התחברות

צפייה בגרסה מלאה : גניבת לנד קרוזר - שיא חדש

dorbh
24-09-21, 13:20
כולנו אוהבים סיפורי גניבות לנד קרוזר
אז עצוב לבשר ששיא חדש נשבר - קרוב שלי, שיצא לחופשה משפחתית בראש השנה במלון קדמא ליד שדה בוקר, הכניס את הרכב לחנייה מוקפת החומה של המלון, לאחר כמובן שנרשם מספר הרכב ושם האורח על ידי השומר המסור בשער.
בתום החופשה המשפחתית הוא גילה שהרכב נגנב מהחנייה של המלון. אשתו עורכת דין, אני מניח שאת ההסברים ישרוטל יאלצו לספק.

המצב הזה אבסורדי, אני לא ארד עם הג'יפ דרומה אלא אם האוהל שלי מטר לידו.

zivo
24-09-21, 13:34
מדהים.
מזל שיש עו"ד ויש את מי לתבוע....

Dozer
24-09-21, 13:40
מדהים.
מזל שיש עו"ד ויש את מי לתבוע....וגם אז, הוא לא יראה את הערך והסכומים האמיתיים של הרכב לצערנו [emoji17]

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

nir.samo
24-09-21, 13:46
יצטרכו להקטין את הדיבידנד בקצת..

Sent from my H3123 using Tapatalk

tom1105
24-09-21, 13:47
וגם אז, הוא לא יראה את הערך והסכומים האמיתיים של הרכב לצערנו [emoji17]

Sent from my SM-G985F using Tapatalkלמה? הוא יכול לתבוע על איזה ערך שבא לו.
ניתן לקבל הערכת שמאי בהתאם לתמונות ולרשימת שיפורים ומחירי השוק.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

dorbh
24-09-21, 13:51
למה? הוא יכול לתבוע על איזה ערך שבא לו.
ניתן לקבל הערכת שמאי בהתאם לתמונות ולרשימת שיפורים ומחירי השוק.

אני מקווה בשבילו, מדובר בלנד קרוזר 2008 יד ראשונה שמור בצורה מדהימה.

zivo
24-09-21, 14:05
וגם אז, הוא לא יראה את הערך והסכומים האמיתיים של הרכב לצערנו [emoji17]

אני לא משפטן, אבל הפעם נראה לי שזו ההזדמנות לקבל יותר מערך הרכב, כולל עוגמת נפש, טירטורים, אובדן זמן , רשלנות ....

איל מ
24-09-21, 14:18
אני לא משפטן, אבל אחרי תביעה כזאת, פעם הבאה פשוט יגידו לבעלי ג'יפים שיחנו בחוץ ושאין אחריות.

Dozer
24-09-21, 14:20
תכלס כנראה שיש גם שלט בכניסה של "אין הנהלת המלון אחראית לכל נזק או היעלמות של רכב" בניסוח כזה או אחר

tom1105
24-09-21, 14:24
אני לא משפטן, אבל אחרי תביעה כזאת, פעם הבאה פשוט יגידו לבעלי ג'יפים שיחנו בחוץ ושאין אחריות.במלון שעולה אלפי שקלים ללילה, יותר מרצוי שהם ישמרו על רכוש המבקרים, במיוחד אם הם לוקחים פרטי בעלים לכל רכב...

איל מ
24-09-21, 14:27
במלון שעולה אלפי שקלים ללילה, יותר מרצוי שהם ישמרו על רכוש המבקרים, במיוחד אם הם לוקחים פרטי בעלים לכל רכב...

אתה צודק.ועדיין.

dorbh
24-09-21, 14:51
תכלס כנראה שיש גם שלט בכניסה של "אין הנהלת המלון אחראית לכל נזק או היעלמות של רכב" בניסוח כזה או אחר

יש פסיקה בנושא,
רואים במלון שומר שכר (לפי הגדרתו בחוק) גם אם יש שלט כזה, כלומר, המלון אחראי.

assafy
24-09-21, 15:27
אמנם זו נחמה קטנה אך ממה שראיתי לאחרונה, לוי יצחק עדכן את המחירון כלפי מעלה כך שהוא יותר מייצג את מחיר השוק והביטוח צריך להחזיר לפי זה. כנראה שזה עכשיו יעלה עוד יותר את מחירי המשומשים כי המוכרים מתמכרים מעל המחירון...

omri_t
24-09-21, 17:11
זה שיא? זה למתחילים...
כול'ה גניבה מחניון של מלון.

יואב פולס
24-09-21, 19:04
מבאס אותי מאוד לשמוע,
זו לא הפעם הראשונה שנגנב לנדקרוזר ממלון קדמא, והנהלת המלון יודעת על המקרים הקודמים.
או שפורסם כאן או שבקבוצות הפייסבוק הייעודיות, אבל זו באמת לא פעם ראשונה.

אבי ביטר
24-09-21, 19:20
No man land

יואב פולס
24-09-21, 20:16
מבאס אותי מאוד לשמוע,
זו לא הפעם הראשונה שנגנב לנדקרוזר ממלון קדמא, והנהלת המלון יודעת על המקרים הקודמים.
הנה:

dorbh
24-09-21, 21:33
הנה:

תודה יואב, זה עוזר לכל המעורבים.
אם יש לך מקרים נוספים (גם בבראשית) אנא שתף, אפשר גם בפרטי.

liontamer84
26-09-21, 12:50
מבאס אותי מאוד לשמוע,

תאכלס, עושה חשק להרים שם מארב מתוכנן.

