צפייה בגרסה מלאה : אתגר תיכנוני לשליטי הצפון :)
אתחיל בלהתוודות על האמת: אני לא איש של צפון. לא מכיר אותו כמעט, מעבר לערים ולאזורים....
אנחנו רוצים לבנות מסלול של יומיים - לשישי שבת. התחלתי אבל קצת הלכתי לאיבוד. אשמח לעזרה :)
אז מה מחפשים?
- שטח. לא אקסטרים אבל מעבר לכורכר קק"ל (*מפרט רכבים בהמשך)
- יער נחמד שאפשר לנסוע בו וגם לעצור לטייל או לשבת לאכול
- מיים? אם יהיה איזה נחל / מעיין נחמדים זה מעולה. ילדים תמיד אוהבים את זה.
גיאוגרפית, נשמח להתחיל ביום הראשון באזור רמות מנשה / הכרמל / עמק יזרעל. יש לנו מקום לישון בחיפה.
למחרת חשבנו להצפין עוד (אולי מנזר מונפורט בין הייתר)
רכבים: אנחנו בפאג'רו מוגבהת נעולה ממוגנת אבל בשבת יש סיכוי טוב שיחבור אלינו לכמה שעות סובארו פורסטר באיזור געתון אז החלק הזה צריך להיות יותר "עביר"
מה אומרים המומחים?
הצעות יתקבלו בהרבה תודה :)
אתחיל בלהתוודות על האמת: אני לא איש של צפון. לא מכיר אותו כמעט
אזור רמות מנשה זה רעיון מצויין ומתאים גם למה שהגדרת וגם לכל שאר רמות העבירות.
מכיוון שאתה לא מכיר את האזור, שרטטתי מתווה של מסלול היקפי העובר במספר אתרים מעניינים באזור היפה הזה. אפשר לשנות ולשפר לא מעט, אם תרצה לכוון אותי אשמח לסייע.
אתה מגיע מהדרום אז אני מציע להתחיל בתחנת הדלק בגבעת עדה - מקום מצויין להצטייד לאורחת הבוקר (יש שם מעין מאפייה / מסעדה / מינימרקט במתחם התחנה), למתוח אברים, להיפגש עם חברים ולצאת לדרך...
נסיעת כביש קצרה עד לרגבים ומשם בדרך נוחה מאד נכנסים לשטח ויורדים ממנה לעין-נילי שתמיד יש בה מיים (בחורף אפילו סכנת טביעה לרכב ...) - סיבוב קצר וחוזרים לשביל הנח כדי לרדת מצד שני לכיוון נחל תנינים ותצפית על מאגר רז (מקווה שאני לא טועה בשמות) (מקום מצויין לעצירה ולאכול את ארוחת הבוקר בצל העצים עם הנוף המרשים).
משם לכביש והמשך המסלול מצידו המזרחי של הכביש לאורך נחל רז (בחורף - הזדמנות טובה לנסיעה רטובה וצפיה במפלי מיים). הזדמנות גם לראות את מגדל השמירה / מבנה שלמיטב זכרוני היה המיקום המקורי של קיבוץ גלעד / אבן יצחק השכן. ממשיכים מזרחה עד עין-הכפר (בתוך המבנה - מיים צלולים לגמרי), האזור משמש להשקיית העדרים אז בחוץ תמצאו לא מעט סימנים מעידים...
מעין הכפר מדרימים ומטפסים למרומי "גבעה-400" (נ.ג. 400 שכיום במפה יש לה גובה קצת שונה) - הנקודה הגבוהה ביותר באזור עם תצפית גם (קצת) מזרחה לעמק יזראל, צפונה למוחרקה וכמובן כל שאר האזור. אין שם צל, אז לאחר חילוץ עצמות קצר חוזרים ויורדים לכיוון ג'וערה ועמק השלום עד לנחל המזמין עצירה. נכנסים רגלית מתחת לסבך לצפות במפלונים שמדרום לעין השופט, אם לא עמוס שם אז זוהי נקודה מצויינת לשכשך רגליים במיים כאשר אתם בצל במרחק קצר מהרכב. לאחר מכן ממשיכים למעלה ועוצרים לצפות בבריכה ליד המעיין.
