממה שקורה מסביבו. כל מי שלא נדפק ישירות ממשהו, ממש נהנה כשאחרים נדפקים.
ד. גם אלה שנדפקים, כנראה אשכרה נהנים מזה.
ה. גם אלה שנדפקים, מוכנים להוציא לעצמם שתי עיניים כדי שלמישהו אחר יוציאו עין אחת
ו. הם לא רק נהנים, הם אשכרה ייהנו עוד הרבה יותר אם יידעו שמישהו שבאמת אכפת לו ועשה משהו, חטף את כל האש ונדפק שבעתיים.

אם היה בשביל מה ובעיקר בשביל מי לפעול, הייתי פועל. אולי גם אתם. אבל אין בשביל מי ובשביל מה - דברים אמיתיים שמחרבנים לכם את החיים כאן ברמה היומיומית, ופשוט התרגלתם אליהם. הם פחות חשובים לרובכם מאיך קוראים לראש הממשלה ומה הלוגו של המפלגה שלו, נכון?... תקראו את כל שרשורי הוצאת הקיטור האלה - הרי אפילו כאן בקהילה מצומצמת יחסית שקיימת סביב נושא ספציפי וכולם מכירים את כולם וחברים כמעט ברמה האישית - ואנחנו לא מסוגלים להסכים על צבע של גוש קקי.
מי שיחליט לפעול, ימצא את עצמו עומד כמו שמוק לבד, כאשר כל אלה שזה נעשה למענם, לא רק שלא יצטרפו ולא יעזרו, אלא עוד יבואו אליו בטענות שנהיה להם מזה עוד פקק בכביש.... דוגמה? הרי ככה בדיוק העם הזה הגיב במחאת האתיופים ובמחאת הנכים. במקום להצטרף אליהם ולהפוך את המדינה, אפילו הערסים הכי כבדים עודדו את המשטרה לפוצץ אותם במכות.

זה עם ישראל. וזה קשור להכל. מהפוליטיקה דרך הרגולציות בענייני הרכבים שלנו ועד איפה מותר לישון בשטח.
עוד דוגמה כבר ראיתם בשרשור על התאונה בשבת במדבר יהודה - מישהו ישר זעק שצריך לחייב את כולנו ברשיון כדי להפעיל כננת....

כבר אמר האלוף בר-כוכבא ז"ל, אחד שעשה הרבה ובערוב ימיו נואש לגלות שהכל היה לשווא: היהודים הם עם שלא ראוי למדינה משלו.

נדב42
16-09-21, 13:04
הי, לפחות הרמנו לך להנחתת קיטורים מאסיבית ביום ההולדת, ואצלנו הפולניות באמת שלא צריך יותר מזה ...

מזל טוב [emoji16]

איל מ
16-09-21, 13:04
יום הולדת ביום כיפור?
אין יותר פולני מזה.

המון מזל טוב. שתזכה לטיולים רבים ככל הניתן, בלי מחשב, בלי עצבים, ובלי רשויות.

boaz avrahami
16-09-21, 13:10
מזל טוב דרור!

מתן
16-09-21, 13:21

רק שיזכרו את הלקח מהאסי.
אפשר שגם יהיה מתורבת וגם ישאר לטובת כלל הציבור. ובחינם.כמישהו שחי את כל חיי (הקצרים אמנם) בגליל העליון ולרוב באמת לא אוהב את המועצה האזורית שלנו, לא הבנתי מה הטענה שלך נגדם?

אגיד בתור מי שחי פה שנמאס לכולנו לעשות ימי ניקיון בהתנדבות אחרי החגים, ונמאס שכל פעם שאתה רוצה להיכנס למים בסופש אתה צריך לעבור 10 מסיבות טבע עד שאתה מגיע למים ומגלה שהערסים המצויים שמו שם בוקסה ונרגילה שיצופו על המים.

בקיצור עושים עבודה מאוד קשה על הסדרת הנחלים והפיכתם לנגישים ונקיים יותר, ולצערי זה עולה כסף וקצת מגביל את חופש התנועה והשינה של כולם (כן כולם, כולל את תושבי המועצה) אבל זה שווה את התוצאה הכוללת לדעתי.

ואם אני טועה אז תסלח לי כי זה יום של סליחות גם ככה

Sent from my SM-A526B using Tapatalk

דרור ברלי
16-09-21, 13:51
יום הולדת ביום כיפור?
אין יותר פולני מזה.

