התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בעין עקב יש הבוקר שלט שכתוב שהמים מזוהמים

דור אריאל
20-09-21, 08:55
תקחו בחשבון
חג שמח

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

asafk
20-09-21, 09:39
נראה לי שאחרי הלחץ על לקחת אחריות על הזיהום בצין התחתון מישהו ברשות אמר לזה ששם שלטים - שים שלטים מים מזוהמים בנחל צין. הזה של השלטים הלך על בטוח...
מצד שני... מי יודע.
(אני חושב ששתיתי לאורך השנים הרבה מאוד ליטרים של מים שמילאתי מהנביעה העליונה של עין עקב).
כולי תקווה שאין זיהום כי הטווח סביב למעיין שהן נותן לו חיים - עצום. כל שינוי אפילו קל במים יגרום לנזק בל יתואר. הדקליות המתות במין התחתון דוגמה רעה מצויינת.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

geva dover
20-09-21, 10:11
הזיהום בעין עקב נוצר ממחסור של גשמים השנה+ עליה משמעותית בתיירות בגלל הקורונה.
אין הרבה מים שנכנסים באופן שוטף ובגלל שיש מחסור בגשמים אין מים שיוצאים מהמעיין אבל יש המון אידוי בגלל החום. נוצר מצב שאנחנו נכנסים עם כל מיני קרמים וילדים עושים פיפי במים, תוסיף לזה בע"ח ששותים מהמים ( הפה לא הכי נקי) ויש לך חומרים מזהמים במים. כשיש לך אידוי של מים אז יש לך עליה בריכוז של המזהמים שם ולכן המעיין נחשב מזוהם.
ד"א מי שיזם את הבדיקה זה משרד הבריאות אחרי המון תלונות של אנשים על הקאות ושלשולים לאחר טבילה במעיין, לפני זה לא בדקו בכלל.
בגדול מה שצריך זה כמה אירועי גשם טובים שם והכל יהיה כמו חדש, הזיהום הוא לא כימי אלא של חיידקי קולי.
אני מספר את זה ממקור ראשון

asafk
20-09-21, 10:22
תודה גבע. ההסבר מרגיע קצת - המעיין נקי זה רק הברכה שמזוהמת.
החיות, אני מקווה, יודעות לקרוא. שים להם שלט שמפנה אותן לשתות למעלה.

(-;

אסף.

דור אריאל
20-09-21, 10:30
הזירום בעין עקב נוצר מחסור של גשמים השנה+ עליה משמעותית תיירות גלל הקורונה.
אין הרבה מים שנכנסים באופן שוטף ובגלל שיש מחסור בגשמים אין מים שיוצאים מהמעיין אבל יש המון אידוי בגלל החום. נוצר מצב שאנחנו נכנסים עם כל מיני קרמים וילדים עושים פיפי במים, תוסיף לזה בעח ששותים מהמים ( הפה לא הכי נקי) ויש לך חומרים מזהמים במים. כשיש לך אידוי של מים אז יש לך עליה בריכוז של המזהמים שם ולכן המעיין נחשב מזוהם.
דא מי שיזם את הבדיקה זה משרד הבריאות אחרי המון תלונות של אנשים על הקאות ושלשולים לאחר טבילה במעיין, לפני זה לא בדקו בכלל.
בגדול מה שצריך זה כמה אירועי גשם טובים שם והכל יהיה כמו חדש, הזיהום הוא לא כימי אלא של חיידקי קולי.
אני מספר את זה ממקור ראשוןולא רק ילדים עושים שם פיפי..

guy888
20-09-21, 10:49
התקבל בוואצאפ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210920/2f492645d1e96d606d81801475882ea5.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

דרור ברלי
20-09-21, 11:20
לפני חודש עוד שחיתי שם הרבה... גם עוד אנשים שאני מכיר. לא קרה כלום.
אבל טוב לדעת. אנחנו אמורים לבקר שם מחרתיים, אז כנראה נוותר.... לא נורא.

boaz avrahami
20-09-21, 11:29
תסתכלו על השלט ותסיקו את המסקנות.