משם מגיעים לכביש. אם נותר זמן - המסלול ממשיך מערבה (לאחר נסיעה קצרה דרומה על הכביש) ואתם ממשיכים לאורך נחל שלף, מתחת לכביש 6 ומולכם הגבעה המפורסמת נ.ג. 186. לוחים את הדרך הקלה יחסית - דרומה והמשך מערבה על הכחול ומטפסים בקטע מעט קשה אבל לא קשה מדי - לראש הגבעה היפה. עוצרים לקפה ותצפית מרהיבה ומוצלת. מתחתיכם המעלה המפורסם והאתגרי. חוזרים ויורדים מהגבעה (בצד הדרומי), פונים מערבה ויורדים צפונה בשביל העוקף. תוכל לראות את הברושים הענקיים והמפורסמים (שם נפגש הפלג הצפוני בימי חמישי) מולך. מכאן ממשיכים מערבה לאורך שמורת החורשן עד ליציאה מבת שלמה לכביש הראשי.
יש שפע של מקומות עצירה אפשריים, עצים עם צל, מעיינות ונקודות עם מיים (קצת פחות בתקופה הזו אבל עדיין ניתן למצוא) ואפשר לאלתר על בסיס ההצעה הזו מקומות עצירה נוספים / קיצורים וכו'.
תעלה את המסלול ל"עמוד ענן" או אופרוד ותוכל לראות עוד הרבה נקודות עניין סביבו ולהחליט.
135404
מתחנת הדלק בגבעת עדה, ניתן לרדת ישר לנחל שממש מאחורי התחנה, יש שם המון פינות חמד לשבת לארוחת בוקר. הדרך הזו, נהייתה טיילת, אז לאט וסבלנות לשאר המשתמשים.
בדרך הלבנה שיורדת מגבעת ניל"י יש מלא פודרה, והדרך שבורה (החומר הקל נסחף והאבנים בולטות)
ערכתי מעט את הגישה לעין ניל"י, זה מה שאנחנו עושים תמיד, שימו לב יש בפנייה שמאלה קו לבן ולכן מומלץ להמשיך טיפה ולפרסס https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210919/e616b9d71ed116ce9291d7c3cd522ef2.jpg
עשינו בשבוע שעבר את המסלול הזה, אין בעיית עבירות.
טיפסנו את מפלי רז, לא יודע אם פורסטר יכול, אולי בעדינות.
זה מצב המאגר כרגע https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210919/bdfa925cc4e268582800f3a5fc7a778a.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210919/9ce44b4fa373f860836eccd749c77016.jpg
עין ריחניה והסביבה, גם מומלץhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210919/0be773898c8550c3ed4165010a9d2112.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210919/3ce566b7ee205cb5b9c4f5b843c8bfff.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20210919/cfe5e8602a3c457f0583c6e4d7cd44ad.jpg
...... מתחתיכם המעלה המפורסם והאתגרי.
135404
קודם כל - ניראה ונשמע לי מעולה ! (מעביר לגברת שהיא יותר "צפונית" ממני במקור)
ואם אתה מדבר על המעלה בחורשן .. ניראה לי שאין מצב שאגיע ולא ננסה ... :)
אלוף !
אין מילים
מתחנת הדלק בגבעת עדה, ניתן לרדת ישר לנחל שממש מאחורי התחנה, יש שם המון פינות חמד לשבת לארוחת בוקר. הדרך הזו, נהייתה טיילת, אז לאט וסבלנות לשאר המשתמשים.
בדרך הלבנה שיורדת מגבעת ניל"י יש מלא פודרה, והדרך שבורה (החומר הקל נסחף והאבנים בולטות)
ערכתי מעט את הגישה לעין ניל"י, זה מה שאנחנו עושים תמיד, שימו לב יש בפנייה שמאלה קו לבן ולכן מומלץ להמשיך טיפה ולפרסס https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210919/e616b9d71ed116ce9291d7c3cd522ef2.jpg
תודה :)
אתה מתכוון לבוא מרגבים לניל"י נכון?