המון מזל טוב. שתזכה לטיולים רבים ככל הניתן, בלי מחשב, בלי עצבים, ובלי רשויות.

במקור ב-ב' בתשרי תשכ"ו. ראש השנה. 16.9.1966
השנה נפל על כיפור.

wonderd
16-09-21, 14:08
קודם כל מזל טוב דרור.

כמישהו שחי את כל חיי (הקצרים אמנם) בגליל העליון ולרוב באמת לא אוהב את המועצה האזורית שלנו, לא הבנתי מה הטענה שלך נגדם?

אגיד בתור מי שחי פה שנמאס לכולנו לעשות ימי ניקיון בהתנדבות אחרי החגים, ונמאס שכל פעם שאתה רוצה להיכנס למים בסופש אתה צריך לעבור 10 מסיבות טבע עד שאתה מגיע למים ומגלה שהערסים המצויים שמו שם בוקסה ונרגילה שיצופו על המים.

בקיצור עושים עבודה מאוד קשה על הסדרת הנחלים והפיכתם לנגישים ונקיים יותר, ולצערי זה עולה כסף וקצת מגביל את חופש התנועה והשינה של כולם (כן כולם, כולל את תושבי המועצה) אבל זה שווה את התוצאה הכוללת לדעתי.

ואם אני טועה אז תסלח לי כי זה יום של סליחות גם ככה

צודק ברוב מה שכתבת, אבל מה עוזר לי שהנחלים נקיים אם אני לא יכול להגיע בערב אחרי העבודה ולהנות מהם? למה במקום לאכוף התנהלות לא תקינה סוגרים את גדות הנחל לכולם כשהשמש יורדת?

דרור ברלי
16-09-21, 14:30
ובחזרה לנושא השרשור...

המצב בארץ עדיין טוב.
גם בחו"ל אתם מתלוננים? שם הרי ממש אסור לישון איפה שרוצים. כשאנחנו מטיילים שם, אנחנו מקפידים לישון רק איפה שמותר, נכון?.... ועוד מתפעלים בצדק ש"יש סדר ונקיון ושקט". אבל כאן רוצים לישון איפה שבא לנו - אבל שנהיה רק אנחנו לבד ואף אחד נוסף לא יבוא להפריע לשקט שלנו. ושלנו זה יהיה מותר כי אנחנו ה"טובים" ששומרים על שקט ועל נקיון - אבל שיהיה אסור ל"רעים" - הערסים עם ה-SBSים והבוקסות והנרגילות והלכלוך.

אז זה לא עובד ככה. אם אסור, אז לכולם. ואם מותר - אז גם לכולם.
ואם רוצים שיהיה נקי ומסודר ומתוחזק - זה יבוא עם רגולציות והגבלות וציר גישה לפרייבטים שבקצהו גדר עם בוטקה וש"ג ודמי כניסה - כי צריך לממן נקיון ותחזוקה. ומגרש חנייה מסודר שכולם חונים בו וממנו הולכים ברגל. ופיקוח ואכיפה כדי שהסדר יישמר. ואז ניילל שלוקחים לנו את הטבע?.....

boaz avrahami
16-09-21, 14:31
אם באמת מעניין אותך אז יש לי נגד המועצה שלכם ונגד זלץ הרבה עמודים למלא…

בעניין הספציפי הזה אני חושב למשל שאם יש ישובים שמשתמשים בנחל להפעלת עסקים אז אפשר למשל לחייב אותם בתמורה לבצע נקיון של הנחל וגדותיו תוך חלוקת אזורים בינהן.

על המועצה להציב ולפנות הרבה יותר פחי אשפה בנקודות טיול גם לאורך הנחל. לא רק המטיילים אלא גם המועצה מתרשלים בפתרון בעיית הזבל. אני משוכנע שהבעייה היתה פחות גדולה אילו היו מסייעים לציבור לשמור על הנקיון מי שקיבלו אחריות מוניציפלית על השטח. בואו נזכור שזה בתחום הסמכות והאחריות שלהן.
חלק מהכנסות המועצה והישובים הן מהנחל וכן הנחל בתחום טיפולן ואחריותן.

יותר פקחים שאוכפים מוסיקה ומסיבות טבע וכאלו שמשתלטות מסחרית על הגדות.

