צפייה בגרסה מלאה : מחפש מכשיר לבדיקת ניצולת סוללה
GodsFather
07-10-21, 06:52
שלום לכםן,
מתלבט לגבי הכותרת אבל הנה הסיפור -
יש לי pack של סוללות ואני רוצה לדעת מה מצבו הבריאותי. כמה עוד נשאר לו מבחינת טעינות/סייקלים וכד.
אני לא מדבר על אינדיקטור של טעון/חצי/ריק
אלא על מצב הסוללות עצמן וכמה ניצולת עוד נותר להן.
למצברי רכב יש כל מיני מכשירי מדידה שנעים בין אדום לירוק, בין "בריא" ל"תחליף מיד", אז אני מניח שזה הכיוון גם פה אבל כאמור לא מדובר במצבר מוטורי רגיל
מקווה שהניסוח ברור
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לא כתבת את סוג הסוללות, ואני לא יודע אם בכלל יש דרך למדוד את זה.
מה שכן אפשר למדוד זה מה הקיבול השמיש של המארז, ואת זה אפשר לעשות באמצעות מטען חכם.
אתה טוען את המארז לגמרי, ואז פורק אותו דרך המטען, ורואה כמה המארז הצליח לספק במהלך מחזור שלם בהשוואה לנתון המקורי.
אשמח להשאיל לך מטען כזה שתומך ברוב סוגי הסוללות הנפוצים.
יש סוללות נטענות שהאינדקציה הראשונה שהן בדרך לסיים את חייהן הוא ירידה דרסטית בזרם המקסימלי שהן מוציאות בעומס.
אולי זה כיוון ששווה לך לנסות.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
07-10-21, 07:25
https://imageshack.com/i/poR7voH7j
GodsFather
07-10-21, 08:13
https://imageshack.com/i/poR7voH7jיכול להסביר?
GodsFather
07-10-21, 08:16
לא כתבת את סוג הסוללות, ואני לא יודע אם בכלל יש דרך למדוד את זה.
מה שכן אפשר למדוד זה מה הקיבול השמיש של המארז, ואת זה אפשר לעשות באמצעות מטען חכם.
אתה טוען את המארז לגמרי, ואז פורק אותו דרך המטען, ורואה כמה המארז הצליח לספק במהלך מחזור שלם בהשוואה לנתון המקורי.
אשמח להשאיל לך מטען כזה שתומך ברוב סוגי הסוללות הנפוצים.הסוללות ארוזות כמקשה אחת ולכן אני לא יכול לפרק ולבחון מה סוגן.
יש למארז שני מחברים. האחד שקע "קומקום" והשני כבתמונה.
אם המטען שלך יכול להתחבר לאחד מהם, קדימה. (אבל רק אם אתה בסביבה) 135638
חנן-ג'יפולוג
07-10-21, 08:21
יכול להסביר?
זה מכשיר שפורק סוללה ומודד את האנרגיה שהתקבלה.
אתה יכול לשאול ממני מכשיר כזה לזמן מוגבל. אני משתמש בו לא מעט לבדיקת סוללות.
זה מכשיר שפורק סוללה ומודד את האנרגיה שהתקבלה.
אתה יכול לשאול ממני מכשיר כזה לזמן מוגבל. אני משתמש בו לא מעט לבדיקת סוללות.
חנן,
האם כל בדיקה כזאת לא מקצרת במשהו את חיי הסוללה ?
חנן-ג'יפולוג
07-10-21, 09:02
היא לא פורקת את הסוללה לרמות אסורות, כי הסוללה מוגנת, אבל כן, היא מורידה סייקל אחד מתוחלת החיים של הסוללה.
לא יודע מה יש לחנן, במטען שלי אפשר להגדיר את זרם הפריקה בטווח סביר.
המחבר נראה כמו xt60 או xt90, יש לי את שניהם.
חנן-ג'יפולוג
07-10-21, 09:22
ניתן להגדיר במכשיר הנ"ל זרם פריקה, מתח פריקה מינימלי, זמן פריקה וכו'.
הרבה יותר פשוט ובלי מכשיר יעודי.
בסופו של יום, מה שמעניין אותי כמה אני יכול להשתמש בשימוש טיפוסי שלי.
יש מכשירים פשוטים בהרבה שמודדים את ההספק שעובר דרכם (https://www.aliexpress.com/item/4000447602445.html?spm=a2g0o.productlist .0.0.41a25f0e6GZQos&algo_pvid=7cc7640c-29ff-4026-b432-bd9730cc6be5&algo_exp_id=7cc7640c-29ff-4026-b432-bd9730cc6be5-5&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%22100000071 18326430%22%7D) (כמעט לכל מי שענה פה, יש כזה מכשיר).
טוענים את המצבר עד הסוף, ויוצאים לטיול, בסוף הטיול אם נשאר משהו, מחברים מנורת H4 ( צורך בסביבות 5A ) וסוחטים את המצבר עד הסוף.