יואב פולס
26-09-21, 13:02
תאכלס, עושה חשק להרים שם מארב מתוכנן.
ואז מה?
למשטרע / למדינה הרבה יותר קל להתעלל באזרח נורמטיבי מאשר בחבורת נורווגים שאף אחד לא רוצה להתעסק איתם.

gilur
26-09-21, 13:07
לעניין סכום הפיצוי מהביטוח, שאלתי כמה פעמים את השאלה הזאת אנשים מתחום הביטוח ותמיד קבלתי את האותה תשובה:
תקבלו את שווי המחירון.
לא מעניין את חברת הביטוח שיש לכם עוד 30 אלף במיגונים צמיגים הגבהות כננת טמבון וכו'...

נטו - שווי רכב לפי מחירון.

tom1105
26-09-21, 13:10
לעניין סכום הפיצוי מהביטוח, שאלתי כמה פעמים את השאלה הזאת אנשים מתחום הביטוח ותמיד קבלתי את האותה תשובה:
תקבלו את שווי המחירון.
לא מעניין את חברת הביטוח שיש לכם עוד 30 אלף במיגונים צמיגים הגבהות כננת טמבון וכו'...

נטו - שווי רכב לפי מחירון.הוא לא תובע את הביטוח והפוליסה שלו, הוא תובע את צד ג'.

יואב פולס
26-09-21, 13:19
את הנורווגי? גם אם יהיה לך פס"ד לטובתך לא תראה שקל.
את המלון? אולי חברינו המלומדים יוכלו לשפוך אור על מידת אחריותו של המלון לאירוע בחניה שלו.

gilur
26-09-21, 14:54
הוא לא תובע את הביטוח והפוליסה שלו, הוא תובע את צד ג'.

האמת שהאם הוא תובע את המלון בתביעה אזרחית אולי יש מצב לזכות בפיצוי גדול יותר משווי הרכב. ז"א, להכניס פנימה את השיפורים אבל עו"ד טוב של הצד השני "ימזער נזקים" ויטען לפיצוי "כמקובל" בחברות ביטוח...
בכל מקרה, נשמע כמו חתיכת סיפור מבעס
מחכה לשמוע עדכונים ...

tom1105
26-09-21, 15:09
הדבר האחרון שהמלון רוצה זה פסק דין...
מאמין שיסגר הרבה לפני

דור אריאל
26-09-21, 15:15
האמת שהאם הוא תובע את המלון בתביעה אזרחית אולי יש מצב לזכות בפיצוי גדול יותר משווי הרכב. ז"א, להכניס פנימה את השיפורים אבל עו"ד טוב של הצד השני "ימזער נזקים" ויטען לפיצוי "כמקובל" בחברות ביטוח...
בכל מקרה, נשמע כמו חתיכת סיפור מבעס
מחכה לשמוע עדכונים ...https://www.psakdin.co.il/Court/%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%9F-%D7%99%D7%A4%D7%A6%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%97-%D7%A9%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%95-%D7%A0%D7%92%D7%A0%D7%91-%D7%9E%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%9F#.YVBjtVNB w0E

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

gilur
26-09-21, 16:01
https://www.psakdin.co.il/Court/%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%9F-%D7%99%D7%A4%D7%A6%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%97-%D7%A9%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%95-%D7%A0%D7%92%D7%A0%D7%91-%D7%9E%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%9F#.YVBjtVNB w0E

עברתי בריפרוף על מה שצירפת. אכן זכיה בתביעה אזרחית אבל התהייה שלי היא האם יכירו בשיפורים ברכב מעבר לשווי השוק שלו...

wonderd
28-09-21, 12:02
מענין אם השומר קשור לענין, הרי הוא פתח את השער..
מצד שני אם הגיעו לשער עם רכב מונע ונהג שמתנהג רגיל - הוא לא יכול היה לדעת..
החניה שם גדולה? אפשר להסתיר פריצה לרכב?

gilur
28-09-21, 18:46
מענין אם השומר קשור לענין, הרי הוא פתח את השער..
מצד שני אם הגיעו לשער עם רכב מונע ונהג שמתנהג רגיל - הוא לא יכול היה לדעת..
החניה שם גדולה? אפשר להסתיר פריצה לרכב?

השומר מול בעל הרכב, בטח שלא. 'העיסקה' לא נעשתה מולו. הוא לא צד בעניין.
אם המלון יחליט לפטר בגלל זה שומר? רק אם באמת יש שם נוהל שמירה שנאכף תמיד והשומר הזה לא הקפיד עליו.
נשמע לי מתחת לקלוש....
כמו שלא סביר שיפטרו טבח כי מישהו קיבל קילקול קיבה.

KOOKE
28-09-21, 19:43
לעניין שווי הרכב - חברות הביטוח אכן משלמות לפי קוד הרכב שמופיע במחירון לוי יצחק.

אם בעל הרכב שנגנב יפעיל את הביטוח שלו זה מה שהוא יקבל.

אבל, אם יבחר לתבוע את המלון (שאחראי לאובדן כפי שכבר נאמר כאן) הוא יכול לבקש חוות דעת שמאי פרטית כולל מלוי יצחק עצמו שתעריך את שווי הרכב הספציפי כולל השיפורים שבו.

בית המשפט לא מחוייב לחוות הדעת שיציג בעל הרכב וגם לא לחוות דעת נגדית שיציג המלון הנתבע (יותר נכון חברת הביטוח של המלון) וככל הנראה ימנה שמאי רכב מומחה מטעם בית המשפט ולרוב יכריע על פי חוות שעת זו.