קנסות ואכיפה מוגדלים למלכלכים ומזהמים ולאלו שנכנסים עם השולחנות והכסאות למים.

לאפשר אזורי לינה רחבים ומונגשים לציבור ולא רק לתושבי המועצה.

גיא
16-09-21, 14:36
ובחזרה לנושא השרשור...

המצב בארץ עדיין טוב.
גם בחו"ל אתם מתלוננים? שם הרי ממש אסור לישון איפה שרוצים. כשאנחנו מטיילים שם, אנחנו מקפידים לישון רק איפה שמותר, נכון?.... ועוד מתפעלים בצדק ש"יש סדר ונקיון ושקט". אבל כאן רוצים לישון איפה שבא לנו - אבל שנהיה רק אנחנו לבד ואף אחד נוסף לא יבוא להפריע לשקט שלנו. ושלנו זה יהיה מותר כי אנחנו ה"טובים" ששומרים על שקט ועל נקיון - אבל שיהיה אסור ל"רעים" - הערסים עם ה-SBSים והבוקסות והנרגילות והלכלוך.

אז זה לא עובד ככה. אם אסור, אז לכולם. ואם מותר - אז גם לכולם.
ואם רוצים שיהיה נקי ומסודר ומתוחזק - זה יבוא עם רגולציות והגבלות וציר גישה לפרייבטים שבקצהו גדר עם בוטקה וש"ג ודמי כניסה - כי צריך לממן נקיון ותחזוקה. ומגרש חנייה מסודר שכולם חונים בו וממנו הולכים ברגל. ופיקוח ואכיפה כדי שהסדר יישמר. ואז ניילל שלוקחים לנו את הטבע?.....

לא הכי נכון ומדוייק ...

מתן
16-09-21, 15:06
א. דרור אנחנו לא מכירים אבל אני קורא הרבה ממה שאתה כותב, מזל טוב דרור!

ב. בועז עזוב רגע את כל העמודים שצריך למלא על התנהלות המועצה, כמו שרשמתי קודם, גם אני לא גרופי שלה.

ג. העסקים שמשתלטים על הנחלים (בעיקר הקייאקים) זו מכה אחרת שהיו המון ניסיונות להגביל את השימוש שלהם ושיקחו אחריות על הניקיון בנחל אבל זה בעיקר העלה חרס, יש עוד דיונים על זה..

ד. זה כמעט תמיד מגיע לאותה השורה התחתונה כל הדיונים האלו על המשולש "שמירת טבע-חופש התנועה-הגבלות ותשלומים",
והיא שצריך חוק אחד לכולם. אין דרגות של 'טיילות' או של שומר טבע, ולכן לך ולעוד מטיילים אחראיים שיודעים לא לרדת מצירים ואוספים זבל ועושים נזק מינימלי לטבע ולנחלים יש את אותם החוקים כמו אחרון הרייזרים שמנגן בפול ווליום והוא לא מאלו שמכניסים שקית זבל לרכב שלו.

wonderd
16-09-21, 15:06
אם באמת מעניין אותך אז יש לי נגד המועצה שלכם ונגד זלץ הרבה עמודים למלא…

בעניין הספציפי הזה אני חושב למשל שאם יש ישובים שמשתמשים בנחל להפעלת עסקים אז אפשר למשל לחייב אותם בתמורה לבצע נקיון של הנחל וגדותיו תוך חלוקת אזורים בינהן.

על המועצה להציב ולפנות הרבה יותר פחי אשפה בנקודות טיול גם לאורך הנחל. לא רק המטיילים אלא גם המועצה מתרשלים בפתרון בעיית הזבל. אני משוכנע שהבעייה היתה פחות גדולה אילו היו מסייעים לציבור לשמור על הנקיון מי שקיבלו אחריות מוניציפלית על השטח. בואו נזכור שזה בתחום הסמכות והאחריות שלהן.
חלק מהכנסות המועצה והישובים הן מהנחל וכן הנחל בתחום טיפולן ואחריותן.

יותר פקחים שאוכפים מוסיקה ומסיבות טבע וכאלו שמשתלטות מסחרית על הגדות.

קנסות ואכיפה מוגדלים למלכלכים ומזהמים ולאלו שנכנסים עם השולחנות והכסאות למים.

לאפשר אזורי לינה רחבים ומונגשים לציבור ולא רק לתושבי המועצה.