הפורסטר לא מדאיג אותי - אמור לחבור אלינו למחרת במסלול נוסף צפוני יותר.
התמונות מקסימות (למרות שהמאגר ממש נעלם :( )
המאגר נעלם, אבל יש בצידו הצפוני עץ אלון גדול(רואים בתמונות)ויש בצילו אחלה בריזה עם הנוף הנ"ל. יש מצב לצעידה קטנה למרות שלדעתי יש גישה עם האוטו עד אליו, לא התאמצתי.
זה עד עין ניל"י,
מתחנת הדלק בגבעת עדה לעין ניל"י
http://off-road.io/track/5780122362183680
עם מעט מדרגות נחמדות היכן שג'וי בירן (תיקנתי) צילם את זה
https://www.sport5.co.il/articles.aspx?folderid=7201&docid=369770
כרגע הכל קוצים יבשים, אבל בחורף הדרך הזו (שסימנתי למעלה) מדהימה עם מלא פריחה, אז אצלי זו הדרך הרגילה.
ואם אתה מדבר על המעלה בחורשן .. ניראה לי שאין מצב שאגיע ולא ננסה ... :)
הכוונה לעליה ל.נ.ג (186) ואני לא ממליץ לנסות כי מחיר הטעות שם יכול להיות קטלני (ולצערי כבר נגבה שם מחיר כבד גם בחיי אדם).
בהמשך, כאשר תרד מהגבעה תראה משמאלך את המעלה הלבן המפורסם, אותו אתה יכול לנסות לעלות אם לא תקבל וטו מהגברת.
נשלח מהנייד
אפשר לטפס למעלה לא מ"העלייה" הבעייתית. מצד עמיקם או מצד הציר הלבן שמגיע מגבעת ניל"י.
אגב, לדעתי גם העלייה הלבנה לחורשן לא סלחנית לטעויות.
במסלול שהיצעתי זה בדיוק מה שמופיע. עליה עם הכחול מכיוון לגבעה ואז צפונה אל ראש הגבעה. אחר כך חזרה לכחול ומערבה עד לשביל מעמיקם ואיתו יורדים ממערב ל.נ.ג לכיוון הברושים.
נשלח מהנייד
הכוונה לעליה ל.נ.ג (186)
תודה על ההבהרה
....... אם לא תקבל וטו מהגברת.
נשלח מהנייד
אתה מכיר אותה .. סיכוי טוב שהיא תצא לעלות ברגל :)
השאלה היא אם הילדים ישארו איתי או איתה חחחחחחחחחח
אגב, לדעתי גם העלייה הלבנה לחורשן לא סלחנית לטעויות.
אני יכול להעיד שאני לא מהמתפרעים... לוקח מאוד באיזי (או משתדל) ויוצא הרבה לראות למה אני נכנס.
איפה אמורות להיות ההפתעות? ראיתי כמה סרטים שלו. מרגיש לי בעיקר כמו לבחור נכון את נקודות העליה ואם צריך אז להחליף מקום.
אני מפספס משהו ?
רוב הסרטונים הם של העליה בשביל אש על ההר שעוד מערבית לנ.ג 186 ("העליה של החורשן").
העליה ל186 היא מסוכנת בגלל הסיכון להזרק לשפע"צ. ומשם להתגלגל.
רק לפני שבוע עברתי על כביש 6 וראיתי מרחוק איזה suv(אולי פאג'רו?) בזווית לא סימפטית צמוד לאיזה עץ.
לא מקום לשחק כשאתה לבד ובטח לא עם ילדים.
בעליה של החורשן לא ביקרתי הרבה זמן, אבל גם שם אפשר לעשות שטויות, ולהתגלגל. מספיקה ציריה שנשברת בזמן הלא נכון, ואחריה ברקס בהלה כדי לעצור את ההתדרדרות ו....הופ. (אותי העליה של הנ.ג. יותר מפחידה).
רוב הסרטונים הם של העליה בשביל אש על הנ.ג.שמערבית לנ.ג 186 ("העליה של החורשן").
העליה ל186 היא מסוכנת בגלל הסיכון להזרק לשפע"צ. ומשם להתגלגל.