ההמלצה שלי לבעל רכב כזה במקרה כזה תהיה להפעיל את הביטוח, לקבל מהביטוח שלו את מה שיקבל ולתבוע מהמלון את ההפרש על פי חוות דעת שמאי פרטית ויכלול בתביעה גם את ההשתתפות העצמית ששילם בעל הרכב ואת הפסד הנחת היעדר תביעות בגלל הפעלת הביטוח

באופן כללי מי שרוצה לבטח את הרכב שלו לפי שוויו הריאלי בשוק כולל השיפורים ממליץ לו להזמין חוות דעת שמאי מלןי יצחק ועל בסיס חוות דעת זו לבטח את הרכב שלו. הביטוח מן הסתם יהיה יקר יותר (כ-7% מערך התוספות מעבר למחיר הבסיס) אבל זה שווה כל שקל.

זה מה שאני עושה עם הרנגלר שלי וזה מה שעשיתי בעבר עם הדיפנדר שלי וטוב שכך מפני שהדיפדנדר נגנב וקיבלתי מהביטוח - 80,000 ש"ח בעוד שעל פי מחירון לוי יצחק שוויו היה כ- 30,000 ש"ח בלבד.

eliron56
29-09-21, 10:51
עצוב מאוד שהגענו למצב כזה שאנחנו בעלי ג'יפים חושבים פעמיים אם להגיע לאזור הזה עם הרכב.
ומתוך סקרנות... שלחלקכם זה ישמע מטומטם אבל:
איזה שנתון הרכב?
בנזין או דיזל?
מה הצבע שלו?

הבנתי שיש להם העדפה גדולה לצבע השמפניה והכסוף והם יעשו הכל כדי לגנוב אותם ולא משנה מה ואני כבר לא מדבר אם הרכב בנזין...

gilur
29-09-21, 11:22
עצוב מאוד שהגענו למצב כזה שאנחנו בעלי ג'יפים חושבים פעמיים אם להגיע לאזור הזה עם הרכב.
איזה שנתון הרכב?
בנזין או דיזל?
מה הצבע שלו?

הבנתי שיש להם העדפה גדולה לצבע השמפניה והכסוף והם יעשו הכל כדי לגנוב אותם ולא משנה מה ואני כבר לא מדבר אם הרכב בנזין...

ניראה לי שאני צובע את שלי בוורוד עם נקודות צהובות...
מה שבטוח - שישאר בחניה שלי :)

דור אריאל
30-09-21, 15:44
טיפה בים הגנבות אבל אולי בסוף המשטרה תתחיל לפעול עם שוטרים נחושים כמו זה

https://mobile.twitter.com/IL_police/status/1443549803691089929?ref_src=twsrc%5Etwit terkit

סולי
30-09-21, 15:50
זה בעיקר מראה את נחישות פורעי החוק ופחות את אוכפי החוק.

אגב, איפה מתנדבים? יש גיוסים ? (;

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

gilur
30-09-21, 16:00

https://mobile.twitter.com/IL_police/status/1443549803691089929?ref_src=twsrc%5Etwit terkit

הלוואי וניראה עוד הרבה כאלה.
אני מדגיש - ניראה !! זה משהו שצריך להראות כמה שיותר ולא רק להעשות.
מי שגונב צריך להתחיל להרגיש שיש חוק במדינה ושאוכפים אותו.

השאלה האמיתית היא - מה קיבל/יקבל הבחור שאנחנו רואים בסרטון....
אם השופט יעשה לו נו נו נו עם האצבע - לא עשינו כלום

om2
30-09-21, 16:03
תקבלו את שווי המחירון.

נטו - שווי רכב לפי מחירון.
אפשר לבטח מעל המחירון.
עולה בערך עוד 4 אחוז.
אצלי ביטחתי את ההגבהות (את המחיר, לא את המוצר)
עולה עוד 300 שח בשנה ל7500

דרור ברלי
30-09-21, 16:05
אתמול התקבלה הודעה על לנדקרוזר נוסף שנגנב.
בסוף התברר שסה"כ הבחור יצא לטייל עם הכלבה שלו, הערב ירד וכשחזר הביתה כבר היה חושך והוא לא ראה את הרכב, ומיד התחילה ההיסטריה.
אם היה הולך על המדרכה עוד 200 מטר היה מוצא את הלנדקרוזר איפה שהחנה אותו.....

- - - Updated - - -

הלוואי וניראה עוד הרבה כאלה.
אני מדגיש - ניראה !! זה משהו שצריך להראות כמה שיותר ולא רק להעשות.
מי שגונב צריך להתחיל להרגיש שיש חוק במדינה ושאוכפים אותו.

השאלה האמיתית היא - מה קיבל/יקבל הבחור שאנחנו רואים בסרטון....
אם השופט יעשה לו נו נו נו עם האצבע - לא עשינו כלום

רוב הסיכויים שנפתח לו עוד תיק על גניבת רכב (מה זה כבר משנה כשיש לך 100 תיקים קודמים) ושוחרר אחרי שעתיים.

שמעון.פ
30-09-21, 20:33

בפסח טיילנו באיזור הר קמר בנגב ולפתע התקרב רייזר
נהוג על ידי בדואי צעיר ששאל שאלות, מאיפה באתם
ומאיפה אתם בארץ (היה איתנו לנדקרוזר 2015)
ואז נוסע תמים שהצטרף אלינו, שאל את הבדואי
כמה עלה לו הרייזר?
הבדואי תפס את הבטן מרוב צחוק.

kobiav9
30-09-21, 22:39
אגב, איפה מתנדבים? יש גיוסים ? (;

Sent from my SM-G781B using Tapatalk[/QUOTE]

בתור מתנדב לשעבר שקרתה לו תאונה בתפקיד יכול להגיד שמוציאים לך את המיץ עד שתקבל פיצוי. לא בגלל זה פרשתי והמשכתי להתנדב עוד כשש שנים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gilad
30-09-21, 22:49
אתמול התקבלה הודעה על לנדקרוזר נוסף שנגנב.
בסוף התברר שסה"כ הבחור יצא לטייל עם הכלבה שלו, הערב ירד וכשחזר הביתה כבר היה חושך והוא לא ראה את הרכב, ומיד התחילה ההיסטריה.
אם היה הולך על המדרכה עוד 200 מטר היה מוצא את הלנדקרוזר איפה שהחנה אותו.....