צודק ב 100%! יותר פחי זבל (כולל ריקון שלהם!), יותר פקחים ואכיפה וקנסות בלי לפחד מהמבלים.
אבל הכי פשוט לסגור במקום להתמודד עם הבעיה, כמו בהרבה תחומים בארץ.
במצב הנוכחי אם מישהו לא גר על גדות הנחל קשה לו לבלות שם כי עד שמגיעים ומארגנים יורד הערב וצריך להתקפל.. לוקח את עצמי כדוגמה.
לגבי הישובים שמתפרנסים מגדת הנחל - אין בעיה עם זה כל עוד לא סוגרים את השטח לשימוש ציבורי ולא משתמשים בו לעסקים פרטיים של מקורבים/בעלי השפעה. יש מקום אחד שזה ממש בולט, צמוד לחניון של עסקים ולקיבוץ מסוים - שביל הגישה לנחל פשוט סגור עם שער ובהמשכו למי שמצליח לעבור בכל זאת יש עסק להפעלת קייקים - זה מבחינתי פשע בחסות המדינה והמועצה האיזורית.

boaz avrahami
16-09-21, 15:18
א. דרור אנחנו לא מכירים אבל אני קורא הרבה ממה שאתה כותב, מזל טוב דרור!

ב. בועז עזוב רגע את כל העמודים שצריך למלא על התנהלות המועצה, כמו שרשמתי קודם, גם אני לא גרופי שלה.

ג. העסקים שמשתלטים על הנחלים (בעיקר הקייאקים) זו מכה אחרת שהיו המון ניסיונות להגביל את השימוש שלהם ושיקחו אחריות על הניקיון בנחל אבל זה בעיקר העלה חרס, יש עוד דיונים על זה..

ד. זה כמעט תמיד מגיע לאותה השורה התחתונה כל הדיונים האלו על המשולש "שמירת טבע-חופש התנועה-הגבלות ותשלומים",
והיא שצריך חוק אחד לכולם. אין דרגות של 'טיילות' או של שומר טבע, ולכן לך ולעוד מטיילים אחראיים שיודעים לא לרדת מצירים ואוספים זבל ועושים נזק מינימלי לטבע ולנחלים יש את אותם החוקים כמו אחרון הרייזרים שמנגן בפול ווליום והוא לא מאלו שמכניסים שקית זבל לרכב שלו.

מתן יקירי,

העסקים האלו לא יכולים לפעול שניה ללא רשיון עסק אותו מנפיקה ה… מועצה הזורית בראשות ג. זלץ [emoji849]
אותו מר ג. צריך אצבעות שיצביעו לו על מנת שהכיסא חא יעבור למתמודד אחר.
לכן הוא לא באמת יכול או אולי נכון לומר לא באמת רוצה לריב עם הקיבוצים מהם הוא שואב כוחו?
אני רק שואל בקול, יכול להיות?
שאלמלא כל, הרי שבשניה היה ניתן לבטל את רשיון העסק או למצוא סידור שהפעלת עסק בתוך שטח ציבורי ששיך לכולנו ונותן לקיבוצים שימוש ברכוש המשותף שלנו לפחות יחייב אותם לפעול יותר במקום או ביחד עם המועצה שהיא חוקית הממונה מטעם המדינה על האכיפה הסדר והנקיון בנחלים שבתחומה.

לא נשמע לך מתבקש במנהל תקין?

איכשהו כשזה תלוי במשרה של היושב בראש אז השיקולים הופכים להיות אחרים.
פחות ציבוריים ויותר דורסניים עבור מו שלא מצביע למועצה.
ככה נראית שחיתות שילטונית לדעתי.

והנה, בלי מילה אחת על ניהול הישובים במועצה שלכם.
למשל למה אתם משלמים ארנונה משולשת ולא מקבלים תקציבים כנדרש מהמועצה.
״זכיתם״ בטחת המועצות הגרועות בארץ

איל מ
16-09-21, 18:20
רק עכשיו נפל ליהאסימון למה בועז בעד פחים וסיירי נקיון בכל מקום (מה שאומר גדר ובוטקה ותשלום).
ככה יהיה גם שומר, והוא יוכל סופסוף להצטרף לטיול, במקום לשמור על האוטו ;)

קייס קינום
16-09-21, 19:22
משפט מפתח בכתבה, בכל הקשור לגליל עליון:

