צפייה בגרסה מלאה : אזורי לינה מותרים בתחומי המועצה האזורית גליל העליון
boaz avrahami
20-09-21, 04:39
בהמשך לעדכון שעלה כאן לאחרונה בנוגע לאיסור לינה בחניון הדרדרה ובכלל כל נושא איסור הלינה בשטח בתחומי המועצה האזורית הגליל העליון, מצאתי סוף סוף התיחסות מסודרת מצד המועצה באופן שהאזרח יכול להבין פחות או יותר איפה מותר.
בפעמים הקודמות שחיפשתי לא היה מידע אלא רק שמועות על אכיפה.
https://www.galil-elion.org.il/חניונים-ללינה-בגליל
תהנו
אוהב את החלקים המודגשים, מראה שלפחות למישהו יש קצת שכל לחשוב מעבר לאיסורים גורפים:
"*תעלת הירדן – גדה מערבית: ממתחם גשר להבות ודרומה עד שער האגמון. במתחם גשר החמישה, יסוד המעלה (למעט אזור הגשר שאינו שייך מוניצפאלית למ.א. הגליל העליון) ועד גשר הפקק, תתאפשר לינה באוהלים בלבד – חל איסור על הקמת ציליות מעל 4 מ"ר.
*מגשר הפקק עד שפך נחל מחניים בשתי הגדות – תותר הקמת ציליות עד 4 מ"ר בלבד ועד לחמישה ימים ברצף לכל היותר. לא תותר הקמת ציליות מסחריות.
כללי שהייה מדרום לחניון גשר להבות: הקפיצה למים אסורה והרחצה מסוכנת, חל איסור להקים רעש במשך כל היממה. "
יש שם איסורים גורפים. איסור קרוואנים למשל.
לא מבין את האיסורים האלו במקום להשקיע באכיפה נגד כל מי שמזיק/מלכלך/מתנחל יותר מ.../מרעיש/...
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
ובכן...
*העמדת וחניית קרוואנים וכל סוגי כלי הרכב שמותאמים למגורים - אסורה בכל שעות היממה בכל שטח הגנים והנחלים במועצה.*
דווקא אהבתי את הגליל העליון. חבל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
boaz avrahami
20-09-21, 11:26
בצד החיובי/
חייבים להבין שחלק מהאזורים נתפסו על ידי קראוונים באופן כזה שהוקמו מתחמים למשך פרקי זמן ארוכים, לעיתים אפילו לא מאוכלסים והפקיעו את הנדלן מהכלל.
יש בהגבלות שמירה מפני אלו. כמו שמכירים מאילת ומקומות נוספים בארץ.
בצד השלילי -
אסור לשוט בנחלים אלא אם כן אתה עסק ברשיון.
יש חניונים פרטיים בתשלום לאורך הנחלים בנקודות אטרקטיביות. מוטב ויועברו לניהול ציבורי.
המועצה מצד אחד פועלת להכנסות לעצמה ולעסקיהם של תושביה על חשבון האינטרס הציבורי.
המועצה לא דואגת לעזור לטבע להיות נקי. בין אם באמצעות הצבת יותר נקודות אשפה ופינוי ובין אם באמצעות בעלי זכיונות להתפרנס מהנחל שידאגו לנקיונו כחלק מתנאי הרשיון.
———————
אני עדיין מאוד אוהב את הגליל העליון.
לרוב מגיע לכמה שעות וכמעט לא משאיר להם פרנסה. אם כבר אז קרית שמונה או ראש פינה.
רוצה או לא רוצה לפרנס אותם - בטיול הבא עם הקמפר לא אוכל אפילו לחנות בשום מקום בגליל עליון בלי לקבל קנס.
הטיול סובב ישראל שעשיתי כלל כמה עצירות חניות ואפילו שינה של לילה אחד בגליל העליון. הכתבה נהנית מהמון שיתופים והרבה מתייעצים איתי על טיולים בסגנון. אני אצטרך לעדכן המסלול שם ולגרוע ממנו את הגליל העליון כדי לא להפוך את המטיילים שייסעו על פי ההמלצות שלי לעבריינים.
