PDA

צפייה בגרסה מלאה : החלפת ריפודי עור בריפודי בד

yochaytzur
10-10-21, 17:21
היי
לקראת רכישת רכב 7 מקומות.
מעוניין ברמת גימור גבוהה, אבל היא מגיעה עם ריפודי עור, שלא מתקבלים בברכה במשפחה.
אפשר להחליף אותם בריפוד בד? יש למישהו נסיון עם זה? כמה עולה? מי מומלץ בצפון? וכו'.
תודה.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

מוטי ג.
10-10-21, 17:27
קח בחשבון שחלק מכריות האוויר כנראה מוטמעות בתוך המושב ולכן לא כל כיסוי מתאים.
בהצלחה.

avikkllk
10-10-21, 17:32
תפרט קצת על הרכב זה יעזור

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk

yochaytzur
10-10-21, 18:23
הרכב טרם נקנה, הרכישה תלויה בהבנת הפתרון. זה יהיה ל"ק / פאז'רו / דיסקו מהשנים האחרונות.

erezgur
10-10-21, 21:58
החלפת מושבים זה הפתרון היקר.
חלופה אפשרית - ריפודי בד מוצאמים אישית מעל ריפודי העור. כך עשיתי אצלי לפני כבר לא מעט שנים כאשר רכשתי את הרכב עם ריפודי עור. הותקן ריפוד מותאים לרכב תוצרת הדר רוזן אבל יש עוד חלופות, זולות מעט יותר וגם כאלו שיקרות הרבה יותר ...

יורם-דרומי
11-10-21, 09:12
יש היום ריפודי בד איכותיים עם התאמה לכריות האוויר,
מתלבש על הריפוד המקורי של הרכב,
עלות כ-1600 שקלים

danob
11-10-21, 10:24
כמו שכתבו כבר, כיסוי בד לפי דגם הרכב.
מהניסיון שלי עם הדר-רוזן בסך הכל בסדר גמור. סדר גודל של 500 ש"ח לסט קטן, קניתי ב'אלכסנדר' ברח' סלמה בתל-אביב.
על מנת שכיסוי הבד "ישב" צמוד לריפוד המקורי, וכדי למנוע את ההחלקה ביניהם, הדבקתי אותו עם 'ספריי חוטים' של רפדים.

יש מקומות שתופרים לך ריפוד (לא כיסוי) בהתאמה אישית. עניין של כמה אלפי שקלים.

ליאור

shachar77
11-10-21, 13:16
היי
לקראת רכישת רכב 7 מקומות.
מעוניין ברמת גימור גבוהה, אבל היא מגיעה עם ריפודי עור, שלא מתקבלים בברכה במשפחה.
אפשר להחליף אותם בריפוד בד? יש למישהו נסיון עם זה? כמה עולה? מי מומלץ בצפון? וכו'.
תודה.

מדהים. בדיוק אתמול הייתי בטויטה. רציתי לקנות לנדקרוזר חדש וגם אצלי יש התנגדות אידיאולגית לעור.
יש למישהו המלצה על רפד וןב לכזה דבר? יוניון כמובן לא יכולים לעזור. הייתי מוכן להחליף ראש בראש עם מישהו אחר שקןנה דגם בלי ריפודי עור אבל הם לא יתנו לי מדיע כזה, ואפילו לא מתחייבים שיש בכלל תאימות להחלפת כסאות קומפלט בים דגמים

ד ו ר ו ן
11-10-21, 13:36
יש בדרום אפריקה ואוסטרליה קיטים לפי דגם רכב.
רכשתי לפני כמה שנים כיסויי בד לרכב, לפי קוד דגם (היילקס).
המוצר איכותי מאד ויושב צמוד למתאר הכיסא המקורי בלי כפליים והתרופפות.
עדיין נראה כמעט חדש למרות שימוש שטח רב וילדים בכיסא האחורי..
בזמנו העלות הייתה 1900שח ל-2 כיסאות קדמיים+מושב אחורי.
נרכש דרך גדגיפ בארץ, לא יודע אם הם עדיין פעילים.
שווה לחפש ברשת.

יורם-דרומי
11-10-21, 13:54
ראו כאןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20211011/d1def6757e7c987a52355b13b2a3e9af.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20211011/b57d85badd0290d89b7a88e3251a2930.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20211011/27c24dcb7c000dff5da60a6718c7ef83.jpg

shachar77
11-10-21, 14:18
תודה רבה!
יורם אני מניח שהצילומי מסך הם של עסק בשם דניור דיטיילינג? מקריית ים?

https://www.denyordetailing.com

yochaytzur
11-10-21, 16:52
דיברתי איתם. הם עושים רק הלבשה על העור הקיים. לא החלפה.

erezgur
11-10-21, 20:22
מה רע בהלבשה?