רק לפני שבוע עברתי על כביש 6 וראיתי מרחוק איזה suv(אולי פאג'רו?) בזווית לא סימפטית צמוד לאיזה עץ.
לא מקום לשחק כשאתה לבד ובטח לא עם ילדים.
בעליה של החורשן לא ביקרתי הרבה זמן, אבל גם שם אפשר לעשות שטויות, ולהתגלגל. מספיקה ציריה שנשברת בזמן הלא נכון, ואחריה ברקס בהלה כדי לעצור את ההתדרדרות ו....הופ. (אותי העליה של הנ.ג. יותר מפחידה).
בקיצור - לא בטיול עם הילדים ...
(בוא נתחיל במינימום - לא בא לי לעצור טיול משפחתי על ציריה שבורה גם בלי אמבולנסים חח)
אתה יכול לעשות את שביל ההצלבות שעולה מעמיקם לחורשן. פוטוגני ולא מזיק. מהנ.ג. אתה יורד דרום מערבה לכיוון עמיקם, ומטפס חזרה צפון צפון מערב לכיוון החורשן (לא זוכר את צבע הסמש). דרור בטח מסתובב שם הרבה עם הסוברואים וידע להגיד. על הדרך אפשר לדגום את המצב בעין צברים, אבל אני לא אופטימי.
אתה יכול לעשות את שביל ההצלבות שעולה מעמיקם לחורשן. פוטוגני ולא מזיק.
נשמע מעולה לילדים (ולאינסטוש שלהם .. חח)
יותר צפונה, ומתאים לסובארו, יש לך כשני קילומטר מערבית לתל יודפת, חירבה שתחתיה מעיין, ממשיכים מערבה על סמש מכיוון תל יודפת לכיוון כאוכב אבו אלהיג'א, ובאמצע הדרך יש מעין מבנה בטון שנראה קצת כמו כניסה למקלט של פעם. קצת אחריוצפונית לציר חירבה שנראית תמימה, ותחתיה בריכה.
מדרום לסמש, אגב, וילה של איזה אפנדי לשעבר שחברה צעירים מהאזור מתחזקים אותה ואת הבוסתן. לא שאלתי ולא ניסיתי לשאול, אבל נראה כמו מקום נחמד.
אפשר גם לתפור אחר כך את הרכס מזרחה לכיוון עילבון, קטעים שאפשריים גם לנהג מנוסה בסובארו. אבל לא חייבים. לרדת בסרפנטינות שבין אבטליון להררית, לכיוון עין נטופה ומשם לכיוון עילבון. שמאלה בכביש 807 לכיוון מרר,ואחרי כקילומטר וחצי ימינה לשטח לכיוון סמש שחור שמוריד בנוחות עד נחל צלמון מתחת למחלף של כלא צלמון. יש שם בחור שיש לו מסעדה בתוך מערה ויש גם מסעדה דרוזית בתחנת דלק שצמודה למחלף בכביש שיורד לכיוון מגדל.
(לגבי האיש במערה והמסעדה, פעם אחרונה שהייתי מעודכן היתה לפני שנים).
אתה יכול לעשות את שביל ההצלבות שעולה מעמיקם לחורשן.
אתה מתכוון לזה, נכון?
135406
אנחנו כבר לא לוקחים הדרכות סובארו לחורשן. קשוח להם מדי. יותר מדי פנצ'רים ונזקים.
כמו כן, המעלה הלבן לא מומלץ!
הוא הפך למרושע. זה מגרש משחקים לכלים מוגבהים, נעולים וגיבורים, שלא מפחדים ממדרגות גבוהות.
אם לא תצליח, יש מצב שזה ייגמר בהרבה בכי. עזוב את זה.
למחרת עם הפורסטר, אתם יכולים לעשות את נחל ציפורי ונחל יפתחאל, לעבור מתחת למחלף המוביל, לעלות לתל חנתון (יש שם מחילה שניתן להיכנס, עם אולם תת-קרקעי עתיק, מאוד יפה, מוצל וקריר) ואחר כך לאורך תעלת המוביל הארצי, לפנות שמאלה לכיוון יודפת, לעלות מנחל יודפת לכיוון תל יודפת. צאו לסיבוב רגלי בתל, יש שני שבילים היקפיים, מאוד יפה ומעניין גם לילדים.