זה לוקח זמן ליצר כזה מרגע גילי הזיהום.
נראה כמו מגמה.
בטח יופיע בקרוב בעוד בריכות

omri_t
20-09-21, 12:24
לא הכל קונספירציה...

guy888
20-09-21, 13:19
לפני חודש עוד שחיתי שם הרבה... גם עוד אנשים שאני מכיר. לא קרה כלום.
אבל טוב לדעת. אנחנו אמורים לבקר שם מחרתיים, אז כנראה נוותר.... לא נורא.לא הייתי מוותר

דרור ברלי
20-09-21, 13:34
אם היו אומרים לי שיש בעייה אבל לא היה שלט, מילא. הייתי מתייחס לזה כאל שמועה בלבד.
ככה זה אגב ברמת הגולן. בתחילת כל קיץ ישר צצה בהלת העכברת. אין לי ספק ששם מגזימים קצת בכוונה, לצורך כיסוי תחת מובהק ועל הדרך האינטרס הברור שיותר אנשים יגיעו למקומות מוסדרים ובתשלום.... אולי אני טועה. בקיץ האחרון שחיתי וטבלתי אינספור פעמים בכמעט כל מעיין או בריכה מוכרים ולא מוכרים ברמה, והכל ממש טוב.

אבל כאן שמו שלט במפורש. לא שאני אישית נוטה להאמין לכל אזהרת כסת"ח, גם אף אחד מאיתנו יכול לשפוט אם זה באמת מסוכן או לא, אבל ההסבר של גבע מאוד הגיוני ואני גם לא לבד או עם חברים אלא לוקח לשם קבוצה - אז צריך להיות הכי סאחי בעולם....

אם למרות השלט אני אכנס למים (ואני אכנס) כל מי שייכנס אחריי ויומיים אחר כך תכאב לו הבטן וישלשל, יאשים אותי שזלזלתי וסיכנתי אותו ואת בריאותו.
לא שווה את הסיכון.
זה חבל.
אבל המסלול יפה גם בלי עין עקב.

boaz avrahami
20-09-21, 13:46
זיהום אמור להיות ארוע חולף. לא הולם שלט קבוע.

הבעיה היא שאנשים מבינים שעובדים עליהם ובהמשך מתיחסים לכל ההוראות בזלזול.

geva dover
20-09-21, 13:51
להכין שלט כזה לוקח בדיוק יומיים..

השלט הוצב כמשהו קבוע לבנתיים כי אין צפי למועד סיום של הזיהום חיידקי קולי, הכל תלוי במשטר גשמים. כנראה שהוא ישב שם כמה חודשים..
בכל מקרה שים לב שאין איסור כניסה למים כמו שרשום בשלט, פשוט שתדע שיש זיהום כלשהו.

דא כל הקונפירציות של עשו דווקא וסגרו לנו וזה לא תקף פה, עוד מעט נגמרת עונת המעיינות ואם היו רוצים למנוע מאנשים להיכנס היו עושים את זה בתחילת האביב עוד לפני תחילת העונה..

בסוף השלט הוא המלצה לא להיכנס למים, כל השאר באחריות המטייל

גיא
20-09-21, 15:52
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210920/547d6fb88390ac13123f577a89dba8c4.jpg
דחפו כזה שלט בכל מקום שיש בו מעט לחות ..

asafk
20-09-21, 15:54
והמים בזאכי (נכון לשבוע שעבר) בגובה אפס. כלומר הלמטה של הסלעים אולי רטוב.
אבל שלט - יש.

אסף.

boaz avrahami
20-09-21, 15:55
כמו שתארתי לעצמי.
הדביל ברט״ג שהחליט לשים אותם לא מבין שזה גורם לא להתיחס לשילוט שלהם. חבל.

גבע, רשמתי לך נקודה שלילית

YoavR
20-09-21, 16:05
גבע, רשמתי לך נקודה שלילית

למה?

כשמדובר במשרד התחבורה אתה נלחם בלשון החריפה של ברלי ומאשים אותו בהפצת פייק וקונספירציות.
ברגע שמדובר ברט״ג אתה נשמע בדיוק כמוהו.