נשלח מהנייד

yochaytzur
11-10-21, 22:22
החלפת ריפודי העור מגיעה מעניין עקרוני, שבגינו לא קונים גם נעלי עור או פרוות. ברכב המשפחתי לא יהיה עור, גם לא מוסתר.

erezgur
11-10-21, 22:34
אם כך - שים לב שלעיתים לא מדובר בעור אמיתי אלא בחומר פלסטי דמוי עור.

Gilad
11-10-21, 23:14
פתרון הרבה יותר פשוט יהיה למצוא מישהו עם דגם דומה אך ברמת גימור נמוכה יותר ולהחליף המושבים ראש בראש

אני בטוח שהוא ישמח לקבל סט מושבי עור

assafy
11-10-21, 23:54
סתם מתוך עניין, אז למה ללכת על דרגת גימור לקצ'רי ולא על דרגה אחת מתחת. מה כבר יש שם אם מורידים את ריפוד העור? רק בשביל מושבים עם כוונון חשמלי?
אלא אם מדובר על לנדקרוזר סהרה חדש ששם באמת יש כל מיני תוספות מעניינות.
אגב אם מדובר על נושא מצפוני, עדיין אתה משלם על העור גם אם תחליף אחר כך ועדיין מעודד את התעשיה הזו.

yochaytzur
11-10-21, 23:56
אם כך - שים לב שלעיתים לא מדובר בעור אמיתי אלא בחומר פלסטי דמוי עור.איך אפשר לדעת? הקטלוג מציין "ריפודי עור", יכול להיות שזה פלסטיק?

yochaytzur
11-10-21, 23:58
סתם מתוך עניין, אז למה ללכת על דרגת גימור לקצ'רי ולא על דרגה אחת מתחת. מה כבר יש שם אם מורידים את ריפוד העור? רק בשביל מושבים עם כוונון חשמלי?
אלא אם מדובר על לנדקרוזר סהרה חדש ששם באמת יש כל מיני תוספות מעניינות.
אגב אם מדובר על נושא מצפוני, עדיין אתה משלם על העור גם אם תחליף אחר כך ועדיין מעודד את התעשיה הזו.כי הדרגת גימור מכילה עוד דברים פרט למושבי עור (סאן רוף, מולטימדיה טובה יותר, הנעה ללא מפתח) שאין נכדם שום עקרון במשפחה...

assafy
12-10-21, 00:17
כי הדרגת גימור מכילה עוד דברים פרט למושבי עור (סאן רוף, מולטימדיה טובה יותר, הנעה ללא מפתח) שאין נכדם שום עקרון במשפחה...

Sent from my Mi A3 using Tapatalkלי יש סאן רוף בדרגת גימור אמצעית מאחר והוא כנראה היה אופציונאלי אך זה לא רכב מהשנים האחרונות. לדעתי האישית זה פריט מיותר לחלוטין באקלים הישראלי והייתי מוותר עליו למרות שהוא תקין.
לגבי מולטימדיה אפשר לקחת את הרכב למתקין סטריאו לרכב ולשדרג כאוות נפשך (וכעומק כיסך).
הנעה ללא מפתח זה באמת נחמד (היה לי ברכב קןדם) אבל אפשר בהחלט גם בלי.
בכל מיקרה שיקול שלך ובהצלחה.

boaz avrahami
12-10-21, 07:24
החלפת ריפודי העור מגיעה מעניין עקרוני, שבגינו לא קונים גם נעלי עור או פרוות. ברכב המשפחתי לא יהיה עור, גם לא מוסתר.

אבל הפרה המתה כבר בתוך האוטו שאתה משלם לקנות.
היצרן הושיב אותה על כל מושב ומושב כמו שהוא הורג ומלביש פרות על אלפי מכוניות שהוא מיצר.
מן הראוי שלא תקנה אצל יצרן אכזרי שכזה וגם מיצרן שמיצר על בסיס פרות מפלסטיק.

הם הכי נוראיים. לפרות אין לב

ד ו ר ו ן
12-10-21, 10:29
היפנים האלו בכלל חארות.
מתעללים בדגים חיים.