משם על הכביש לכיוון הר האחים, תצפית יפה על בקעת סכנין. יורדים בסרפנטינות בחזרה לכביש וממשיכים עד הררית, שם בשבי לשחור יורדים לכיוון עין נטופה ומסיימים בעילבון. מסלול יפה, לא קשה מדי גם לפורסטר.
לאורך כל הדרך תמצאו פינות מוצלות למנוחות ולקפה.
כמו כן, המעלה הלבן לא מומלץ!
הוא הפך למרושע. זה מגרש משחקים לכלים מוגבהים, נעולים וגיבורים, שלא מפחדים ממדרגות גבוהות.
אם לא תצליח, יש מצב שזה ייגמר בהרבה בכי. עזוב את זה.
קבלתי. תודה :)
למחרת עם הפורסטר, אתם יכולים לעשות את נחל ציפורי ונחל יפתחאל, לעבור מתחת למחלף המוביל, לעלות לתל חנתון (יש שם מחילה שניתן להיכנס, עם אולם תת-קרקעי עתיק, מאוד יפה, מוצל וקריר) ואחר כך לאורך תעלת המוביל הארצי, לפנות שמאלה לכיוון יודפת, לעלות מנחל יודפת לכיוון תל יודפת. צאו לסיבוב רגלי בתל, יש שני שבילים היקפיים, מאוד יפה ומעניין גם לילדים.
משם על הכביש לכיוון הר האחים, תצפית יפה על בקעת סכנין. יורדים בסרפנטינות בחזרה לכביש וממשיכים עד הררית, שם בשבי לשחור יורדים לכיוון עין נטופה ומסיימים בעילבון. מסלול יפה, לא קשה מדי גם לפורסטר.
לאורך כל הדרך תמצאו פינות מוצלות למנוחות ולקפה.
נשמע אחלה - אשים לי את זה על מפה. אם יהיו שאלות - אחזור לכאן
תודה רבה רבה וחג שמח :)
שכחתי לגבי היום השני....
המסלול של דרור זה רעיון מצוין.
עשינו אותו לפני חודשים מספר, אבל שים לב לגבי תל חינתון - משום מה כאשר היינו שם הגיע פקח וטען שהיינו על שביל שאינו מותר לכלי רכב (זו לא הפעם הראשונה שנסענו שם ללא בעיה). אולי המקומיים יוכלו להסביר טוב יותר היכן מותר והיכן אסור.
נשלח מהנייד
אתה מתכוון לזה, נכון?
135406
כן אבל אתה הדגשת כבר את החלק העליון ותחילת הירידה לכיוון בת שלמה. 135407
ארז, תל חנתון הוכרז כבר לפני כמה שנים טובות, חלק מגן לאומי ציפורי.
ופות"ש - קיבלת אחלה המלצות, אין מה להוסיף. תהנה!
ארז, תל חנתון הוכרז כבר לפני כמה שנים טובות, חלק מגן לאומי ציפורי.
זה הסבר טוב. לא ידענו.
לפני עשור היינו שם ובאמת הילדים נהנו מהכניסה למחילה ומעבר במעמקי התל, הרכבים היו על השביל שעובר על התל.
לפני מספר חודשים שחזרנו חלק מהדרך ולא שמנו לב שהרכבים נכנסו לאזור שאסור לנסיעה. לאחר הערות מהפקח שבעצמו נסע על אותו השביל (אני לא הייתי קרוב מספיק כדי לשמוע את ההסברים) ירדנו כמובן מהחלק האסור לנסיעה והמשכנו כפי שתאר דרור אל יודפת.
בבפנים של תל חנתון יש מליון עקרבים. שימו לב.
והעליה הלבנה כנראה אסורה לעליה. יש פה עדויות על אנשים שקבלו קנס שם.
בצילום, אידיוט.
( על מנת להבהיר איזו עליה )
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210920/342116936b7bc8d20cce69abab76339b.jpg
בכל חמישי כל מיני זחלני-לילה עם תאורות סלעים מרשימות חוגגים במעלה הלבן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.