PDA

צפייה בגרסה מלאה : בורות לוץ דרך נחל מעזר לבאר עדה - מידע והמלצות

Zivcar
19-09-21, 11:43
מתכנן גיחה למדבר חודש הבא. עם לינה (יומיים בשטח).
מסלול קל יחסית - אפשר מדרגה והצלבה פה ושם, ללא מעלות קשוחים.
הרכבים פג׳רו ארוכים, ללא הגבהה (נמוך ומתגרד במיגון בקלות) ויתכן גם פורסטר.

חשבנו על המסלול הבא
מבורות לוץ, שביל כחול (נחל ערוד)
פניה דרומה לשביל אדום לכיוון חניון מצוקי לוץ.
המשך על האדום עד חניון לילה נחל מעזר
לילה- בחניון נחל מעזר

המשך יום שני בסימון שבילים ירוק
פניה מזרחה בסימון שבילים אדום לכיוון באר עדה
יציאה לכביש 40 מול חניון לילה באר אשלים.

שאלות:
1.כמה צפוי לקחת היום הראשון בנסיעה רגועה (ילדים קטנים, עצירות קפה)
2.האם יש העדפה לחניון, נחל מעזר או מצוקי לוץ?
3.כמה צפוי לקחת היום השני בנסיעה רגועה?
4.נקודות עניין עם ילדים (קטנים מידי ליתדות בבאר עדה).
5.רמת קושי במסלול? עביר לפורסטר?
6.מישהו עלה את מעלה כרכום לאחרונה? סתם עליה עם דרדרת? מדרגות?
7.אם המסלול קצת קצר ליומיים שווה להאריך את היום הראשון? אולי יציאה מכביש 40 על הכחול מכיוון חניון לילה נקרות עד לירידה דרומה עם האדום?
8.המלצות נוספות?

נמרוד
19-09-21, 11:57
זה המסלול?
135400
המסלול אכן קל ובהחלט יפיפה! שני החניונים סבירים. שני הימים שלך אכן לא ארוכים, מתאימיםלמשפחות עם הפסקות ארוכות וחניון לילה מוקדם. מעלה כרכום לא בעייה לרכב עם הילוך כוח, אולי יאתגר קצת את הפורסטר. אני חושב שיש שאריות מטוסים במטווח של הציר הירוק אחרי שאתה עולה מנחל כרכום. נחל עדה מסלול חביב וקליל, גם לילדים קטנים - אל תפסול.

Zivcar
19-09-21, 12:09
זה המסלול?
135400
המסלול אכן קל ובהחלט יפיפה! שני החניונים סבירים. שני הימים שלך אכן לא ארוכים, מתאימיםלמשפחות עם הפסקות ארוכות וחניון לילה מוקדם. מעלה כרכום לא בעייה לרכב עם הילוך כוח, אולי יאתגר קצת את הפורסטר. אני חושב שיש שאריות מטוסים במטווח של הציר הירוק אחרי שאתה עולה מנחל כרכום. נחל עדה מסלול חביב וקליל, גם לילדים קטנים - אל תפסול.

המסלול הוא בדיוק מה שסימנת!
לגבי קניון עדה, יש חשש להשאיר רכבים שם?
הילדים קטנים מאוד (3), כמה מורכב מקטע הסולמות במסלול?

נמרוד
19-09-21, 12:25
בקניון עדה, בסוכות, יהיו עשרות מכוניות בכל רגע. ואולי יותר מעשרות... וסביר להניח שגם נקודה של הרשות. אין מה לחשוש מבחינת הרכב. לגבי בני שלוש, האמת כבר לא זוכר, אז אני לא מוסמך.

ד ו ר ו ן
19-09-21, 12:31
המסלול הוא בדיוק מה שסימנת!
לגבי קניון עדה, יש חשש להשאיר רכבים שם?
הילדים קטנים מאוד (3), כמה מורכב מקטע הסולמות במסלול?

הסולמות אנכיים וגבוהים.
והמרווח בין השלבים לא אידיאלי לבני 3, מנסיון בטיול משפחתי זה מחייב נשיאת מבוגר בחלק מהקטעים.
מצד שני, עם בני 3 לא חייבים לעשות את כל המסלול, אפשר להכנס קצת עד שמרגישים שמיציתם ולחזור.