המשוטט
12-10-21, 10:30
לי יש סאן רוף בדרגת גימור אמצעית מאחר והוא כנראה היה אופציונאלי אך זה לא רכב מהשנים האחרונות. לדעתי האישית זה פריט מיותר לחלוטין באקלים הישראלי והייתי מוותר עליו למרות שהוא תקין.
לגבי מולטימדיה אפשר לקחת את הרכב למתקין סטריאו לרכב ולשדרג כאוות נפשך (וכעומק כיסך).
הנעה ללא מפתח זה באמת נחמד (היה לי ברכב קןדם) אבל אפשר בהחלט גם בלי.
בכל מיקרה שיקול שלך ובהצלחה.

סאן רוף זה פתח לצרות .

הנעה ללא מפתח לדעתי מתבטלת עם התקנת האיתורן- אבל צריך לבדוק.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

bazz270
12-10-21, 20:06
אתה לא תמצא בארץ משהו ברמה של תפירה וחומר של יצרן הרכב.לא יעזור כלום.גם אם תשלם 15 לרפד.

אם זה כל כך חשוב לך עקרונית
תזמין ריפודי בד מקוריים לפי מק"ט ולפי VIN.אם זה רכב יחסית חדש (עד 5 שנים לא תיהיה שום בעיה).
יעלה לך סביבות בטוטל אחרי מיסים 3000 למושב בודד + התקנה אם תמצא מישהו שיעשה ( יש כל מני טריקים בהלשבת ריפוד על הכרית בלי לדפוק את תושבות קיבוע הריפוד להכרית)

ishc
12-10-21, 20:27
אי 5פשר לעשות הזמנה מיוחדת ללא ריפודים עור (מדובר ברכב חדש נכון?)?

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

איל מ
12-10-21, 20:45
לא נכנס לרצונות של פותש, אבל בד"כ כל התוספות שבאות עם הדגמים היקרים הם קשקוש מקושקש, והרבה פעמים גם דברים שפוגמים ביכולות או באמינות של הרכב כרכב שטח.
הייתי מזמין את הדגם הכי מעאפן שמאפשר צמיגים גדולים.

דרור ברלי
13-10-21, 07:40
לא נכנס לרצונות של פותש, אבל בד"כ כל התוספות שבאות עם הדגמים היקרים הם קשקוש מקושקש, והרבה פעמים גם דברים שפוגמים ביכולות או באמינות של הרכב כרכב שטח.
הייתי מזמין את הדגם הכי מעאפן שמאפשר צמיגים גדולים.

+1

ברוב המקרים "ריפודי עור" זה עור תעשייתי. כלומר סקאיי - כלומר פלסטיק....
בלנדקרוזר זה עור תעשייתי/סקאיי אורגינל.
תמיד אפשר להוציא את השוליים של כיסוי הריפוד ולראות. אם זה מודבק על בד רשת לבן - זה מלאכותי וכל מתנגדי ההתעללות בבע"ח יכולים לשבת על זה בלי חשש.

כדי לקבל עור אמיתי, כזה שירד מפרה מתה, צריך לכוון לדגמים היקרים באמת של מרצדס/ב.מ.וו וכו'. זה עולם אחר לגמרי מבחינת מראה, תחושה ונוחות. כשנוגעים, מרגישים.

yochaytzur
13-10-21, 08:49
תודה לכולם.
לא מדובר על רכב חדש אלא בן 2-4. אם לא ניתן להחליף את העור זה מגביל מאוד מבחינת ההיצע בשוק.
בעניין הרצון ללכת על רמות גימור גבוהות, זה פחות בגלל שממש חייב סאן רוף ושאר קשקושים (מסכים עם כל מי שכתב שזה שטויות) אלא כי יותר קל למכור בהמשך.
ההודעה של דרור מאוד מעניינת, ואם אכן זה המצב (ה"עור" הוא פלסטיק) אז בעצם אין בעיה ובא לציון גואל. נבדוק.

erezgur
13-10-21, 08:51
אני חושב שכתבתי לך משהו דומה באחת התגובות הראשונות.
לפחות אצלי (טרופר 2004) ובכל הרכבים הדומים שאני מכיר עם אודי הוא - מדובר בסקאי.
אני הייתי עם ריפוד בד כי ה"עור" לא נח, במיוחד בקיץ, ודוד תחזוקה כדי לשמר אותו.

נשלח מהנייד

איל מ
13-10-21, 09:30
בעניין הרצון ללכת על רמות גימור גבוהות, זה פחות בגלל שממש חייב סאן רוף ושאר קשקושים (מסכים עם כל מי שכתב שזה שטויות) אלא כי יותר קל למכור בהמשך.