לא בא חו״ח לסנגר על הרט״ג. זה גוף איום. אבל מה שגבע רשם עושה סוג של שכל…

boaz avrahami
20-09-21, 16:10
גבע מספר לנו שנמצא זיהום בבריכה הספציפית.
כשראיתי את סוג השלט כבר חשדתי שמדובר בתופעה ולא באזהרה נקודיתית מגובה בסיבה אמיתית.
ואז בא השלט של גיא שמלמד שניחשתי נכון.
דחפו בלי הצדקה או גיבוי שלט אזהרה ליד כל מקור מים.
שלט קבוע כזה…

לי זה יוצר תחושה של פברוק מידע בין הרשות לאזרח.
אני חושב שהרשות עושה הרבה שטויות ופועלת לא פעם נגד האינטרס הציבורי אבל אני לא שונא אותם ואני לא מתבטא תמיד נגדם.

קרא את השרשור לפחות מתגובה #4

YoavR
20-09-21, 16:37
אוקיי. עכשיו זה יותר ברור.

עדיין, לדעתי, לקשור את גבע (איש שטח ברשות) לאותו דביל (באותה רשות) עושה עוול לדיון עניני.

נדב42
20-09-21, 16:37
אני מקווה שאף אחד כאן לא חושד שיש לי חיבה רבה מדי לרט"ג, אבל לפחות לגבי שני הפקחים (שאני מכיר) שחברים באתר, אני לא זוכר אפילו מקרה אחד שבו הם התבטאו בצורה לא הולמת/הגונה/ראוייה בהקשר של הרט"ג, אז בואו לא נגרור אותם אישית להוצאת הקיטור הזו או דומות לה ...

עריכה: נכתב לפני שראיתי את ההודעה של יואב, הכללתי קצת יותר ...

boaz avrahami
20-09-21, 17:04
אוקיי. עכשיו זה יותר ברור.

עדיין, לדעתי, לקשור את גבע (איש שטח ברשות) לאותו דביל (באותה רשות) עושה עוול לדיון עניני.

גבע חמוד שלא יובן אחרת.
הורדתי לו נקודה כחבר [emoji6]
לטעמי טעה כשהגן על השלט.

בסופו של יום מדובר בשלט התנערות מאחריות כלל ארצי בלי קשר לשום ממצא בדיקה.
חלק ממדיניות של הרשות להגן על עצמה מתביעות.

הייתי מנסח אותו תוך השמטת החלק השקרי של הבדיקות.

סולי
20-09-21, 17:10
בועז .. תאמין למה שאתה רוצה, זו המלצה סהכ... לא תקבל דוח מקסימום תשבור את האסלה בבית. (;

המלצה... כמו שלטי קק"ל (;

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
20-09-21, 17:18
אם שלט הורדת אחריות יעזור במשהו נגד תביעות של אזרחים מול הרט"ג, או לפחות יקנה לרט"ג תחושת בטחון מסוימת, ולכן יעזור נגד סגירת והורדת עומק של נקודות מים, אני בעד שישימו אלף שלטים כאלה.

נמרוד
20-09-21, 17:40
אם שלט הורדת אחריות יעזור במשהו נגד תביעות של אזרחים מול הרט"ג, או לפחות יקנה לרט"ג תחושת בטחון מסוימת, ולכן יעזור נגד סגירת והורדת עומק של נקודות מים, אני בעד שישימו אלף שלטים כאלה.

וגם ירחיק קבוצות מאורגנות? על אחת וכמה דיינו.

Snir
20-09-21, 18:05
לגבי הבדיקות בנחלי הצפון, לאחרונה משרד הבריאות / הגנת הסביבה מפרסמים את תוצאות הבדיקה (במספרים). נותן קצת יותר פרופורציה מה באמת מזוהם ומה זה סתם ילד שעשה פיפי במים.
לגבי עין עקב - מה שמוזר שבמשרד להגנת הסביבה / משרד הבריאות - כתוב רק על נחלי הצפון. רק באתר של רט"ג נוסף גם עין עקב.
לגבי הרשות - אני לא מאשים אותם. הם לא יכולים להתעלם מתוצאות הבדיקה האלו. ואני בדעה של חנן - שכל עוד שלטים מסוג זה יעבירו (משפטית) את האחריות למטיילים והרשות תפסיק להפסיד בבית משפט בתביעות מטומטמות - דיינו, רק נרוויח.

ד ו ר ו ן
20-09-21, 18:29
לגמרי.
רט"ג לא צריכים להיות הגננת והכספומט של כל חסר אחריות בשטח.

דרור ברלי
20-09-21, 19:13
לא בא חו״ח לסנגר על הרט״ג. זה גוף איום.