פעם בחצי שעה, מסתכלים על המודד (אני פשוט מצלם עם הטלפון), בסוף , ה BMS של המצבר (בהנחה שיש כזה :-) ) ינתק את הזרם (והקריאה של המודד תעלם).
הקריאה האחרונה, בדיוק של עד +2.5AH זו התכולה של המצבר שלך.
אתה רוצה להיות יותר מדוייק, תבדוק כל רבע שעה (זה כבר יביא אותך לדיוק +1.25AH), או לחלופין תשתמש בעומס יותר קטן (נגיד 2A).
דרך אגב, ללא שום קשר למצב המצבר (כבר הבנתי שהוא ישרוד אחרי הטרופר....) מפעם לפעם, אני בכל מקרה מחבר את המודד הזה למצבר (או לצרכן מסויים, כמו מקרר או תאורה או משאבת מים) למשך כל הטיול.
ברגע של המערכת חשמל מבוססת על אותם מחברים (EC5 במקרה שלי), ולמודד יש את אותם מחברים, אין בעיה למדוד כל מעגל.
חנן-ג'יפולוג
07-10-21, 11:53
זה מעולה להציע דרך מדידה נוספת, אני בעד, אבל לא הבנתי למה על הדרך להוריד את ההצעות האחרות?
איך הדרך שלך הרבה יותר פשוטה? לחבר צרכן נוסף ולבדוק כל חצי שעה?
זה יותר פשוט מלחבר מכשיר יעודי שיודע גם לבצע את הפריקה בצורה מדויקת לפי ההגדרות שלך וגם את המדידה ולשכוח ממנו עד לרגע קריאת התוצאה?
לגבי ה"מכשיר ייעודי", אז המכשיר שהצעת לא ייעודי? לכל אחת יש אותו במטבח?
שוב, טוב שהצעת. זה מעולה. (יש לי גם מכשירים כאלה, מודדים פסיבית- כשהמכשיר פורק-מודד תפוס אני משתמש בהם), אם זה היה מגיע בלי להוריד הצעות אחרות, זה היה בכלל נהדר.
זה מעולה להציע דרך מדידה נוספת, אני בעד, אבל לא הבנתי למה על הדרך להוריד את ההצעות האחרות?
איך הדרך שלך הרבה יותר פשוטה? לחבר צרכן נוסף ולבדוק כל חצי שעה?
זה יותר פשוט מלחבר מכשיר יעודי שיודע גם לבצע את הפריקה בצורה מדויקת לפי ההגדרות שלך וגם את המדידה ולשכוח ממנו עד לרגע קריאת התוצאה?
לגבי ה"מכשיר ייעודי", אז המכשיר שהצעת לא ייעודי? לכל אחת יש אותו במטבח?
שוב, טוב שהצעת. זה מעולה. (יש לי גם מכשירים כאלה, מודדים פסיבית- כשהמכשיר פורק-מודד תפוס אני משתמש בהם), אם זה היה מגיע בלי להוריד הצעות אחרות, זה היה בכלל נהדר.
חנן,
לא פסלתי, לא הורדתי ולא אמרתי שמה שהצעתם לא יעבוד.
אבל זה מצריך להשקיע בציוד מיוחד, ודקה אחרי זה להתחיל להתלבט בקונפיגורציה (איזה ערכי זרם וכו).
וכל זה, בשביל בדיקה יחידה (אני לא מדבר עלייך ועלי, אנחו משחקים הרבה בתחום).
ולכן הצעתי אלטרנטיבה זולה "ופרימיטיבית" יותר.
מה רע בזה?
מה שרע בזה הוא שצריך להיות בקשר שוטף עם המארז כי כשהסוללה נגמרת התוצאה נעלמת, ואם לא תפסת את התוצאה בזמן היא תיעלם ותצטרך להתחיל הכל מחדש.
ואנחנו מדברים על מדידת קיבול, לא הספק כפי שנכתב כנראה בטעות סופר ...
בכל מקרה, לפות"ש, יש לי את שניהם ותוכל לקבל אותם בהשאלה ביחד.
GodsFather
08-10-21, 07:46
תודה שוב, אסתפק במכשיר שיתן תוצאה מהירה ובלי הרבה סיבוכים. (תפיסת חיים שכזו...)
ניצולת מלאה של הסוללה, לפחות בתצורת השימוש לה היא מיועדת, משתנה.
אם בשימוש לפי מדרגות הבקר, אז זה יכול להחזיק בין דקות בדרגה 9 לשעות של עבודה רציפה ואפילו ימים (על הנייר, בפועל מעולם לא הזדקקתי ליותר משעתיים - שלוש ברצף)
אם בדרישה לעבודה מקסימלית מיידית אז אני בספק אם יותר מרבע שעה רצוף.
אלה נתונים שאין לי באופן מוחלט אלא מתבססים רק על היסטוריית שימוש.
בין היתר הסיבה שלי לבדיקות, כדי להבין גם יכולת ולהפסיק לחיות בניחושים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.