- - - Updated - - -

רוב הסיכויים שנפתח לו עוד תיק על גניבת רכב (מה זה כבר משנה כשיש לך 100 תיקים קודמים) ושוחרר אחרי שעתיים.

חבל שנפתח לו רק תיק ולא נפתח לו הראש
אני באמת לא בן אדם אלים אבל בן אדם שמנסה לדרוס שוטרים וגם אחרי שיורים על הרכב שלו הוא ממשיך לנסות לברוח ועוד שואל אחכ את השוטר "מה יש לך?" צריך היה לחטוף הרבה קודם

maliknir1
01-10-21, 00:24
לחברים ששאלו איפה יש גיוסים אז אנחנו בבסיס המתנדבים של מג"ב נווה ירק אוספים עכשיו אנשים לקורס מתנדבים חדש (מתמיד מג"ב) ובכל הארץ פתוחים למתנדבים, אפשר לשלוח לי פרטים בפרטי לבסיס שלנו ולהרשם כאן בלינק לכל מקום אחר

https://www.magav.net/register.php

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Pageup
03-10-21, 12:38
אני בעד להתנדב, באמת, אבל שהמדינה הופכת את ההתנדבות שלנו לפתרון שלה לחסוך כסף לא תראה אותי מופיע.
במקום לטפל בבעיית כח האדם של המשטרה, מגייסים מתנדבים (ובנינו, לא תמיד הסינון של המתנדבים הוא משהו).
במקום לטפל בבעיית העוני אז יש עשרות ארגונים שאוספים כסף בשביל שיהיה לאנשים מה לאכול בחגים או בכלל.
שהמדינה מכריזה על מחשב לכל ילד אבל לא עושה כלום, אז אנשים מתנדבים לאסוף מחשבים ישנים ולהרכיב מהם
משהו שמיש.
שהמדינה לא מטפלת באוכלוסיות שלמות אז מתנדבים לקנות תיקי בית ספר לפני תחילת השנה, להאכיל ניצולי שואה, לארח להם חברה, לשפץ להם את הבתים שעמידר או עמיגור או לא משנה מי לא עושה 10% ממה שהיא צריכה לעשות. וכל גורמי הרווחה לא באמת עושים את העבודה שלהם כי האזרחים עושים במקומם.

אז עם כל הכאב, אני הפסקתי להתנדב ולתרום כי המיסים שאני/אשתי/אתם משלמים צריכים ללכת בדיוק לדברים האלה. אני לא שטוח שלהיות צדיק ולעשות את כל המעשים הטובים באמת פותר את הבעיות בצורה סיסטמית.

ולמקרה זה: שוטר מיומן (ומוכשר כמו שצריך ושעבר בדיקות התאמה) הוא כח אדם איכותי יותר וזמין יותר ממתנדב, אז שיתחילו לגייס שוטרים במקום לבלבל במח.

אבי ביטר
03-10-21, 15:26
באופן כללי מי שרוצה לבטח את הרכב שלו לפי שוויו הריאלי בשוק כולל השיפורים ממליץ לו להזמין חוות דעת שמאי מלןי יצחק ועל בסיס חוות דעת זו לבטח את הרכב שלו. הביטוח מן הסתם יהיה יקר יותר (כ-7% מערך התוספות מעבר למחיר הבסיס) אבל זה שווה כל שקל.

7% מערך התוספות בלבד? או ערך התוספת למחיר השוק ?

דוגמא :

מחירון = 80
תוספות = 20
מחיר שוק = 130

האם התוספת 7% היא מתוך ה 20 או מתוך ה 50 ?

זלמן 1
03-10-21, 21:40
אני בעד להתנדב, באמת, אבל שהמדינה הופכת את ההתנדבות שלנו לפתרון שלה לחסוך כסף לא תראה אותי מופיע.
במקום לטפל בבעיית כח האדם של המשטרה, מגייסים מתנדבים (ובנינו, לא תמיד הסינון של המתנדבים הוא משהו).
במקום לטפל בבעיית העוני אז יש עשרות ארגונים שאוספים כסף בשביל שיהיה לאנשים מה לאכול בחגים או בכלל.
שהמדינה מכריזה על מחשב לכל ילד אבל לא עושה כלום, אז אנשים מתנדבים לאסוף מחשבים ישנים ולהרכיב מהם
משהו שמיש.
שהמדינה לא מטפלת באוכלוסיות שלמות אז מתנדבים לקנות תיקי בית ספר לפני תחילת השנה, להאכיל ניצולי שואה, לארח להם חברה, לשפץ להם את הבתים שעמידר או עמיגור או לא משנה מי לא עושה 10% ממה שהיא צריכה לעשות. וכל גורמי הרווחה לא באמת עושים את העבודה שלהם כי האזרחים עושים במקומם.

אז עם כל הכאב, אני הפסקתי להתנדב ולתרום כי המיסים שאני/אשתי/אתם משלמים צריכים ללכת בדיוק לדברים האלה. אני לא שטוח שלהיות צדיק ולעשות את כל המעשים הטובים באמת פותר את הבעיות בצורה סיסטמית.