Zivcar
19-09-21, 12:39
בקניון עדה, בסוכות, יהיו עשרות מכוניות בכל רגע. ואולי יותר מעשרות... וסביר להניח שגם נקודה של הרשות. אין מה לחשוש מבחינת הרכב. לגבי בני שלוש, האמת כבר לא זוכר, אז אני לא מוסמך.

אין כוונה לעשות בסוכות
נחכה לסופש שקט באוקטובר עם טמפ נמוכות יותר.
עדיין ללא חשש?

- - - Updated - - -

הסולמות אנכיים וגבוהים.
והמרווח בין השלבים לא אידיאלי לבני 3, מנסיון בטיול משפחתי זה מחייב נשיאת מבוגר בחלק מהקטעים.
מצד שני, עם בני 3 לא חייבים לעשות את כל המסלול, אפשר להכנס קצת עד שמרגישים שמיציתם ולחזור.

טיפ מצוין ומחשבה מצוינת, גם עד הסולמות וחזרה זה חוויה בשבילם והזדמנות לחלץ רגליים.

erezgur
19-09-21, 14:09
לגבי מעלה כרכום - ראה http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/117102 לא תהיה בעיה לרכבים עם הילוך כח. אם נהג הפורסטר מיומן כנראה גם יצליח ללא בעיות (לכל היותר - תעזרו לו נקודתית).
קניון עדה - יכול להיות חוויה גם לילדים, אבל בסולמות ליווי צמוד של מבוגר - מקום מומלץ, מוצל ברובו. לדעתי אין בעיה עם הרכבים שם, יהיו תמיד רכבים נוספים.

מוטי ג.
19-09-21, 21:25
לגבי קניון עדה, החבר'ה שלי 8 ו5 נהנו מההליכה בנקיק עד הסלע הראשון (מעל 2 מטר) שם הסתובבנו חזרה לאוטו(משהו כמו 5 דקות הליכה הלוך וחזור ) לילד בן 3 זו תהיה חוויה (טובה או רעה)
טראקן סטנדרטי עלה איתנו את מעלה כרכום ללא בעיה בפסח שעבר
בהצלחה.

Zivcar
23-09-21, 18:48
עוד קצת שאלות
חניון לילה מצוקי לוץ או חניון לילה נחל מעזר? יש עדיפות? רוחות? נוף?

היום הראשון מרגיש לי קצר מידי, מהכניסה מכביש 171 עד חניון לילה מצוקי לוץ זה 19 קמ על המפה,
חשבתי להכנס מכביש 40 בחניון לילה נקרות ולהמשיך את כל סימון שבילים כחול עד הפניה לאדום למצוקי לוץ,
זה יוצא עדיין מתחת ל-30 קמ שזה סביר מאוד להתמקמות מוקדמת עם ילדים.
איך הציר שמוביל מחניון לילה נקרות מערב (כחול) ? מהיר? מטלטל? כמה זמן משערים שיקח לי להגיע לחניון לילה מצוקי לוץ, נסיעה נטו?

erezgur
23-09-21, 20:04
היה עוזר אם היית מצרף מסלול או תמונה עם סימון על מפה....

נשלח מהנייד

Zivcar
23-09-21, 20:30
היה עוזר אם היית מצרף מסלול או תמונה עם סימון על מפה....

נשלח מהנייד

מנסה להוסיף מסלול של היום הראשון

איל מ
23-09-21, 23:13
הכניסה מכביש 40 זורמת לחלוטין, לפחות הקטע הראשי של נסיעה בנקרות. אם אתם מתמהמהים אפשר לישון בחניון בארות עודד (לא איפה שהבורות, אלא איפה שהחניון), שכמו רוב החניונים לא צמוד לאיזה קירשיסתיר שמש בבוקר או רוח בלילה. את חניון נחל מעזר אני לא מכיר, ולא יודע מה זה צוקי לוץ. במפת סמ"ש שלי לא מופיע.

-->