צפייה בגרסה מלאה : שיטה לגיבוי קבצים, עצות?
מחפש שיטה לגבות קבצים, בעיקר תמונות של הילדים....קצת מצגות וקבצים של העבודה...טלפונים....
לעתי נפח של 2TB יספיק...
העניין שאני מחפש גיבוי חכם, כלומר שאם אני מגבה את הנייד או תיקיה במחשב...הוא לא יעתיק אותה שוב....הוא ישווה ויעתיק את הדלתא....
לא רוצה ליצור כפילויות...
מכירים משהוא?
יש לא מעט פתרונות של תוכניות לסינכרון תיקיות. אתה למעשה מתאר צורך בתוכנה לסנכרון (חד צדדי במקרה זה) של עץ תיקיות מהמחשב לכונן הגיבוי.
נסה למשל את synctoy של מיקרוסופט (חינמי).
היום הנטיה היא גיבוי לענן ללא תלות בדיסק חיצוני. לכל ענן יש תוכנית עזר מתאימה לגיבוי... גוגל דרייב, דרופבוקס, onedrive וכו'
נשלח מהנייד
נשמע שאכן גוגל דרייב הוא אחד הפתרונות המתאימים.
משתמש בו היום בדיוק בשביל זה.
השם השתנה ל גוגל ONE,בתמורה ל 8 שקלים לחודש אתה מסודר.
אני פחות חובב עננים (ואני בא מהתחום...)
לעצם העניין - כמו שארז כתב - תוכנת סינכרון שיודעת לתת מענה חד צדדי (ז"א, אתה מרשה לה לעדכן רק לכיוון אחד ועדיף שתהיה יכולת רק להוסיף. ז"א, אם מחקת מהגיבוי בטעות היא לא תמחק גם מהמחשב)
אבל נכנסתי לענות מסיבה אחרת:
שמור לפחות שני גיבויים ורצוי - לא באותו מקום.
לא פעם נתקלתי בחברים שבאו אחרי שהלך המחשב והתברר שדיסק הגיבוי לא תקין / לא באמת היה עליו חומר / פרצו הביתה ולקחו להם גם וגם ...
שני עותקים כשאחד בבית אחד / בעבודה - ואתה הרבה יותר מסודר.
[ ולמה לא עננים? כי זאת חתונה קתולית מעצבנת. יום אחד בא להם להגביל את הנפח ואם אין לך מספיק תשלם. יום אחד בא להם להחליט שרק ממספר מצומצם של מכשירים מותר לך להתחבר ואם אתה צריך עוד... תשלם. יום אחד נמאס להם להיות ענן .... את הכל כבר ראינו
ועוד סיבה קטנה - מידיי פעם "מיתפלקת" לנו תמונה שלא בא לנו שתסתובב בחוץ. מביכה / אינטימית / whatever. כל מי שאני מכיר שמגבה לענן גם מאמץ מייד את הגיבוי האוטומטי. צילמת - זה כבר שם. ועכשיו נחכה לרגע שזה יתפזר משם בטעות או שהילד - שנתת לו גישה כי אלה תמונות מהטיולים - יתקל בה ]
rsync
בעולם הלינוקס.
ואם שני המחשבים באותו מקום אז מה הגיבוי פה ?
ואם שני המחשבים באותו מקום אז מה הגיבוי פה ?אז שים אותם במקומות שונים...
אפשר לשלב , rsync למחשב מקומי וrclone לשירות ענן ( נגיד Dropbox או backblaze שעולה גרושים .
למתקדמים , borg וrestic.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אולי אפשר לשלוח ל S3
זה אמור להיות ממש זול ..
באמת לא כדאי לגבות לאמזון , אתה תתחרט ברגע שתרצה לשחזר .
תאמין לי הייתי שם מספיק .
יש שירותים זולים וטובים יותר
Backblaze b2
Wasabi
Rsync.net
Sync.com
ויש עוד ועוד שעושים את זה טוב . תלוי ביישום המדויק .
קייס קינום
29-09-21, 22:10
על משקל שואלים שמבקשים רכב לעשות שביל קקל פעם בחודש ומקבלים המלצות להיילקס, שולחים את הבחור ללמוד כאן לינוקס :) מאז שוידאו נמצא בנטפליקס ומוזיקה בספוטיפיי, כל מה שצריך זה Google Photos לשמור תמונות ו Google Drive (או One או Dropbox) לשמור את מעט הקבצים האחרים שצריך בכל זאת לגבות ולא נמצאים ממילא כבר במייל. מבאס לשים הכל אצל גוגל ועוד לשלם להם קצת על זה, אבל מה לעשות.
yochaytzur
29-09-21, 22:24
פתרון אצלנו בבית:
NAS
של חברת
QNap
עם שני דיסקים של 2 טרה כל אחד.
דיסק אחד משמש לאחסון לטובת כל הבית (תמונות סרטים מסמכים מוזיקה) ונגיש מכל מחשב.
דיסק שני מגבה את הראשון, ה NAS פשוט עושה עותק מהראשון לשני.
אבל אם חו"ח תהיה שריפה בבית שניהם ילכו... לכן בנוסף יש דיסק חיצוני נישא
WD passport
מדי פעם אני מחבר אותו ונוצר עותק נוסף. בשגרה שמור במשרד.
תוכנה טובה חינמית לביצוע כל זה
syncback free edition
ומעל כל זה גיבוי לענן של iDrive.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
דיסק נהיה זול.
