PDA

צפייה בגרסה מלאה : המלצות לרתכת מיג co2 לשימוש ביתי מזדמן

מוטי ג.
30-09-21, 20:00
כמו בכותרת,
האמת שבשביל שימוש של פעם בשנה זה נשמע מאוד לא כדאי, אבל בכל זאת בא לי שתהיה לי.

אז... המלצות יתקבלו בברכה, מחיר נמוך ככל האפשר.
תודה.

תלת /חד פאזי
משומש שבא לכם לפנות במחיר סביר זו אופציה גם.

gilur
30-09-21, 22:32
עוקב ..

מוטי ג.
01-10-21, 08:14
בינתיים, בחיפוש מהספה בטלפון מצאתי את זה:
https://www.polack.co.il/item-1858/%D7%A8%D7%AA%D7%9B%D7%AA-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%91%D7%AA-CO2%D7%90%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7% 95%D7%93%D7%94-MigTig-IGBT-250A
עפ"י התיאור הדל באתר אני מבין שצריך להוסיף למחיר גם ווסת ובלון ואולי אפילו חבילת חוט.
הבלון יקר שם.

מישהו מכיר?

מוטי ג.
01-10-21, 09:00
זו כבר נראית טוב יותר,
כולל ווסת
http://www.welding.co.il/items/2440794-%D7%A8%D7%AA%D7%9B%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%92-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%A7%D7%98-200-Realand

ויש גם סרטון חוות דעת:

https://youtu.be/hDm2sMsgmbA

boaz avrahami
01-10-21, 10:29
אם יוסי סימה ממליץ אפשר לסמוך עליו.

אבל לא פחות חשוב- מגיע מיבואן בעל תודעת שערות נהדרת - מ. ב.
אם זה מתאים לך אז תתחדש

מוטי ג.
01-10-21, 10:31
אני מהרהר, תכלס אין לי שום צורך בזה.
אבל מהחיפושים שלי לא מצאתי פתרון זול יותר,שירות וכו....
אשן על זה קצת...

מוטי ג.
01-10-21, 10:41
אגב, יוסי מציין בתחילת הסרטון שזה מגיע ממם בית. אבל המוצר הזה לא מופיע באתר שלהם.

kd2
01-10-21, 13:20
לדעתי אם אתה מתלבט ולא סגור על השימוש...אל תקנה ותחסוך את הכסף לרתכת טובה יותר בעתיד.
הרתכות הממותגות בתחום...חוויה.
איכות ורציפות הקשת ואפשרות לכיוון האוטומטי שלהם, כיף גדול.

לגבי מקור קנייה, בדוק גם עם מרכז הריתוך הצפוני, יש הרבה המלצות (מ.ב הם תמיד האופציה הראשונה מבחינתי).

זוהר לב
01-10-21, 18:27
מיג ב-2000-3000 ש"ח לשימוש לא תכוף עד לא קיים, זה לוקסוס לעשירים. אצלי בבית מלאכה רתכת קשת פשוטה ולדברים מיוחדים יש לי ברנר חמצן -פרופאן. אם אתה לא מסגר אלא צריך פיק פה פיק שם אל תתפתה לקנות. שווה לשלם כמה שקלים ולתת לאדם מקצועי לעשות את העבודה. רק אם תרצה לבנות במו ידך (ולא ע"י בעל מקצוע) פרגולה או סככה מברזל, אולי אז זה הופך למשתלם.
דעתי בלבד.

מוטי ג.
01-10-21, 18:48
פרגולה וכו אני עושה/עשיתי עם אלקטרודה 2.5 ורתכת אלקטרונית ב600 ש"ח (למרות שכבר מזמן זה בסוף רק עץ ואין ברזלים בכלל) גם ריתוך תושבת קפיץ קדמי בדיסקו וזה עבד יפה. מבקעת עצים וכו אני עושה עם רתכת מופעלת pto של טרקטור (פעם אבא קנה כזה לרתך ברזלים בכרמים) עם אלקטרודה 4 מ"מ (אולי יותר) וזה אחלה.ריתוך תושבת מוביל שרשרת טיימינג בבלוק מנוע אלומיניום של פולריס נתתי ללוריה,וזה מחזיק פיקס כבר כמה שנים.
פשוט בא לי מיג מלא מלא זמן, הבעיה זה החוט שבסוף תופס חלודה, או בדיוק אין גז כשצריך או כרטיס אלקטרוני מקצר וכו... ולכן עד היום לא קניתי,אבל זה צץ מידי פעם מעל פני השטח כמו עכשיו.
אז אם הייתי מוצא "מציאה" הייתי חוטף בלי למצמץ,אבל 3000 על סיני (נגיד כולל מיכל) זה בגבול הלא כדאי.