ולמקרה זה: שוטר מיומן (ומוכשר כמו שצריך ושעבר בדיקות התאמה) הוא כח אדם איכותי יותר וזמין יותר ממתנדב, אז שיתחילו לגייס שוטרים במקום לבלבל במח.

המסקנה הנ"ל:
"אז עם כל הכאב, אני הפסקתי להתנדב ולתרום כי המיסים שאני/אשתי/אתם משלמים צריכים ללכת בדיוק לדברים האלה. אני לא שטוח שלהיות צדיק ולעשות את כל המעשים הטובים באמת פותר את הבעיות בצורה סיסטמית."

הייתה צריכה להיות, בהחלט צריך להתנדב ולעשות את כל הנ"ל, פשוט אל תגבו מיסים המיועדים לנ"ל

boaz avrahami
03-10-21, 22:16
ההתנדבות רק מסרסת את השרות שהמדינה צריכה לתת לאזרח.

רוצים להתנדב? תעשו את זה במקום שבו למדינה אין חובה לספק לנו שרות.
תמנעו מלתרום לעמותות. תרמו בסתר ישירות למי שלדעתכם צריך.

אני מכיר יותר מדי אנשים שחיים על בסיס קבוע מתרומות של עמותות מתוך נוחיות.

KOOKE
03-10-21, 22:43
7% מערך התוספות בלבד? או ערך התוספת למחיר השוק ?

דוגמא :

מחירון = 80
תוספות = 20
מחיר שוק = 130

האם התוספת 7% היא מתוך ה 20 או מתוך ה 50 ?

7% מערך התוספות בלבד ובדוגמא שלך זה יהיה כ- 7% מסך של 20K.

הבהרה נוספת - חוות דעת פרטית של לוי יצחק שמעריכה את שווי הרכב הספציפי כולל התוספות לא בהכרח תהיה תואמת לשווי השוק הריאלי של הרכב אבל זה עדיין ייתן כיסוי לסכום גבוה יותר וריאלי יותר מאשר מחיר המחירון. הדבר מומלץ בעיקר ברכבים בהם יש פער מאד גדול בין שווי שוק בפועל ובין מחירון לוי יצחק - נניח לנדקרוזר, רנגלר, דיפנדר וכו'

boaz avrahami
03-10-21, 22:51
אתה רוצה לומר שאותו לוי יצחק שמוציא מחיר מחירון יתן לאותו האוטו ממש מהמחירות הערכה אישית שונה מהותית ובדיעבד בלי לבדוק את האוטו פיזית?
זה לא קצת מגכיח את המחירון או את השמאות הפרטנית?

KOOKE
03-10-21, 23:02
קודם כל כן.

אבל בעת מתן חוות דעת פרטנית בהחלט מתבצעת בדיקה (מאד שטחית) של הרכב.

חוץ מזה בבדיחות הדעת ועל דרך האנאלוגיה:

מומחה שנחקר על דוכן העדים אודות סתירה בין מה שכתב לאותו לקוח במהלך טיפול שוטף ובין מה שכתב לו בחוות דעת פרטית בתשלום מלא

השיב ללא היסוס: "אני חושב יותר טוב כשמשלמים לי..."

ד ו ר ו ן
03-10-21, 23:58
בזמנו הגשתי לביטוח הצהרת סדנא עם שווי כלל השיפורים ברכב כדי להכניס לביטוח המקיף.
כמו ששלמה ציין, הפרמיה הייתה 7% משווי התוספות.
גם סט המתלים היה ברשימה.

raanan
04-10-21, 08:29
קודם כל כן.

אבל בעת מתן חוות דעת פרטנית בהחלט מתבצעת בדיקה (מאד שטחית) של הרכב.

חוץ מזה בבדיחות הדעת ועל דרך האנאלוגיה:

מומחה שנחקר על דוכן העדים אודות סתירה בין מה שכתב לאותו לקוח במהלך טיפול שוטף ובין מה שכתב לו בחוות דעת פרטית בתשלום מלא

השיב ללא היסוס: "אני חושב יותר טוב כשמשלמים לי..."
בעבר ביטחתי אלפא מאד נדירה,
חברת הביטוח דרשה שמאות של יצחק לוי,
כמובן שאותו לא פגשתי אלא שמאי צעיר ממשרדו.
הערך שנקבע ע"י יצחק לוי במסמך לביטוח , זה הערך שאני מסרתי לשמאי הצעיר.

רענן

אבי ביטר
04-10-21, 11:37
7% מערך התוספות בלבד ובדוגמא שלך זה יהיה כ- 7% מסך של 20K.

הבהרה נוספת - חוות דעת פרטית של לוי יצחק שמעריכה את שווי הרכב הספציפי כולל התוספות לא בהכרח תהיה תואמת לשווי השוק הריאלי של הרכב אבל זה עדיין ייתן כיסוי לסכום גבוה יותר וריאלי יותר מאשר מחיר המחירון. הדבר מומלץ בעיקר ברכבים בהם יש פער מאד גדול בין שווי שוק בפועל ובין מחירון לוי יצחק - נניח לנדקרוזר, רנגלר, דיפנדר וכו'

לאחרונה גם פאג'רו התנתקו לגמרי ממחיר המחירון.
כלים שמורים נמכרים בפער של 30K. המחירון כבר לא משקף כלום.
לא שזה עוזר במשהו למי שלא יוצא מהשטח לגמרי, נראה לי שכל הכלים התייקרו בעקבות הביקוש, שעקף כבר מזמן את חגיגת הדיזלים בשנות ה 2000.
גם בשטח מרגישים את זה.

דרור ברלי
04-10-21, 11:46
כל רכבי השטח התייקרו מאוד.
אין שום קשר בין המחירון למחירים הנדרשים ומשולמים בפועל.
זה נפלא לחברות הביטוח ורע מאוד לבעלי הרכב במקרה של גניבה/אבדן הרכב.

