התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - איך באמת עושים טסט בחו"ל?

אומי5
23-09-21, 15:09
לצורך עבודה בלימודים של אישתי.

אני מחפש מידע עדכני על איך באמת עושים טסט לרכב בחו"ל כיום.
אשמח שמי שגר בחו"ל (עדיף במדינות מתקדמות יחסית) יספר בכמה משפטים לאן נוסעים ואיך זה עובד ובעיקר האם יש אפליקציות רלוונטיות לטסט עצמו.

מכיוון שעיקר העיניין הוא האם יש אפליקציות, אני מחפש בעיקר מידע עדכני :)

תודה רבה

haber1
23-09-21, 16:10
במחוז אונטריו בקנדה ככלל, אין צורך לבצע טסט למעט המקרים הבאים:
- כאשר אתה מוכר רכב משומש- כאשר אתה רושם רכב שלא נקנה באונטריו
במקרים אלו אתה ניגש למכון מורשה שמבצע את הבדיקה ומנפק את האישור או לחילופין את הדרוש תיקון.

Derish
23-09-21, 19:13
לא הבנתי את השאלה - אפליקציה למה בדיוק? בשביל הבוחנים, לעזור להם עם ביצוע הטסט? בשביל בעל הרכב, לעזור לו לקבוע תור למכון ולשלם את האגרה? שימוש אחר כלשהו?

אם הכוונה לבוחנים, אין הרבה הגיון או צורך באפליקציה. תשתית המחשבים שם זולה ופשוטה, הם מתקשרים ברשת חוטית פנימית, ולשים כפתורים קטנים בטלפון (שהמעסיק כעת יצטרך לתת להם) במקום כפתורים גדולים על המחשב שהם יכולים לתפעל עם כפפות לא ממש יעזור לאף אחד מלבד החברה שמוכרת את האפליקציות.

יקיר גרין
24-09-21, 05:46
בארה"ב זה משתנה בין מדינות, אבל ברובן רכב צריך בדיקה פעם בשנה (פעם בשנתיים לרכב חדש), יש רשימת דברים שבודקים, חופשים, בלמים (מורידים גלגל אחד ומוודאים שיש רפידות בלימה) ותאורה, ויש בדיקת זיהום שנעשית ע"י חיבור OBD2 שמוודא שהמערכת מדווחת שהמודולים תקינים, ואין הודעת תקלה (Check Engine) אני לא יודע עם איזה מחשב הם בודקים את זה, אבל כמעט כל מוסך מוסמך לבדיקה ויש לו את המחשב הרלוונטי.

ymandel
24-09-21, 11:13
בשוויץ, פעם בשנתיים. מקבלים זימון לשעה מדויקת ומגיעים בזמן.
בדיקה מקיפה, כולל בדיקת בלימה מעשית כשהבוחן נוהג. חלודה=פסילה.
אין אפליקציה...
גרמניה, פעם בשנתיים. ניתן לבצע במכון מוסמך או לחילופין המוסך מזמין את הבוחן אליו.

Oren Kipnis
24-09-21, 23:18
בבריטניה חלק גדול מהמוסכים מוסמכים לבצע מבחן רישוי, ויש להם את הציוד המתאים. המסלול איננו ממחושב כמו בארץ. יש גם כמה מקומות בהם עושים רק מבחן רישוי. בסוף התהליך, הבוחן מקליד טופס מובנה באתר משרד התחבורה שרק לבוחנים יש גישה אליו באמצעות סיסמא.

בספרד מכוני רישוי דומים למקובל בארץ, נקרא itv. אתה מקבל טופס ממוחשב של התוצאות ויש עליו צילום של המכונית.

בהולנד, רק מוסכים רגילים.

בשבדיב מכני רישוי ייעודיים כמו בארץ.

בכל מדינה התייחסות שונה לפרמטרים השונים במבחן הרישוי.

-->