PDA

צפייה בגרסה מלאה : מה לעשות כאשר צמיג מתפצץ תוך כדאי נסיעה

thebips
27-09-21, 13:27
באחד הקבוצות ראיתי את השאלה הזאת ואני לא יודע באמת מה התשובה.
הגינוי לי זה ההמסברים בסרטון מדקה 1:38 (אבל אני לא בטוח)

https://www.youtube.com/watch?v=lkwOE1yKY5c

אשמח לשמוע מה אתם חושבים.

עופר

ד ו ר ו ן
27-09-21, 14:54
ללכת למגרש החלקה/קורס נהיגה מתקדמת שמדמה מצב כזה.
כל השאר תיאוריה באויר עד שאתה פוגש את זה בפועל.

ehudzeelim
27-09-21, 15:04
כדאי לעשות הפרדה בין צמיג קדמי לאחורי
צמיג קדמי מתפוצץ: לרוב לא סיפור, גם בסיבוב. הרכב נשאר בשליטה כל עוד מחזיקים היטב את ההגה.

צמיג אחורי מתפוצץ: יותר בעייתי. בכביש ישר אין בעיה, רצוי לא לבצע פעולות כמו שינוי כיוון חד או בלימה חזקה מכיוון שברגע שהרכב נכנס לסיבוב אין שליטה על החלק האחורי (מתקבלת "זריקת תחת"/היגוי יתר, עד למצב בלתי נשלט)

בסיבוב הבעיה יותר חמורה והכל תלוי במהירות שנכנסת לסיבוב. במהירות גבוהה וקרוב למגבלות האחיזה סיכוי טוב לאיבוד שליטה. רצוי "ליישר" את הסיבוב כמה שניתן במגבלות התוואי על מנת למנוע את ההיגוי יתר.
לכן (רק מהבחינה של פיצוץ צמיג) יש עדיפות לצמיגים האחוריים שיהיו במצב טוב ונהיגה אחראית ורחוקה מהמגבלות של הרכב.

הכתוב לעיל מניסיוני האישי, ולא מהווה המלצה מעבר לכך.

avikkllk
27-09-21, 15:06
כמה אקטואלי סרטון מלפני 13 שנה (אולי צולם לפני) לרכיבים היום עם כל המערכות השונות ששמו מאז?

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk

thebips
27-09-21, 15:42
כמה אקטואלי סרטון מלפני 13 שנה (אולי צולם לפני) לרכיבים היום עם כל המערכות השונות ששמו מאז?

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk

לא יודע אבל הרכב שלי מ 2003 :)

hadtomer
27-09-21, 15:49
אשמח לשמוע מה אתם חושבים.

עופר
מה זה משנה מה אנחנו חושבים? כי סרטון יוטיוב זה מה שיציל אותך בזמן תאונה? ובגלל שכולנו מדריכי נהיגה? לך תעשה קורס נהיגה מתקדמת ושלום. כל עיסוק אחר בזה הוא פשוט זיון שכל ודיון בין חירשים לעיוורים - כשחסרי הניסיון מסבירים לחסרי הניסיון לא פחות.

נ"ב- אני מאוד ממליץ על פרדי פרייהאוף. אני לא יודע האם הוא עוד מלמד כיום.

asafk
27-09-21, 16:20
כשמתפוצץ צמיג תוך כדי נסיעה מעבירים לניוטרל ובעדינות ומתינות עוצרים בצד.
כל נסיון לתמרון מורכב יותר ו/או לימוד מיוטיוב של תמרוני חירום - לא ייתן כלום.
כשלי התפוצץ צמיג אחורי במהירות תלת ספרתית בין שתי משאיות - זה בדיוק מה שעשיתי - ואין לזה שעברתי נהיגה מתקדמת אחת לשנתיים במשך שנים - שום תרומה לעניין לדעתי.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ד ו ר ו ן
27-09-21, 16:41
- זה בדיוק מה שעשיתי - ואין לזה שעברתי נהיגה מתקדמת אחת לשנתיים במשך שנים - שום תרומה לעניין לדעתי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אתה קצת מתעלם מהעבר התעסוקתי והנסיון שלך בתחום שיושבים בצד האחורי של המוח, זה שנכנס לפעולה במצב כזה ושולף את הנסיון כדי להתמודד.

אתה באמת חושב שהיית מתנהג ככה בלי נסיון קודם?
אני בטוח שהקורס והכשרה סייעו לי ביותר מאירוע חירום אחד בכביש.

נדב ש.
27-09-21, 17:33
כשלי התפוצץ צמיג אחורי על 6 במהירות תלת ספרתית ועם רכב עמוס הורדתי רגל מהגז ולא נגעתי בבלמים, הורדתי לשלישי ואז לשני(גיר אוטומטי) תוך כדי עובר לנתיב ימני ואז לשול, לא נישאר מהצמיג כלום והלך גם ג'אנט, כל התחת של הרכב זרק תוך כדי הירידה לשול, המזל לדעתי שנהגים הבחינו במתרחש ונתנו לי להישתלב, אשתי לא הבינה בכלל מה קרה עד אחרי שהרכב עמד בשול.

נקודה שלקחתי מאז וכדאי וממליץ לאמץ, אחרי טיול ותוך כדי ניפוח אוויר לבחון טוב את הצמיגים גם מהצד הפנימי, אל תזלזלו בפציעות בדופן, כנראה הם אלה שגורמות לפיצוץ.

-->