ממשיך לחשוב על זה.... טרם החלטתי אם כן או לא.

shmil
01-10-21, 18:53
פשוט בא לי מיג מלא מלא זמן, הבעיה זה החוט שבסוף תופס חלודה, או בדיוק אין גז כשצריך או כרטיס אלקטרוני מקצר וכו... ולכן עד היום לא קניתי,אבל זה צץ מידי פעם מעל פני השטח כמו עכשיו.
אז אם הייתי מוצא "מציאה" הייתי חוטף בלי למצמץ,אבל 3000 על סיני (נגיד כולל מיכל) זה בגבול הלא כדאי.

ממשיך לחשוב על זה.... טרם החלטתי אם כן או לא.

אתה כבר "ילד" גדול, ויכול.
ממה שאני רואה, אתה נהנה מעשייה עצימית, וכמה אלפי שקלים לא עושים באמת חור בכיס.
החוט לא כל כך מהר מחליד, ויש שנים שהוא עושה אצלי שימוש בן שנתיים שלוש לפחות, והחלודה לא קריטית. גם הגז נותן סימנים לםני "מוות" ויש שעון להבנה שזה הסוף.
כחובב שמחזיק מיג כבר 20 שנים כמעט, אני יכול רק להגיד לך - לך על זה. אחת הקניות שאני יותר מבסוט מהן.
אל תחפש חדשה וקטנה, חפש סגירות של מסגריות. ציוד הרבה יותר זול והרבה יותר טוב, רק עם סימני שימוש.

ואם תרצה לבוא לנסות ולהרגיש - אתה מוזמן.

Saar
01-10-21, 18:54
יש לי את הג'סיק (נדמה לי 200) כבר כמה שנים.
הייתה לי תקלה אחת (דליפת גז) שתוקנה ע"י מב באחריות (בשירות עד הבית).
אני מרוצה, אני נהנה יותר מריתוך במיג מאשר באלקטרודה.
ד"א, יש לה אפשרות של ריתוך אלקטרודה, אם ממש תתגעגע :)
גם אצלי זה לא מקצוע, זה בתקופות... לפעמים אני ברצף של פרוייקטים ולפעמים לא אפעיל אותה 3 חודשים...
עדיין, לי, זה שווה.
סער

מוטי ג.
01-10-21, 18:56
אני מכיר מיג, עבדתי איתן אחרי הצבא(לפני 20 שנה, אוי אני זקן) במוסך אצל ארנון מלאכי ובמסגריה כמה שנים אח"כ.
אני יודע טוב מאוד כמה קל לרתך עם מיג גגון /מדרגות צד/מתקון גלגל ספייר וכו לעומת אלקטרודה.
מאז פשוט בא לי....

מציאות כאלה של מסגריה, נכון.... כזה.
אולי אצליח לשכנע את המסגרייה בקיבוץ לקנות חדשה כי הישנה כבר.... ישנה [emoji6]

מוטי ג.
01-10-21, 19:03
אתה כבר "ילד" גדול, ויכול.
ממה שאני רואה, אתה נהנה מעשייה עצימית, וכמה אלפי שקלים לא עושים באמת חור בכיס.
.

כעקרון, כל מה שאני יודע ויכול לעשות או לטעות וללמוד מזה לפעם הבאה אני מעדיף לעשות לבד, אבא לימד אותנו שאין דבר כזה להביא בעל מקצוע הביתה לעשות משהו שאנחנו יכולים לעשות לבד.
בעיה.

זה גם לא לגמרי בעית תקציב, רק עניין של החלטה ותעדוף.
הבעיה הגדולה היא התירוץ, אין לי מה לבנות באוטו.

boaz avrahami
01-10-21, 19:19
לא כולם מוכשרים כמו זוהר.
מיג זה באמת קניה נהדרת גם לחובב שעושה דברים בבית.

לפני כמה שנים חיפשתי זמן מה ובסוף מצאתי בפיסבוק לינקולן 180C כולל בלון קטן בטיפה מעל 3000 שח.

משרתת אותי נהדר ואני ממש רתך לא מוצלח אבל בשביל להעלים את הבושות יש דיסק עם קיוביטרון.
והשילוב הזה באמת מוציא תוצאות ראויות.