רט"ג מלאכים לעומת משרד התחבורע.

זה ב-99% פייק, אבל מי שמוביל קבוצה מאורגנת לא יכול לקחת את הסיכון של אחוז אחד שמישהו יאכל בחניון הלילה בשר שהופשר אחרי שנתיים בפריזר ובהמשך הטיול כשתכאב לו הבטן הוא יאשים את מארגן הטיול שלקח אותו להתרחץ במעיין מזוהם.

אני מבין את קורת הרוח של כמה סוציופאטים כאן מזה שכמות המטיילים במעיינות תרד. תהנו, ואם נשאר בעולם קצת צדק, גם תשלשלו קצת אחר כך.....:rolleyes:

boaz avrahami
20-09-21, 19:33
גם זה מוגדר מלאך [emoji23]
רק מציין

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210920/d5ccbbfaa0e2b4349a4d222d71fc2613.jpg

Dozer
21-09-21, 01:52
לגבי הבדיקות בנחלי הצפון, לאחרונה משרד הבריאות / הגנת הסביבה מפרסמים את תוצאות הבדיקה (במספרים). נותן קצת יותר פרופורציה מה באמת מזוהם ומה זה סתם ילד שעשה פיפי במים.
.

איפה פורסם? אשמח ללינק אם זה מונגש לציבור

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Snir
21-09-21, 10:11
איפה פורסם? אשמח ללינק אם זה מונגש לציבור

https://www.gov.il/he/departments/news/north_river_pollution_update_13921
https://www.gov.il/he/departments/news/14092021-04
https://www.parks.org.il/newsflash/elal/
באתרים של המשרד להגנת הסביבה / משרד הבריאות זה נמצא תחת "חדשות". באתר של רט"ג זה נמצא תחת "מבזקים". דוגמים את הנחלים פעם בשבועיים בדר"כ ובהתאם לכך הפרסומים באתרים.

Dozer
21-09-21, 12:31
https://www.gov.il/he/departments/news/north_river_pollution_update_13921
https://www.gov.il/he/departments/news/14092021-04
https://www.parks.org.il/newsflash/elal/
באתרים של המשרד להגנת הסביבה / משרד הבריאות זה נמצא תחת "חדשות". באתר של רט"ג זה נמצא תחת "מבזקים". דוגמים את הנחלים פעם בשבועיים בדר"כ ובהתאם לכך הפרסומים באתרים.גוזר ושומר, תודה

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

boaz avrahami
21-09-21, 12:39
בהודעת הרטג יש התיחסות לעין עקב אבל בהודעת משרד הבריאות ( הבודק) אין.
מקרי?

סולי
21-09-21, 12:46
רטג לא יכולים לבצע בדיקה חיצונית?
יש איזה חוק שאוסר זאת?

AvigdorAharon
22-09-21, 22:23
עדכון מאתמול:
ליד הנביעה נמצא פקח אשר אוסר על הכניסה למים.
לידיעתכם.

אביגדור

de fox
23-09-21, 21:27
אני מנצל את השרשור כי הנושא דומה ולפי איך שזה נשמע הכיוון זהה:

הבריכה בעין עבדת - המסלול הקצר והנעים של עין עבדת שמסתיים בבריכה. אמנם לא הייתי שם שנים אך בשנה האחרונה יצא לי לבקר שם פעמיים. אחלה מסלול בקטנה לאישה וילדים קטנים, אך לאכזבתי (לא שאני זוכר אחרת) הכניסה למים של הבריכה אסורה. יש לדייק- זה לא שאסור להתרחץ...חל איסור לגעת במים ממש כך, אסור לטבול רגליים, אסור לטבול את הראש, כלום. מים קדושים.