במילים אחרות הכוונה - למנוע 'זולות' רועשות ומלכלכות של קרוואנים בדגש על החברות המסחריות ואנשים שמנכסים לעצמם את הספוט הכי טוב לכל העונה - היא כוונה טובה. אבל במקרה הזה שפכו את התינוק עם המים והלכה למעשה הוציאו את החשק לטייל אצלם עם קמפר או ואן שישנים בו.
(ויש בארץ הרבה מטיילים בואן. יותר ממה שנדמה לכם כי לא שמים אליהם לב....)
אסף.
יש שם איסורים גורפים. איסור קרוואנים למשל.
לא מבין את האיסורים האלו במקום להשקיע באכיפה נגד כל מי שמזיק/מלכלך/מתנחל יותר מ.../מרעיש/...
Sent from my SM-G955F using Tapatalkמה לא הבנת?
באת לטייל בגליל העליון? מתכנן להשאיר אלפי שח ללילה בצימר? באתר קמפינג בתשלום? ברוך הבא!
לא התכוונת לפרנס את הצימרים? תמצא מקום אחר לטייל. מי שלא מביא פרנסה לא רצוי אצלנו.
אסף.
לא הבנתי מה זה "אצלם"?
מה זה שלהם?
מדינת ישראל של כל אזרחיה.
כן אבל לא לכל אזרחיה יש פקחים וחוקי עזר ופנקסי דו"חות.
אסף.
boaz avrahami
20-09-21, 12:26
אסף, איך היית מציע לפתור את זה חכם?
אמיר-
מדינת ישראל מאצילה מקצת סמכויותיה לשלטון המקומי.
עיריות, מועצות מקומיות ומועצות אזוריות.
אלו בתורן רשאיות לתקן תקנות וחוקי עזר מקומיים בנוגע להתנהלות שבשטחן ובלבד שיעלו בקנה אחד עם חוקי המדינה והאינטרס הציבורי ויעמדו בכללי המנהל.
יוקי העזר נכנסים לתוקף אלא אם שר הפנים מתערב פרואקטיבית ועוצר אותם.
יש פה הרבה פוליטיקה בתווך…
אני הרבה שנים מתעצבן על המועצה הזו שנראה שמפוקסת מאוד בהכנסות של תושביה.
לא חושב שיש פתרון חכם - כי אין למועצה עניין בפתרון...
אוף רקורד אם תשאל אותם יש להם יותר מדי מטיילים שמשאירים פחות מדי כסף ועולים למועצה בפיקוח, נקיון וכו'. אז מטיילים מהסוג שלא ישן במלונות וצימרים - מבחינתם שלא יבואו.
אסף.
boaz avrahami
20-09-21, 13:11
גם אם היה למועצה מוטיבציה, אתה משתייך למשפחה של רכבים שקנתה את מעמדה במו ידיה.
בדיוק כפי שאני רוכב על טרקטורון ושייך למשפחה לא מכובדת.
שנינו משלמים מחיר משפחתי מרגיז אבל מובן מזווית הראיה הכללית.
כי זו השיטה הישראלית
במקום לחשוב מחוץ לקופסה ולעודד מטיילי קמפר/קרוואן, כי בסוף הם אולי כן ישתמשו בשירותים שהמקומיים מציעים כמו סופרים, מאפיות, מסעדות, פאבים וכו', הם הולכים בשיטת הראש בקיר. אכיפה, קנסות, רדיפה. עאלק באמת תשאיר את הקמפר בבית ותבוא עם הטנדר או הפיאט לצימר ב-2,000 שקל ללילה.... מי שמתייחס אלי ככה, אני באופן עקרוני לא משאיר שקל בתחום שלו. הגליל העליון מדהים, אבל מי שישמע כמה הוא גדול.... מקסימום נוסעים עוד חצי שעה לתחום של מועצה אחרת.