ולא צריך להזכיר לאף אחד שעקומת הפשיעה עולה וגואה, מצב בטחון הפנים בנפילה חופשית וגניבות הג'יפים כעת בשיאן ועוד יתגברו.

שימרו על הרכבים שלכם.

סולי
04-10-21, 14:13
בחזרה לשרשור...
הרכב נגנב כשהמפתחות בסוויץ .. עם כל הבאסה .. זו רשלנות בעיני.. אפשר להמשיך לחפש אשמים, משטרה, מדינה, בטחון פנים ... עיריה, מוקד.. לנדרובר.

גם עם לפעמים חוטפים מכה כואבת ... כדאי לצאת עם איזה לימוד מהניסיון.

רמז ... שהפשיעה גואה ואין בטחון אישי ואי אפשר לסמוך על המשטרה ..זה לא הלקח.

נמרוד
04-10-21, 14:31
איזה רכב נגנב עם המפתחות בסוויץ'?

סולי
04-10-21, 14:40
עריכה סליחה, התבלבלתי בין זה לדיסקו רובוטריק שנגנב בשוהם...

דרור ברלי
04-10-21, 15:28
איזה רכב נגנב עם המפתחות בסוויץ'?

הדיסקו של גיא רדר.
לפי מה שנכתב בקבוצה של שוהם, זה קרה כשהוא עצמו היה נוכח במרחק כמה מטרים מהרכב ובדיוק ניתק מוו-הגרירה שלו נגרר עם אופנועים. באמצע היום, כאשר עוד אנשים נמצאים מסביב.
הגנב פשוט נכנס לרכב, התניע ונסע!....
אין ספק שהתעוזה של הגנבים עלתה והיא פשוט מדהימה, וזה כן קשור להתדרדרות הבטחון האישי בישראל. הכל קשור. כל מה שאתם קוראים ורואים בחדשות, הם עוד סימפטומים והוכחות לזה. באוירה כזו של היעדר משילות, הגנבים והעבריינים מעיזים יותר ויותר.

סולי
04-10-21, 16:31
נו באמת...התעוזה עלתה... הם תמיד היו נועזים ... הם גנבים, בכל זאת.

תעשה חיפוש קל ויש המון המון כאלו מקרים ... גם בתחנות דלק גם בערים גם במושבים גם בצד הדרך וגם באור יום.

זה כמו להשאיר את הילד בלי השגחה .... ליד כביש מחוץ לבית. וכשהוא רץ לכביש ללא השגחה להאשים את כל הסביבה בתוצאה ....

דור אריאל
04-10-21, 17:09
הדיסקו של גיא רדר.
לפי מה שנכתב בקבוצה של שוהם, זה קרה כשהוא עצמו היה נוכח במרחק כמה מטרים מהרכב ובדיוק ניתק מוו-הגרירה שלו נגרר עם אופנועים. באמצע היום, כאשר עוד אנשים נמצאים מסביב.
אין ספק שהתעוזה של הגנבים עלתה והיא פשוט מדהימה, וזה כן קשור להתדרדרות הבטחון האישי בישראל. הכל קשור. כל מה שאתם קוראים ורואים בחדשות, הם עוד סימפטומים והוכחות לזה. באוירה כזו של היעדר משילות, הגנבים והעבריינים מעיזים יותר ויותר.זה סוג של קאם קאן לא ?
איך הוא הגיע לנגב ?

סולי
04-10-21, 17:30
עכשיו גם אתה מערבב...
דובר על דיסקו.

המקרה שאתה מדבר עם הקאןאם גם מקורו בשוהם... ארוע אחר, מהסרטון... ואני מנחש שהגיע דרומה בנסיעה מהירה....

דרור ברלי
04-10-21, 18:26
נו באמת...התעוזה עלתה... הם תמיד היו נועזים ... הם גנבים, בכל זאת.

תעשה חיפוש קל ויש המון המון כאלו מקרים ... גם בתחנות דלק גם בערים גם במושבים גם בצד הדרך וגם באור יום.

זה כמו להשאיר את הילד בלי השגחה .... ליד כביש מחוץ לבית. וכשהוא רץ לכביש ללא השגחה להאשים את כל הסביבה בתוצאה ....

פעם הם היו באים בשלוש לפנות בוקר כשאתה ישן. אבל לבוא בשלוש וחצי אחה"צ מאחורי הגב שלך ממש, כשאתה מנתק נגרר מהאוטו, להיכנס לאוטו, להניע ולברוח, זה תעוזה אחי. את זה עושים רק כשבטוחים ויודעים שלא יקרה להם כלום גם אם תתפוס אותם.

סולי
04-10-21, 18:39
עדיין באים בשלוש...זה רק הפחדנים שתפסו אותם וחטפו?

ד ו ר ו ן
04-10-21, 18:41
אין ספק שהתעוזה של הגנבים עלתה והיא פשוט מדהימה,
לפי התיאור הרכב היה מונע..
דרור,
לקפוץ לרכב מונע שהבעלים בחוץ זה כ״כ שנות ה-90.. באמת.

יש מצב שזה היה שב״ח שסידר לעצמו נסיעה מדוגמת הביתה, או מגורים זמניים באוהל גג בין עבודות.

דרור ברלי
04-10-21, 19:07
הדאחקות שלכם על חשבונו של מי שנגנב לו הרכב, זה משהו מגעיל. סתם שתדעו.
בזמנו, לפני 12 שנה, אחרי שנגנבה הסופה שלי, היה אחד שגיחך על זה.
חודש אחר כך לקחו את הרכב שלו. סוג של צדק.