נתקלתי בזה בשתי עוצמות, פעם אחת אני יושב עם הבן שלי על שפת הבריכה והפקח (הבאמת חביב) העיר שאסור להיכנס, באותה הזדמנות פתח בהדרכה מעניינת ולגמרי מונגשת לילידים על מגוון המעופפים באזור (ממש חביב). כשפקח מעיר בנימוס, אני מקבל, סה"כ הוא עושה את תפקידו ורציונל הכסת"ח מובן לי בגדול, זו שמורה, זו בריכה עמוקה, יש הרבה אנשים מבקרים, הם (רט"ג) לא רוצים לקחת אחריות ומכאן האיסור. אני מחכה בסבלנות שהפקח יעזוב. אני חולץ לבני בן ה 4 סנדלים ויושב איתו על שפת הבריכה משכשך את הרגליים במים הצוננים. כאן העוצמות עלו.
אשה אחת שומרת חוק אחראית ששהתה אף היא במקום העירה לי (לגמרי לא בנימוס, היא פשוט התנפלה עלי בצעקות) שאסור אסור אסור לטבול את הרגליים במים ושמיד אני אוציא אותם. אחרי כמה נסיונות התעלמות מצדי ואחרי שהבן שלי כבר התחיל לתהות למה האשה המפחידה הזו צועקת עלינו, החלטתי להתעמת איתה. שאלתי אותה בכל הרוגע שהצלחתי לגייס שתואיל בבקשה להסביר לי למה אסור. הרי אם האיסור נובע מסכנת טביעה אפשרית שתואיל עם כל הכבוד להתעסק בעינייניה ותשמור את הצדקנות שלה לעצמה ושתפסיק להטריד אותי ואת הבן שלי. ואם ישנה סיבה אחרת אשמח להחכים.
כאן היא פתחה בסיפור דומה למה שציון כאן מקודם - הכנסת רגליים, ידיים וכדומה מזהמים את המים...:confused: קרם השיזוף, הזיעה, פטריות הרגליים מזהמים את המים ובכך פוגעים בכל החי שבסביבה....

OK אמרתי, סה"כ זו בריכה מנביעה שהמים נכנסים ויוצאים ממנה בתחלופה מתמדת (לראייה הזרימה לאורך הנחל ממנו באת..) ואם כך מה שונה הסיפור בעין עקב, אותו תא שטח, גם שם בריכה מנקזת מי מעיין ושם מאות מתרחצים בלא מפריע...
לתפיסתי חוץ מנושא הכסט"ח של רט"ג אין כאן כלום. לאור הסיפור של עין עקב מחפש מישהו בר סמכא שירחיב בנושא זיהום הבריכות הנ"ל והשפעתם על אוכלוסיית בעלי החיים בסביבה.

סולי
23-09-21, 23:25
הכיוון איננו זהה.

בעין עקב נשמע שמנסים למנוע פגיעה בבני האדם... ובעין עבדת נשמע בדיוק כמו שהגברת הקולנית הסבירה, יש מינים נדירים החיים במים ורחצה שלנו עלולה לפגוע בהם.

ומציע לשאול פקח או מדריך פעם הבאה אני בטוח שתקבל ... כמו על המעופפים על החיים מתחת למים.

de fox
24-09-21, 08:28
הכיוון איננו זהה.

בעין עקב נשמע שמנסים למנוע פגיעה בבני האדם... ובעין עבדת נשמע בדיוק כמו שהגברת הקולנית הסבירה, יש מינים נדירים החיים במים ורחצה שלנו עלולה לפגוע בהם.

ומציע לשאול פקח או מדריך פעם הבאה אני בטוח שתקבל ... כמו על המעופפים על החיים מתחת למים.

לא נשמע לי אמין... בעין עבדת יש תא שטח יחודי בבעלי חיים שלא קיים כמה ק"מ משם בעין עקב? אני בטוח שההבדל נובע מהיותו של עין עבדת חלק מגן לאומי. וזה בדיוק מתחבר לי לדיון הזה, של שחיקת אמון הציבור ברשות. אתה אומר לשאול את הפקח.... האמת גם אם הפקח היה מספר לי על פגיעה אפשרית במקור מים של חיות האזור הייתי מעקם מולו פרצוף בחוסר אמונה.

באמת מעוניין לדעת האם יש כאן שיקול שמירת טבע באיסור לגעת במים או שזה איסור רחצה שיצא מפרופורציה.

מתן
25-09-21, 09:31
הדרכתי בעין עבדת כמה וכמה קבוצות והשאלה הזו של האיסור כניסה למים עולה הרבה פעמים, ההסבר פשוט יחסית.

יש הרבה מעיינות וגבים במדבר שאנחנו בני האדם המלוכלכים (כן אנחנו-אלו עם הדאודורנט,קרם הגנה, שמפו בשיער, ושאר השקרמים שאנחנו מורחים ומורחות על עצמנו) יכולים לטבול ולהכניס לבע"ח באזור את כל החומרים שמניתי למעלה ישר לתוך הגוף כשהם שותים אותם או חיים בהם.