בעולם מושלם היו מזמברים את מי שחורג מגבולות גזרה/מלכלך/מרעיש בקנסות עתק.
אבל זה כרוך בחיכוך ועימות עם סוג אוכלוסיה מסוים שהפקחים ובכלל המועצה חוששים לבוא איתם במגע, כי זה ייגמר בדקירות/לינץ'/הזעקת כוח משטרה גדול כדי לנסות להשתלט על החמולה המתפרעת.
ומה עם ציליות?
4 מ"ר בקושי מכסה אוהל ל- 3 של תחנת דלק.
ובלי צל ב- 7 בבוקר כבר אי אפשר לשהות שם...
אני עם אסף. כבר שנים אגב...
פשוט ויתרתי על מקורות המים בגליל העליון, אותם מקומות שאני אוהב ומעביר בהם טיולים שלמים מאז שאני זוכר את עצמי.
חבל
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אני מודה שהקישור ממש מבלבל וגורם לי סלידה מהאיזור שרק נסדקה השנה.
מזל שמתחילה עונת המדבר.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
אסף, איך היית מציע לפתור את זה חכם?
אמיר-
מדינת ישראל מאצילה מקצת סמכויותיה לשלטון המקומי.
עיריות, מועצות מקומיות ומועצות אזוריות.
אלו בתורן רשאיות לתקן תקנות וחוקי עזר מקומיים בנוגע להתנהלות שבשטחן ובלבד שיעלו בקנה אחד עם חוקי המדינה והאינטרס הציבורי ויעמדו בכללי המנהל.
יוקי העזר נכנסים לתוקף אלא אם שר הפנים מתערב פרואקטיבית ועוצר אותם.
יש פה הרבה פוליטיקה בתווך…יש טעם לנסות לפנות לשרת הפנים כדי לשנות את זה?
boaz avrahami
20-09-21, 20:36
אם יש לך טיעונים משכנעים אז בוודאי…
הגיע באחת מקבוצות הטיולים.....
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210921/4b79ee5f24655e19411841c1fccac138.jpg
boaz avrahami
21-09-21, 11:48
זה החוק.
נראה שזה לא כרוך בקנסות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210921/39ffdab6a9791962d50651f9292689a5.png
https://www.galil-elion.org.il/Media/Doc/חוקי%20עזר/ganom%20vneharot%201992.pdf
יפה בועז!!
כל שנותר הוא בשרשור על שלט כללי קקל להוסיף המלצה בלבד אין סמכויות אכיפה, קנסות וכו...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
boaz avrahami
21-09-21, 12:30
אני לא משפטן. אפילו לא ליד אבל ייתכן שניתן לדרוש שיעזוב ולהזמין גם שיטור או הזמנה לדין
או זה-
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210921/2f6e755762de61bd92798ca88ef98004.png
יש פה עו"ד בקהל... כאלו שכשרטג הציבו שלט ללא סמכות דרוש להוריד אותו.. לכל הפחות שיתנו מענה כשקקל עושים זאת.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
גם הנגישות ברכב להרבה אתרים בגליל העליון הוגבלה לגמרי או בטווח שעות בתשלום.
לגבי חניית קראוונים יש בזה הגיון שלא ינתן לכל אחד לחנות היכן שירצה, אבל אין הגיון שלא יאפשרו את זה בפיקוח, מועצה כמו הגליל העליון שהטבע שם הכי אטרקטיבי בארץ ושייך לכולם, צריכה להקים חניוני קראוונים בתשלום נמוך עם הגבלת ימים למניעת התנחלויות ולתת שרותים תואמים ותנאים תמורת אותו תשלום.
הגבלת שהות ולא יותר.
קנסות כבדים מאד על נזק/ליכלוך/רעש ...
ציליה נגללת לצד הג'יפ. גודל אופייני 2x3 או 3x3.
כלומר יותר מ 4 מ"ר.
כלומר אסור לפתוח אותה בגליל העליון.
חשוב לחוקק חוקים.