סולי
04-10-21, 19:08
https://www.evenshoham.co.il/mobile2/articles/3686/

הוא התראיין למקומון....

אם תעשו חיפוש קטן .. על גניבת רכב + שוהם... תבינו שזה איזור מוכה גניבות...
וגם שופע בכסף... פרארי נגנבה ועוד רכבים מנצנצים... לא רק ה התופעה של גניבת רכב מונע כשהבעלים יצא לרגע ... נפוצה שם, ספציפית, תופעה ...

יש דבר שנקרא רשלנות תורמת של הבעלים? או שאנחנו בשוודיה ובעיקר הרשעויות אשמות?

סולי
04-10-21, 19:10
בזמנו, לפני 12 שנה, אחרי שנגנבה הסופה שלי, היה אחד שגיחך על זה.
חודש אחר כך לקחו את הרכב שלו. סוג של צדק.אף אחד לא מגחך...והדאחקות עיקרם כלפיך... וזה מה שאתה מאחל לי לפני היומהולדת שלך... חכה לברכה שלי... (:

ובוא... בתור מי שמשתלח בכולם ... לא מבין מה אתה פוצה פה.

דבר לעניין,
אם בעל לנדקרוזר בנגב ישאיר מפתח ברכב ויסדר את האוהל ושוודי יקח לו את הרכב... נקרא לבנט להתפטר טוב? תהייה מרוצה?

סולי
04-10-21, 19:13
לפי התיאור הרכב היה מונע..
דרור,
לקפוץ לרכב מונע שהבעלים בחוץ זה כ״כ שנות ה-90.. באמת.

יש מצב שזה היה שב״ח שסידר לעצמו נסיעה מדוגמת הביתה, או מגורים זמניים באוהל גג בין עבודות.אתה מניח הנחה.... אלא אם כן תראה לי מקום שכתוב שהוא מונע... רק אמר שהמפתח היה בסוויץ.

דור אריאל
04-10-21, 19:41
אפילו שאני מנפח אוויר בתחנת דלק אני מדומם ולוקח איתי את המפתח,
בטח שנכנס "רק לרגע" הביתה ועוד יש לי חניה בתוך החצר,

GodsFather
04-10-21, 20:22
אני לא רואה סיבה לצלוב את גיא על התנהלותו. הוא נתן אמון בכך שלכל הפחות הרחוב של ביתו הוא מקום בטוח... ושוהם זה לא יישוב מוכה גורל

יש מצב שתכננו את זה הרבה מראש ורק חיכו להזדמנות פז.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
04-10-21, 20:38

זה לא דאחקות, להיפך.
אבל אתה מצהיר על היתדרדרות ותעוזה שכאילו רק עכשיו קוראת, בשעה שזה חדשות ישנות.
ובגלל שזו תופעה ישנה, זה מחדד למה לא משאירים רכב מונע/מפתחות בסוויץ.

אני רק מאחל לעצמי ואחרים לא להתעצל ולא להשאיר רכב מונע כשאני לא ברכב.

ד ו ר ו ן
04-10-21, 20:41
אתה מניח הנחה.... אלא אם כן תראה לי מקום שכתוב שהוא מונע... רק אמר שהמפתח היה בסוויץ.

באחת ההפצות נאמר רכב מונע.
אתה צודק שזו הערכה כי אנחנו לא יודעים את כל הפרטים.
מצד שני, רוב הרכבים עם אזעקה נדרכים ומעלים להנעה גם כשהמפתח בסוויץ עם מנוע כבוי.
כולל בטרקטור בן 20+ שלי.
ולכן אני נוטה להעריך שזה לא רק מפתח בסוויץ, אבל שוב, ואתה צודק, זו הערכה.
והפרט הזה חשוב רק כהפקת לקח לאחרים.

דרור ברלי
04-10-21, 21:21
אף אחד לא מגחך...והדאחקות עיקרם כלפיך... וזה מה שאתה מאחל לי לפני היומהולדת שלך... חכה לברכה שלי... (:

ובוא... בתור מי שמשתלח בכולם ... לא מבין מה אתה פוצה פה.

דבר לעניין,
אם בעל לנדקרוזר בנגב ישאיר מפתח ברכב ויסדר את האוהל ושוודי יקח לו את הרכב... נקרא לבנט להתפטר טוב? תהייה מרוצה?

מה אתה בכלל קופץ? אמרתי משהו עליך? לא אתה גיחכת כשהסופה נגנבה. לא באתי בטענה אליך.
זה היה מישהו אחר. אז היה לו גם מה לומר על הסופות שנגנבות.
אז אחרי חודש גנבו את היפני הבלתי-גניב שלו שכמובן לא היה מבוטח, כי אין צורך, הרי גונבים רק סופות....
הוא לא כל כך גיחך כשזה היכה בו.

מה הקשר אם שוהם יישוב מבוסס?... אז אם גרים שם אנשים אמידים, זה בסדר לגנוב שם? זה מצחיק?....
לעשות צחוק ממישהו מהחברים שלכם כאן בשעת צערו? זה פשוט דוחה. חברים עאלק.

KOOKE
04-10-21, 21:35
רק אומר שחבל שאנשים מפרסמים ברשתות החברתיות כל נאד שקורה להם....

אולי לגיא ביותו סוכן ביטוח ההליך לקבלת תגמולי הביטוח ממבטחת הרכב ילך חלק....אבל קרו לא מעט מקרים שמבטחת הרכב סירבה לשלם במקרים כאלו בין היתר בטענה שאמצעי המיגון של הרכב לא היו מופעלים וכן טענה זו התקבלה...!!!!