עין עבדת היא נק' מים משמעותית מאוד שבאמת יש בה מגוון חיות רחב מאוד שתלויות בה לחייהן, ובנוסף עושים שם מחקרים וסקרים בשביל ללמוד ולחקור עוד את התא שטח המיוחד של הנגב.
אז זה לא עניין של דוח כזה או אחר (פרט לזה שזה חוק כי זה כרגע גן לאומי אם נרצה או לא), פשוט להיות בנאדם שאוהב טבע ולהשאיר נקודת מים אחת שלא מזוהמת ע"י האדם. וללכת לרחוץ בעין עקב או באחת המחצבות של מכתש רמון.

זה ההסבר והוא הועבר בחיוך ובצורה נחמדה ובדר"כ הספיק וכולם היו מאושרים ולא נכנסו למים
ואחר כך כשטובלים בעין עקב זה רק יותר טוב.

Sent from my SM-A526B using Tapatalk

סולי
25-09-21, 11:37
עוד מישהו בטעות עלול לחשוב שהפעילו שיקול דעת והיגיון וחיפשו איזון בין צורכי בעח החיים כדי לשרוד לבין צורכי האדם כדי לנפוש....(;

YoavR
25-09-21, 20:32
סולי

הסר דאגך מלבך.
בטח ובטח בפורום הזה.

אף אחד כאן לא יאשים את הרט״ג בהפעלת שיקול דעת ושימוש בהיגיון בריא

יוני5
28-09-21, 10:45
... פעם אחת אני יושב עם הבן שלי על שפת הבריכה והפקח (הבאמת חביב) העיר שאסור להיכנס... ,

אני מחכה בסבלנות שהפקח יעזוב. אני חולץ לבני בן ה 4 סנדלים ויושב איתו על שפת הבריכה משכשך את הרגליים במים הצוננים.

אבל בלי התלהמות. חשבת למה אתה מחנך את הבן שלך?

בברכה,
יוני5

de fox
28-09-21, 12:02
אבל בלי התלהמות. חשבת למה אתה מחנך את הבן שלך?

בברכה,
יוני5

נעשה עסק, אני לא אגיב בהתלהמות אם אתה לא תגיב בפטרונות :D.

וברצינות, אני מבין את מגבלות הפלטפורמה של השיח הזה והעובדה שאנחנו לא מכירים. אבל יחד עם זאת בא ננסה להשאיר את הדיון ענייני במהותו ולא לגלוש לצורת ההגשה של הסיפור של גולש כזה או אחר.

de fox
28-09-21, 12:10
עוד מישהו בטעות עלול לחשוב שהפעילו שיקול דעת והיגיון וחיפשו איזון בין צורכי בעח החיים כדי לשרוד לבין צורכי האדם כדי לנפוש....(;

נזכרתי בסיפור....

ליד הבית יש את פארק הבשור, פארק רחב ידיים ומושקע שבנו בו סדרה של שיכשוכיות מחוברות במפלים שמוזרמים בהם מים מהנביעה של עין הבשור, בין השיכשוכיות מדשאות ושולחנות פקניק. מטרת הפארק לא יכולה להיות ברורה יותר (ומבורכת).

בפעמים הראשונות שהלכנו עוד היה כרוז כל חצי שעה בערך שקורא לאנשים שהרחצה במים אסורה ושכולם מתבקשים לצאת...:confused:. כולם התעלמו באלגנטיות והבילוי נמשך בנעימים.

כיום הם כבר לא כורזים והפארק הוא אחד האטרקציות הפופולריות באזור בחודשי הקיץ.

אז בוא....שיקול דעת והגיון.... לא יודע...

נדב42
28-09-21, 14:02
בחזרה לנושא השרשור, חבר שעובד ברשות אומר שהסיבה להופעת השלטים המרוכזת היא יישור קו של משרד הבריאות עם תקנים אירופאיים לגבי כמות הקוליפורמים המותרים במקווי מים לרחצה, כלומר שינוי בתקן ולא עלייה בזיהום, והמקור לשינוי הוא משרד הבריאות ולא הרט"ג.

האמת, נשמע הסבר הגיוני.