אני מחזיק את הדאטה על SSD של 1T (אם אתה רוצה תתקין 2T) ומגבה הכל לאמזון גליישר.
ביום יום אני עובד רק מול הדיסק המקומי (והגיבוי בודק מה השתנה ומגבה כל לילה).
לדעתי זה הגיבוי הכי זול שיש (יחסית לנפח).
החיסרון - שרוצים לשחזר, לוקח לאמזון זמן להחזיר את הדאטה.
אבל כאמור אני בגישה ש עדכון קבוע, ושימוש רק במקרה תקלה.
אני אחרי שידרוג מחשב, שיחזרתי 500GB מאמזון בלי בעיה.
אם אני זוכר נכון, אני משלם פחות מ 30$ לשנה על כמעט 1T מידע
זיוו זה לא מדויק .
כאשר אתה משחזר מגלייסר אתה משלם לפי מיידיות השחזור . אם אתה צריך את המידע באופן מיידי זה יקר וטריקי . אנשים לא מחטטים פנימה ומבינים את המנגנון אתה משלם לפעמים הרבה יותר ממה שהתכוונת .
להלן החישוב לגבי 1TB ושחזור .
Fee Summary Backing up 1 TB of data incurs a 1-time cost of $0.075, and an ongoing cost of $4.00/month.
Restoring that 1 TB of data incurs a 1-time cost of $2.00 + 89.91 + .01 + the "restore request" fees.
If you chose Expedited tier (to make your data available within minutes) the total cost is $341.92.
If you chose Standard tier (wait 3-5 hours for the data to become available) the total cost is $92.67.
אתה צודק שהאכסון מאוד זול . אני משתמש בו כאחסון משני לשחזור במצבי קיצון בלבד .
לכל המקרים האחרים שאתה רוצה לשחזר כמה ואיך שאתה רוצה בזמינות גבוהה , זה לא הפתרון הנכון שחזור אחד , ואתה מחסל את החסכונות .
זיוו זה לא מדויק .
כאשר אתה משחזר מגלייסר אתה משלם לפי מיידיות השחזור . אם אתה צריך את המידע באופן מיידי זה יקר וטריקי . אנשים לא מחטטים פנימה ומבינים את המנגנון אתה משלם לפעמים הרבה יותר ממה שהתכוונת .
להלן החישוב לגבי 1TB ושחזור .
Fee Summary
Backing up 1 TB of data incurs a 1-time cost of $0.075, and an ongoing cost of $4.00/month.
Restoring that 1 TB of data incurs a 1-time cost of $2.00 + 89.91 + .01 + the "restore request" fees.
If you chose Expedited tier (to make your data available within minutes) the total cost is $341.92.
If you chose Standard tier (wait 3-5 hours for the data to become available) the total cost is $92.67.
אתה צודק שהאכסון מאוד זול . אני משתמש בו כאחסון משני לשחזור במצבי קיצון בלבד .
לכל המקרים האחרים שאתה רוצה לשחזר כמה ואיך שאתה רוצה בזמינות גבוהה , זה לא הפתרון הנכון שחזור אחד , ואתה מחסל את החסכונות .
אם לא הייתי ברור, אני אפרט.
בגלל שדיסקים (ואני מתכוון ל SSD) כל כך זולים, אני שומר העתק מקומי של כל המיידע.
ולכן, מה שחשוב לי זה העלות גיבוי ביום יום.
בהינתן שאני אצטרך את הגיבוי הזה רק בגלל שמישהו יגנוב לי את ה PC או איזה קטסטרופה של הדיסק המקומי (מה הסיכוי ש SSD יקרוס בלי הזהרה?), אז פחות חשוב לי עלות השיחזור.
היתרון הגדול, הגיבוי מאוד זול
השם השתנה ל גוגל ONE,בתמורה ל 8 שקלים לחודש אתה מסודר.
על כמה נפח?
לנפח ששאלתי עליו לא מצאתי פחות מ350 שקל בשנה
לי יש חשבון DropBox בתשלום
אני מרוצה מאוד
ויצא לי בעבר לשחזר מידע אחרי שאחד המחשבים במשרד התחיל להצפין אותם
יוחאי
.... (מה הסיכוי ש SSD יקרוס בלי הזהרה?),
מת על הדיסקים האלה מכל בחינה אפשרית.
חשמל, שקט, חום, מקום
אבל, אם יש משהו אחד רע זה שהם בדיוק קורסים בלי שום סימן מקדים.
קחו בחשבון !!!
danny_aaron
02-10-21, 14:54
הכי נכון לצרכים שלך זה לגבות בענן כל שהוא ,רק שהחסרון היחיד הוא שאין לך הגנה מכופרה והצפנת החומר,
בדרופבוקס וחבריו יש שלושים יום אחורה גרסאות . בדרך כלל זה מציל אותך יופי .
צריך כמובן את הגרסה בתשלום .
https://help.dropbox.com/files-folders/restore-delete/version-history-overview
כמובן שבכל כלי הגיבוי הייעודיים ניתן לשמור בענן כמה גרסאות ואפילו לציין שאין יכולת מחיקה או שינוי של חומר לזמן מסוים .
יש עוד פתרונות , אלו דווקא הפשוטים . ניתן גם לשמור אימג על דיסק חיצוני פעם בשבוע בגרסא החינמית של veeam לתחנות קצה ואם זה לא מחובר , זה לא יוצפן .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.