הצחקת.
זה לנדקרוזר. הוא ייחטף בשניה גם אם לא יהיה סאנרוף, ולמעשה, סביר להניח שגם אם לא יהיה גג בכלל....
זה השיקול האחרון שאתה צריך לעשות.

assafy
13-10-21, 11:25
פות"ש לא דיבר על לנדקרוזר אלא על רכב תיאורטי כאשר לנדקרוזר הוא רק אחד מהאופציות.
אך כל רכב שטח כיום יחטף ללא קשר לרמת האיבזור.
ואם מישהו כל כך ירצה לקצ'רי בקנייה אז הוא ירצה את ריפוד העור...

דרור ברלי
13-10-21, 11:29
תבינו - עור אמיתי איכותי זה משהו יקר.
גם בגרמניות ממותגי הפרימיום, בדגמי הבסיס/ביניים תקבלו עור תעשייתי. אמנם איכותי וברמה גבוהה, אבל עדיין זה לא הדבר האמיתי.

לעור אמיתי כמו במרצדסים/ב.מ.וו/אודי היקרות וכמובן בריינג'רובר, בנטלי וכו', יש גם ריח אופייני שקשה לטעות בו.

התחושה על עור אמיתי שונה לגמרי. לא תזיעו ותידבקו אליו כמו לעור תעשייתי. בכל מקרה, מצריך תחזוקה/כל מיני תחליבים כדי לשמור עליו.

shachar77
13-10-21, 14:18
טוב. עדכון: טויטה ישראל טוענים שהעור הוא עור אמיתי, מחיה, ולא מלאכותי. מסכים עם כל מה שנאמר פה (כמעט כל התוספות בדגם היקר יותר מיותרות, למעט חבילת סהרה, לקנות עור ולזרוק לא שונה בהרבה מלקנות ולהשתמש)
יש 60 אש"ח הבדל בין גרסת סלקט לסהרה. אני יכול לקחת חצי מהסכום הזה ולשפר את הסלקט לרמת טובה יותר ממה שאקבל מסהרה "סטוק", עם גלגלי 17" (ולא 19" כמו בסהרה) ובלי עור, אמיתי או מזויף
אתמול הזמנתי ל"ק סלקט. עכשיו רק נשאר להמתין איזה שנה עד שיגיע (למרות שלדברי איש המכירות יתכן שדווקא בגלל שהזמנתי סלקט הוא יכול להגיע קודם, רוב ההמתנה היא ללימיטד וסהרה)
תודה רבה לכל העזרים!

yochaytzur
13-10-21, 14:56
אני דיברתי באמת באופן כללי לגבי רכישת רכב (משומש).
כמו בטויוטה, גם במיצובישי אישרו שהפג'ארו דקאר בא עם עור אמיתי.

דרור ברלי
13-10-21, 15:11
טוב. עדכון: טויטה ישראל טוענים שהעור הוא עור אמיתי, מחיה, ולא מלאכותי.

אז אמרו.
לא בעיה לבדוק את זה ולהיווכח אם צדקו או בילפו.

יש מי שבמגע יד יידע מיד אם זה עור אמיתי שפעם געה והעלה גירה, או עור תעשייתי - ויש מי שיחטט מתחת לריפוד עד שימצא חתיכה בולטת, יהפוך אותה וייראה.
בכל מקרה, ריפודי עור/עור תעשייתי נראים טוב, לא סופגים אבק וקל לנקות אותם, אבל הלוק זה עניין של טעם, נעימות הישיבה זה גם עניין אישי - ומי שבלי עור זה משהו שעקרוני לו, שיזמין דגם פשוט עם ריפודי בד.
לכם זה עקרוני - אז קחו בחשבון שבמכוניות יקרות כמו לנדקרוזר גם גלגל ההגה מצופה בעור. לא יודע אם תעשייתי או אמיתי. כאן ההבדל באמת משמעותי, לעומת גלגל הגה מפלסטיק.

yochaytzur
13-10-21, 17:00
מניח שיש פה בעלי ל"ק ופאג'רו מהדגמים היקרים יותר, שיש להם עור או "עור". אולי מישהו יכול לעשות את הבדיקה שדרור הציע לזיהוי האם עור אמיתי או דמוי?

yochaytzur
16-10-21, 20:01
בדקתי שני פאג'רו דקאר, שעל פי היבואן מגיעים עם עור אמיתי לגמרי.
ככה נראה הצד הפנימי של הריפוד. יש שם ספוג.
גם אין ריח אופייני של עור.
כמו שדרור כתב, כנראה דמוי עור המוצג כאמיתי ע"י סוכני המכירות, משיקולים מובנים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211016/d13344a0dd17d6a84688726bd05c7e58.jpg

-->