בגליל העליון מתנגדים נחרצות להעברת שטחים נוספים לפיקוח רשות הטבע והגנים. בתשובה לשאלה על המדיניות השיבו כך: "מדיניות המועצה בנוגע ללינת שטח היא שהנושא צריך להיות מוסדר באתרים ייעודיים, המציעים שירותים איכותיים לנופשים.״

לכאורה, למה בעצם? קשה לך עם עם ישראל, תעביר את גדת הנחל לאחריות הרט״ג והם ישברו את הראש. אם יחליטו לגבות תשלום לתושבי המועצה תהיה כניסה חינם או בהנחה משמעותית, כמקובל (https://www.galil-elion.org.il/%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%94-%D7%9C%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%95%D7% AA-%D7%94%D7%98%D7%91%D7%A2-%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%A2%D7%A6%D7%94) (ומשום מה דוקא פחות מקובל לגבי תושבים של ערים - ערדניקים משלמים מחיר מלא בתל ערד, הרצליינים לא מקבלים הנחה באפולוניה ככל שאני יודע).

מי שמכיר קצת יודע שיישובי מגילות לוטשים עיניים זה מכבר אל קאסר אל יהוד שפתוח חינם ומקבל הרבה מאד תיירים, מן הסתם מסיבות שקשורות למחירים בקיוסק בכניסה לנחל דוד, שמופעל ע״י הקיבוץ, או לחנות המזכרות שקליה מפעילה בקומראן. אני מנחש שהקמפיין הזה נועד כדי להניע תהליך דומה, שבסופו נשלם יפה כדי לישון על הנחל, אבל לא לרט״ג.

ד ו ר ו ן
16-09-21, 19:35
הפתרון הוא אכיפה נוקשה ולא סגירה גורפת שהיא פתרון של עצלנים שבורחים מאחריות שלא לומר מריח מאינטרסים כלכליים של "הסדרת חניונים עם שירותים לנופשים" שבפרקטיקה זה כסף כסף כסף.

אני מוכן להתערב שבמקביל להכשרת החניונים בתשלום מופרז לא ישאירו אופציה למטיילים בחינם, או בתשלום סמלי כמו שנעשה בכינרת.

boaz avrahami
16-09-21, 19:41
אני בעד כי בשורה התחתונה הגעתי למסקנה שאני מוכן לשלם קצת בשביל שהערסים לא ישתוללו עם מוזיקה ולכלוך.

הגעתי למסקנה שזה פילטר שאני זקוק לו בכדי לא לסבול מהם.

@דורון, מה שאתה מתאר קורה כבר כיום למעט פינה אחת- הגדה המזרחית של תעלת הירדן הפתוחה באזור יסוד המעלה. גם עליה הם זוממים ואפילו עשו כבר ד״וח איכות סביבה שמכשיר לכך את הקרקע.
זה יקרה בקרוב.

hadtomer
16-09-21, 20:04
אני בעד כי בשורה התחתונה הגעתי למסקנה שאני מוכן לשלם קצת בשביל שהערסים לא ישתוללו עם מוזיקה ולכלוך.
.

זה נכון וזה עצוב ומבאס.אבל חניוני רט"ג בתשלום ובאופן כללי כל מקום שאוסר על רעש ומוזיקה הוא יעד מועדף מבחינתי. זה שיש "אוכלוסיות מסוימות" שמבחינתן חוסר התחשבות הוא דרך חיים בהחלט מצדיק הקמת מקומות שבהם אתה משלם כדי לא לסבול מחוסר התחשבות-ואני שמח לשלם על זה.

ד ו ר ו ן
16-09-21, 21:09
@דורון, מה שאתה מתאר קורה כבר כיום למעט פינה אחת- הגדה המזרחית של תעלת הירדן הפתוחה באזור יסוד המעלה. גם עליה הם זוממים ואפילו עשו כבר ד״וח איכות סביבה שמכשיר לכך את הקרקע.
זה יקרה בקרוב.
מה שקורה היום זה אכיפת איסור לינה לאורך הירדן למעט קטע מצומצם באזור יסוד-המעלה.

וגם שם,
מנסיון של שנה שעברה+השנה, הבדל תהומי ברמת הצפיפות ונקיון בין האזור הנגיש לפרייבטים (מזבלה/מחראה אחת גדולה) לבין קטע שנגיש רק לרכבי שטח בגלל ירידה/עלייה מעבר לכישורי פרייבט.

-->