אסף.
boaz avrahami
21-09-21, 17:55
שוב, אינני משפטן אבל לא מצאתי בחוק התיחסות לגודל הצילייה. פיספסתי משהו?
הברושור מההתחלה לא תואם את חוק העזר העירוני.
לגרש או לפרק למשפחה של 5 נפשות צילייה של נניח 10 - 15 מר נשמע כמו שרירות לב הלוקה בחוסר סבירות קיצונית של הרשות.
אין בחוק התיחסות ליחס בין כמות הנפשות לגודל הציליה. ואם אבנה 20 שימשיות של 4 מר זה בסדר מבחינתם?
מהאתר של המועצה
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210921/dcf6ecb0afb3ff062d6a8ae8dc6110ac.jpg
boaz avrahami
21-09-21, 19:04
מהאתר של המועצה
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210921/dcf6ecb0afb3ff062d6a8ae8dc6110ac.jpg
כתבתי הודעה לפני שיש קונפליקט בין הברושור הזה באתר לבין מה שלא רשום או שלא מצאתי שרשום בחוק העזר.
יש מצב שזה מספר בלי גיבוי ושרירותי.
קישור לחוק בתגובה #19
כבר שמעתי על המועצה הזו והתנהלותה הרבה סיפורים מצד תושביה.
התנהלות תקינה כנראה אינה נר לרגליה.
והחוק עצמו אגב, משנת 1992.
עוד בתקופת דרעי הראשונה. כשעוד עישן סיגרים ולפני הכלא.
הכל תודות לזולות המסחריות שיחד עם הקראונים המסחריים הרסו את החופש להרבה אנשים
כתושב המועצה המדוברת, אודה ואתוודה כי הדיון לא נוח לי. פשוט כי הסוגיה אמיתית ומטרידה- הטבע שייך לכולנו ולא נוחה המחשבה כי הרצון להסדיר ולהגן על המשאב הזה מתועלת לרווח לבעלי עניין ויכולת תוך שימוש בסמכות חוקית מפוקפקת.
כשגדלתי בעמק החולה הכל היה שלנו. לא בגלל שמנענו גישה ממישהו ,אלא שלא היה עניין לציבור הכללי ולא הייתה גישה נוחה לכלי רכב.
לחצבאני ירדנו ברגל או בטרקטור ובעין תינה היינו שוחים ומקררים אבטיח במים שזרמו דרך השדות שלנו, כי רק אנחנו היינו שם.
היום הכל שונה. אנשים רוצים להגיע ולעשות שימוש במשאב היקר הזה. המועצה האיזורית הגליל העליון (קיבוצים בלבד)שחולקת את אותו תא השטח עם המועצה האיזורית מבואות החרמון (מושבים בלבד) ועם רשויות מקומיות נוספות במרחב, מופקדת על המשאב הציבורי הזה ועליה לאפשר, לנהל ולנווט את השימוש. לא לחסום ולהעניק זכויות כלכליות לבעלי עניין.
ומזוית אמוציונלית פחות ועניינית יותר לדיון- שוחחנו היכן ניתן לנטות אוהל וללון במרחב הגליל העליון. לדוגמה - אני מתגורר היום ביפתח. סביב לקיבוץ יש לפחות 3 חניונים (חניון האלה, מצפור יפתח, בצל אריאל)שבהם אנשים ישנים בזמן טיול באיזור (כמו גם שביליסטים).
לפי הכתוב באתר המועצה אין לישון שם כמו בחניון דרדרה. זהו מצב בלתי הגיוני, המטייל הסביר שמשתדל להיות שומר חוק וסדר חש שהוא ספק עבריין שצפוי לביקור פקח וקנס...
רונן
לפי הכתוב באתר המועצה אין לישון שם כמו בחניון דרדרה. זהו מצב בלתי הגיוני, המטייל הסביר שמשתדל להיות שומר חוק וסדר חש שהוא ספק עבריין שצפוי לביקור פקח וקנס...
רונן
בדיוק בגלל זה קם השרשור על חניון דרדרה ובעקבותיו השרשור הזה נולד.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.