PDA

צפייה בגרסה מלאה : מעלה יאיר

ירוןש
19-09-21, 09:27
מעלה יאיר למי שהייה לאחרונה עד כמה קשה במגמת עלייה שני רכבים גימיני לא נעולים נהגים מנוסים,כמה כל הערכה כמה זמן לוקח העלייה להמשיך הלאה לערד? תודה ושנה טובה לכולכם

erezgur
19-09-21, 14:20
אני מניח שאתה מכיר את הסקר שלנו לגבי המעלה הזה - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116922 לא הייתי בחודשים האחרונים אז לא אעיד לגבי המעלה עצמו, למרות שלשני ג'ימני לא צריכה להיות בעיה אמיתית אבל בהחלט חווייה של התמודדות עם מעלה ארוך וסיפוק לאחר מכן (לאחר שתהיו שם - נשמח לקבל את הדירוג שלכם בסקר).

יש הרבה אבנים גדולות אז להביא בחשבון קצב איטי לאורך כל המעלה + עצירה ותכנון המעבר של המדרגה לקראת סוף המעלה.
לאחר שעליתם למעלה הנסיעה לערד היא פשוטה יחסית ולא צריכה להיות כל בעיה (אני בדרך כלל מחשב לפי 15 קמ"ש ככלל אצבע לנסיעה סבירה ללא עצירות ובדרך כלל מגיעים יותר מהר).

ירוןש
19-09-21, 16:37
תודה רבה על התשובה המפורטת

assafy
19-09-21, 17:25
בשליש האחרון יש קטע דרדרתי די ארוך שדורש הרבה נחישות. שימרו על מרווחים כדי שלא תצטרכו לעצור ולהתחיל נסיעה מתוך הדרדרת.
ציינת ג'ימינים חסרי נעילות. גם בלי טראקשן? נראה לי מעט בעייתי למעלה הזה.

asafk
20-09-21, 09:45
לא צריך להגזים. לא קל אבל כל מה שצריך במעלה יאיר זה גובה - ג'ימני רכב מספיק גבוה - ונהיגה מדוייקת (לא יותר מדי גז כדי לא לגלגל אבנים ולא פחות מדי כדי לא לאבד מומנטום). כדאי להוריד אויר גם לטובת אחיזה וגם כדי לא לקפץ על האבנים וגם זה עוזר לאחיזה. אבל לא יותר מדי כדי לא לקרוע דופן צד.
המדרגה שבאמצע המעלה יש לה מעקף מימין. למעשה השביל שם מפוצל ל2 אז אם הגעת למדרגה בגובה הפגוש צא מהרכב ותחפש את השביל המקביל.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ירוןש
20-09-21, 14:59
תודה.. אפשר גם הערכת זמן כמובן משוער לפרוייקט המעלה?

ariel-ro
20-09-21, 17:57
מתי אתם מתכננים לעלות את המעלה?
אני מתכנן לעלות אותו ביום רביעי בבוקר (צ'ירוקי מוגבה ונעול), אם אתם רוצים לאחד כוחות לצורך המעלה, בשמחה.

-->