ממליץ לך בחום. אנה נהנה מבניה ויש לך ידיים טובות. אל תהסס. זה כסף קטן…

רק תזכור שצריך עוד בלון בכ 600-1000 שח
ועוד מסכה ( ספידגלס מומלצת) בעוד 600 שח
ואז כפפות וחוט ודיזות.
בקיצור- עוד 2000 שח בשביל להתחיל לעבוד

מוטי ג.
01-10-21, 19:23
אני חביב של פלאפ / רב שכבתי, יש לי עדין וגם גס, עובד מעולה לפלסטיק עץ וברזל.
במה הקיוביטרון הזה עדיף?

boaz avrahami
01-10-21, 19:31
תנסה. לא תיגע יותר בפלאפ בחיים….
זה קסם

https://youtu.be/pDTln6BnIX0

זיף
01-10-21, 21:40
אם התקציב זה 2000-3000 חפש משומשת של ג'סיק או רילנד, יש גם מותג של זיקה שהבנתי שהוא פחות מוצלח- אבל לשימוש שלך כנראה יעבוד.אני עובד עם ג'סיק שנקנתה חדשה ומאד מרוצה ממנה.

shachar
02-10-21, 08:56
בשביל להעלים את הבושות יש דיסק עם קיוביטרון.

לא זכרתי שכך קוראים לו... עושה עבודה נהדרת.

זה גם לא לגמרי בעית תקציב, רק עניין של החלטה ותעדוף.
הבעיה הגדולה היא התירוץ, אין לי מה לבנות באוטו.

תטיל מטבע,
כבר תמצא מה לבנות.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

נדב42
02-10-21, 13:07
אז מה עדיף, רילנד או ג׳סיקה ?

זוהר לב
02-10-21, 13:45
jasic עדיפה על jasica ו-realand עדיפה על riland.

סער
08-10-21, 14:07
גם למי שמרתך רק בסופשים, מיג זה ליגה אחרת. אם אתה נהנה מזה - זה שווה לדעתי
מחזיק מיג גסיק 200 שקניתי ממ.ב. לפני 4 שנים בערך. השרות שלהם שווה כל שקל.
תקציב לערכה שלמה (בלון, וסת, סליל....) סביב 4500 לסיניות (אני מאד מרוצה מהגסיק) ועד 10,000 לקטנות של מילר שזה כבר +++
לפעמים אפשר למצוא משומשות כמו שכתבו לפני.
מבחינתי אחת הקניות הטובות יותר בסדנה.

YosSima
09-10-21, 17:14
אם יוסי סימה ממליץ אפשר לסמוך עליו.

אבל לא פחות חשוב- מגיע מיבואן בעל תודעת שערות נהדרת - מ. ב.
אם זה מתאים לך אז תתחדש

עברו שנתיים מאז שהעלתי את הסרטון והנסיון נצבר.
היום אמליץ ללכת הג'סיק 200 כמעט לכל שימוש ולא על הרילנד.
השניה עשתה כמה פדיחות. לא משהו שמם בית לא עמדו מאחוריו, אבל שווה להשקיע את ההפרש. חוצמזה - הג'סיקות שהדרכתי ועבדתי איתן בזמן שהסדנה פעלה, מעולם לא התקלקלו.
מותג זול נוסף שהייתי ממליץ לבדוק זה HUGONG אני חושב שטסה מיבאים אותם ואם תתקשר לגלעד ממרכז הריתוך הצפוני הוא בהחלט יוכל לשפוך עליה הרבה יותר או ממני.
ואם ממש לא בא לכם לחרוג מתקציב של 2000 ש"ח , חפשו יד שניה. יש לפעמים מציאות מצויינות
בהצלחה
יוסי

מוטי ג.
09-10-21, 17:40
שלום יוסי, תודה על המידע!
אני מחפש מציאות של יד שנייה. יש לי זמן.

עריכה כי שכחתי מקודם,
מצאתי חנות בקרית ביאליק, אילון אור מכונות ריתוך, הבנתי שיש אצלו כל מיני הפתעות.
אקפוץ לשם במהלך השבוע

נמרוד
12-10-21, 16:16
אני משתמש בג'אסיק 200 ממ.ב. כבר 8 שנים או יותר. היא מצויינת, לא היו לי שום תקלות. אני כבר בסליל 5 קילו הרביעי שזה די הרבה לרתך חובב. בניתי איזה שלושה פגושים, שני גגונים, שתי סגירות ברנזט לטנדרים, מתקונים שונים, פחחות קומפלט ותיקוני שלדה לג'יפ CJ, וגם כל מיני מתקנים ומתלים לבית, שולחנות גינה, אפילו עשיתי תיקוני פחחות מחורבנים (אבל בחינם!) לטרופר.

אני ממליץ בחום על הרתכת עצמה, ועוד יותר ממליץ באופן כללי על מעבר למיג. עולם אחר מאלקטרודה, אי אפשר לחזור אחורה. תמצא את עצמך מרתך הרבה יותר ממה שאתה חושב, כי זה נוח, הרבה יותר וסטילי ופשוט כיף.

העלות לא היתה גבוהה אז והיא גם לא גבוהה היום, אם לא נופל לך במקרה משהו משומש טוב, תקנה חדש וזהו.

-->