המקור הוא משמועה פנימית ברט"ג ולא ממקור מוסמך, אם למישהו יש אפשרות לקבל על זה תשובה מוסמכת, תבורכו [emoji846]

דור אריאל
28-09-21, 17:31
לגבי הצפון זאת לא שמועה.
מנכל הרט"ג אמר את זה בפרוש שהעלו את הרך מ 400 ל 1000

ADaShim
28-09-21, 17:54
מנכל הרט"ג אמר את זה בפרוש שהעלו את הרך מ 400 ל 1000
הפוך, לא? פעם מאלף ומעלה זה נחשב מזוהם והיום כבר מ- 400.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

דור אריאל
28-09-21, 18:32
הפוך, לא? פעם מאלף ומעלה זה נחשב מזוהם והיום כבר מ- 400.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalkצודק
הורידו מ 1000 ל 400

guy888
28-09-21, 20:12
צודק
הורידו מ 1000 ל 400

Sent from my SM-G960F using Tapatalkאיפה זה מתועד?

מתן
28-09-21, 20:18
איפה זה מתועד?

Sent from my SM-N975F using Tapatalkזה חלק ממסמך יותר ארוך אז אל תתייחס לנתונים כי אתה לא רואה את כל ההקשר, אבל זה מראה את הערך הסף המקורי 1000 ואת "ערך הסף המיוחד" 400 שנקבע באחרונהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210928/aa43a4bdedd1e2962833a18d754288d4.jpg

Sent from my SM-A526B using Tapatalk

yoni_0000
28-09-21, 21:29
נחל חרדלית.
אני יודע שאין קשר ישיר אבל המים צלולים שאין דברים כאלה.
לכל שבעת הנפשות שטבלו שלום.

135525135524

איל מ
28-09-21, 21:35
שלט כסתחי לחלוטין. אין אפילו הצהרה על זיהום, או איסור רחצה.

ד ו ר ו ן
28-09-21, 22:26
שלט כסתחי לחלוטין. אין אפילו הצהרה על זיהום, או איסור רחצה.

אם זה מה שמסייע משפטית לרטג לא לסגור מקומות בגלל חשש מתביעות, אני בעד.

boaz avrahami
28-09-21, 23:39
תקנו אותי אם אני טועה, הסיבות לזיהומים הם עדרי מרעה וחיות בר שמחרבנות במים וסביבתם, לא?.

אם כן למה לא להרחיק את המזהמים האמיתיים ולשמור על המים נקיים. כך גם בני האדם יוכלו לרחוץ בהם בביטחה.

עבור החיות שיעשו שוקתות נקיות. במיוחד לעדרי המרעה הפרטיים.

איל מ
29-09-21, 08:05
ממה שאני מכיר, הזיהומים הבעייתיים הם בעיקר מרפתות ולא ממרעה חופשי.
גם לבוקריםיש אינטרס שהפרות יבואו כל יום לשתות בשוקת ולא יתנחלו בסבך בנחלים, מהסיבה הפשוטה שלאסוף אותן משם כשצריך, זה כלבת, ובתקופות מסוימות, אתה גם רוצה לראות אותן בעין כל יום. כדי שפרות לא ירדו למקומות הקרירים ליד הנחל, אתה צריך לגדר כל נחל, וגדרות הן דבר בעייתי כשלעצמו, שלא לדבר על המורכבות הטופוגרפית והדבר הבעייתי בהפיכת שטח מרעה למבוך.

לגבי חיות בר, הן לא מחרבנות במים. ובכלל, אם חיות בר מפריעות לך, אתה יותר ממוזמן לללכת להתרחץ בבריכה העירונית. גם אין שם עלים שצפים במים, או בוץ, או קוצים ששורטים.

כאן אפשר לגגל את אחד השרשורים הישנים של מה יותר חשוב, הפרנסה של חקלאי, או הנופש של ישראל ישראלי לעשות קופי פייסט ולחסוך את הויכוח של עשרים העמודים הבאים.

guy888
29-09-21, 09:19
זה חלק ממסמך יותר ארוך אז אל תתייחס לנתונים כי אתה לא רואה את כל ההקשר, אבל זה מראה את הערך הסף המקורי 1000 ואת "ערך הסף המיוחד" 400 שנקבע באחרונהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210928/aa43a4bdedd1e2962833a18d754288d4.jpg

Sent from my SM-A526B using Tapatalkתודה אבל בקושי מצליח לקרוא.
אשמח לקישור למסמך.

