PDA

צפייה בגרסה מלאה : מחפש רעיון לשקעי 24 ו48 vdc למעבדה.

מוטי ג.
03-10-21, 21:37
אני רוצה להקים בעבודה אספקה מרכזית של 24 ו48 vdc.
הרעיון, למקם בארון החשמל שלנו ספקי כוח תעשייתים אחד עבור 24 וולט ועוד אחד עבור 48 וולט כל אחד כ20 אמפר, ולמקם בנקודות העבודה ברחבי המשרד שקעים שונים משקעי ה230 וולט הישראליים הרגילים שיהיה נוח לחבר ולנתק אליהם רכיבים (בקרים וציוד דומה מכל מיני) בקלות.

זה במקום שלכל אחד תהיה קופסה מכוערת עם ספקי כוח תעשייתים וחוטים שנופלים ממנה לכל מיני שימושים או לחילופין לרכוש ספקי כוח מעבדתיים 2 ערוצים.

אז, שאלתי אליכם, האם מישהו עשה משהו כזה?
האם קיים איזה שהוא תקן לזה (אני לא מכיר שקיים).
אני יכול לרכוש כל מיני שקעים - תקעים בעלי אקספרס וכו אבל לפני שאני עושה את זה אני שואל לניסיונכם.
תודה.

חשבתי להתקין שקעים בסגנון של ספק כוח מעבדתי, אבל אשמח לשמוע על פתרון אחוד, נגיד שקע אנדרסון או איזה שקע אוזניות אבל מסיבי יותר שהוא גם מינוס וגם פלוס ביחד במארז אחד.
הזרמים אינם גבוהים, 5 אמפר מקס.
והכי טוב יהיה שהוא גם נכנס לקופסה של גוויס.
ושגם יהיה נוח לחבר אליו (אל התקע) חוטים בקלות עדיף עם הברגה כי זה מתחלף תכוף.

Juv
03-10-21, 21:50
מטעמי יתירות, אבל לא רק, אני הייתי מעדיף שלכל אחד יהיו את הספקים שלו.
עדיין, אפשר להשקיע בתכנון איזה ערכת כבלים ומתאמים אישית, שכוללת את הכבלים הנדרשים וכו', ולייצר אותה במספר העותקים הנדרש.
ככה יימנע הבלאגן ותהיה אחידות.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

מוטי ג.
03-10-21, 21:52
אני מסכים.
אנחנו בויכוח פנימי של הנ"ל מול רכישת ספק כוח מעבדתי 2 ערוצים לכל עובד (שאני בעד האחרון), סה"כ 5 ספקים לשימוש יום יומי, סה"כ 10 עמדות פוטנציאליות.
אבל נתבקשתי להביא הצעה בכל זאת.

kd2
03-10-21, 22:24
אם לא צריכים מידי פעם נגיד 12 וולט ? או 5 וולט ? או הגבלת זרם ?
לספק פר עמדת עבודה יש יותר שימושים מאשר רק לספק מתח נמוך מאוד.

ועוד דבר, אם משתמשים באלקטרוניקה עם רמת רגישות גבוהה אז עדיף שלכל אחד יהיה את המקור שלו, בלי "רעשים" של החברים.

מוטי ג.
03-10-21, 22:33
אין רגישות אלקטרונית.
לא נדרשת הגנת זרם מאוד מדויקת, אז אין פה יתרון ממשי ליכולות ספק כוח מעבדתי מלבד המארז שלו והיכולת לתת 2 ערוצים בו"ז.
הציוד עובד בשטח ביום יום בכל ארון חשמל מכונה עם ספק כוח תעשייתי סטייל פס דין ואין בעיה, זו הגדרת המוצר.

אני יכול להפריד עם מאמט 5 אמפר מהיר (נראה לי B לא סגור על זה כרגע) על כל עמדה וזה יעשה את העבודה,כך שגם תקלת קצר באחד לא תפריע לשאר לעבוד.

תכלס, ספקים תעשייתיים עולים לנו פחות כי זה בסל המוצרים שלנו וזה השיקול בעד העיקרי, אני יכול לארוז אותם בקופסת ci גדולה מספיק וזה עובד ככה כבר 5 שנים בערך עם שקעים כמו שיש בספק כוח מעבדתי . פשוט לא יפה.

boaz avrahami
03-10-21, 22:37
תעשה חשבון לארוך המוליכים וההספק שאתה הולך להעביר בהם. יכול להיות שזה יוריד אותך מהעניין.
אם לא אז כנראה ש XT90/60 בהתאמה יספקו את הסחורה.
יכול להיות שגם SAE כמו למכשירי מוטורולה.

כנראה שזה יגמר בספקי מעבדה עם זרם ומתח מתכווננים בכל עמדה… זה בסוף הכי פרקטי

מוטי ג.
03-10-21, 22:42
כנראה שזה יגמר בספקי מעבדה עם זרם ומתח מתכווננים בכל עמדה… זה בסוף הכי פרקטי

זה גם מה שאני חושב, אני מנסה למכור לשאר החבר'ה שזו ההחלטה הנכונה ועם הכי פחות התעסקות מצידנו.

galezer
03-10-21, 23:01
זה בדיוק מה שאני רואה במעבדה של מפעל האלקטרוניקה שבו אני עובד . ספקים מכוילים על השולחנות .

Sent from my iPhone using Tapatalk

-->