השאלה שעמדה למבחן של בתי המשפט במקרים כאלו של השארת המפתחות ברכב הייתה מבחן השליטה - עד כמה הייתה לבעלים שליטה על הרכב - לשם הדוגמה במקרה בו בעל רכב ירד לקנות סיגריות בפיצויה והשאיר את המפתחות ברכב - טענת המבטחת התקבלה והוא נשאר ללא כיסוי ביטוחי למקרה!!!!!!!!!!!!!!!!

אז לתשומת לבכם!!!!!!!!!!

אני כותב תגובה זו מאחר ובעל הרכב עצמו התראיין ופירסם נסיבות גניבת הרכב שלו ברבים!!!

dorbh
04-10-21, 21:42
איזה שנתון הרכב?
בנזין או דיזל?
מה הצבע שלו?

לנד קרוזר 2006, יד ראשונה, 160 אלף קילומטר, צבע שמפניה ומנוע בנזין. או בקיצור - Bedouin delight

דרור ברלי
04-10-21, 21:44
זה פי מה שנכתב באותו אתר של תושבי שוהם, כנראה בעקבות גניבות רבות ביישוב לאחרונה.
הרכב חנה ברחוב שבו הוא מתגורר, מול הבית שלו. נגרר שעליו אופנועים היה רתום לרכב.
הוא עסק בניתוק הנגרר מהרכב. כלומר היה צמוד לרכב שלו.

בזמן הזה הגנב נכנס לאוטו ופשוט נסע.

אז גם אם אתה עומד פיזית ליד האוטו שלך, אם המפתח לא בכיס שלך אלא ברכב, הרכב לא מבוטח?

הרי סיטואציות דומות מתרחשות אצל כולנו מדי יום. כשאתם עוצרים למלא אויר בגלגל - אתם מדוממים את הרכב ומוציאים את המפתח?

assafy
04-10-21, 21:50
לא מדוייק, בכתבה הוא אומר שהוא נכנס לרגע לבית כאשר הרכב נשאר ברחוב עם המפתחות.

דרך אגב בהחלט כן, כשאני מנפח אויר אני מדומם את הרכב ושם את המפתחות בכיס.

dorbh
04-10-21, 21:59
כיף לראות שאני לא הפרנואיד היחיד שיוצא לתדלק עם מפתחות בכיס

GodsFather
04-10-21, 22:01
כיף לראות שאני לא הפרנואיד היחיד שיוצא לתדלק עם מפתחות בכיס+1

אפילו כשמדובר בפרייבט זול. פשוט כי מרפי יכול לנעול אותי בחוץ.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

דרור ברלי
04-10-21, 22:13
יתרון מובהק למכוניות ישנות שבהן צריך מפתח כדי לפתוח את מכסה פתח התדלוק....

אבל אני נכנס לנפח אויר בארבעה צמיגים פעמיים בשבוע בערך. וכל רכב שאני רואה שעומד לפני ליד משאבת האויר והנהג עסוק בניפוח - המנוע תמיד עובד והמזגן טוחן במרץ. כל מה שצריך זה להיכנס, לשלב D ולתת בגז.

KOOKE
04-10-21, 23:23
ז.

אז גם אם אתה עומד פיזית ליד האוטו שלך, אם המפתח לא בכיס שלך אלא ברכב, הרכב לא מבוטח?

הרי סיטואציות דומות מתרחשות אצל כולנו מדי יום. כשאתם עוצרים למלא אויר בגלגל - אתם מדוממים את הרכב ומוציאים את המפתח?

לא. אם אתה נמצא פיזית ממש ליד הרכב (מתדלק או מנפח אויר וכדומה) א מבחינת בית המשפט מתקיים מבחן השליטה ויש כיסוי ביטוחי.

אבל אם אתה מתרחק מהרכב כשהמפתח בסוויץ' למשל נכנס לרגע הביתה או נכנס לרגע לפיצוציה כבר לא מתקיים מבחן השליטה מבחינת בית המשפט ואין כיסוי ביטוחי.

הערה או הדגשה נוספת - הסוגיה של כיסוי ביטוחי לרכב שהושארו בו המפתחות בסוויץ' מתעוררת רק כשמדובר בפוליסות בהן יש תנאי מיגון שאומר בדרך כלל שאין כיסוי מפני גניבה אם אמצעי המיגון לא הופעלו (או לא הותקנו)

באותו עניין - זה הזכיר לי שיטה לגניבת רכבים שהייתה נהוגה פעם - הגנב היה קושר פחיות לפגוש הרכב. נהג הרכב היה מתחיל בנסיעה, עוצר את רכבו ורוב משאיר אותו מונע כדי לבדוק מה הרעש הזה והופ הגנב משתחל בזריזות לרכב ונותן בגז..

סולי
04-10-21, 23:30
השיטה האחרונה שהזכרת קיימת גם היום.
מכיר סיפור מקרוב ברכב ממשלתי לפני מס חודשים.

דרור ברלי
04-10-21, 23:35
ככה גנבו לפנינה רוזנבלום את היגואר בזמנו.
נסעו אחריה. כשעצרה על הפול-פוזישן ברמזור, התנגשו בה קלות מאחור, במהירות נמוכה.
יצאה מהרכב לראות מה קרה והשאירה מנוע פועל, בינתים אחד הגנבים נכנס ליגואר ונתן בגז..... אחריו הרכב השני של הגנבים גם נתן בגז.

להבדיל מהרכבים שלנו, את היגואר הזו משטרת ישראל חיפשה ביסודיות, מצאה מהר וגם החזירה בכבוד הראוי.

סולי
04-10-21, 23:37
גם את הפרארי משוהם...

-->