גיא

boaz avrahami
29-09-21, 13:55
ממה שאני מכיר, הזיהומים הבעייתיים הם בעיקר מרפתות ולא ממרעה חופשי.
גם לבוקריםיש אינטרס שהפרות יבואו כל יום לשתות בשוקת ולא יתנחלו בסבך בנחלים, מהסיבה הפשוטה שלאסוף אותן משם כשצריך, זה כלבת, ובתקופות מסוימות, אתה גם רוצה לראות אותן בעין כל יום. כדי שפרות לא ירדו למקומות הקרירים ליד הנחל, אתה צריך לגדר כל נחל, וגדרות הן דבר בעייתי כשלעצמו, שלא לדבר על המורכבות הטופוגרפית והדבר הבעייתי בהפיכת שטח מרעה למבוך.

לגבי חיות בר, הן לא מחרבנות במים. ובכלל, אם חיות בר מפריעות לך, אתה יותר ממוזמן לללכת להתרחץ בבריכה העירונית. גם אין שם עלים שצפים במים, או בוץ, או קוצים ששורטים.

כאן אפשר לגגל את אחד השרשורים הישנים של מה יותר חשוב, הפרנסה של חקלאי, או הנופש של ישראל ישראלי לעשות קופי פייסט ולחסוך את הויכוח של עשרים העמודים הבאים.

מה הקשר בין רפתות לנחלים?
אין ממש.
אבל יש שטחי מרעה לרוב סביב מקורות המים בצפון. מרעה שמלכלך לבני האדם וסוגר בפניהם את הטבע בזמן שהוא מיטיב עם קבוצה כלכלית מצומצמת.
קבוצה שלוקחת באופן שיטתי את משאבי הטבע מהציבור לטובת עסקיה ומגוריה הפרטיים.

שיבושם להם עד שזה פוגע בזכויות שלי בשטחי המולדת. או אז שימצאו לעצמם פתרונות שלא יהיו על חשבוננו ושלא יפגעו בטבע.

דור אריאל
29-09-21, 14:26
איפה זה מתועד?

פה

https://www.mako.co.il/news-science/2021_q3/Article-bcecfed82485b71027.htm

- - - Updated - - -

מה הקשר בין רפתות לנחלים?
אין ממש.
אבל יש שטחי מרעה לרוב סביב מקורות המים בצפון. מרעה שמלכלך לבני האדם וסוגר בפניהם את הטבע בזמן שהוא מיטיב עם קבוצה כלכלית מצומצמת.
קבוצה שלוקחת באופן שיטתי את משאבי הטבע מהציבור לטובת עסקיה ומגוריה הפרטיים.

שיבושם להם עד שזה פוגע בזכויות שלי בשטחי המולדת. או אז שימצאו לעצמם פתרונות שלא יהיו על חשבוננו ושלא יפגעו בטבע.

יש עדר סורי ללא בעלים שרועה בגולן,
הבעיה "שידידי הפרות הסוריות" עושים הכל כדי שלא יפנו אותן משם

https://www.mako.co.il/news-science/2021_q3/Article-9788c09eb51fa71026.htm

guy888
29-09-21, 14:29
פה

- - - Updated - - -

https://www.mako.co.il/news-science/2021_q3/Article-9788c09eb51fa71026.htmתודה על הקישור.

הפרות הסוריות לא זיהמו את עין עקב...

boaz avrahami
29-09-21, 14:55
כן… שם זה לא הפרות אלא הקרם שיזוף והדאודורנט.

פרות, אפילו שהן משתינות במים ומחרבנות זה לא מזהם. הן חלק מהטבע.

אין שקיפות. החלטות שרירותיות ולא מוסברות.
אין סיבה שאשתף עם זה פעולה.
זלץ, שלרוב אני סולד מעמדותיו, צודק הפעם.

tom1105
29-09-21, 15:43
פה

- - - Updated - - -

https://www.mako.co.il/news-science/2021_q3/Article-9788c09eb51fa71026.htmהעדר מונה פריטים בודדים... בשביל 1000 חיידקי קולי לליטר צריך הרבה יותר מ20 יחידות...

בוא נשאיר את הספינים לפוליטיקה

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

-->